2012. november 15., csütörtök

HOGYAN FÚJJUNK EGY LYUKBÓL EGYSZERRE HIDEGET ÉS MELEGET?


Erre tesz kísérletet a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legutóbbi blogbejegyzésében, mely ha sikerrel járna, máris megérte volna az alapítványba tömörült technokratáknak hogy a politika hímes mezejére kalandozzanak.
Természetesen jó magyar szokás szerint a blog szerzői azt vélik roppant politikusnak, ha nekiállnak maszatolni, a jó öreg „egyrészt-másrészt” elvét úgy húzzák elő a tarsolyukból, mint Sundance Kid a coltot, majd elkezdenek lövöldözni vele, mint hajdani, alkoholtól tudatmódosult kollegám a bálban.
Elővette a pisztolyát és felkiáltott: Most abba a sarokba lövök!
Nép rettegve elrohant a másik sarokba, koma odalőtt, majd lassan megfordult és ránézett a vidám bálozókra és azt mondta: most meg ebbe a sarokba lövök! – amivel nagy közönségsikert aratott a rohanó nép körében, de aztán szavatartó ember lévén odalőtt.
Aztán megállt, elgondolkodva körbetekintett a helyiségen és bánatosan megcsóválta busa fejét és eltöprengve közzétette dilemmáját: Most nem tudom, hogy hova lövök!
A HaHa alapítvány sem tesz tulajdonképpen mást, csak lövöldözget összevissza, mint bolond a búcsúban és közben iparkodik kiszolgálni mindenféle fél vagy tán egészen hülye társaságok igényeit, akik elvárnák, hogy ha az utcára kienged a cirkusz hatnapi éheztetés után néhány oroszlánt, akkor egyrészt hadd ordítsanak együtt velük, mert akkor ők is erősnek tűnnek.
Másrészt meg a kivezényelt rendőrökön számonkérik, hogy neveltetésük során nem fordítottak megfelelő figyelmet a kellemes társalgási fordulatok elsajátítására – kedves oroszlán, felkérem, hogy ne harapja le a fejemeee……!!!!!!!!!!
A blogom címlapjára Mark Twain mosolyogtató, de nagy emberismeretről tanúskodó mondatát írtam önmagam számára is mottónak: először ismerd meg a tényeket, elferdíteni ráérsz később is!
Ráfért volna ezt megszívlelni a HaHa bloggerének is, aki természetesen csipkés zsebkendőjével buzgón kenegeti a szart, és képes ilyen mondatok leírására: „Míg az egyik oldal a demokratikusan megválasztott kormányzat elleni puccskísérletről, a törvényes rend – legfeljebb gyakorlatlansággal párosuló – fenntartásáról beszél, addig a másik oldal a békés tüntetőkkel szembeni, tudatosan és tervezetten brutális fellépésként láttatja az eseményeket. Ezen értékelések mögött mindkét oldalon egyaránt áll valóságmag, politikai számítás és irracionális félelmekre épülő világmagyarázat is.”
Hogy érintett klasszikust idézzek: Lószart Mama!
Bár az ügy eleve reménytelen, mégis el szeretném mondani, hogy a kormány a törvényes rend képviselője, a rendőrség pedig köteles fenntartani ezt a rendet.
Nem fenntarthatja, hanem köteles fenntartani, ha valakinek még van itt érzéke a finom disztinkciókhoz.
Ennek egyik módszere a randalírozó tömeg feloszlatása, melyre egyébként az ominózus napokban a csőcselék ezer és ezer okot szolgáltatott.
Tekintsünk el attól, hogy a Televízió székházának megtámadása már önmagában is bűncselekmény, attól is, hogy a későbbiekben Budapest utcáit csatatérré változtatták a HaHa szerint spontán tiltakozók, akiket mélyen sértett az őszödi beszéd, mely az egyetlen tisztességes szembenézés a helyzettel a rendszerváltás óta.
Talán éppen ezért?
Azóta sem történt ilyesmi, és attól tartok, a HaHa eme blogja sem fog új fejezetet nyitni e tekintetben.
Merthogy például egyenlőségjelet tesz a rend – szerinte spontán – megzavarói és a Rendőrség fellépése közé.
Hiba.
A Fidesz fennállása első napjától a Rendőrség ellehetetlenítésén dolgozott, felbérelt emberei dorongokkal verték a televíziószékháznál a békeidőre optimalizált rendőröket, aztán mikor az általuk felhergeltek és tudatos irányítóik szembekerültek az első tisztességesen felkészített alakulattal, akkor elkezdtek sírni, mint a fürdőslányok, hogy a csúnya bácsik  nagyon megverték őket.
Meg hát.
Az volt a dolguk, és még nagyon kíméletesek is voltak.
A rendőr ugyanis csapaterőben alkalmazva nem mérlegelhet, hogy aki szemben áll vele az most békés járókelőként vágta a fejéhez a kockakövet, vagy mosolygós tréfaként fordította nekik a tankot.
A rendőr kezét meg kellene csókolnia az idiótának, mert ha kilövik a tankmatuzsálemből, akkor azt teljes joggal tehették volna, nemmellesleg önvédelemből.
Amikor elhangzik az utasítás, hogy a tömeg hagyja el a területet és nem engedelmeskedik, onnantól nincs békés tüntető, onnantól csőcselék van és a csőcseléket minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell oszlatni.
Ha van a rendőrön rendszám, ha nincs.
Nem fel lehet, fel kell, válogatás és mérlegelés nélkül.
Igen, gumilövedékkel is, mint mostanában Svájcban, meg Lengyelországban is tették a rendfenntartók.
És az, akinek éppen a szeme környékét érte a lövés az, ha felkiált boldogan, hogy „ezaz fiúk, először a lámpát’”, akkor csak annyi történt, hogy aki a bajt kereste, az megtalálta.
Október 23.–a minden tisztességes országban a jobboldal szégyennapja lenne, csak nálunk lehet a mártírok és szegény üldözöttek napjává nyilvánítani.
Ötven ország állam és kormányfői előtt tiporták szarba Orbánék és az általuk mozgatott csőcselék 1956 a wittnermáriák által egyébként is már ezerszer lejáratott eszméjét, már délelőtt rendőrt késeltek az Alkotmány utca torkolatánál, a többi meg csak ráadás volt.
A HaHa nem azon tipródik, hogy a Fidesz miért az Astoriához szervezte a rendezvényét, kik voltak azok, akik szervezetten „ráhúzták a békés tüntetőkre a Rendőrséget, miért volt szüksége Orbánnak páncélozott BMW-re, hanem békéstüntetőzik, holott a Rendőrség csak órákkal a rendezvény befejezése után érte el az Astoriát, ahonnan egyébként, aki békés volt, az rengeteg útvonalon tudta elhagyni a területet.
Révész Mártíriusz sem az Astoriánál szerezte be „vidám koton” küllemű jelmezét, hanem a Madách téri árkádok alatt verték fejbe – megjegyzem őt is jogosan, mert a hatóság intézkedését akadályozni próbálta.
Mit keresett ott?
A magyar progresszió jeles képviselői tradícióikat követve már megint elegánsan, késsel-villávak akarják enni a szart, ahelyett, hogy vasvillával lapátolnák ki, beígérve – ha már éppen ezt a témát tartották aktuálisnak előráncigálni – hogy ezek az események egy választási győzelem esetén tisztességesen ki lesznek vizsgálva, mert az gyalázat, hogy Magyarországon egy demokrácia elleni puccskísérlet büntetlen maradhasson.
Igen, a kormány 2006-ban hibázott, mert azon a napon kellett volna Orbán Viktort őrizetbe venni, amelyiken erőszakkal fenyegetőzve ultimátumot adott a kormánynak.
Értem én, a HaHa úgy érzi, hogy udvarolgatnia kell az LMP-nek, meg az egyéb gittegyletekben parádézó idiótáknak, de én azt gondolom, hogy vannak rossz kompromisszumok, melyek gyalázatos következményekhez vezetnek.
A tiszta beszédnek pedig nincs párja.
Ha ki merik mondani, hogy 2006 őszén minden jel szerint szervezett puccskísérlet folyt, akkor rengeteg barátot szereznek, ha nem ezt teszik, akkor majd lehet, hogy nem köpi le őket Schiffer meg Juhász, de erre azért ne kössenek nagyösszegű fogadásokat.
Egyébként az akkori eseményekben több rendőr sérült meg, mint „békés tüntető”, több rendőrt állítottak bíróság elé, többet ítéltek el, miközben lángokban állt Budapest és az esti koszorúzásra, nem mert elmenni a telecsinált gatyájú államelnök.
Miről is beszélünk?

:O)))

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bizony igazad van Pupu megint,döbbenten ültem a TV előtt,utoljára 56-ban éreztem ezt a rádió előtt.
Lakhelyemről láttam reggel motoron csapatosan indulni a "békés tüntetőket",dudorosra tömött hátizsákokkal.Már akkor tudták micsoda hallatlan inzultus éri majd őket fél nap múlva.

Geza írta...

Hat olvasvan a jelen blogot, megint eleg ideges lettem, mert bar tobb mint 6 eve tortent ez a buncselekmeny es szinte soha, vagy csak az ilyen, elvetve olvashato publicisztikakban talalom meg azt a [egyebkent trivialis] tartalmat/igazsagot, amely szerintem kezdettol fogva vilagos volt es amelyet az orszag nagyobbik fele ma sem lat. Itt nem volt "hat igen, oek egy kicsit elszurtak, de hat oek meg", ahogy a millahoz hasonlo tarsasagok akarjak folytatni az igazsag osszetaknyozasat. Igen hosszan irhatnek errol. Csak egy viszonylag rovid utoszo arrol, hogy a problemak milyen melyen vannak. Majdnem minden ev novembereben elmegyunk vendegsegbe egy regebbi ismerosomhoz (mert meghivnak es ugy gondolom, hogy alapvetoen egy rendes fazon), aki tipikus "Oh, en nem vagyok fideszes, de:... - es itt bizonycsak sablon fideszes gondolatvilag jon". 2006 novembereben is naluk vacsoraztunk, amikor az "esemenyekre" kerult a szo. Mar nem emlekszem, milyen gyakorlatot vegeztem mentalisan, hogy a vacsora ott helyben ne jojjon ki belolem, mikor regi baratom elfolytott indulattol tuzelve, de ugyanakkor sokat sejtetoen meselte, hogy hol tartjak azokat a ruhakat, amelyekbe a csalad a "megemlekezesre" kivonult es amelyeken meg mindig lehet erezni a konnygaz szagat. Nem hiszem, hogy a fazonnak azota megvaltozott ezzel kapcsolatban a velemenye. Hat a helyzet szerintem ezert nyomaszto.

Civil48 írta...

Végre valaki (nem is valaki, hanem a PuPu!) összefogottan és reálisan szemlélve írta le a történéseket a 2006. október 23-i eseményekről!
Egyszer, egy „társadalmi összejövetelen” felhívtam az „előadó” figyelmét az írásaidra, és azok megszívlelésére, de az volt rá a válasz, hogy jobban tenné a PuPu, ha belépne a „szervezetbe”. Tudom, hogy nem ettől nem teszed, mert most írom, de mégis azt írom: még csak véletlenül se tedd! Civil baloldaliként, semmi sem kötelez arra, hogy „elkötelezett pártkatonaként” gondolkodj és írj. És ez így jó! Többet használsz a baloldalnak (így am blokk a teljes baloldalnak) mint nagyon sok felkent pártvezető!

Ez a fajta egyenes beszéd hiányzik a társadalom számára a „pártemberek” száját elhagyva. Ahelyett, hogy azon értetlenkednének, miért van ennyi sok kiábrándult, szavazni sem akaró állampolgár.

Varga Éva írta...

Kedves PuPu, csatlakozva az előttem szólókhoz, megértem az indulatot, ami átsüt az íráson - hasonlóképpen érzek én is -, és teljesen igazat adok az összefoglalásod következtetésében is.
Lévén vidéki, én a tv-ben néztem kora hajnalig, mit művel a csőcselék. Láttam a rendőröket hergelő, dobáló állatokat - embernek nem voltak és most sem nevezhetők -, és a megtámadottak igyekezetét, hogy ne fajulhasson el még annál is jobban a dolog.
Tökéletesen igaz: amíg nem kommunikálja - Gyurcsányon kívül, mert ő ezt teszi folyamatosan és régóta - a többi demokratikus ellenzéki párt is, hogy a 2006 őszi puccskísérlet eszmei ÉS gyakorlati ösztönzője a fidesz volt, addig értelmetlen bármit is csinálni.
Azt pedig, ahogy az Együtt2014 csontig nyal az LMP-nek, akik meg finnyáskodva mórikálják magukat, a legnagyobb hibának tartom: senkinek se udvaroljanak, az erő perpillanat az ő kezükben van, ha ebbe hagyják belemászni a schifferes LMP-t, akkor semmi nem lesz belőlük.
Ez olyan biztos, mint az, hogy a sértett Sólyom most kezdi belátni, mit engedett ki a palackból.
(Mentségére legyen mondva, van az az aljasság, amit az elefántcsonttoronyban élve talán nem láthatott még soha.)

vadvirág írta...

PuPu! Minden szavad igaz!

vadvirág írta...

Vicának! Szerinted Sólyom nem látta, hogy az ablaka alatt avatták a gárdát?

Névtelen írta...

Ismét egy szinte tökéletes leírás!Teljesen azonosulni tudok vele,és különösen mellbevágott a HaHa hozzáállása,bár már Bajnai is eléggé hasonló felfogásben nyilatkozott.Meg kell tudni sok embernek az igazságot,és nem csak a Fideszes hazug verziót.Úgy tudom,hogy Debreczeni új könyvében is hasonló módon,részletesen elemzi az eseményeket.Különösen most érdekes a Videoton"szurkolóinak" randalírozására adott rendőri intézkedés fényében!

Névtelen írta...

Ezek is mind azt mutatják, hogy megélhetési politikus az összes, kivéve a beteg orbán viktort.
ő az egyetlen olyan politikus aki hisz a fasizmusban és igazi antiszemita. MOndjuk antiszemitából van bőven. Biztos vagyok benne, hogy nem a megélhetésért csinálja és erre sokan csak későn fognak ráeszmélni. Mást nem, de ezt lehet benne tisztelni, főleg mivel az összes többi megélhetési.

Névtelen írta...

A szokásos nettó hazudozás a poszt.

kogito írta...

Az MSzP "politikusai" nem nagyon hallatják a szavukat, én legalábbis nem nagyon látom, hallom megnyilvánulni őket. Bartus L. írta ezt a cikket, talán az ebben leírtak miatt remegnek, meg a jó pénzért:

http://nepszava.com/2012/11/uncategorized/mohacs-fele-fel-uton.html

Az előttem firkantó névtelennek: szerinted nettó hülyeség a poszt, ha kevésnek találtad, olvasgasd az MNO-t bruttóban! Te kis gyenge!

Kaláris írta...

Ha egyszer ebben a témában lesz egy tisztességes vizsgálat, (mindannyian sejtjük, hogy nem lesz) akkor remélem lesz valaki aki azt is megkérdezi, hogy miért kellett Pécsről felvezényelni 50 kilós rendőr lányokat, akik aztán felszerelés nélkül, helyismeret híján, futkostak össze-vissza a városban...

todor48 írta...

Osztottam, PuPu! Meggyőződésem, hogy addig nem is lesz ellenzéki összefogás, amig a közelmúltat -azt az elmúlt "nyócév"-et /szerintem meg legalább tizenkettőt/- nem tudjuk valamennyien reálisan értékelni. A HaHa - és természetesen mögötte Bajnai - meg máris csalódást okozott.Sőt! Meggyőződésem, hogy ellenzéki összefogás már csak a DK vezetésével lehet!

Amade.. írta...

Pupu,
ez is szuper!
Mikor lehet kötetbe gyűjtve, éves bontásban olvasni az írásaidat?
Aki tud, segítsen ebben! A költségek viselésében nem, de szerkesztésben, a nyomdai munkák megbízható lebonyolításához tudok tippet adni.

Pupunál hatékonyabb felvilágosító nincs az országban. Mivel az interneten olvasók tábora behatárolt, nyomtatásban is meg kell jelentetni az anyagokat és terjeszteni, terjeszteni, terjeszteni!

Ki tud segíteni?
Üdv.
Amade..

Varga Éva írta...

vadvirágnak:
De, látta. Meg is kapta érte - attól is, aki miatt nem vett tudomást róla és azoktól is, akik szerint ez tűrhetetlen tett volt - azt, ami jár.
Igen, borzasztóan viselkedett, míg elnök volt. Kárhoztathatjuk érte mi is és kárhoztathatja érte magát ő is.
De tudomásul kell venni: azzal a mentalitással, amivel ő bír, még az is nagy dolog, hogy most évek múltán, felfogja, mit cselekedett akkoriban (illetve: mit NEM cselekedett).
Én is elítélem érte.
Ezért írtam, hogy egyetlen mentsége van, az, ami a gondolkodásából fakadva határozza meg a viselkedését.