2010. május 12., szerda

NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT...

Lendvai Ildikó ma mosakodott.
Ez önmagában nem valószínű, hogy rendkívüli esemény lenne, de a Szocialista Párt leköszönő elnöke ezt ma az ATV-ben tette, Kálmán Olga kérdéseire válaszolva.
Megpróbálta megmagyarázni a blamázst, nevezetesen azt, hogy az MSZP hozzájárult, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság  vezetése a Jobbik kezébe kerüljön.
Ami azt illeti, nem volt túl meggyőző, ugyanis azzal érvelt, hogy a párt számára a legfontosabb a Költségvetési Bizottság vezetése volt, mivel egy esetleges durva Jobbikos nyilatkozat - zsidózás stb. - e bizottság élén veszélybe sodorhatta volna az IMF-el folytatott tárgyalásokat és az ország működtetéséhez szükséges hitelek folyósítását.
Ezért aztán, amikor a fideszes Lázár János feltette a kérdést, hogy ha ezt a bizottságot megkapják, akkor elengedik e a nemzetbiztonságit - igennel válaszoltak.
Gondolom Lázár azóta is a vállát borogatja - annyit veregethette neki Viktor,hogy majd leszakadt, - tényleg sikerült megtenni az első lépést az MSZP végleges ellehetetlenítése felé.
Lendvai Ildikó azt is hosszasan ecsetelte, hogy a pártnak milyen tervei vannak a döglött ló verése terén, ezek közül a még legéletrevalóbb a majdani Házelnök felkérése arra, hogy a nemzetbiztonsági kockázatra való tekintettel ne fogadja el ezt a felállást és a bizottság vezetését.
No, addig álljunk féllábon és ne vegyünk levegőt.
A Fidesznek ez pont így jó, ahogy van. 
A helyzet kialakulásáért a szocialistákat fogja okolni, emellett nem fog semmiféle adatot kiadni a Bizottságnak, hivatkozva a Jobbik által képviselt nemzetbiztonsági kockázatra.
Az LMP a vállát vonogatja majd és megérti a Fidesz eljárását, a Jobbik pedig időnként ágál és orcibál majd, de mivel ennek nem volt és nem lesz ritkaságértéke, senki nem fog törődni vele, - nyilatkozni meg úgyis arról nyilatkoznak, ami számukra fontos.
A szocialisták meg bamba tekintettel nézik, hogy mi is történt velük tulajdonképpen, pedig ez még csak a kezdet, - ha így folytatják történnek még velük csuda dolgok.
Ami a legszörnyűbb, felröppent az a hír, hogy ez a helyzet tulajdonképpen azért alakult ki, mert Szekeres Imre megegyezett Mesterházyval, hogy neki pont kézreállna a Költségvetési Bizottság vezetése, és ha ez az ára, akkor el kell engedni a Nemzetbiztonságit.
Az a baj, hogy amikor ezt elolvastam, nem kezdtem vidám asztalcsapkodós röhögésbe, hanem eltöprengtem, hogy van e ennek realitása, elképzelhető e egy ilyen helyzet.
Hadd ne írjam le, milyen eredményre jutottam - és számomra ez a legszomorúbb.
Nagyon nehéz napok ezek pedig a Szocialista Párt számára, - nagyon kellene vigyázni maradék választóinkra, mert egy-egy ilyen eset ezreket visz távol a párttól.
Persze ennek belátása nehezen várható azoktól, akikben a politikai érzék idáig sem tengett túl,  vagy azt  folyvást felülírta az egyéni érdek és akik hozzászoktak ahhoz, hogy ezt a pártot úgy kell működtetni, hogy állandó belső alkukkal kell minden befolyásos vezető lojalitását megvásárolni.
Úgy látszik nem veszik észre, hogy gyökeresen megváltozott a politikai helyzet, - nehéz kilépni a jól bejáratott döntéselőkészítő rendszerből.
Lendvai Ildikónak ezt a helyzetet látnia kellett volna előre.
Mesterházy nekem nem okozott csalódást csak visszaigazolta a prekoncepcióimat, igazán sajnálom, hogy nem okozott számomra kellemes meglepetést.
Ő az, akit Viktor el fog küldeni reszelőzsírért...
Gyurcsány meg lakógyűlés - jellegel konzultál...
Azt hittem, hogy a szabaddemokratáknál nem létezik kártékonyabb társaság a baloldalon, de beigazolódott a népi bölcsesség: jobb sose jön, - megkaptuk helyettük potenciális szövetségesnek a LMP-t, - már amennyiben baloldali és már amennyiben nem a Fidesz szövetségese lesz.
A választások első fordulója óta folyamatosan azon dolgoznak, hogy megmutassák: velük aztán semmiben nem lehet összefogni - ideje lenne már észrevenni és ezzel számolni.
A két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat meg röhög a markába, - megszerezte amit akart, megvan erejének szimbolikus jelképe, a többit meg majd az utcán.
Vona a mellényével ijesztgeti a szocikat, mármint, hogy gárdista egyenruhában masírozik be a Parlamentbe, erre a Köztársasági Elnök kenetes nyilatkozatokat tesz, a Fidesz és a LMP a vállát vonogatja, a szocialisták meg ott verik magukat magányosan a porondon, - de ezt is magunknak köszönhetjük.
Egy tökösebb vezetés mellett ma Jobbik nevű párt nincs a politikai palettán, a vezetői meg,  ha nem nyughatnak, akkor az emlékirataikat írják a Budaházy zárkája  melletti cellában.
Ez a hajó sajnos elment, és csakúgy, mint a bizottsági ügy esetében egy másik népi bölcsesség jut eszembe, mely szerint sajnos nem lehet a sz*rt a lóba visszalapátolni...
Megy az idő, addig kellene valami pozitív dolgot mutatni az MSZP választóinak, míg még vannak olyanok.
Jön az önkormányzati választás...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: