2015. július 25., szombat

TUSVÁNYOSI TURUL


Hosszú éveken keresztül elég volt elemet cserélni benne, de ennek vége.
Itt lenne az ideje egy nagygenerálnak, fődarab-cserével egybekötve.
Sajnos a modern orvostudomány még csak kísérletezget, egyelőre állatkísérletek folynak, és bár oda beleférne, de a dolgok mai állása szerint maximum egy tyúk agyára lehetne cserélni a kormányfői agyat.
Ami azt illeti, még az is sokat hozna rajta, szegényen.

Igaz, ha elégedetlenül csóválná a fejét a demokraták láttán, akkor csörögne a feje, de még így is megérné - a pozitív hozadékért mindent, ugye...

Orbán beszédet mondott Tusványoson, ahova úgy jár vissza, mint liba a tavaszi zsenge vetésre.
Ennek vélhetőleg az az oka, hogy a szabadegyetemnek becézett Úrfelmutatásra leginkább külhoni hívei masíroznak hosszú, tömött sorokban, ők meg szeretik hallani, hogy milyen fasza gyerekek, ellenben nem kell a szónok hülyeségeitől direktben szenvedniük - egyelőre.
De ez a meccs még nincs lefutva, hiszen a helyi fajmagyarok rendszeresen a románok orra alá dörgölnek ezt-azt, egészen addig, míg egy helyiérdekű orbánviktor jól seggbe nem rúgja az egész társaságot, beleértve a Nemzeti Sejtet és bánatos nyáját is.

A Nemzet Esze - mit tegyünk, ennyi jutott nekünk - minden évben ütős beszédeket mond, általában a liberálisokon és a baloldaliakon szeret ilyenkor ütni, de ez egyre kevésbé sikerül neki.
Ennek az az oka, hogy beszari, nem meri világosan kimondani, amit gondol, hanem furfangosan ravaszkodik, mint székely ember szegkovácsa, a patkolás árának kialkudása során.
A legnagyobb bajáról ő még nem is tud, mert nemigen merik a szemébe mondani, hiszen akkor oda a kerítésdrót-biznisz, ez pedig az, hogy ez a püffedt fejű, gyógyszerrel kisámfázott diktátorocska unalmas.
Unalmas, amit mond, ahogy mondja, unalmas a módszer, ahogy veretes ostobaságait bele akarja verni szeretett alattvalói fejébe, unalmasak az Unióval szembeni hepciáskodásai, törekvése a világpolitikát befolyásoló politikus imázsának felmutatására, unalmas ez a szerencsétlen, úgy, ahogy van.

Baromságaitól itt és most sem tudta megkímélni hallgatóságát, fekete-afrikai veszéllyel riogatta a sok szerencsétlent, akik alig várták már, hogy valami lelkesítőt is hallhassanak a tűző napon.
Mici megállapította: az újkori népvándorlás politikai folyamatok (lásd: éhendöglés, mint politikai folyamat...) következménye, és az igazi komoly fenyegetés nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből.  
Meg az ő ostobaságának feneketlen mélységeiből.
Ül a szudáni faluban, tehénszarral tapasztott, vesszőkből font kunyhója előtt a marhapásztor, nézi a sámán által gyújtott tűz tűéles képeit és elhatározza, hogy ha beledöglik, akkor is emigráns lesz, méghozzá Magyarországra jön, megélhetésinek, mert ott van a paradicsom, sőt még a paprika is, degeszre eheti magát lecsóval...
Innen már csak egy lépés lenne a sárga veszedelem emlegetése, de volt Kínában és rájött, hogy többen vannak, mint mi.
Ha jól belegondolunk, a kínaiak ötödik hadoszlopa már a spájzban van, ott forgatja az üvegtésztát a vokban és várja a Kínai Kommunista Párt parancsát az ország elfoglalására.
És akkor a zsidókat még szóba se hozta, akik kiisszák majd a vizeinket, ki tudja, lehet, már a Balaton is apad - sunyi népek ezek a zsidók, lehet, hogy a Vörös tenger után most a Balatonon akarnak száraz lábbal átkelni...

Miután a menekültek zöme Afganisztánból, Irakból, Szíriából érkezik, logikus hát, hogy szerinte nem ők jelentik a fő veszélyt.
Ha éppen apadna a menekültek áradata, akik az Iszlám Állam és a többi vallási és egyéb terrorszervezet elől menekülnek, akkor besegítünk nekik, a baráti Törökország elkezdi bombázni Szíriát, egy koszból az Iszlám Állam egyetlen hatékony ellenségének számító kurdokat is.
Hadd tegyünk szert kurd háborús menekültekre is, ha már azok nem veszélyeztetnek bennünket.
Szóval, az ilyen precíz helyzetértékelések után megkönnyebbül a hallgatóság, főleg, miután meghallgatja, hogy a baloldal  a határontúli magyarok bevándorlása ellen kampányolt, ami ugyan nettó hazugság, mert azért kampányolt, hogy aki nem él az országban, az ne is dönthessen róla.
De mindegy, külhoni jobboldali ember szeret szép havasi gyopárral díszített hazugságokat hallgatni, mert önérzete az aztán van - mint tudjuk, székely szarta a magyart...

Szóval mindeni tette a dolgát, A Sejt beszélt, Rogán nyelve a helyén volt, mi meg aggódva figyeltük, nem üzen-e hadat Amerikának.
Megúsztuk,már csak az ukrán menekültáradatot kell majd megúszni, melyet - még két-három hülye nyilatkozat után - sikerül majd ránk szabadítani.

A Gellérthegy oldalában oszlopáról pofára esett a büszke turul.
Rossz ómen, habár, ha jobban belegondolunk...

:O)))



11 megjegyzés:

Ottilia Marton írta...

Azt hittem ezt az Afrika éhenpusztulása elemet senki nem tartja fontosnak és nem tartja elképesztőnek, hogy maradjanak magukban sorsukra hagyva--csak fehér Európa virágozzék a kerítései között---keresztény gondolatra senki nem figyel fel!
Pedig a legocsmányabb ez volt SZERINTEM

a többi csak hülyeség volt, de tömény népirtásra felszólítás, miközben Magyarországban meg sokasodjunk :(

Geza írta...

Jah, a porba hullott turul az nekem is tetszett (baar amilyen vihar delutan a Campona kornyeken elkapott, attol egy kicsit tobbet vartam volna - mondjuk, ha a Boszormenyi uti turult kapta volna fol es elrepitette volna a XII-keruleti, altalaban a "kevesbe unszimpatikus"-nak klasszifikalt fideszes polgarmester hazaig, es ott jol magasrol elejtette volna).

Szerintem a beszed a helyen volt. Abban biztos vagyok, hogy az, ami szamodra Pupu az "unalmas" jelzovel illetheto, az a tarsadalom tobbsege szamara "fordulatos", "aktualis" es legfokeppen "lenyegretoro" - vagy ha nem teljesen, maj beleverik a tisztelt fejukbe, merthogy a beszeded parhuzamosan lehetett latni tobb csatornan is, beleertve a "most mar aztan piszokul objektiv es anti-orbanos" Hir TV-t is. Szamomra a leghalvanyabb ketseg sem merul fel abban a tekintetben, hogy a bevandorlo kerdes (vagyis az idegengyulolet) fogja orbant meg sokaig a hatalomba tartani, hiszen ez egy biztos pont, amiben a nagykepu kul- es belhoni magyarok tobbsege megtalalja a kozos nevezot.

hello írta...

Hogy miket tudok meg Tőled!
Merthogy nálunk a tornádó + a felhőszakadás ismét áramszünetet eredményezett, így ezekből a tudósításokból kimaradtam. De legalább - hála a normalizálódott hőmérsékletnek, + a hírek legalább átmeneti nélkülözésének - korán lefeküdtem, és kitűnően aludtam.

Azért a boxnak hála, az ATV éjszakai ismétlését ma már láttam. Legjobban azt csodáltam, hogy Mici őszintén elmondta: a 8 millióból 1 millió érkezett vissza, és a 80 %-uk adott neki tetsző választ a konzultációs kérdéseire. Napok óta hőség volt, de annyira nem, hogy az ellenzék megszólalói közül egynek se jusson eszébe kiszámolni ezt a bonyolult matematikai műveletet, és közzé tenni a neki jutó néhány másodperces megszólalási lehetőségében, hogy lám csak lám, a 8 millió honi magyar választópolgárból már csak mindössze 800.000 - azaz 10 % - hajaz a hajdan az autók hátuljában automatikusan bólogató ebekre!

Emami írta...

Köszönet a cikkért.Nagyon jók a meglátásaid. A beszéd nagy tömegeknek íródott.És az íve ezért inkább egy szótagoló felolvasás volt, mint érzelmektől átitatott beszéd.Minden szó mértanilag ki volt dekázva.Mintha reszorttémák eredőjének lett volna a sima felsorolása.Itt nem maradt kétség arról, hogy nagy bajban vagyunk. Am blokk.A bajok okozóiról vitát leehetne nyitni, de nem érdemes.Itt gyors reagálásra és nem lassú beszédre lenne szükség.És égi jel, a Gellérthegyről a szél által leterített fejre állt ócska sas .A fotó remek.A vizuális ábrázolása
a helyzetnek nem igényel kommentárt.Jó lenne az ész érveket felsorakoztatni, mi lenne a leg európaibb megoldás az élve maradáshoz.Valamennyiünk érdeke.

okleveles írta...

Mindig van lejjebb. Az alcsuti jövőbe látó kiáll a rétre és osztja az észt a hallgatóságnak, Magyarországnak sőt, Európának. Mit Európának? A világnak! A helyszínhez méltó emelkedett bölcselkedése maga a szellemi tragédia, a közröhej és az előadó valamit az előadót megválasztó nemzet szégyene.
A jövő megismerhetőségének természetrajzáról szóló kinyilatkoztatása, annak a korszakos felismerésének a közkincsé adása, hogy a „jövő nincsen kész, csak ezután történik majd meg” minden bizonnyal az emberiség nagy gondolatai közé fog ezentúl tartozni. Különösen akkor, ha használati útmutatóját is figyelembe vesszük: „Ne meresztgessük előre fele a szemünket”. A hajó orrában álló hajóskapitányok figyelő szeme helyett a menetiránynak háttal ülő evezősök fedezik fel a helyes útirányt, a célt.

Névtelen írta...

Most már csak a nagyvilágot kell meggyőzni róla, hogy kövessék a Vezért, kövessék Magyarországot - hiszen az a felcsúti dombok géniuszának útmutatása alapján már jobban teljesít, sőt....

Unknown írta...

Gratulálok PuPu!

Orbán unalmas! Ez a legelső dolog, amit tudni kell róla! 2002-ben a választások után minden barátomnak megírtam és elmondtam: el kell kezdeni ásítani, mégpedig a szörnyülködés helyett! A zagyvasággal nem szállhatunk vitába! Élcelődni pedig azon lehet, ami mókás, vagyis még van benne remény: a hit maradványa, vagy valamilyen tévhit. Kiüresedett, hit nélküli, dermesztő, eltökélt és arcátlan unalom! Nevetnénk rajta! Szeretnénk nevetni! De jó lelkiismerettel csak ásítani tudunk!

e.

panelproli írta...

Micihez nem tudok mit hozzátenni, mindent elmondtak előttem.
Meg különben is, tele van már a hócipőm azzal, hogy mindig csak követjük a mondókáját, ő irányítja a közbeszédet időtlen (idétlen) idők óta, mi meg csak reagálunk jól-rosszul arra, amit felböfög.
Inkább a kurdokról.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kurdiszt%C3%A1n
Biza, jól jött a törököknek a bombázási lehetőség, hadd hulljon az összes ellenség...
Mióta az eszemet tudom, azon morfondírozok, hogy miként van az, hogy kb. negyvenmillió kurd van szétszórva öt országban, (nem számítva a világszerte szétszórtakat) és a világon senkinek nem okoz fejfájást az, hogy kapnának saját területen hazát.
Aztán meg nagyon utáljuk őket azért, hogy küzdenek az önálló országuk megteremtéséért olyan eszközökkel, amijük van...

Jose Luis Torrente írta...

A lezúgó turul talán valaminek a kezdete??

Mindenesetre a kis zsebgecinek egyre gyűröttebb a tébolytól megtépázott feje.Ezen még a kivezényelt fizetett tapsolók és önkéntes seggnyalók sem tudnak változtatni.

woody írta...

Hát erről ennyit
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/miert_viszonyul_menekultekhez_ilyen_kocsogul_orban

terlasz írta...

"egy tyúk agyára lehetne cserélni a kormányfői agyat" Én inkább rafinált gazembernek mondanám.