2012. november 18., vasárnap

BUSZON A GYŐZELEM FELÉ


A Vasárnapi Hírek képe
Végülis valaminek össze kell tartania a BKV buszainak karosszériáját.
A Civil Összefogás Fórum Közhasznú Alapítvány plakátjai erre kimondottan alkalmasak, a buszok emellett még relatíve esztétikussá is váltak, habár a felplakatírozásra szánt pénzt talán lehetett volna ésszerűbben is elkölteni, de mindegy.
Fele munka – dupla siker!
A baráti cégek ígyis – úgyis megkapták volna az ez évi költségvetésből az Orbán-birodalom felvirágoztatására szánt lóvét, most legalább van másodlagos haszna is a dolognak – a buszok szépek lettek és a reklámpénz se megy pocsékba.
Mint azt a művészvilágban a huszonharmadik alabárdos is pontosan tudja, mindegy, hogy jót vagy rosszat, csak beszéljenek rólad.
Bajnai neve így legalább állandóan forgalomban van, nem is szólva Gyurcsányról, aki az ország leghatékonyabb és legbefolyásosabb embereként kerülhet ismét a köztudatba.
A képpel nincs baj, a két baloldali politikus sokkal jobban mutat, mint a fehérvári VIP lelátón ülő Csányi, a kezére húzott Orbán-bábbal.
Így legalább most mindenki tisztán láthatja, hogy Orbánnak tele a gatyája, hiszen mi mással lehetne magyarázni, hogy másfél évvel a választások előtt lejárató kampányt szerveztet és ezt a plakátok megrendelőjeként szereplő szervezet nem is titkolja - habár mostanában inkább az „emlékeztető kampány” szép, eufemisztikus kifejezését használja.
És ez még csak a kezdet, mert lesz folytatás is, megy a háztartásokba a szép, színes tájékoztató kiadvány, gennyesre keresi magát rajta a nyomda, csakúgy, mint a plakátokon -  Szilárd a seggét a földhöz verheti a boldogságtól.
A kampányt Csizmadia László szervezi, aki főállásban a civileknek szánt állami forrásokat elosztó Nemzeti Együttműködési Alap elnöke.
Csizmadia másodállásban a Civil Együttműködési Tanács vezetője is –  ez a szervezet állítólag négyszáz civil szervezetet fog össze.
Csizmadia a kormánypárti demonstrációkat a Civil Összefogás Fórum nevű szervezeten keresztül szervezi, a finanszírozást pedig – részben legalábbis – a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványon keresztül abszolválja.
Csizmadia maga büszkélkedett el azzal, hogy a kormány végre támogatja őket, és hogy a miniszteri keretből kapott támogatást az általa irányított szervezetekhez kötődő Polgár Portál is, amely nagyban népszerűsítette a Békemenetet – írta minap az atlatszo.hu portál.
Szóval a kormányhoz vezető szálak kibogozása nem túlzottan nehéz, anno a Magyar Vizsla ügye bonyolultabb volt, de azóta a fiúk jócskán elpofátlanodtak és elképesztő arroganciával köpik szembe az állampolgárt.
Mindenesetre, hogy Bajnait próbálják ellehetetleníteni, az még csak érthető, de az már igen nevetséges, ahogy Gyurcsányról éppen a hetvenkettedik bőrt szeretnék lehúzni.
A helyzet azt mutatja, hogy fogytán vannak a libák, és ezek a derék vitézek nem tudnak annyit, mint a viccben szereplő hajdani rabbi, akinek még az utolsó liba után is maradt egy-két ötlete.
A kiadott plakáton az szerepel, hogy „NEM FELEJTÜNK!”
Ez nagyon helyes, hiszen a jó memória roppant fontos, ezért talán – már csak emlékezetfrissítés céljából - mellékelhetnék majdani postázandó kiadványukhoz hajdani „Itt az idő!” című kis narancssárga könyvecskéjüket is, mely azon túl, hogy hasznos kiadvány, roppant szórakoztató is tud lenni!
Mellesleg Bajnaiék helyében én nem is vitatkoznék velük.
Ellenben remek feladat lenne fiatal baloldali aktivisták számára a plakátoknál lényegesen olcsóbb öntapadós szalagokat ragasztani a plakátokra - a nem felejtünk mondat alá.
Ilyeneket: 800 KM AUTÓPÁLYA!  BUDAPESTI SZENNYVÍZTELEP! MALÉV! NÉGYES METRÓ! KERESETENÖVEKEDÉS! MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK! SCHENGENI CSATLAKOZÁS! ROKKANTNYUGDÍJAK! MEGYERI HÍD! DUNAÚJVÁROSI HÍD! SZEKSZÁRDI DUNAHÍD! AUDI - BERUHÁZÁS! MERCEDES – BERUHÁZÁS! SZŐLŐBÁNYA! TANÁROK BÉREMELÉSE! NEMTAGGYŰLÉS! AMENNYI A PÉNZED, ANNYIT ÉRSZ! ALCSÚTI STADION! stb. stb. – akár minden plakátra új, rövid komment kerülhetne - legfeljebb a Papcsák & Co. toporzékolna kicsit…
Azon rugózni, hogy ez a plakátolás csúnya dolog, annak nem látom értelmét – csúnya hát, meg gusztustalan is, de ettől a bandától mást nem is lehet várni.
Ellenben egy közös közleményt a demokratikus oldal részéről – beleértve az MSZP-t és a DK-t is - csak megérne a dolog.
Ebben be kellene ígérni mindazoknak, akik erre a célra akárcsak áttételesen is állami pénzeket vesznek igénybe a szigorú és biztosan bekövetkező, elkerülhetetlen felelősségrevonást és a vagyoni károk enyhítését az érintettek és közvetlen hozzátartozóik teljes vagyonának elkobzásával – kerüljön bármikor is hatalomra a mai ellenzék bármelyik pártja is.
A strómanoknak egyelőre nem kellene ígérni semmit, nekik elég lesz a sima adóhatósági vagyonelszámoltatás is, hat hónaptól öt évig.
A legalapvetőbb dolog pedig az lenne, hogy a baloldal büszkén vállalja be azoknak az éveknek az eredményeit, mert egyrészt van mit, másrészt meg a gyáva meghunyászkodás, meg a bűntudatos sunnyogás nem ér semmit, ezek csak méginkább elpofátlanodnak.
Ami azt illeti a mai helyzetet fokozni már körülményes a demokrácia látszatának fenntartásával.
A kényszervallatások napvilágra kerülése, a korrupciós vádak összeomlása, a rákosi-időket idéző megfélemlítő módszerek és a társadalmat hatalmába kerítő félelem láttán minden demokratát a hányinger kerülgeti.
Mondjuk nem szerettem a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetét és annak vezetőjét, Szima Juditot sem, de azt azért nehezen emésztem, ahogy eltakarították az útból.
Az sem igen tetszett a Magyar Gárda körüli lassan ötévi hatósági töketlenkedés fényében, hogy a Cigány Gárda alapítását kilátásba helyező, magát Dafilics ezredesnek kinevező Bagó Ferencet milyen viharos gyorsasággal tudták a hatóságok úgy eltüntetni, hogy ma sem tudni pontosan, mi van vele – ez egyébként rámutat a mai magyar média állapotára is.
Ellenben a cigánygyilkosságok pere úgy csordogál, mintha a magyar igazságszolgáltatás prosztatájával komoly gondok lennének.
Jön a tél, jönnek a fagyok, csökkennek majd a gondok, tavaszra a problémák egy része megfagy vagy éhenhal.
Lesz itt egyszer még tisztességes, élhető ország?

:O)))

7 megjegyzés:

Neked5gigabajt írta...

Zsenialis iras - megint, mint mindig. Grat!!!!

Névtelen írta...

Én ezt már zaklatásnak élem meg, hogy nem lehet nyugodtam végigmenni az utcán, mert hol az IMF lejárató kampányba botlom, hol egy előző kormány lejártóba.
Akiknek megfelelt az előző kormány, mert VOLTAK BERUHÁZÁSOK, a kormányfők összességében szalonképes (állam)férfiak voltak, azokat ez zavarja. A kormánynak ezt is lehet, hergelni pár millió embert?
Csak Budapesten van a hergelő kampány?
Végül még egy gondola: ettől nem fogok máshogy nézni Bajnaira, Gyurcsányra. A szórakoztató kiadványt várom, lesz min röhögni a tudatlan, agymosottaknak szóló összeállításon.Ezt hogy veheti be értelmiségi, tanult emberek gyomra?

Névtelen írta...

Attól tartok, ha ezekre a felháborító plakátokra felülírandó a tahóságot, valódi civil emberek ragasztgatnak - hadd hencegjek: miként magam is elhelyezek a buszmegállókban, oszlopokon gyúanyagnak szánt cetliket, melyek egyelőre visszhang nélkül maradtak, hacsak nem veszem adekvát válasznak, hogy letépdesik őket -, akkor az szabálysértés és pénzbüntetést von maga után. Igyekszem is kikerülni a térfigyelő kamerákat, és a lehetőségekhez képest fürgén elinalni a tetthelyről, ugyanis megveretni sem szeretném magam néhány lojalitásban túlbuzgó Fidesz-rajongóval.
Amúgy is készültem belépni a MEASZ-ba, ütősebbé szervezni az aggastyánokat, hátha mint szervezet hatékonyabban tudnánk ragasztgatni az ellencédulákat. Elképzelem, amint felrakják a bácsikák a cetliket, és huss, mind szétszaladnak! Rendőr legyen a talpán, aki elkapja őket.

Névtelen írta...

"Lesz itt egyszer még tisztességes, élhető ország?"

Nem.
Bár mondhatnánk, hogy talán az unokáink megérik egy tisztességesebb világ születését, csak hát ezzel az a baj, hogy ha én éhen halok, akkor a fiam és a lányom is. Így pedig nem lesz unoka. Nemigaz?

Kaláris írta...

Nem baj, plakátoljanak csak. Már most elérték, amit nem gondoltam volna 1-2 éve, hogy a Gyurcsányra és a DK-ra fogok szavazni...

éva írta...

Pupu
A javaslatom: festékes szóróflakon (lehetőleg piros, vagy valamely neon színben) és egy kérdőjel ráfújása a plakátokra.
Szöveges vinyettára: Mondd beeeeee...

todor48 írta...

Ingyen reklám Bajnainak és Gyurcsánynak! Mert: "Nem felejtünk!"