2015. február 23., hétfő

BARTUS ILLÚZIÓJA

Merthogy azt mondta, hogy Veszprém érdekében minden demokratikus párttal együtt tud működni.
Bartus Lászlónak az Amerikai Népszava tulajdonos-főszerkesztőjének erről meglehetősen markáns véleménye volt, mondván, hogy a Fidesz egy fasisztoid párt, mellyel nem lenne szabad együttműködni, és ez a választási győzelem is csak a Fidesz uralmának meghosszabbítását szolgálja.
Én meg örülök, mert kellett már végre egy győzelem ahhoz, hogy kirángassa a választókat az apátiából, hogy elhitesse velük, hogy együtt képesek legyőzni a maffiát.
Nem lesz könnyű, de lám, nem is reménytelen.
Belekotnyeleskedtem a vitába, hogy kinek volt igaza, majd ti eldöntitek.
Vagy majd az élet…

Persze lehet éppen háborúzni is, de azt hiszem, hogy kevés a kimondottan Veszprémről szóló parlamenti szavazás, a többiről meg majd dönt a képviselő a saját értékrendje szerint, minthogy ez a klasszikus képviselői feladat egyébként, nem a tapsra gombnyomás.
Magyarországon nincs demokrácia, ellenben választási kényszer van: a Fideszt vagy parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, vagy géppisztollyal, utóbbi esetben ragadj fegyvert, ne jammerolj.
Ha viszont parlamentáris eszközökkel akarod elzavarni, akkor ennek ez a módja.
A személy meg másodlagos egyelőre, azt a helyiek majd eldöntik, ehhez nem kell messziről osztani az észt, helyben tudják legjobban, hogy kinek van esélye.
A választó meg szarik a mi bölcselkedésünkre, azt választja, aki tetszik neki, oszt hiába akarod te betolni a Parlamentbe Aranyszájú Szent Jánost, ha neki Bunkó Berci jobban tetszik, mert az egyszerű ember, olyan, mint ő és megmondja a sok rohattnak a frankót.
Akárhogy is, de elindult valami, ezt kellene kihasználni, arra helyezni a hangsúlyt, hogy naugye, mert a tény az, hogy a választó beleszart Orbán uszodájának közepibe.

Bartus szerint nincs igazam, mert nemcsak a demokratikus választás vagy a géppisztoly az alternatíva, van egy harmadik megoldás is - a Bauer által is említett "bársonyos forradalom".

 Szerintem meg nincs,
Az alternatíva az alternatíva: vagy ez, vagy az.
Vagy békés út, vagy fegyveres út, harmadik út nincs, pontosabban csak akkor van, ha egy külső erő elsöpri az államgépezetet.
A békés út – parlamentáris út.
Olyan nincs, hogy ha nem parlamentáris, akkor majd bársonyos forradalom, mert – már elnézést, de 
 Bauer ide, Bauer oda –ez egy idealista marhaság.
Ha forradalom, akkor forradalom és akkor majd pont Bartus meg Bauer fogják eldönteni, hogy bársonyos vagy nem?
Ugyan.

De ha forradalom, akkor forradalmárkodjanak, ne csak dumáljanak, mert – mint Moldova mondotta volt – pofázni könnyű, azt fekve is lehet.
Lehet, hogy én itt fogok megrohadni a felcsúti tahó diktatúrájában, de az Úr mentse meg ezt az országot egy forradalomtól, ami még csak forradalom sem lesz.
Itt ugyanis igen kevesen szeretnének rendszert váltani, itt szinte mindenki egy emberarcú kapitalizmust akar oligarchák és orbáni hülyeségek nélkül, méltányos és tisztességes elosztási rendszerrel, józan adó és szociális politikával, széles és egyre szélesedő középosztállyal, társadalmi mobilitással, némi létbiztonsággal.
Laci, itt nincs forradalmi helyzet, a parasztok nem akarják kiegyenesíteni a kombájnokat, a munkások nem akarják vörösre szoláriumozva munkáltatóikra emelni a Samut, itt mindenki csak egy békés, nyugodt életre vágyik, anélkül, hogy reggelente Szabad Nép félórákat kellene hallgatnia.

Tudom, nehéz Bartusnak a veszprémi győzelmet megemésztenie, mert más receptet adott volna a maffia elzavarására, de a főzéshez nem elég a recept, ahhoz alapanyag is kell, márpedig ahhoz a recepthez éppen az alapanyag meg a tűz hiányzik.
Viszont kiderült, hogy mégis lehet parlamentáris úton is győzni, ettől nem dőlt romba Veszprém, nem kellett a pincékben üldögélni a népeknek, nem fosztogatták ki a hősök a boltokat, nem akasztottak sem zsidókat, sem cigányokat sem baloldaliakat, szóval ez egy rokonszenves megoldás.
A rendszert egyébként még mindig parlamentáris demokráciának hívják, még azt is, amit sokan fasizmusnak hívnak, hiszen Orbán kénytelen betartani a demokratikus minimumot, míg az Unió tagjai vagyunk.
Ha nem tartja be, ez nem Oroszország, hogy hat-hét évig dacolhasson a retorziókkal és nekünk gázmezőink sincsenek.
Európában meg még egyelőre esik az eső, úgyhogy a vízhiányra se kell számítani.

Az országnak még egy békés úton legurult rendszerváltozás is óriási károkat okozott.
Nekem ebben az országban élnek a gyerekeim, az anyám, a barátaim, és szeretném, ha életben is maradnának.
Lehet persze, hogy Orbán nem fogja békésen adni a hatalmát, de az megint egy másik szituáció lesz, akkor lehet, ha kell, fegyvert fog majd a nép.
De ehhez csak akkor van joga bárkinek is, ha bebizonyosodik a demokratikus út járhatatlansága.
"bársonyos forradalom, amely kiáll az igaz és tiszta eszmék mellett, elvek mellett, Alkotmány mellett, az vezethetne a rendszer összeomlásához, és ha egyszer összeomlik, az így lesz.”- írja Bartus vagy Bauer.
Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, ez egy széplelkű belvárosi értelmiségi illúziója.
Az emberek magasról tesznek az igaz és tiszta eszmékre, a te bársonyos forradalmad elhalálozna a második napon, ahogy Orbán meghirdetné a „Minden dolgozónak és nyuggernek nemzeti krumplit - ingyér” költségigényes programját.
A templomokban és az imatermekben ott hozsannázna a nép a "Viktor a mi megmentőnk" című zsoltárt énekelve – egyes helyeken még csoportosan ájuldoznának is a hívek.


A lét határozza meg ugyanis a tudatot, mint egy nálunk valamivel nagyobb gondolkodó már kifejtette – el is vették az egyetemét…
A krumplit a Mészáros & Mészáros Burgonyabirtok Kft szállítaná, árengedménnyel, te meg ott állhatnál a bársonyos forradalmaddal igencsak elmagányosodva.
A magyar politikai elitről nincs nagy véleményem, ezzel együtt nem osztom Bartus Gyurcsányra vonatkozó nézeteit, még ma is őt tartom a demokratikus oldal legképességesebb vezetőjének, nagy kár, hogy képtelen iparszerűen működni, ő inkább a magyar politika Honthy Hannája, mint Ganz Ábrahámja.
De egy társadalomban szükség van Honthy Hannákra is, az csak a baj, hogy nem tűnt még fel egy Ganz Ábrahám, de a helyzet majd kitermel egyet.

Bízzunk benne.

:O)))

111 megjegyzés:

grund írta...

Meg kell mondjam, nekem Bartus Laci távoli észosztásából már elegem van. Jó ideje nem is olvasom...

Wolk írta...

Ha változást akarunk az másképpen nem megy csak ahogy a távolból látja Bartus. A példáért sem kell messzire menni. Indok van elég, hogy nálunk is régen időszerű lenne már elválasztani az ocsút a búzától de itt a langyos xarban szépen el van mindenki.

Csehország forró napja 2013. június 14.

http://m.hvg.hu/vilag/20130614_Csehorszag_forro_napja_mi_tortenik_most_P

Kaskötő István írta...

A kibicnek semmi se drága.(Bartus, add vissza a 45 dolláromat)

Móricka írta...

Na tessék. Az ember nem figyel egy pillanatra és tessék, meg van a baj. A Nemzeti Adó és Vámhivatal kétdolgozóját megkéselték.

kalmik írta...

Bartus a lánglelkű forradalmár a választások előtt megsértődött, amikor többedszer is előadta, hogy mindenki megalkuvó, áruló, Orbán bérenc aki aktív ellenzéki szerepet vállal az helyett, hogy elbujdokolna, és forradalmat szervezne. Akkor azt írtam, hogy egy újságíró lehet lánglelkű, írhat amit akar, buzdíthat amire akar, mert nincs történelmi felelőssége, néhány év múlva már elenyészik a neve, de egy vezető politikusnak felelnie kell a tetteiért, azért is amit tett, és azért is amit nem tett meg. Ez után több kommentem nem jelenhetett meg a nagyon demokrata Bartus lapjában.

Kibic37 írta...


Kaskötő Istvánnak:
Még hogy nekem semmi se drága??? És különben is kikérem magamnak, hogy Bartussal egy kalap alá vonj! :)))

Az a pali egy megszállott. Agyára ment, hogy a tavalyi OGY választásokon a demokratikus baloldal - minden rábeszélése ellenére - merészelt pártokat indítani a Fidesz ellenében. Ezt láthatóan azóta sem tudta kiheverni.

Valamikor én is rendszeres olvasója és igen nagy tisztelője voltam, de rá kellett jönnöm, hogy nem ebben a világban él. Ez nagyjából arra az időre esett, amikor letiltotta a kommentelést az AN oldaláról. Szerintem ő az a pszihopatológiai eset, aki nem tűri meg az ellenvéleményt.

Nagyon örülök, hogy PuPu logikus érvelésével méltó választ adott neki. Ezek után ne csodálkozzunk, ha PuPu is Gyurcsánnyal együtt fog szerepelni a kiátkozottak listáján.

PuPu, - ha ez számít valamit - nálam a Te oldaladon az igazság!

pleinair írta...

Bartus nem túl kiterjedt hatáskörű, de nagy hatásfokú agymosodát működtet.
Akiket sikerül fanatizálnia, azok józan eszüket vesztik, szinte maguk is bartussá válnak.
Érzelmi ráhatás eredményeként a Bartus által felkorbácsolt indulatok legfőbb tárgya és célpontja maga a patás ördög: Gyurcsány.
Híveivel vallási közösséget alkot, és mint vezető prédikátor rögeszmésen hirdeti az egyedül üdvözítő igét, melynek kulcsszavai: bojkott, és Gyurcsányra szórt, szélsőséges gyűlöletet kifejező jelzők tömkelege.

Bartus nem számol a tényekkel, a körülményekkel, a nép morális és szellemi állapotával, az alulinformáltsággal. Nem tudja, mi itt a helyzet. Ő a mienkkel verné az általa kívánatosnak képzelt csalánt.

A politikai színpad "Honthy Hannájának" gerincén kívül minden csontját darabokra törte bölcs népe, politikustársai és a magyar értelmiség színe-java.
Csoda, hogy még egyben van. Csoda, hogy van még kedve énekelni a nagyérdemű közönségnek.




Kibic37 írta...


Amit még Bartus szemmel láthatóan nem hajlandó tudomásul venni, hogy a veszprémi választásnak jelzés értéke van. Egyértelmű jele a rendszer eróziójának. Méghozzá belülről.

A külső erózió jelei már régen tapasztalhatók. Orbanisztán pária lett az európai nemzetek közösségében, egyszerűen kiközösítenek bennünket. Szellemes metaforát használ erre a jelenségre a "168 óra" szerzője Krajczár Gyula:
"Olyan ez, mint amikor a higiéniával évek óta nem bajlódó ember felszáll a villamosra. Az nagyon ritkán, csak szélsőséges esetekben fordul elő, hogy az utazóközönség lerakja az illetőt a járműről. Ehelyett mindenki a maga módján reagál. Ki csak megpróbál odébb húzódni, vagy legalább elfordulni, ki az orrát igyekszik a sáljába manőverezni, van, aki beszól, s vannak, akik – inkább a távolban – szúrós elvi dialógusba elegyednek egymással a helyes és ütemes tisztálkodás nagyszerűségéről."

Nagyszerű írás, érdemes elolvasni.
http://www.168ora.hu/itthon/utazas-villamoson-133999.html

talalom írta...

1. Ne izélgessétek Bartust, hogy az USA-ban él, mindenki ott él, ahol akar (egyelőre). Bár tény, hogy az ember tisztánlátását elhomályosíthatja a távolság.
2. Pupunak teljesen igaza van. Miféle forradalomról delirál bárki is akkor, ha pl. a szétvert, tönkretett Kishantoson, ha jól emlékszem, 60% feletti előnnyel nyert a Párt. És az egész vidék ilyen, néha öt méternél közelebbről is látok falun, kisvárosban élőket, sőt beszélgetünk is. Van közöttük erdő széli házban élő ún. egyszerű (de utálom ezt a szót) ember, meg van érettségizett szakmunkás és diplomás is. Egyik buzgón hajtogatja, hogy nem ért a politikához, és miért báncsák a Nagy Micit. (Ez a mici ez jó Pupu, terjesztem) A másik szerint a nemzet felemelkedésének, sőt "régi dicsőségének" egyetlen útja, ha bevágva ismeri Mici falvédőszövegeit, és busa fejét ingatva a nemzethalálról vizionál. A harmadik nemzetközi cégnél dolgozik, és megőrül a kisvárosi stupidságtól, leszavaz mindig az aktuális baloldalra, de nem hiszem, hogy felkapna egy AK-t és eszetlenül lövöldözni kezdene. Inkább fogná a családot, és áttelepülne cége egy másik telephelyére. A negyedik le van bénulva (nem valóságosan, hanem képletesen), pedig aktívan politizál, de reménytelennek látja, hogy a falujában bárki is felfogná, hogy miért kerül egyre nagyobb nyomorba, inkább a segélyek, alkalmi munkák után törleszkednek a legtöbben.
Egyszerűen nincs forradalmi hangulat, ami persze gyakran pár óra alatt is kialakulhat, de akkor az más helyzet lesz. Lehet emiatt persze ócsárolni a "szolgalelkű" meg mittomén milyen magyarokat, de szerintem más nép se különb. (Mellesleg én is magyar vagyok, ezek szerint egyik részről idegenszívű hazaáruló, a másik oldalról szintén áruló, de még gyáva is.) A véleményem szerint, az a politikus, (nem véleményvezér, meg hozzám hasonló fecsegő, hanem igazi, párszázezer ember szavazatát bíró politikus) aki ma Magyarországon erőszakos hatalomátvételről beszél, vagy arra biztat, felelőtlen fecsegő. Ilyeneket elsősorban a széloldalakon látok, erős - és nem fasisztoid, hanem virtigli fasiszta beidegződésekkel.Nem nagyon szeretnék kénytelenül olyanok mellett állni a barrikádokon, akik "a nép nevében" ítélkezve mindjárt az ítéletvégrehajtó szerepét is átveszik.

Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
repeti írta...

Elolvastam Bartus írását, meg amit PuPu írt. Mindkettő elgondolkodtatott. Rendben is lett volna a dolog, ha nem jutottam volna el Bartus kommentjeihez.
Bartus, akinél az AN honlapján már jó ideje nem lehet kommentelni, azt veti PuPu szemére, hogy "nem tisztességesen" járt el,mert megkérdezése nélkül használta fel a szövegét egy "olyan nyilvánosság számára" (ezek volnánk mi, kalandvágyból itthon maradt "kolaboráns" magyarok), amihez ő nem járult hozzá.Azt írja, hogy PuPu: "miután kiforgatta a szavaimat, nem adott lehetőséget arra, hogy az általa a számba adott szövegre reagáljak", amit gyorsan maga cáfol meg két megírt és közölt itteni kommentjével... Elfelejtkezve a jómodorról, s arról, hogy az ő honlapjukon már igencsak jó ideje nem lehet kommentelgetni, meg arról is, hogy ő, Bartus László az, aki ki szokott volt onnan tiltani, törölni hozzászólásokat és hozzászólókat az összes korábbi kommentjükkel együtt, így összegez: "Összességében ez egy mocsok eljárás". amin ő nem csodálkozik.
.
Én viszont igenis csodálkozom!
Ennyire elgurult volna Bartus László gyógyszere? Bosszúból a második hozzászólásában, amit ugye megintcsak leközöl PuPu blogja, Bartus igen nemes emberi, baráti gesztusként kiírja PuPu teljes nevét,írását pedig aljas "firkálmánynak", eljárását "mocskosságnak" nevezi,amiben szerinte "kiforgatta" a szavait. Majd megkérdezi PuPut, hogy "Ki vagy te?" (Nem azzal kezdte ezt a második hozzászólását, hogy bosszóból kiírta PuPu nevét? - közben elfelejtette volna...), de nekünk is megint odakedveskedik, amikor azt írja:"Ez egy igazi aljas eljaras, erkolcstelen es mocskos, amin csak azert nem csodalkozom, mert latom a hozzaszolasokbol, milyen tarsasaghoz tartozol". Gyávának nevezi PuPut, aki fél attól, hogy korrekt vitát folytasson vele, mert akkor ő, Bartus László, úgyis mint az utolsó gyurcsányista mohikán Amerikából megválaszolta volna PuPu kérdéseit,"De az, hogy te meghamisitasz engem, hazudsz, az egy aljassag". Megsértődik, ahogy szokott, s közli, mint egy sértődős szűzlány, hogy: "Termeszetesen, ezek utan nem allok veled szoba, de azt elvárom, hogy ezt a hazug mocskot ugy ahogy van, most levedd. Most vizsgazol, Pupu, milyen ember vagy." De igazából szerintem ő vizsgázik. Emberileg. A stílus maga az ember! Végül hozzászólását újabb fenyegetéssel zárja: "En is meg tudok irni egy Pupu portret, ha akarod, de azt nem koszonod meg". Igen. A stílus maga az ember:"Varom azonnali intezkedesedet, es tajekoztatasodat a pajtasaidnak arrol, hogy mivel aljas es inkorrekt modon jartal el, ezt a szemetsegedet eltuntetted".
.
Az eltüntetés, törlés mint tapasztalhattuk az AN-nél, Bartus eszköztárának fontos kelléke. Magából indul tehát ki, amikor ezeket írja. PuPu tapasztalatom szerint legfeljebb az ordenáré bejegyzéseket szokta törölni. De mit várjunk egy olyan embertől, akit jól ismerhetünk erről az oldaláról, aki a "Veszprém utánban" is a legfőbb érdemének azt tartja: "Agyon is lehet csapni, de kompromisszumot nem kötök. Ez minden bajom forrása."
OK! De talán nem ártana Bartusnak új vérnyomáscsökkentőt kérnie az orvosától! S negnézethetné valakivel a barát-ellenség azonosítóját is. Mert így csak egy magányos utolsó mohikán marad.
Nem vonzani, hanem taszítani fogja azokat, akik olvassák. Pedig szükségünk van az ő írásaira is. Erre a stílusra viszont nem vagyunk vevők. Én legalábbis nem kérek belőle. Elég nekem a Mici, meg a körülötte levő többi Mici.

Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
repeti írta...

Azért jó volna, ha nem szabadulnának el az indulatok! Azzal ugyanis csak magunknak és egymásnak ártunk, miközben a Micik meg röhögnek a markukba.

Névtelen írta...

Bartus mindig is őszinte és szókimondó volt, persze ettől még nem kell vele egyetérteni. Legutóbbi írásában világosan kifejti, hogy miért csalódott Gyurcsányban, hogy a meghirdetett elvek és a cselekedetek, szerinte, köszönő viszonyban sincsenek.

http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-veszprem-utan.html

Az anyázás pedig sehova sem vezet, csak a blog színvonala sínyli meg.

repeti írta...

Tisztelt Bartus László! Mélységesen nem értek egyet azokkal, akik anyázzák, szidják, patkánynak nevezik, és természetesen azokkal sem, akik mindenféle hazugságot és mocskot szórnak Önre. Szerintem PuPu nem tartozik ezek közé, nem ez volt a szándéka, nem akarta meghamisítani.Arról pedig PuPu nem tehet, hogy itt is felbukkanhatnak sajnos ilyenek, ilyen hozzászólások. El fog határolódni szerintem ő is tőlük. Egyáltalán nem akartam, s akarom azt a látszatot kelti, mintha kötelező lenne egy lapnak fórumot működtetni. Csak mint onnan korábban kizárt jelezni szerettem volna, hogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfülü...Egyébként mindkettejük írásaira nagy szükség van szerintem a mai Magyarországon. PuPu blogja pedig még ráadásul azt is lehetővé teszi, hogy megírhassák az emberek a véleményüket, reakcióikat. Ez akkor is fontos, ha néha arcpirító, amit egyesek írnak.
Én reggelente PuPuval és a Galamussal kezdem, s onnan való kizárásom ellenére, mindig elolvasom a AN-t is. Írjon tovább és ne PuPuval harcosljon. Hanem közösen mici ellen, a micik ellen. Szükségünk van ebben a harcban az AN-re is. És PuPura is. Nagyon nagy szükségünk van mindkettőre! Úgyhogy inkább békepipát javasolok elszívni PuPuval, ha már az indiánokig jutottunk a legutóbbi írásaiban. Kedves Bartus László! Nem PuPu az ellensége! A közös ellenség az a MICI!

charly fighter írta...

Mindenkinek!
Pupu NEM anyázott! Pupu NEM patkányozott!

Tehát a Blog színvonalához KÉRETIK!!! az én karcos magánvéleményemet nem hozzákötni!!

Ha Bartus életében először viselkedne aljas szemét módon, én magam köpném szemen magamat azokért ahogyan megfogalmaztam a véleményemet róla...

góbé írta...

Bartus úr!

Van egy mondás, miszerint a rendőr, gatyában is rendőr. Ez szerintem vonatkozik a köziróra is, aki nem teheti meg hogy hétfőn közir, kedden meg magánir egy közösségi oldalon, főleg úgy hogy a két irás nem fedi egymást. Ha mégis ezt történik, sem csodálkozni, sem felháborodnia nem kellene. A kritikájában semmi nagyvonalúság, semmi malicia, csak durva közönséges néha obszcén kifejezések, megfellebbezhetetlen és sértő megitélése gondolkodó embereknek. Egy közirótól?!? Ez olyan mint amikor a egy kocsmában emberkedik meg okoskodik az entellektüell, aztán csodálkozik, ha tudnak hozzá egy szivlapáttal...

A felmerült témához: Pártjaink hozzáállása valóban szinte csak kivetnivalót mutat, egy-két kivételtől eltekintve, gondolok itt Gőgösre, Juhász Péterre, de sajnos fő-civiljeink is inkább egymással hadakoztak mig kölcsönösen ki nem oltották egymást. Pedig a forradalom-light-hoz nem csupán komoly társadalmi igény, hanem komoly szervező erők is szükségeltetnek.
És itt van igaza PuPunak, az elv, a gondolat, a recept remek, csak éppen a hozzávalókkal van gond.
Sajnos, ön azon álláspontjának is komoly esélye van, miszerint haloványan müködő, szinte inaktiv pártjaink a túlélésre baziroznak.

Van min elgondolkodni, eszmét cserélni, de durvulni nem kellene...


kekec írta...

Pupu,
7.07-es névtelennek annyiban igaza van, hogy ha egy poszt/cikk ürügyén vitáztok, azért nem ártott volna azt a linket is betenni.

Bartus úr!
Csak az ökör következetes, ellenben a politika a kompromisszumok művészete.
Az erről nagyon is sokat tudó Churchill ezt úgy foglalta össze:
"Ha szereted a virslit és a politikát - ne nézd meg, hogyan csinálják"
Aki nem fogadja meg a tanácsot, annak joggal forog a gyomra.
Gyurcsánnyal a legnagyobb baj, hogy
jelenleg egyedül tűnik alkalmasnak a baloldal vezérének lennie, és mégis egy értelmiségi rétegpárt felé viszi a DK-t. Bauer féle élcsapattal!!!, Bár én jó jelnek látom, hogy utóbbi időben Bauer inkább truccol, mert nem tetszik az irány. Ez reményt keltő.
Gyurcsány hosszútávfutó, nem zuhatag, hanem csepp, de "Gutta cavat lapidem"
tehát kivájja a követ. De ahhoz idő és kitartás kell.
Tudomásul kell venni a szikla nagyságát és keménységét. De a nap és a szél is elvégzi a dolgát: pár hónapos RTL híradózás képes volt elporlasztani a szikla felét. De ebből sajnos az ellenzék nem profitált. Ez tény - és a tények makacs dolgok. Forradalom nincs tömegtámogatás nélkül.

Orbán minden gerrymanderezéssel, a külföldön dolgozók kvázi kizárásával a szavazásból, viszont a külhoni magyarok levélszavazásával, és a rezsikamuval is alig tudott ismét 2/3-ot szerezni. És ősz óta nem is nyert a fidesz tétmérkőzést. Lehet, hogy ez távolról nem látszik, de azért itthon érzékelhető.

Tehát porlik az a szikla - viszont igazságtalan annak követelése, hogy menjünk a maradéknak fejjel. MÉG véresek lennénk tőle.

Egyébként Jóbarát André sztárolása az ellenzéki oldalon (és mumusnak nyilvánítása a fidesztől) éppen azt bizonyítja, hogy van igény az ellenzék vezetője iránt, aki más, mint Gyurcsány. De nem és nem jön más. Mi azért figyelünk és reménykedünk. Mert nem vagyunk elvakult Gyurcsányisták, csak realisták.


Wolk írta...

Hogy meg lehet vezetni embereket! Ki és miért gondolja, hogy fenntebb Bartus írt véleményt?

Ha változást akarunk az másképpen nem megy csak ha a szigorú pénzügyi szabályok szerint elszámoltatjuk a politika összes résztvevőjét.

A példáért sem kell messzire menni és láthatóan sem bársonyos sem egyéb forradalom nem kell hozzá.

Csehország forró napja 2013. június 14.

http://m.hvg.hu/vilag/20130614_Csehorszag_forro_napja_mi_tortenik_most_P

kekec írta...

Bartus úr!

Egyébként pont az a vita alapja, hogy Veszprém (és Újpest, sőt Ózd is) azt a meggyőződést cáfolta, hogy nem lehet demokratikusan megdönteni a fidesz kormányt. Mert lehet - ellenük lehet fordítani a saját szabályaikat.
Aztán a parlamenti többség birtokában már el lehet kezdeni lebontani a rendszert is - kezdve a haszonélvezők
kirúgásával.
És hogy hivatkozzak az USA külügyminiszterének szavaira:
Mindaddig tekintik demokráciának hazánkat, amíg van lehetőség leváltani választás útján Orbánékat.
Mi is ehhez tartjuk magunkat.

Egyébként meg bízzunk Orbánban: potens ellenzék hiányában a saját pártját fogja szétverni. Ehhez nem kell neki Gyurcsány segítsége. Elég, ha a saját feje után megy a kontraszlektált bagázsával.

Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Wolk írta...

Bizzunk orbánban? A fenéket! Levadásznak mindenkit. Nem véletlen Simicska félelme, pedig neki profi testőrei vannak. Nem úgy mint az alábbi eset áldozatának.

amesTKirk
egy órája

"...A Váradi András halálos ügyét a bicskei rendőrség igyekszik eltusolni, míg a móri erste bankfiókban elkövetett gyilkosságokhoz S. Zoltán a bicskei rendőrség rendőre szerezte a gépfegyvert a gyilkosoknak.

A Göböl pusztai juhász halálos gázolása ügyében eltűnt az egyik szemtanú…

Tudni illik Váradi András az állítólagos halálos gázolólásának pillanatában vele volt egy létra. Az a létra ami leesett az autója tetejéről, ami miatt megállt a Göböl puszta felé vezető úton, aztán felvette a létrát az útról, és miközben a létrával a kezében az út közepén gyalogolt, halálra gázolta őt egy osztrák-magyar állampolgár Mercedese. Legalábbis így szól a bicskei rendőrök számos kérdést felvető verziója.

Tehát ez az alumínium létra volt vele a halálos gázolás pillanatában. A létra már kezdettől fogva többeknek gyanús volt az ügyben, hiszen nem életszerű az hogy Váradi András az út közepén a létrával bandukol szembe a forgalomnak, amikor az autója az út szélén parkol. Ha a létra az út közepére esett volna, nyilván Váradi András akkor sem az út közepén gyalogol neki a szemből érkező Mercedesnek, hiszen egy kilométeres egyenes útszakasz közepén volt éppen, és így időben le tudott volna térni az út szélére. Az ember nem kezd el egy hosszú létrával a kezében zsonglőrködni egy sötét úton amikor szembe jön egy autó. Ám a létrával más baj is akadt. Ugyanis miközben Váradi Andrást úgy eltiporta a Mercedes hogy gyakorlatilag az összes belső szerve megsérült, eközben a kezében lévő alumíniumlétrán egy karcolás sem esett.

Aztán további érdekesség a létrával kapcsolatban hogy azt nem foglalta le a bicskei rendőrség. Pedig a közúti halálesetek, bűncselekményre gyanút adó esetekben szokás a helyszínen lévő tárgyakat hatóságnak lefoglalni, sőt ezt a jogszabályok elő is írják számára. Ám hogy hogysem a Váradi András létráját ami állítólag a kezében volt amikor halálra gázolták, nem foglalta le a rendőrség.

A bicskei rendőrök nem gondolták úgy hogy nekik kötelességünk lenne a Váradi Andrást halálra gázoló osztrák-magyar állampolgárt őrizetbe venni, a halálos baleset okozó Mercedest és azt a létrát ami a Váradi András kezében volt a halálos gázolás pillanatában lefoglalni. A halálos gázoló osztrák-magyar állampolgár miután halálra tiporta a Göböl pusztai juhászt, mint aki jól végezte dolgát, fogta magát és a Mercedesét, és eltűnt a nagyvilágban, hiszen még eljárást sem indított ellene a rendőrség semmiért.

A létrát meg a halálos gázolás helyszínéről visszaadta a rendőrség Váradi András családjának, mert szerintük az ügyben arra már nem lesz szükség. Ám már az ügy elején tudni lehetett hogy a baleset helyszínén újra rekonstruálni kell a halálos gázolást, mert a hatósági szakvélemények olyan ellentmondásosak, hogy úgy biztosan nem történhetett meg a Váradi András halálos gázolása ahogy azokban szerepel. Szóval szükség lenne a vitatható szerepű alumíniumlétrára az ügyben a későbbiek során, amit nem foglaltak le a nagyon lelkiismeretes bicskei rendőrök. Ám hogy hogysem, az a létra ami állítólag Váradi András kezében volt a halála pillanatában, az a létra hirtelen eltűnt Váradi András családjának birtokáról. Érdekes…


Kelt.: 2015. február. 15. Hajnáczki Csaba"

http://444.hu/2015/02/22/a-rendorseg-megszuntette-a-nyomozast-a-belvarosi-ingatlanugyekben/

ZöPö írta...

Tisztelt Bartus úr!

Bizonyára Ön is ismeri
Eugène Delacroix 1830-ban festett "A szabadság vezeti a népet" (La Liberté guidant le peuple) című műalkotását.

Tisztelettel kérdezem: látja Ön a képen az Atlanti-óceánt?

Sapienti sat.

Zoltai Péter
Budapest, Magyarország

Wolk írta...

Hány az óra most Amerikában Bartus Úr? Vacsora után az étteremből még van kedve ide irogatni?

Nem gondolja, hogy itt többen visszaélnek az Ön nevével?

PuPu vajon miért lapít?

repeti írta...

hvg.hu: „Langyos a sör, de nekünk így is jó”?

Spíró György: Elvegetálunk, és nem szólunk bele a dolgokba. Az egyes emberek persze nem sokat tehetnek, de nem mindegy, hogy érzelmileg hogyan viszonyulnak a nagy társadalmi folyamatokhoz.

hvg.hu: Magyarországon a gulyáskommunizmus, a „legvidámabb barakk” státusz kedvezőbb kezdőpontot teremtett az 1990-es eseményekhez, mint ami a többi kelet-európai országban volt. Miért nem tudtuk kihasználni ezt az előnyt?

S. GY.: A 70-es évektől megnyíltak a kispolgári életlehetőségek. Nem kellett éhen halni, lehetett gazdálkodni a háztájiban, lehetett kisvállalkozást indítani. Közgazdászok állítják, hogy a magyarok némileg kapitalistább módon gondolkodtak, mint a többi szocialista országban. A rendszerváltás után ebből nem sok maradt, a kisvállalkozói körnek törvényszerűen a nyakára lépett a nagytőke, azzal nem lehetett versenyezni, és ma sem lehet. Sokan gondolják úgy, hogy Kádárék a viszonylagos szabadságot az emberek öntudata és erkölcse ellen fordították. A megalkuvást valóban jól fizették. Eörsi István 1956 után sok évet ült börtönben, és amikor kijött, dermedten tapasztalta, hogy a magyarok elárulták a forradalmat. Szép képet őrizgetett magában a magyar népről, kemény, derekas, nem hajlandó megalkudni. Kiengedték, és megkeseredett. A csalódottságát értettem, mégis megkérdeztem tőle: miért, mit tehetett volna a nép? A népnek az a dolga, hogy túléljen, és ebben az erkölcs nem szokott szerepet játszani. Konkrét egyének cselekedeteit meg lehet ítélni erkölcsileg, de egy egész népet, amelyik valamilyen helyzetbe kényszerült, nem.
.
Előzmény és folytatás itt:
http://hvg.hu/kultura/20150224_Le_volt_ez_zsirozva__Spiro_Gyorgy_a_re

PuPu írta...

Kedves Bartus Laci!
Talán az elején szögezzük le, hogy itt nem volt semmiféle levélváltás, hanem a Facebookon posztoltál teljesen nyilvánosan valamit, amire természetesen én is nyilvánosan válaszoltam, aztán az ott folytatott egész vitát bekopiztam ide, bevezetve a cikk linkjével, amelyik a vitát kiváltotta.
Nem hiszem, hogy ez etikátlan lenne, legfeljebb kellemetlen - jelzem, nekem bármelyik facebookos bejegyzésemet bátran felhasználhatja bárki - te is, ha akarod, szoktam vállalni, amit írok.
Hogy a nevem kiírtad?
No, az valóban etikátlan, de hát nem egy nagy titok az, ezren ismernek személyesen is, ha valakivel IRL találkozom, annak is be szoktam mutatkozni.
ha már leírtad a nevem, akkor viszont odatehetted volna elé azt is, hogy Dr. - merthogy ezt is éppannyira ismered, mint a folytatást.
Meg az különben sem én vagyok, mint tudjuk, én az Állatkerti Körúton lakom egy kényelmes karámban, mellettem egy-két tevecsemete...
A szavaid - miután változtatás nélkül bemásoltam, nemigen tudtam kiforgatni, nem is állt szándékomban, meg szükség sincs rá, hiszen a nézeteid közismertek, csak időnként felidegesíted magad és olyankor előfordulnak stiláris változások, - de ezt esetben még erről sem volt szó.
És nem adtam a szádba semmit, ha mégis van benne valami, az nem az enyém.
Egyébként relatíve szerencsés vagyok, itt egy nagyon nyugodt, értelmes közegben mozgok, a tiedhez hasonló kirohanások errefelé nemigen szoktak előfordulni.
Charly barátom kissé rusztikus szavaiért én kérek elnézést tőled, lehet, neki is olyan hirtelen természete van, mint neked? ( Bocsi Charlie!)
Az anyázását törölni fogom, de mást semmit, mert én sem írom elő neked, kedves Laci, hogy a saját felületeden mit írj, hát te se írd elő nekem, hogy mit írhatok meg mit nem.
Nem is értelek tulajdonképpen - mi a konkrét problémád?
Sebaj, az élet attól szép, hogy sokszínű, te is egy érdekes színfolt vagy a palettán...

:O)))

olili írta...

Drága jó emberek! Nincs nektek jobb dolgotok ennél, mint hogy mocskot szórjatok egymásra?! Ezt be kell fejezni, másra kell az energia!

repeti írta...

...Olyan ez, mint amikor a higiéniával évek óta nem bajlódó ember felszáll a villamosra. Az nagyon ritkán, csak szélsőséges esetekben fordul elő, hogy az utazóközönség lerakja az illetőt a járműről. Ehelyett mindenki a maga módján reagál. Ki csak megpróbál odébb húzódni, vagy legalább elfordulni, ki az orrát igyekszik a sáljába manőverezni, van, aki beszól, s vannak, akik – inkább a távolban – szúrós elvi dialógusba elegyednek egymással a helyes és ütemes tisztálkodás nagyszerűségéről...
.
Előzmény és folytatás itt:
http://www.168ora.hu/itthon/utazas-villamoson-133999.html

PuPu írta...

Kedves Wolk, lapít a fene.
Mindössze aludtam, ébredés után pedig a reggeli rutin - blogger vagyok, akkor ülök a gép elé, amikor akarok.
Most akartam.
Gond?
:O)))

repeti írta...

...Van minek örülni. Minden érző szívet megérint, amikor a film közepéig szabadon garázdálkodó rosszarcúnak egyszer csak feláll a hallgatag kamionsofőr, és jól pofán veri palacsintasütővel. Igény volt erre az élményre, és André Goodfriend rajta kívül álló okokból nem tudta teljesen kielégíteni. Veszprémben Kész Zoltán lett ez a közülünk való, kisemberi hős. Érdemes alázattal fogadni a sikert...
.
http://hvg.hu/w/20150223_Nem_azt_mondtak_Viktor

Wolk írta...

Kedves PuPu,
Gond egy szál se... Kellemes napot!

repeti írta...

Sokan gondoljuk itt ugyanígy, mint PuPu:
.
"Nekem ebben az országban élnek a gyerekeim, az anyám, a barátaim, és szeretném, ha életben is maradnának. Lehet persze, hogy Orbán nem fogja békésen adni a hatalmát, de az megint egy másik szituáció lesz, akkor lehet, ha kell, fegyvert fog majd a nép".

repeti írta...

Olvassátok el Spíró Tavaszi tárlat-át:
...Nem árt, ha a forradalom kitörése előtt néhány nappal kórházba vonul az ember, a forradalom leveréséig ott is marad, a megtorlás alatt pedig békésen lábadozik otthon. A sors így megóvja attól, hogy a kritikus napokban rosszul döntsön, sőt döntsön egyáltalán, és róla sem dönthetnek rosszul sem a forradalom idején, sem a leverése után azok, akik mások életéről döntenek. Történetünk hőse, Fátray Gyula gépészmérnök szeptember másodikán töltötte be a negyvenhatodik életévét, és egész napi koplalás után október tizenhetedikén, szerdán kora reggel vonult be a kórházba. Odabent enni már nem kapott, csak inni. Reggel, délben, este egy-egy alapos beöntés, majd másnap, tizennyolcadikán feleségének másodunokabátyja, dr. Kállai Zoltán megműtötte. Az aranyérműtét után esedékes első székelés fájdalmát a szüléshez hasonlítják, és ajánlatos a kórházban megejteni, mert komplikációk adódhatnak. Hősünk a műtétet követő negyedik napon, hétfőn esett túl rajta, Kállai adjunktus megdicsérte, és azt mondta, hogy holnapután haza is mehet.Szerdán mégsem tudott hazamenni, mert előző délután kitört a balhé...
.
http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=15389&secId=1130982&qdcId=3&libraryId=-1&filter=Spir%C3%B3+Gy%C3%B6rgy&limit=1000&pageSet=1

repeti írta...

Azt én sem értem, miért kellett Gy.F-nek beülnie Mici parlamentjébe...

Bartus László írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
terlasz írta...

Bartusra már rég nem nem pazarlom a figyelmemet, mert öntelt, csalhatatlan igazságosztóként tetszeleg.
Felmerült Pupu részéről Ganz, mint pozitív, keményen küzdő ember példája, de azt se felejtsük el, hogy a végén bele is rokkant és jól megöngyilkolta magát.

charly fighter írta...

Pupu! Igazad volt és kösz, hogy törölted! Tőled elnézést kérek! Valóban cizelláltabban is megfogalmazhattam volna, ....Begurultam !
Bartusról a véleményem természetesen nem változott, sőt... Tökéletes Felcsúti Geci válna belőle, ha hatalomhoz juthatna...
Isten óvja Amerikát... " :)))

terlasz írta...

Jééé, Bartus úr még mindig hogy erőlködik... Megteheti,mert innen legalább nincs kitiltva, mint ahogyan ezt ő teszi a kulturált vitapartnerekkel is, ha nem értenek vele egyet.
Bartus úr egyáltalán nem is uszít csak pl. a Sz. téren felállított új emlékmű terrorista módszerekkel való felrobbantására szólított fel.

charly fighter írta...

terlasz! Épp most akartam kikeresni a linkjeit az uszitó írásainak :))
Természetesen az AN nem működtet Pupuhoz hasonlóan archívumon :D

No de tényleg azoknak van igaza, akik azt vallják, hogy Bartust hagyni kell... hagy főljön!

Névtelen írta...

Bartus: gyere haza, legyél politikus. Mutasd meg, hogy nem csak egy fikagép vagy.

asta írta...


ha megnézed lelkes olvasóidat és kommentelőidet, akkor láthatod, hova jutottál. Ezek az emberek ugyanolyanok mint a kuruc.info náci kommentelői...

Kedves Bartus László! Ezt volt képes ide biggyeszteni úgy általában... Én, mint a blog régi olvasója és kommentelője ezen joggal megsértődhetnék. Biztosan végiggondolta mit írt ide? Ez nagyon méltatlan. Itt soha nem volt szokás sértegtni a másikat. Vitatkozunk békésen és nem értünk egyet mindenben. Vannak dolgok, amiben soha nem is fogunk... PuPu ezt tudja rólma is, mégis jó barátságban vitatkozgatunk már legalább 10 éve. Ezért oázis nekem ez a blog.
Olvasom az ön cikkeit is néha. Van, hogy egyetértek ( a szívem szerint néha nagyon is) az eszem, viszont mindig helyre rak. Szép is lenne, jó is lenne...sajnos kevés a realitása. Ettől persze érdekes más véleményeket megismerni.

Szép is lenne, jó is lenne, ha most szépen bocsánatot kérne az itt előadottak után az egész társaságtól és békében vitatkozgatnánk, ahogy normális emberekhez illik és ahogy itt szoktuk.:)

Névtelen írta...

Bartus már 2012 legeleje óta ostorozza Gyurcsányt a következetlen, sokszor egymásnak ellentmondó nyilatkozataiért. Lehet ezért őt nem szeretni, fújolni, de szerintem hasznosabb lenne, a kritikán elgondolkodni. Az alábbi írás kommentjeit is érdemes elolvasni.

http://nepszava.com/2012/01/magyarorszag/gyurcsany-szerint-nincs-diktatura-orban-nem-diktator.html#comments

'A szituáció kezd hasonlítani ahhoz a csiki-csuki helyzethez, amikor Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy nem hagyja el az MSZP-t, nem alapít új pártot, amivel sokak számára csalódást okozott, majd mégis új pártot alapított, egyik szavával ütötte a másikat. Ha megint túl hamar mondja majd az ellenkezőjét a mostani nyilatkozatainak, tényleg sokan lesznek, akik kinevetik, és még igazuk is lesz.'

hello írta...

A gépem javítás alatt lesz még pár napig biztosan, most csak alkalmilag tudok egy másik felületről írni, ezért csak annyit részemről ehhez a témához és vitához, hogy igazolva látom, miért hagytam már jó ideje abba az AN olvasását.

Itt - Csakafidesz? kivételével - nem szokás a vitapartnerek között egymás nem épp hízelgő jelzőkkel való minősítgetése.
A magam nevében írom, de, gondolom, az itteni törzsgárdából nem csak én vélekedem így: PuPut tisztelem, szeretem, a gondolatai, a szavai hitelesek a számomra. Megesik, hogy nem értünk mindenben egyet, de ezt természetesen kulturált hangnemben és érvelve írjuk meg.
Nem véletlen, hogy a blogja és a kommentek olvasásával kezdjük a napunkat.

góbé írta...

Bartus úr!

A politikában a változásokra nem figyelni, azokhoz nem felvérteződni, a " a kötöm az ebemet a karómhoz ", az, egy jottányit sem engedek, lehet nemes, felemelő, ( néha hamis ) de hogy nem hatékony, az biztos. Egy kitüzött, tiszta cél elérése érdekében akár az ördöggel is cimborálni nem csupán szükséges, de lehet kellően praktikus és hatékony is !

Az ön szemléletében a fehér mint a frissen hullott illatos hó, a fekete meg félelmetesen sötét éjszaka. Aki a félelmetes sötétből, vállalva a piszkosszürkét, igyekszik a hótiszta felé, az kollaboráns, áruló.
Emiatt nem tudom elfogadni az ön álláspontját.
Nyilván nem direkt úton, de ön, 2014.-ben ismeretlenül is, nemzetárulónak minősitett sokadmagammal, mert szavaztam.
Volt egy véleményem, annak hangot adtam, és mégis...
Ön nagyon helyesen felveti: "...Nem kell, hogy bárki azt csinálja, vagy gondolja, amit én mondok, vagy más mond. De véleményem lehet róla..."

Én is ezt gondolom, de ennek ellenére, ön, az amerikai népszavában itélt és kirekesztett, árulónak titulált.

Egyetértek, hogy jogos és szükséges, mint lehetőséget felvetni a bojkottot, a "bársonyos" forradalmat.
De más valamit felvetni, és más ugyanazt követelni, a másképp gondolókat, akik szintén nem kaptak öntől lehetőséget álláspontjuk megvédésre, pedig elitélni.

A demokratizmus jegyében, tényleg jobbitó szándékkal egy korábbi bejegyzés...:

"...Én is olvasom Bartust, de nem emlékszem, hogy az alaptákolmány kihirdetésekor azt is megüzente volna, kinek és mi alapján lett volna kötelessége/lehetősége – ahogy irod, irjátok- letartóztatni orbánt: Polt Péternek? Handó Tündének? az ORFK vezetőjének?
Hogy kellett, avagy lehetett volna megakadályozni orbán „alkotmányellenes puccsát”? Annak a 100 ezernek az utcára vitelével, akik egyrészt a manyup einstandolását is tétlenül és értetlenül nézték, a többi gusztustalanságról nem is beszélve…? Azokkal, akik ha egyáltalán hajlandóak lennének odafigyelni, meg sem értenék meg hogy mi fekszik azon a röhejes alaptörvény asztalon?
Tényleg egyedül üdvözitő lett volna a bojkott a választásokra, az alaptörvényre s mindenre? Vajon bojkottált volna-e az lmp, a jobbik. Vajon bojkott esetén nem az lett volna-e az üzenet a választások után, - ami szerint a parlamentben az új felállás alapján fidesz 150, jobbik 35, lmp 15 mandátum – hogy a baloldal a bojkott mögé bújt, hogy ne kelljen magyarázkodnia az újabb zakó miatt. Féltek, gyávák voltak. Meg lehet cáfolni?
Az EU ugyan mi alapján tekintette volna illegitimnek az új parlamentet és kormányt?
Ha mégis bojkottálnak, akkor nem az lett volna a vád feléjük, hogy átadták a törvényhozást a fasiszta szélsőjobbnak meg a fidesz szatelitnek ?

góbé írta...

folyt...
Gyanitom, hogy Bartus nem csak azt hiszi, de el is várja, sőt követeli hogy 10 millió gyarló ember ugyanúgy gondolkozzon mint ő. Te tényleg elfogadod azon itéletét, hogy aki elment szavazni a gyalázatos nemzetáruló? Nem látod, hogy felkenve saját magát a tévedhetetlenség paranoiás mitoszával egy személyben itél és megbélyegez? Kommentelni, esetlegesen más véleményt megfogalmazni nem lehetetlen-e és türhetetlen részéről?
Ez a mentalitás nem emlékeztet valakire? /megf.:ov/
Egy időben hivatalból forgatta a bibliát. Ezt Jézustól nem tanulhatta…
Nem fogalmazódott meg benned kérdés, fenntartás, amikor tóbiás és csapata dicső győzelemként ünnepelve a nagy választási zakót, amikor is Fletóékat „legyőzték”, Bartuslaci megdicsérte az mszp-t? Mit megdicsérte, tapsolt, hozsannázott nekik…
A demo. pártokat, de flőleg Fletót – mert tőle többet várok - azért ostorozom, mert az öt év alatt, a fidesz által feldobott magas labdákat vagy nem kellő időben, vagy nem kellő eréllyel, de főleg egyáltalán nem csapták le. Pedig ezáltal sok tétova, értetlenül bámuló magyarnak adhattak volna útmutatást, eligazodást ebbe a nagy katyvaszban.
Azért a gyengébb tejesitményt hazaárulásnak minősiteni otrombaság. Fletónak 2006. óta folyamatosan egyensúlyoznia kellett, sőt fékeznie magát, mikor és mennyit mondjon, mert az egyik oldal azonnal rásüti hogy vezér akar lenni, rátelepül a baloldalra, a másik oldal pedig a karakterest kiállását, keménységet hiányolja.
2014. november 25. 14:42..."

Nagyon fontos az a bizonyos "ne itélj , hogy ne itéltess" gondolat.

Ami a félelmetes, hogy itt, e csekély, a despotát eltakaritani vágyó közegben sem sikerül elkerülni a kölcsönös sárdobálást, vádaskodást. is

hello írta...

Kedves Góbé, 2000 %-ig EGYETÉRTEK Veled:
"Vajon bojkott esetén nem az lett volna-e az üzenet a választások után, - ami szerint a parlamentben az új felállás alapján fidesz 150, jobbik 35, lmp 15 mandátum – hogy a baloldal a bojkott mögé bújt, hogy ne kelljen magyarázkodnia az újabb zakó miatt. Féltek, gyávák voltak. Meg lehet cáfolni?
Az EU ugyan mi alapján tekintette volna illegitimnek az új parlamentet és kormányt?
Ha mégis bojkottálnak, akkor nem az lett volna a vád feléjük, hogy átadták a törvényhozást a fasiszta szélsőjobbnak meg a fidesz szatelitnek ?"

Annak idején többen - én is - pont ezzel érveltünk! Mind a mai napig reálisnak, helytállónak tartom ezt a gondolatmenetet!
Mi, akik ITT élünk, ennek az eszement hazardírozásnak nem tehettük és tehetjük ki sem magunkat, sem a hazánkat!

kekec írta...

góbé, egyetértek:
"A demo. pártokat, de főleg Fletót – mert tőle többet várok - azért ostorozom, mert az öt év alatt, a fidesz által feldobott magas labdákat vagy nem kellő időben, vagy nem kellő eréllyel, de főleg egyáltalán nem csapták le. Pedig ezáltal sok tétova, értetlenül bámuló magyarnak adhattak volna útmutatást, eligazodást ebbe a nagy katyvaszban."
Ezért van bennünk erős hiányérzet.
Mert Gyurcsány tudná másképp is csinálni. És a lapításból már elegünk van.
Az egyértelmű és határozott kiállással viszont az a baj, hogy aktivizálná a bizonytalan szavazók Gyurcsányt utáló rétegét. Míg a háttérbe vonulásával elősegítette, hogy Orbán szétcincálja a saját pártját.
Ugyanis Veszprémben sem a demokrata ellenzék nyert - hanem a fidesz vesztett. Méghozzá az országos trenddel azonosan a szavazói 50 %-át.
Viszont mi lett volna akkor, ha Gyurcsány ott kampányol Kész mellett?
Az képes lett volna aktivizálni - a fidesz szavazókat!

kekec írta...

10.04-es névtelennek
Nekem is van nosztalgiám az AN-es közösség iránt. És Bartus is belátta akkor még a realitásokat (és ez a hsz. még ma is reális :
"admin
2012. január 13. péntek
03:11
Szerény véleményem szerint a Demokratikus Koalíció nem kész a kormányzásra, ezt megértjük (ahogyan a hatyyúdalát éneklő MSZP és a többi pártkezdemény, beleértve a félfideszes LMP-t is), de az nem igaz, hogy Magyarországon nem lehetne kiállítani egy kormányt. Csak Orbán Viktor és hülyékből álló kormánya képes kormányozni? Így egy belvárosi kocsmában találomra összeszedett félrészeg értelmiségi társaság is elvezetné az országot, még jobban. Arra kell várnunk, amíg az önjelöltek elég erősek lesznek, addig pedig óvni kell Orbánt a kormányon, mert nincs Magyarországon 12 normális ember, aki képes ennél normálisabban elvezetni az országot? Meg kell várni Gyurcsányt, míg népszerű lesz? Orbán hivatalban maradása mellett egyetlen érv szól, hogy aaddig kell maradnia, amíg azok is elhagyják, akik különben antiszemitizmusuk miatt támogatják, mint “nemzeti” messiást, hogy soha többé ne jöhessen vissza, és ha ellenzékbe kerül, ne tudja szétverni az országot. Ebben van ráció, de ezért nagy árat kell fizetni. Azért, mert Gyurcsány és más jelenlegi pártok nem tudnak egy kormányt kiállítani, mert ennyi önbizalmuk sincs, vagy nem tudnak megegyezni a koncon, azért még nem kell Orbánnak hatalmon maradnia, hanem mindent meg kell tenni az eltakarítására,"

Tehát még egyszer (kiemelés tőlem) EBBEN VAN RÁCIÓ, DE EZÉRT NAGY ÁRAT
KELL FIZETNI"
Viszont még mindig kisebbet, mint egy forradalommal.

talalom írta...

Hagyjuk ezt a sugárban "írást", beszéljünk akkor a bojkottról, aminek az ellenzőiről itt is úgy beszél, hogy "politizáljanak az izsáki kocsmában" - hogy csak a
legfinomabbat említsem.
Ha máskor nem, most, a vasárnapi szavazás után világos lehetne: bizony, a legtöbb nézőt vonzó RTL-Híradók hangnem változása legalább 3-4%-ot hozzátett Kész eredményéhez. Az pedig, hogy a közrabszolgálatiak szinte nem beszélnek az ellenzékről (bojkottálják, ugye), sem a kormány súlyos ügyeiről, hozzátesz a Párt támogatottságához legalább 10%-ot. Mincikénk (ajánlom Pupu az "n" betételét, hogy ne sértődjenek meg az ilyen becenevű embertársaink, no meg Mici macskám se) legédesebb álmait váltaná valóra az ellenzék a bojkottal. Ő és sleppje ugyan bojkottálja az ellenzéket (és a rá szavazó kb. 1 millió embert), soha nem száll vitába, nem válaszol a kérdésekre stb., de ez korántsem olyan hatásos, mintha nem is lennének kérdések, ügyek, amelyek neki és udvartartásának kellemetlenkednek, mégha igen korlátozott körben is. A bojkott mellett, illetve inkább a bojkottot ellenzők ellen (nem mindegy!) én két érvet hallottam eddig. Az egyik, hogy Orbán lefizette őket stb., stb. Tisztelettel felhívnám a figyelmet: a parlamenti képviselőket, intézményeket NEM OV FIZETI, mégcsak nem is a Párt. Hanem mindannyiunk adóiból tartjuk fenn, ezért az éppen regnáló kormánnyal egyet nem értők joggal várják el, hogy az ő véleményük is teret kapjon az ország házában.A másik, hogy úgy sem tudnak semmit tenni, csak legitimálják a rendszert. Ez már komolyabban vehető kifogás. Csakhogy: a Pártot elsősorban az a 2 millió ember legitimálja, aki rájuk szavazott. Azt kell megnézni, hogy miért? Nyilván vannak, akik puszta gyűlölet-igényük okán, de többen vannak, akik azért, mert elhiszik azt a kártékony közhelyekből álló dumát, amit a Párt minden lehetséges csövön nyom.
Ami az AN főszerkesztőjének Gyurcsány-fóbiáját illeti, magánügye. De az már nem, ha a DK támogatóit árulózza, mocskosozza. Nem fogtok szeretni: de a Minci támogatóinak mindegyikét sem tartom mocskos hazaárulóknak, sokan vannak közöttük, akik tényleg hisznek a lejárt szavatosságú közhelyekben. Amiknek egyikét sajnos éppen a baloldal hozta be a közbeszédbe: a "segélyért munkát"-ra gondolok. Nem kérem, a MUNKÁÉRT NEM SEGÉLY jár, hanem munkabér és munkavállalói jogok. Ezért vitázni kell még a sajátjainkkal is. De nem mocskos árulózni.

Névtelen írta...

Rendszeresen olvasom az AN és Pupu írásait is.
Szerintem Bartus gondolatai nagyon egyszerűek:
1. Ezt a kormányt választáson nem lehet megdönteni, mert csalnak.
2. Ha valami csoda folytán mégis veszítenének választásokon (nem tudnak annyit csalni, vagy elszámolják magukat), akkor vagy ellehetetlenítik az utánuk jövő kormányt, vagy annak továbbra is úgy kell táncolnia, ahogy ők fütyülnek.
3. Ezért ha változtatni akarunk úgy, hogy ebből ne legyen véres forradalom és/vagy polgárháború, akkor marad a bojkott (amit passzív ellenállásnak is szoktak mondani, bár szerintem nem teljesen passzív).
Az igazi kérdés szerintem az, hogy ez utóbbinak mekkora a realitása. Ha pl. bezárna az ország, katasztrófa elhárításon és életmentésen kívül senki sem dolgozna, garantáltan néhány napon belül megbukna a kormány. Kérdés, erre rávehetők-e az emberek, illetve ki/kik szerveznék ezt meg. Itt vannak erős kétségeim. Jelenleg sokkal kisebb nálunk a szolidaritás, az együttműködés, a célnak alárendelt (jó értelemben vett) alázat. Ráadásul egyre jobban esik szét minden.
És mégis! Újra kellene szervezni a kis közösségeket, az emberek közötti párbeszédet és együttműködést. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen! Mert sajnos Bartus jóslatai eddig sorra bejöttek… (aminek én egyáltalán nem örülök, gondolom, ő sem).
Hogy lehet ezt megvalósítani? Nem tudom, ezt kéne közösen kitalálni. Gondolatébresztőnek javaslom mindenkinek a „Gandhi” című filmet…

PuPu írta...

Kedves mozigépész, ajánlom figyelmedbe az 1848 utáni passzív rezisztencia valóságos történetét.
A szép legendáról ha kicsit lepattog a máz, akkor az marad, ami ma van: békétlenség, széthúzás, helyezkedés a hatalomnál.
Vannak illúziók, de aki ezekben hisz, az becsapja még saját magát is.
:O)))

Unknown írta...

Két dolog:
1., Eddig mindig és minden sajna éppen úgy, vagy rosszabbul történt meg, ahogy azt Bartus László jóelőre "megjósolta", így arra lehet számítani, Veszprém-ügyben is igaza lesz. Amúgy pedig Kész Zoltán akkor járna el helyesen, miután most jól elverte a Fideszt, ha bojkottálná a jelenlegi Országgyűlést...
2., Orbántakarodj-ra van békés megoldás, de az nem a diktatúrában demokratikus váltásban való remény, hanem az OGYM-Kossuth tér. Tessék tájékozódni!...

csakafidesz? írta...

hellonak (10:07)
Kedves törzsgárda - vagy minek is nevezzelek?
Ezt írod:
"Itt - Csakafidesz? kivételével - nem szokás a vitapartnerek között egymás nem épp hízelgő jelzőkkel való minősítgetése.
A magam nevében írom, de, gondolom, az itteni törzsgárdából nem csak én vélekedem így: PuPut tisztelem, szeretem, a gondolatai, a szavai hitelesek a számomra. Megesik, hogy nem értünk mindenben egyet, de ezt természetesen kulturált hangnemben és érvelve írjuk meg.


Nagyon "kedves" vagy, hogy engem egyedüliként névvel nevezel, bár fogalmam sincs, hogy mivel érdemeltem ki. Vagy ez a kivételes bánásmód a "már majdnem szerelem" kategóriájába sorolható?
Csak a PuPu meg ne sértődjön!

Bár a poszt- hoz nem volt szándékomban hozzászólni, de ha egy törzsgárdatag a nevemen szólított, akkor kötelességemnek érzem elmondani, hogy bár Bartus Úr írásait nem olvasom, de nekem is az a véleményem, hogy OV-t demokratikus úton nem lehet leváltani
Bizonyításul egy nemrégiben közzétett idézet - saját kútfőből:
- "Szerintem demokratikus megoldás nincs. Az a hajó 1989-ben már elment.
Forradalmi megoldást elképzelhetőnek tartanék, ha az ellenzéki politikai erők az elégedetlen néprétegekkel összefogva nem engedik a jobboldal ily mértékű társadalmi beágyazódását.
Mai képességei alapján az állam erre kialakított apparátusa minden kezdeményezést már csírájában elfojtana. Egy forradalom nem szamizdat, hogy titokban is lehet csinálni, mert csak pár ember tud róla.
A tömegek szervezése, mozgatása ennél nagyságrendekkel, nagyobb csinnadrattával jár, és ezt nem lehet titokban tartani.
Itt valójában ki kell várni azt az időpontot, amikor a jelenleg regnáló hatalom természetes módon felszámolja önmagát."


Gyurcsányról nekem is az a véleményem, mint amit Góbé(14:42)leírt. Őt nem azért kell elmarasztalni amit tett, hanem azért, amit nem tett meg annak ellenére, hogy megtehetett volna.
Tett ő nagyon sok jót is. Az ő miniszterelnöksége idején nagyságrendekkel jobban és boldogabban éltünk, mi mindannyian. A Fideszt viszont ő engedte ily mértékben kibontakozni.
Ez óriási hiba, de közel sem hazaárulás!
No, akkor most lehet engem is mindenféle szélsőséges jelzővel illetni!

góbé írta...

Pupu!12.16.

Tényleg jó lenne már egyszer tudatni a magyarral '48-'49. valós történetét. Talán nem lépnénk bele sokadszor, újra, ugyanabba a xarba.

A 08.31.-es remeked viszont felülmúlhatatlan. Kár hogy a stilust, az egyszerre nagyvonalú és kőkemény ecsetkezelést tanitani sajnos nem lehet.

Kaskötő István írta...

Itt most reggel fél hét van és az elmúlt órában olvasom a Pupu blog megjegyzéseit. Ahogy kinyitottam a computert az első amit találtam Bartos emailjét amiben a "pénzem" visszafizetését igéri, nem tudván, hogy milyen tartozásról írtam. Az első reagálásom az volt, hogy töredelmesen bocsánatot kérjek az elhamarkodott "cheap shot" megjegyzésért és emlékeztessem, hogy mikor az Amerikai Népszava bajba került az elsök között voltam akik beléptek a lapot támaokató közösségbe és befizettem a tagsági díjat. Úgy éreztem,hogy az a legkevesebb amit tehetek, hiszen benne rokonlélekre ismertem, együvé tarozónak, akik a Lajtán túlról vették a fáradtságot, hogy szót emeljenek. Egy időben személyesen kerestem vele a kpcsolatot, hogy a Népszavával kölcsönösen támogassuk egymást, szerettem volna a Kalákát mind szélesebb körben ismerté tenni. Bartus válasz nélkül hagyta az ismételt leveleimet. Megszoktam, nem ő volt az egyetlen VIP akik az új magyar kommunikácios etikett szerint, egyszerűen figyelmen k1vül hagyták egy senki levelét. Nem is lett volna baj, mig az idők folyamán meg nem csömörlöttem volna, a végtelenbe nyúló irásaitól, az "én vagyok a mindentudó" gyülölettöl csöpögö esszéktől Mind az igaz amit tárgyalt, mind az amivel totálisan egyetértettem volna elsikkadt a többnyire alaptalan vádaskodások sokaságában. Jött a totális kiábrándulás, tagságomat nem újítottam meg, soha többet a Népszavát nem olvastam. Nem vagyok Gyurcsány imádó, látom a fogyatékosságait, ott állok vele szemben mint Pupu. Drukkolok neki, talán lesz még belőle követendő politikai erő. Bartusnak pedig, bocsánat az elhamarkodott megjegyzésért a 45 dollár (vagy ami volt) Az akkori Népszavának lett szánva. Ne várjon személyes emailt, részemről a téma befejezve. Az itt olvasott megjegyzéseivel végleg kiírta magát a józan, és értelmes vitatkozó társaságból.

grund írta...

Kedves Kekec!

Szerintem jól látod ezt az ún. Gyurcsány-dilemmát. Ám ennek végiggondolása indulatos és fóbiás emberek részéről lehetetlen küldetés és a türelmetleneknek sem mindig sikerül. Megértem a türelmetleneket, én is az vagyok, és most azt mondjuk, Fletó tényleg aktivizálhatná jobban magát. De nemrég meg éppen azt visszhangozta a teljes ellenzéki oldal, hogy ez a Feri miért nem tudja már türtőztetni magát... Gyurcsány nem hülye és remélve, hogy tanult korábbi hibáiból is, tudja mit csinál. Nagyot nem hibázhat, mert jelen állás szerint nemcsak a hatalom, az ellenzéki oldal is azonnal és kíméletlenül lecsapna rá.

pleinair írta...

Aki olvasta Bartus utóbbi egy-másfél évben elkövetett írásait, az levonhatja a végső konklúziót: nem szabad a belőle áradó, vak gyűlölet hatása alá kerülni.
Sajnos ennek az agymosással felérő agresszív hatásnak jó-páran áldozatává váltak.
Ezért kimondható, hogy írásai - amik tünetegyüttesül szolgálhatnának egy pszichiáter számára - közveszélyesek.

Nagy kár, hogy sok mélyenszántó, okos gondolatát eltorzítja a saját csalhatatlanságába vetett megingathatatlan hit, és a vele egyet nem értők feletti szélsőséges ítélkezés.
Amit pedig Gyurcsánnyal művel, az már egyenesen gyanús. Fidesz-technikával sulykolja ellene a legelképesztőbb vádakat és igazságtalan jelzőket. Mint egy pitbull, nem ereszti, minden megszólalását Gyurcsány elleni, irracionálisan túlfűtött, feneketlen indulat és gyűlölet járja át.
Nem igaz, hogy nem tudja, mekkora szívességet tesz ezzel orbánnak. Már az is felmerül az emberben, hogy talán Orbán kollaboránsaként megbízást teljesít?

Bartus tisztességtelen eljárással vádolja Puput.
Akkor vajon milyen eljárásnak minősíthető az az eljárás, amit az "etikus" magatartás jegyében velem szemben gyakorolt. A komentemet először sebtében törölte, majd lazán, kiragadott és meghamisított szövegrészletet "idézett" belőle, és arra válaszolt. Így biztosította, hogy reagálni se tudjak hazug tartalmú válaszára.
Ez aztán a tisztességes eljárás, ugye?!



Névtelen írta...

A gyurcsányi út zsákutca, de minimum terelő útvonal.
A szimpatizánsok zöme az mszp-ből elvitt idősebb és/vagy kevéssé iskolázott sokaság, többnyire őket látni a dékás szeánszokon, ők trollkodják szét Mesterházy beszédét, verik meg a szegény krétakörös csávót, mert A4-es táblácskáján nekik nem tetsző üzenetet fogalmazott meg. Ezek beájulnak Fletótól, a show után hazamennek és elmesélik, hogy a Feri milyen jól leoltotta azt a kis csuti cigót, ilyenkor még a farhátnak is jobb az íze. Szerintem ezeket Gyurcsány lenézi, de kell egy fix bázis, ezért nyíltan nem cikizi őket.
Hogy ezek képviselnék a párt által kinyilvánított nyugatias, nyitott, demokratikus, européer, stb. irányultságot, erősen kétlem. A szimpatizánsok másik, sokkal kevésbé számos része azok az szdsz árvák, akik jobb híján csapódtak a dékához. Ők már sokkal érzékenyebbek, lásd a Pásztor jelölése okán kialakult vitát, nekik szólt a minapi megszólalás, hogy tulajdonképpen hiba volt az egykor megvetett rendőrkapitány jelöltségét erőltetni. Rájuk is szükség van, ők lennének a szellemi holdudvar, de úgy látom nincs túlzottan ínyükre nyíltan elkötelezni magukat.
Egyik bázis sem szélesíthető szignifikánsan, ezért mondom, hogy Gyurcsány zsákutcás politikus.
Kormányzásáról pedig Heller Ágnest idézném, aki azt mondta rá, hogy pocsék, csapnivaló volt.
Ha Bartus kritikát fogalmaz meg, az nem ördögtől való, nem kérdőjelezném meg a jobbító szándékot.
Nagy a baj, ha egy tábor tévedhetetlennek, bírálhatatlannak tartja a vezetőjét, ebből még nem sült ki sok jó a történelem során.


Sicc írta...

Gyurcsány Ferenc annak idején kettő között választhatott.
Nem teszi le az esküt, és ezzel elárulja a választókat, akik a Dk-tól várták, hogy képviselje őket a parlamentben, vagy leteszi az esküt és elárulja a nem létező bojkottot. (Nem létező, mert a többi ellenzéki párt nem vállalta a bojkottot.)
Szerintem ésszerű döntést hozott,és vállalta döntése után várható (és megkapott) becsmérlő kritikát is.
Úgy beállítani, hogy ezt a képviselői fizetésért tette, végtelen rosszindulatra vall olyan emberrel szemben, aki a miniszterelnöki fizetését éveken át nem vette fel, hanem jótékony célra utaltatta át.

terlasz írta...

Az a baj, hogy Bartus úr nem csak kritikát mond, hanem sárba tipor, megaláz becsületes embereket is.
Ezzel szemben nagyon tud sivalkodni már akkor is, ha nem osztják a véleményét.

NewTiborc írta...

Hűha! Végigolvastam az összes kommentet, nem volt semmi, a gombócokat nagy nehezen legyűrtem a torkomon. Kedves barátaim nem kellene azért ennyire vitriolt eregetni ha más véleménnyel találkozunk. Különösen ez a Bartus nevü -aki valósággal ellenségként kezeli szegény PuPu barátunkat - honnan került ide, segítsen már valaki ki a fene Ő, csak nem valami fidesz provokátor? Eddig itt nem találkoztam vele, de sikerült a hitemet megrengetnie a Homo sapiens-ben. A többiek bejegyzései alapján sejtem, hogy valami nagymenő okostojás lehet. Előre is köszönöm a segítő felvilágosítást.

kekec írta...

New Tiborc
Nyisd meg a 7.07-es linket. Aztán nézd végig a "legolvasottabb" gyűjteményt is. Jobban képben leszel.
Bartus nagyon is világosan és előre lát - úgy 2 éves késéssel általában be is következik, amit jósol. Viszont tényleg nehezen tűri az ellentmondást, és nagyobb önmérséklettel nagyobb hatása lehetne. Kár.

pretty írta...

Batus beszél Gyurcsány fanok sértődöttségéről?Számtalan hozzászólót letiltott a F. oldaláról,mert nem értett egyet az cikkben szereplő kinyilatkoztatásokkal.Ilyen alak nekem ne beszéljen demokráciáról.Az én szememben ő a "mici"-vel egyenlő,mert nem képes elfogadni mások véleményét és ne kritizálja Gyurcsányt,az aki csak a saját álláspontját tudja csak helyesnek elfogadni.

Belák Andrea írta...

Végre. Nekem is elegem van Bartus észosztásából. Elment Kanadába, és most onnan gyújtatná fel az országot velünk.
Köszönöm, Pupu, hogy reményt adsz a sok hülye Bartus-jellegű, (vagy vele egy követ fújó)hőzöngővel szemben.

Névtelen írta...

Kedves Andrea Belák.
Ha valaha is olvasott Bartustól, akkor illene tudnia, hogy az AN (Amerikai Népszava)tulajdonos főszerkesztője az USA-ban él.
Tudja, nem csak az számít hogy valakit lehülyéznek, hanem az is, hogy ki teszi.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Gratulálok !
Teljesen egyetértek veled és örülök, hogy helyre tetted egy kicsit ezt a Bartust.

Rendszeres olvasója voltam, de ma már nem teszem, meg se nézem.

El van szállva ez a mandró, mintha nem is ezen a világon élne.

Az jut eszembe, hogy a pályán kívülről egészen másként látszik minden, főleg, ha a rúgásokat se a kívül lévők kapják és nem ők köpik ki a tüdejüket sem.

Értelmes és megfelelő választ adtál neki.
Nem mindig az ököl a legjobb probléma megoldás.
Lehet, hogy többet tanulunk a demokráciáról, ha a békés utat választjuk, mintha az erőszakos utat !
Egy forradalom után, szinte megjósolhatatlan, hogy mi fog jönni.

Áldozatok viszont biztos lesznek !

Wolk írta...

Tessék már tudomásul venni esetleg megpróbálni belegondolni, hogy az éhező, nincstelen emberek és gyermekeik nem tudnak várni arra, hogy demokratikus változás következzen be! (Az itt véleményt formáló jóllakottakkal ellentétben.)

Mondjuk, mondják maffia állam. Ha ez igaz akkor miért nem történik semmi. Miért nem lehet még egy számonkérhető vagyonnyilatkozatot sem kipréselni az általunk választott és fizetett ocsmány társaságtól?

"...Bár fene tudja: én még sosem találtam sem száz négyzetméteres tetőteraszt, sem osztrák bankszámlát a házban – igaz, a sufniban tavaly ősz óta nem volt időm rendet rakni, mit lehet tudni –, lehet tehát, az is először fáj egy kicsit, amikor kijön a vagyonbevallásban...

...A cigány sem a kertjében termeli az akácvenyigét, hogy ne fagyjon éhen. Akkor azon meg megint mit kell csodálkozni, ha a rogánsimonnak sem telik magától a fűtött medencére? ..."

Miért nem működik a rendőrség úgy mint a cseheknél? Miért nem történnek letartóztatások?

Bizonyára azért mert itt nincs büncselekmény. Vagy mégis?

Miért nem teszünk már pontot az ügynöklista nyilvánosságra hozatalára. Ugyis kilopták már onnan a dossziéjukat a politikai elitnek vélt mocsodékok.

Bizony aki együttműködik ezekkel, sőt partnerséget vállal velük a nép megvezetésében maga is bűnössé nyilvánítható.

"....Egyetlen parlamenti pártról sem látszik az, hogy képes lenne ténylegesen hozzájárulni a politikai és gazdasági kibontakozáshoz. Hogy bármi használható ötletük lenne arról, hogyan lehetne beindítani a valóságos gazdasági növekedést, felzárkózást, és ugyanakkor nekilátni a szegénység visszaszorításának, a tömeges mélyszegénység, a kulturális nyomor, a strukturális munkanélküliség felszámolásának...."

Széky János az Élet és Irodalom (Budapest) rovatvezetője.

Várjun hát a klaviatúránkat koptatva,hátha minket is felszabadít Amerika.

Névtelen írta...

Azért én továbbra is olvasom mindkettőt,mert ha a felszínt megkapargatom mindkettőnek igaza van,a párhuzamosok a végtelenben találkoznak.Az hogy itt civakodnak,magánügyüknek tekintem,egyik sem szorul a segítségünkre.Nem kell mindig mindenben egyetérteni velük,nem is várják el.Láttam anno miket művelt a nyilas söpredék Bartussal a hozzászólásokban.Pupu szerencsésebb az olvasóközönségével.Közeli nagy sikereket és örömöket kívánunk magunknak,és mielőbbi teljes fidesz bukást.O.

Kaskötő István írta...

spaghin

"Egy forradalom után, szinte megjósolhatatlan, hogy mi fog jönni."
Nem nehéz megjósolni, Voda és társai. Kik fogják a várost felgyujtani? Ti nem emlékeztek az igazi '56-ra. Forradalmat a söpredék sajátitja ki.

Wolk írta...

Nem az a lényeg, hogy ki jön. Ettől rosszabb már nem lehet. Persze sokkal jobb lenne ha kétkamarás parlamentben teljesen új arcokat, új fiatal szakértőket láthatnánk.

A párttagoltság ma már sehol a világon nem képes lefedni a tényleges társadalmi szerkezetet és érdektagoltságot.

http://www.bal.hu/kiadvany/markusglob6.htm

Én a magam részéről támogatom a likvid demokráciát mint egyre jobban beilleszthetőt a modern demokrácia módszereibe.

http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Részvételi_demokrácia

hello írta...

Szívességi alapon, emlékeztetőül, és egyben magyarázatul a nevesítéséhez, hamarjában csak néhány példa Csakafidesz? "írói munkásságából":

asta!
Amit itt összehordasz az annyira szánalmas, hogy már szinte fáj.
***
kekecnek
Gondolkodás nélkül vagdalkoztok.
***
hello-nak! (13:21)
A Te szókimondásod kifejezetten öntörvényű és álságos.
***
Minden hozzászólónak gratula.
Az igazságnak is több arca van és az igazság kimondásához mindig megfelelő tudás és bátorság szükségeltetik.
Nálatok sajnálatosan mindkettő hiányzik.
csak ütni tudtok és azt is csak sután. Szerintem igazoljatok át a Fideszhez
***
Góbénak azt üzenem, hogy butuska eszmefuttatása csak azt igazolja, hogy a szövegértésével már gondok vannak.
***
T.Barátaim!
Azokat viszont soha sem szerettem, akik pillanatról-pillanatra változtatták a véleményüket, attól függően, hogy aktuálisan éppen kinek akartak megfelelni.
Kedves helló! Nem szívesen, de ezek közé sorollak téged is
***
Aztán erre a képtelen vádra konkrét példát hiába kértem.

csakafidesz? írta...

hellonak!

A szövegkörnyezetéből kiragadva minden szó más értelmet kap.

Egyébként amit itt sebtében összehordtál az, több mint szánalmas.

No comment!

hello írta...

Wolk, sajnos tévedsz, lehet még ennél rosszabb is, ha a Jobbik szabadulna rá az országra!
Gondolj bele, mit képviselnek! Hadd ne soroljam, mi minden miatt lenne tragikus az országra és mindnyájunkra.

hello írta...

Tájékoztatásul:

Csakafidesz? szövegei nálam ettől kezdve láthatatlanul jelennek meg.

Wolk írta...

hello,
„A pártrangsorban a Jobbik egyre közelebb kerül a Fideszhez, híveik számában már csak 400 ezres a különbség” – közölte az Ipsos.

Mindegy hogy kinek mi a véleménye az elégedetlenség a szélsőségeknek kedvezett mindíg. Ha akarjuk, ha nem a tények makacs dolgok.

Wolk írta...

„Abba kellene hagyni a Jobbik-hisztit”

Molnár Csaba DK ügyvezető alelnök szerint az igazi veszély nem Vona Gábor és a Jobbik, hanem Orbán Viktor és a Fidesz.

megyes pite írta...

Hello 22:34
Vigasztalásul:
https://www.youtube.com/watch?v=2NUQJvfDXrM

hello írta...

Én is olvasom a közvélemény-kutatásokat, és eléggé kétségbeejtőnek tartom, hogy ez a nép a saját tragikus XX. századi történelme kárán sem tanul.

De az is tudható, hogy a 30 éven aluliak körében kiemelkedően magas a jobbikos szimpatizánsok száma - márpedig ők már mind a rendszerváltás után jártak iskolába, és történelemből sok minden kikerült a tananyagból. Az utóbbi években ráadásul elképesztő méretű tudatos történelemhamisítás folyik. Ez mind belejátszik ebbe az "eredménybe".

hello írta...

Kedves Megyes pite, köszi!
Asszem, tudom, honnan van tudomásod róla, mennyire szeretem ezt a dalt!
Köszönöm, hogy még emlékszel rá!
:-))

amarillisz írta...

Megragadom az alkalmat, vannak itt bennfentesek.
Csak azt tud(hat)nám, miért gyűlöli ilyen betegesen Gyurcsányt Bartus László. Ha megfigyelitek, Gyurcsány lett a főellenség, nincs olyan Bartus cikk, amely ne kanyarodna ide, és egy jól irányzott hasbarúgás/tőrdöfés mindannyiszor kijár Gyurcsánynak.
Sőt mi több, a hívek is megkapják a magukét: elvakult, arrogáns csőcselék.
Na, szeretném megtudni, honnan, miért ez a mítikus gyűlölet?

talalom írta...

Kedves Wolk! Széky János - és még számtalan tisztességes, ám hm... nem eléggé körültekintő ember szerint nincs alternatíva, úgy 1 millió szavazó szerint meg van. Nem tökéletes, nem makulátlan, de van jobb. Szerintem a mintegy 10-15 éve lábrakapott sírás-rívás (ezen a demokratikus bírálókat értem, nincs dolgom a bzs féle közéleti onanitátorokkal)egy olyan, még 1989 előttről hozott beidegződésnek a jele, amely szerint minden baj, gond fő oka a Párt. Bármelyik, mindegyik, de főként a demokratikus pártok, mert vitáznak, "széthúznak" stb. Mintha nem vennék észre, hogy 25 éve nyilvánosan is a pluralista (többhangú) politikai rendszer mellett tettük le a voksunkat, és még/már nem egy Párt mondja meg a tutit, hanem vitákban kellene alakulniuk ügyeink intézésének. Hogy a jobboldalon sikerült egy Pártot építeni, az konzervatív, jobboldali polgártársaink gondja. A demokratikus oldalon nem engedhetjük meg magunknak, (szocialisták, liberálisok, konzervatívok), hogy eltérő nézeteinket, igazságainkat, érdekeinket stb. a pad alá söpörjük, különben ott vagyunk, ahol a part szakad. A pártok nem rosszak, és nem jók. Szervezeti eszközök csupán, amelyeket használnunk kell, hogy érdekeinket, nézeteinket stb. kinyilvánítsuk, azokhoz támogatókat (szavazókat) szerezzünk.
És még egy Wolk: a részvételi demokrácia sem működik részvétel nélkül, márpedig mai közösségünk legnagyobb baja, hogy közös ügyeink intézését kiengedte a kezéből. A részvételi demokráciában sem gyalulódunk egyformára remélhetőleg, a különböző nézetek képviseletére pedig abban is meg kell teremteni a rész(parc)-fórumokat, szervezeti kereteket.

nemóvatos írta...

Briking!!!!

Egy felelőtlen kamaszlány felteszi az újszülött kistesója képét a netre.
Egy kedvelt blogger minimum kétértelmű kommentben gratulál.
Egy a bloggert és a papát útáló hit-gyüli beütéses újságíró a tengeren túlról beszól.

NORMÁLIS VAGY MAGYARORSZÁG?

Jó egészséget és sok boldogságot a kis jövevénynek!

charly fighter írta...

Beszólt Ámerikából a hibbant, aki tegnap ultimátumot adott a Bloggernek:

"Elvarom, hogy ezt a mocskot most azonnal tuntesd el. Nem azert, mert a sok baromsagodfat nem tudnam izekre szedni es a szadba tomni, hanem azert, mert hazudsz. mert tisztessegtelen az eljaras. Es foglalkozhatsz velem, de akkor en is apro kicsi darabokra szedem Gyurcsany pincsi kutyajat. "

No a darabokra szedés szar okádásra sikeredett az AN-en, amivel saját magát kente össze. Szánalmas ez a Bartus...

Névtelen írta...

http://nepszava.com/2015/02/magyarorszag/gyurcsany-marci-magyarorszag-miniszterelnoke.html

Ezt így hogy?!

csakafidesz? írta...

hellonak! tegnap (22:53)

Amit tegnap műveltél az méltatlan az ügyhöz és legfőképpen méltatlan hozzád.
Nagyon örülhetsz annak, hogy csak a nick-nevemet rondítottad be, mert ha netán a saját nevemen szerepeltem volna és ilyen inzultus ér, akkor első felindulásból simán visszaküldelek volna születésed helyére.
Így nem tettem ilyent, mert etikailag nem ért azért olyan nagy kár. Legfeljebb azt a véleményemet erősítette meg, hogy sajnos vannak olyan emberek, akik egyéb képességeik hiányát ily módon
igyekeznek ellensúlyozni.

A velem kapcsolatban már említett Kapcsolat.hu oldalon is ez volt a probléma. Néhányan az egészet kisajátítottátok magatoknak és a más véleményeket vagy az elhallgatásotokkal, vagy nyílt elutasításotokkal annuláltátok.
Ettől aztán rosszul éreztem magam és rövid idő után kiszálltam. Most ugyanaz a helyzet. PuPu blogját is elfoglaltátok és nem nagyon fogadtok be idegent magatok közé!

Ha jól emlékszem neked ott is csak a simulékonyságod és nem az érveid voltak a hangsúlyosak!

Az viszont erősen elgondolkodtat, hogy ilyen esetben a bloggazda miért nem foglal pro vagy kontra állást. Valahol neki is köze van mindehhez.
Végső soron neki kellene eldönteni, hogy mit akar. Éles vitákat generáló és azokra válaszoló szereplőkkel, vagy udvariassági versenyt, ahol mindenki gondosan vigyáz, hogy vitapartnerét sérelem ne érje.

hello! Megnyugtatásodra közölni szeretném veled, hogy a szövegeimet nem kell láthatatlanná tenned.
Azok a mai naptól számodra és mások számára is teljesen láthatatlanok lesznek.
Ti meg csak vívjátok tovább a Don Quijote-i küzdelmeteket , vitatkozzatok nagyokat a nagy semmiről.

Ehhez kívánok mindannyitoknak jó erőt és egészséget valamint nagyon hosszú életet, hogy miközben a szebb jövőről álmodoztok, mennél tovább pancsikálhassatok a langyos vízben.


charly fighter írta...

Figyejjé mám vsakafidesz! Az amit most itt előadsz csupán durci. Kizártnak tarom, hogy pupu blogját bárki is kijátszhatja magának!
Csak ő rendelkezhet felette!
Tudsz róla, hogy bárkit is kitiltott innen?
Naugye!
Pedig van rá technikai módszer, hogy megtehetné...
Úgy hogy csak tessék szépen bennmaradni a sorba, és fogni a másik kezét, mert eltévedsz :DD

góbé írta...


T. Csakafidesz?

Nagyon mellényúlsz!
Hello készitet egy felsorolást, melyekben felhivta figyelmedet az egyedül üdvözitő, megfellebbezhetetlennek tünő állásfoglalásaidra.
Olyanokra melyeket Te fogalmaztál meg anélkül, hogy másoktól Te kaptál volna hasonlót. Te itéltél, kijelentettél, prejudikáltál, másokkal szemben, anélkül hogy veled szemben bármelyikünk hasonlót magfogalmazott volna, majd sértetten félrevonulsz, mert szerinted igaztalanul bántottak.
Észre sem veszed, hogy igazából Te bántottál sokunkat. Hasonló, tömény, derogáló megfogalmazásokat veled szemben, részünkről nem tapasztalhattál. Dacos visszavonulásod oktalan! Jó szándékod evidens számunkra, rendhagyó megnyilvánulásaid, pedig része egy többszörösen összetett közösségnek, melynek erejét mutatja Bartus úr látható viszavonulása is.

Ütöttél néhányat, spongya rá, remélem állod is... mert ugye az a legény...

Névtelen írta...

"Kedves mozigépész, ajánlom figyelmedbe az 1848 utáni passzív rezisztencia valóságos történetét.
A szép legendáról ha kicsit lepattog a máz, akkor az marad, ami ma van: békétlenség, széthúzás, helyezkedés a hatalomnál.
Vannak illúziók, de aki ezekben hisz, az becsapja még saját magát is."


Kedves PuPu!
Lehet, hogy nem jól ismerem a magyar történelmet. Tudtommal a 67-es kiegyezés, ami a passzív rezisztencia végét jelentette, egyáltalán nem volt olyan rossz az országnak. Utána közel 50 évig békében, nyugalomban tudott fejlődni az ország. Az, hogy eközben milyen hibákat, sőt bűnöket követtek el, az már annak a kornak a terméke, nem az azt megelőzőé. Gondolok itt arra, hogy akkor sem kezdtek érdemben semmit a szegényekkel („s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk”), vagy pl. a katasztrofális nemzetiség-politikára, ami egyenesen vezetett Trianonhoz.
Illúzió azt hinni, hogy a passzív rezisztencia eredményre vezet? Lehet. Szerintem legalább akkora illúzió azt hinni, hogy a mostani kormány demokratikus módon elismerne egy esetleges vereséget, és békésen átadná a hatalmat.

egytemes örökség írta...

Góbé 11:02

Én csak egy szempontot jegyeznék meg!
Egy üt egyet, vagy öt üti ugyanazt az egyet?!

csakafidesz? írta...

T. Góbé!(11:02)
Elöljáróban szeretném megköszönni a bizalmat sugárzó záró soraidat.
„Észre sem veszed, hogy igazából Te bántottál sokunkat. Hasonló, tömény, derogáló megfogalmazásokat veled szemben, részünkről nem tapasztalhattál. Dacos visszavonulásod oktalan! Jó szándékod evidens számunkra, rendhagyó megnyilvánulásaid, pedig része egy többszörösen összetett közösségnek, melynek erejét mutatja Bartus úr látható visszavonulása is.
Ütöttél néhányat, spongya rá, remélem, állod is... mert ugye az a legény”

Tulajdonképpen charly fighter barátom utolsó mondata a továbbiakat illetően elgondolásra késztet.
„Úgy hogy csak tessék szépen bennmaradni a sorba, és fogni a másik kezét, mert eltévedsz :DD”
Neki is megköszönöm a bíztatást!

Ami pedig a keménykedőnek tűnő gondolatokat, sorokat illeti, azokat valószínűleg nem ok nélkül írtam. Azokat ma is vállalom. A sértett ne sértődjön, hanem helyette érveljen. Védje meg azokat a nézeteit, amelyek a másik fél reakcióját kiváltották.
Ambiciózus ember lévén nem szeretem a szépészkedést. „Ami a szívemen, az a számon…”
A politikában ennek különben sincs helye. Ha valaki eltévelyeg vagy mellébeszél, azt azonnal helyre kell tenni. Erre a legjobb módszer a sokkolás, mert az azonnal üt. Valószínűleg ez esetekben is valami ilyesmi történhetett, bár én nem olvastam visszamenőlegesen végig a hozzászólásokat.
Ami pedig engem illet. Ezek után kérni szeretnék mindenkit, hogy ne kíméljen. Ha úgy érzi, hogy mondanivalóm koncepciótlan, szélsőséges vagy üres, tele van tévedésekkel, történelmileg hibás vagy rossz a következtetéseket vontam le, akkor azt el is várom, hogy ezt a fejemre olvassátok, mert ebből tanul az ember..
Ha a bírálat igaztalan, akkor megfelelő módon úgyis meg fogom védeni magam.
Ebből keletkezik a vita, ami aztán több lesz üres fecsegésnél.

Én nem fogok senki kedvéért megváltozni, ezért arra kérek mindenkit, hogy engem se kíméljen.

sphagin írta...

Kaskötő István !

Én emlékszem 56-ra !

Pont azért írtam, hogy egy forradalom után megjósolhatatlan, hogy mi fog jönni.
A söpredék ki szokta használni a zavaros helyzeteket a maga hasznára.

Nem ez a lényeg, de pont ez miatt is kiszámíthatatlan helyzet lehetséges.

A forradalmat követően muszáj rendet rakni és a csőcselék/söpredék miatt is, rendpárti helyzet alakulhat ki, ami nem kedvez egy demokratikus rendszer kialakításának.

Azt vallom, hogy a demokráciának is szüksége van rendre, a demokrácia rendjére !

Ez azonban egy forradalmi helyzetben és azt követően nem biztos, hogy elég megoldást eredményezne. Ettől szigorúbb rendre lenne szükség, ha átmeneti időre is.
Ezt az átmeneti időt se biztos, hogy egyesek a demokrácia építésére használnák fel, hanem a saját hatalmuk növelésére.

Sajnos nálunk a demokrácia még nem tudott úgy megerősödni, hogy az legyen az etalon és oda térjünk vissza automatikusan.

Ezért is félő, hogy mi jöhet a FIDESZ után !

Sok párt viselkedésében nyomokban sem látom azt, hogy a demokráciát szeretnék megerősíteni.

Mindegyik a saját hatalomra kerülésén dolgozik, kivéve a DK-t, amely hajlandó minden magát demokratikusnak valló erővel összefogni, még akkor is, ha ebből kifolyólag károk érik !

A DK nem is számol azzal, hogy 20%-nál többet elérhet egy választáson és mindenképpen szövetségben gondolkodik.

Nem törekszik vezető erőként definiálni magát.
A többi pártról már nem mondható ez el. Mindegyik a másikra szeretné erőltetni a saját elképzelését és ez nem vezet sehová.

A forradalom ezen nem tud segíteni, sajnos !

NewTiborc írta...

Nyugalom csakafidesz?
Nem kell komolyan venni az ostobák öblögetését. Ők ilyenek, Istenem ebből is van bőven elég. A Kéri féle okostojásokat először én is komolyan vettem és bosszantottak, de rájöttem, hogy a saját egészségem többet ér, hiába várom, hogy belássák tévedésüket az sosem fog megtörténni. Ők ilyenek, sajnos elég sokan vannak. A Hello meg a kapcsolaton a kapitány úr csecsein nevelkedett, egy tőröl fakadnak, vele sem kell törődni.Nem veszik észre, de Ők akaratlanul is a Gyurcsány utáló -vajon mi alapján?- MSZP mamelukok álláspontját képviselik. Ők azok akik a Toldiból annyit jegyeztetek meg, hogy " csak egy legény" de se az elejére se a folytatásra már nem emlékeznek. Álláspontjuk az olyan mint amikor valaki azt merészeli állítani, hogy a Hitler Adolf egyedül csinált mindent, a többi meg megtévesztett bárányka volt. Újjé!! Kezdem úgy érezni, hogy itt vannak már a marslakók. Azt sem tudom, hogy az itt irka-firkálók közül hányan éltek és vettek részt az 56-os eseményekben. Nekem ne dumáljon senki, főleg nem külföldről. Kedves barátaim két napig volt "forradalom", ami utána történt arról meg jobb nem beszélni. És mi van most? egy kupac mártir és üldözött. Ugyan már az igazi üldözöttek és mártirok zöme meghalt és senki nem foglalkozik velük. Nos szerintem erről nincs fogalma a Bartusnak. Egy forradalmat kézben tartani nem egyszerű dolog, ember legyen a talpán aki ilyenbe belevág.Nem értem miért akarjuk mindig a homokba dugni a fejecskénket.

Wolk írta...

Kedves talalom,

"A demokratikus oldalon nem engedhetjük meg magunknak, (szocialisták, liberálisok, konzervatívok), hogy eltérő nézeteinket, igazságainkat, érdekeinket stb. a pad alá söpörjük, különben ott vagyunk, ahol a part szakad."

Írod. Én meg ezzel egyetértek de...
Amit nem engedhetünk meg magunknak az elsősorban az, hogy nem lehetnek éhező, nélkülöző utcán megfagyó honfitársaink!
Tessék már tudomásul venni esetleg megpróbálni belegondolni, hogy az éhező, nincstelen emberek és gyermekeik nem tudnak várni arra, hogy demokratikus változás következzen be! (Az itt véleményt formáló jóllakottakkal ellentétben.)

Aztán jöhetnek a nézeteink, igazságaink, érdekeink stb.!

"És még egy Wolk: a részvételi demokrácia sem működik részvétel nélkül, márpedig mai közösségünk legnagyobb baja, hogy közös ügyeink intézését kiengedte a kezéből. A részvételi demokráciában sem gyalulódunk egyformára remélhetőleg, a különböző nézetek képviseletére pedig abban is meg kell teremteni a rész(parc)-fórumokat, szervezeti kereteket."

Írod. Azonban ismerd el, hogy a részvételt a demokráciában nagyban megkönnyíti ha alkalmat adnak arra, hogy beleszólj.

Vajon miért is nem akarja ezt egyik -magát demokratikusnak nevező- párt sem a zászlajára tűzni?

Mert félnek a demokráciától mint a tűztől!

A részvételi demokrácia egy web -es közösségi döntéshozatali rendszer. Tehát ha véleményt akarsz nyilvánítani azt mivel van internet kapcsolatod bármikor megteheted az helyett is akár,hogy itt a blogon teljesen feleslegesen erőlködünk.

....minden szavazó polgár minden kérdésnél maga döntheti el, hogy akar-e közvetlen szavazati jogával élni vagy azt átruházza másra.

Ez az átruházás történhet egy-egy adott témakörre vonatkozóan, különböző téma körökben eltérő személyekre, csoportokra ruházhatja át a szavazati jogát, de történhet általános érvénnyel is.

A szavazati jog átruházások bármikor visszavonhatóak, megváltoztathatóak, és a szavazó polgár bármikor dönthet úgy, hogy egy adott kérdésben közvetlenül szavaz akkor is ha erre a tárgykörre korábban átruházta szavazati jogát, vagy általános érvénnyel átruházta szavazati jogát.

A likvid demokrácia célja
az, hogy a döntések ne csak a képviselők, választottak gyűlésein szülessenek, hanem hogy a társadalomban és a szervezetekben is folyamatosan érvényesülhessen a részvételi és a bázisdemokrácia.

Ez nagyban megnehezíti a döntéshozó klikkek kialakulását, gyengíti a lobbicsoportok befolyását és a hatalmi erők visszaélési lehetőségeit.

góbé írta...

T egyetemes örökség!

Úgy vélem aggodalmadra Csakafidesz? a 14.58.-as bejegyzése választ adott. Ha aggályaidat ez mégsem szüntetné meg, van lehetőséged megtekinteni a felvetült problémát kiváltó korábbi bejegyzéseket, igy azt is tanulmányozni, hogy kik és milyen létszámban fogalmaztak meg konkrét, elmarasztaló itéleteket a másikkal szemben. Remélem sikerül megtalálnod egyfajta egyensúlyi állapotot.
Ennek elmaradása estén bármikor kész vagyok további eszmecserére.

lorinczy írta...

Bartus Laci??? Beleolvastam korábbi írásaiba,meg a mostaniakba is. A mostaniakat már nem nekem írja,sajnálom. Én másképpen látom a dolgokat itthonról. Ő sem,meg nagyon sokan mások nem értik és nem fogadják el a tényeket,ezért van vita,sőt még értelmetlen acsarkodás némely esetben.Egy értelmes újságíró,ha idéznek tőle,előbb megnézi,hogy honnan és miért van az idézet(ráadásul szó szerint). De Bartus Laci hisztériázva,teljesen felháborodva saját hülyeségén írt válaszul egy fenyegető levelet. Ezután abartuslacit olvassa más,én így vagyok ezzel.Van elég olyan újságírónak kikiáltott személyiség itthon is,minek nyissak meg ezután egy olyan oldalt ahol terrorizálnak nem tetsző gondolatokkal.Én is fényesítgetném a kalasnyikovot,de csak vérontás lenne belőle,meg még nagyobb szegénység,káosz. Ezt a kormányt elűzni forradalommal-öngyilkosság.De legalább két nagy pártnak a közös munkájával lenne esély.A cseheknek miért sikerűlt? Gondolom ott nem a magyar belügyminiszter irányította a letartóztatásokat. A milliókból nálunk 10-en nem látnak a kulisszák mögé,nem értenek semmit,de politizálnak, ráadásul minden felelősség nélkül.Hogy meddig-rajtunk is múlik.Tudatosítani kellene a főpatkányokkal,hogy nem ők választják a népet,hanem fordítva. Bármennyire is igyekeznek a civilek-szervezetlenek,és ez kevés.Már kevés az idő a következő választásig,a szegények addig éhen halnak.

Marika Anikó Benkő írta...

Kedves Névtelen!
Veled értek egyet. Továbbra is olvasni fogom én is mindkettőt, mert szeretem írásaikat. Mindegyik mond valami újat, mindegyikben van igazság. Ez a vita pedig a kettőjüké. Visszataszító számomra aki Bartus Lászlót lehülyézi, miközben azt sem tudja ki, nem ismeri a munkásságát,tán nem is olvassa, de "véleményt" mond róla. A kedvelőit meg "hőzöngőnek" nevezi. (Egyértelmű, hogy ki birtokolhatná ezt a melléknevet.:DD) PuPu és B. László. Mindegyik emberből van, tévedhetnek, vitázhatnak. Megoldják ők maguk.

egyetemes örökség írta...

Góbé 16:03
Simone Weil:
"Az ember annyira lehet szent, amennyiben képes a másik iránti figyelemre."

Saját változatban: az ember annyira lehet ember, amennyire képes a másik iránti figyelemre.
Az egyensúlyt meg a (kölcsönös) figyelem tartja :-)))

góbé írta...

Egyetemes örökség: egyetértek

misu49 írta...

Ez az ember (B.L.) katasztrófa!
Sajnos (?) nem találom az olajos dolgokról írt zavaros marhaságát a könyves polcomon, pedig ott van, mert már akkor is és ott is a zavaros marhaságai miatt utáltam meg.
Elment Amerikába, ott folytatja ahol azt befejezte, egy kisebbségi érzésekkel tele zavaros fejű ember eszme futtatásainak terjesztésével.
Nagyokkal próbál vitatkozni, azoknak észt osztani, szánalmas!
Csodálkozom, hogy értelmes emberek mint Para vagy Markó Beáta még írnak erre az oldalra a Bartus-féle eszement fröcskölés mellé.

H.Marianna írta...

Anikó! Tudod, hogy nem vitázom veled. Most csak megkérdezném, mivel pár hete már " nem vagyok demokrata ", és tegnap óta nyilvánosan is "egy senki" lettem sokak szemében, nem emlékeztet Bartus László itteni kirohanása valaki másra is? Igaz, akire gondolok, tegnap még nagylelkűen hagyott megszólalni a privát oldalán, szerintem csak azért, hogy rajtam keresztül még csapkodhassa kicsit a DK-t, de ők ketten pár napja egy napon tettek közre egy-egy írást, természetesen egymástól függetlenül, hogy CSAK ŐK AZ IGAZI DEMOKRATÁK! Egy szépséghibája talán mégis van a dolgoknak! Kritikájuk DK-val, és annak vezetőjével nem teljesen elfogulatlan! PuPu-t azért szeretem, mert építő jellegű, Ő maga sosem sértődik meg, és tilt le embereket; még nem olvastam tőle, hogy "mentve", "rögzítve", s később felhasználva, kiforgatva! Aki olvassa Bartus László írásait, az tudja, hogy ennek a mostani kifakadásának PuPu-val szemben nem volt értelme, ám az ő nevelőanyját szidót, és az őt lepatkányozót, jogosan kérte számon. Mert ugye ilyen megnyilvánulásoknak ők sem örülnének, és szeretnének maguk ellen!? Az ilyen megnyilvánulásokat, sosem olvasom szívesen.
De én részemről, most ezúton kérném meg Bartus Lászlót, hogy légy oly drága, és gondold végig, amit ide írtál.a lapodról,.és az abban írt cikkeidről! Tudom, hogy mi könnyen osztjuk itthon az észt,.hisz egy áldemokráciában kell boldogulnunk nap, mint nap. Vannak kötelességeink, de Mo. jól teljesít,.így nincs szükségünk jogokra, hisz bölcs vezetőink mindent a sejhajunk alá tesznek. Nincs szükségünk béremelésre, nincs az országban mélyszegénység, mindenkinek happy! Lehet Gyurcsányt b...tatni folyamatosan, de észre kellene már venni,.hogy az ellenzéket nem a DK veri szét folyamatosan! Olvastam egy tavaly decemberi,.karácsony utáni írásodat, melyről azt gondtam pár mondat után, hogy összekeverted véletlenül a neveket, de NEM! Te az amerikai olvasóidnak azt sugalltad Gyurcsányról, amit mi itthon Orbánról gondolunk! Akkor hogy is van ez? Virtuálisan fogj kezet a magyar bloggerrel! Aki nem veletek van egy véleménnyel, abból azonnal ősellenség válik, mégha egykor "barát" is volt!
PuPu-t lehet kritizálni, meghazudtolni, de az AN-ban megjelent írásaidat nem lehet letagadni! Ha kritikának szánod őket, sajnos nem építő jellegűek! Ezért fordul ellened sok ember, köztük azok is ( 1-2 kivétellel,.mint Anikó , aki mindig kiáll melletted), akik fentebb is írtak. De a hozzátok hasonló emberek, ezt nem tűrik, de érvelni nem tudtok, csak vagdalkozni!
Szerintem valóban gondold át, és kérj bocsánatot PuPu-tól, és azoktól esetleg, akiket folyamatosan gyalázol!

kekec írta...

csakafidesz?!
Saját magad szerint "Ha valaki eltévelyeg vagy mellébeszél, azt azonnal helyre kell tenni. Erre a legjobb módszer a sokkolás,"
Nos, ha valaki más véleményen van, az nem igazán örül egy ilyen "sokkolásnak" és nem is értem, hogy te miért nem örülsz akkor, amikor a TE tévelygéseidet utasítják vissza azonos stílusban?!
Szerintem meg nem dolgod/unk az egymás sokkolása, higgadt, mérsékelt hangnemű vitával többre jutunk.
Egyébként meg hízelgőnek vehetnéd, ha valaki annyira figyelemmel kíséri az "írói munkásságodat" hogy többet is tud belőle idézni. Legalább odafigyelt rád.

mozigépész
Kapj már a fejedhez! 1849 és 1867 között 18 év telt el! Ha semmi más, már ez is gyanús lehetne, hogy ez mennyire célravezető és főleg gyors eszköz. Ennyi idő alatt egy gyerek nagykorú lesz. A felnőtt életed igen nagy hányada (ha egyáltalán megéred a végét)
De egyébként forradalomhoz is és bojkotthoz, vagy hatékony passzív rezisztenciához is tömegtámogatás kellene. A mi most nincs.
Még egy nyűves kis kormányváltó hangulat sincs! És az ellenzék önmarcangolása és főleg egymást marcangolása azt nem is fogja elősegíteni, mert az gyengít.
És miért is álljon a tömeg a gyengék mellé?

Wolk írta...

lorinczy,

Mondd melyik két nagy pártra gondoltál?

A fidesz az egyik és 400 ezres szavazóbázissal tőle lemaradva a jobbik.

A szegényeknek csak a jobbik igéretei adnak reményt. Egyéb pártok igérni sem tudnak.

Büncselekmény hiányában a pintér művek, a polt művek lassan munkanélkül maradnak. Az olajszőkített pénzeknek nincs szaga de ha volt is azok már nem élnek.

Nógrádi viszont kipakolt. Már régen.

2000. június 9-én vallotta, hogy a teljes politikai elit, az összes párt, és a rendőri vezetés is érintett a rendszerváltás utáni évek egyik legnagyobb lopásában.

Nógrádi Zsolt vallomásában helyszínek események és nevek szerepelnek. A vallomásban szereplő politikusokat mentelmi joguk miatt se tanúként, se gyanúsítottként nem hallgatták ki.

http://www.magyarmaffia.eoldal.hu/cikkek/olajosok/az-olajugyek-nyomaban.html

Az ország 1989 előtti vagyonával elszámolási felelősséggel bíró -a mindenkori kormányokon kívül-nincs.

A népvagyonról leltár azóta sem készült. Miért?

A népvagyont az újjáépített ország utólsó csavarjáig ellopták tőlünk és mi hagyjuk, hagytuk.Nekünk csak az államadósság maradt.

Mi nem tudunk pályázni uniós ilyen-olyan milliárdokra, mások -a mindenkori tűzekhez közelállók- tudnak. El is lopják az összeset. Nem is oly régen jelent meg egy hír mely szerint a minisztériumi pénzodaitélő bünszövetkezetek milyen százalékokat kértek és kaptak az elnyert összegek után a pályázóktól. Erről aztán többet én nem is hallottam. Bizonyára azért mert helyére kerültek a dolgok itéletek nélkül.

Várjunk hát -a klaviatúránkat koptatva,- hátha minket is felszabadít Amerika ha már mi erre képtelenek vagyunk.

egyetemes örökség írta...

Góbé 0:47
:-)

góbé írta...


egyetemes örökség!
Találkoztam már efféle jelekkel, lehet hogy net-analfabéta vagyok, de a jelentésüket nem ismerem. Talán ha segitenél értelmezni... ha már megszólitottál...

Névtelen írta...

http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Hangulatjel

talalom írta...

A részvételi vagy likvid demokráciával kapcsolatos kérdéseimre eddig meggyőző választ nem kaptam. (A likvid egyik jelentése: cseppfolyós, folyékony.) Igyekszem röviden.
1. Mindenki mindenben szavaz, interneten. Most ne vacakoljunk azzal, hogy mennyibe kerülne egy 8 millió felhasználót érintő hálózat olyan biztonsági rendszere, ami feltörhetetlenné tenné, és egyértelműen azonosítaná a felhasználót – és még akkor sem kizárható, hogy nem a választó nyomja a gombot, csak ellopták az azonosítóját. Az internet kapásból kizárná a szavazók kb. 60 százalékát, a net penetrációja kb. 30%-os Magyarországon.
2. Megoldjuk, hogy mindenki mindenben szavazhasson (mittomén, minden szavazó kap egy csak erre használható kütyüt), és feltételezzük, hogy mindenki hajlandó is megtanulni a használatát. Még a 2010-nél kevésbé törvénydúlta években is nagyjából kétszázszor kell szavazni egy törvényhozónak, ergo minden választópolgárnak gyakorlatilag folyamatosan kéne lógnia a kütyün, hogy mikor kell szavaznia.
A legfontosabb: a likvid demokrácia hívei figyelmen kívül hagyják, hogy a parlamentek feladata nem a szavazás, hanem a TÖRVÉNYHOZÁS. Vagyis azoknak a szabályoknak a meghatározása, amik szerint egy társadalom működőképes. Mi van, ha a részvételi demokraták többsége egyik nap leteszi a voksát pl. amellett, hogy legyenek nyitva az üzletek amikor akarnak, döntsék el, hogy mikor éri meg, másnap pedig az kapja a többséget, hogy vasárnap senki nem dolgozhat a kiskereskedelemben? És ez csak egy egyszerű példa, ennél jóval bonyolultabb összefüggéseket is figyelembe kell venni – pl. a saját korábbi törvényeinket, meg nemzetközieket – amikor törvényt alkotunk.
Átruházható a szavazási jog. De könyörgöm, most éppen ezt csináljuk négyévente, amikor szavazunk: átruházzuk a képviselőnkre döntésünk jogát!
Ne csak négyévente szavazhassunk, hanem folyamatosan. Szép világ lenne, ember nem lenne, aki tudná, hogy végülis éppen azon a napon a törvények szerint cselekszik-e, vagy törvénysértő lett.
És nem szóltam olyan „apró” dolgokról, hogy vajon ki, mi tenné fel a szavazási kérdéseket? Minek alapján? Lenne egy testület? Honnan? Megválasztanánk? Csak nem egy gyűlést választanánk? Netán országgyűlést?
„… a részvételt a demokráciában nagyban megkönnyíti, ha alkalmat adnak arra, hogy beleszólj” – írod. Árulkodó a megfogalmazásod: „adnak arra”. Az alkalmat egy demokráciában senki nem „adja”, törvényadta jogod (Magyarországon ez az 1989. évi II. törvény, amit módosítottak – na erre kellene odafigyelni erősen!), hogy bármibe beleszólj, kérdést tegyél fel, javaslatokat tehess. És ha fontosnak tartod, hogy érvényre jusson, akkor megkeresed a Veled egyetértőket, csapatot szervezel, támogatókat gyűjtesz az elképzelésed mellé.
+ Az ínséget szenvedőkön egyetlen másik kormány sem tudna segíteni egyik napról a másikra. Ezt enyhítheti a jótékonykodás. A szolidaritás tudná megoldani a gondokat, aminek egyik eszköze lenne a feltétel nélküli alapjövedelem. A másik eszköz az oktatás, amiben nem hinni, hanem gondolkodni tanítják meg a gyerekeinket közös dolgainkról.


Wolk írta...

Sajnálom, hogy a digitális valóságunkban számodra ennyi kérdés halmozódott fel. Ne bonyolítsd ennyire! Sokkal egyszerűbb és nem is neked kell megoldani. Itt egy megoldásnak tünő kezdemény.

http://kezdheted.hu/project/category-technologia/20/likvid-demokracia-weboldal

https://docs.google.com/document/pub?id=1mY0JWyvqFqGvpdrRMmNhAk5FgHrPksj1rtoSe9UeHTI


https://docs.google.com/document/pub?id=1t-MqpIXghWPjBWaOFtLAqYxBxBtpBWSW_NV8x4IHSAI

PuPu írta...

Bartus László összes hozzászólását saját kifejezett kérésére töröltem.

PuPu