2015. február 22., vasárnap

SALLER A MICINEK

Úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér!
Bevallom, nem hittem már benne, de hálistennek tévedtem.
Méghozzá elég méretes a tévedésem - tíz százalékot vert a Fideszre Kész Zoltán, ami elég szép eredmény ahhoz képest, hogy a kormánypárt évek óta folyamatosan alázza az ellenzéket.
Ha azt mondom, hogy ha nem volna fülem, akkor körbeérne a szájam a fejemen, nem sokat tódítok.
Sok sikert a Parlamentben is, kedves Kész Zoltán!

A helyzetből le kell mindenkinek vonni a tanulságokat, mert, hogy Orbán le fogja vonni, abban biztosak lehetünk.
Orbán ugyanis nem ostoba és nem bolond, mindössze mentális kihívásokkal küzd.
Szociopata - az ebből az állapotból eredő összes előnnyel és hátránnyal.
Ő majd a gyeplő még szorosabbra húzásával fog erre a helyzetre válaszolni, hiszen a diktátorok számára az egyetlen és mindenható módszer az erő felmutatása, márpedig ezen a napon az erő velünk volt.

Van egy másik várható taktikai lehetősége is.
Miután úgy tűnik, hogy a saját választói tartalékai kimerültek és a bizonytalanok sem tódultak a zászlaja alá - mutatják ezt a részvételi arányok is - ezért onnan kell elhoznia szavazót, ahonnan lehetősége van - ez pedig a szélsőjobb.
Lehet arra számítani, hogy a Fidesz kicsit kihúzódik a jobbszél felé, és elkezdi az sulykolni, hogy a hatalom megtartása érdekében rájuk kell szavazni.
Ez persze konfrontációval jár, de a Jobbik már mindent megígért választóinak, amit a manifeszt nácizmus vállalása nélkül ígérni lehet, innentől már csak a cigányok munkatábori elhelyezését tudná ígérni, meg a libatolvajlásért kiszabható halálbüntetést.
Ne felejtsük, a mai eredmények alapján a jobboldalnak még így is többsége van, pedig az LMP-t nem is számítom hozzájuk, ott a pártelnökön kívül kevés a tróger...


A baloldal számára sem hátrányos a tanulságok levonása, itt igazolódott be először - ahelyett, hogy már a parlamenti választások során beigazolódott volna -, hogy az eredményt az összefogás hozza.
Nem okvetlen egy pártban, de sokkal több alázattal a cél - a diktatúra megdöntése - iránt.
Nem kell egymást bántani, inkább fel kellene kínálni a választóknak megvalósítható elképzeléseket arról, hogy milyen országot szeretnének a jelöltjeink - és programokat, hogy tudják a választók, hogy ezeket a célokat hogy szeretnénk elérni.
Mert a mai győzelem azt is mutatja, hogy a választó előbb-utóbb rájön arra, ha a hirdetett elvek és a gyakorlat elválik egymástól.
A mai győzelemben az ellenzéki pártok és a civilek munkáján túl a Fidesz - konkrétan Orbán munkája is benne van, méghozzá eléggé nagy súllyal.
A pávatáncos produkcióját lassan már saját közönségének egy része is unja, a megetetett választók már csak szomorúan röhögnek a győzelmi jelentéseken, a hitelkárosultak megmentésük diadalán, azok az alsó-középosztálybeli kisegzisztenciák pedig, akik a középosztálybeli választók tömegeit adják, lassan rájönnek, hogy Orbán rendszere kiket is támogat valójában.

Kezdenek rettegni a lecsúszástól, és nem vigasztalja őket hogy a Fidesz potentátjainak jobban megy, mint valaha is ment, ők egyre dühösebbek.Még nem érte el az ingerküszöbüket a rablás mértéke, még azt gondolják, hogy nem érdekli őket, ezek mennyit lopnak, csak nekik legyen meg a megfelelő jövedelmük, de majd rájönnek, hogy a tortából, ha valakinek nagy szelet jut, akkor a többieknek csak kisebb juthat.
Ha rájönnek, hogy a pénzt nem az állam csinálja, hanem ők, és ezt osztogatja-fosztogatja a maffia, hamar el fog dőlni bennük a borjú...

Szóval, ez egy biztató első lépés, gratulálok mindenkinek, aki részese volt a győzelemnek - sok munka vár még rájuk, de most megtapasztalhatták az erőt, melyet az együttműködés ad.
Menjünk tovább, hogy Orbán is menjen tovább, ha lehet - sebesen.
Rákosi Kirgizisztánban volt száműzetésben, Orbánnak talán jól állna Azerbajd
zsán, nyithatna ott egy jólmenő kis baltakereskedést, de persze demokratikusan választhatná tartózkodási helyéül Örményországot is.
Mindegy, csak el vele ebből az országból, melyet erkölcsileg leamortizált, anyagilag kirabolt.
Hosszú még az út odáig, de bármilyen hosszú úton mindig az első lépés megtétele a legnehezebb.

Túl vagyunk rajta.
Kész.

:O)))



28 megjegyzés:

Zsóka írta...

Összefogás!Összefogás!Hogy üvöltöttük a Műszaki Egyetem előtt,de nem hallották meg!Na ugye?! Menne ez !

talalom írta...

Csakafidesz tegnap úgy fogalmazott a baloldal helyzetéről, hogy "egy kirojtosodott kötélen lóg egy hihetetlenül mély szakadék fölött". Tudod Csakafidesz, mi imádjuk az extrém sportokat - ezért is élünk Magyarországon. És ma legalább sikerült egy bogot kötni arra a rojtos részre.

csakafidesz? írta...

Kedves talalom!
Szép ez a mai győzelem, de ebből még nem kellene messzemenő következtetést levonni.
A bajok ugyanúgy megmaradtak és ti sem lettetek a balos hibák iránt elnézőbbek.
Majd meglátjuk. Mindenesetre kezdetnek nem rossz.
Kis hazánkban láttunk már egyetlen góllal pajzsra emelt azonnal világsztárnak kikikiáltott labdarugót és most hosszú idő után "csináltunk" egy igazán szép és értékelhető választási eredményt.
Mi képesek vagyunk a kis győzelmeket is felnagyítva értékelni.
Majd akkor beszélhetünk igazi feltámadásról, ha már zsinórban a 10-en is túl leszünk.
Addig pedig erőt megfeszítve dolgozni kell tovább, hogy bele ne zuhanjunk abba jelképes szakadékba.
PuPu helyesen fogalmazott, amikor ezt írta: - "...ez, egy biztató első lépés, gratulálok mindenkinek, aki részese volt a győzelemnek - sok munka vár még rájuk, de most megtapasztalhatták az erőt, melyet az együttműködés ad."
Mert azt ne feledjük, hogy a Fidesz és a Jobbik még sokáig jelentős erőt képvisel.
Azt meg a gyakorlatból tudjuk, hogy "ami összetartozik, az előbb vagy utóbb összenő!"
Nekünk pedig József Attila gondolataiból erőt merítve:
"...s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."

Frank írta...

"....az LMP-t nem is számítom hozzájuk, ott a pártelnökön kívül kevés a tróger..." :-)))
Tökéletes jellemzés.

Frank írta...

cakafidesznek: ha szót fogadunk, és nem vonuk le messzemenő következtetéseket a tegnapi választási sikerből, örülni azért szabad?

Frank írta...

bocs', örülni biztosan lehet, de selypíteni nem muszáj, tehát: csakafidesz helyesen.

kekec írta...

Na látod, csakafidesz? Ha van miért, akkor dicsérni is tudunk. És örülünk.
Orbánnak lehettek REÁLIS felmérései is, mert már hetek óta az a fidesz-mantra, hogy nem Veszprémben, hanem Tapolcán fog eldőlni a 2/3. Nem lehet elbizakodottan lazítani!

Névtelen írta...

"...a tortából, ha valakinek nagy szelet jut, akkor a többieknek csak kisebb juthat." - Így.

Kibic37 írta...

Na végre!
Kis eredmény - úgy globálisan - de eredmény. Örülnünk kell neki, és most ne rontsuk a hangulatunkat azzal, hogy a társadalom jókora hányada még mindig nem fogta fel, hogy ez egy nulla végértékű játszma.
PuPu, hogy lehetsz olyan kegyetlen, hogy Micit, népünk Bölcs Vezérét olyan elmaradott országokba száműznéd, mint Azerbajdzsán, vagy Örményország. Szerintem neki egy fejlett nyugati demokráciában a helye, konkrétan Hollandiára gondolok. Még konkrétabban Hágára. Lám, Milosevič is milyen jól érezte ott magát ...

talalom írta...

Hihihi! Csakafidesz: mindig azt képviseltem nagyjából, bírálat ügyben amit Te. Ahogyan az örömmámor lehet indokolt, úgy a vak düh is, de egyik sem a legjobb eszköz ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

morzsi írta...

De. Bizony lesz még lehetősége a fidesznek. Először is fizetőssé teszik a Veszprémet elkerülő 8-as főutat. Aztán bírósági úton támadják meg a választás eredményét, újraszámolás is lesz!
Aztán napokon belül kiderül, hogy Kész Zoltán biszex, transzvesztíta, minden takarítónőt megerőszakolt amerre járt, sőt, egy alkalommal majdnem megejtette Wittner Máriát is, csak Harrach Péter úr határozott fellépésének köszönhető, hogy nem.
Ma minden bizonnyal összeül az AGY!
Be van rendelve Gucci Habony Árpi és Goebbels G. Fodor is.
Verne Gyulát megszégyenítő fantáziájuk ma szárnyalni fog, csak figyeljétek meg!

vadvirág írta...

Kibis37 hozzászólásával értek egyet. Sok helyen olvasom, hogy jó lenne ha a geci elhagyná az országot. De ez azt sugallja, hogy számonkérés nélkül megtehetné ezt.Ne erősítsük ezt a feltételezést. Börtönben a helye teljes (a családját is érintő) vagyonelkobzással.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek veled, mint általában mindig.

Jólesik a többiek optimizmusát is olvasni.

Igazatok van, az igazi összefogás az visz a győzelem felé, mert annak súlya van.

Reméljük azok is megértették ezt, akik most még külön utakon indultak el.

Az is biztos, hogy egy demokráciában is lenni kell közösen vállalható céloknak, amiért érdemes összefogni.

Orbánnak sokat köszönhetünk, mert adott nekünk olyan célt, amiért érdemes összefognunk !

Üdv: sphagin.

csakafidesz? írta...

Frank (6:34)

"bocs', örülni biztosan lehet, de selypíteni nem muszáj, tehát: csakafidesz helyesen."

Igen, örülni lehet, selypíteni nem muszály és másoini pedig pontosan kell.

Mivel a pontos másolással gondok vannak, ezért ideírom a csakafidesz-t helyesen.
Ez közelről és távolról egyaránt így fest: csakafidesz?!

asta írta...

Csatlakozom az örömmámorhoz. Igen! Ez az első lépés.... Technikailag persze nem sokat gyengít a kormányzati erőn, nem is ez a jelentősége.

Hogy mégis nagyon örültem azért van, mert hatalmasat javított a reménytelenség érzetemen. Azért van nagy jelentősége, mert azt mutatja, hogy a választóknál tényleg kezd betelni a pohár.... ilyenkor szokott aztán földindulás szerűen omlani minden. Legalábbis remény van erre. Annak is örültem, hogy a Jobbik sem tudta növelni a támogatottságát.
Ma szerintem az éket a Jobbik felé kell fordítani, mert a Fidesz magától is lenullázza magát az egyre eszementebb ötleteivel. Abban nem lehet reménykedni, hogy micink meghátrál... inkább falhoz csapja az almás pitét:)) Ezt egyre több értelmesebb híve is látja már...szép finoman készülnek a köpönyeg megfordítására.
Sok tanulsága van ennek mindenki számára.

asta írta...

Ja és a legfontosabb: Köszönet a veszprémieknek!:)

csakafidesz? írta...

morzsi hozzászólásához(9:44)

Amit itt leírtál az remélem enyhe túlzás - nincs ennek még egyenlőre akkora jelentósége - az eseményeket pedig mindig érdemes az értékükön kezelni.

De. Semmi sem kizárt és minden lehetséges!

A kicsinyesnek nevezhető bosszúval szemben én azt tartom inkább lehetségesnek, hogy a Fidesz okulva Veszprém tanulságaiből a kövekező három időközin már a Jobbikkal közös jelöltet indít.
Nem ünneprontásként mondom, de ha a tegnapi szavazatokat összeadjuk a matematika elemista szabályai szerint a Fidesz-Jobbik közös jelölt, nyert volna.

Öreg harcos írta...

Tudjátok számomra mi a döbbenetes- hogy még mindig 33% százalék rájuk szavazott..Na, ezt nem tudom felfogni..Ettől teljesen "kész" vagyok..Persze az eredménynek örülök. Remélem Morzsi ironikus jóslata nem válik be..

Varjú néne írta...

Kár. Káár! Annyira örülnek maguk itt, egy választási győzelemnek.
Penig a világ halad előre. Nem volt itt ebben a kicsinyke országban elég sze, sze, szerencsétlen? Most mondják, hogy kiaszabadul Tóásó Előd!
És akkor hazajön! Ide! Brrrrrrrr.

visszapillantó tükör írta...

Érdekes megjegyzés.
Török Gábor:
"a Készt támogató pártok hibát követnének el, ha az országos erőviszonyokra fordítanák le a veszprémi választás eredményét, hiszen a sikert nem saját jelölttel érték el, hanem épp a háttérbe húzódásukkal..."

asta írta...

Török G. megjegyzése a lényeg... és ez elég szomorú. Ellenben mégis azt bizonyítja, hogy lehet összefogott támogatással sikerre juttatni egy közös jelöltet...

Observer írta...

Két apróság.

Az egyik: a közismerten független közvélemény-kutatók még egy nappal a választás előtt is a Fidesz 6 %-os előnyéről értekeztek. Ebből lett közel 10 %-os zakó. Három lehetséges megoldás létezik.

Egy: a független közvélemény-kutatók nem értenek saját szakmájukhoz.
Kettő: a független közvélemény-kutatókat lefizették.
Három: mindkettő egyszerre..

A másik: Hibbant Mici tényleg elhitte magáról, hogy mindenható, neki már senkire sincs szüksége, elboldogul ezzel az inci-finci országgal egymaga is. Nagy ívben seggbe is rúgta azt az embert, aki nélkül még mai is legfeljebb a felcsúti kocsmában merengene a sokadik feles után arról, hogy miért is nem lett belőle egy második Puskás Öcsi. Valami azt súgja, hogy ezerszer meg fogja még ezt bánni a kis köpcös. Ha valamikor, hát mostantól (ismét) igazán nagy szüksége lenne Simlis Lui nagy eszére. De Lajosunk - miután túl van az első nagy haragján - immár a jövő építésével van elfoglalva, és tartok tőle, hogy ebben a jövőben Orbán Viktornak nem jut majd hely. Lahet lassan bőröndöket vásárolni. Akár Guccit is...

visszapillantó tükör írta...

Asta 14:28
Nem tudom, hogy ki a szerző én Török Gábor oldalán találtam az elemzésből egy részletet, itt a teljes oldal (aki még nem ismeri):
http://pcblog.atlatszo.hu/2015/02/23/a-fidesz-veszpremi-veresegenek-ot-oka/

pleinair írta...

Csakafidesz?: "..a Fidesz okulva Veszprém tanulságaiből a kövekező három időközin már a Jobbikkal közös jelöltet indít."

Szerintem, ha a fidesz közös jelöltet állítana a jobbikkal, több szavazatot veszítene, mint amennyit nyerne. Csak a kis, főleg cigány-lakta falvakban lenne népszerű egy jobbikkal közös jelölt.

Ha a fidesz választási szövetségre lépne a jobbikkal, nyíltan vállalná, hogy egy gyékényen árul egy neonáci párttal. Persze amilyen hatalomvágyó gátlástalan banda lehet, hogy ez nem okozna nekik gondot.

A tegnapi győzelem lélektani hatása nagy. Hatással van az elbizonytalanodott hívekre , és a meggyöngült hatalomra is.
Sokszor a lavinához is elég egy tüsszentés.

grund írta...

csakafidesz? 10:24
Gondolom nem olvastál Salgótarjánról az önkormányzati választások után, azért nem látod esélyét a "kicsinyes" bosszújuknak. Mert bizony ez a maffia van olyan kicsinyes! Csak emlékeztetőül: önkorm.-i támogatás nagyságrendekkel való visszanyesése, megyeszékhely áthelyezés kérdésének bedobása (a megyei közgyűlés székhelyét már át is helyezték)...

Suttyó írta...

Grund, végül nem helyezték át a közgyűlést sem, nyilván rájöttek, hogy akkor ilyen alapon Hódmezővásárhely is megigényelhetné, Szeged lefokozása meg mégiscsak nagy feltűnést keltene.

sphagin írta...

Ami Török Gábort illeti :

A választók TUDTÁK, hogy kik állnak Kész mögött. A kampány hajrájában minden támogató párt érte mozgósította a híveit a helyszínen.

Nem igaz tehát az, hogy a pártok visszahúzódása miatt szerepelt volna jobban a független jelölt.
Kész volt a pártok SAJÁT JELÖLTJE !
Mint ahogy Medgyessy sem volt MSZP tag és mégis miniszterelnök lehetett az MSZP támogatásával.

Azzal viszont egyetértek, hogy a jelöltnek megfelelőnek KELL lenni ahhoz, hogy sikerüljön vele nyerni.

Az is igaz lehet, hogy ma még országosan nem ez lehet a helyzet, de a karaván halad....

visszapillantó tükör írta...

Sphagin 18:45
Szerintem a pártok visszahúzódását úgy kell érteni, hogy látszólag csak a saját infrastruktúrájukat adták kölcsön :-)