2016. február 24., szerda

CÉL: AZ ALSÓ SZÉLE KÖZEPE!

Létezik egy olyan fogalom a pszichológiában, hogy projekció.
Ez az a szituáció, amikor valaki olyan randa dologgal vádolja a vele kapcsolatban állókat, melyeket ő követ vagy szíve szerint ő követne el, ezzel kompenzálva saját viselkedését vagy titkos vágyait.
Sokszor így mondja ki titkolt szándékait, törekvéseit.
Mint például, mikor a Fidesz megvádolja politikai ellenfeleit, hogy csak a balhézásban érdekeltek, jóllehet a kormánypárt az, mely abban érdekelt, hogy a balhék elfedjék valódi problémáit, melyek között előkelő helyet foglal el az oktatás elkúrása, hogy klasszikus szakkifejezéssel éljek.
Remekül csinálják.

Mióta a pedagógusok nyilvánvalóvá tették, hogy a helyzet nem csak pocsék, de tarthatatlan is, azóta a kormánypárt mindenesei beindították a nagyüzemet a "fedjük el a balhét egy még nagyobb balhéval" szép elve alapján.
Mint amikor a férj az átszexelt éjszaka után magára borít egy fél üveg jó büdös pálinkát, gargarizál a másik felével, majd dülöngélve bevonul az ajtón, vállalva a haverokkal átdorbézolt éjszaka miatti balhét, mely ugyam nagy lesz, de mégsem akkora, mintha kiderülne, hogy az éjszakát Gizikénél töltötte.

Akkor van csak baj, ha túlspilázza a dolgot és durvábban hazudik a kelleténél, oszt nem bír megállni az egyszerű tagadásnál, hanem még le akarja szakajtani a romantikus éjszaka bizonyos másodlagos gyümölcseit is, bizonyítva egyúttal a meg sem fogalmazódott vád tarthatatlanságát, hiszen aki egész éjjel szexelt, az nem szeretkezhet íly vadul.
Ez nem is lenne baj, ellenben az a csípős betegség, mellyel ebből az alkalomból kedveskedett az asszonynak, igencsak oda vezethet, hogy a sufniban található legnagyobb hólapáttal verik laposra azt az okos fejét.


De az biztos, hogy a nagyobb balhé elvonja a figyelmet a kisebbekről, a nácizmus állami intézményesítése például a pedagógusok jogos követeléseiről, melyekről ma már alig esik szó, és ha esik is, az is meglehetősen halk.
Az egészben az a legszörnyűbb, hogy ezek még láthatóan jól is szórakoznak az egészen, nagy röhögések közepette lehordják mindennek a szocialistákat, mert képtelenek rendesen célbajuttatni egy népszavazási kezdeményezést, immáron nem először.

És akkor jön Nyakó, méltatlankodik egy sort, ahelyett, hogy már hajnali négy órakor ráhívta volna a rendőröket a masszív bűnözőkre, hogy verekedést kezdtek, megütötték, szidták az anyját, megbotránkoztatták az unokaöccsüket, félelmet keltettek az unokahúgukban, akit meg is csöcsörésztek, - vagy mondjuk már sokkal előbb szervezett volna egy ötven fős rendfenntartó gárdát, melyet ilyen esetben alkalmazni lehet.
Persze ebből csúnya dolgok jöhetnének, de a bambaság is elég csúnya, és a vége az, hogy a választó szemében lúzernek tűnnek, mint ahogy azok is.
Persez ehhez kellene némi társadalmi beágyazottság a harcművészeti sportok környékén, de ez nem lehetne kizáró ok, hiszen ugyenezek a sittesek feltűntek már diáktüntetésen, feltűnhetnek pedagógus-tüntetésen is, vagy bárhol, ahol a csúti mici félelmet akar kelteni.
Ki foglalkozik ma már a pedagógusok huszonöt pontjával?
A kormánypárt odanyilatkozint egyet, hogy a pedagógusok is csak a balhét keresik, majd az államtitkár sebtében ír valamit a huszonöt pontból tízről, rágódjanak rajta a majmok, oszt jónapot!
A válaszok fele általánosság, másik fele "átgondoljuk" meg "meg kell vitati" típusú, a KLIK tevékenységét pedig decentralizáljuk.

Nem ám, hogy te mondd meg, hülye pedagógus, hogy mit csináljunk, majd mi megmondjuk, hogy te mit fogsz csinálni.

Ja, és az igazgatók kapnak egy bankkártyát, melyet majd mi töltünk fel tetszésünk szerint, és ez arra is jó lesz, hogy a sarkával kipiszkálhassa a diri a csipát a szeméből.
A társadalom meg rezignáltan legyint egyet erre is, oszt elkezd más dolgokkal foglalkozni, hiszen nem érzi az erőt a követelés mögött, mint ahogy a kormány se, ameddig nem foglalkoztatják a feldühödött tanerők.

Persze ehhez először is fel kellene dühödni.
Ilyen esetekben foglalkoztatni illene a célszemélyt, "minden napra egy tojást" alapon.

Egyik nap delegációknak kellene elállni a képviselők útját, másik nap kezdeményezni a KLIK vezetőinek elszámoltatását feljelentéssel egybekötve, harmadik nap országos szülői értekezletet kellene rendezni, negyedik nap meg kellene tagadni azoknak a testnevelés-óráknak a megtartását, melyeknek nincsenek meg a tárgyi feltételei, ahol nincs kréta, ott nem kellene megtartani a tanórát,. ahol bérelmaradás van, ott azonnali szolidaritási sztrájkot kellene tartani, a miniszterelnöknek tiltakozó e-mail -eket küldeni, minden iskolából ötszázat, tanár-diák-szülő felállásban - kreatívnakl illene lenni.
Egyet nem szabadna - békésen megülni és várni a csodát, mert ha az oktatás szereplői nem tesznek csodát, akkor csoda lesz, ha ezt élve megússzák. 

A Mi Boldogságunknak számtalan egyéb jellemtorzulása mellett még a bosszúálló természet sem hiányzik a kelléktárából, mindenkit megbüntet, aki az útjába áll.
A Corvinust például megbüntette, Sajátláb Rasiból csinált ott oktatót, degradálva ezzel az egyetemet az összes professzorával együtt, mert anno beengedék az intézménybe Gyurcsányt.
A súlyosbítás pedig abban jelentkezett, hogy új tanszéket hozott létre a "Közgazdaság - kusza szemmel" megnevezéssel.

A pedagógusok is megérhetik még, hogy a Nemzet Esze/2 édesanyjából csinál államtitkárt, kedves édesapja pedig testnevelő lesz, egy kőtörő kalapáccsal.

De igazán akkor kezdtem el röhögni, mikor kiderült, hogy Viktornak van egy vak kuvasza.
Nem mondom, a komondor mutatósabb, csak rengeteg baj van a szőrével, állandóan csomósodik, nemezesedik, folyvást fésülgetni kellene, hogy amikor átesik rajta a zasszony, a mozgása kifinomult legyen, ne akadozzon,  egy lágy mozdulat az egész és máris a másik oldalon puffan, mint liba a nádban, a kereszténység bástyájának puskájával való találkozás után.
A kuvasz praktikusabb, egyrészt alacsonyabb, de mégsem daxli, ami kimondottan előnyös egy ilyen szálas termetű államférfi esetében.

Aztán csak sutty, és máris lehet az asszonynak feltenni a sokatlátott napszemüveget.
És utána lehet népszavazást kezdeményezni arról, amiről nem lehet népszavazást rendezni, a kérdést majd vizsgálja a választási bizottság, az Alkotmánybíróság - nekik különösen jól jön, hogy végre valamiben ellentmondhatnak - aztán szét lehet tárni karjainkat, mint Krisztus szobra Rio de Janeiróban - hát láthatjátok, én mindent megtettem, de ezek a vaskalapos alkotmánybírák elmeszeltek, de kár!

De majd tartunk helyette Nemzeti Inzultációt!
Kitart ez, nem csak a nyári de még a tavaszi síszünetig is, merthogy ez az új megnevezése a hajdani szénszünetnek.

Csenyéte iskolásai majd elmennek síelni az Alpokba, a pedagógusok meg hova mehetnek, azt most nem írnám le.

Szóval, nem kellene megszopni minden felkínált cumit, jóllehet némelyik igen vonzó, mert cukorba van mártva - mégis tudni kell a célt nem szem elől veszíteni.
Ezek most be vannak tojva és időt szeretnének nyerni , merthogy ki időt nyer - életet nyer.

Most őszintén, ha nem nyerhetnének időt, olyan nagy kár lenne értük?

:O)))




16 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Sajnos, tökéletes.

Úzbence írta...

Kedves Pupu!Én tanulni,tájékozódni és uram bocsá'derülni járok ide.Ez olyan írás,amit leiratként kellene elküldeni minden iskolába!Nem Palkovics semmitmondó igérgetéseit,azoktól csak kinyílik a bicska a zsebben.Csodavárásban nagyok vagyunk,pedig mi isszuk meg a levét.Más:Nekem úgy tűnt,hogy Nyakó nem is olyan nagyon akart a bélyegzőhöz jutni.Egyszer már ott állt előtte,ha jól láttam.Mi a francnak ment el onnan? Poci népszavazási kezdeményezése pedig elterelő hadmozdulatként értelmezhető.Ebben meg ők a nagyok.Megtanultam a projekció szót,persze a jelenség ismert és jól alkalmazza csúti Poci.

Névtelen írta...

figyelj erősen teveember!
voltál szíves néhány alkalommal kioktatni engem te meg a haverjaid, hogy túlságosan vad ötleteim vannak a helyzet megoldására.
tudod, a
.
Radikális Demokraták
.
NEM attól radikálisak, hogy ölni akarnak, hanem a mi radikalizmusunk éppen abban nyilvánul meg, amit te itt most ippeg meghirdetsz.
elmondtam ezerszer, itt, és másutt is, hogy egy cápát nem lehet a kezedben egy katekizmussal arra kérni, ne akarjon ölni.
.
A CSUTI GECI EGY GYILKOS
.
minden tekintetben, politikai, és valós élethelyzetekre nézve is, hisz ma már az orvosok is azt mondják: meghalni mennek be az emberek a magyar kórházakba a fertőzésveszély miatt -
.
AKIVEL NEM LEHET, CSAK A DURVA ERŐSZAK NYELVÉN "BESZÉLNI"!
.
mi, a
.
Radikális Demokraták
.
már előző este odamentünk volna a kollaboráns nyakó helyett, s odacsődítettünk volna néhány tucat-száz embert, meg a külföldi média képviselőit, illetve egy online felületen élőben közvetítettük volna az egészet, ami ott történik. a rendőrség pedig ha a tortán, hogy még érdekesebb legyen a helyzet, még jobban kilógjon a csuti geci, meg a rasikája lólába!

abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

a demokrata nem fél

a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.

a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.

amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.

integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.

tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.

PROGRAMJA

jelen helyzetben, Magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői

TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA

a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .

amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:

chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:

minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.

amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.

ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.

a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.

ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltje, tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK keretén belül aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség kormány rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.

a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.

a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.

akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.

amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás - az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.

góbé írta...


"...És akkor jön Nyakó, méltatlankodik egy sort, ahelyett, hogy már hajnali négy órakor ráhívta volna a rendőröket a masszív bűnözőkre,...vagy mondjuk már sokkal előbb szervezett volna egy ötven fős rendfenntartó gárdát, melyet ilyen esetben alkalmazni lehet..."

Erről az ugrott be, hogy az emeszpének vagy a demokratikusnak tünő oldalnak lesz-e valaha egy dr.Ságvári Endréje aki egy, talán rózsadombi villából vivóbajnok ügyvédként ugrott le antifasiszta ellenállónak. Nem sokat vacakoltak a Tompa u.-i nyilas pártháznál, jelezték hogy az erő azért velük is van...

Ráadásul az szomoru, hogy egy Mellár Tamás, Chikán Attila és sokan mások a konzervativ oldalról, több éve konkrétabban, keményebben kongatják a vészharangot mint demó pártjaink... Méghogy Ságvári...

Névtelen írta...

Ha ez valódi demokrácia lenne, a legbénább lúzer is meg tudta volna oldani, hogy beadja a papírokat.

asta írta...

Lehet Nyakót luzerezni, de azért megnézném, hogy mit tennél te az éjszakában 12 db három ajtós szekrény társaságában egyedül. Erről ennyit. Rendőrt hívni? Erősítésnek? Ne röhögtess!

Projekció: kár, hogy csak most esik erről szó. Orbán a kezdetek kezdetétől alkalmazza a módszert s jól bevált. Ha ezt a tisztelt ellenzék felismerte volna, az ellenszerét is ki tudták volna találni. De nem ismerte fel. A mai napig nem tudnak ezzel mit kezdeni. Kerekasztaloznak ma is ( NOL kérésére) az összefogásról. Még mindig itt tartanak. Összefogni a pedagógusok tudtak, minden tisztelet az övék. Már rég nincs más lehetőség, mint alulról építkezni... a kerekasztal meg álljon ott mementóként, hogy így nem szabad.

Wolk írta...

A népszavazási törvény 6. § (1) szerint "A kérdést személyesen vagy postai úton lehet benyújtani." akkor most mi a gond ezzel? Az MSzP is ugyanabban a kérdésben akarta beadni a kezdeményezést. A lényeg, hogy be van adva. Nem?

mavtelep írta...

Rendőrökről szólva :
- ott voltak a Választási Irodánál, de a hivatal elküldte őket
- legközelebb nem lesz gyülekezés a hivatal előtt, ellenőrzik az iratokat oszt' jónapot !
Szervusztok, jó napot !

nemóvatos írta...

Most van végre egy világos helyzet.
A pedagógusok (tovább erősödve más humán szférával)szakmaiságukat őrízve foglalkozzanak és "nyomásgyakoroljanak" (Pl. Tevénk ötltei szerint) az eredeti szándékaik maradéktalan megvalósításával.
A politikusok meg b@xtassák a hatalmat ahogy csak képességeikből kitelik.

Fontos lenne, hogy mindenki maradjon a kaptafájánál, így nem kevernék meg saját magukat és a másiknak (főleg a politikusok a tanaraknak) sem ártanának.
Talán így a Nemzeti fakanala is főleg a saját moslékját kavarhatná vélhetően egyre inkább hiába.

Ha mindkét társaság komoly eredményt tud felmutatni az úgyis összeér, ha meg "csak" a humán(civil) oldal hatékony, akkor legalább valami rendben lesz ezzel a hatalommal is és lehet a példát szaporítani.

nemóvatos írta...

Ja és bocs!
Nyakóék másodiknak érkeztek, másodikak is lettek.
Nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább menni a politikusoknak és a sajtónak.
A Nép az más annak kéne valamit tennie is, főleg hs tudná és érteni a történéseket.
PuPu ezzel kapcsolatban is tudott mondani jobb megoldást.

mavtelep írta...

nemóvatos

Ja, persze, hiszem megelőzte őket Erdősiné...

Donáto írta...

Még nincs semmi veszve!
Az ellenzés vezetőinek közölni kell, hogy ha a 2018-as választásokon bukik a kormány, akkor bíróság elé kerül az a rendőr, aki nem intézkedett - jóllehet, a garázdaság szabálysértés minimum "megállt", - a vezetői ellen eljárás indul, amiért visszarendelték őket, a főkapitány ellen, mert ő felelős a testület tagjai által elkövetett, vagy mulasztott cselekményekért.

Eljárást indítunk a NVI vezetője ellen, mert az képtelenség, hogy - az általam nem sokra tartott emeszpé, - minden választási kísérletét megtorpedózták.
Közölni kell a t.fradi security érintett vezetője és tagjai sem viszik el simán a bőrüket!

Ha ezt egyetlen ellenzéki párt sem vállalja, akkor csak egy lehetőség marad. Hogy a fidesz tönkre teszi önmagát...

mavtelep írta...

Donáto

Egyetértek ! El kell felejteni a szalonpolitizálást és a védekezést, támadni kell !!!

hello írta...

A projekció szakkifejezést nem ismertem, de a jelenséget annál jobban, hiszen fideszék ezt produkálják egyfolytában, amióta léteznek!

Névtelen írta...

Egyet értek mindenben PuPu-val, de szólni kellene az elmúlt napok abszurditásáról is. Gondolok pl-ul a Simicskaí féle vállalkozások kitiltásáról az állami megrendelésekre kiírt pályázatokról, ilyen ocsmányságot még állami intézmény nem követett el. Undorító hülye lehet az egykori gimnáziumi, egyetemi, kollégiumi szobatárs, ha 30 éves együtt garázdálkodás után ilyen, galádságra képes. Tetszik nekem pl-ul ez a Kovács Bélla körül kialakult nagy hűhó, ő volt az akit a 40-es években a szovjet bűnüldöző szervek letartoztattak - nem tudom az okát - de arra emlékszem, hogy ő volt a sváb lakosság kitelepítésének, teljes vagyon elkobzásának legfőbb szorgalmazója és ő volt az aki felajánlotta szolgálatait a Kádár kormánynak 1957-ben, akiknek volt annyi eszük, hogy ilyen kóklerrel nem tárgyaltak. A saját lábon álló Orbán lány egyetemi oktatóvá való kinevezése a szemérmetlen pofátlanság csúcsa. Mi következhet még ebben a nemzeti kuplerájban,hol a határa a focista balfácán akarnokságának?.Sorost hibáztatom, no meg Vásárhelyi Miklóst egykori MKP aktivistát, későbbi "forradalmárt" még később az egykori Cseka tag Nagy Imre kormány tagját, még később korábbi főnökének aljas elárulását az ellenük folytatott büntető perben, hogyan lehetett ilyen ürgét mint Orbánt politikai pályára segíteni, nem volt a közelükben egy pszichiáter vagy elmeorvos? És ami kétségbe ejtő, még felsőfokú végzettségű emberek is bámulva követik.Megérdemeltük, hogy 26 évvel ezelőtt a sok semmire kellő Pénzügyi Kutatós pszeudó közgazdászainak bülbül szavának hitelt adtunk.Jól ráb...tunk.