2016. október 22., szombat

ÉLJEN A NAGY OKTÓBERI KLEPTOKRATA FORRADALOM LEVERÉSÉNEK TIZEDIK ÉVFORDULÓJA

Jeles nap lesz holnap.
Október 23.-ra emlékezünk, 2006. október 23.-ra.
Emlékezhetnénk éppen 1956 október 23.-ra is, de ennek objektív akadályai vannak, hiszen emlékezni az tud, akinek vannak emlékei az adott eseményről, és ilyenek egyre kevesebben vagyunk, meg aztán ez egy speciális nap, a nemzet megosztottságának ünnepe.
Lehetett volna éppen a nemzeti méltóság ünnepe is, hiszen a forradalom és ellenforradalom hívei között abban azért egyetértés volt, hogy Rákosi Magyarországa igencsak túltolta az igazodást a Nagy Testvérhez, emellett példásan teljesítette Sztálin személyi kultuszának magyar verzióját, a kor köpcösének vastapssal megerősített személyi kultuszát.
Sajnos, ez a nap az idők folyamán teljességgel alkalmatlanná vált az ünneplésre, melynek oka az aktuálpolitikán túl az is, hogy a korabeli történések mindennek mondhatók, csak szépnek és emelkedettnek nem.

Akinek ebben kételyei vannak, az nézzen utána, kiket kellene hősként tisztelnünk, és szörnyedjen el, - a mai liturgia szerint egy szerencsétlen kis deviánst, egy gyilkos orvostanhallgatót, a pesti srác névre hallgató sosemvolt, idealizált figurát, meg a nemzet durva anyját, aki mára már rózsakeresztes hölgyként tetszeleg.
Maradjunk annyiban: ha ők szimbolizálják ötvenhatot, akkor nekem nehezen megy az áhítat, de lehetünk ezzel így néhányan, akik viszolyogva nézzük a mai potentátok hazudozásait, erőlködéseit.
Viszont ha már ünnep, hát keressük meg, mit lehet megünnepelni?



Adja magát a Nagy Októberi Kleptokrata Forradalom tizedik évfordulója, melynek leverését valóban ünnepelni lehetne.
1956 ötvenedik évfordulójára a világ számos országából vezető politikusok, államfők és miniszterelnökök látogattak el hozzánk, hogy kifejezzék tiszteletüket a magyar nép iránt, mely szembe mert szállni egy világhatalommal.
A Nyugat szeret ez ügyben velünk ünnepelni, hiszen ha ő mondja az ünnepi beszédet, könnyen el lehet felejteni, hogy az események tragikusra fordulását részben ők okozták azzal, hogy felelőtlenül és cinikus módon nekiküldték az embereket a szovjet tankoknak, jóllehet pontosan tudták, hogy Zsukov Vörös Hadseregének nem lehetünk ellenfele.

Mégis, azt a benyomást keltették, hogy adott esetben számíthatunk majd a segítségükre, akár fegyveres segítségre is.
Illúzió volt, Jalta rendelkezett és a Nyugat tartotta magát a megállapodáshoz, de némi lelkiismeretfurdalása azért volt és van is.
Úgy ötven ország vezetői jöttek el hozzánk, gondolom, a következő ötven évben ilyesmire nemigen fog sor kerülni.
A vendégeket óriási cirkusz várta, melynek oka az volt, hogy a Fidesz elvesztette a választásokat, és arra jutott, hogy az egyébként idiótaságokkal felkorbácsolt tömeghangulat alkalmas arra, hogy a gyűlölt Gyurcsányt, aki a választási vitában porig alázta Orbánt, azonnal el lehet kergetni.



Tévedtek.
De azért megpróbáltak szexni és szűznek maradni, így aztán a Parlament elé toborozták a csőcseléket, napidíjat fizettek a hajléktalanoknak, akik ennek fejében nyilvános illemhellyé tették a Kossuth teret, majd megtartották a nemzeti ünnep főpróbáját - a futballszurkolók krémje megtámadta a Tévémacit.
Kicsit gyújtogattak, verték a televíziószékházat védő rendőröket, majd elégedetten hazaballagtak, mondván, majd 23.-án befejezik a művet.
A Kossuth teret a kormány az állami ünnepségek miatt lezáratta, a csőcseléket eltávolította a térről, majd megkezdődött az ünnepség, ahonnan a külföldi díszvendégeket úgy kellett kimenekíteni, hazánk nagyobb dicsőségére.

Már ekkor megkéseltek egy rendőrt, aztán a helyzet egyre durvább lett.
Gyújtogatások, kődobálás, kiállított T-34-es  tank indítása a rendőrök felé - mind-mind szerepeltek a repertoáron, rendőrök tucatjai sérültek meg a gondosan összekészített kőkupacok dobálása során, majd a Fidesz nagygyűlés befejezte után megpróbálták ráhúzni a rendőröket a hazafelé tartó tömegre - nem sikerült.
Ekkor Orbán megérezte, hogy a puccsnak befellegzett, a rendőrség nem esett szét, nem dőlt be a provokációknak, ezért beült páncélozott BMW-jébe és elpucolt.


Az erőszak még folytatódott, de éjjelre helyreállt a rend.
Orbán nem tudta végrehajtani a tervét, a kormányt nem tudta megdönteni, de miután látta, hogy a kormány lenyelte a békát, hát tovább folytatta akcióit, immár kevésbé erőszakos formában.
Kihasználta, hogy emberei ott ültek az igazságszolgáltatás különféle pozícióiban, azokból csinált bűnözőt, akik a törvényes rendet védték, és azokból áldozatot, akik Budapestből először nettó disznóólat, aztán csatateret csináltak.
Eltelt tíz év, de Orbánék még mindig a rendőrök elleni bosszúval foglalkoznak, nehezen emésztik, hogy volt az országban egy szervezet, mely eleget tett alkotmányos kötelezettségének és leverte a puccskísérletet.

Azt gondolhatták, hogy a televízió-székháznál megvert és megalázott Rendőrség összeroppan, de tévedtek.
Viszont nekik nem ilyen Rendőrség kell, ezért - mint Rákosiék az ÁVH-t - létrehozták saját erőszakszervezetüket, a TEK névre hallgató teljesen felesleges szervezetet, aztán - ha már lúd, legyen kövér, Kövér is létrehozta saját kis pretoriánus gárdáját, sőt, még Matolcsy is gründolt egy magánhadsereget.
Azt hiszem, nem lehet említés nélkül elmenni amellett, hogy Gyurcsány a maga határtalan demokratikus mivoltában hibázott.
Ezt a puccskísérletet nem kellett volna válasz nélkül hagyni, ezt a bandát akkor és ott le kellett volna tartóztatni a puccskísérlet szervezése miatt.
Kár, hogy nem volt hozzá politikai bátorság, merthogy a személyes bátorságot az 56-os emlékmű koszorúzása után nem lehet kétségbevonni, de hát ennek van itt kisebb szerepe.
Ezek csak az erőből értenek, kár, hogy ameddig volt, nem élt vele...



Mára már természetesen minden másképp volt, de azért ne feledjük, holnapra lehet megint másként, mégha ezt ma senki el nem hinné, akkor is.
1954-ben sem hitte volna senki, hogy Rákosi a múlté lesz, legkevésbé ő, hiszen a diktátorok mindahányan azt hiszik, őket nem fogja a golyó.
És lám, Rákosi mégsem Magyarországon halt meg, és a mai napig nem bocsátotta meg neki a magyar nép. amit ellene elkövetett, pedig ő még nem is lopott...
Emlékezzünk hát erre, vonjuk le a tanulságokat, és ne feledjünk büszkék lenni arra a Rendőrségre, mely az állam szervei közül majdhogynem egyedüliként hű maradt esküjéhez akkor, amikor már érezni lehetett, hogy ezért nem fog jutalom járni.


:O)))



Ezeket írtam még 56 kapcsán az elmúlt években:

http://www.pupublogja.hu/2009/10/az-en-56-om.html

http://www.pupublogja.hu/2010/10/az-en-56-om.html

http://www.pupublogja.hu/2011/10/kossuk-fel.html

http://www.pupublogja.hu/2012/10/ujszovetseg.html

http://www.pupublogja.hu/2013/10/unnepsegek-unnep-nelkul.html

http://www.pupublogja.hu/2014/10/valaszcsapas.html

http://www.pupublogja.hu/2015/10/sarbatiport-forradalom.html


33 megjegyzés:

asta írta...

Itt vagyok!:))) Nehogy megszakadjon a már sok éves hagyományunk!:)) És nem is nagyon vitázom...nemigen tudok ma már. 1956 nekem ma is csoda, te pedig csak-csak elismerted mára, hogy mégis volt oka annak a kétségbeesett dühnek, ami akkor fellángolt. Én ma is emlékeznék, csendben, de ma azt is siratom, hogy mivé lettünk megint. Talán ezért érted ma te is jobban, mit érezhettek azok az emberek, akik puszta kézzel is nekimentek az orosz tankoknak. A többivel pedig nem tudok nem egyetérteni. Bár azzal talán nem, hogy használni kellett volna az erőt. Nem! Ha akkor tényleg ezt tették volna, komoly következményei lettek volna. Ha ma a gumilövedéket is tömegbelövetésnek interpretálják, mi lett volna, ha tényleg lövettek volna. Azt hiszem ezeken a fázisokon végig kell menni ahhoz, hogy vére felébredjünk és felismerjük, mi az érdekünk. Félek, hogy ez már nem fog békés úton megtörténni. Pedig az érdekünk a megbékélés lenne, az együttműködés és nem a gyűlölködés. ( Hát ez ma patetikusnak sikeredett...nemigen működik a humorérzékem..már.)

Kapat írta...

Felemás érzéseim vannak, amikor ezt a napot "ünnepeljük".
Nem éreztem soha magasztos érzést ezzel kapcsolatban. Kissé erőltetett a lelkesedés, mely kíséri manapság is. Nem az volt, aminek láttatni akarják.
Talán, majd akkor, amikor mi, akik éltünk, sőt eszméltünk már akkor, nem leszünk itt élő tanuként.
Akkor voltam elsős gimnazista, soha nem felejtem el a rettegést, amit átéltünk. Először azt sem tudtuk, mi történt. Majd azért reszkettünk, hogy legyen már minél előbb vége.
Meghalt egy harmadikos gimnazista kislány az iskolánkból, aki csak kenyérért ment sorba állni. Egy hős "pesti srác" vaktában lövöldözve találta el.
Elszabadult a pokol, amikor ezek a kölykök fegyverhez jutottak. Ma pedig dicsőséggel emlegetik azt a Mansfeld Pétert, aki köztudottan bűnöző volt. Most szobra van a II. keületben. Csepelen, a XVII.kerületben, Dunakeszin és még ki tudja hol, utca is viseli a nevét.
Nem feledhető el a Köztársaság tér sem, erről fényképes anyagot közölt az úgynevezett "fehér könyv". Egyszóval a kibeszéletlen történelem kettős érzéseket szül, amíg mi élünk. Kitűnő érzékkel ünnepeljük vesztes forradalmainkat.(lásd:1848)
Mennyire nagy felelőtlenség volt '56, ha csak arra gondolunk, hogy a hatalmas szovjet hadsereggel kerülünk szembe, segítségre nem számítva, éppen az említett Jaltai egyezmény miatt. Sok fiatal élet feláldozva és utána perek sora, szintén emberéleteket követelt.
A 2006-os "dicsőséges" megemlékezésre visszagondolva, már személyes élményei lehetnek mindenkinek. Hazugságokat, aljas ferdítéseket köthetünk ahhoz az őszhöz is. És hol tarunk most......?
Hát ünnepeljünk, örüljünk a szép, enyhe őszi napnak, mely holnapra igérkezik.
A többit majd meglátjuk.....

talalom írta...

Jaj Pupu! Egészen kétségbeejtő, hogy mik terjednek a tíz évvel ezelőtti eseményekről. Van egy film, amit egy vitázó küldött a "valós" eseményekről. A nyitó képsorban tank/ok forognak hosszú perceken, rajta nemzetiszín lobogó, piros arcú emberekkel. Jobban megnézve, azt az egy Deák téri elkötött tankot látni, amit pont azért kellett megfékezni, hogy ne tapossa el a "forradalmárokat" - 23-ára ugyanis épeszű ember nem ment az "események" közelébe. Kommentár: a hatalom tankokkal támadt a népre... És nem, és nem lehet elmondani, hogy bocsi, pont fordítva történt.
Ebben az a szörnyű, hogy az ember óhatatlanul eltűnődik: te jóisten! Lehet, hogy '56-ról is hasonló "igaz" történetek járják? Éltem már akkor, de gyerek voltam: dekkoltunk a pincében, mert olyan helyen laktunk, ahol a házba még egy akna (vagy mi) is belebotlott. Szerencsére csak az egyik kéményt döntötte le, meg néhány utcafronti lakás kapott belövést - ott személyi sérülés nem történt - igaz, még hosszú hónapokig az ablakon kivezetett füstcsővel tudtunk csak fűteni. Mi gyerekek inkább csak a felnőttek hangulatát érzékeltük, amiben volt lelkesedés is - de aztán egyre növekvő szorongás. És nemcsak azért, mert a szomszéd utcában tankok dübörögtek...

talalom írta...

Bocsi a szószátyárért:a szemközti közért előtt álló sorba is belelőttek - még októberben, amikor elcsitultak kicsit a harcok, a rádió meg azt mondta, hogy a kormány tárgyal a szovjet csapatok kivonásáról. Tehát nem az oroszok voltak. Azon a környéken ÁH sem nagyon volt, a közeli kollégiumok ifjúsága - illetve annak egy része - költözött a magas házak kupoláiba fegyverekkel. Ott volt két áldozat, de én nem tudom, végülis kik lövöldöztek - ezért inkább nem említettem. Csakhogy Kapat hasonló eseményről számolt be - nem nagyon lehet más következtetés: egy forradalom - fegyveres lázadás - idején nem nagyon tudni, hogy ki, miért és hová állt. Volt olyan ismerősöm, (balos), aki később elmesélte, hogy azért került a barikád bal oldalára, mert a másik oldalon egy olyan ember lövöldözött, akit ő nagyon sunyi semmirekellőnek tartott. Ezért hiába lelkesítették őt a jelszavak (Ruszkik haza! Aki magyar velünk tart!) gyanakodni kezdett.

Névtelen írta...

'Azt hiszem, nem lehet említés nélkül elmenni amellett, hogy Gyurcsány a maga határtalan demokratikus mivoltában...'

Pupu, már majdnem azt hittem, hogy gyógyulóban vagy. :(((

Attila írta...

Üdv!

Jómagam 12 évesen éltem meg 56-ot. Egy részét Kőbányán majd a folytatást a nyockerben. :) Láttam azt a két halottat a Zalka Máté (ma Liget) téren, akiket a Rádiótól vittek egy Csepel teherautón a köztemetőben. Megálltak a tömeg előtt egy beszédre és buzdították a népet, hogy menjenek a Bródy Sándor utcába. Nem láttam, hogy valaki is elindult volna.
Annak idején másképp nézett ki a tér, volt ott egy pék, ott álltam sorban kenyérért. Ez már a szovjet csapatok bevonulásának elején történt. Szintén jött egy Csepel forradalmárokkal. A vezetőfülke tetejére géppuska volt szerelve. Megálltak, és harcba hívták a népet. Ott se volt önkéntes egy szál se. Vártak egy ideig, aztán elmentek. Történtek velem cifrább dolgok is, de az már a nyóckerben volt. Talán egyszer leírom ide.

Attila

civilhuszár írta...

Mivel asta is emlegette a gumilövedékes oszlatás történését, remélem nincs olyan szellemiségű fazon a fideszben most mint Nyitrai András volt fideszes honatya, 80 éves lehet, aki éles lőszerrel lövetett volna a tömegbe. De a rendőr sípcsontokat utcakővel roncsolók kapcsán ő sem említette a rendőri felderítés szükségességét és
halaszthatatlan bebörtönözésüket. Közben külföldi politikusok vizionálják, hogy Orbán kaphat rendesen nagy elégedetlenségi tüntetést a gyalázatos kormányzása miatt.

csakafidesz? írta...

PuPu!
Maximálisan egyetértek és gratulálok.
Astával szívesen egyetlrtenék, ha az '56.októberi esenények 23-ával végetértek volna. De nem így történt.
Amikor a jószándékúak közé belekeveredett és fegyverhez jutott a revíziót követelők és a deklasszáltak népes társasága, akkor befejeződött a forradalom és megkezdődött az államhatalom fegyveres megdöntését célul kitúző és sokakban félelmet keltó borzalom.
Az akkori eseményekkel kapcsolatban egyetértek Kapat véleményével.. Bennem és még sokakban hasonló félelmek kavarogtak,
A 2006. oktőbere annyiban hasonlított 1956-hoz, hogy az akkori ellenzék szándéka végig világos volt, A "narancsos bukta" nem csúszott le a torkukon, ezért úgy gondolták, hogy ha a hatalmat nem sikerült demokratikus úton megszerezniük, akkor megpróbálják erőszakosan.
A Rendőrség "vitézi" helytállása megakadályozta őket szándékuk megvalósításában.
Az igazi tragédia 2010-ben következett be. Az "istenadta" 2/3 -al biztosította számukra, hogy végrehajtsák mlndazt, amit eredetileg 2006-ban már elterveztek.
Az igazi tragédia azonban, hogy a 2006-os események után szinte csak azokat vonták felelősségre akik a denokrácia védelmében helytálltak és azok maradtak büntetlenül, akik ezt a disznóságot kitervelték és levezényelték.
Az akkori kománynak és parlamentjének ebben óriási a felelóssége.
Asta ebben is nagyot téved!

Névtelen írta...

okulásul a holnapi füttyögetéshez, meg a Gyurcsány féle " ha a miniszterelnök beszél, akkor azt nem illik megzavarni"-hoz!
.
kérdeztem a feleségemet az imént, megyünk-e holnap tüntetni?
a következőt válaszolta ablakpucolás közben:

az embereknek elegük van a tüntetgetésekből.
ezekre rá kell rúgni az ajtót, s addig el nem engedni őket, amíg szépszerével le nem mondanak!
nincs értelme elmennem tüntetni, mert csak az időmet vesztegetem, s többet haladok a házi munkával, az itthoni teendőimmel, míg a tüntetgetéssel csak az időmet pazarolom.
nem igaz, hogy a jelenlegi ellenzéki politikusok nem tudják, mit kell csinálni ezekkel, hogy lehet eltakarítani őket!
ráadásul ezek még pénzt is kapnak ezért, amit tüntetésnek neveznek, hisz ez a munkájuk, míg én csak pazarolom az időmet energiámat.
amennyiben tényleg nekimennének ennek a bandának, akkor én is megyek, de addig sehova.

remélem érti, akinek értenie kell!

anteus írta...

Talalom! Csak nem a Moszkva-tér környéke?

Kibic37 írta...

56-ről már váltottunk szót PuPu-val. Akkor is asta álláspontja volt hozzám közelebb, akárcsak most. Talán azért, mert anno együtt vonultam Szabó Ivánnal és Mécs Imrével. Igaz, ezt csak egy az ezredforduló körüli TV-beszélgetésükből tudtam meg. Akkor még nem ismertem őket, felettem jártak kb két évfolyammal.

A 10 évvel ezelőttiek viszont ékes példát mutatnak arra, hogyan kell történelmet hamisítani. Csak úgy röpködnek a jobbnál jobb narratívák.
Az objektív valóság pedig 30 évre titkosítva...

Cereus írta...

Apai nagyapám csapatvezető vájárként 1937 február 24.én a földalatti éhségsztrájk vezetője volt. (csendőrsortűz napján )
Az apám hét testvére közül elsőnek 1945-ben párttag lett. Vájár volt, nem is akármilyen és nyolc osztályos végzettségével szókimondó bíráló volt, de nem lázadó. Elhitte hogy jobbítani tud a Rákosi rendszerén.
Azért hogy "dialektikusabban" lássa a világot fejtágítóra, pártiskolára küldték 1956 szeptemberben Budapestre. Október 23.-n apám elmondása szerint a pártiskolások együtt tüntettek az egyetemistákkal reformokat követelve.
Az első lövések eldördülése után rájött, hogy ezt Ő nem akarhatja. A "hősök" akasztgattak
lábbal fölfelé, szajhák leköpték a halottakat. Mi pedig anyámmal hallgattuk a rádiót,és aggódtunk apámért. A pécsi pártiskolásokkal, Csepel teherautón, lyukas zászlóval "forradalmárként" menekültek haza de a bonyhádi nemzetőrök nem hittek nekik és a falhoz állították őket. Volt EGY közülük aki nem látta bűnösnek őket, ezért elengedték.

Mohács, Trianon, és 1956 ezek tragédiák az én gyásznapjaim.

Unknown írta...

Bizony, bizony, kedves PuPu, most is igazad van - ha nem is mindig, de most nagyon! Micsoda förtelmes banda! Magukat ünneplik! Gyalázat! Nem tarthat ez soká! E.

Chalky írta...

Vén komcsitól ennél többet nem is lehetett várni :-)

Olasz Ildikó írta...

PuPu! és a Többiek!
A vélemények '56-ot illetően egy kicsit eltérnek, másképp emlékeztek.
Csodálatos és bölcs könyv a Biblia. Mózes Isten segítségével kivezette népét Egyiptomból, megnyitotta előttük a Vörös tengert, aztán leparkolta őket 40 évre a pusztába. Ugyan miért? Mert a vándorlók között voltak rabszolgák és voltak gazdagok, meg szabadok is. A vándorlás során mindenki a maga emlékét tartotta fontosnak, meghatározónak. Ezért aztán az Úr úgy határozott, maradnak mind a pusztában míg az utolsó szemtanu is meg nem tér atyjához.
Akkor még sokkal rövidebb volt az "emberöltő" elég volt a 40 év. Ma viszont már a 60 is kevés!
Ami az emberi kor megnyúlásával együtt jár, hogy visszanézve 40-50-60 évre, az emlék, élmény azok számára akik részt vettek benne, nem történelem.
Bizony kell 3 emberöltő ahhoz, hogy tárgyilagosan lehessen megitélni a történteket...
Gondoljatok csak bele, hogy 1848-at is csak az utóbbi időben tudjuk jobban megítélni.
Áruló-e Görgey, és Kossuth gyáván futott-e?
Ennyit 56-ról
És akkor térjünk rá 2006-ra. Annak megitéléséhez is kell majd vagy pár emberöltő, főképpen azért mert a Fidesz belevitte a történteket a saját hatalmának megszerzésére, és ráadásul pofátlanul még titkosította is a történteket.
Én 2006-ban Németországban voltam, a neten néztem a Hír tv adását, és csodálkoztam, hogy egy ilyen eseményen CSAK egy tv-s társaság van jelen...
Sőt, ha jól emlékszem a német tv-k is a Hír tv felvételeiből számoltak be másnap a Pesten történtekről. Mi ez, ha nem szándékos befolyásolás?
Gyurcsány hallatlanul jóindulatúan állt a dolgokhoz, hiszen a "kiszivárogtatástól" és a csúsztatások tömegétől még nem tért magához. Úgy gondolom az fogta le a kezét, hogy nem akart olajat a tűzre, és főképpen a nagyszámú külföldi magasrangú vendég. Nem akar(hat)ta, hogy véres kezű despotaként vigyék hírét a világba.
A fütyülés és a visszafogott ünneplés javaslata is ilyen meggondolásból származhat. Még mindig nem ébredt fel, nem jött rá, hogy neki csak egy esélye van, a kemény ököl. Még mindig a kompromisszum kész politikust alakítja.
Meddig még?

hello írta...

Hallgatva a mai híradóban a provokációtól tartó Hóbagolyt, van egy olyan sejtésem - ne legyen igazam!!! -, hogy ŐK bérelnek fel holnapra erre alkalmas és kész díszpéldányokat a B-közép törzsgárdájából egy jó kis balhé produkálására, oszt' "természetesen" nagy hangon majd előadják, felpanaszolva ország-világnak, mint a "gaz, hazaáruló" baloldal művét!

Cereus írta...

Kedves Ildikó Olasz !

Írod, hogy eltérőek a vélemények, másképpen emlékezünk. Az emlékezetem mint a vídia, és pénzért sem megvásárolható. Nekem nincs kancsal szemem, sem történelem hamisító szándékom. Ma már elfogadom 56 szellemi örökségét, mert ma ÉN is szabadságért kiálltok !
Orbán Viktor ellen !!!
Csak két hiteles orvos kellene elmeállapotának diagnosztizálására.

csakafidesz? írta...

Ildikó Olasz'
Felesleges a szürke egeret fehérre festeni! Az vastagon lefestve is szürke marad.
Egyetértek Cereus-szal. Az ember véleménye az idő múlásával sokat változik, de tisztánlátása attól javul, hogy időköben azért bölcsebb is lesz.
Vannak azonban olyan dolgok, amit a bölcsesség sem szépít meg és vannak sebek amit az idő múlása sem gyógyít be.
Bármit is mondanak az okosok,egy dologról soha sem szabadna megfeledkezniük. A barikádnak mindig két oldala volt. Aki erről elfelejtkezik az még sok más egyéb aljasságra is kapható.
Igaz, hogy a barikád másik oldalán nem a mai értékrendnek megfelelő fanatizált "hazafiak" álltak, de ők is emberek voltak, akiket a családjuk, rokonságuk hazavárt.
2006-ról már sokszor megírtam a véleményem és ennek értelmében a mai állapotokért 100 %-ban egyértelmúen az akkori kormányt terheli a felelősség. A Fidesz ezért nem tehető felelőssé, mert csak a dolgát tette addig a mértékig, ameddig a regnáló hatalom megengedte neki. Az pedig nem nagyon akadályozta semmiben!
Lehet, hogy ez alól majd a hazug történelemirás majd felmentést ad, de attól a fehérre festett szürke egér még szürke marad,

Kerekes Zs írta...

Pupu, láttad?
Ne tartsd hát életben ...

Kerekes Zs írta...

https://www.youtube.com/watch?v=LxiLUEgN6vQ

Kerekes Zs írta...

Beszéljünk másról, beszéljünk arról, hogy mi milyen világban szeretnénk élni, és ezért mit kellene tennünk nekünk, mit vagyunk mi hajlandóak tenni érte?
Ez a mi dolgunk, ők meg tegyék, ami az övék.

Geza írta...

Fsza, maarmint hogy ha az ember a Google-ra kattint, akkor ott van a lyukas zaaszlo. Miert nem lehet az embert bekeenhagyni kedves/aranyos Google? Ki fizet ezert? Na nem kell beszrni, ott vannak a "szabadszellemu" (sot meeg "objektiv" is) hirportalok. Itt van mindjaart az Index. Nagyszeru, sok keep, nem kell olvasni, pont nekem talaaltaak ki: "A 10 evvel ezelotti esemeenyek kepekben" [vagy valami hasonlo]. Haat beleneezek… baar ne tettem volna, mert csak igen nagyon veerzo forradalmarokat laatok, akik a kegyetlen rendor terror aldozatai lettet. Hogy a tkombe lehet az, hogy egy foto sincs arrol, ahogy a forradalmaarok bsszaak szet az een Rakoczi utamat???? Na de ehhez maar hozzaa szoktam, paar evvel ezelott sem talaltam kepeket arrol, hogy az ovodasok hogy szedteek fel a kovet es rakosgaattak kupacokba Budapest belvarosaban. Ugyhogy kedves Google+Index bsszatok meg!
… ees: NAGY MEGHAJLAAS PUPUNAK, HOGY MEEG EEBREN TARTJA AZ IGAZSAAG LAANGJAAT!

Névtelen írta...

Egyértelmű, hogy Pénztáros Lőrinc megvette a Google-t és az Indexet.
A vipera pedig egy veszélyes állat, uff.

Frank írta...

Egy legenda, aminek semmiféle valóságalapja sincs, és Pupu is szinte tényként említi: egyetlen nyugati politikus sem volt annak idején, aki bármiféle módon arra ösztökélte volna a harcoló magyar forradalmárokat, hogy harcoljanak, tartsanak ki, mert jön majd a segítség. A Szabad Európa Rádióból valóban érkeztek ilyen bátorítások, de ezeket csak a rádió magyar származású alkalmazottai küldték, s ez nem volt más, mint az ő vágyaiknak is a kifejezése. Több magyar politikus is tett már szembérhányást en bloc a Nyugatnak, hogy ígéretük ellenére nem segítettek '56-ban, s ezt Orbán is próbálta már felhasználni az EU elleni szabadságharcának(?) retorikájában.
Elég sok történelem hamisítást követtek el már a magyar históriát illetően - déli harangszó pápa által történt elrendelése, I.István Koppányt, mint pogány lázadót ölette meg: Koppány görög-rómaikeresztény volt, I.István koronáját a pápa küldte, stb., mert van még bőven hazugság - ez az '56-ról szóló hamis legenda is szervesen illeszkedik ezek közé.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

56-ban két globális világhatalom nézett egymással farkasszemet, hadászati bombázóik feltöltött bombaterekkel álltak készenlétben és bármikor elpattanhatott a húr. Mellesleg éppen a szuezi válság is ott volt, így a magyar csetepaté kellett a legkevésbé. Ma itt mindenki szidja az USA-t, de mi lett volna, ha a Németországi támaszpontokról mondjuk átdobnak csapatokat (ami nem olyan egyszerű feladat egyébként). A kubai rakétaválság később világosan mutatta, hogy körülbelül miről is volt szó. Volt egy szar rendszer errefelé keleten, egy 10 évvel azelőtti világháború után - amiben a magyarok a németek oldalán harcoltak, és tapsoltak nekik. Ezt a szart rendszert így maguknak is köszönhették, meg annak is, ami előtte volt a Horthy rendszerben. Szun-ce (vagy Sun Tzu) nem javasolta volna ezt a megoldást, mert ez bukásra volt ítélve, viszont elpattant valami és a dolgok errefelé mentek, van ilyen.

2006-ban nem ez volt. 15 év telt el 89-től és mindenki a csodát várta akkor, ami helyett jött egy arrogáns Antal kormány, amit nagyon megutáltak az emberek. Nem szabad elfelejteni, hogy ennek végén az a Boros Péter volt a miniszterelnök, aki ma kioktat a fidesz oldalán mindenkit, ahogy előtte is, mint párttitkár tette. Jöttek újra a szocik, akik szintén nem a nyugatot hozták el hirtelen. Az emberek a fiataloknak adtak szavazatot, akik akkor még annak tűntek, és kaptak másik arrogáns társaságot, a 98-as fideszt, akiket el is zavartak, de amit azok vezére nem tudott elfogadni, mert ő nem veszíthet (a felesége szerint ez az alaptermészete). Ő csak tudja. A szocik jöttek megint és nem voltak jobbak mint előtte, de elkezdtek osztogatni, pedig a közgazdászok mondták, ez nem jó. (Bokros Lajos híres csomagja az Antal kormány hibáit korrigálta 95-ben.) Gyurcsány beszédén föl lehet háborodni, azonban egy tükör volt - mindenkinek! Mi lett volna, ha nem jön a 2007-8 -as gazdasági válság a világban, hipotetikus kérdés lehetne csak.

2006-ban Orbán megpróbálkozott a puccsal, és ez nagyban megkülönbözteti attól, ami 56-ban történt. Az spontán alakult ki, itt Orbán kihasználta a helyzetet, ahogy manapság a migránsokról szól minden. Lecsapott a lehetőségre és megpróbálta megszerezni, amit előtte elvesztett. 2010 után pedig nem tétovázott, módszeresen fölszámolt mindent, ahogy minden diktátor teszi. A mostani török önpuccs és leszámolás az ellenzékkel, az erre való nyugati reakciók pedig csak bátorítják, mert azt látja, a világ nem avatkozik be ott sem. Ehhez képest ő mindig másokkal végezteti a piszkos munkát és nagyon jellemző, kik az alelnökök a pártjában.

Volt a sulinet-en egy történeti kronológia régebben, aminél egy nagyon butus lekérdező rendszer volt: a bevitel sorrendjében is lekérhetők voltak. Az első bejegyzés az volt, hogy Orbán Viktor kormányt alakított 1998-ban.

talalom írta...

Asta! Bakáts tér.
Ha valaki visszajön még ide. Tegnap az állami ünnepséget pofátlanul, '56 hivatalos himnuszaként felkonferálva, azzal a lopott, gagyi sz@rral nyitották meg, amiről minden fórum, portál, - jobboldali is - csak, mint nemzeti szégyenről beszélt. Nesztek, itt van a pofátokba!

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Géza kesergése a képek kapcsán ... a mai rendszer a 10 évvel ezelőtti puccsukat ünnepli és 56-ot mint halvány előjátékát tekinti ennek, amire hivatkozni tud. Március 15-i ünnepségeik is erről szólnak, és minden egyéb. Ezért nem érdekes Nagy Imre és mások. Biodíszletnek kellett csak, hogy újra temetésekor, ov elmondhassa amit akart és ettől beszart az egész keleti blokk, összeomlott a szovjet birodalom és Huntington megírhatta híressé vélt könyvét, hogy ezzel egy új korba léptünk, amikor nem területi háborúk fognak zajlani, hanem a kultúrák fognak összecsapni. Ma pedig itt élünk egy kisebbség jóvoltából hatalomra juttatott diktátorka alatt, aki szétvert mindent, az idő meg rohan.

Nem fütyülni kell, hagyni kell az egészet. Aki akar, az fogjon egy EU zászlót, menjen ki a Blahára és valakik kezdjenek el szervezni egy normális európai értékeket felmutató új pártot, mozgalmat, akármit, ami mögé oda tudnak állni a kivándorolt fiatalok, meg a kicsit öregebbek is, meg aki puszta kalandvágyból itt van még. Egy dolgot nem szabadna megengedni, hogy megélhetési politikusok csinálják mindezt - viszont, ki az aki csinálja akkor? Nem az érdekes, hogy 2 ezer vagy 200ezer ember megy tüntetni. Nem meghátrálásra kell kényszeríteni a rendszert, hanem egy másikat kell építeni helyette !!! ov nem fogja feladni, nem fog veszteni, ahogy hasonló társai sem tették.

Ha nincs ilyen erő ma errefelé, akkor meg ez van uraim !

Promenad írta...

Pupu !
Minden szavad igaz !
Beleértve az áhitat hiányát is 56 megünneplése kapcsán.

csakafidesz? írta...

Racionális...
Azzal, amit megfogalmaztál nagyvonalakban egyet is lehetne árteni. A pártok ilyetén széttagoltságának gyakorlati szempontból semmi értelme. Ebből már nehezen lesz egység.
Új választási tümrgpárt kellene, csak infrastruktúra, média és fóleg idő hiányában ez már megkésett.
Csak egyetlen dolgot még.
Azt írod - "Egy dolgot nem szabadna megengedni, hogy megélhetési politikusok csinálják mindezt - viszont, ki az aki csinálja akkor?"
A gondolatjelet követő kérdőjeles részt te is válasz nélkül hagyod, nyílván azért, mert erre igazándiból Te sem tudod a választ.
Őszintén megmondom én maam is nagyon bizonytalan lennék, de egy dolgot bizton állíthatok - azok, akik valami szerencse folytán majd túzközelbe kerülnek hamar elveszítik hamvas ártatlanságukat. A lehetőség - tisztelettel az igen kevés kivételnek - a világ leghatékonyabb csábítóerje.
Azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a sok az nem a lehetőségek felsőfoka, a soknál is van több...
Igazából ez egy csapdahelyzet, amikor a fazékhoz engedjük a éheseket és csodálkozunk azon, hogy egy falatnyi tőbbletért "megölni" is képesek lesznek egymást. Abszolút naiv elképzelés az, hogy ők majd tovább éheznek azért, hogy több maradjon a közösben. Utána mi lesz? Megmondom. Azután őket fogjuk szidni azért, mert mindent elharácsoltak előlünk.
A dolgokkal csínyján kell bánni, mert könnyen a viszályukra fordulhatnak.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden jól van így. Változtatni kell! Vissza kell állítani a demokrácia intézményrendszerét és annak segítségével erőteljesen le kell korlátozni a mozgáslehetőségeket valamint visszaélések esetén azigorúan példát kell statuálni
Magyarországot ki kell venni a következménynélküli országok kategüriájából-

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

csakafidesz?...

Igen, jól értetted, csak a kérdést tudom föltenni, de a feladat szerintem világos. Az LMP azzal került be a politikába, amit szlogennek választott: "Lehet Más a Politika". Lehetne, de ehhez nem politikusoknak kellene csinálni, ami meg illúzió.

PuPu-t a Ludas Matyi helyett szoktam olvasni időnként, amikor rossz az idő, és kellene valami vidámság. Nem mindig értek vele egyet amikor olvasom, de nem is kell. Általában vidámabbá teszi ezt a barakkot amiben élünk és már ez is valami. Annyival jobb azonban a *normális* híreknél, hogy ebben felbukkan a humor, a hivatalok meg ontják magukból a röhejes híreket, csak ők haláli komolyan veszik magukat közben. (Kockafejű Német Szilár univerzális mekk mester például.) A címeket elolvasni is bőven elég, mert egy brazil szappanopera bonyolultabb, aminél 50 rész nyugodtan elhagyható, tudni lehet, mi következik.

A Népszabadság bezárása, meg a többi, önmagában nem lényeges. Amit én tennék, hogy közösségi finanszírozással belekezdenék egy vadonatúj újságba, ami alapos, tényszerű, valóban elemző. Erre előfizetnék, hogy legyen. Az emberek zöme nem olvasná, de lenne egy referencia legalább és a mai *valóban* fiatal demokratáknak egy kapcsolat. Rövid, világos egyszerű programmal (európai értékek, valódi alkotmány, valódi jogállam, stb.) csinálnának valamit, aminél meglennének a fékek és ellensúlyok, a kisebbség nem lenullázva szerepelne, ....

Az amit mondasz, hogy a pénz elveszi az eszét - valóban, ha valaki nem a saját erejéből, munkájából szerzi. (Egyébként sincs kizárva, de az ember ilyen.) Ezért kell a kontroll, ami féken tartja, de ez sem garancia, csak kárenyhítés és lehetőség. Ettől Kiss József és Nagy Pál nem fog még tökéletessé válni, de attól sem, ha valakivel az árokpartot kaszáltatjuk, hogy ne haljon éhen, de esélye sincs másra, közben másoknak meg milliárdokat dugunk a zsebébe.

civilhuszár írta...

Sok baromságot hord össze most Orbán a beszédében. Köztük azt, hogy soha nem vágtuk olyan fába a fejszénket, ami ránk dőlt.
Nos csak pár közeli. Trianon. A II. hadsereg kiküldése a Szovjetunió leigázására.
Vérforraló a mocskos hazugság csokra.

Névtelen írta...

teve, góbé, talalom, s mindenki!

remélem, nézitek a a közvetítést a Blaháról, mert a Molnár – mszp – akaratlanul is megemlített minket, a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁKAT!
.
csak, hogy tudjátok, kiről, s miről ócsárkodtok ti itt nap, mint nap, a helyett, hogy együtt – félretéve a személyes szimpátiát, antipátiát – próbálnánk végre kimetszeni az ország, s a világ testéből a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDÁT
.
teljes egészében, sógor-komástul, sameszostul, hívőstül, kölykes-fattyastul!
.
abramovics voltam, s vagyok

Geza írta...

Gratulacio az Egyutt-nek es mindenkinek, aki ott volt a Kossuth teren es tevekenyen reszt vett abban, hogy ennek a fszfejnek meg a kovetoinek enyheen elrontsak az "unnep" heveeben torteeno tobzoodaasaat. Nekem maar ennyi is eleeg a boldogsaaghoz. A metroban azert eleeg szar volt utazni a sok vizfeju hivovel … [neheez volt megallni, hogy pofaaba ne rohogjem oket - szerencsetlenek].