2012. január 10., kedd

PITIÁNEREK

A főiskolai tanárok miniszterelnöki kinevezését a mindenkori miniszterelnök írja alá.
Majtényi György történész, a volt adatvédelmi ombudsman, Majtényi László fia nem kapta meg a kinevezéshez szükséges aláírást.
A rendszerváltás óta nem volt ilyen eset, hiszen ez az aláírás formális, mire a kinevezés eljut a magas közjogi méltóság orra elé, addigra már testületek jóváhagyó beleegyezését és támogatását bírja, mint jelen esetben is történt.
A történész, aki egyébként nem folytat politikai tevékenységet nem pályakezdő.
Tanított már a Corvinus Egyetemen is – hacsak az nem számít politikai tevékenységnek, hogy az adott felsőoktatási intézmény nem számít a Vezér kedvencei közé.
Az egri főiskola szakmai és tudományos testületeinek előterjesztései alapján a  szenátus egyhangúlag támogatta Majtényi pályázatát, amit aztán annak rendje és módja szerint továbbítottak az oktatásért felelős Nemzeti Erőforrás Minisztériumba, akik szintúgy továbbküldték azt a Miniszterelnökségre, ahol is a papírt elnyelte a fekete lyuk.
Utána már csak a szokásos felelősséghárítás meg óvatoskodás jött, a „senki nem tud semmit” előadásával kombinálva.
A Főiskola elegáns mozdulattal átlépte az akadályt, így aztán az oktató dolgozhat, nem kell elballagni a Munkaügyi Központba, ha még úgy hívják - ha még úgy hívják egyáltalán a munkanélkülieket felkaroló állami intézményt és nem Nemzeti Népboldogító Centrális Erőtérnek.
Majtényi egyébként eddig a légynek sem ártott, de nemigen csodálkoznék azon, ha ezek után terepszínű formaruhában vezetné a felháborodott demokraták önvédelmi egyesületét.
A történésznek egyetlen bűne van – Majtényi László fiaként anyakönyvezték, ami nagy baj, mert apuka nem fogja be a száját ha sérül a demokratikus intézményrendszer, a tetejében minden érzékszerve erre van kihegyezve, már csak szakmai múltja okán is.
Véleményem szerint ez a kinevezés ennek ellenére elcsúszott volna a többi között, végtére is nem a Nemzeti Bank Elnökéről vagy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőjéről volt szó, csak egy egérszürke, mezei főiskolai tanárról, tizenkettő egy tucat, eldobok egy Alaptörvényt díszkiadásban, képekkel, főiskolai tanárt találok el vele.
A gond az időzítéssel volt, - az előterjesztés rosszkor volt rossz helyen, mivel a Fidesz Makkjában még elevenen sajgott a fájdalom a Nagy Operaházi Blamázs után, melynek során az idősebbik Majtényi olyan remek beszédet rittyentett, hogy utána vagy negyedóráig zengett az ORBÁN TAKAROGGY!
És ez valószínűleg behallatszott a patinás épületbe is.
Királyi páholy ide, páncélozott parádéskocsi oda, tudhat ez rosszul esni a nép egyszerű miniszterelnökének, akit már az is megviselhetett, hogy nem ő ült a páholyban a protokoll 1. széken, és ez a langaléta Gojóstol eltakarta őt hálás hívei elől, majd legközelebb el kell ilyen esetekben küldeni oda, ahol még szóba állnak velünk, esetleg Bora Bora jöhet szóba.
Ilyen bonyolult pszichiátriai konstellációt nehéz kezelni, viszont nem lehet minden nap Grazba szaladgálni szervizre, ellenben a felindulást csillapítani kell valahogy, hát majd nem írunk alá egy darabig, hátha megüti az Öregmajtényit a guta, a fia meg talán így még időben illemet tanul, belevésődik az agyába, hogy ki is itt a Halljakend, oszt nem lesz vele gond tovább.
Csak azt nem tudom, ha majd eltakarodik végre a közéletből, mit szólna hozzá, ha a gyerekeit hasonló atrocitások érnék?
Mert érhetnék ilyen alapon, habár ezt majdnem kizártnak tartom, hiszen az ilyen alattomos, rohadt be és rátartásokat leginkább a labdarúgópályákon oktatják, úriember ilyet nem tesz.
Bajnaitól kérdezte Kálmán Olga az Egyenes Beszédben, hogy ha a Fidesz felkérné egy válságkezelő kormány kezelésére, vállalná-e a feladatot.
Mecsoda hamvas ártatlanság, mecsoda parttalan optimizmus!
Az adná ki a hatalmat a kezéből, aki ilyen pitiáner bosszúállásra képes?
Annak lenne előbbrevaló az ország állapota személyes érdekeinél?
Ugyan – ez illúzió.
Ez az ember egy minden kultúrát nélkülöző, jellemtelen, pitiáner alak, az ország szégyene.
Régen is voltak rossz királyaink, de azok általában örökletes úton jutottak a címhez, míg ezt a bűnözőt mi szabadítottuk a nyakunkba, és még most is akadt tizenöt elmeroggyant, aki az Operaház előtt tüntetett érte.
Meg imádkoznak is érte hívei.
Mi is imádkozunk, hiszen az Úr is beláthatja, hogy ez azért már túlzás - inkább tiltson el bennünket a libacombtól pár évre, de ezt a kártékony alakot, aki gyermekeink, unokáink jövőjével dekázgat, ezt küldje innen a fenébe, valahova jó messze.
Belerokkanunk, ha az Úr nem hallgatja meg az imáinkat…

:O)))

10 megjegyzés:

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Minden szavaddal egyetértek. Persze az imádkozás és a csodavárás nem elegendő.
Néha elképedek, hogy Kálmán Olga milyen primitív kérdéseket tesz fel vendégeinek főmüsoridőben ?

Hidas írta...

Én is imádkozom!!!
Vörös Csepel, vezesd a harcot,
Váci út felelj neki!

Hidas írta...

Borzasztó lehet a Kárpátok Géniuszának, hogy olyanok osztják neki az észt, mint Hillary Clinton, Angela Merkel, Christine Lagarde, Eleni Tsakopoulos Koumalakis!
Mind nő. és magasabbak is mint ő: Észben sem ér fel hozzájuk, nemhogy egy kokit tudna adni.
Ezért aztán a kis szemétdombját kapargatva játssza az eszét, és éli ki hatalmát, l. a Majtényi gyerek esete.

Névtelen írta...

Ha én lennék Majtényi helyébe el sem fogadnám a kinevezést ettől a bandától. Mondjuk ez is...

éva írta...

Most mit izéltek? 4 hónapi Oxford még egyetlen bunkóból sem csiszolt evőpálcikát!

természetszerető írta...

Lehet a betegségből kifolyólag nem tanulta meg,hogy az erős ember arról híres,hogy nagyvonalú az ellenfeleivel.
A senkiházi,pitiáner pedig ott gáncsoskodik ahol csak tud.

fuggetlen magyarorszag írta...

hidepito, te szereted ha belepofaznak a maganeletedbe masok kuss legyen minden kulfoldinek. soporjenek a maguk haza elott.

Derek írta...

Ilyen a rendszervaltas elott se volt ,pedig en 75 ota egyetemen dolgoztam. Akkoriban ha valakit neccesnek latott az egyetemi tanacs akkor eleve nem is javasoltak kinevezesre,de oszinten szolva olyanra sem emlekszem, mert annak lett volna azert az egyetem berkein belul visszhangja ,de ha valakit jeloltek akkor az mindig megkapta a kinevezest. Koztuk nem keves akirol azert tudott volt ,hogy nem eppen a rendszer hivei, megha nem is voltak hos ellenallok. Olyan volt azt konkretan tudom,hogy egy nem parttag docenset nem leptettek elo adig amig a parttag kolleganak is meglett az akademiai doktorija, de akkor mindkettot eloleptettek professzorra.Ami a rohej, parttag ide vagy oda az akademia a nagydoktori vedeset siman elkaszalta elsore csak masodszorra fogadtak el neki.

hatmillio írta...

vicuska de beloled uri damat smirglizne.

Névtelen írta...

"Belerokkanunk, ha az Úr nem hallgatja meg az imáinkat…"

Már pedig nem fogja. Hitetlen, ateista még csak a szájára sem vehetné az Úr nevét!