2012. november 29., csütörtök

ROGÁN


Egyre nehezebb megemészteni a magyar politikai élet történéseit annak a néhány embernek, akit még egyáltalán érdekel a belpolitika.
Itt van például a vasárnapra tervezett tüntetés ügye, melyre úgy érzem, ki kell menni, hogy lássa a náci, hogy attól, hogy ők a csordát alakzatba szervezik, még a normális emberek vannak itt többen.
És akkor most kiderül, hogy az a Rogán fog szónokolni nekem, aki annak a pártnak a frakcióját vezeti, mely ott ült az antiszemitizmus záptojásán, míg csak ki nem sikerült keltenie a magyar turulfiókát, a Jobbikot.
Aztán óvta, védte, nevelgette, tenyeréből etetgette, míg csak ez a büdös dögkeselyű össze nem szarta teljesen az országot.
Merthogy azt azért ne felejtsük, hogy a 2006-os puccskísérlet során Orbán ezeket az emberszabásúakat használta a piszkos munka elvégzésére, és nagy a gyanúm, hogy ma is erre használja őket.
Erre most felugrik a színpadra a Fidesz pávatáncegyüttesének szólóművésze, és megpróbálja klezmerre hangszerelni a Horst Wessel lied-et.
Ha személyes véleményem megírhatom, hát a hányinger kerülget.
Nem, nem tartom én antiszemitának Rogán Tónit, talán sokan mosolyognának is, ha ilyet állítanék, de hát ismerünk ebben az országban olyan cigány felmenőkkel rendelkező politikust is, aki nagy kompenzálási igyekezetében a legnagyobbakat rúgja a cigányságba.
De Rogán Antal nem magánember, hanem a Fidesz frakcióvezetője, aki most – kihasználva identitását – arra érzi feljogosítva magát, hogy a Fidesz nevében hülyítse azokat, akik tiszta szívvel állnak ki egy jó ügy mellett, legyenek zsidók vagy nem zsidók.
Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnökhelyettese, a magyar Országgyűlés elnöke a nyilas Nyírő aktatáskában fuvarozott hamvait kísérgette Erdélyben.
Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnöke az egyértelműen szélsőjobbos, soviniszta jelképet, a turult akarja beemelni a mai Magyarország jelképei közé.
Aki a mai napig egy szóval sem határolódott el attól a Horthy-rendszertől- sőt, példaképének tekinti – mely félmillió zsidót küldött a gázkamrákba vagy Kamenyec-Podolszkíj  tömegsírjaiba – magyaroktól ritkán látható hatékonysággal szervezve és valósítva meg bevagonírozásukat.
Ha Rogán ezen a rendezvényen beszélhet, az azt jelenti, hogy a magyar demokraták lenyelik és megbocsátják a Fidesz évtizedes nemzetmegosztó és gyűlöletkeltő politikáját, melynek lényege mindig is az ellenségképzés és a legalantasabb ösztönökre épített propaganda volt.
No, arra azért vigyáztak, hogy ők személyesen megmaradjanak az európai normák határvidékén, legfeljebb képes beszédekkel mondták el azt, amit aztán az általuk gründolt Jobbik göbbelsi színvonalon osztott meg az ország legprimitívebb polgáraival, akik most majd egyenruhában, alakzatban fognak vonulni a forradalmi fülkékhez.
Tulajdonképpen nem is Rogánra haragszom én, hiszen ő csak azt teszi, ami a pártjának hasznos.
Ha magánemberként jönne a térre, semmi kifogásom nem lenne ellene.
Akikre haragszom, az már megint a magát véleményformálónak gondoló, doktriner magyar értelmiség, mely megengedi, hogy már megint a szokásos sunyiskodást és pávatáncot mutassa be a Fidesz.
Azokra haragszom, akik azt gondolják, hogy ezzel most megmutatják országnak-világnak, hogy mekkora is itt ebben a kérdésben a nemzeti egység.
Hát lószart, Mama, hogy a klasszikust idézzem, ez egy egyszerű haszonelvű lépés, a szokásos pávatánc.
Ezzel csak a Fidesznek tesznek jót, kihúzva a nemzetközi botrány méregfogát.
Nem kizárt, hogy az idióta Jobbikos fellépése megrendelésre történt, igen pontosan időzítve a választójogi törvény elfogadáshoz, azt feltételezve, hogy ez majd ellopja a show-t.
Így is történt, csak az akció túl jól sikerült – mint amikor a gyerekek csak egy kis tüzet akarnak rakni a szérűn, aztán leég a falu .
Az egész világ felzúdult ellenünk, mert bármennyire is konkrét személyek a bűnösök, a megítélés Magyarországra, - rád, rám, mindannyiunkra vonatkozik.
Vannak emberek, akik semmiből sem tanulnak, elfelejtik, hogy nem is olyan régen a zsidók halálba küldése, a svábok, de az osztályidegenek kitelepítése is buzgó íródeákok listái alapján történt.
Azt mondják a zsidók, ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, de ha hülye, akkor nagyon hülye.
Hát itt most ez utóbbi eset forog fenn, akik ezt a döntést meghozták, azok szerintem nagyot hibáztak.
Merthogy ez nem vallási rendezvény, hanem – ha jól értelmeztem – társadalmi megmozdulás azok ellen a nemkívánatos és gyűlöletes jelenségek ellen, melyeknek a Fidesz ágyazott meg, melyeknek a Fidesz adott bátorítást akár még ma délelőtt is, amikor eltűrte, hogy a magyar Országgyűlésben a történtek után is nyilatkozatokat gyűjtsenek arról, hogy ki a magyar-izraeli kettős állampolgár.
Elnézegetném én, mit szólna a Rosszabbik meg a Jobbik – a jó rendőr meg a rossz rendőr – akkor, ha – mondjuk – Romániában, Szerbiában, Szlovákiában összeírnák a magyar származású képviselőket, mint nemzetbiztonsági kockázat hordozóit.
2012 Magyarországán nem lehet úgy beszélni az antiszemitizmusról, hogy ne említenénk meg a rasszizmust, a cigányellenességet.
Nehogy bármelyik zsidó azt gondolja, hogy a cigányok élete árán megváltható a zsidóság békéje.
Nem – egy lesz a vonat, még csak külön vagonok se lesznek, ha a helyzetet engedjük eszkalálódni.
Hiszen hetente énekelgetik a programjukat: Elől ül a hungarista, hátul meg a zsidó-cigány-kommunista…
Ki fogok azért menni a tüntetésre, mert fontosnak tartom, hogy megmutassuk, hogy sokan vagyunk, jobbról is, meg balról is, akiknek nem tetszik a már egyszer eltaposott náci férgek felbukkanása.
De a hangulatom már sikerült elrontani…

:O)))

20 megjegyzés:

éva írta...

Pupu
Majd nem a sípocskámat, hanem a dudámat viszem. Bár annak hangerejét többen is kifogásolták az Operánál.
És megpróbálom Rogánt végig "kifütyülni" amíg bírom szusszal.
Gondolom a tá-tá ti-ti-ti, azaz Orbán takarodj megfelelő lesz a célra.
A nácik haza szöveget azonban nem javaslom, ezek tényleg itthon vannak, ez az Amy go home fordítás nem igazán jó. Ezek tényleg itthon vannak. A fenti ritmusra illik a ná-ci csó-tá-nyok, ami látensen kifejezi a velük való bánásmód iránti igényt is.

Cereus írta...

Jól látod PuPu!
Ez, igazi szélhámosság. Emberünk viszont nem hülye, csak kialakulatlan a világról alkotott véleménye. Tapasztalat hiányosan korán került a hatalom csúcsaira, nem számolva szavai, tettei következményeivel. Ha magánemberként állna oda, nem a fidesz strómanjaként, talán? Adjunk neki esélyt, hátha...

Geza írta...

Nem tudom, hogy a megmozdulast kik szervezik, de ha ez a jerk megjelenik ott, akkor valami nem kosher. Azt tudom, hogy amikor az Ujszinhaz elott voltunk ugy 1.5 evvel ezelott es a Fabry odadugta a kepet ("gyerekek, hat ne mar, biztos meg tudunk egyezni - majd beszelek a Tarlossal" - mi a fenet gondol ez az ember?) frankon ki lett futyulve. Most persze mas lesz a helyzet, mert biztos az alszent fideszesek is mozgositanak, es elofordulhat, hogy a szomszedod "behergelodik" a Te futyulesed lattan. Ugyhogy az a kerdes, hogy kik lesznek tobben. Termeszetesen az egesz egy keshegyen valo jarkalas, es szinte csodaval hataros, hogy eddig meg az "utcazasbol" nem lett tetlegesseg/tragedia. Termeszetesen, az egesz a 2002-tol mukodo fidesz taktikanak koszonheto, amely nem altallotta bedobni ezt az igen veszelyes fegyvert.

Geza írta...

Kedves Cereus,

Milyen eselyt? Miert? Frankon el lehet neki felejteni az "egyeni torvenyjavaslatok" tomkeleget? A besimulast? A gepezetben valo reszvetelt? Az igazi problema itt van. Tok nem izgat, hogy ez a fazon okos-e, vagy naiv, vagy barmi. A tenyek szamitanak. Azert alakult a helyzet ugy, ahogy, mert sokan ugy gondoltak, hogy "nyoc ev uatn adjunk egy eselyt a masik felnek is". Aki ezek utan is eselyeket akar adogatni barkinek ebbol a tarsasagbol, azt mar vegkepp nem ertem.

Varga Éva írta...

Véleményem azonos a tieddel: amikor meghallottam valami toborzóban, hogy három ember fog szónokolni Meterházy, bajnai, Rogán - rögtön tudtam, hogy sikerült ezt az egészet tönkresz@rnia megint a fidesznek.
Rogánnak azts em hiszem el, amit kérdez.
Az, hogy itt fellép, nem más, mint az egyet ide, egyet oda - taktika, illetve valószínűsítem, hogy meglepte őket a külföldi felháborodás nagysága, és igyekeznek menteni a menthetőt, a renomét e tekintetben.
Vidéki lévén nem tudok ott lenni, de jó lenne, ha rogán szembesülne azzal, mi róla és a pártjáról a vélemény.
Nem kéne hagyni, hogy szólhasson, értelmetlen, asszisztálunk akkor a táncukhoz. Rogán nem őszinte, amiért odamegy, annak nincsen köze ahhoz, amiért eleve ez az egész szerveződött.
Emlékezzünk Göncz Árpádra, akit a mocskos csürhe egy nemzeti ünnepen nem hagyott szóhoz jutni!!!!

pepitaofelia írta...

1/ Egy kormányzó, pláne egyedül kormányzó pártnak ilyen esetben más eszközöket kell használni nemtetszése kinyilvánítására, nem egy ellenzéki tüntetéshez kell csatlakoznia.
2/ De tetszik neki a Jobbik, eddig is tűrte, melengette, csak talán most elérkezettnek látja az időt a bedarálására.
3/ A nemzetközi közvélemény előtt akar kicsit pávatáncolni, és egyben gyengíteni akarja a tüntetést: ha sokan lesznek, ők is benne voltak, ha nem mennek sokan (Rogán miatt), akkor lám, nem is ellenzik a népek annyira a fasizálódást.
4/ Iszonyú sz@r helyzetbe hozzák Bajnait és Mesterházyt.
4/ A gyengítő szándék az egyetlen jó hír: rettegnek, hogy összejön egy kritikus tömeg, és egy perc alatt megsemmisül minden, amit építgetnek és amit összeloptak.
5/ Még nem tudtam eldönteni, hogy nem megyek Rogán miatt, vagy megyek, és mindent elkövetek, hogy hatalmasan kifütyüljük.

Atlasz írta...

"az a Rogán fog szónokolni nekem, aki annak a pártnak a frakcióját vezeti, mely ..."
Miféle frakciót vezetsz, PuPu?
Neked, aki...
aki az agymenéstől nem látod, hogy embernek lenni fontosabb, mint a Fideszt utálni!

Atlasz írta...

liprotfe

Jude 2105 írta...

A tüntetésre menjen a megélhetési kollaboráns Mesterházy!

Névtelen írta...

Bizony az én kedvemet is elrontották, PuPu! Nem értem, hogy tanult emberek hogyan lehetnek ennyire hülyék?! Hiszen itt nem a Jobbik a fasiszta!

Névtelen írta...

Tudom, hogy drága a paradicsom és a tojás, de...:)

Névtelen írta...

Ha a rogán megszólal bele kell kezdeni egy rigmusba:

HALLJUK A TÖRVÉNYT!
HALLJUK A TÖRVÉNYT!
HALLJUK A TÖRVÉNYT!
HALLJUK A TÖRVÉNYT!
HALLJUK A TÖRVÉNYT!


Ez talán nem veri ki a biztosítékot!

Zsuzsa írta...

PuPu! Embernek lenni fontosabb, mint a Fideszt utálni! Te sem tudsz együttműködni. Pedig most arra van szükség. Miattad is van a lövészárok hazánkban. Nem veszed észre?

Noel írta...

Talán jobb lenne a napi aktuális pártszimpátián ( vagy inkább utálaton) felülemelkedni. Snki nem veszi észre, hogy Rogán a szépségflastrom a fidesz egyre ragyásabb politikai arculatán, és még ez sem takarja el a sok gennyes pattanást, sőt ! De mondhatjuk, hogy ő a fügefalevél, amitől még látszik a kormánypártok szőrős, patás lába.
Ha a többiek beszéde kellőképpen ütős lesz (és nem kimélik azokat, akik ránkszabadították és megtűrik, támogatják ezt a náci bandát) Rogán garantáltan rosszul fogja érezni magát a bőrében, ehhez nem kell síppal, dobbal, fütyüléssel ellene tüntetni. Max. nem tapsolni. Amúgyis stresszes helyzet lesz ez egy vezető kormánypárti politikusnak, már közel 20 éve nem állnak olyan közönség elé szónokolni, ahol a célközönséget nem ők válogatták össze, sőt nagyvalószinűséggel a többség éppenséggel nem ugyanannak a baráti turulnak a tojásaiból kelt ki.

Geza írta...

Kedves Zsuzsa, Noel:

Elnezest, hogy megint beszolok, de rohadtul nem ertem, hogy mirol beszeltek. A fidesz gatlastalanul, cinikusan semmit nem kimelve belegazolt a demokraciaba (es az emberek privat szferajaba) az ostoba tomegek jelentos tamogatasaval. Ezekutan, meg en legyek megerto, egyuttmukodo, szelid, "adjunk egy eselyt" bajos honpolgar? Hol volt a rogan amikor a hozzajuk igen kozelallo tomegek az EN KOSSUTH LAJOS UTCAMON randaliroztak 2006 oktobereben? Milyen ember az, aki bunosen resztvesz a torvenygyartasban es most csinalja a mufelhaborodast. Kedves Zsuzsa, Noel, a fidesz nem fog megenyhulni a kedvessegetek latvan (legfeljebb rohogve megallapitja, hogy a toni azert megiscsak jo huzas volt). Nem tudom, mit nem lehet ezen erteni.

Noel írta...

Kedves Géza ! Nem vagyok kedves,se megértő a fideszhez pláne nem. Nem hiszek továbbá a fidesz felháborodásának őszinteségében sem, sőt ! Azt írtam, hogy Rogán a fügefalevél, amivel el kivánják mismásolni a saját felelősségüket. Rogánt éppen a saját főnöke hitelteleniti, akinek egyetlen szava sem volt a hétfői skandalumról a szokásos péntek hajnali kismiséjén.
De hioggyük el, hogy Rogán Antal magyar állampolgár, aki mellesleg kormánypárti képviselő és kerületi polgármester ugyanúgy felháborodott a fióknáci előadásán, és ezt jogában is áll elmondani, ugyanott és ugyanakkor, amikor Mesterházy, Bajnai és Ungvári. Most azon van a hangsúly, hogy a nemzet egységesen felhorgadt az ótvaros náci megnyílvánulástól. EZ MOST NEM PÁRTPOLITIKA ! Ekézni lehet utána is a kormánypártokat, kell is, számon kell rajtuk kérni, mit tesznek, hogy ez a bagázs eltűnjön örökre a süllyesztőben.

Zsuzsanna írta...

Kedves pupu, gondoltam, legyőzöm a viszolygásomat és kimegyek a Kossuth térre asszisztálni egyet a rogánhoz, hiszen Te is kimész (ha kimész?). Bartust olvasva, nem tudom megtenni. Sajnálom.

Noel írta...

Zsuzsanna, nagyon sajnálom, hogy nem látod át, hova vezet, ha egy ennyire fontos, súlyos ügyben is az egyéni szimpátia-antipátia akadályozhatja a közös fellépést, túl azon, hogy ezzel bebizonyítjuk, az árokásás ezen az oldalon is nagy hatásfokkal üzemel.
Idézet Rogán mai Népszabadságbéli interjújából:
- Igen, olvastam a Millamédia véleményét, hogy semmi keresnivalóm ott. És nagyon nem örülök annak, hogy Bajnai Gordon emberei ilyenkor is csak a széthúzást keresik, csak a saját politikai tőkéjükre gondolnak. Ez kisstílű dolog, de ez legyen Bajnai Gordon dolga. A lényeg az, hogy ilyenkor határozottan kimondjuk: zsidó honfitársaink a magyar nemzet részei. Amikor megtámadják őket, mindenkinek, aki becsüli, tiszteli és képes is megvédeni őket, velük kell lenni. Szimbolikája és ereje van annak, ha ezt vasárnap közösen tudjuk képviselni. Én ezért leszek ott Mesterházy Attila és Bajnai Gordon mellett a színpadon."902A

Geza írta...

Kedves Noel,
Bocsass meg, de nem tudom osszecsinalni magamat a meghatodottsagtol, hogy a toni ilyeneket mond a "Nepszabadsagnak" [egy lapnak, amely az utolsok kozott volt a cimoldal elsotetiteseben, mikor a mediatorveny elkezdett mukodni]. Egyebkent is, a fidesz sohasem fog nyiltan antiszemita lenni. Idonkent felhaborodnak, mert tudjak, ha valami nagyot szol, akkor nekik ott kell lenni es felhaborodast imitalni. Ebben az attitudben az antiszemitizmus mint egy jo szlogen mindig bejon, hiszen ezt ertik itthon is meg kulfoldon is. En a jobbikos fsz hadovazasat sokkal jelentektelenebb dolognak tartom mint azt a tenyt, hogy a fidesz agressziv nyomulasat a tobbseg elfogadta, a filozofikusabb fajtak meg allandoan keresnek valami "eggyuttmukodesi" pontot ezekkel a becstelen emberekkel, ha maskent nem, legalabb megnyugodnak azon, hogy "azert meg akad nehany normalis fideszes is". Sajnalom, hogy ennek a nyilvanvalo felrevezetesnek Te is es meg gondolom sokan masok behodoltak. Vegezetul, biztosan tudom, hogy nem ezen a "tuntetesen" fog osszeborulni a nemzet es raeszmelni az elkovetett bunokre. Ha ugy erzed, hogy ez egy igen fontos alkalom az egyseges fellepesre partszimpatiatol fuggetlenul, akkor attol felek (i.e., biztos vagyok benne), hogy gyorsan csalodni fogsz es tovabb keresheted a hasonlo alkalmakat, mig vegul belatod, hogy ilyenek nincsenek.

Zsuzsanna írta...

ezért nem megyek holnap a kossuth térre
http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=177912:csak-a-naciellenes-bekemenet-utan&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79