2017. december 8., péntek

MECSODA ALKALOM!

Csoda, hogy nem kedvelem?
Szerintem ritka eset, hogy a Fidesz kampánygépezete ekkorát hibázzon!
Az, hogy valaki túlbiztosítja magát, ritkán szokott jóra vezetni, márpedig itt most éppen erről van szó.
Orbán fél, hogy elveszíti a választásokat, és félelme nem indokolatlan, ugyanis ez esetben akár még pórázon is vezetgethetik, csatlósaival együtt.
Nem, az életét egy szabályos kormányváltás esetén nem vehetik  el, viszont elvehetik a pénzét,  a  gyerekei pénzét, a strómanjai pénzét, a harcostársai pénzét, ez  pedig rosszabb a halálnál is, hiszen értelmetlenné teszi egész életét, nem szólva arról, hogy a börtönben presztizsértéke lehetne annak, ha valakinek Orbán a menyasszonya...
Fél, tehát cselekvési kényszert érez és hibázik.
Azzal harcol, amitől fél, megkísérli tehát elvenni ellenfelei pénzét és ellehetetleníteni  választási kampányukat.

Vagy, ha ez nem sikerül, hát elvenni Simicska pénzét, és ellehetetleníteni az ő megbuktatására dédelgetett ambícióit...


Hiba ez a javából, hiszen a vád megáll minden párt esetében - nevezetesen, hogy tiltott támogatásokat fogadott el választási célokra, és leginkább a Fideszre igaz ez.
Illúzió az is, hogy Simicska ne tudna erről, hiszen a Fidesz gazdasági hatalmát éppen ilyen trükkökkel ő alapozta meg.
Hogy  ebben az esetben ne súgna a Jobbiknak?
Álomvilág, hiszen nem hülyének hívják, hanem Simicskának.

A demokratikus oldal pártjai közül többen is felismerték, hogy ha ez elmegy a Jobbikkal kapcsolatban, akkor bármikor soron következhetnek  ők is.
Merthogy ez nem demokratikus eljárás és nem jogállami intézkedés, hanem egy diktatúra képmutató önkénye..

Persze ettől Orbán ötlete még jó, csak könnyen visszaüthet, és ez adja az esélyt is.
Most lehetne ugyanis a Jobbikot bevonni  egy kormányváltó koalícióba úgy, hogy azt a résztvevők szavazótábora lelkiismereti problémák nélkül el tudná fogadni,  hiszen itt nem csak a lóláb, de az egész ló kilóg.
Lehetne  ezzel az esettel bizonyítani a diktatúra valós jelenlétét, az összes pártot fenyegető veszélyt, a demokratikus pártok  törekvésének tisztaságát - nem értek veled egyet szinte semmiben, de  mindent megteszek, hogy elmondhasd a véleményed...



Ehhez persze le kellene ülni tárgyalni egymással és a Jobbikkal is, és meg kellene egyezni néhány dologban, félretéve a dogmákat és doktrinákat, egy demokratikus Magyarország létrehozása érdekében.
Most.
Mikor a libatolvaj rázza a kerítést, akkor kell kaszára-kapára kapni, nem egy hét múlva, mert ha ütemet tévesztünk,  akkor a libatolvaj eszegeti majd a libacombot.
Nem   januárban,  nem  majd egyszer,  hiszen Orbán rendszere feladta a  magas labdát.
Most, amikor könnyebben megszerezhető a  választók beleegyezése.
Ez az útja annak, hogy a Jobbikból ne váljék mártír, mely még tovább erősödve kerül majd ki a  vesztes választásból és a demokratikus oldal ismét magához tudja ragadni a kezdeményezést.
Szerintem.
Lehet  persze, hogy tévedek, de egy biztos: véget kellene vetni a társadalom szétszakítottságának, és el kellene fogadtatni azt, hogy  minden párt, amelyik elfogadja a demokrácia játékszabályait egyformán jogosult arra, hogy a választó elé tárja elképzeléseit, törekvéseit a soron következő választási ciklusban, aztán döntsön a választó.



Szabadon, felelősséggel, okosan, ha lehet...


:O))) 

34 megjegyzés:

Koterba írta...

Hm.
Lehet, hogy igaz amit mondasz, de lehet, hogy nem. A mostani helyzetben könnyen lehetségessé válik a Vona mögé állás. Ha másért nem, hát azért, hogy ezt a tetves Fideszt, fősámánjával együtt meg kell/lehessen buktatni. És ezt most már nagyon sokan/egyre többen így gondolják. Ha másért nem, azért mindenképp, hogy visszajöjjön a normális, európai Magyarország.
Ez lenne jó neked, nekem, mindünknek.
Üdv. Koterba.

hello írta...

Azon gondolkozom, ha Simicska cégei most előállnának a maguk bizonyítékaival, hogy 2010-ben és 14-ben milyen és mennyi "üzleti előnyt" adtak a Fidesznek ugyanolyan alapon, ahogy legutóbb a Jobbiknak, csak előbbi esetben nagyságrendekkel nagyobbat és többet, az az ÁSZ hajdani "ápol és eltakar" és a jelen durva és eljárásában, ahogy hallik, több sebből vérző viselkedését vajon mennyiben írná felül?

góbé írta...


Meglepne a felismernék az általad vázolt trivialitást, de ha még igy is lenne, aggályos számomra hogy élnének a lehetőséggel, mint érdekeikkel ellentétessel.
Hol van a már-már izgága, vehemens, "tüzön-vizen át" Gyurcsány... A többiek meg lassan szót sem érdemelnek. Ordit róluk hogy igyekeznek betagozódni, még el-el csipegetni azokat a morzsákat amiket a nerr - átmenetileg - meghagy nekik.

Akad nem kevés szuverén, valóban jobbitó szándékú, aktiv, összetársadalmi célokat szolgáló egyéniség, - Majtényi, Magyar Gy., Mellár, Gőgös, Hadházi, Iványi...itd... - de valahogy nehezen találnak egymásra. Ha mégis, akkor a "demokratikus" párjaink seggel fordulnak feléjük.- Volt itt EKA, KARD, meg egyebek, mindhiába.

Félelmetes és intő jel, hogy Iványi feladta a békés ellenállás, meggyőzés gandhii eszméjét és elővette ostorát... http://168ora.hu/itthon/ivanyi-gabor-merhetetlenul-szegyellnivalo-es-satani-amit-soros-gyorggyel-muveltek-13598

Az meg már tragikomédia hogy a magát "legnagyobb d e m o k r a t i k u s ellenzéki pártként" definiáló emeszpé csupán egy diktátumokban, ultimátumokban gondolkodó me. jelöltet tudott felmutatni, majd kénytelen odasündörögni is, meg nem is, egy 2 %-os párt jóindulatu, kedves, de kételyekkel küszködő, önmagával is vivódó vezetőjéhez, mire a másik törpe(párt) durcásan hátat forditott... Téboly! A mi bőrünkre.
Gyurcsány meg ül a babérjain, elégedetten szemléli hogy - bár Botkát végre elhajtotta, - döglődik a zemeszpé. 80-200 ember előtt ragyogó beszédeket tart, majd kipipálja, adtunk rendesen a kampánynak.
Pedig a Jobbik megtámadása akár intő példa is lehetne. Igaz, amig az EU-ban vagyunk, "szükség" van egy kordában tartott ellenzékre, de mi lesz 2020 után? Arról nem is beszélve hogy mi lesz velünk, magyarokkal???

hello írta...

Még valami:

Egészen tegnap estig bennem is az merült fel - a párom szokta mondani, hogy lelkileg ilyen szűzen fogok meghalni! :-(( -, hogy ha most a demokratikus ellenzék, átmenetileg félretéve az alapvető ideológiai és praktikus ellentéteiket, valamiféle együttműködő, segítő kezet nyújtana a közös kampányoláshoz a Jobbiknak, érdekes, új helyzet alakulhatna ki az egyéni jelöltek velük is egyeztetése terén. Azaz, ha úgy tényleg csak 1-1 induló állna szemben minden választókerületben a fideszessel, aki változást akar, nem maradna kétsége, hová tegye az X-et.

De tegnap hallgatva Vonát Olgánál, ennek a bármiféle esélyét szétfoszlani látom, mert ő a Jobbik egymagában való győzelmét hirdeti ebben a helyzetükben is.

Valamint, az emberek utcára hívásának esélyét emlegetve nincs kétségem a felől, hogy erre a hatalomnak mi lenne a reakciója.
Vona arról beszélt, hogy normális emberek és nem csőcselék, akiknek ilyen esetben az igazságérzetével kalkulál.
Csakhogy ugye emlékszünk 2006-ból elég sok mindenre. A Fidesz a csőcselék közreműködésével akarta a Gyurcsány-kormányt megbuktatni: miféle alakok gyújtották fel a tévészékházat, verték szét a várost, táboroztak a Kossuth téren...
De frissebb példákkal: milyen fazonok jelentek meg Nyakó Istvánt magakadályozni a beadványa célba juttatásában, vagy a Lendvai utcai tüntetőkkel szemben...
Nincs kétségem, hogy bármikor újra mozgósíthatók...

hello írta...

PuPu, Rád is igaz, de a médiamunkásokra is, hogy mindig a demokratikus ellenzék prominenseit bíztatták arra, adják fel az ellenérzéseiket, és nyissanak a Jobbik felé is.

Mindig csodálkoztam, nem értettem, hogyhogy nem tűnik fel, hogy ott az érem másik oldala is: a Jobbik SEM szándékozik SENKIVEL közösködni!

Még most sem!

1970 írta...

"Majtényi, Magyar Gy., Mellár, Gőgös, Hadházi, Iványi...itd"

Kedves góbé!

A felsorolt emberek közül nem egy egykor a jelenlegi tolvajbanda kegyeit kereste, együttműködött velük, támogatta őket (Mellár, Hadházy, Iványi, stb.). Számomra az ilyen alakok hitelessége egyenlő a nullával. Magyar Gy., Gőgös, Majtényi, Ferge Zs. sokkal inkább, de legfőképpen Ferge Zsuzsa...

irkomirko írta...

Hello hozzászólásával én is egyet értek. Orbán alig várja már, hogy valamelyik ellenzéki párt még az idén utcára vigye a tömegeket. A civilek mögé is mindig az ellenzéki pártokat vizionálta. A fidesz képes lesz a választásokat is lefújni, stb.?

góbé írta...


Kedves 1970 ! Mielőtt efféle megfellebezhetetlen nyilatkozatokat teszel hogy: "...kegyeit kereste..." mely azt nemcsak sugallja, hanem állitja hogy befeküdtek g.orbánnak, de kevesellték a koncot, javaslom jobban nézz utána előéletüknek.
Az egyszerre bőszit és elszomorit hogy Iványit is beraktad e skatujába. Tőled azért többet vártam...

Promenad írta...

"véget kellene vetni a társadalom szétszakítottságának "

Álom.álom,édes álom......

nemóvatos írta...

Teljesen egyetértve PuPu-val én úgy fogalmazok, hogy kegyelmi állapot van, amit egyedül Karácsony Gergely kapiskál (talán lát is).
Sajnos egyelőre most üt vissza az a kivagyiság ami a pártokat (elsősorban: "elitjeiket"(?)) jellemzi. A "SOHA"-t mondás égeti most arcukat.

Vona érzi, hogy a hatalom túllőtt a célon, de sajnos bekattant. Gyűjtögetés meg utcára hívás a realitásérzék elvesztésének a jele.
A médiák (kivétel nélkül) mint a dögkeselyűk, elemző sakálokkal együtt, ólálkodnak a csatatér körül, tudván: mi mindenképp jól fogunk lakni.

Napokon belül, TELJES ellenzéki támogatással megnevezett, (106-27=)79 igaz ember, körzetenként 1-1 egyéni jelölttel, Orbán olyan saller-koki löketet kapna, ami újabb hibák elkövetésére ösztönözné s ezeket láttatva; minden választó észre térne.

hello írta...

Tényleg nem kristálytiszta, hogyan gondolkoznak.

Azt mondták, hogy itthon nincs fellebbezési lehetőségük az ÁSZ ellen - de meg, a már megtámadott bírák közül amúgy is ki menne szembe az ÁSZ-szal? -, viszont meglepett Z. Kárpát Dániel válasza, hogy "ők nem az a párt, akik külföldre szaladgálnak az igazságukért", amikor teljesen logikusan kapta azt a kérdést, hogy és egy EU-s jogorvoslat?

1970 írta...

Kedves góbé!

Hadházy Fidesz tag volt, Mellár a Fidesz embere volt hosszú ideig, Iványi pedig OV gyermekének keresztapja. Tudom, "akkor még nem látta..., stb.", de hát végül is ezzel mentegetőzik Simicska is.
Nem, számomra nincs mentség azok számára, akik akár egyetlen percet is egy akolban töltöttek ezzel a társasággal, vagy annak fejével, vagy őket bármilyen formában is támogatták. Sajnálom, ha többet vártál, nálam nincs pardon!
(Ja, és saktulyába persze...)

góbé írta...


Kedves 1970!

Jóval korábbi megszólalásaid alapján progressziv, gondolkodó embernek véltelek megismerni. Jó dolog ilyenekkel találkozni, de súlyos kudarc-élmény azt megállapitani hogy tévedtem.

Viszanézve, öt órája vetettem föl, kértem tőled a tájékozódást, ez sajnos elmaradt. Lustaság? Fennhéjázás?? Tudod, igen nehéz vkivel vitázni aki nem ismeri a tényeket.
Azzal viszont lehetetlen, aki nem is akarja megismerni, csak önnön tévedhetetlenségébe belefeledkezve ellentmondást nem türően axiómaként hirdeti a saját meggyőződését. Pedig akár a gugli is sokat segithetne.

Csak egy apró pld.: Láthatóan fffingod nem volt arról hogy Soros komoly összeget tett le a vörösiszap-károsultjainak. Lóditsd meg a fantáziádat, vajon miről nem tudsz még ? Esetleg mond valamit, hogy vakvezető-kutya képzés ? Jogvédő, társadalmi szervezetek létrehozása, támogatása?? CEU???

Ahogy elnézlek, nálad minden vagy fekete, vagy fehér. Tagadod a változás, a felismerés, a fejlődés lehetőségét, tagadod Hegelt, a dialektikát.
Reménytelennek nem tartalak, de sem a poszt, sem a komment-lehetőségek korlátozott terjedelme nem alkalmasak arra hogy az általad megnevezett és megvetett emberekkel kapcsolatos buta konokságodat megtörjem.

1970 írta...

Kedves góbé!

Ismét csak felhívom a figyelmedet - amint egy korábbi poszthoz írt kommented kapcsán is írtam - a sértegetések problémájára. "Fennhéjázásról" írsz, miközben - néhány sorral lejjebb - kijelented: "reménytelennek nem tartalak". Ez igazán "megtisztelő" Tőled...
Nem hiszem, hogy "nálam minden fekete vagy fehér" (ebből is látszik, nem ismersz), de azt gondolom, szükséges egy távolságtartás attól a politikai, hatalmi és értelmiségi elittől, aki ezt a rendszerváltásnak nevezett sz.rkupacot összehozta számunkra. Különben nem fogunk ebből soha kikecmeregni, ha mindig és újra és újra ugyanazok az arcok, figurák jönnek elő.
Javaslom, gondolkozz egy kicsit, és próbáld tágítani a horizontodat, kilépve egy kicsit ezen kör nyújtotta keretekből. (Már az is jó lépés lehet, ha mondjuk Ferge Zsuzsa írásait követed...)

anteus írta...

Mindig Orbánból kell kiindulni.
Senki ne gondolja komolyan, hogy átengedi a Jobbikot az ellenzéknek. Vonának kell mennie, s ezt a Jobbikon belül fogja lerendezni.
A kb. 650 MFt elvonásával fenyeget - aztán ha a Jobbik "jobb belátásra tér" kirúgja Vonát és embereit, akkor a választás után elengedi.
A Jobbik a legfontosabb politikai párt, több szempontból is.
Legkésőbb februárban látni fogjuk.
Orbán azt teszi, amit Sztálin - kiretusálja a politikai színről, aki tanuja, mikor mit tett.
Így megy ez.

anteus írta...

Hm. Ferge eleme volt annak az érzelmiségi elitnek, amely előkészítette ezt a "szarkupacot".

Cereus írta...


Kedves góbé !

Ha valakit, akkor a másképp vélekedőket, akik sokkal szilárdabb erkölcsi mérce szerint gondolkodnak, szerintem nem kellene "buta konokságukban megtörnöd", még dialektikusan sem ! Miből gondolod, hogy aki nincs Veled tökéletesen egy véleményen az nem felkészült. Szerencsére ennek az országnak még, vannak olyan polgárai akik ugyan nem tévedhetetlenek, de józanabbul döntenek nemzeti sorskérdésekben, mint mások. Nagy szükség van a megtévedtekre is, főleg ha komolyan gondolják,és teljes erejükkel dolgoznak hibájuk helyrehozásáért. Általuk helyzetbe hozott Orbán leváltásáért!

1970 írta...

Kedves anteus!

Ezzel nem igazán értek egyet. Ferge Zsuzsa egy nagyon következetes és kritikus kutató, értelmiségi ember, aki a rendszerváltás előtt (sőt már a '60-as évek végétől) egyértelműen rávilágított az oktatási rendszer mobilitási funkcióinak nem kellő érvényesülésére (vö. MSZMP KB '72-es oktatáspolitikai határozata, ill. az azt követő reformok sora, amelyekről Báthory Zoltán is olyan plasztikusan írt a "Maratoni reform" c. munkájában), de a rendszerváltás után (és napjainkban is) igen pontos látleletet ad a szegénység és a társadalmi kirekesztődés problémaköréről. Azt sem hallgatja el, amikor a Kádár korszakról kell pozitív módon nyilatkoznia.
Semmiképpen sem sorolnám a következő figurák közé:
Kis János, TGM, Pető Iván, Kónya Imre, Tölgyessy P., Vitányi Iván, Cserhalmi Gy., vagy éppen Eperjes Károly, a teljesség igénye nélkül, akik olyan előszeretettel emlegetik saját értelmiségi/kutató/művész mivoltukat, mégis sajnos elég sok közük van ahhoz, ahol ez az ország jelenleg tart.

anteus írta...

Ferge természetesen más, mint a felsoroltjaid, vagy a magyar kommunisták pártjának (MSZMP) vezetői - "élükön" (mert a tehénszarnak nincs éle, mindig lapjára esik) Németh Miklóssal és Horn Gyulával.
Ferge közrehatása minőségi felelősséggel járt. Világszintű szegénységszociológusként figyelte és írta le a szocializmus gyakorlatát.
És most javaslom olvasd el ez az interjút:

http://balmix.hu/hu/kiemelt-szerzoink/6646-http-fordulat-net-pdf-19-f19-ferge-interju-pdf

Ha nem érsz rá, kiemelek mindössze egy mondatát.

"Ma azonban azt is megfejtendőnek tartom, hogy hogyan csökkenhettek ilyen radikálisan az egyenlőtlenségek, hogyan lehetett két-három évtized alatt mindenkit eljuttatni az orvoshoz (leküzdeni a tébécét, minden gyereknek oltást adni, stb.) vagy a nyolc általános elvégzéséhez, hogyan emelkedett a fürdőszobás lakások aránya a háború előtti 10 százalékról 90 százalékra?"

Ez a "ma" - 2017 február. 27 év kellett neki ahhoz, hogy eljusson ezekhez szociológiai témafelismerésekhez? A "Nagyasszonynak"?
Na, ez a nagy bajom vele. Közrehatott a szocialista rendszer megbuktatásában - hiszen mindössze a Kádár-rendszer legfontosabb céljaira (eredményeire) csak ma ébredt rá.
MA.
Milyen szociológus az, aki ennyire nem érti, mi miért történik/történt tudományterületén?

1970 írta...

Kedves anteus!

Na, úgy látom, Te még nálam is nagyobb kritikusa vagy a rendszerváltásnak:)
Köszönöm ezt az ajánlást, nem ismertem ezt az oldalt, de követni fogom.

Az interjú egy másik gondolatára azért felhívom a figyelmed:

"A jogszabályok 1989-ig még megakadályozták a rohamos romlást, de elég volt a magántulajdon törvényessé tétele, hogy a szellem végleg kiszabaduljon a palackból. Ennek a következményei jól ismertek. A létbiztonságok sorra omlanak össze. A lakásbiztonság a kilakoltatás-árverezés lehetőségével korán megszűnt. Az iskolázás biztonsága, kiszámíthatósága most omlik össze a köznevelés és felsőoktatás átalakításával. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés mind nehezebb, szabályozása mind szigorúbb. Miközben ezen az interjún dolgozunk, a nyugdíjazási kény­szer veszélye miatt a szakértők az egészségügy teljes lebénulásától félnek. Mindemellett az 1990 utáni első nagy megrendülés a foglalkoztatás biztonságának megszűnése volt a más­fél millió munkahely elvesztésével. Igaz, a munkajogi védelmek jelentős része még sokáig megmaradt, mély eróziójuk 2010 óta vált – jogilag rögzítetten – látványossá."

Azért Ferge ezt is megfogalmazta világosan.

Mentségére szolgáljon, hogy többsége ennek az értelmiségi elitnek még most sem mondja ki, amit Ferge Zs. legalább kimond. Egyesek (az említettek közül) még most is csak ott tartanak, hogy párhuzamokat vonnak a jelenlegi állapotok és a Kádár korszak között, mintha annak az időszaknak (társadalompolitikájában) bármi köze is lenne ehhez a "sz.rkupachoz".

(Még egy dolog: említetted Horn Gy. nevét. Azért ő is rájött dolgokra, ha későn is, figyelmeztette is Gyurcsányt, "bizonyos" dolgokra, de sajnos hasztalan!)

anteus írta...

Az idézeted aláhúzza amit kifogásoltam: huszonhét és után ismerte fel? Vagy addig is tudta? És ezek nem olyan szociológiai értékek, amelye elvesztés ellen nagyon-nagyon fel kellett volna lépnie?
Jóisten! Hányan voltunk, akik ezt már 1988-ban tudtuk - noha nem értünk fel Ferge bokájáig tudományában?

(Amúgy téved is. A munkajogi védelmek lényege már 1988/89-ben elveszett (kommunista kormány! csak, hogy a sztrájktörvény kiherélésére (az 1972-es kádári sztrájktörvény kiheréléséről beszélek, 1988/89-ben); vagy a szakszervezeti jogosítványok (az ágazati érdekvédelem jogának felszámolása) padlóra küldése, a "minimálisan elégséges szolgáltatás" jogi rabulisztikájára, a "munkaerőkölcsönzésre" (sztrájktörés legalizálása) utaljak.) Súlyos tévedésben van.

Horn pedig 1986 szeptemberétől, Gorbacsovnak a CSKP kongresszusa idején a béketábor vezetői előtt kifejtett SZU politika után tudta "mi a teendő". Németh még a kanyarban sem volt... Teljesen tudatában volt a rendszerváltásnak, következményeinek. Levajazta - nem volt véletlen a 2007-es Károly díj.
Az érvényes Alkotmány ellen cselekedtek - ócska hazaárulók.

góbé írta...


Kedves 1970, kedves Cereus!

Valamit nagyon félreértettek! Egy percig nem várom el sem tőletek, sem mástól hogy magáévá tegye az én véleményemet.
Azonban szerintem mindenkitől elvárható, hogy tájékozódjon, ismerjen meg tényeket és azok birtokában alkosson véleményt, kellően felvértezve szálljon vitába, különösen ha látszik, hogy jócskán van mit pótolnia...!!!

1970 hozzászólásaiban a következőt állitotta - többek között:

"Iványi pedig OV gyermekének keresztapja...", "...a jelenlegi tolvajbanda kegyeit kereste, együttműködött velük, támogatta őket. Számomra az ilyen alakok hitelessége egyenlő a nullával..." "...Sajnálom, ha többet vártál, nálam nincs pardon!..."

Miután bizonyára nem fenhéjázásból, csupán lustaságból nem tájékozódtál, őszintén segitő szándékkal közlöm, - mert tényleg többet várok tőled, - Iványi Gábor lelkész n e m !!
keresztapja egyik Orbán-gyereknek sem !!!

Mint l e l k é s z (!), hasonlóan több-tizezer(!) gyermekhez, m e g k e r e s z t e l t e !! az Orbán-gyerekeket.

Érdekelne hogy "ezen" kivül mivel "támogatta" még G.orbánt, vagy a fideszt, miben merült ki a velük való "együttmüködése" ??

Szóval nem ártana elnézni a Pesten Dankó utcába a 11.sz. alá, sétálni egyet a "fütött utcában". Utána nézni mi is az a MET egyház. Mit csinál az Oltalom Karitativ Egyesület.. itd..

Egy kis segitség, mely néhány kattintás csupán...:
orditok.blog.hu/2014/09/15/orban_dogmaja_vs_ivanyi_gerince

Ha valaki ennyire nem képes, mi az ha nem konokság ? És mert ésszerü indok nincs rá, attól buta...ha már a horizontnál tartunk...

Ja ! Cereus! Mibajod van az én erkölcsi mércémmel?

góbé írta...


Még annyit, ha már felhoztad Ferge Zsuzsát, - akit tisztelek és becsülök, - ő kutatja, meg elemzi a szegénységet. Iványi inkább "csak" a lehetőségeihez mérten, kezeli...

kekec írta...

Minden eszmeiség közel áll a valláshoz, az eszmében ugyanis HINNI kell és meggyőződéssel vallani. És minden vallásban legbigottabbak az ortodoxok. A liberális elit valóban HITTE, hogy a szabadságért harcolnak az elnyomás ellen, és nem lehet valakit elítélni, amiért eleinte együtt menetelt a mostani undokokkal. AKKOR még nem látszottak annak. Tehát meg kell becsülni, aki korrigálásra képes. Viszont visszanyúlva a valláshoz: a bűnbánat nem hiteles, ha hiányzik a végén az "Én vétkem, én igen nagy vétkem" megvallása. De nagyságrendekkel rosszabbak, akik még most is mentegetik, ami megvalósult, vagy legalábbis relativizálják a korábbiakhoz képest. Arra nincs mentség, ha nyitott szemekkel is tovább masíroznak.
És akkor a Jobbik és a vallás: MINDEN hitnek szüksége van mártírokra. Most éppen ilyen mártírképzés folyik. De ettől még nem kell hinni abban, amit vallanak. És látni kell, hogy a farkastámadás segít egyben tartani a nyájat. Azaz még mindig gyanakszom arra, hogy csak egy bábjátékot adnakj elő nekünk, amivel az ellenzéken belül átrendezik a szavazókat a Jobbik felé.
És akkor a végső kérdés: kivel koalíciózna a Jobbik, ha ő lesz a mérleg nyelve? Milyen biztosítékot adni rá BÁRKI, hogy nem Orbánnal? És ha az ellenzékkel: mely tárcákra tartana igényt? Szeretnénk olyan országban élni, ahol a Jobbiké a belügyi, hadügyi vagy akár az oktatási tárca?
Tehát nem a Jobbik mellett kell kiállni, hanem az antidemokratikus gyakorlat ellen. Ettől még nem kell együttműködni a Jobbikkal.
Nem kell egyetérteni ezzel, de nem igazán fog a véleményem változni.

PuPu írta...

Kedeves kekec, a politikában éppen az a szép, hogy olyan, mint a sakk.
Ha te olyan helyzetbe hozod a Jobbikot, hogy nem marad más választása, csak a Fidesz, akkor hogyan fogod leváltani Orbánt?
Összefog Fodor és Fekete-Győr?
Ugyan...
:O)))

irkomirko írta...

Nekem is ugyanezek a dolgok jutottak eszembe a Jobbikkal kapcsolatosan, mint Kekec írta. Valóban nagyon átlátszó politikai akciók ezek, a választók érzelmeire ható majdnem sírós jobbik vezérek arckifejezése, az egyedüli győzelemre esélyes ellenzéki párt felkent vezéreként Vona kinyilatkoztatása a HírTV-ben egyenesadásban, stb. mind-mind szuper gyanúsan Orbán stratégiájának megfelelnek. Mert ki figyel most a lényegre? Ki foglalkozik a tömegek sorsát befolyásoló kérdésekre? G.Fodorék vegykonyhája tökéletesen működik: a politika a pillanat művészete.

mavtelep írta...

anteus
" Ma azonban azt is megfejtendőnek tartom" Ferge Zs. idézettel tőrt döftél a szivem
be !...((( Ennyire semminek, ennyire levegőnek néz/nézett az "értelmiség" pár millió embert, hogy meg sem kérdezték, hogy hogyan sikerült élhetővé tenni a korábbi rendszert ?
Az összeollózott szociológiai adatokból szűrtek le következtetést anno, nem a világosan mérhető folyamatokból ???
Megjegyzem, most sokkal rosszabb. Az ország gazdasági, társadalmi, politikai helyzete félelmetes, - normális, kiegyensúlyozott működésre még csak remény sincs.
Szervusztok, jó napot !

Cereus írta...


Kedves góbé !

Válaszolva feltett kérdésedre, a politikai erkölcs tekintetében, Téged sokkal engedékenyebbnek tartalak. Ennek kimondására 73 évem, és a politikai életben mai napig betöltött szerepem, tapasztalatom predesztinál. Ezen időszak alatt, szükség szerint váltottam alsóneműt de a választások után sohasem kellett a ruhatáramat teljesen lecserélnem.
Nem vitattam tisztességedet, de bántott lehengerlő, kioktató stílusod. Azt pedig amit a bejegyzésem végén a tévelygőkről írtam, csak akkor bocsájtható meg, ha szédületes hibájukat, majdhogynem bűnüket, teljes erejükkel segítenek helyrehozni. Itt a volt támogatókra és a mára kiábrándult min.eln. jelöltekre gondolok.

glorianna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
glorianna írta...

Félreérthető volt az előző, töröltem.

Kedves Anteus, az "érzelmiség" telitalálat még akkor is, ha nem volt szándékos :)
Az érdemibb komment: az idézet úgy kezdődik, hogy: "Ma azonban azt is megfejtendőnek tartom," - azaz látta a szocialista vívmányokat, a miértekre keresi most a választ.

anteus írta...

Elküldés előtt láttam az elütést, de nem javítottam - pont úgy olvasva, ahogy tetted.
Egy tudós esetében ez az egy betű eltérés nem lényegtelen különbség...

Életem során pár alkalommal módomban állt Ferge Zsuzsa államigazgatási szerveknél lezajlott vitáin részt venni. Nem fogadta el ellenérvként a körülmények hatalmát. Nehéz volt megvitatni dolgokat vele.
Én tudom, hogy nála tényleg mennyire "ma" ez a MA.
És egy halk elégedettséget okoz nekem ennek a korrekt tudósnak a mondata. De ez magánügy.

1970 írta...

Kedves anteus!

Igen, teljesen igazad van! 1988-89-ben látható volt sok minden - számomra is, aki akkor még tinédzser voltam. Többek között az is, hogy milyen ember a jelenlegi miniszterelnök, erőszakossága, akarnoksága szerintem már akkor kiütköző volt.
De hát tudjuk, hogy a "kígyó is belepusztul, ha nem vetheti le a bőrét, az ember is, ha nem változtathatja meg a véleményét":))). Tudom, állítólag Berecz mondta, én mégis egyértelműen Pozsgayhoz kötöm. A rendszerváltás egyik legvisszataszítóbb alakja.
Ferge Zsuzsa számomra ettől függetlenül viszonyítási pont marad.

1970 írta...

Kedves góbé!

Valóban tévedtem, mea culpa. Iványi "csak" megkeresztelte OV egyik gyermekét. Sajnálom!
Megismételt és kibővített sértegetéseidet viszont továbbra sem értem. Némi agressziót érzek ezekben, ami - mint tudjuk - frusztrációból ered. De megnyugtat a tudat, hogy esetleg továbbra sem tartasz reménytelennek:))

jarisz írta...

Szerintem VONA azt varja, hogy a tibbiek kozeledjenek hozza!
Tekintve,hogy a legnagyobb bazisu partnak definialjak magukat..??
A Szocik mostmar nem vesztenek tobbet, mert a szimpatikus Karacsony bejelentve. Ezt vartak a szavazoik...!!!!!:-D
Kozos 106 jelolt,valamint harom lista nyero lehet..!!!.
Jobbik, qvazi baloldal, es fidex, oszt oda mennek picurok, ahova jonak latjak...pl. Momemtum, kutyusok, stb...
Akar potrohoshoz is.hihihi
..