2010. május 11., kedd

AHELYETT...

Tud ez a derék Viktor válogatott hülyeségeket mondani...
Legutóbb Ózdon kapott elmerohamot ahová országjárni ment mint az igazságos Mátyás király legfrissebb reinkarnációja, és emígyen szólt:
"Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról.
Eközben pedig az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a valóságos magyar mindennapok zajlanak."
A mondat első állítása tökéletesen igaz, az ország valóban rendet akar, - csak hát azt felejti el hozzátenni, hogy a mostanában tapasztalható rendetlenséget nagyrészt a Fidesz teremtette meg a társadalomban meglévő feszültségek folyamatos élezésével és a Rendőrség tekintélyének folyamatos aláásásával.
Ez utóbbit Viktor és csapata regnálásuk négy évét leszámítva a rendszerváltásig visszamenőleg folyamatosan és eredményesen művelte, - ha én rendőr lennék, rettenetesen utálnám őket miatta.
Egyébként is nevetséges legfrissebb attrakciójuk, mikor megpróbálnak egy lyukból egyidejűleg meleget és hideget is fújni.
Egyrészt rendőrök elleni vizsgálatokkal fenyegetőznek a nagyrészt általuk gerjesztett zavargások elleni fellépések kapcsán, másrészt meg a rendőrséget felhasználva kézrátétellel akarnak gyógyítani több évtizedes társadalmi problémákat, két héten belül érzékelhető változást ígérve a közrend és közbiztonság területén.
Való igaz, mindenkit bosszant, ha ellopják a tyúkját, de azt is lássuk be, hogy ha nem lenne mit enniük vasárnap ebédre a gyerekeknek és szembe jönne velem egy fenyegetően fellépő tojó, hát bizony, nagy lenne a kísértés, hogy a hónom alá csapva meglássam benne a gyöngyöző tyúkhúsleves ígéretét.
Főként, ha tisztességes módon nem tudnék pénzhez jutni, hogy boltban vásárolhassak, mint a folyamatosan megélhetési gondokkal küzdő rózsadombi állampolgár.
És az se nagyon érdekelne, ha rendőrt vezényelnének a faluba, merthogy a rendőr nem vizipók hogy száz szeme legyen a feje tetején, a falunak meg minimálisan is két vége van.
És ha az a rendőr egyszerre tud tartózkodni a falu két végén, akkor annak a rendőrnek már régen rossz.
Amúgy azért rettentően jól választotta meg Viktor igehirdetésének időpontját, mivel nyáron nem kell fűteni.
Mert ha bejönne a mínusz tíz, két tyúklopás között még fát lopni is járnék ha nem lenne jövedelmem és nem lenne mivel tüzelnem.
Akkor lenne aztán a rendőrnek igen bonyolult a helyzete, merthogy miközben az erdőn engem üldöz, addig a másik nincstelen lekapja a frissen avatott rendőrörs ajtaját és sebesen átalakítja tüzifává, - hadd melegedjék az a rajkó, mert ha megfázna netántán és nem megy oskolába, akkor elúszik a családi pótlék, akkor pedig hiába dolgozott a rányival annyit a gumikalapácssal, ugye...
Nekem már csak az a véleményem, hogy aki társadalmi problémákat rendőrökkel akar megoldatni, az bizony ostoba.
Mencsen Isten attól, hogy valaki azt gondolja, hogy én az elemi logika hiányát  feltételezem a pénteken megdicsőülő majdani miniszterelnökről, mindössze néhány kijelentése gyanút kelt bennem...
Például azt is mondta a Vezér, hogy "A döntések az elmúlt években rendszeresen az emberek feje fölött születtek.
Senkit nem kérdeztek meg semmiről, (...), ez az, ami nem folytatható" - mondá, és a zemberek buzgón bólogattak, egy szemernyit nem törődve azzal, hogy bálványuk ismét hülyének nézte őket, mivel a döntés, melyről beszél már megszületett - rendőri eszközökkel Észak-Magyarország társadalmi-gazdasági problémái ellen, - és most éppen eredményhirdetés folyik nemzeti konzultáció címen.
Egyébként is érdekelne, hogy hogyan tudják lenyelni egyébként normális, széles ismeretekkel bíró és komoly, értékteremtő munkát végző emberek, hogy ez a gátlástalan ripacs folyamatosan idiótáknak nézze őket,  - lehet, hogy az ország népe a mazochizmusban látja a jövőt?
Orbán megjelölt még két okot, mely a mai helyzethez vezetett, ebből egyikben ekézte az elődöket, másikban meg kifejtette, hogy az elmúlt nyolc évben vidékellenes kormányzás folyt.
Ezekbe most ne nagyon menjünk bele, merthogy úgy tünik, most meg a józan ész ellenes kormányzás évei következnek, - egy okot viszont nem említett meg.
Nevezetesen azt, hogy a rendszerváltás óta húsz év alatt nem sikerült megoldani a rendszerváltás legnagyobb veszteseinek, legelesettebb embereinek problémáit, - nem sikerült sem munkát adni nekik, sem piacképes képzettséget.
Ami itt most folyik, az még tüneti kezelése sem lesz a problémának, ez csak az Orbán - féle látványpékség attrakciója.
Honnan visz minden faluba rendőrt?
Csak máshonnan  tud átcsoportosítani, márpedig sehol sincs túlzottan magas létszám, - akkor majd ahonnan elvezényelte, ott fog hiányozni a rendőr.
Nagy a gyanúm egyébként, hogy Orbán rendfenntartással kapcsolatos ismereteinek forrása az Indul a bakterház című alapmű, - ő ugyan azt képzeli magáról, hogy Bendegúzra hasonlít, de nekem leginkább a Patásra hajaz...
És egy szót még arról, hogy kinek mi a dolga; - igen sajnálatos, hogy ezzel egy miniszterelnökség-viselt, jogvégzett ember nincs tisztában.
Azzal kezdte a mondókáját, hogy "ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról."
Tájékoztatnám, hogy az ország vezetőinek, a képviselőknek ez a dolguk, merthogy a töketlen improvizációk meg a látszatintézkedések helyett ott születhetnek meg azok a valódi döntések, melyek megoldhatják az ilyen nehéz problémákat.
Amit Orbán mondott, az az ő véleménye a parlamentáris demokráciáról, - ami azt illeti, igencsak elgondolkodtató ez a demokrácia honi jövője tekintetében.
Ha már arra járt, mondott azért még okosságot, - véleménye szerint Magyarországon jelenleg nem hitelesek a statisztikák, az emberek nem a mutatóktól félnek, hanem a bűnözőktől.
Valóságos képet kell adni az országról, az államháztartásról, a költségvetésről, mondta.
Ebben a témában "Magyarország az igazság pillanata előtt áll".
Szerintem is, - eljön lassan az igazság pillanata, és a heves pofázás mellett valamit tenni is kell.
Akkor válik majd el az orbáni duma a májtól az igazságtól, - persze kell még kis idő, míg ezt megértik majd a zemberek.
Kivárjuk.
Más:
Megfogadtam ugyan magamban, hogy most egy darabig nem ekézgetem a szocialista politikusokat, de tesznek róla, hogy ne tudjam betartani fogadalmam.
Az MSZP átengedte a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság vezetését.
Mesterházy arra a kérdésre, hogy miért mondtak le a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjáról a Jobbik javára, azt válaszolta: próbáltak konstruktív magatartást tanúsítani.
Vona meg azt nyilatkozta: az, hogy a Jobbik egyik tagja elnökli majd a nemzetbiztonsági bizottságot, politikai áttörés a párt számára.
Vonának igaza van.:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPu,
nem kaptam levegőt MA. és társai mai szereplésétől.
Ezek komplett hülyék. Sajnos.

Vitykának hamarabb jön el az igazság pillanat, mintsem gondolná. Ez a duma nefog sokat érni, ez tényleg azt gondolja, hogy ott folytatja, ahol 2002-ben abbahagyta, a látványpolitizálásal? Nem fog menni.
Törzsolvasód

Törzsolvasód

Névtelen írta...

"nem ekézgetem a szocialista politikusokat"
Ez valóban nem erősséged! :)

Névtelen írta...

Egy kis ekéznivaló... http://www.hirszerzo.hu/cikk.szegyen_-_szekeres_miatt_kotott_paktumot_az_mszp_a_jobbikkal.150639.html

Névtelen írta...

PuPu,
ha az igaz, amit a Hírszerző ír, hogy Szekeres akar a ktsvetési biz. elnöke lenni, s ezért lett ez a megegyezés a bizottságokról, akkor, amíg ez a társaság Puchostúl, Szekeresestűl és sajnos a komoly politikai hibát vétett MA-túl nem takarodik, addig nincs több szavazatom.
Elképesztő dilettantizmus. Nácikkal nem alkuszunk.
Törzsolvasód
(olvasom, hogy máshol milyen szépen sorjázó hozzászólásokat kapsz, érdemes írnod)

PuPu írta...

A fene tudja már, hogy mi igaz, mi nem, de az biztosan igaz, hogy vesztes pártnak lenni nem túl kellemes állapot.
Főleg, ha a pártszervezési elveket a Pál utcai fiúkból koppintották, az ellenfél meg Sztálintól...
Hát most legyünk kicsit türelmesek, a pálinka sem szép cefre korában, - nem igaz?
:O)))

PuPu írta...

Erről az ekézgetésről meg annyit, hogy te összesen nem írtál annyi negatívumot a Vezérről, mint én egy bejegyzésemben a saját pártom vezetőiről.
De ha kétségbevonod, akkor kopizz be ide akárhonnan is egyetlen közkinccsé tett irományodat, amelyik ennek ellenkezőjét bizonyítja...
:O)))

Névtelen írta...

Ki az a Vezér? Gyurcsány?