2010. május 21., péntek

A BŰNÖZŐ...

Nem volt elég az a rengeteg csontváz, melyek Orbán fejére dőltek, most még ez is...
Új, különösen veszélyes bűnözőt idézett a rendőrség gyanúsítottként a Hunvald ügyhöz kapcsolódóan, olyat, aki  részese volt a Hunvald-ügyben a visszaéléseknek.
Súlyos a vád: a kerületi önkormányzat, melynek parlamenti képviselője volt közpénzből!!! mobiltelefont adott Szabó Zoltánnak, majd - óh magyarok Istene ne haggy el - kifizette a telefonszámláit is.
A kerület képviselőjének.
Ezért aztán felelnie kell az elvetemültnek, méghozzá tettestársként, folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalással gyanúsítva, - hadd tudja meg ország-világ, így jár az, aki nem tiszteli a Vezér és Kancellárt!
Ha  mélyebben belegondolunk, ez lehet akár a Sors büntetése is azért, mert amikor Orbánt el kellett volna számoltatni, akkor Szabó Zoltán nem készült fel tisztességesen, azt gondolta, hogy a kettős beszéd és csűrcsavarás világbajnokát könnyed improvizációval is legyőzheti majd.
Tévedett.
A büntetés első adagját azonnal megkapta, Viktor bohócot csinált belőle.
A feketeleves meg most jött el, amikor is hálát adhat az Úrnak, hogynem vezetgetik pórázon.
Egyelőre...
Mint tudjuk, a Vezér nem egy nagyvonalú tipus, nem parttalan jóindulatáról híresült el, ő azt tanulta a focipályán, hogy törleszteni kell.
Ami azt illeti, a gyanúsítás közröhej tárgyát képezheti, a teljes Parlamentet be lehet csukni ezen az alapon, nem szólva a vezető politikusokról, akiknek volt, hogy hat autót vett az állam közpénzen, - még a bébiszitternek is jutott.
Viszont az már csak igencsak  szomorú, hogy a Magyar Köztársaság hatóságai hajlandók asszisztálni ehhez a kisstílű pőlitikai bosszúhoz.
A rendőri és a köztisztviselői ethosz a pártatlanságot és a törvények - csakis a törvények - figyelembevételét írja elő annak, aki felesküdött a Köztársaság törvényeinek szolgálatára, de ez a mentalitás az érintettekre egyre kevésbé jellemző, - és hiba lenne azt állítani, hogy mindkét oldalról.
Merthogy tele van már minden erre alkalmas alkatrészem azzal  dumával is, hogy mindkét oldal ezt meg azt csinált, meg ezért meg azért felelős.
Lószart mama, hogy klasszikust idézzek.
A baloldal -  Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai a tutyimutyiságig korrekt és tisztességes próbált lenni, az ellenfél meg közben szarral dobálta  őket.
Erre mindegyikük mosolyogva csóválta a fejét, ahelyett, hogy az első adandó lkalommal jól pofánvágta volna a magukról megfeledkezetteket; - ma meg már késő.
Ezt elqrtuk, - nem kicsit, nagyon, - hogy folytassam az idézgetést, legalább addig, míg a szerzőt nem az ügyészség idézi...  
Mert az rendben van: cirkusz kell a népnek, nehogy elkezdje azon törni a fejét, hogy miért is kell pályáztatás nélkül eladni az állami ingatlanokat, vagy miért is oly fontos a köztisztviselők foglalkoztatási kedvezményeit megvonni és azonnal, indoklás nélkül elbocsáthatóvá tenni őket,  hogy miért kell elvonni az önkormányzatoktól a valódi cselekvések lehetőségeit - miért kell visszaállamosítani a közigazgatást,  miért kell egy kormányhivatalnok alárendeltségébe helyezni az immáron adórendőrségként is funkcionáló, az adóhivatal és a fináncok kényszerházasságából születendő új műintézményt, miért kell eljelentékteleníteni önkormányzatiságot és a  Parlamentet.
És hogy valóban felhatalmazták e arra Orbán Viktort, hogy prezidenciális rendszert vezessen be a parlamentáris demokrácia helyett, megvan e ehhez a legitimációja.
Merthogy Vezérünk a legitimitásra oly kényes volt nemis oly rég -  erre talán még emlékszünk egyen-ketten.
Mindenesetre minden együttérzésem ellenére dühös vagyok Szabó Zoltánra azért, mert nem állította meg Arturo Uit akkor, mikor még megállíthatta volna.
Nagy kár...
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet vezérezni, meg a szokásos "hihetetlenül szellemes" szófordulatokat használni, de sorozatban buknak a szocik... ez van! Most épp ez van:
http://index.hu/belfold/2010/05/21/wieszt/

PuPu írta...

Istenem, hát tehetünk mi róla, ha ilyen gyenge minőségű az igazságszolgáltatás?
A véleményem egyébként, hogy aki bűncselekményt követ el, az bűnhődjön!
Gondolom, ebben egyetérthetünk...
:O)))