2010. május 20., csütörtök

TURUL - ELŐLRŐL, HÁTURUL...

Szóval kapunk rendesen, és ez még csak a kezdet.
Pokorni törvényjavaslatot nyújtott be, melynek értelmében a kerületek területén felállítandó műalkotások tekintetében nem lesz többé szava a Fővárosnak. mondván, a jelenlegi szabályozás korlátozza a kerületek tulajdonosi jogait.
Persze a törvényjavaslat abszurd, - úgy kezeli a fővárost, mintha tanyabokor lenne, nem pedig egy élő, egységes egész, egy világváros, amelyen a kerületek eddigi ténykedése már így is pusztító nyomokat hagyott.
Ezidáig legalább valami fékezte a kerületi ízlésdiktátorok kertitörpeállítási buzgalmát, érvényesült valami minimális esztétikai és művészeti minimum, - most ennek is vége.
Jöhetnek az elaléló magyar anyák és a hős forradalmárok szoborkompozíciói ( A Magyar Anya - modell: W.M. - cipőt lop a forradalmároknak, Szálasi esküre emlt kézzel a Szentkorona előtt, Parlagirtó Gárdisták stb. stb...)
Innen már csak egy lépés, hogy a művészet többi ágában is áttörés következzen be, - magam is szívesen megnézném a Toroczkay rohamra vezeti a tömeget a Téli Tévészékház ellen című freskót, és végre előadásra kerülhet a már 1999 óta méltatlanul mellőzött és dobozban tartott Orbán-kantáta is.
Aztán majd a legjobbak kapnak Príma Primitív díjakat, esetleg a Vezér kioszt néhány Corvin-láncot...
Más területeken sem jobb a helyzet, - a a számvevőszéki és költségvetési bizottságban a Fidesz ügyrendi indítványára lezárták a vagyontörvényről szóló vitát, mikor a Fidesz delegáltjai megunták a sok felesleges lotyogást, - még a bizottság egyébként Jobbikos elnöke sem tudott hozzászólni a rapid döntés okán.
Közben az Országgyűlés emberi jogi bizottságából a szocialisták kivonultak, amikor a Fidesz azt javasolta, eseti albizottság vizsgálja ki a 2006-os emberi jogi jogsértéseket, a jobbik meg kontrázott nekik.
Mint mindjárt az elején látható, a szövetség szilárd és megbonthatatlan...
Azt gondolom, hibás taktika ilyen módon tiltakozni az ellen, ami ellen úgysem tehetünk semmit, - legcélszerűbb lenne mosolyogva nézni a hatalomban való tapicskolást, aztán sajtótájékoztatón mondani el a véleményünket a dologról.
A cél ugyanis a szocialisták megalázása és ellehetetlenítése, - kár lenne ehhez asszisztálni.
Ehelyett az első dolgom lenne felállítani egy szocialista vezetésű kerületben a turul tojásának szobrát, a bizottsági üléseken előre megírt hozzászólást adni a kormánypártiak kezébe, és mosolyogva bíztatni az igazlátókat, hogy bátran vizsgálódjanak, lehetőlg minden körülményre kiterjedőleg...
Most leginkább hagyni kellene az ellenfelet belefáradni a saját hülyeségébe, ezekkel nem kellene túl sokat foglalkozni, viszont minden egyes lépésnél, mely az egyeduralom felé vezet, fel kell hívni a társadalom figyelmét a lehetséges veszélyekre, - de nagyon higgadtan és tágyilagosan, merthogy most éppen az lenne velünk szemben az elvárás, hogy hisztériázzunk, csapkodjunk és zokogjunk.
Türelem és higgadtság.
És lelkileg fel kell készülni arra, hogy ez még csak a kezdet, lesznek ezeknél keményebb perceink is, de azok is elmúlnak, - ez az ország túlélte már Szálasit is...
Viszont építeni kell szervezeteinket és magunkhoz kell vonzanunk a fiatalokat, meg kell tartanunk és vissza kell hívnunk a bennünket a szirénhangok hatására cserbenhagyó nyugdíjasokat, mert csak ezzel kapaszkodhatunk ki a gödörből.
Ehhez viszont vonzó program kell és hiteles vezetők, ezen kellene dolgoznunk.
Más dolgunk mostanában úgyse nagyon lesz...
Mellesleg ma megjelent egy video a neten, - szocialista önkormányzati tisztségviselő vesz át egy borítékot, kétmillió van benne állítólag.
Szegény pártot még az ág is húzza.
Megtévedt elvtársunk valószínűleg helyzetelemzést végzett és úgy látta, nem sok esélye van a következő önkormányzati választáson a győzelemre, - hát ha már pártja nem gondoskodott róla, gondoskodott ő magáról.
Egyébként az önkormányzati szférában teljesen megszokott jelenetet láthattunk, ez megy itt kérem pártsemlegesen ezer éve már, - szerintem aki a fehér lovat szállította Árpádnak, hogy legyen mivel átverni Szvatoplukot, már az is fizetett a Fehérlóügyi Bizottság elnökének azért, hogy az ő lovát válasszák...
Ezenközben csendben megelőztük Szlovákiát a nemzetek versenyképességi rangsorában, -örvendj magyar, a szomszéd tehene is megdöglött!
Viszont Orbán most bajban van, - odalett a bezzeg-példa...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: