2012. január 29., vasárnap

ZÖLDSÉGEK

Ha ezek zöldek, akkor én meg éneklőkanonok vagyok Kalocsán.
Ma volt az LMP-dzsembori 2.0, aztán a nagy vajúdás eredménye az lett, hogy az értelmiségi analfabéták Fidesz által nemzett pártja pont olyan maradt, mint eddig is volt, populista és hazug és kártékony.
Hogy ostoba is lenne, azt pártszinten nem merném mondani, mivel éppen azt teszik, amiért létrehozták őket, még ha a tagság egy része úgy is érzi, hogy ők a demokrácia hős harcosai, kizárólagosan felkent letéteményesei.
Lószart Mama, - hogy klasszikust idézzek, - ez a szervezet, a Fidesz külső segédcsapata volt, a szépen szárba szökkenő diktatúra ötödik hadoszlopa, és ez ma is, ez nyilvánvalóan kiderül a mai produkcióból is.
Miután már a párt illúziókban ringatózó bálnavédői előtt is védhetetlenné vált a verbális cikkcakkokat bemutató, ám tendenciájában kétségtelenül a Fidesz szekere számára utat törő Schiffer politikája, kellett helyette keresni mást, akiben kevesebb a vezéri hajlam és több az empátia a leginkább Matolcsy tekintetéhez hasonlíthatóan bonyolult észjárású zöldmozgalmárok hamvas lelke iránt.
De olyan vezetőt, aki pontosan ugyanazt a célt fogja kitűzni maga elé, mint mentális kihívásokkal küzdő elődje tette: a demokratikus pártok és mozgalmak egységteremtési kísérleteinek szétverését.
Egyebekben meg vezetők és tagság éppen úgy viselkednek, mintha nem tudnának olvasni, holott úgy tűnik, hogy rajtuk kívül mindenki pontosan érti, hogy az Orbándúlással csak széles ellenzéki egységgel, vagy forradalmi erőszakkal lehet leszámolni.
Talán mégis jobb lenne az ügyeket a megcsúfolt és porbatiport, de formailag még létező jogállam keretei között tartani, egy csepp vért is sok lenne kiontani ezekért a bűnözőkért.
Ehhez képest nevetséges a nagy kinyilatkoztatás, mely szerint abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban”.
Ha egyedül indulnak, akkor egyedül is maradnak, merthogy az új választási szisztéma szerint aki viszi az egyéni körzetet, az visz mindent, még a töredékszavazatokat is, és a salátapárt feldughatja magának akár még a tisztes ezüstérmet is, emellett el is búcsúzhatunk majd tőlük.
Ami végül is nyereség lenne az országnak, a demokráciának, mert tehetségtelenek és álszentek, akik ezidáig mindent tudtak bizonyítani, csak azt nem, hogy lehet más a politika.
A jelen helyzet adhatna nekik akár egy tisztességes kitörési lehetőséget is: a minigólem akár szembe is fordulhatna teremtőjével, de nem, mert ez is vallási szekta, néhány guruval, sok ostobával és néhány jószándékú megtévesztettel.
Az ábrándozókat vezető ügynökök ezt nem fogja megengedni, helyette a tagságot most ismét köddel etetik, azt festve az egekre, hogy ők majd megszólítják a négymillió pártpreferencia nélküli választót és önállóan meg fogják dönteni Orbán királyságát.
Vicc, - még a környezettudatos emberek számára sem tudnak semmi átütőt kínálni.
Illúzió és szerintem saját tagságuk sértegetése is, mert a pártpreferencia nélküliek közül rengetegen rendelkeznek határozott pártválasztással, csak egzisztenciális okokból ezt nem kívánják megosztani a Századvég kutatóival, mert élnek a gyanúperrel, hogy azok másodállásban Kubatovnak dolgoznak.
Emellett mit tud ez a műpárt kínálni a magyar vidéknek, a magyar nyomorultaknak?
Még beszélni sem tudnak a választókkal egy nyelven, hiszen a pártjuk egy belvárosi zárvány, a vidéki próbálkozásaik során előkotort képviselőik némelyike meg velőtrázónak minősíthető.
Foglalkoznának a libák védelmével, akkor lenne legalább egy tutira lelkes támogatójuk, de így bennük sem lát a választó semmi mást, csak egy újabb éhes bandát, akik érdemi program helyett ott tülekednek és feltünősködnek az állami cici körül.
Az is meglehetősen utálatos a magatartásukban, hogy magukat a tiszta kéz és a politikai ártatlanság kizárólagos képviselőjeként akarják elfogadtatni, elfeledve, hogy a múlt hiánya nem érdem, csak állapot és hogy a koponyahegyeket feltornyozó Dzsingisz kán is volt gőgicsélő csecsemő.
Mellesleg volt már arra példa, hogy a jövő ifjú, tisztakezű letéteményeseiből néhány év alatt gátlástalan és mohó maffiózók agresszív bandája lett, így aztán nem túl sok esély van arra, hogy éppen a saját családját is eláruló Orbán-epigonocska fogja majd megragadni a választók lelkét.
Azt nyilatkozták, hogy nem vesznek részt az ellenzéki kerekasztal megbeszélésein, mert ők majd azokkal tárgyalnak, akik nem hordozzák magukon az elmúlt húsz év terhét.
Populista baromság, pont olyan idiótaság, mint Orbán forradalma.
Azt mondják, hogy az angol pázsit attól gyönyörű, hogy elültetik, aztán háromszáz éven át locsolják és nyírják.
Nálunk meg az a divat, hogy elvetik a fűmagot és úgy húszévente jön egy csoport idióta Sztalinyeccel és feltöri az éppen éledező pázsitot, mint Hruscsov a sztyeppét.
Van úgy, hogy az egyik csoportot még el sem zavartuk, már nyakunkon a másik.
Azt is mondták, hogy majd kimennek az utcára és az emberekkel beszélnek – lásd Orbán közvetlen demokráciáját – hiába, egy céggel dolgoztathatnak…
Emellett mifrancot fognak csinálni az utcákon?
Londonban sej, van számos utca, Budapesten is, és akkor még szó sem esett az ország háromezer településéről, ahol ha kiszállnának a buszból, az első öt mondat után Juliska néni szaladna a szomszédasszonyhoz, Évike gyere, leszállt az uccán egy ufó!
No, mindegy, sikert nem kívánok nekik, de azt igen, hogy ha nem sikerül az ellenzéknek összefogni, akkor Orbán hálálja meg nekik a segítséget.
Orbán ül a folyóparton a tűz mellett és sütöget egy halacskát.
Arra megy Kövér, kérdi tőle, mit csinálsz Viktor?
Hát sütögetem az aranyhalat!
Te Úristen, megőrültél? Hiszen kívánhattál is volna tőle hármat!
Már kívántam!

:O)))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez az lmp csak bejutott a parlamentbe - két okból: 1. hogy csökkenjen a fidesz szavazatainak a száma - mert a jobbik,ugy, még viccből sem alternatíva
2. annyira hiányzik valami más, hogy még az lmp-nek is lehetett örülni.
egy csomó ráérő lila értelmiségi, okostojás mindahány, kocsmába nem járnak - hát pártot alapítottak. mert megélni, ugye, a lilaságból nehzebb, mit a politizálásból.
ezen kívül mit lehetne tőlük várni? és egyáltalán? kik ezek?

Névtelen írta...

PuPu, helyettem szóltál, köszönöm!

toto írta...

pupu, te szerencsere mindig mellefogsz.azt tudod, hogy egyaltalan te ki vagy?

Névtelen írta...

Pénzéhes ökogörények.

kogito írta...

Egy régebbi összeállítás az LMP-nek nevezett gittegyletről:

Körvonalazódik
az LMP igazi arca
- Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989-ben
egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új
Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az
Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a
Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között
ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt
főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti
MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró,
politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki
Tanácsának első elnöke.

- Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika
és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi
Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard
Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki
Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A
Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek
sanyarú heylzetéről és a Magyarországon évről-évre fokozódó
idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült
jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott...

- Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt
elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar
felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes
megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...
- a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással
együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori
nagykanizsai szdsz tagja.
Folyt.köv.

kogito írta...

LMP-s cikk folytatása:
- Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András
barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én
Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

- Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city
project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP
kampányának.

- Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek:
Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük
is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl. ...
- Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata
Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.
- Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt
közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a
párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika
(LMP) kampányát. Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és
Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között". Az LMP-hez legyen szabad még hozzátennem, hogy a 228-as választási programját átböngészve azt találtam, hogy egyház és a nemzet szavak 0-szor fordultak elő benne, míg a közösség és a család szavak 6-szor illetve 4-szer, de nem mint a társadalom értékhordozó alapsejtjei, hanem mint költséghelyek, a személy pedig 2-szer, de csak mint a liberális demokrácia vívmányainak jogosultja. A fenntarthatóságra és a környezettudatos életvitelre alapuló mondanivalója tehát a legsajátosabban emberi értékek tekintetében megalapozatlan és ebben az értelemben – igazi baloldali programként - sok hasonlóságot mutat a marxista világképpel, amely a maga korában ugyancsak sok szempontból ésszerű kritikáját adta (a már akkor is válságba került) kapitalizmusnak, de a megoldási javaslatából azt is kifelejtette, hogy az emberi társadalom nem kívülről, külső eszmék mentén reformálható meg, hanem az ember bensőjéből kiindulva, a benne rejlő értékekre alapozva. Ezek pedig éppen az Isten képére teremtett emberi személy és a személyek szeretetkapcsolatán alapuló közösségek (család, egyház, nemzet). Ennek fényében tehát törvényszerű az erkölcsi relativizmusuk, amely sajnálatosan az egyébként jobb sorsra érdemes társadalmi programjuk sírásója lesz. És végül egyáltalán nem utolsósorban: Az USA budapesti nagykövete a kampány lezárásakor látogatást tett az LMP főhadiszállásán. Ezt nem sok újságban olvashattuk, de ugye emlékszünk még rá, hogy anno a mindenkori amerikai nagykövetek ugyanezt a tisztelgő látogatást az SZDSZ székházban ejtették meg. Hát nem érdekes? És ez nem számít belügyekbe való beavatkozásnak? Akkor amikor az EU szóvivője még óvatosan nyilatkozott, valahogy így: Nem végleges választási
eredményeket mi nem szoktunk kommentálni!

éva írta...

toto - hát az biztos, hogy Pupu nem egy toto - és ez igen nagy szerencse neki is meg nekünk is!

Névtelen írta...

nagyon jók az írásaid mindig olvasom D elemér Eger.pu pu te jó ember vagy a szegények mellet álsz.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
A "Zöldségek" c.írásod tartalmával teljes egészében egyetértek, cizellálni se lehetne jobban.
A végére illesztett aranyhalas viccet Dr.Kende Péter: "Viktor" c. könyvének utolsó oldalán már olvastam. Persze illik ide is, de ugye nem kell követnünk a ledisszertált, levitézlett S.Pál módszerét!

Névtelen írta...

Jó-jó, de mi bizonyítja hogy az LMP a fidesz számára töri az utat?
Az hogy nem kooperál az ellenzékkel, még édeskevés

Alizka írta...

Az LMP sunyi,Fidesz támogató párt.Remélem a választók tanultak 2010-ből

anonymand írta...

Tisztelt toto!

Ha netán racionális érvekkel rámutatnál, hol és miben fogott mellé PuPu, az jó lenne.
Ha pedig csak böffentettél, hát: egészségedre!

Tisztelettel:
anonymand