2015. július 27., hétfő

ERDÉLYBEN, OTTHON

Nem, nem Felcsúton, a Kancsó Aréna tövében álló házban, nem is a faluszéli kétszobás házban, melyből az egyik szobának konyha volt a neve, nem a Mester utcai tanácsiban.
Nem a régi üzlettárs Kékessy veje által megvásárolt minőségi cserében, nem a tán a mai napig használatbavételi engedélyt nélkülöző Cinege utcai házban, mely arról nevezetes, hogy azt is csak egy oldalról szabad fényképezni, mint gazdáját, a csámpás orrából kifolyólag, nem.


Mint egy facebook-bejegyzésből kiderült, a Nemzeti Sejt Erdélyben van otthon.
Persze Kazahsztánban is, csak itthon nincs otthon...
Hogy ezt ő miért gondolja így, arra nemigen van válasz, hiszen arrafelé magas állami tisztsége előtt semmi dolga nem volt, hacsak le nem számítjuk állítólagos kastélyvásárlását, vagy  ősei  vándorló életmódjából adódó előfordulásának lehetőségét.
De az tény, fenemód otthon érzi magát arra, úgy érzi tán, ő is egy csavaros észjárású székely góbé, ami persze igaz is lehet, amennyiben a hazudozást és csalást, mások tudatos félrevezetését a Magyar Tudományos Akadémia átkeresztelte, politikai tevékenysége keretében.
Nem lenne min csodálkozni, nem ez az első nemzeti intézmény, melyet a magát nemzetinek tartó oldal a sárba tipor.


Aztán megfejelte még a dolgot, és megosztott egy fotót a közösségi portálon egy jelvényárus kínálatáról, melyen Nagy-Magyarország kitűzők szerepeltek, erdélyi csinált-zászlók és címerek társaságában, melyek a legutóbbi idők termékei.
Hiába, a kereslet kínálatot teremt, a keresletet pedig ki kell elégíteni, meg aztán van az embereknek egy csoportja, akik imádják magukat karácsonyfaként feldíszíteni, meg különféle jelmezekben flangálni.


Talán meséltem már - a rendszerváltás idején eljött hozzám beszélgetni egy régi cimbora, aki tele volt jelvényekkel.
Kérdem tőle: Hát te hogy nézel ki, bakker?

Olyan vagy, mint a szovjet tanácsadó az ogadeni sivatagban, jelvényt szarnak utánad az oroszlánok!
Hát így legalább tudják, hogy melyik politikai oldalhoz tartozom, válaszolta büszkén.
Te miért nem tűzöl ki jelvényt?
Hát mert nekem nincs szükségem rá, rólam tudják...

Ha nem volna annyira siralmas, hát hemperegni lehetne a röhögéstől a jelmezes-jelvényes idióták láttán, de hát be kell látni - akiknek a fejében nincs semmi, azok iparkodnak legalább kívülről feldíszíteni magukat.

A románok humorérzéke ebben a témában persze nem túl fejlett, külügyminisztériumuk tiltakozott is a miniszerelnöki poszt ellen, mondván: a revizionista jelképek népszerűsítése ellentétes a román-magyar alapszerződéssel.
De hát kit érdekel ez, ha mi egyszer otthon vagyunk.
Olyan ez, mint amikor a házadban az albérlő tudatmódosult állapotban hőbörögni kezd, teleszarja az udvarodat és kijelenti, hogy ő van otthon, te meg húzd meg magad.
Lehet Trianont vitatni, csak nem érdemes.
Aki megnézi Teleki Pál 1910-es etnikai térképét, annak be kell látnia, kikeféltek bennünket Erdélyből a kemény jellemű móc pásztorok, és a helyzet azóta csak romlott - nem is keveset.

Mellesleg azóta elvesztettünk két világháborút, Horthy elismerte az ország felosztását nemzetiségei között  a trianoni békével, nemsokkal utána átadta a hatalmat a nyilasoknak, így a II. Világháborút lezáró békét is sikerült utolsó csatlósként abszolválnunk, most meg otthon vagyunk, meg revizionista jelképeket mutogatunk.
Az se zavar senkit, hogy a jelvényeken bekebelezzük Horvátországot is, ami soha nem tartozott Magyarországhoz, de olyan jól mutat, ugye.
Ki csodálkozna azon, ha a románok begorombulnának és hirtelen felindulásból úgy seggberúgnák szeretett székelyeinket, kiknek oly meghatározó szerepük volt a magyarok létrehozásában, hogy repüljenek, mint a vadludak költözés idején?



Az Unió módot adott volna ezeknek az idióta revizionista törekvéseknek elejét venni, hiszen a határok eliminálásával szabadon lehet vállalkozni, tanulni, dolgozni egymás területén, a határon átnyúló régiók Európájában, de nekünk soha nem kellett a jó, mi még abból sem tudtunk tanulni soha, ha orrbavertek bennünket.
Mi nem békességet, fejlődést akarunk, hanem egy olyan tükröt, melyben ott áll a Főméltóságú Sejt díszmagyarban, az ostoba paraszt meg a hülye proli meg elandalodva szemlélheti három tenger mosta, mégis büdös talpát.


Ha csak a románokat kóstolgatnánk, még istenes lenne, de a kerítéssel belecsesztük az ideget a szerbekbe is, a kancelláriaminiszter megfontolt nyilatkozatával titkosszolgálataink Ukrajnai tevékenységéről meg az ukrán szélsőségesekbe, de meg is nyugtattuk őket, ha a kárpátalji magyaroknak menekülniük kell, hát képesek vagyunk elhelyezni százhetvenezret.
Persze arra nem tett senki befogadónyilatkozatot, hogy mi lesz, ha kilencmillió magyarnak kell menekülnie hirtelen - volt már ilyesmi a történelemben.

Ezek a nacionalista, sovén idióták csak a bajt okozzák, a tevékenységüknek semmiféle pozitív hozadéka sincs.

A Mici meg nem ért máshoz, mint ellentétek szításához, emberek, társadalmi csoportok, nemzetek szembefordításához, a gyűlölet szításához.
És nem tanul semmiből, legfeljebb akkor ötlik majd fel benne a gondolat, hogy valamit elcseszett, mikor már porzik körülötte a vakolat.


Kevesen fogjuk sajnálni...

:O)))

11 megjegyzés:

hello írta...

Én már jó ideje csodálkozom azon, hogy a román szomszédaink még nem vertek be 1-2 autóablakot, vagy minimum eresztették le a kerekeit a fotón látható fazonú és hasonló matricákkal felcsicsázott, magyar rendszámú autóknak, mikor a gazdáik az Édes Erdélybe veszik az irányt.

PuZsu írta...

Tekintve, hogy a góbé olyan csavaros eszű ember, aki furmányos módon, mások becsapására képes, sőt erre nagyon is hajlamos, régi igazság, hogy a góbéval nem érdemes ujjat húzni, mert úgyis túljár az ember eszén. A miniszterelnökségig vitte Orbán góbé is, hiszen addig forgatta a szót, hogy végül is mindig neki lett igaza.... (Szvsz PuZsu!)

góbé írta...



"... A Mici meg nem ért máshoz, mint ellentétek szításához, emberek, társadalmi csoportok, nemzetek szembefordításához, a gyűlölet szításához..."

Minden szavad igaz, de ehhez szellemileg kellően alultáplált, befogadó környezet is kell, ami sajnos megvan. Lehet hogy már nincsenek túl sokan, de emlékezzünk vissza, mi volt 1944. márc. 19. után...Ők sem voltak sokan s felforditottak egy országot.

Beleborzongok ha átgondolom, mi lehet itt rövidesen...

hello írta...

Kedves Góbé, nagyon tetszik, rendkívül találó ez a "szellemileg kellően alultáplált" kifejezés - engedelmeddel terjeszteni fogom!

Amúgy meg, az agykontroll azt tanítja, hogy mikor valami borzalmas dolog jut eszünkbe, azonnal tegyük hozzá, hogy "TÖRÖL, TÖRÖL!", mert különben bevonzzuk a megvalósulását!

nemóvatos írta...

A baj csak az, hogy az általad leírtakat nincs aki a parlamentben és a nyilvánosságban röviden, tömören és érthetően előadná s felszínen tartaná.
Tanulságos volt Török Gábor tegnap Olgánál, de talán még Schiffer is.
(ajánlom becses olvtársak figyelmébe)

hello írta...

Nemóvatosnak:
Schiffer szerintem egy komplett kortesbeszédet adott elő Olgánál, minden mondatával az LMP-t és magát fényezve: csak ő tudja és mondja a tutit, mindenki más csak riogat, cimkéz és kirekeszt - szerinte.
Nem tehetek róla, nem veszi be a gyomrom a pasit.
Szél Bernadett egy normális csaj - csodálom, hogy bírja ki Schiffer mellett.

Névtelen írta...

scifferrel még anno 2011- ben egy tüntetésen személyesen beszéltem-volna-ha méltat engem és egy másik tüntető társamat annyira , hogy beszélgetés közben a szemünkbe néz és nem a saját semmitmondó baromságait szajkózza, ahelyett, hogy arra válaszolt volna, amit kérdeztünk tőle.
Kifejezetten volt a csávóban valami ellenszenves hüllőszerűség, tényleg,ja és ugyanolyan porba fingó seggdugó , mint a diktátorunk....

Donáto írta...

"hello"-nak!
Amúgy tudja valaki, hogy mi lett a sorsa annak a feljelentésnek, amit Schiffer tett Gyurcsány ellen Sukoró ügyben? - Igen, azt tudom, hogy a bíróság minden vád alól felmentette Gy.-t.
De indult hamis vád miatt eljárás Schiffer ellen?

PuPu írta...

Ismeretlen elkövető ellen indult az eljárás, ez a beszari feljelentgetők szokásos módszere...
:O)))

Névtelen írta...

Így igaz, Schiffer védte a Micit és betámadta Ferit.

Eztet meg jól nem értem. Biztos csak alakoskodott, ismerem a fajtáját.
http://mandiner.hu/cikk/20150617_schiffer_el_a_kezekkel_a_dk_partfinanszirozasatol




nemóvatos írta...

Csak a rend kedvéért:
ha már ennyire schifferbe mentünk át, őt feltételesen említettem, de ami miatt az az, hogy szerinte sem Orbánhoz képest kéne már végre megválasztani a mondandót és a teendőt.
És tegnap --szintén olgánál-- erről beszélt Hiller is.
Hátha kigyúl a fény a demokratikus oldalon oszt meglátjuk azt az embert akiről kedvenc Tevénk a mai posztjában írt.