2010. május 29., szombat

MÁSOK VÁLLÁN, ERŐLKÖDVE...

Hát eljött végre a nagy nap, beiktatták az Orbán-kormányt.

Kaptunk is emelkedett gondolatot izibe:
"Miniszterenököket, egy ország vezetőit néha elcsábítja az a gondolat, hogy ők nagy emberek. Ez tévedés. Úgy van az, hogy ha nagynak látszunk az azért van, mert nagy emberek vállán állunk. És ha nemcsak nagynak, hanem erősnek is látszunk, mert - a legnagyszerűbb parlamenti pillanatok idején is hagy emlékeztessem magunkat arra -, hogy nagyon sok, több millió magyar ember vállán állunk, akiket a munkánkkal szerényen és alázattal kell szolgálnunk."
Na igen...
Orbán, meg az alázat.
Erről nevezetes, - már a szépsége és szerénysége mellett...
A beiktatás zavaró körülmények nélkül történt, a Köztársasági Elnök átadta a megbízóleveleket, - nagy kár, hogy mire kedvence és pártfogoltja győzelmet aratott, addigra rá már nincs szükség, így aztán valószínűleg bánáti bazsarózsát szagolgatva tollászkodhat élete végéig, pedig még mennyi jó ötlete lenne...
Aztán Úrfelmutatás volt a Kossuth téren, celebrálásában részt vett Semjén, aki felvázolta az ország romjaiból való újjáépítésének programját, és megígérte a talpasoknak, hogy véget vetnek annak a szörnyű helyzetnek, hogy az Alkotmányt 1949. évi törvénynek hívják.
Ez ugyan egy nagy hülyeség, egy törvényt nem a megalkotásának időpontja, hanem a tartalma minősít, hogy hadd emlékeztessek egy példára: 1787-ben megalkották az Amerikai Egyesült Államok alkotmányát, mely  a legrégibb - ma is hatályban lévő - polgári alkotmány.
Minél időtállóbb egy törvény, annál jobban szolgálja a célját,  bár némi emberismerettel belátható, hogy igen vonzó lehet alkotmányozó szerepben tetszelegve belecsinálni magunkat a történelembe.
Miként Rákosi is tette anno 1949-ben...
A következő előzenekart  Kósa Lali képezte, aki gyurcsányozott és demszkyzett egy jóízűt, - Budapestet pedig boldogan lefészkezte, mondván, ez az utolsó fészke annak a gondolkodásmódnak, mentalitásnak, amelyet szeretnének múlttá tenni.
Gondolom, a cél az, hogy a Fidesz nevű szarka most majd beletojja Tarlós nevű tojását ebbe a fészekbe, - gyönyörű lesz a fészekalj, amelyik ebből a tojásból felnevelkedhet...
Aztán jött maga a szekta Prédikátora, aki hamar véget vetett nemrég meghirdetett nemzeti együttműködésének, ma már az is elég  neki, ha híveire számíthat, és akkor senki nem állhat útjába a győzelemnek, továbbá a nemzet...  meg a korrupció...  meg az államadósság...  meg a a szélsőségek...  meg a bűnözés ... meg a kilátástalanság... meg a kiszolgáltatottság...  meg az elszegényedés... - szóval skálázott, mint Bocelli előadás előtt, népe meg könnybelábadt szemekkel hallgatta a sohanemhallott bölcsességeket és ünnepelte, - nem tudom ugyan, hogy hány köztisztviselő volt a tömegben...
És megtudhattuk, hogy máris értünk el eredményeket.

Gondolom a kisantantra gondolt, melybe sikerült életet lehelnünk...
A tér egyébként lazán tele volt, ugyanazok az arcok, ugyanazok a táblák, - jó lenne tudni, hol tárolják két naggyűlés között a rekvizitumokat...
Aztán hajrámogyorók és  ezzel vége lett a nagy napnak, - legjobban azon röhögtem, amikor az ő végtelen képmutatásában - ebben egyedül Semjén jobb nála - kezet csókolt Lendvai Ildikónak.
Ennek a falusi bonvivánnak semmi stílusérzéke nincs, az Isten óvja meg az angol királynőt atól, hogy találkozzon vele az ascoti derbyn jártában-keltében, ha esetleg győz barátja a ló, - lehet, nagy örömében a fenekére is rácsap.
Mármint a királynő fenekére...
Aztán ez a bevezető gondolat a nagy emberekről, akiknek a vállán áll...
Én is úgy gondolom, hogy nagy emberek vállán áll, - Demjánnak és Csányinak hívják a nagy embereket, de ő ettől egy centivel sem lett nagyobb, semmiféle értelemben sem.
És azoknak az embereknek a helyében, akiknek a vállán áll, és ettől úgy érzi, hogy erősebbnek látszik én nem lennék túl nyugodt, - mi történik, ha a nagy erőlködésben baleset történik, - kinek a fejére hullik majd az áldás?
No, mindegy, - történjen csoda és érjen el valós eredményeket ez a pályatévesztett csepürágó, - a nemzet érdeke ezt kívánja.
Nagy kár, hogy ezt az ő fontossági sorrendjében megelőzik más érdekek...
:O)))

2 megjegyzés:

charly írta...

Nem néztem és nem hallgattam a "menybemeneteli " ceremóniát. Bíztam benned, hogy a lényegről olvasok tőled.
Az úrfelmutatáson résztvevők számát nem említetted, de gondolom lehettek 4-5 millióan.
No persze akinek az ország(os) imázs-át a Filip egyengeti annak könnyű.
Fog még ő ezüst hajóval is közlekedni a Dunán, Felcsúti birtokára.

charly írta...

Ja! Azt meg kifelejtettem, hogy Ildikó hálából igazán fütyölhetett volna a szertartás közben. Hát ha még kereplője is lett volna....

No és volt szék is,( http://kepkezelo.com/images/86x56nb9herh3g2nxlck.jpg ) vagy legalább sámli?
Vagy tényleg csak Demján és Csányi? :))
( most veszem észre hogy még rímmel is:) )