2012. november 23., péntek

PUFF, EGY KOKI!


Ismét leminősítette az országot a Standard & Poor’s, az eddigi "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB" besorolásúra rontotta a hosszú futamú magyar hazai és külső államadósság minősítését. 
Várható volt ez már régebben is, hiszen azt mindenki tudta, hogy a hangzatos pofázásokon túl pozitív gazdasági folyamatokat senki sem talál.
Az ország recesszióban van, a gazdasági vezetés őrült ötletelést folytat, melynek kreativitása abban nyilvánul meg, hogy a koldus tetveire is kisállat adót vetnek ki.
Jelenleg folyik az alkoholforgalmazás államosítása, mely nagy lépés lesz az Egyesült Államok utoléréséhez vezető úton, legalábbis a szeszcsempészet fellendítése területén.
Miután már a kutyák pórázára is kivetették a vezetékadót, már csak a temetési adó bevezetése van hátra, de ne legyenek kétségeink, ez is eszébe jut előbb-utóóbb valakinek…
Nyakig ülünk a túlzott deficit-eljárásokban, az IMF –EU megállapodás határideje pedig hozzávetőleg az élő szervezetek teleportálásának megvalósulási időpontjára tolódott ki.
Hülyegyerek meg vadul harcol, mint ottfelejtett japán katona Borneó szigetén, időnként győzelmi jelentéseket tesz közzé és oktatgatja és fikázza az Uniót, miközben a markát nézegeti csodálkozva – ugyan mi lehet az a lágy és illatos valami, ami pénz helyett belekerült?
De jobbkeze sem különb, az „Európa legrosszabb gazdasági minisztere” címmel büszkélkedő Matolcsy is remekül ismeri a stílust, és amolyan „lássuk Uramisten, mire megyünk ketten” stílusban íziben beszólt a S&P elemzőinek, mondván, hogy ez egy "komolytalan minősítés a Standard & Poor's hitelminősítőtől."
Merthogy"ma már nem lehet komolyan venni a hitelminősítőket.
Ugyanis ezek „ a múlt részei.
A jövő nem róluk, nem a spekulánsokról, hanem az országokról és a termelésről fog szólni. Magyarországot nem a hitelminősítők, hanem azok a befektetők minősítik, akik az elmúlt években működő tőkét hoztak Magyarországra, úgy, mint például a Daimler, az Audi, a Knorr-Bremse, az Alcoa vagy a Coca Cola.”
Hát ez az Gyurci, ettől tart itt rajtad és homályos tekintetű főnöködön kívül mindenki, merthogy a Coca Cola már például beárazott benneteket, de ezt tette a Nokia is, és ha sietsz, még elcsíphetsz a Brico Store végkiárusításán egy kőműveskanalat meg egy fándlit, habár óriási kihívás lenne beköltözni abba a házba, amit te építesz.
Gyurcikám, nézzünk szembe a tényekkel, hozzád képest Mekk Elek egyetemes mester a Szakma Ifjú Mestere.
Annak is nagyon tudnánk örülni, ha egy ilyen névsort le tudnál tenni az általatok Magyarországra csalogatott cégekről, merthogy akikről írtál, azokkal Gyurcsány meg Bajnai tették tönkre az országot, ti meg eddig legfeljebb egy ötven fős állateledel-gyárral tudtátok felvirágoztatni.
Beruházások tekintetében meg öt híddal, de azok mindegyike az Orbán-család szájaiban végzi fáradságos munkáját, őrölgetve a kétoldalon kent vajaskalácsot.
Bár a fogorvos sehol sem olcsó, de az Orbán család hídjait a világ legdrágább fogművei között kell említeni, ez vitathatatlan!
Úgy, hogy Gyurci-Murci, egy kis visszafogottság nem ártott volna, kellenének a jóbarátok meg a jóindulat, merthogy az Unió már elővette a hólapátot, és azt hiszem, amíg le nem esik az első komolyabb hó, addig a te okos, szép fejedet fogja vele püfölni, leesik még egy két saller is, ha nem vigyázol!.
Itt van mindjárt a telekomadó ügye, mely az Európai Bíróság elé került.
Amennyiben a bíróság is jogellenesnek találja a különadót, Magyarország mintegy 200 milliárd forintnyi illegálisan beszedett adót (kamatokkal együtt) lesz kénytelen visszafizetni a szolgáltatóknak.
De piszkálgatják már az oktatás  kérdését is, és ha a nyuggereket nem tudjátok megnyugtatni, akkor tőlük a fal adja a másikat, olyat kaptok.
Egy olyan országban, melyben a gazdaság teljesítményének negyedét német tulajdonú cégek állítják elő, ideje lenne felhagyni a multik elleni szabadságharccal, mert annak csak az lehet a vége, hogy a csata végén még a Lázár testvérek lovait is meg kell ennünk, mint eleinknek 45-ben a Körúton elhullott állatokat.
Elképesztő állapotban van az ország, ezek meg úgy csinálnak, mintha éppen ott állnánk a jólét kapujában, csak még nem csöngettünk be a házigazdának.
Álom.
Amit meg Orbánék csinálnak, az rémálom.
Az sem lenne baj, ha felhagynának a nép hülyítésével, az államadósság-dumával, helyette bemutatnák, hogy éves bontásban a forintban kimutatott államadósság hogy alakult.
Akkor hamar kiderülne, hogy a trend stabil, az államadósság évről évre ugyanannyival nőtt, és ez a Fidesz idejében sem volt és ma sincs másként.
De persze, ezt aki akarja megérti, aki meg nem, az tovább imádkozhat Viktor Isten-királyhoz.
Az viszont pozitív jel, hogy a hét végére visszatérnek Tatára a vadludak, méghozzá csapatostul.
Aki kíváncsi rájuk, azt mindenféle programokkal várják a tó mellett, aki kóbor semjént lát, az sikítozzon!

:O)))

Ps: A KÉPET A http://varanus.blog.hu/ -RÓL LOPTAM, MEG TUDSZ BOCSÁTANI, FABIUS?

5 megjegyzés:

Kulcsár Lajos István írta...

Komolyan... Mikor elolvastam...Nem tudtam sírjak vagy röhögjek. Nem tudom... Tényleg... Ez a matolcsy ép elméjű? Egyedül ilyen hülye? Itt él ez egyáltalán vagy valami ködös álomvilágban? Ezen a földön van egyáltalán? ...és a elmeroggyant hartalom mániába gajdult vezére? De most tényleg... Ez komoly hogy ennek a Népnek ilyen elmebeteg vezetői vannak és ezt még tűrjük? ... Mi lehet a lelkükben ezeknek? ... Me lehet a lelkében azoknak akik még hisznek is ezeknek? ... mitöbb...istenként néznek fölrájuk? ... Milyen lelkivilág kell ehhez? ........

Sicc írta...

Nem a lelkéban! A fejében!

Geza írta...

Bocs, de meg az alkotoi szabadsagrol irt velemenyemet is fenntartva (ld. egyik elobbi kommentemet), a mellekelt kvazi-video szerintem durva es nagyban csokkenti az iras erteket.

éva írta...

Geza
Pedig olyan bájos az utolsó kép - na és mennyire kifejező! Szerintem az is elég lett volna illusztrációnak.
Pupu
Khm, a tájék (anál) nem stimmel, és szerintem nem csak leánypopsikról volt szó.

Névtelen írta...

Májdír Camelus bactrianus,
van egy olyan érzésem, hogy te nem szereted szívből, igazán a Mi Egyetlen Viktorunkat!