2012. január 28., szombat

TANÁCSKOZÁSOK

Ül a sok tanácstalan különféle termek széksoraiban és tanácskozik.
Legelsőbben is arról, hogy mit is kezdjenek ezzel az Orbán névre hallgató kártékony vírussal, aki oly mértékben fertőzte meg a társadalmat, hogy ma már szinte egy egészséges szerve sincsen, járni is alig tud, összevissza beszél és be-belázasodik.
A kérdés persze vitathatatlanul aktuális, hiszen a vezér és sleppje, amikor megkapja az uniós kezelést, akkor feltisztul rövid időre, majd egy-két nap után visszaesik és bezárkózik saját álomvilágába, ahol el lehet éldegélni egy családnak negyvenhétezerből, és ahol az egykulcsos adó megváltoztatására akkor kerül majd sor, mikor a Föld az éggel egybeér.
Utóbbi kijelentést Kósa alelnök tette – úgy látszik, igazítani kell kicsit a forint árfolyamán megint…
Azért nem lenne baj, ha valaki megismertetné őt Shakespeare-el, aki a Macbethben egy hasonló jóslattal foglalkozott, miszerint a király uralkodni fog, amíg a birnami erdő ellene nem vonul…
Egyébként nem magas intellektusáért szeretjük Lali alelnököt, ami pedig jóstehetségét illeti, talán még Lengyel László is eredményesebb nála.
Aztán azon törte a fejét a mai magyar politikai elit (Nem kellene e helyett az „elit” kifejezés helyett valami találóbbat keresni?), hogy mit is kezdjen saját magával, mertmivelhogy politikai tőkéjét megszólalásról-megszólalásra, erkölcsi tőkéjét pedig a sárdobáló-mérkőzéseken és a hazudozásaival, handabandázásaival veszítette el, így aztán most bajban van.
Márpedig megy az idő és a társadalom vagy audiológiai kezelésre szorul, vagy csak egyszerűen unja az egyre inkább vallási szektaként funkcionáló pártokat és lázasan keres valamilyen érdekképviseleti formációt, melyhez csatlakozni lehetne, és amelynek nevében lehetőleg nincs benne a párt megnevezés.
Az ellenzék valamennyi parlamenti pártja, vagy osztódással szaporodott parlamentközeli formációja belelendült a politizálásba, folynak az értékelések, ugyanazok a verebek ugyanazokat a dalokat csiripelik, nagyobb meglepetésre kilátás sincs.
A baloldal vezető ereje, az MSZP március végére tervezett tisztújításának menetrendjéről kezdett tárgyalást a párt országos választmányában.
Ez némi érdeklődést váltott ki az enervált szemlélőkből, mivelhogy bejelentkezett országos szerepre a párt sötét lova, a tervezett Szeged – Hódmezővásárhely villamosvonal anyja, merthogy az atyja Lázár János, aki személyesen fogja ellenőrizni, hogy a magyar Shinkansenre csak olyanok szállhassanak fel, akik a nevével fémjelzett skála megfelelő szintjén küzdik le az élet nehézségeit.
A gatyából kilógó fenekű prosztó meg menjen gyalog, a Nordic Walking mintájára nevezzük el a menetelést Hungarowalkingnak és máris fejlesztettük a tömegsportot is!
Hogy ez a nemzés, a szegedi politikai élet állapota, vagy az Önkormányzat módosult feladatköre – futómuskátli vagy petúnia lógjon a villanyoszlopokon – inspirálta a döntést, azt nem tudom.
Mint ahogy azt sem, hogy miért is jut róla eszembe Pistike, aki nem szólalt meg hatéves koráig, mikor is aztán felrikkantott:
- Forró a kávé!
- Pistike, hát te tudsz beszélni?
- Tudok hát!
- És akkor idáig miért nem szólaltál meg?
- Nem volt forró a kávé.
Az is kiváltott kis izgalmat, hogy Szanyi kapitány bejelentette szándékát: jelölteti magát a pártelnöki tisztségre, mire is a nagykaliberű szocialista politikus, Balogh András azonnal késztetve érezte magát, hogy kifejtse, Szanyi Tibor pártelnöki posztra jelentkezése mögött személyi ambíciók állnak, vagyis az nem a Mesterházy Attilával szembeni elégedetlenség jele.
Ja.
Szerelmi vallomás lehet…
A Demokratikus Koalíció is tanácskozott, megszólat Vitányi Iván, aki szerint ez még nem diktatúra, de már autokrácia, ez olyan centrális erőtér, ahol minden hatalom egy ember vagy egy csoport kezében van.
Hmmm…
Szerintem meg a z elpofátlanodott magyar maffia és személy szerint egy kezelésre szoruló szociopata nyílt diktatúrája, demokratikus kulisszákkal, - mint volt hajdan a lengyel vagy az NDK többpártrendszer.
Aztán meghallgathattuk Bauer alelnöktől, hogy Orbán „hibázott, amikor a szektorális különadókat bevezette, amikor a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket elorozta, hogy az egykulcsos adó miatt keletkezett költségvetési lyukakat betömje. Mindezt nem gonoszságból tette, hanem csak tévedésből. Most erre mit lehet mondani?
Megnyugodtunk, a Vezér nem gonosz, csak téved - mi lenne, ha gonosz is lenne?
Ezen a megfogalmazáson igen sokat dolgozhatott a belváros értelmiségi krémje, olyan is lett.
Debreceni alelnök elmondta „Orbán politikai értelemben beteg ember, politikai gonosztevő, amivel kissé ellentmondott Bauernak, meg elmondta, hogy úgy látja, Orbán gyógyíthatatlan „bonaparteizmusban” (remélem, ez az újságíró sajtóhubája…) szenved, ezért nem Elbára, hanem egyenesen Szent Ilona szigetére kellene száműzni. 
Legyen úgy.
Aztán Gyurcsány is mondott szokás szerint nagyívűeket meg mélyenszántókat, de az még mindig nem derült ki, hogy kinek a pártja is akar lenni ez a formáció, majd talán néhány év múlva ezt is megtudhatjuk.
Azt is mondta, hogy Orbánnak mennie kell.
Ravasz, cseles húzás volt, mert a múltkor meg mintha ez nem lett volna olyan sürgős, most aztán ott ülhet otthon a Vezér a nagy dilemmával, - most micsináljak Anikó? - merthogy azt tutira tudja, hogy az ellenféltől nem szabad elfogadni tanácsokat, érre most belegabalyodott a helyzetbe, mint macska a házicérnába…
Az identitászavaros LMP is megtartotta a maga dzsemboriját, még mindig az a dilemma, hogy szex vagy szüzesség, meg hogy kik is ők valójában, meg hogy ők két macska és játszanak egmással - Kaufer Virág helyére meg választottak egy másik virágszálat, Szél Bernadettet, sok sikert neki a Parlamentben.
És hát, ha már lúd, legyen mérsékelten kövér, szép combokkal és kifogástalan libamellel, + tepertő: Orbán ellenzékinek aposztrofált segédcsapata, a Jobbik is alapvetett, melynek során ez alkalomra úttörőnyakkendőben megjelenő pártelnök megállapította, „Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk”.
A sorból kimaradt az „idióták” kifejezés -  talán maga is érezhette, hogy nem szabad nyilvánvaló valótlanságokkal operálni.
„A saját sorainkat is tisztítani és rendezni kell […], a politikusainknak is meg kell érteniük, hogy nem kompromisszumok keresése a dolguk, hanem harc, harc és harc, és ezzel a nemzet-, ember- és istenellenes rendszerrel kompromisszumot nem fogunk kötni” – fogalmazott a pártelnök.
Aztán még megjövendölt egy világháborút és tételesen bizonyította, hogy a Jobbik szellemisége áthatja a kormánypártot is, ami ugyan nem egy nóvum, de talán nem lenne baj, ha az Unió döntéshozói is tudnának róla.
Szóval, vége a politikai uborkaszezonnak, aminek jele, hogy ma kibújt barlangjából a Fidesz szőke nője, tájékoztatta a sajtót álláspontjukról, miszerint Gyurcsány hüje, a többi meg említésre se méltó.
Szegény hazám.
A libák is tartottak ma gyűlést, ők nem mondtak gyönyörűségeseket, csak azt rögzítették, hogy mikor,  honnan hová akarnak repülni, kiket hívnak a csapatba, hol tart a felkészülés, mit kezdjenek megérkezés után a disznóval, aztán a legértelmesebb libát demokratikusan az élre tuszkolták, mert ők tudták, a létük függ azon, hogy helyesen válasszanak.
De persze ők csak ostoba libák…

:O)))

8 megjegyzés:

lala írta...

szep libuskak, bajnainak hizlaltad netan?

Névtelen írta...

a libáknak több esze van, mint a fideszre szavazóknak, mert olyat választanak élre, akire rá lehet bízni az életüket és nem vezeti falnak, hegynek, katasztrófába a csapatukat!

pumukli írta...

A Jobbik pártelnökét, a franc jegyzi meg a nevét, meghívhatnák már egy túlélő táborba az USA-ba. Ott megismerhetné, mit jelent harcolni az életéért. Két órát sem bírna ki. Na.
Az MSZP már, akárki is lesz az elnök, nemsokra fog menni. Szanyit meg felejtsék már el, mint pártelnök jelöltet. Egyáltalán nem lubickol a közszeretetben.
A DK-ból meg azért lesz komolyabb ellenfél, mert azt azért nem kell elfelejteni, hogy Gyurcsány tud szervezni, és az is világos, legalábbis nekem, hogy egy balközép formációt szeretne, ahol megférnek az emberek egymással. Most a fideszes kommentek nagyrésze ballibcsizik. Pedig ez lenne a jó az országnak. Szerintem a fideszes fanokon kívűl minden jobboldali egy kicsit balos és liberális.
Persze a tévedés alanyi jogom.Én nem vagyok miniszterelnök, sem orvos, vagy gyógyszerész, ahol a tévedéseknek sulyos következményei lehetnek.

ivanka121 írta...

Gratulálok Pupu és köszönöm! Szokás szerint jókat röhögtem, az amúgy siralmas helyzeten.

negyvenöt írta...

A szőke nő megint megmondta a frankót!Milyen okos? Hú ha!

Névtelen írta...

a hülyeség csak hülye körülmények között látszik normálisnak lenni. újra és újra elmondom: az, hogy "OV", az egy fikció, ilyen nincsen. a mi beteg lelkünk kivetülése és manifesztációja - mi teremtjük újjá napról napra, a sleppjével együtt. tűrjük, hogy a vezetőink pszichiátriai ill. elmekórtani tünetekkel terhelt dilettánsok megveszekedett gyülekezete legyen. velük nincs baj - ők alkalmazkodnak a helyzethez. a hülyék mi vagyunk.

Patti írta...

Hm, a pistikés viccet "angol gyerek és a puding" néven ismertem...
Az ellenzék egyre jobban bomlik. Időnként még megpróbálok dönteni az LMP és a DK között, de egyre inkább olyan érzésem van, mint ha két Trabantot versenyeztetnék, azon tűnődve, melyiket nevezzem a Forma 1-re... A Jobbik sorait meg rendezze a Betyársereg, hátha szétverik egymást.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Ez az írásod is remek látlelet arról, hogy a politikai "elit" milyen távol van a józan realitástól. Kivétel a DKP.
A februári fizetések, a nyugdíjak helyett megállapított ellátások, az ellátottaktól megvont kedvezmények (pl.közösségi közlekedés nyugdíjas bérlet) a csökkentett GYES, GYED, a duplájára emelkedő bölcsödei térítési díjak stb lehet, hogy felébreszti a bénult, hipnotizált állapotban didergő tömegeket.

A LEMP pedig szóra sem érdemes.

Lengyel László és más felkent értékítészek (pl. Mészáros Tamás) mikor vallják be tévedésüket, miszerint O.V. "tehetséges politikus"?