2010. május 17., hétfő

PÓRÁZON...

Nagy a megfelelési kényszer, dolgozik a Rendőrség.
Még be sem fejeződött a Székely Himnusz abszolválása, már indult is a kocsi Hagyóért és munkatársaiért, mondván, hogy sietni kellett, hiszen füles kapott a Szerv, hogy ez a rettenetesen ravasz alvilági figura szökni akar a felelősségrevonás elől.
De ez még hagyján, - hanem az már mégiscsak sok, hogy hova tervezi a szökést?
Ki nem találja senki: az uticél Izrael!
Igaz, ezidáig akármikor felülhetett volna az El-Al gépére, ha már éppen olyan helyre akar menekülni hóna alatt egy Nokiás dobozzal ahol robbantgatnak és lőnek, ezenkívül amely országgal kiadatási egyezményünk van, de azt be kell látnunk, - ennek aztán van hírértéke.
Megdobban a magyar honfiszív ha kiderül, hogy már megint benne van a dolgban a zsidók keze.
Most, amikor végre megvédtük légterünket a választásokat sugarazással megzavarni szándékozó idegenszívűektől és büszkén dagad a magyar kebel, csak nem engedhetjük, hogy ismét kikukoricázzanak velünk!
Az azért kissé meglepett, hogy a Rendőrség egy ilyen marhaságot ebben a formában közkinccsé tesz, de belátom, alkalmazkodni kell új idők új szeleihez a tettrekész testületnek is...
Így aztán most Hagyó Miklós ül mint a túzok, a bíróság - milyen meglepő - elrendelte előzetes letartóztatását.
Mint kiderült, Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - Horváth Éván, Lelovics . Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.
Hasonló dolgokkal gyanúsították meg munkatársait is, - akik "rábírták" a BKV vezetőit a cég számára előnytelen szerződések megkötésére.
Az ember nem tudja hirtelen eldönteni, hogy ezt viccnek szánják e, vagy komolyan gondolják, mert ha vicc, akkor azért kicsit durva.
A BKV Zrt. önálló jogi személy. megfelelő vezető és ellenőrző testületekkel és felelős vezetőkkel.
A vállalati hierarchiát meghatározó belső szabályzatok, utasítások rendezik, hogy kinek mire van jogosítványa, ki mit írhat alá, mit egyedül és mit mással együttesen, ki milyen összeghatárig dönthet egyszemélyben, mikor kell a döntéshez testület és mihez kell közbeszerzési pályázatot kiírni, stb. stb.
Egy ilyen vállalat nem úgy működik, minrt ahogy ezt Viktorka elképzeli, hogy ül a gonosz főpolgármester-helyettes és eldönti, hogy ezúttal ne mi nyerjük a legtöbbet, egyelőre elég egy nokiás doboz, - a folyamatok és felelősségek szabályozottak.
Tudni lehet és kell, hogy ki miért felel.
És itt van a dolog rákfenéje, - Hagyó a BKV-nál semmiben sem dönthetett és semmiért sem felelt.
Hagyónak legfeljebb politikai felelőssége van ha a cég rosszul működik, ezért le lehet a megfelelő testületnek váltania a funkciójából, meg lehet tőle vonni a bizalmat, de azt mondani, hogy utasította a BKV vezetőit - leányos májusi ábránd.
Voltam vezető az elnyomatás évei alatt is, de megnéztem volna én azt a pártmunkást, aki engem sikkasztásra próbál utasítani, - ha meg erre kért volna, akkor nagyon barátságosan és határozottan mondtam volna neki nemet.
Hogy a BKV vezetői pénzt adtak át Hagyónak, az egyelőre csak az ő valomásukból derül ki.
De mi van akkor, ha nem adták át a pénzt, hanem mondjuk a saját szakállukra sikkasztottak?
És mi van akkor, ha mondjuk holnap valaki azt találja mondani, hogy ő meg Tarlósnak vitte a lóvét, de ő nem dobozban, hanem kígyóbőr mappában tette az íróasztalára, ahonnan is Tarlós azonnal átpakolta a tizenkilencmilliót egy ürgebőr szütyőbe?
ha sikkasztás történt, akkor valaki azt a pénzt valamilyen pénztárból felvette, gondolom az azért feltünt volna, ha ott áll mjögötte Hagyó kibiztosított Jericho pisztollyal, hogy stílszerűek legyünk, ugye...
Aztán itt van a szükségtelen szerződések ügye is.
A szerződéskötéseknek is megvan a maguk rendje, szerződést nem írhat alá akárki, viszont nem Kovács XIII. László r. tzls feladata és kompetenciája elbírálni annak szükségességét vagy indokoltságát.
Ha már hatóság, akkor az APEH vagy a Vám és Pénzügyőrség vizsgálódhat körülötte, de ők is csak azokon a kereteken belül, melyeket a törvény biztosít számukra.
Ha valaki igazolni tudja, hogy neki a tevékenységéhez seggenfütyülő gumikutya kell és a szerződéskötésre a cég belső szabályzatai feljogosítják, akkor senkinek sincs joga arra, hogy azt vizsgálja, hogy miért a drágább darabot szerezte be, miért nem azt, amelyik helyett neki kellett volna fütyülni - a cég erre hivatott szervezetén vagy testületén kívül.
Egyébként is messziről bűzlik ez a sok megigazult BKV vezető, akik ma mindent bevallanak, még akkor is, ha magukat bűncselekmény elkövetésével vádolják jó mazochista módra.
Sajnos ez kevés a bizonyításhoz - utoljára Visinszkíj elvtárs idejében számított a beismerő vallomás a bizonyítékok királynőjének, azóta egy rendes vádhoz azért több is kell.
És hát bizony bűzlik ennek az ügynek az időzítése is - nem előbb, nem később, az önkormányzati választásokra készen lesz a vádirat, addig a póráz le sem kerül Hagyóról, tán még éjszakára sem, - mrt persze azon kell vezetgetni, őt is, meg különösen brutális sajtósát is.
Ki tudja, hátha kiképezte őket a Moszad, lehet öt nokiásdobozt is össze tudnak törni tenyéréllel.
Természetesen nem tudom, hogy Hagyó követett e el bűncselekményt, - akár követhetett is el, hiszen a pártfinanszírozás mai rendszere magában hordozza a korrupciót, melegágya annak.
Attól tartok ez nem is fog kiderülni, de úgy érzem, nem is ez a cél.
Kellett az önkormányzati választásokra egy Demszkyhez köthető személy meg egy magas beosztású szoci, akikkel demonstrálni lehet a Főváros vezetésének végtelen züllöttségét, hogy aztán itt is jöhessnek a tiszták.
Vagy az ügyesebbek, mert az kétségtelen, hogy akik nyolc éven át finanszírozták Orbánt, azoknak vissza lészen adva az a pénz bőséges kamatokkal tetézve.
Nem nokiás-dobozban, - piha!  
Majd kapnak ingatlant a Főváros szívében, vissza nem térítendő fejlesztési támogatást gigaberuházásukra a Széchenyi terv keretében, a Dunapartot Szentendrétől Mohácsig, kedvező jogszabályokat MOL-nak, OTP-nek, meg még ami eszükbe jut.
De erről mi nem fogunk tudni, erről majd csak ők tudnak, - a mi ügyünk, mondják majd.
Cosa nostra...
Hagyót megilletné az ártatlanság vélelme, de nem kapja meg, - még saját párttársaitól sem.
Ez persze nem jelenti azt, hogy bűnös, ez csak azt jelenti, hogy nem szeretik.
Egy ilyen helyzetben viszont ez nem lehetne szempont. 
A szocialista párt vezetésének árgus szemkkel kellene figyelnie arra, hogy az eljárás minden elemében törvényes legyen, hiszen ez is egy olyan eset, mely rettenetes kárt okozott nekünk és éppen most kezdik lehúzni róla a második bőrt.
Ha rászolgált Hagyó - bűnhődjön.
És ha nem?
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Voltam vezető az elnyomatás évei alatt is, de megnéztem volna én azt a pártmunkást, aki engem sikkasztásra próbál utasítani, "

Persze, mert csak felülröl kaphattál ilyen utasítást! :D

PuPu írta...

Tévedsz, sehonnan sem kaphattam ilyen utasítást.
Ha te magad nem loptáál, akkor senki nem tudott ilyesmire rávenni sem utasítással, sem kéréssel...
:O)))