2012. január 31., kedd

ŐFELSÉGE NEVÉBEN

Azért ez már vicces.
Vagy beteges.
Mint olvasom, a magyar bíróságok gyakorlatából eltűnt, hogy a bíró az ítéletet a Köztársaság nevében hozza meg.
A világ szinte valamennyi országában az ítélet preambuluma (pedig ezt a szót de szerette a Vezér…) tartalmaz egy utalást arra, hogy kinek a nevében hozták azt meg, ki hatalmazta fel a bírót arra, hogy döntsön embertársa sorsa felett.
Hoznak hát ítéletet Allahtól a Királynőig mindenki nevében, hadd tudja a normaszegő, hogy ki tartja rajta éber szemét, ki az, aki megtorolja félrelépéseit.
Nálunk az ítéleteket a rendszerváltásig a Népköztársaság nevében, majd az államforma változásával a Köztársaság nevében hozta a bíró, és ez mindenkinek természetes volt.
Természetes persze az is, hogy a liba a levegőben repül, most meg az lesz a természetes, hogy a hátán fekve, tollruhája nélkül  pirosodik a sütőben
így most már más lesz az ítélkezési eljárásban is a természetes, mert - mint az illetékes minisztérium kifejtette - „az Alaptörvény hazánk elnevezését Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatta, így ennek kapcsán merült fel az a kérdés, hogy szükséges-e az ítéletekben erre utalni.
Az Országgyűlés a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény elfogadásával akként döntött, hogy a jövőben az ítéleteknek a törvény alapján nem kell, hogy része legyen a korábban alkalmazott utalás.
Erre figyelemmel a két eljárási törvényből is hatályon kívül helyezésre kerültek a vonatkozó rendelkezések.”
Tulajdonképpen túl lehet ezt élni, istenem, hát annak a tyúktolvajnak nem mindegy, hogy kinek a nevében sittelik le?
Vagy annak a milliárdosnak nem mindegy, hogy kinek a nevében mentik fel, mikor pénzét kreatívan gyarapítja?
Mégis, nekem kicsit viccesnek, egyben szomorúnak is tűnik ez az egész, hiszen csak a vak nem veszi észre, hogy a Mi Szemünkfénye milyen betegesen irtózik a Köztársaság szótól is.
Nem mondom, a Szentkorona az tetszik neki. 
Rossz nyelvek szerint azért hurcoltatta a Nemzeti Múzeumból a Parlamentbe, hogy éjszakánként ki tudja tömni újságpapírral és felpróbálhassa.
Két indok merülhet fel a köztársaság fogalmának ilyen vad üldözése mellett.
Az egyik az általános ok: Gyurcsány.
A Langaléta sok alkalommal használta a tőle megszokott pátoszos hanglejtéssel a fogalmat, és lássuk be, a nép egy jelentős része vevő is volt rá, mert az emberek szeretnek valamihez kötődni.
A Köztársaság eszméje kifejezi az ő elképzeléseiket is egy igazságos politikai rendszerről.
Ebben a rendszerben az állam a köz társasága, melynek mindahányan egyenjogú és egyenlő értékű tagjai vagyunk, egy közösség, melynek azonosak az alapvető értékei és érdekei, mely nem tűri egyetlen állampolgár kiközösítését sem, nem tűr Lázár-skálák szerinti osztályozást, nem tűr semmiféle megkülönböztetést.
A Köztársaság demokratikus intézmény, szemben a Vezér által favorizált Szentkorona Magyarországával, mely soha nem volt demokratikus, soha nem alapult egyenjogúságon, egyenrangúságon, melyben a szuverenitás forrása és letéteményese nem az állampolgár, hanem egy elvont eszme felhatalmazottja, a király..
A mi Vezérünk és Kancellárunk nem híve a lacafacázásnak, így aztán egy laza mozdulattal kiirtotta a Köztársaság fogalmát, ne legyen ott útban, ha esetleg tovább kell lépni.
Mert ez lehet egy másik lehetséges ok esetleg: meghaladjuk a Köztársasági Elnöki intézményt, és helyreállítjuk a magyar nép évezredes tradícióját, a Magyar Királyságot.
Hiszen amikor a vezér bélyeget gyűjtött, akkor látta ezt a megoldást, a bélyeg felirata Magyarország volt, míg az államforma Magyar Királyság, a bélyegen meg Őfőméltósága vitéz nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Urunk portréja, esetleg a kormányzóhelyettesé, lezuhanása alkalmából, isten nyugosztalja szegényt.
A modell mindenben megfelel a palizálás kívánalmainak, hiszen bár a királynak katolikusnak kell lenni, egy kormányzónál ez nem szempont, lehet akár protestáns is.
Elég lesz a gyerekeknek katolizálni – na, belőlük lehet aztán akár király is, ha nem jön be a középpályási karrier a Real Madridban.
Plagi bácsi megy, a Vezér jön, arra való a kétharmad, hogy használjuk, nem igaz?
A Királyi Palotát majd helyreállítjuk, a Sándor - palota lesz a hely, hol a Kormányzó székel, legalább nem kell Gazsi majdani trónját kerülgetni.
A Nagyorrút meg megütheti a guta nyugodtan, mikor az ítéletét kihirdetik a Magyar Szentkorona nevében.
Majd amikor húzza az evezőt a gályán, mely Csepel és a Margit sziget között szállítja a követ, akkor kiinteget neki a teraszról, kezét a koronán nyugtatva és azon morfondírozva, hogy mi is a következő megvédeni való.
Nagyon lehet röhögni a Mi Megmentőnkön, csak ne jutna az ember eszébe nagynéha Néró meg Caligula, - ez kissé le tudja hervasztani a mosolyt az arcokról.
Hát várjuk meg, mire megyünk Egyeskével…

:O)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már 20-30 éve helyre kellett volna állítani a Palotát - most majd lesz rá pénz. nem folytatom, mert saját magam is kirúgom!aésto

Névtelen írta...

Te PuPu... fel sem tételezel egy kis jóindulatot? Hogy esetleg csak a Köztársaság szót óhajtja megvédetni attól, hogy ez a vörös emlőkön nevelkedett, mindennapi justizmordban dagonyázó bírói kar ne járassa le végképp ezt az intézményt?

Gondolj bele, a móri ítéletet is a Köztársaság nevében hozták.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!

Olyan jó lenne vitatkozni veled, hogy túl sötéten látod, vagy nem létezik amit írtál, de sajnos a rendszer már teljes egészében kiépült, a nagy "mű" elkészült. Véleményem szerint csak a sorrendet tévesztette el a Vezető, mert ha idáig nem piszkálta volna a gazdaságot, pénzügyeket, és most kezdené az államátalakítást, az istenadta nép némán elviselné, mert ennyire nem éhezne-fázna, az EU alig törődne vele, mert jól el van foglalva nagy országok nagyobb gazdasági bajaival. De ha valaki ennyire csak a hatalmát akarja bebetonozni és nem az ország fejlődése, a lakosság jóléte a kitűzött célja, még ígérni se tudta a kampányban, a kormányprogramból meg pláne semmi jó nem derült ki, akkor a mostani 180 fokos fordulatról szóló duma is csak a hatalom megtartását célozza, semmi mást.

Az írásodhoz mellékelt bélyegben lehet gyönyörködni, igazán felemelő látvány, ahogy a magyar testőrség lovaskapitánya ügyes grafikai megoldással lólábakkal tiporja Magyarországot.

pumukli írta...

Az a baj, hogy nem értitek ezt az egész menetet. Minden ember, illetve sok ember álma, hogy valami maradandót alkosson. Na. A Fényes Tkintetű most az országot a saját képére formálja. Már tényleg kész a "mű", mert a 9 millió bolond országa vagyunk. Majd jön még a forint helyett a korona, a fillér helyett a peták. Csak semmi ne maradjon úgy, ahogy volt uralkodása kezdetén. Biztosan rémálmai vannak , ha az elmúlt 20 év vivmányai eszébe jutnak. Azt meg senki nem akarhatja, hogy kialvatlanul forgassa a kormány kerekét. Még majd karambolozik, és akkor nekünk annyi.

Névtelen írta...

Azért ha elgondoljuk, hogy mivé lett az a szakállas fiu aki annak idején szónokolt az ujratemetésen. Valószínűleg jó emberismerő lehetett az az öreg, a városi legenda szerint aki azt mondta, hogy most kellene a szeme közé ...... mert még nagy bajt hoz az országra. És lőn. :(