2012. november 20., kedd

BUNKÓK


Mesterházy Attila MSZP-elnök hétfőn találkozót kezdeményezett Áder Jánossal a választási eljárási törvénnyel kapcsolatban.
A szocialisták közleményükben azt írták: Áder Jánosnak így aggályaikat meghallgatva és megfontolva lenne ideje a jogszabály előzetes normakontrollját kérni az Alkotmánybíróságtól.
Mondanom sem kell, az államfő nem volt hajlandó fogadni a legnagyobb ellenzéki párt elnökét.
Bizonyára van fontosabb dolga is annál, minthogy Mesterházy süketelését hallgassa, mindemellett itt volt az ideje, hogy tudassa azzal az egymillió magyar választópolgárral, aki 2010 - ben a szocialistákra szavazott, és azzal a másik kétmillióval, aki megfogadta, hogy 2014-ben ezekre akkor sem fog szavazni, ha piros hó esik, hogy hol lakik az Úristen első helyettese: natürlich a Sándor-palotában.
Fene tudja, hogy mi van fontosabb dolga annál egy államelnöknek, hogy kérésére fogadja az ellenzék vezérét, meglehet, elődje hieroglifáiban gyönyörködik, vagy a saját aláírását gyakorolja, de ez az egész nagyon szépen rávilágít a magyar közélet nyomorult állapotára, a magyar politikai kultúra aktuális helyzetére.
Ha én lennék a Szocialista Párt vezérkara, ez lenne az a pont, amikor meghirdetném az általános bojkottot Áder ellen.
Ettől a perctől kezdve nem tekinteném államelnöknek, nem állnék szóba sem vele, átnéznék rajta, mint az ablaküvegen és az összes létező nemzetközi fórumon ismertetném a történetet, mint a pofátlan agresszivitás szép példáját.
Merthogy Áder – ha nem akkora bunkó, mint amekkora - akkor nyugodtan fogadhatta volna Mesterházyt, aki elmondhatta volna aggályait, majd Áder egy bajsza alatt abszolvált cinikus mosollyal közölhette volna, hogy majd megfontolja a hallottakat, és írásban ad választ, mire is a szocialista párt elnöke eltolhatta volna a biciklit.
Nem így történt, és azért nem történt így, mert ezek egytől-egyig büdöstalpú tahók, csak az a differencia közöttük, hogy egyiknek szalonna, a másiknak meg disznósajt volt a jele az óvodában,
Ezeknek nem elég az a tudat, hogy a döntés az ő kezükben van, ezeknek még kell az a kéjes érzés is, hogy megalázzák a politikai ellenfelet.
Ha ez összejön, akkor sűrűbben veszik a levegőt, kis ideig hangosan lihegnek, majd nagyot sóhajtva, elégedett pofával elmennek alsógatyát cserélni.
A stílus maga az ember, és ha ennek a stílusnak alapján szeretnénk elképzelni őket, akkor az maga lenne a darwini evolúciós elmélet kétlábon járó bizonyítéka: Bumburnyák, a dunántúli majomember, a hiányzó láncszem az emberré válás során, a csimpánz és az ember közös őse.
Soha nem a stílusérzékükről voltak híresek, nem véletlen, hogy amikor először hatalomra kerültek, Görög Ibolya az elsők között volt, akit lapátra tettek, így aztán a díszebédeken meglehet, a mai napig az asztal alá hajigálják a libacomb csontját és az orrukat az asztalterítőbe fújják.
Tulajdonképpen az ember tanulékony fajta, a politikus fokozottan az kellene, hogy legyen – és az is, világszerte, kivéve Magyarországot.
Itt ugyanis a politikusok egy része – és minő véletlen, valahogy mindig a jobboldali politikusok – folyvást elfeledkeznek a jómodorról, az illemről, mely sajnálatos helyzeten csak kissé enyhít az a szomorú tény, hogy gyermekkorukban, ha hozzátámaszkodtak a polcnak, akkor az öntöttvas fazék esett a fejükre, nem a Révai Nagylexikon.
Sajnos, esetükben már az is előrelépésnek számít, ha nem szellentenek az asztalnál – vagy legalábbis halkan teszik ezt.
Ha ezt Mesterházy Attila lenyeli, akkor egy pipogya alak, aki meg is érdemli azt, amit kap.
Ő ugyanis nem magánember, hanem a parlamenti ellenzék vezére, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, aki nem saját magát, hanem választóit képviseli.
Ha a helyében lennék, akkor közleményben tudatnám választóimmal, hogy ezzel a Köztársasági Elnök őket vette semmibe, az egész ellenzéket köpte szemen, ami tűrhetetlen, és, hogy a mai naptól kezdve Áder egyetlen ellenzéki politikusnak, szavazónak, szimpatizánsnak sem köztársasági elnöke,
Az ő létükkel ne is próbálja magát legitimálni, ő a Fidesz elnökének csicsás kutyaólban lakó tányérnyaló kutyája - ehhez képest nyilatkozzon a továbbiakban
És utána keresztülnéznék rajta, mint az ablaküvegen, mert az ilyen ember nem ember, az ilyennel nincs miről beszélgetni.
Ha valakinek illúziói lettek volna, hogy ki is Áder valójában, akkor az most leszámolhat velük.
Aki meg azt gondolja, hogy ez egy megfelelő eljárás volt, annak halvány segédlövése sincs a polgári demokrácia mibenlétéről, az illemről, a kultúráról, a polgári létről.
Ez az ember nem úriember, de azok sem azok, akik eltűrik, hogy a jobboldalt, a polgári konzervatív oldalt az ilyen otromba suttyók beletiporják a sárba.
Az ország szégyene, hogy egy ilyen szánalmas ember ilyen magas közjogi stallumot tölthet be.
Most őszintén- milyen emberi minőség az ilyen?
Kisfiammal ma megittunk két flaska bort, arra bíztatott, hogy kerüljem a szélsőséges megnyilatkozásokat, ennek eredménye a mai poszt visszafogottsága.
Szerintem sikerült eleget tennem az elvárásainak, pedig szívesen elengedtem volna magam…

:O))))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mesterházy le fogja nyelni, nincs tartása sem neki, sem a pártnak.
2010 óta egyetlen megmozdulásuk nem volt, egyetlen utcai megnyilvánulást nem mertek felvállalni, egyetlen ütés kijelentést nem hallottunk tőlük.
Vagy gyávák, vagy nem jut idő az igazi politikai munkára, mert a saját irhájukat próbálják menteni, vagy úgy gondolják, jó így nekik........
Amit a számomra eddig se létező csicskás elnökről írtál, az tényleg visszafogott volt.

Névtelen írta...

Jó volna már, ha nem kéne folyamatosan szégyenkeznem, ha jönnek francia barátok látogatóba, ...mert egy -két poen mindig leesik (jogosan), hogy hogy bírom (bírjuk)ezt a gyalázatos bunkó bandát!?
Tényleg? Hogy bírjuk még?

éva írta...

Pupu. gondolj már bele, azért valahol még maradt benne valami kis jóérzés: mégiscsak más virtuálisan nem fogni kezet, mint valóságosan. Csak követi a jobboldali elnökök nemes hagyományát. Szerintem Sólyom tette sértőbb volt, és őt sem közösítették ki. Az a baloldali ember, akinek meg ebből esett le, hogy semmibe veszik, az egyéb csacskaságokra is képes.
Mesterházy az ellen sem szervezett akciót, hogy a pártállami rendszer bűneiért kimondták a pártja felelősségét.
Amíg Puch elkönyvelheti a nekik járó %-ot, addig nem is fog.
És ugye nem dőltél be a balliba megmondó embereknek, hogy Áder majd "más" lesz? Ugyanazok tagadják, hogy nálunk diktatúra lenne, netán fasiszta rendszer, és egyéb bugyuta állításokra is képesek.

köztársasági elnök írta...

"A STÍLUS MAGA AZ EMBER".:
"Ha én lennék a Szocialista Párt vezérkara" de blogíró csak egy 0.
"Merthogy Áder – ha nem akkora bunkó, mint amekkora."blogírótól tanulhatna még.
"És utána keresztülnéznék rajta" de így csak blogírón lehet keresztülnézni.
"otromba suttyók" mint blogíró
"Az ország szégyene, hogy egy ilyen szánalmas" - a bloggerek között.

Geza írta...

Evaval tokeletesen egyetertek. Az igazi megabunko az a Solyom volt (emlekezzunk csak a 2006 oktober 23.-an a hivatala altal kiadott kozlemenyre, miszerint "biztonsagi okok" miatt nem tudott elmenni az 56-os emlekmu felavatasara - biztos felt a motorosaitol). A krapek felelosege hatalmas abban, hogy ide jutottunk. Mellesleg oe jellemzo arra a "felso ertelmisegi" korre is amely ma MO-n a tudomany kulonbozo teruleteit vezerlik.

Avi írta...

" köztársasági elnök írta"
Remélem ezen hozzáröffentése után a kielégülésének eredményét nem a gatyájába engedi hanem lemossa a farkáról!

MoonRiver írta...

De a koherencia megvan a magaslati tirpákok között, hiszen Balog kijelentése a pedagógusok munkaundoráról kb. ilyen színvonalú volt, és mi azóta is dolgozunk, sőt, valaki az ő gyerekét is tanította, sőt még Balog, Orbán és Áder urakat is. Az, hogy ez sikeres volt, mutatta a fiatal Fideszesek értelmes, friss és szimpatikus lendülete. Azt pedig, hogy mivé váltak, együtt, egymást erősítve hozták létre, mintegy spirálisan pörögve, gyorsulva zuhannak egy mélyülő mocsárba, amit nem látnak, nem éreznek, de veszettül csapkodnak. Mesterházynak valóban elég nagy csinnadrattával kellene leráznia és kiköpködnie a sarat. Sajnos voltak már jelei nem egyszer és nem egyetlen oldalon a rendszerváltás óta, amikor tanúi voltunk némi cinkos összeborulásnak, megegyezésnek. Távol áll tőlem, hogy álságosan összemossam a politikusokat és tetteiket. A mostani kormányzó pártra semmilyen bocsánat nem létezik. De tényleg: miért nem tökösebbek, miért ennyire beszariak a többiek? Ennyire fontos a konc, ennyire félnek a 47 ezertől, vagy mindegy hol, csak a polc maradjon? Na ez az, ami ingerel itt alant.

Névtelen írta...

Működik az oszd meg és uralkodj!
:)

Kulcsár Lajos István írta...

Mesterházy és az MSZP lefogja nyelni. Attól tartok az sem esett le nekik mit tett velük áder pajtás orbán "tányérnyalója". Mint az egyik előttem szóló is írta... MSZP ül az Ország házában és a saját nagyságától van eltelve. Néha vakkantanak kicsit, csak hogy jelezzék..ők még léteznek és ellenzék. De tenni? ... Helyükben már oda mozgósítottam volna a szimpatizánsaimat egy élőlánc erejéig a Sándor palota köré. Az pedig tény! -a fideszben ma orbán hűbéresek, pincsik és vérebek vannak. A bunkóságuk pedig ugyi... ragadós és sajnos már megszokott tőlük. Volt is kitől tanulniuk.. Naaagy kezetnemfogó Magyar értelmiségiek ugye...értelmiség???...háááát...

Varga Éva írta...

Nem most írtam, hanem a választások után valamivel - és sajnálatos, hogy ezt soha, sehol, senki nem tette szóvá és nem volt téma:

a világ szégyene, hogy három szobatárs vezet ma egy országot.Ilyen sehol máshol nem történhet meg.(Mármint normális országokban.)

Már ez túlmutat a demokrácia minden lényegi jellemzőjén, mert olyan nincsen - kivéve talán Lengyelországot, ahol egy ikerpár volt felruházva a zsenialitás olyan mennyiségével, hogy ketten vezettek egy országot, de a jóittenke aztán rövid úton véget is vetett annak a borzalomnak, irigylem is tőlük rendesen! -, hogy minden közjogi méltóságot kizárólag azok tölthetnek be, akik harminc éve látták egymást heti szinten hányni a wc-ben.

Mesterházy nem fogja szóvá tenni, ahhoz ő kisgyerek - és nem is önálló, akik báboznak vele a háttérből, azoknak meg nem érdeke, vagy tán nem is izgatja őket.
Jó nagy hülye a párt tagsága, ha ezt ennyiben hagyja.

Még annyit: mára, aki nem a felcsúti libalegelőn szocializálódott, glottalsóban, napi szintű szülői abúzussal spékelve, az is beállt már ebbe a sorba: lásd a szintén megfelelő mértékű bunkósági faktorral rendelkező balogpátert, és a többi orbánimitátort.A felcsúti dácsacastingon, gondolom, ez is feltétel volt a kiválasztódáshoz.

PuPu, milyen vagy, ha nem vagy ennyire visszafogott? :-) Jól kiakadtál, tán ennyire még sosem! Megértelek egyébként.

todor48 írta...

Nem baj PuPu, hogy visszafogtad magad! Én azért osztottalak!

Cereus írta...

Ha én is köztetek lehettem volna egy pohár bor erejéig, legalább magam is bölcsebb lennék. Nálam a pincében fő helyen van egy baráti rajz bekeretezve, melynek mondanivalója a következő." Az italtól oldott szív közelebb van a világegyetem értelmének megfejtéséhez mint a száraz agyuakénak." Saját boromat csak barátokkal fogyasztom. Egy ilyen hitvány, köpönyegforgató, alkoholtól eltorzúlt arcú, tétova tekintetű alkesz, nálam a pinceajtóig sem jöhetne el. Terészetesen a véleményét is egy előreküldött, jól megfizetett pofátlan köcsög véleményeként kell kezelni.