2010. június 8., kedd

PONT, PONT, VESSZŐCSKE..

Hát végre megszületett a Nagy Eredmény!

Orbán kivágta a farbát, ismét sikert sikerre halmozott a három harmaddal felérő kétharmad, mely felhatalmazást - mit felhatalmazást, - egyenesen felkérést kapott a Föld forgásirányának megváltoztatására és a Nap új pályájának kijelölésére!
Megszülettek az Intézkedések, melyek új utat szabnak ennek a véráztatta kis országnak, vitér nagybányai Hor   Kossuth Lajos és Szabolcska Mihály földjének.
Orbán Viktor eredményt hirdetett, teljesen demokratikusan és a Nemzeti Együttműködés jegyében, hosszas előkészítő munka után, az Érdekegyeztető Tanáccsal, a szakszervezetekkel és a társadalmi szervezetekkel egyeztetve, a MTA észrevételeit kikérve  29 pontban foglalta össze terveit a következő időszakra.
Elsősorba is jön az egykulcsos  jövedelemadó.
Nagyon félve merem csak leírni, de ez Orbán nélkül is jött volna, hiszen a hatályos adótörvények szerint a jövö évtől 17 % -al adózott volna az akinek jövedelme nem éri el az évi ttizenötmillió forintot.
Ezért hát a 16%-ot is Bajnainak köszönhetjük, ugyanis őt kellett Orbánnak überelni, ha azt akarta, hogy ennek az intézkedésnek maradjon némi propagandaértéke.
Viszont oda a minimálbéresek kedvezménye, - adózni fog a minimálbér után a csenyétei oligarcha, - már ha lesz munkája egyátalán.
Tulajdonképpen egyet is lehetne érteni azzal, hogy ne az adóendszeren belül oldjuk meg a szociális problémákat, de akkor talán a családi adózás sem konform ezzel az elvvel, nemde?Márpedig itten családi adózás lesz, ha a fene fenét eszik is, - ezzel persze Viktor nagy jót tesz a minisztériumok magasjövedelmű ám alacsony hatékonyságú léhűtőivel, de a szegények és alacsony jövedelműek számára ez az intézkedés maga lesz a kollektív szívás.
Aztán itt van az adójóváírások kérdése is, melyeket a szociálisan hiperérzékeny kormány két éven belül el fog törölni, így aztán, aki idáig nyolcvanezret keresett bruttóban, az elesik vagy tizenötezer forinttól, viszont fizethet jövedelemadót, - már csak, hogy meghálálják szavazatát, meg az érces hangon elzengett Viktorviktort, és a szűzeknek és kevésbé szűzeknek a mi Reménységünkért ejtett könnyeit...
Még egy konkrét szám szerepel a listán, ez a kedvezményes társasági adókulcs igénybevételére vonatkozó összeghatár felemelése 50 milliós árbevételről 500 millióra, - ez valóságos kedvezmény, ha nem lesz ennek egyéb feltétele is, - például, hogy csak a szőlőtermelőkre vonatkozik Észak-Magyarország történelmi borvidékeinek egyes dülőiben, - akkor hozhat egy-két milliót a konyhára, de aki ettől várja a magyar KKV szektor felvirágzását, attól tartok, csalódni fog.
A vállalkozásokat eddig sem a társasági adó nyomasztotta, hanem az élőmunkát terhelő adók és járulékok, az, hogy ha valaki kifizetet 64000,- Ft. netto munkabért, akkor emellé még bele kell tennie az állam zsebébe  38000,- forintot, de ugyanez egy 260000,-Ft-os fizetésnél már 250000,-Ft-ot teszki, ennek kitermeléséhez meg a vállakozás tárgyának egy gyémántbánya raktárának kitermelése kell legyen...
Szó esik még a kis és középvállalkozásokat terhelő un. kisadók eltörléséről is, ez helyes, ezt prognosztizálta is mindenki, ez belefér a mozgástérbe.
És akkor jönnek azok a pontok, amelyek úgy születhettek, hogy a Vezér leült otthon a Méltóságos Asszonnyal és meghányta-vetette a világ sorát - kiemelten az Orbán-család helyzetét - és meghatározta a Család jövője érdekében teendő intézkedéseket.
Mondja Anikó asszony: mégiscsak tűrhetetlen, hogy a Julcsának egy vagon pénzt kell kifizetnünk, mert azt azért nem kockáztathatjuk, hogy a mi cselcsink  ne adózzon, - el kellene ezt a hülye szja-t törölni!
Jól van szívem! - mondá a vezér alsógatyában, és lőn.
Én meg már látom is lelki szemeimmel a sok magánszemélyként alkalmazott angoltanárt akik kertészek lesznek, könyvelőt akik mosogatólányokként könyvelnek, meg fodrászt, aki kutyasétáltatóként keresi majd kenyerét, - a magyar találékony nép.
Aztán azt mondha Viktor: Tudod drágám, min törtem a fejem?
Az ember - tán még én sem - nem örökéletű.
Például  mi lesz, ha a faterral történik valami, ugye, - azt a rohadt sok örökösödési adót kifizetni, meg majd a gyerekeknek, ha mi egyszer elmegyünk  a 25 ingatlan után, és akkor még nem is beszéltünk az ilyen-olyan neveken szereplő állami gazdaságokról és egyebekről, amit még addig be kell gyüjtenünk, - gondoltam eltörlöm ezt az adónemet meg az illetékeket úgy, ahogy van!
Mit szólsz hozzá?
Tegyed ezt, csillagom! -  mondá Anikó aszony és lőn.
A további intézkedésekben szerepel a beruházások engedélyezéséhez szükséges engedélyek számának csökkentése.
Ez viszont egy cégéres baromság, az egyes szakhatóságok nem feleslegesen vizsgálják a beruházások terveit, ez ahhoz kell, hogy az állampolgár és a környezet biztonságban élje túl a vállakozói kapzsiság és az egyoldalú nyereségszemlélet beruházásokban megvalósuló emlékműveit, - inkább szenvedjen a beruházó néhány hónapig a hatóságok előírásainak betartásával, mint a lakosság egy rossz beruházás beefejezése után száz-kétszáz évig.
Az alkalmi munkavállalás szabályainak könnyítése is fontos dolog, különösen a szőlő kötözése idején, namármost ezidáig még nem sikerült olyan könnyítést kieszelni, amelyiknek ne az lett volna a vége, hogy a munkaadó ne bujt volna ki az adófizetés alól, - ez alkalommal sem lesz ez másként.
Mellesleg melyik régi rendszert akarják visszaállítani?
Azt is bejelentette Viktor, hogy  megvalósítja, hogy ingatlan bérbeadása esetén a bérbeadónak ne kelljen vállalkozóvá válnia.
Valaki elmondhatná neki, hogy ezidáig sem kellett vállalkozóvá válni a bérbeadónak, csak adószámot kellett igényelnie, amellyel azonban nem lett egyéni vállalkozó, csak a jövedelmét így nem az összevont adóalapban számolta el, hanem elkülönülten, más adókulccsal.
A következő pont a lexebb, - adjuk vissza az embereknek a szabad gyümölcspárlathoz való jogot!
Ha már a munkához, a tanuláshoz és az emberhez való élethez való jogot elvették, valamit adni is kellett, - kétségtelenül.
Aztán ÁFA-mentes lesz az adományozás, - kinek, milyen célra ez még rejtély.
A kistermelők élelmiszertermelési, -feldolgozási és -értékesítési feltételeit jelentősen könnyítik, - hogy ez mit takar, azt biztosan tudja az ötletgazda, - gondolom, ölbe viszi Julis nénit a piacra...
A Széchenyi-kártyaprogramot 50 millió forintig emelnék fel, ez derék, habár aki a kártyát megkapja, az a bankoknál is kap hitelt, ez leginkább a kamarának hoz hasznot, meg a hitelfolyósító bankoknak, de rendben, egy lehetőséggel több...
Az uniós források rendszerét radikálisan átalakítják a KKV-k javára, ígéri a Vezér.
Hát ez jópofa lesz, majd építünk még ezer telephelyet, ahol nem termelünk semmit és még negyven-ötven élményfürdőt és csúszdaparkot, esetleg gumikutyagyárat, - erre van az előre, nem kétséges...
Habár akár kedvezményezettje is lehetnék ennek a törekvésnek, mégis azt mondom, hogy az országot az értelmes célok érdekében megvalósított  nagyberuházások viszik előre, a források elporlasztása eredménytelenül szívódik fel a társadalomban.
Aztán van egy populista blokk, amelyben a közszférát dobják áldozatul a nép megnyugtatására, - ilyen pl. a költségstop az állami intézményeknél, - ez tipikusan szűklátókörű intézkedés.
Az állami  szervezetek tárgyi feltételei lerohadásának árát három-négy  év múlva kamatostul kell majd megfizetnünk. 
Különösn tetszett az a pont, melyben az állami vezetők bérének plafonjáról intézkedtek, kiemelve azt, hogy a kétmilliós bérplafon vonatkozik a MNB vezetőire is, - ez a kisstílű  aljaskodás roppant jellemző Orbánra.
Ugyanebbe a vonulatba tartozik még a pártok költségvetési támogatásának megnyírbálása, - szépen beleillik az egyeduralomra törő Fidesz stratégiájába, másrészt meg édes a bosszú...
Aztán van még két olyan pont, ami fontosnak tekinthető, - az egyik az hogy az  állami vagyonkezelés területén át kell térni a bértömeg-gazdálkodásra, majd elrendelik a bértömegcsökkentés legalább 15%-os mértékét, ami majd áűllítólag 48,2 milliárd forintos megtakarítást jelent. 
Hogy kire-mire fog ez vonatkozni, arról nincs hír, de ha bevezetik annak társadalmi hatása roppant érdekes lesz...
Mint ahogy a bankok adóztatása is meglehetősen érdekfeszítő meccsnek ígérkezik, - megtekintjük...
Orbán - úgy tünik - improvizált.
Azt tudta, hogy mostmár valamit mondania kell, de azt, amit mondani szeretett volna kiderült, hogy nem mondhaja.
Ezért hát maszatolt egy jót, meg vázlatokat mutogatott tervezett freskókról.
Amikor dolgozatot ír a diák és nem tudja az anyagot, akkor csinál ilyet, - telerakja töltelékdumával a készülő művet és reménykedik, hogy a tanár felületes lesz és bekajolja.
A tanarakat itten IMF-nek meg EU-nak hívják.
Meglátjuk, mit szólnak hozzá, - Orbán népe egyelőre még lelkes, de ebbe az anyagban már bele van kódolva  a csalódásuk, és ez még csak az eleje várható csalódásaik hosszú sorának, - az ördög, ugye a részletekben lakozik.
Az MSZP-nek meg most kellene nagyon tárgyszerűen de felettébb határozottan fellépni a szegények megkopasztása ellen, még mielőtt  a Jobbik vagy a LMP kisajátítaná érdekeik képviseletét.
Amúgy nagyon tetszik még az a demokratikus eljárás, mely ennek a pontgyüjteménynek a létrehozását megelőzte, - kíváncsi lennék, hogy uralkodói allürökre is felhatalmazást ad e a kétharmad...
:O)))











3 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

SZIA,PUPU.
ONNAN TUDSZ TE ILYEN KÍNAI SZAKSZAVAKAT HOGY BÉRTÖMEGCSÖKKENTÉS? MEG AZ A SÁMÁNI:"TÖLTELÉKDUMA"
SE SEMMI:))

MINDIG AZT HISZEM HOGY TELE LESZ ÜZENETEKKEL A BLOGOD,EZÉRT IS NEM SZOKTAM ÍRNI,MEG HÁTHA SZAR VALAKINEK,HOGY IDE ÍR EGY NÁCZI:))))

ENGEM NEM SZOKOTT ÉRDEKELNI,HOGY KI MILYEN PÁRTRA SZAVAZOTT,HA JÓL ÍR,ÉS LEKÖT MEG NEM BUNKÓ.NEM A PÁRTNAK ÍROK MOST SEM,HANEM NEKED:)

EGY MONDATOD NEM JÖN BE NEKEM AZ MSZP-VEL KAPCSOLATBAN,MERT OTT VOLT NEKIK 8 ÉV ARRA HOGY KÉPVISELJÉK A SZEGÉNYEK ÉRDEKEIT ÉS NEM TETTÉK,SŐT ŐK IS A LEGSZEGÉNYEBBEKET KOPASZTOTTÁK MEG,NEM A GAZDAGOKAT!!!
EZZEL TE ÚGY SEM FOGSZ 1ET ÉRTENI,DE ÉN TUDOM,MERT LÁTTAM HOGY ÉLTEK,LÁTOM HOGY ÉLNEK AZ EMBEREK A SEMMIBŐL...ÉS NEM CSAK A JOBBOLDALIAK...

PL.HOGY ANDRASSEW BETEG,NEM TUD KÖNYVET VENNI,NEM TUDJA A GÁZSZÁMLÁT KIFIZETNI,AZÉRT EZ IS A SZOCI 8 ÉV LECSAPÓDÁSA,NEM?EZ EGY ILYEN ORSZÁG,HOGY ANYAGI GONDJA VAN EGY OLYAN KIVÁLÓ ÍRÓNAK,MINT ANDRASSEW,AZ AGYATLANOK MEG NEM TUDJÁK MIRE KÖLTENI A LÓVÉJUKAT...ELKÉPESZTŐ!!!!!
MINT CIGÁNY JOGVÉDŐ ENGEM IVÁN NEM ÉRDEKEL,TEGYE HA JÓL ESIK NEKI!,DE ÍRÓKÉNT NEM MINDEGY HOGY ÉL...TUDOD PUPU ÉN NEM ÉRTEM AZT,HOGY A FASZOM TUDJA MILYEN SZERETETSZOLGÁLAT MOST NEM JUT ESZEMBE A NEVÜK,DE NEM A MÁLTAIK. AZOKAT ISMEREM,MILLIÓKAT SZEDNEK ÖSSZE MIT TUDOM ÉN MILYEN KÜLFÖLDIEKNEK,AMIKOR ITTHON OLYAN SOK EMBER NYOMOROG.UTÁLOM EZT A KIVAGYISÁGOT,MERT HA ITTHON IS VAN HOVA TENNI,AKKOR NE VIGYÉK EL,CSAK MAJD HA MEGENGEDHETI AZ ORSZÁG MAGÁNAK.DE AMÍG ÉHEZNEK ITT EMBEREK ÉS EGY JÓ ÍRÓ NEM TUDJA KIFIZETNI A GÁZSZÁMLÁT ADDIG KURVA NAGY HAZUGSÁGNAK TARTOM A KÜLFÖLDI SEGÉLYAKCIÓKAT.
ÁÁÁÁ NEM IS ERRŐL AKARTAM ÍRNI DE MINDEGY.TÖRÖLHETED ÁM,CSAK MOST KIFAKADTAM MERT DÜHÖS LETTEM.DE NEM CSODA.MINDENKI DÜHÖS MÁR!!EGY BLOGON AZT OLVASTAM MA,HOGY ORBÁN MONDJON LE!ÉS MÉG 2 HETE SEM MINISZTERELNÖK.MI LESZ MÉG ITT!!!?

Cigany Roxana írta...

PUPU,tartozom egy lemaradt h betűvel. tessék!!! az onnan az honnan...


az előbb nem kiabáltam csak a nagybetűket jobban látom!!!! :)
van olyan aki a kisbetűket látja jobban??? én nem tudom...

PuPu írta...

Lüke vagy te, nem náci.
Egyébként egy ország kormányának sem a szegények, sem a gazdagok érdekeit nem kell képvioselni, - az ország érdekeit kell képviselnie és ennek során kell megteremteni a megfelelő egyensúlyt a szociálsan lemaradott rétegek felzárkóztatása és a társadalom többi tagjának érdekei között, - nem könnyű mutatvány.
Ja! És Orbán monnyon le!
:O))))