2012. január 26., csütörtök

AZ ELMAGÁNYOSODOTT CÉDRUS

Mint cédrus a libanoni fennsíkon, úgy magasodik nemzetünk uralkodó politikai elitje fölé a Vezér, aki most személyesen is elment, megtekintendő a nevezetes fát, felkeresni az ország állam és kormányfőjét, mint hazánk legfontosabb külpolitikai kapcsolatainak egyikét.
Ez a magasodás persze nem nagy kunszt, tekintve hogy az ominózus elitet maga a Nemzeti NB.II válogatta ki egy, a szűkebb pátriájában megrendezett vetélkedő keretében, melynek találó címe ez volt: Futva hozd a kalbászt majom!
Két oka lehetett annak, hogy felkereste ezt a szép, de hányatott életű kis országot.
Az egyik, hogy Libanon nem Európában van, így aztán talán megússza, hogy a helyi politikai körökben úgy nézzenek rá, mint paraszt a hatlábú grúz kecskére, merthogy itt még talán nem ismerték fel világpolitikai nagyságát, tehát van esélye néhány napot pihenni.
Fontos ez, így talán el tudja kerülni, hogy hirtelen el kelljen utaznia a bolgár tengerpartra rekreációs célzattal, habár ez még nem biztos.
Másrészt meglehet, megtetszett neki Libanon, a harcok földje, hol már évtizedek óta szólnak a fegyverek, ahol mindenki mindenki ellen harcolt már, és ahol úgy teremnek a hősök és mártírok, mint máshol a krumpli.
Pénteken a miniszterelnök felszólal a Változás az arab világban: demokrácia és pluralizmus című konferencián, szombaton várhatóan kitör a forradalom, annyi a tárgyalópartnereknek!
Hogy azért ne hagyjon minket kétségek között, elutazása előtt még üzent a világnak, interjút adott a Wall Street Journalnak, melyben kifejtette: "Politikai pályám legnagyobb intellektuális kihívása előtt állok."
Habár szerintem téved, mert számára a legnagyobb intellektuális kihívást a Tízparancsolat Ne lopj! és Ne hazudj! parancsolatainak, valamint a demokrácia fogalmának értelmezése jelenti, de ne akadékoskodjunk, ő azt gondolja, hogy a kihívások non plus ultrája az, miszerint „Olyan gazdaságpolitikát kell összeállítanom, amely megfékezi az eladósodottságot, három százalék alá nyomja a költségvetési hiányt, miközben sok EU-országban recesszió van, idehaza pedig alacsony a növekedés"
Hát igen, van az úgy, hogy a versenyző az első akadálynál már el is bukik, habár kétségkívül értékelni lehet a szép, árnyaltan hazug megfogalmazást.
Talán a Legnagyobb Kettéfűrészelt Magyarnak mondatszerkesztése során nem tűnt fel, de nem ártalmas tisztázni azt, hogy az eladósodottság egy állapot, melyet nem lehet megfékezni, mivelhogy erre csak az eladósodás tekintetében nyílik mód, ez esetben viszont felmerül a kellemetlen kérdés: hun a dudva vezérem?
Merthogy állítólag csökkentetted az államadósságot, egyidejűleg a költségvetés deficitjét és növelted néped életszínvonalát, mint tudjuk…
Ha jól emlékszem, az eladósodást már egyszer mintha nekiálltál volna megfékezni, győzelmi jelentéseket is hallottunk meg jelentéseket ezermilliárdok szélbe szórásáról, de ez a fránya eladósodási folyamat csak nem akart visszafordulni, több az adósságunk, mint valaha, nemzetünk pénzecskéje pedig elenyészett a Vezéri Szent Jobban.
Egyszer talán majd el kellene számolni ezzel is az Embernek, Aki Soha Nem Hazudott, De Mindenért Felel.
Ami a költségvetési hiányt illeti, nem vagyok egészen biztos abban, hogy neki kellene itten a scsotkának lenni az Idegestekintetű kezében, aki még ma is a kormányváltáskor megálmodott 7-8 százalékos hiányt mantrázza, holott főnökét ezzel már egyszer világgá küldte Barroso, - nem kellene még egy sallerért házhoz menni.
Talán – ehelyett - meg kellene próbálkozni valamilyen épkézláb gazdaságpolitikai megoldással, ezzel párhuzamosan a demokratikus ellenzék elkezdhetné beárazni és összeadni, hogy mibe is került az országnak a Vezér negyven kardcsörtetése, Barroso húsz esetben történő hülyének nézése, száz idióta és ezer antidemokratikus ötlet gyors kivitelezése, egy Matolcsy, egy Szijjártó, egy Kósalali, egy Lázárjanó, plusz felszolgálási díj.
Nagyon lehet röhögni az EU országok és a mi hazánk összevetésén, mely tipikus példája annak, hogy a Nemzeti Sárkánybimbó mára már maga is elhiszi, amit tehetséges PR szakemberei előrágva a szájába adnak.
Az is dicséretes, hogy a Mi Tündöklő Csillagunk ismét bebizonyítja, hogy a politikai pályán felülmúlhatatlan, hiszen hátrafelé éppoly sebességgel tud száguldani, mint előre, ugyanis megállapította, hogy a magyar törvényhozás február végére végezheti el az összes szükséges jogi módosítást, a pénzügyi támogatás ügyében pedig március végéig nyélbe üthető a megállapodás.
Mondjuk ez utóbbira én azért nem vennék mérget, de az nagyon tetszene, ha a prognosztizált időponttól kezdve a hitelkeret megnyitásáig féllábon állna és nem venne levegőt…
Hogy mennyire aggódom, arra nincs is kifejezés – mi lesz, ha a kétharmad megmakacsolja magát?
Na, azon aztán röhögne Európa, ott állna a diktátorocska buta pofával, pénz nélkül, aztán már csak várni kellene, míg Vona gárdistái fel nem keresnék – Marcia su Felcsút!
Ez kb. három hónapot venne igénybe, aztán további hatot, hogy a népnek életben maradt kétharmada elzavarja az összes agyamentet, - na, az lenne az első tisztességes kétharmados döntés.
De addig még sok víz folyik le a Jordán folyón, mein Vezér még titokban világpolitikai tényezőnek képzeli magát, miközben felmászik a számára odakészített sámlira, melyet a libanoni kormányfővel készítendő közös fénykép céljából toltak a lába alá.
Lesz díszvacsora is, nem túl gazdag, mindenesetre Liba non!
Nem is ér ez az egész cécó semmit!

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

keveset tudok Libanonról és a muzulmán világról - de annál sokkal többet, mint OV. Én soha nem merészkednék oda azzal a viselkedéssel, kommunikációval, amit a jó Vezér művel, mert az ott egyszerűen nem működik. Tapasztalataim szerint egyetlen oka lehet annak, hogy mégis fogadják: ilyent másutt ingyért nem láthatnak, ráadául úgy, hogy házhoz is jön...

Névtelen írta...

De édes a kis apró termetű viktor a nagyember mellett

pumukli írta...

Fetrengek a röhögéstől. Már csak néhány kapu van, amin bemehet és nem útálják ki. Most a líbiai ajtók fognak utána becsukódni. Kínán már túl van. Eredmény a nagy nulla. Pénz nuku. Líbiától ugyan mit akarhat? És egyáltalán az araboktól? Olajat? Az oroszokhoz nem mer elmenni? Oda kellene inkább. Vagy ott már nem állnak szóba vele? Az emlékeim között kutakodva, mintha valamikor ellenzéki korában úgy nyilatkozott volna a Fényes Tekintetű, hogy csak a kormányzáshoz ért. Persze, lehet, hogy csak a biciklit tudja kormányozni. Mert az országot, azt biztosan nem.

lala írta...

pupu, "neveccseges" vagy, mint mindig, hahaha, blablabla.

tinki winky írta...

pumukli te valoban egy tokfej vagy, tovabba nevet plagizaltal magadnak, az eredeti egy kedves kis figura. tudjuk a balosak mind loposak.

lala írta...

retorika, valoban orban viktor golyalabak kellenenek, neked nagyon nagy szukseged van egy vadonatuj agyacskara.

éva írta...

Pupu, általában jókat írsz - de ez egy kis gyöngyszem!

pumukli írta...

tinki winky.
"Ismerlek torma, milyen édesgyökér vagy."
Amúgy meg a témákhoz nem tudsz hozzászólni. Soha nem is tudtál.