2010. május 5., szerda

MINISZTERELNÖKI MEGBÍZOTT...

Ez olyasmi lehet, mint az elnöki különgép.
Vagy a pekingi kacsa, - már maga a kifejezés megragadja az ember fantáziáját.
Nem szólva Orbán fantáziájáról, aki egyre-másra képes kitalálni a legváltozatosabb idiótizmusokat
Úgy látszik Balsai látványa különösen inspirálhatja, merthogy csak neki találta ki a "Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója" címet is.
Azon nem oly rég már elironizálgattam, hogy vajh, mit fog derék Balsaink igazgatni, merthogy igazgatnivalót legfeljebb a gatyájában vélek felfedezni, de a mai kinevezés nem hagy ilyesféle kétségeket.
Orbán pontosan meghatározta a legyűrendő ellenséget: a magyar oligarchák ellen kell kardot emelni, kik emberi méltóságukban tapostak meg magyar állampolgárokat.
Be kell valljam, megtekintve Balsai exminiszter szellemdús ábrázatát nekem is mindjárt névadási ötleteim támadnak, csakhát egyrészt nálam a szóösszetétel eső tagjaként valamiért mindíg a "kosztromai" kifejezés ugrik be, - úgy jártam,miként a hajdani szovjet babakocsigyári alkalmazott, akinek az ellopott és hazavitt alkatrészekből az összerakás után folyvást harckocsi jött ki... 
Elmerengtem aztán azon is: anno ha a király sorsfordító csatába küldte hű lovagját, az volt a minimum, hogy adott neki kardot-pajzsot-kopját-csatabárdot, - ugyan, ez a derék Balsai lovag milyen fegyverzettel megy a csatába?
Merthogy ugye nincsen őnéki semmiféle alkotmányos felhatalmazása semmire, nincs jogköre még kérdésfeltevésre sem, úgyhogy ha találkozik esetleg Gergényivel és kérdéseket tesz fel neki, akkor ezt legfeljebb egy kávé mellett teheti meg, ha a kopasz és kissé rozsdásodó vasprefektusnak nem derogál leülni vele, mely opción - valljuk be - csodálkozni egyátalán nem kellene...
Ha valakit bűncselekménnyel vádolnak vagy bűncselekmény elkövetésének gyanúja merül fel és azt a kormányfő hivatalból üldözendőnek véli, akkor e célra megvannak a megfelelő szervezetek melyek a jogállami keretek között eljárhatnak, sőt - eljárni kötelességük is.
Ha az ügy politikai természetű, akkor egy tisztességes polgári demokráciában ennek kivizsgálására parlamenti vizsgálóbizottságot állítanak fel, és ott rágják a gittet a hivatalból bölcsek, és majd egyszer határozatot hoznak.
Még jó Keller vitézünket is felruházták egy államtitkári címmel és a közpénzek őrzésének feladatával mielőtt nekilódult volna a harcnak, s bár vesztett, de legalább méltó páncélzattal és fegyverzettel mászhatott fel a katafalkra a hősi bukás után.
Erre itt van nekünk ez a snassz zsoldos, - nem is értem, miért kellene szeretnünk.
Különösen úgy, hogy a cél, melyért harcba indul, kissé vicces és nagyon gusztustalan.
Merthogy mi is történik éppen?
A Fidesz ma azokért az utcai harcosokért, a csőcselékért emel szót, akik ma leginkább az állítólag ellenfélnek tekintett Jobbik sorait gyarapítják, akik a jogállamot és a közrendet erőszakos eszközökkel heteken át támadták és akik akcióikkal lejáratták hazánkat az egész világ előtt.
Több mint ötven állam és kormányfő nézegethette az ominózus ünnepen a szétvert és lángoló Budapestet, azt a helyzetet, melyben a legfőbb közjogi méltóság saját tikszaros életét féltve nem mert résztvenni az ünnepi koszorúzáson, azt a szituációt, melyben a békés ünneplésre készülő ellenzéki pártelnök beszédének elmondása után véletlen arrajáró  páncélozott BMW-jével söpört el.
Olyasmi volt ez, mintha valaki vasárnap délután gyermekei társaságában moziba golyóálló mellényben menne, - ha valaki ezt indok nélkül teszi, akkor az egy paranoid idióta, - vonatkozik ez a golyóálló BMW-re is.
Ha viszont indokkal, akkor lehet, hogy előre tudott valamit?
Érdemes azon is elgondolkodnunk, hogy ki taposott meg kit és mit 56 ötvenedik évfordulóján.
Szerintem a zavargások résztvevői taposták meg és köpték szemen a demokratikus államrendet és a jogállamot, - aztán később még rugózott ezen kicsinyég az ügyészség és a bíróságok is megtették a magukét - a fejlett magyar jogállam nagyobb dicsőségére...
Talán szögezzük le, ezzel az akcióval nem a kormánynak, hanem 56 emlékének sikerült beeverni az utolsó szeget a koporsójába, - hogy ennek utána ez a nap a következő száz évben nem lesz nemzeti ünnep, arra a nagyonmélynemzeti oldal mérget vehet.
Persze prognosztizálni lehet, hogy idén ősszel már méltó lesz a megemlékezés, remek párhuzamokat hallhatunk majd '56 utcai és 2010 szavazófülkékben megvívott forradalma között, - szép lenne, ha ez utóbbi sem tartana tovább két hétnél, de attól tartok, erre kevés az esélyünk.
Esetleg jövő őszre már a moszkovita szobrát sem kell nézegetnie annak, aki átvéve az Arany Tuskóláb díjat kilép a Parlamentből és az sem lehetetlen, hogy ezentúl nem '56-ra emlkszünk, hanem két év múlva '62 ötvenedik évfordulóját ünnepeljük majd, - itt lesz a marokkói király meg a gerolsteini nagyhercegnő - mikor a bebörtönzötteket a zemberek kiszabadították. 
Mindenesetre szép lenne, ha Balsai meghízott kivizsgálná a zavargások során megsérült 396 rendőr sérülésének körülményeit is, - kéretik ehhez a mondathoz pikírt mosolyt hozzáképzelni...
Azon meg csak dühöngeni tudok, hogy a szocik még mindíg nem tudnak mit kezdeni azzal a Fidesz által alkalmazott szuperprimitív kommunikációs trükkel, hogy keresnek egy pejoratív vagy azzá tett kifejezést és akárki akármivel kapcsolatban megszólal közülük, okvetlenül beleszövi ezt a mondókájába.
A legfrissebb ilyen szó az "oligarcha" - a nép többsége ki sem tudja mondani, éppen ezért tetszik neki, - ha még kicsit dolgoznak rajta a fiúk, akkor a kifejezés lassan bevonul a rögöny és az inyekció mellé.
Meg nem értem, miért nem lehet saját fegyverüket ellenük fordítani, - hacsak azért nem, mivel nagy nehézséget okoz három szocialistának fegyelmezetten, egy időben egyformán nyilatkozni.
Ez a párt - lassan úgy tünik - a primadonnák pártja.
El kellene beszélgetniük egy színházi emberrel arról, hogy hány ember is kell egy sikeres előadáshoz és hogy mennyire fontos az, hogy a harmadik alabárdos az alabárdját emelgesse és ne ő akarja elmondani Hamlet monológját...
Viszont szép jövő körvonalozódik ezzel a közjoginak neméppen mondható aktussal: a vélelmezhető miniszterelnök nem fog itten bíbelődni joggal, szabályokkal, az illemet meg nem ismeri, ugye, - egyébként is mondott ma valami olyasmit, hogy minden megváltozott és a régi szabályok nem érvényesek, - nem szó szerint idézem.
Hát, majd meglátjuk mire megy az ország ezzel a mentalitással, - ha nincs szerencsénk, akkor tönkre...
De azért legyünk optimisták...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: