2015. december 21., hétfő

KONRÁD GYÖRGY TÉVEDÉSE

Konrád György író nyilatkozott a New York Times-nak.
Már a tény maga is mutatja az író nagyságát, a nyilatkozata pedig azt, hogy a legnagyobbak sem mentesek a tévedésektől.
Ettől még a véleménye természetesen tiszteletben tartandó, de egyetérteni azért nem kötelező vele.

Az író azt nyilatkozta a lapnak, hogy Magyarország bölcsen tette, hogy lezárta határait és megkongatta a vészharangot, figyelmeztetve Európát arra, hogy főként muszlim bevándorlók százezrei érkeznek, akár tetszik, akár nem.
Menekültügyben - Merkellel ellentétben Orbánnak van igaza..

A lap szerint Orbán menekültpolitikáját - miszerint a görögöknél kellene megfogni az áradatot és le kéne zárni Európa külső határait - lassan más európai vezetők is felkarolják, és Orbán egyes mondatait visszhangozzák, bár nem olyan "csúnyán vicsorogva", mint a magyar kormányfő.
Természetesen védeni és őrizni kell az Unió határait, de ez nem megy a megszokott módon, mint éppen Orbán viselkedése is mutatja.
Furcsán hangzik a szögesdrót-kerítés helyeslése egy zsidó szájából, mint ahogy az sem tűnik túl nagy dicsőségnek, hogy a menekülteket vallásuk alapján szelektálja, de hát ki vagyok én, hogy kritikát merjek megfogalmazni egy ilyen jeles személyiséggel szemben?

Orbánnak egyébként nincs igaza.
Nem ez az első eset, hogy Konrád kiáll a kormányfő mellett, az olasz La Repubblica is kapott tőle néhány gondolatot, többek között azt, hogy
megérthető Németország helyzete, hogy egyre több képzett migránsra van szüksége, hogy a jövőben is fenn tudja tartani a gazdaságát és nyugdíjrendszerét.
Viszont nekünk, magyaroknak nincs szükségünk szíriai orvosokra és mérnökökre.
„Ha növekedik a gazdaságunk, a környező országok magyar népességét is meghívhatjuk Magyarországra”.http://mandiner.hu/images/ga2.gif
Hát ez valószínűleg így is van, meghívhatunk ide akárkit, de aki ide jöhetne, az inkább elmegy a világ más tájaira, tízszeres fizetésért - migránsnak.
Feltéve, hogy addigra – én úgy száz évet saccolok várakozási időként – nem lesz tele Európa pengés dróttal, hála Orbánnak és támogatóinak.

Az olasz interjúban azt nyilatkozta, hogy ma is sok fal áll a világban, például az amerikai-mexikói határon, Izrael határán, a spanyol-marokkói határon is.
Ausztrália kemény migránspolitikájára is utalt, amely meg akarja akadályozni az illegális migránsok beérkezését.
„Erkölcsileg ez nagyon különbözik a berlini faltól, amely az NDK állampolgárait fosztotta meg attól a lehetőségtől, hogy kitegyék a lábukat a valódi szocializmusból”.
Nem tudom, de valahogy én egyik falra sem lennék büszke, sőt, még ennyire megértő sem.
A falaknak az a tulajdonságuk, hogy azokat is rabbá teszik, akik a fal másik oldalán állnak, csak éppen hitegetik magukat, hogy ők szabadok.
Erkölcsileg pedig nincs semmi különbség, ha valakit meggátolok abban, hogy elmenjen egy országból, vagy ha meggátolok valakit, hogy amikor menekülnie kell, belépjen hozzánk.
Természetesen a bevándorlást szabályozni kell, de azért egy ilyen kaliberű embertől elvárható lenne, hogy különbséget tudjon tenni menekült és bevándorló között.

Aki zsidó, annak minden üldözöttel empatikusnak és szolidárisnak illene lenni, Konrád György pedig nem az.
Nem voltak sem empatikusak, sem szolidárisak a nyugati demokráciák sem a Hitler által üldözött zsidókkal, a német zsidók halála az ő lelkükön szárad.
Angliáén, Amerikáén, meg azon államokén, melyek - mikor segíthettek volna - nem segítettek, hanem lezárták a határaikat.
A határzárnak csak jelképe a szögesdrót, ha Orbán elmebeteg víziója valóra válna a milliószámra érkező migránsokról, annyit sem számítana, mint libának a dűlőút.
A probléma valós, és aki elfedi ezt azzal, hogy a bezárkózást dicsőíti, az maga is részesévé válik a bűnnek.
Európa problémáját Európának kell megoldania, a megoldás pedig nem az, hogy agyament módon ijesztgetjük a népet a terroristákkal, vezető értelmiségünk kontrázása mellett.

A terrorista nem gyalogol Szíriától Németországig, hanem felül a repülőre és keresgélhetnek a poggyászában bármit is, úgyse találnak.
A terrorista ugyanis nem hülye, hanem terrorista.
Hülye pedig az, aki azt hiszi, hogy a tizenkét másodpercenkénti egy ellenőrizetlen illegális bevándorlóval való ijesztgetésnek a belpolitikai célokon kívül máshoz is köze van.
Meg az, aki azt hiszi, hogy ennek a problémának a rendezéséből kimaradhatunk.
Azon is csodálkozom, hogy senki nem kérdezi meg, hogy amikor rajtunk keresztül közlekedtek a menekültek, miért nem tettünk eleget ellenőrzési kötelezettségünknek, de persze ez a csodálkozás mérsékelt – ez Orbán Magyarországa.

Hogy Konrád György aggódik az arab áradat miatt, azt természetesnek tartom, hogy nem azért emel szót, hogy a problémát azok oldják meg a probléma keletkezésének helyén, akik létrehozták, azt viszont sajnálatosnak.
Konrád Györgynek pontosan tudnia kell, hogy nyilatkozatát nem arra fogják felhasználni, mint amire szánta, a főcím ebből az lesz: Orbánnak igaza volt.
A többit akár el se mondta volna.
Ezt is kár volt.

Szomorú vagyok.

:O)))

40 megjegyzés:

mavtelep írta...

Nem csak bűn, de tévedés is volt ez a nyilatkozat. (Persze Konrád György nem Napoleon)
Szervusztok, jó napot !

Joszi írta...

Na vegre, megint egy jo kis zsidozas, kedves Pupu.Kituno lenne, ha kis hazankban , csak a zsidok adnanak igazat Orbannak, reg nem lenne hatalmon, azzal a nehany tizezer szavazattal.Nem baj, Konrad legalabb tenyleg zsido, ez is valami.

peterfix írta...

Konrád papa megbuggyant vénségére. Sebaj! Mással is megesett, Kertész Imrének is elvette az isten, na meg a magos, epres kutyaszaros,állami kííííítűűűűntetéééés a zeszét.

sphagin írta...

Hát !

Mintha Kertészt hallanám !

Mondjuk ő már beteg volt, amikor kérdezték.

Lehet, hogy Konrád is az ?

PuPu írta...

Egyszer talán megérted Joszi, nekem meg mindegy, hogy mit gondolsz erről a dologról - felvételt nyertél a HHMH Klubba!
:O)))

Unknown írta...

Konrád az interjút mint személy, vagy mint zsidó adta? Mert ha a saját, emberi véleményét mondta, akkor zsidó származását kár belekeverni.

PuPu írta...

Konrád az interjút mint Konrád adta.
Nincs Zsidókonrád és Konrádkonrád.
Konnrád György író, vezető magyar értelmiségi van, aki történetesen zsidó származású, de ennek csak egy bizonyos aspektusból van jelentősége.
Sajnálom, hogy csak ennyi jutott el hozzád abból, amit írtam...
:O)))

Unknown írta...

Szomorú!

Ha Konrád György csak egy pillanatra mérlegelte volna Orbán nemzetmentő, sőt Európa-mentő szózatának sokrétű hamisságát és hitványságát,talán tartózkodott volna a szögesdrót politika dicséretétől:
"Semmiféle ideológia, vagy gazdasági érdek miatt nem tehetjük ki veszélynek az európai polgárokat!"
Pontosan milyen veszélyt előzött meg és számolt fel Orbán Viktor? Talán megelőzte a párizsi tömegmészárlást, a brüsszeli és londoni fenyegetéseket?
Hazug sarlatán! Azzal kérkedik hogy sípszóval képes gyógyítani a tüdővészt.
Egyébként a muzulmánok tömeges megjelenése Európában, nagyon-nagyon komoly gond. Egy egységes, eltökélt és az értékeihez ragaszkodó Európa képes megbirkózni ezzel a gonddal. Orbán módszeresen rombolja ezt a lehetséges, sőt kényszerű egységet! A veszély valódi természetét és mélységét felfogni is képtelen lenne, ha valamilyen tévedés folytán erre kísérletet tenne. Erről persze szó sincs! A sarlatán nem gyógyít, és nem is akar gyógyítani! Megelégszik az ostobák hódolatával, a lopott dicsőséggel! Miről beszél Konrád?

Kapat írta...

Az is gond, hogy megszoktuk(ták), Konrád György szavainak mindig súlya van. Ezért valóban jobban meg kellett volna gondolnia, mit nyilatkozik egy világhíres lapnak. Helyében még akkor sem dicsértem volna Orbánt, ha valóban úgy gondolnám, helyes lépés volt a kerítés.
Bár ez hatalmas tévedés, de ha ettől eltekintve végigggondoljuk mindazt, amit Orbán ezzel az országgal művel(t), a demokrácia felszámolását, az ország szétlopását, rombolást az emberi lelkekben, a nyomort, az iszonyatos megosztottságot stb., inkább lenyeltem volna a nyelvem a helyében.
Sokat árt az ilyen meggondolatlan megszólalás, nem is értem, valóban így gondolta Konrád, vagy jóhiszeműen be kell tudnunk idős korának?
Most már mindegy, a baj megtörtént. Kár.....

Joszi írta...

Konradnak persze nincs igaza, de ennek semmi koze zsidosagahoz.Kedves Pupu orulok, hogy jol szorakozol sajat vicceden, amit en nem ertek, tan, mert zsido vagyok, de nem emlekszem, hogy hangsulyoztad volna, hogy a katolikus tudomisenkinek, nem illett volna lopni, csalni, vagy a reformatus Orbannak nem illene nem puritannak lenni, hanem jogtalanul gazdagodni, frasztudja milyen vallasu Hajdu tabornoknak hazudozni,jo kerszteny Vonanak, ciganyozni, stb.

PuPu írta...

Joszikám, ha valaki nem akar valamit megérteni, akkor az nem is fogja megérteni, és ennek nincs köze a te zsidóságodhoz, de mindegy is.
Szép álmokat!
:O)))

Geza írta...

5*
Orulok, hogy ilyen feher hollokat meeg lehet olvasni manapsaag. Engemet iszonyuan fel tud idegesiteni ez a Konrad gyerek (egyebkent sem szeretem, ha valaki olyan baromira lassan beszel, mint oe:). Baar egy tomegben voltunk paar evvel ezelott az Ujszinhaz miatti tuntetesen (es akkor meeg joo erzes is volt tudni, hogy tobb maas neves kozeleti emberrel egyutt a kozneep is kiall egy kozos ugyert), amit a fiu a menekultekkel kapcsolatban muvel, az verlazito. Na ja, ha Izraelben eelne, es maar tobbszor kellett volna nehany elkoszalt raketta miatt az ovohelyre szaladnia, akkor csak-csak megertenem. De ne vicceljunk mar! Nemetorszagban?! Legfeljebb valtozatosabb falafel formaciokrol lehet szo, amelyet en a magam reszerol csak udvozolni tudnek (persze, lehet, hogy Konrad meg utalja a falafelt .. is - de haat ez legyen az oe baja). Abba meg tenyleg nem erdemes belemenni, hogy a kulonbozo falak ido es terbeli osszefuggeseirol mennyire ossze-vissza beszel.
BORZALMASAN FELHABORITO A DEMOKRATA M E R K E L MELLETT EZT AZ IDIOTAT TAGLALNI, PLANE IGAZAT ADNI NEKI.

Kedves Joszi!

Lazulj maar kerlek! Olyan vagy, mint a gyerek. Ha valaki azt a szot, hogy "zsido" kiejti, akkor maar ossze-vissza hadonaszol. Millio egy alkalommal, itt is, meg mashol is, az erre szakosodott (es meeg elveetve letezo) organumok kifejtettek a jelenlegi kurzus es az alszent katolikus maszlag osszefonodasat. Mit akarsz meeg ezen felul?! Egy kicsit idegesito vagy.

Joszi írta...

Pupu, kettonk kozul valaki tenyleg nem ert valamit, de nem vagyok benne biztos, hogy nem te vagy az, mert magabiztossagod ez ugyben erre utal.

dolores írta...

Apropó Konrád: olvasd el Bozóki András: "A Demokratikus Charta története" c. írását a Beszélő folyóirat 1. évfolyam 2. számában. Részlet:

"A Charta, amely eredetileg ..... a szélsőjobboldal térhódításának megállítására szerveződött, immáron a pártpolitika közvetlen befolyásolására is igényt formált. ... Ennek alapján Konrád György a Charta nevében nyilvánosan arra szólította fel a két párt vezetőit, hogy kezdjék meg a koalíciós tárgyalásokat. ..a mozgalom a királycsináló szerepét vindikálta magának."

Mintha ma lenne...
(Egy értelmiségi szerep nyugdíjazása)
http://nol.hu/belfold/egy-ertelmisegi-szerep-nyugdijazasa-1461051
Márpedig egy jellemhibának Konrád vagy más származásához semmi köze. Ne szalonzsidózzatok már itt is! Gusztustalan!

Névtelen írta...

Cseh Tamás: Tíz év múlva...

Névtelen írta...

Bartus is nyomja...
https://nepszava.us/konrad-gyorgy-a-kuruc-info-val-versenyez/comment-page-1/

Butaság Kertészt, Konrádot, Feldmájert és másokat ostorozni (nem volt ez mindig így), mert a bevándorlással kapcsolatos félelmeikről beszélnek. Ettől még utálják Orbánt, mint holló a rohadt tököt, de úgy látszik, ezt sokan nem értik.

Evidenciákról van szó, kár a fejeket homokba dugni.
http://nepszava.hu/cikk/1029096-no-a-franciaorszagi-antiszemitizmus/
http://vigyazo.blog.hu/2015/04/01/zsido_exodus_indulhat_nyugat-europabol
http://mandiner.hu/cikk/20151203_antiszemitizmus_kutato_a_muszlimok_antiszemitabbak_mint_az_europai_szelsojobb


Unknown írta...

nem igazán értem :(( : MIÉRT NEVEZI JÓ MEGOLDÁSNAK KGY, azt, hogy Orbán áthúzta a döglött lovat a szomszéd utcába ??????

mert csupán ENNYI történt.....

Névtelen írta...

Rendezzünk tüntit Lipóciában! Akasszunk táblát a nyakunkba, hogy "én is muszlim vagyok"! Egy demokrata így cselekedne!

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Joszival értek egyet, nem kellene ilyen vitákat generálni a "zsidó" kitételekkel. Nálad ez minőségjelző lenne? Szerinted a zsidók mind tökéletesek,vétlenek, tévedhetetlenek és bölcsek? Hát nem. Emberek, gyarló emberek, mint a többi.
Hej, pedig megfogadtam, hogy csak olvaslak, de úgy látszik nekem is van egy kis üldözési mániám. Provokálni akarsz ilyen vitákat, mert nagyon eleged van az állóvízből?

nemóvatos írta...

Ha jól emléxem Konrád György (nem egyedül ugyan, de) állast foglalt már miniszterelnök jelöltség kapcsán is 2014-ben.
Ő egy önálló entitás --ahogy mondani szokták-- és valszeg nincs maradéktalanul tisztában a felelősségével, amit --gondolom-- inkább csak magáért visel, mint általában az olyanok akik a közéletbe csak úgy bele-bele nyilatkoznak.
Olyan ATV-s tempó.

PuPu írta...

Keves irkomirko, akart a fene vitákat generálni, de miért is nem mondhatom el, hogy csodálkozom az empátia hiányán?
Mint egy olyan emberen, akinek a családját - nem is oly túl rég - elütötte a mozdony a vasúti átjáróban, és amikor látja, hogy mások éppen arra mennek, és már jön a vonat, akkor a MÁV dícséretébe kezd: milyen jó, hogy eltörölte a hangjelzést, a sorompót meg a sebességkorlátozást...
A vészkorszak sem a gázkamrákkal kezdődött, hanem azzal, hogy a Hitler elől menekülő zsidóktól megtagadták a beutazási lehetőséget az angolok, meg az amerikaiak, meg minden más állam is, talán időben kellene észbe kapni...
De lehet, hogy tévedek.
A poszt egyébként Konrád állásfoglalásáról szól és még véletlenül sem szalonzsidózás, ahogy itt dolores írta volt.
Ha egy bunyevác katolikus vagy egy erdélyi protestáns vezető értelmiségi nyilatkozna így, az se tetszene, csak a zsidóságnál érzékelhetőbb a párhuzam.
Bármennyire is szeretnék ezt a helyzetet sokan vallásháborúnak beállítani, ez nem az, ez egy gazdasági háború, az olajról van itt szó, nem Allahról.
Ez a szituáció éppen elfedi a lényeget: pőre gazdasági érdekek miatt milliókat üldöznek el lakóhelyükről, hazájukból.
A menekültekkel való bánásmód pedig humanitárius kérdés.
A dolog életmódbeli és vallási részét szabályozni kell, a vallásgyakorlás meg a hívők dolga.
Az étel és a víz mellé erre is lehetőséget kell adni, ha nem ütközik a fogadó világi állam jogszabályaiba.
Olvasom, nem engednek mecsetet építeni Magyarországon, én meg engednék, mert kell arra hely, hogy valaki a vallását gyakorolhassa.
Ez nem azt jelenti, hogy fel kell építeni Mekka 2.0 - át, de én annak sem örülnék, ha bezárnák bármelymás vallás imaházát, templomát, zsinagógáját.
Pedig hidd el, erre is lenne igény, hogy az antiszemitizmusról szóló ősi viccet idézzem.
A liberalizmus nem arról szól, hogy a fiúk pucér seggel rózsaszín tütüben táncolhatnak egy évben egyetlen napon, az állam meg nem arról, hogy ha félünk a szalmonellától, akkor bezáratjuk az összes vendéglőt.
De persze lehet ezt másként is gondolni, csak hol így-hol úgy gondolni nem illik...
:O)))



Geza írta...

Nevtelen @ 2015. december 22. 6:47 ::

Azt irod:
"Butaság Kertészt, Konrádot, Feldmájert és másokat ostorozni (nem volt ez mindig így), mert a bevándorlással kapcsolatos félelmeikről beszélnek. Ettől még utálják Orbánt … "

Haat ez krva jo!! Szoval utaljak orbant, de fszan elnezik neki, hogy mit csinalt a tarsadalombol, hogy rombolta le a demokraciat es foleg es alapvetoen milyen szennyes modon hasznalja ki az emberek lappango fajgyuloleteet. Mi a tokom az, hogy "a bevándorlással kapcsolatos élelmeikről beszélnek"?! Mi a fszomtol kell felni egy Kertesznek, vagy KGY-nek? Semmitol, kerlek, semmitol! Csak nyilatkozgatnak, mert az jo nekik. Egyebkent erkolcsileg/tarsadalmilag eppen olyan szinten vannak (csak mert ismertek, ezert aztan raadasul meeg veszelyesebbek is), mint a tobbi barom kisember, aki a csak a csaladi potlekon, meg a nyugdijon van kifakadva, de a szogesdrottal baromira egyetert. KGY fszan tovabb erositi orbant, nem pedig gyengiti! Nekunk a franciak es a nemetek tobbsegenek a mentalitasat kellene erositeni, nem pedig azt kutatgatni, hogy a KGY vallalhatatlan velemenyet hogy lehet "szalonkepesse" tenni [ha maar a "szalon"-ozas szoba kerult].

Névtelen írta...

Pupunak

"Bármennyire is szeretnék ezt a helyzetet sokan vallásháborúnak beállítani, ez nem az, ez egy gazdasági háború, az olajról van itt szó, nem Allahról.
Ez a szituáció éppen elfedi a lényeget: pőre gazdasági érdekek miatt milliókat üldöznek el lakóhelyükről, hazájukból."

Höhö, nagyobb szarba nyúltál, mint Konrád.
Persze, ezt az elvakult hívők biztos nem értik, miért mondom.:)

"Olvasom, nem engednek mecsetet építeni Magyarországon, én meg engednék, mert kell arra hely, hogy valaki a vallását gyakorolhassa."

Ez tudtommal nincs még lejátszva, tervek már készültek.
http://hg.hu/cikkek/varos/9247-lesz-e-mecset-ujbudan


Aprofos, a svájciak már szavaztak, igaz nem mecsetről, hanem minaretről. Na, de akkor is!
http://www.origo.hu/nagyvilag/20091129-nepszavazas-minaret-epiteserol-betilthatjak-a-muzulman-minareteket-svajcban.html

Joszi írta...

Biztosan tevedsz, nem azzal kezdodott a veszkorszak, hogy megtagadtak a beutazasi lehetoseget a zsidoktol az amerikaiak, angolok, stb.Valamiert menekultek az emberek, s a valami volt a veszkorszak kezdete.Kis hazankban , pl. akkor mar korlatoztak a zsidok jogait, s ugyan borzaszto, hogy nem fogadtak be oket, de az okok , amiert menekultek meg borzasztobb, s ez vezetett oda, hogy nalunk lenyegesen alacsonyabb volt a tulelok aranya mint a nemeteknel.

mavtelep írta...

Kövezzetek meg, de egyszerűen nem hiszem el, hogy K.Gy. szakértő lenne a menekültkérdésben !
Hallgatom, de csak paneleket ismételget.
Szervusztok, jó napot !

Névtelen írta...

mavtelep

senki sem mondta, hogy k.gy. szakértő lenne, ő maga sem állította ezt, vélemyényt formált, amiért most egykori bálványozói kövezik. vajommé?

mavtelep írta...

Mert nincs igaza, ráadásul "hozott anyagból " dolgozik. Minden mondata esszenciája a kormány szövegelésének.

Névtelen írta...

miért dörgölőzne Konrád az aniszemitákhoz, még pénzt sem kap tőlük

Névtelen írta...

2015. december 22. 16:30

Mávtelep, mondjon nekem egy szakértőt menekült ügyben, legyen szíves.

mavtelep írta...

Nincs szakértő, sőt ! fokozom : nincs jó megoldás sem !
De, hogy valamennyire elviselhető legyen mindenki számára, ahhoz nagyon sok okos embernek kell
a legkülönbözőbb szakterületekről összeülnie és kidogoznia egy programot a helyzet kezelésére.

Névtelen írta...

Belpolitikai feszültséghez vezetett Olaszországban egy csoport afrikai bevándorlónak a tiltakozása, akik a számukra biztosított ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelték. A kétezerszáz lakosú Cerenova településen elhelyezett huszonnégy afrikai bevándorló a főutcán rendezett ülősztrájkkal és kukaborogatással követelte, hogy ingyenes internethozzáférést biztosítsanak számukra, valamint a helyi önkormányzat takarítónőt fogadjon fel szállásaik rendben tartására.

A polgármester és a rendőrség fellépése kellett ahhoz, hogy a bevándorlók visszatérjenek a nekik bérelt két családi villába. Az afrikai férfiak a nyáron érkeztek meg a dél-olasz partokra és júliustól a lombardiai Cerenova fogadta be őket. Egy szociális munkát végző szövetkezet törődik a migránscsoporttal. Cerenova naponta fejenként 35 eurót (több mint tízezer forintot) fizet a bevándorlók eltartására. A migránscsoport egyik tagját, egy 25 éves fiatalembert az olasz hatóságok az eset után rögtön kiutasították.
http://index.hu/kulfold/2015/12/22/harom_gyerek_fulladt_az_egei-tengerbe_a_torok_partoknal/

Kerál :O)))

Névtelen írta...

Mávtelep, ha nincs szakértő egyáltalán, akkor ezt miért kéri számon Konrádon?
A többivel egyetértek: sok okos ember, szakterület, program, stb. Ja, szerintem pedig, Konrád 1 okos ember.

mavtelep írta...

Miért kérem számon Konrádon ?!
Miért szólalt meg - pláne a NYT-ban - ilyen rendkívül kényes kérdésben ?

Geza írta...

Nevtelen @ 2015. december 22. 17:56

Na latod kedves baratom, hozod itt a fsza peldakat a kovetelo migrancsokrol. En meg csodalkozom, hogy ezt eddig nem tudtam. Es gondolom meeg mas peldak is vannak a tarsolyodban. Jah, es azt is hallottam, hogy betegseget terjesztenek. Hogy meeg mennyit kell tanulnom!

BTW, azert azt is jo lenne, ha utananeznel, hogy az olaszok (meg maas normalisabb nemzetek) hany embert fogadtak be, es hogy azok kozul hanyan viselkedtek a tarsadalmi normakat serto modon. Erdekes szamokat kapnal, es lehet, hogy magadat kellene gyozkodni arrol, hogy egy bizonyos orszagbol az "oslakosokat" vagy a migrancsokat kell-e elobb kiutasitani.

Névtelen írta...

Vajon a fergetegesen jó ötlet a kerítés, hogy volt összeegyeztethető azzal a gyakorlattal, hogy már álló kerítésnél is tízezerszámra ömlesztették át az osztrákokhoz az ellenőrizetlen migránsokat?

Cereus írta...

Ma lehet, fáradtan és ostobán szólok hozzá az újkori népvándorláshoz.

Ha minden igaz, származásom szerint, családom ősei nem ázsiai sztyeppékről érkeztek és fekete fenekű családtagunk sincs, akik elfoglalták más szóval elrabolták más itt élő népektől e gyönyörű hazát.
Ahelyett hogy békésen éltünk volna szomszédokkal, elkezdtük lerabolni európát. Ezt a rablást
finoman sőt rendkívül elegánsan KALANDOZÁSNAK hívjuk.
Jött Augsburg, Trianon, majd további kalandozás a Don kanyarig. "Ez pedig már nemzet tragikus sorskérdése, (hirdetik) mert átok ül ezen a jobb sorsra érdemes népen."
Amiért ,természetesen a koménisták ,meg a liberálisok a felelősek, meg azért is hogy csak félig van tele a templom hívőkkel hirdette ma a pap egyik butító csatornán.
A nemzet bukásait szánalmas, de rendkívül agresszív ostoba, gőgös, kardcsörtető politikusaink idézték elő. Ezért ma arra kérem Soros által pénzelt, taníttatott (ma pedig általuk leszart) félig kiképzett vezetőinket és rövid láncra kötött kutyáikat, ne okoskodjanak, mert további bajok okozói lesznek. Kérem Orbánt ENGEM a jövőben ne védjen meg Európától. Mi egyszerű, de nagyszerű hazafiak ennél sokkal többet érdemlünk.

Unknown írta...

"Európa problémáját Európának kell megoldania, a megoldás pedig nem az, hogy agyament módon ijesztgetjük a népet a terroristákkal, vezető értelmiségünk kontrázása mellett."

Mindig megtudjuk, mi NEM a megoldás. Most már jó lenne tudni, mi az, ami mégis az. Orbán kimondja, hogy kétszer kettő az négy és ezen alapigazság mögé dugja el az összes alantasságát, uszítását, haszonlesését, gátlástalan önérvényesítését. Hitler szerette Wagnert, ami nem jelenti, hogy aki Wagnert szereti, az hitlerista.
Egymillió menekültet be lehet fogadni. Tízmilliót is? Ötvenmilliót is? Hol a határ? Ha százmilliót befogadunk, akkor miért pont százegyedik millió nem jöhet? Nyilvánvaló, hogy meg kell állítani az áradatot, különben egy idő után nem lesz érdemes ide sem menekülni. Tele van a mentőcsónakod nőkkel és gyerekekkel. Ha továbbiakat veszel föl, a csónak elsüllyed. Gonosz állat vagy, ha a többit a tengerben hagyod? Igen, az. A példában nincs jó megoldás.
A valóságban mégis van. Abba kell hagyni az üzletelést az ISIS-szel és szarrá kell őket bombázni, ahogy az oroszok el is kezdték.
Európa perifériáján kell életmentő táborokat, településeket létrehozni, ahol nincs senki életveszélyben és emberi módon élhet néhány évet. Közben el lehet dönteni, ki vándorolhat be és ki nem. Szabályozottá kell tenni a folyamatot. A csendes eső aranyat ér, de az özönvíz mindent elmos.


Czékus Lajos írta...

Nekem (is?) nagy csalódás Konrád nyilatkozata Orbán mellett.
Ez bennem olyan viszolygást váltott ki, mint amit kiváltott volna az emberekből annakidején, ha Thomas Mann azt nyilatkozza: milyen nagyszerű ötlet volt Hitetrtől a koncentrációs táborok létrehozása, mert a munka szabaddá tesz. (OK., a sánta kutya is egy hasonlat.....)

todor48 írta...

A Konrád nyilatkozattal az a baj, hogy egyrészt elbizonytalaníthatja azokat is, akik eddig nem migránsokat, hanem menekülő embereket láttak, másrészt pedig ez a nyilatkozat a hatalom embertelenségét legitimálja.
Amit aztán a hatalom ki is használ. Ezt pedig egy Konrádnak tudnia kellene.
Persze tudnia kellett volna annak a volt miniszterelnöknek is, aki azoktól fogadott el kitüntetést, akik nem is olyan rég D209-nek csúfolták. És tudnia kellett volna Hillernek is........
Ennyi.

pleinair írta...

Todor,

azt hiszem, Konrád annyira magabiztos, hogy elvesztette az önkontrollra való képességét.
Lubickol az őt körülvevő tekintélytiszteletben, és bár voltak brutális tévedései, ezek se késztetették szavai mérlegelésére. A 2010-(?)-es szárszói találkozón Mesterházyt és Bajnait közös tandemra ültette, mondván, hogy közösen munkálkodva szép jövő elé nézhetne az ország.
Ekkor lepleződött le előttem, hogy elég pocsék emberismerő, és nem túl jó a helyzetfelismerő képessége. A jellemétől se voltam elragadtatva, de most emberként és íróként egyaránt hiteltelenné vált.
Medgyessyvel és Hillerrel kapcsolatban is tökéletesen igazad van.