2012. január 21., szombat

TÖMEG, NYOMOR

Valószínűleg csalódást hozott azoknak a mai nap, akik abban bíztak, hogy a Vezér melletti tüntetés kudarcot vall, és csak néhányan lézengenek majd az Andrássy úton.
Nem megy ez ilyen egyszerűen, ezt jól példázta a mai tüntetés, mely a hangzatos Békemenet címet viselte.
Hogy ki itt a békétlen, egy percig ne éljen kétség bennünk, a hős jobboldali szabadságharcos, Széles Gábor megmondta nekünk.
Békétlenek a mai ellenzék tagjai, akik lám, legutóbb az Operánál sem tudtak szépen, békésen tüntetni, hanem a szélsőjobb és a szélsőbal (!) összeverekedett és méltatlan módon viselkedett, beleértve Szentmihályi Szabó Péter másik szabadsághősünk hátának lökdösését is.
Hogy az Operaházi tüntetést éppen a szélsőjobb iparkodott megzavarni, az valahogy most a feledés homályába merült, mint ahogy az is, hogy éppenséggel azokra az érkező szocialistákra támadt rá a nyilas csőcselék, akikről azért túlzás lenne azt állítani, hogy baloldali szélsőségesek.
A tüntetők valóban sokan voltak, még ha a szervezők által erőltetett milliós nagyságrendet nem is érték el, ami nem is csoda, ha azt vesszük, hogy Budapest lakosainak száma összesen sem éri el a kétmilliót.
Százezer ember Budapestre szállításához meg kellene vagy kétezer busz, annyit pedig még Széles Gábor sem tud kiállítani, pedig ő már tönkretett egy Ikaruszt…
Hogy miért erőltetgeti a jobboldal a számháborút, azt a fene se érti, de valamiért azt hiszik, ha gyakorolgatják a szorzótáblát, akkor azzal meggyőzőbb lesz a teljesítményük.
Így lesz aztán kétmilliós a tüntetés, így lövik ki szemek százait a gyurcsányista rendőrök – ebbe bizony bele kell törődnünk, mint ahogy abba is, hogy az ellenzék megmozdulásainál az üres utcát mutogatják.
Így van ez, a magyar jobboldal mindig is a mesterségesen fenntartott illúziók világa volt.
Ma is azt tanulmányozhattuk leginkább, hogy mennyire képtelen szembenézni a valósággal a magyar jobboldal.
Ez nem egy rendkívüli dolog, soha nem volt képes erre.
Amikor aztán a valóság és az illúzióik konfliktusából kékre-zöldre vert fejjel került ki az ország, akkor is mindig találtak felmentést maguk és fékezett habzású hőseik számára, lett légyen álláspontjuk bármennyire embertelen vagy ostoba is.
Aztán lehet hosszan – volt, hogy évtizedekig is – siratni magunkat, hogy a magyar egy sorsüldözte nép, egy égő áldozat a világ oltárán.
Égő…
Egy nép, mely évszázadokon át pőre testével védte a hálátlan nyugatot az török áfium ellen, oszt mostan tessék - bántják a legkisebb herciget, aki csak a szent magyar függetlenséget akarja védeni bátor kiállásával, meg a gatyából kilógó csupasz seggével.
Hogy a török még mindig itt ülne a nyakunkon és Bayer Zsolt és Bencsik András helyett a müezzin kántálná a nemzeti imát, ha a Habsburgok – igaz önös érdekből, de – ki nem verik őket Magyarországról, az senkit sem érdekel.
Mindenesetre azok az idős és fiatalabb hölgyek és férfiak, akik ott vonultak büszkén emelt fejjel, nemigen tartoznak a meggyőzhető kategóriába.
Hiába mondja el nekik akárki, hogy a demokrácia élhetőbb társadalom az önkényuralomnál, nem hallgatnak rá, hiszen nekik kell egy apafigura, aki majd eldönti helyettük a világ sorát, aki majd megmondja nekik, hogy merre van az előre.
Félnek a világtól, félnek, hogy nekik kell gondoskodni önmagukról.
Kell egy vezér, de nagyon!
Aki majd megerősíti bennük a hitet, hogy ők egytől-egyig csupa Dobó Katica és Rozgonyi Cicelle, míg a férfiak egytől egyik daliák - ilyenkor valahogy átmenetileg lemúlik róluk a kappanháj meg a sörhas.
Ősi dolgok ezek, az ősember is ott ugrált a tűz körül sokadmagával és fennhangon, bátran szidta a kardfogú tigrist meg a mamutot, szinte az önkívületig belelovallva magát szép álomvilágába.
Hiába mondaná most is nekik akárki, hogy néném – bátyám, nem az IMF jön ide diktálni, hanem mi megyünk hozzájuk pénzt kunyerálni, el sem hinné, hiszen a Nemzeti Főokos évek óta mást mond neki.
Hiába mondaná akárki, hogy ha Európa kidob bennünket, akkor itt addig, míg csak magunk is meg nem okosodunk, addig nyomor és mai szemmel elképzelhetetlenül szegény világ jönne, zavarodott hülyének minősítené a hír hozóját.
Persze a zsigerei mélyén érzi a félelmet, hát kiabál.
A magyarság legnagyobb átka a magyar jobboldal rettenetes és végtelen butasága.
Ha valaki azt mondja nekik, hogy talán akkor már elég a hazudozásból és szembe kellene nézni a problémáinkkal, akkor azt világgá kergeti, majd boldogan beleájul annak a kóklernek a karjaiba, ki gátlástalanul kínál neki festett egeket, munkamentes gyarapodást, teljesítmény nélküli életszínvonalat, miközben, mint hipnotizőr a ceruzáját, a nemzeti zászlót tartja az orra elé.
Ha a médium transzba esett, akkor néhányszor jól fenéken rúgja és elveszi a pénztárcáját, - lám ezekkel mindent meg lehet csinálni!
A magyar jobboldal a magyar nemzet szőke nője, akinél egy liba is sokkal okosabb, mert a liba legalább beáll az eresz alá, ha jön a jégeső.
A mi szőke nőnk meg, mikor meghallja a tetőn kopogó galambtojásnyi jég kopogását, akkor kiballag a szabad ég alá, megfenyegetni, aki kopogott.
A magyar jobboldalnak minden ab ovo jár, merthogy ez így rendeltetett, ami gond van, azt a baloldal rontotta el, két nemzetre rontás között.
Egyébként ez a társaság piromán is, imád játszani a tűzzel, kitéve mellesleg sajátmagát és gyermekeit is a veszélynek, merthogy neki nincs veszélyérzete, neki igaza van.
Nem tanult meg soha sem együttműködni, sem beilleszkedni sehova, nem tanul a múltjából, a hibáiból, de mások hibáiból sem.
Most éppen a bolsevizmus hibáit és bűneit próbálja megismételni, de ennek kivitelezhetetlenségéről sem lehet meggyőzni – erőlködik, míg csak be nem csinál nagy buzgalmában.
Egyetlen dolog tud valamit javítani rajta – a nyomor.
Mikor majd erkölcsileg és anyagilag is nyakig nyomorban kell léteznie, akkor, talán néhány év után eljut közülük néhányuknak majd az agyáig, hogy mit is rontottunk el ezzel az ostoba hepciáskodással, a buta hiszékenységgel, a tanulásképtelenséggel.
Ha történelmünk során tudtunk volna alkalmazkodni, tanulni és némi szerénységet tanúsítani, ma jobban állhatnánk, mint Ausztria.
Sajnos, a magyar jobboldalt csak idomítani lehet: Állj két lábra Viktorka!
Ügyes!
Itt van neked egy kockacukor…
A történelemmel nem érdemes szembefordulni, bele kell simulni a nagy áradatába és akkor – ha szerencsénk is van az okos döntés mellé – felvirágozhat az ország.
Lehet próbálkozni persze a szembefordulással is, de akkor ez az áradat ide-oda dobálja majd a Magyarország nevű jelentéktelen kis kavicsit, míg el nem porlad végképp.
Tudjátok, jobboldali barátaink: maroknyi magyar porlik mint a szikla…

:O)))

22 megjegyzés:

Babi néni írta...

Pupu, hát neked kell magyarázni az erődemonstráció lényegét? Az az erősebb, akinek több a haverja, meggyőzi a bizonytalanokat is, hogy még minden oké, mert ő ugyan nem olvas újságot, de akik igen, azok szerint is csak bántják szegény izékét, miniszterelnököt.

Az EU-ból való kizárás meg nekik nem fenyegetés, minden attól lett rosszabb szerintük, mert csatlakoztunk és "betörtek a multik", mint mi anno lóhátról nyilazva Európába, de ez teljesen más, mert ez nem igazság.

Névtelen írta...

amit a mostani kormány és személyesen OV képvisel, köszönő viszonyban nincs azzal, amit konzervatív értékeknek nevezhetőek. Elnéztem ma a sok-sok idős embert: valószínűleg a fiatalságukat kívánják vissza, és nagyon sértődöttek, hogy úgy telt el az életük, ahogy.
De hogyan is? A Kádár-korszak szellemi és erkölcsi nyomora mellett tény, hogy naponta nem dolgoztak többet 8 óránál, inkább sokkal kevesebbet, s ha kevés volt is a fizetésük, azt megkapták, s megéltek belőle. Ők ehhez szocializálódtak - a VAN-hoz. A biztonsághoz. S ha úgy tetszik: a rabszolgasághoz. A mindenkori fáraótól való függéshez. Ha nagyon komisz akarnék lenni: ez a korosztály élteti tovább "vezér"-t a demokráciában is, a mindenkori vezért.Fogalmuk sincs arról, mi a különbség a vezető és a vezér között. Egyébként elszánt Gyurcsány-hívő ismerősöket is láttam kint hőbörögni, kérdeztem is tőlük, hogy-hogy itt vannak. Hosszú és érdekes előadást hallgattam... Nem hülyék ők, csak vezérhiányosak - súlyos betegség.
Nagyon kevés fiatal volt. És nagyon sokan olyanok, akik a kevéske napidíjért, ételért mentek. Több külhonit az olcsó busz vonzott - de sokan meg is csalódtak, mert a bérelt sofőr otthagyta a tüntetőket, s az előre kifizetett buszra hirtelen új fizető utasokat toborozván hazaindult, otthagyta a tüntetőket. Ha majd elszámoltatják, mondhatja: a létszám megvolt, ő nem ismerhet mindenkit. S így igaz - mint ahogy mi sem ismerjük saját magunkat.
Ezért van a jó vezér...hogy a saját fel nem ismert érdekeinket helyettünk-nekünk-értünk. Mint anno az MSZMP akarhanyadik kongresszusán elhangzott.
Hát, csak rajta, éltessétek a Viktort, deszkázzátok be az ország ajtaját-ablakát. S aki még itthon marad, annak ugyanolyan szánalmas-szerencsétlen élete lesz, mint a mai vonulászóknak.

Névtelen írta...

Engem a nagy béke és szeretet jegyében kitiltottak az Erdély.ma oldalról. Előtte persze mindennek elmondtak. Csak azért, mert nem értettem egyet a békemenettel, az erdélyiek részvételével és ezt udvariasan elmondtam.

Anna írta...

Néztem a híradásokat,a képeket, a transzparensek szövegét, hallgattam a megnyilatkozásokat a tömegből és szégyenkezem a nyugdíjas társaim miatt és helyett.
Nem jó megöregedni, bár mondják ennek a kornak is vannak szépségei. Keservesen, nehéz munkával kutatok utána naponta, hogy megleljem. Számomra az az ajándék, ha a józan ítélőképességem őrizni tudom,ha bízhatom még az első ösztönös gondolatom helyességében. Ma a szégyen, a sajnálat volt az ami elsőnek "beugrott". Az isten, ha nagyon akar büntetni valakit a józan paraszti eszét veszi el és meghagyja a mániáit,a sérelmeit, a lelki vakságát.
Nem mondom azt, hogy innen, ebből az országból menekülni kell,mert nincs útlevelem, csak az örök vadászmezőkre. Azt egyenlőre nem szeretném megismerni.
Ugyanis arra még kíváncsi lennék, hogy hogyan fog ez a politikai kurzus szembenézni( mert eljön az az idő) a gondolkodókkal, a nem megvezethetőkkel, a nem megvehetőkkel, a tiszta tekintetűekkel. Naiv kívánság? Meglehet, de önmagam miatt legalább nem kell pirulni.
Olvasó ember vagyok és nem író, de bízom benne, hogy a botladozó sorokból is megérted mit érzek, miért pattantam a klaviatúrára.

Névtelen írta...

savanyu a szolo?

neked5 írta...

Index, fórum:
"Gacsályról Bp. busszal min. 4.5 óra, vonattal 6. - egy irányba.

Gacsályon a munkanélküliség 85%.

És ezek az emberek önként és dalolva vonulnak a Lungodrom égisze alatt a regnáló kormányt éltetni... - saját költségen... étlen, szomjan... (mondjuk az éhezéshez szokva vannak...)

Biztos felemelő érzés ezt látni!

A hátterét tudni: riasztó és szánalmas.....
"
Hát igen, van az a helyzetbehozott vállalkozói réteg, aki a zsebébe nyúlt nyilván. Most

kaptunk egy kis ízelítőt mi - határon belüli hátrányos helyzetűek - abból is, hogy máris a mi fütykösünkkel verik a csalánt kedves külhoni testvéreink. Miközben nem az ő nyugdíjrendszerük, nem az ő kereseteik és nem az ő fejük felett itélkező törvénygyártó férj törvényalkalmazó felesége - mellett is álltak ki, még ha nem is tudatosan (épp ez benne a határtalanul szomorú) - de az első adandó alkalommal. Szégyellje magát, aki felbiztatta és felszállította őket."

"teljesen természetes, hogy ennyien voltak.

Csak számolj utána azoknak, akik "nyilván" elmennek: a Fidesz teljes tagsága (-Orbán), a Fidelitás, a Jobbik, stb. Számold csak ki hány politikai állásban dolgozó van az összes önkormányzati képviselő és azok családja, a közigazgatás számtalan politikai állása és azok családja, stb.

Ezek után az lett volna nagy megdöbbenés, ha ennél kevesebben vannak.

És persze az a nagyon sok ember, akit a történelem folyamén mindig meg lehetett szólítani a legősibb demagógiákkal.

Ha nem szeretném Magyarországot, most kárörvendően röhögnék. És bassza meg, megint csináltathatok amerikai vízumot. Még szerencse, hogy 10 évre adják."

"Az IMF lesz@rja ezt az egész bohózatot.

Vagy netán úgy véled, hogy Bayer mester hívószava zengte be a Kárpát-medencét, s erre mozdultak a népek?

Túrót! Bayerért senki egy lépést sem tenne! (mert ugye Orbán nem beszélt - bár pl. Kolozsváron azzal hívták a népeket, hogy fog...)

Széles mesterék osztogatták a helyet a buszra, fizetve az étkezéstől a szállításig, a zsebpénztől a pálinkáig mindent...

És ez a félelemkeltő: olyan nyomor van az országban, hogy egy tál levesért bárki bármire rávehető.

Az IMF (is) nagyon jól tudja, hogy az emberek nyomorognak, és nem olyan hülyék, hogy 420 Ft-s benzin mellett önként és dalolva Pestre járjanak a nyomorítójukat biztatni...

Hatalmas öngól, tiszta Észak-Korea.

Hamar bebizonyosodik, hogy amit mi nemzeti büszkeségnek hiszünk, az a nemzeti szégyenünk lesz.
"

"Szeretném felhívni a figyelmetek valamire. Nézzétek meg a képeket a ma esti tüntetésről és az Opera ház előttiről, ezen belül is az embereket akik a táblákat tartják és a tartott táblákat. Én úgy látom az Operás képeken többnyire elkeseredett emberek tartják a saját tábláikat, míg a mai képeken számtalan tökéletesen egyforma, kisiparilag tömegében legyártott tábla van, amit nem érzelemből, hanem eléggé unottan, munka jelleggel tartanak. (természetesen nem célzom semmire)"

holnap már 2 milliónyian voltak mii?? :)) de a nagyobb baj az lesz hogy eddig az eu finomkodott orbánnal, mert az ország népét sajnálná büntetni egy diktátor miatt, most hogy kiállt /látszólag/ az ország, sajnálat nélkül fogja elzárni a pénzcsapokat és lehet nyivákolni országosan, mert közöséget vállal a saját elnyomó kormányával a birka nép. mostantól nem hivatkozhat arra hogy a nép nem engedi a megszorításokat, hiszen mellette vannak! megérdemli a sorsát mindenki, köszönet a hat. túliaknak..."

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
A tömeg látványa méginkább meggyőzött arról, hogy Gyurcsány Ferenc igen okosan figyelmeztet: nem elég azt mondani, hogy Orbán takarodj! Még sok mindennek le kell tisztulni, a jövőképnek kialakulni, az egységes bal-közép pedig alig-alig mozdítható.

Ezt a békemenetet látva vajon mire gondolhatnak az EU és az IMF tárgyaló szakemberei? Tényleg kell ide a pénzügyi védőháló, vagy szövögessék a magyarok tovább a pókfonalat? Agyament népnek láthatnak bennünket.

Arra mindenképpen jó volt ez a döbbenetes demonstráció, hogy bemutassa: így készül a jobboldal a 2014-es választásokra, a határon túliak felhasználására.

Ezt a manipulált embertömeget, kisgyerekes felvonulókat látva az a véleményem, hogy lesz itt még rosszabb is a helyzet. O.V.és csapatai nem fognak visszariadni a tettlegességtől sem, és rákenik a baloldalra.

Névtelen 23.23-kor írt a Kádár-korszak szellemi és erkölcsi nyomoráról. Gyermekkorom, fiatalságom, tanulóéveim, majd 25 évnyi rendszerváltás előtti és azt követő folytatólagos munkáim tapasztalatából nem emlékszem a maihoz hasonló össznépi tudatmódosított állapotra. Persze gazemberek, naplopók, bűnösök mindig voltak, és lesznek is, de szerinted ez az ország a fidesz alatt épült, fejlődött, gazdagodott?
Kíváncsi vagyok, ha a 2013-2020 közötti strukturális alapokból nem kapunk, hol lesz ez a tüntető békemenet? Jót röhögnek rajtunk a környező uniós országlakosok, a fejlődésben lemaradunk mint a borravaló.

Névtelen írta...

Mivel volt mecénás a békemenet mögött, nem volt gond statisztákat szerezni, rengeteg munkanélküli van.

Névtelen írta...

Azért ne hasonlítsd össze viktorkát
a bolsevizmussal ők feudalizmust döntötték meg az államkapitalizmusért és egyfajta kezdeti "jóléti államot" hoztak létre
ezek a férgek meg ezt az államot cserélik le a feudalizmusra
ugye kormányzó papok(katkok államvallása ) cselédek (dolgozók) főnemesek(pl kövér) úriszék ( szájer feleség) röghöz kötés (diákok) stb pallosjoguk mikor lesz)

Névtelen írta...

Nem hiszek a jobboldal mérhetetlen butaságában,inkább arra gondolok hogy aki mérhetetlenül buta és politizál az 90%-ban jobboldali lesz.És ott vannak a felszínen úszó legnagyobb hergelő fasiszta darabok,mint például a butának talán nem nevezhető szervezők.Ajobboldal tehát a buta és jellemtelen emberek halmaza.

Sárkányfű írta...

A posztoló nem érti a demokrácia lényegét, irigységtől és savanyú szőlőtől vezéreltetve lebutázza az ellenvéleményen lévőket. Sajnos, ez a fajta hozzáállás még a szőkénél is rosszabb: nem megérteni akar, hanem lefikázni, ehhez keres érveket.

Nyilván a posztolónak fogalma sincs arról, h az ott vonulók nem a matolcsyzmust, nem SP-t támogatták, de támogatták Magyarország szuverenitását, azt, h ne kintről mondják meg, ki legyen itt hatalmon, hanem mi, magyarok döntsük el azt. Aki ennél többet lát bele a tegnapiba, ha kormánypárti, ha ellenzéki, az hülye.

A posztoló pedig teljesen egyértelműen nem demokrata az én szememben, mert demokrata mindig örül, amikor az emberek nyíltan kifejezik a véleményüket, demokratának minden tüntetés ünnep, demokratának az ellenvélemény létezése nem a butaságról, a fikázási lehetőségről szól, hanem a meghallgatásról és ellenvéleményről.

Szánlak...

Névtelen írta...

Nekem a Rákosi idején, a május elsejéken felvonuló óriási tömeget juttatja eszembe, vagy amikor a legnagyobb elnyomás alatt szenvedve "szabadság"-volt a kötelező köszönés.
De figyelmetekbe ajánlok egy aktuálisabb témát is: zokogva gyászoló tömegek elnyomójuk ravatalánál É.-Kóreában.
Ecce Homo.
(és nem csak a magyar)

Lujza írta...

Döbbenet volt látni némely képet és videót. Az egyik kép láttán azt hittem, körmenetet is rendeztek a kereszt hurcolásával.Azt hiszem a Romániából érkező csapat lehetett, úgy ránézésre -- lehet hogy azt hitték Csíksomlyóra viszik őket.Az egyik videón meg egy féleszű áriája volt hallható, na az kiverte a biztosítékot nálam. Persze az is sokat mond a "spontán" békemenetről, amikor a riporter a szerencsétlen cigányoktól kérdezte, hogy miért vannak ott. Nem tudták és a mellettük levő szervezőre mutattak. Szomorú ez nagyon.

Szerintem ez arra volt jó, hogy Pintér egy főpróbát tartson, gyakorlatozzanak a rendőrök és nyomozók.

kogito írta...

A hozzászólásokhoz nincs mit hozzátenni, mondandóik lefedik a mai helyzetet.
Én azért vagyok szomorú és elkeseredett, hogy a baloldali emberek eddig -mindenfajta tüntetésre való felhívás ellenére-kényelmesen, otthon üldögélve szemlélték az eseményeket. Átütőbb az operai megmozdulás volt.
Kérdezem: hol vannak a baloldali milliárdosok? A Kapolyi féle nagyon tehetősek? Ők miért nem nyúlnak a zsebükbe? Biztos lenne az országban számtalan, az Orbáni politikát elítélő ember, akik szívesen mennének Pestre, de szegénységük okán nem tudnák megfizetni a drága útiköltséget. Továbbá ezek a gazdag emberek miért nem képesek összehozni egy valódi, echte tévéadót, amely nem a HIT gyülekezet vezetőjétől függ? Vagy egy Klub rádió szerű adót? Hol bujkálnak ezek a milliárdosok, milliomosok? Úgy látszik a jobboldali "burzsujok"-nak megéri ilyen performance-okat szervezni.
Az orbáni kommunikáció nagyon bejött azzal, hogy bántják Magyarországot a gaz zsidók és ezzel sok embert lehet ma megszólítani. Csakhogy ez úgy jött le, hogy ezt a bitang emberekből álló fideszes bandát és intézkedéseit védték, támogatták és bátorították további nyomorba taszító politikájukban.
Attól azért óvakodtak a mélymagyar szervezők, hogy megnevezzék az IMF-et és a FED-et tulajdonló Rockefellereket, Rotschildokat és társaikat. Arról sem beszéltek, hogy a FED magánbank tulajdonosainak joga a pénznyomtatás is, még az Egyesült Államok is tőlük vesz fel kölcsönöket. Jól "megmanipulálták" azt a sok, szerencsétlen birkát, akik képtelenek az összefüggések felismerésére, vakon követik ezt a csúti férget.

éva írta...

Sárkányfű - hát éppen ez az! Ezek a szerencsétlenek azt HISZIK, hogy a szuverenitásért vonultak (amit senki sem fenyeget) és nem a Horrorbán elcseszett gazdaságpolitikája mellett - ami előbb-utóbb - de biztosan - nyomort fog jelenteni nekik is.
Senki sem mondta, hogy ne vonuljanak, de már megbocsáss, azon egy demokrata sem örömködik, hogy ennyi buta vagy nyomorban élő ember ilyesmire mozgósítható!
Az pedig történelmi TÉNY, hogy a jobboldal minősíthetetlenül alacsony színvonalú nálunk - a rendszerváltás óta is a baloldal nem győzte takarítani utánuk a teleszart istállót! Csak most már nyakig ér a gané! És csak potyog-potyog-potyog....

lady gaga írta...

irigy balfaszok, ezt jol megszivtatok, csak igy tovabb, ha egyaltalan atmegy, ha nem akkor pupu szivja meg.

pumukli írta...

Sok érdekes dolgot írtál Sárkányfű. Én azt is elhiszem, hogy sok embernek, mondjuk a magyarság 5 %-ának jól megy sora.
A tüntetés is rendben. Nekik ez egy szabad ország és csak hasznot hozott nekik eddig ez a nagy "szuverenitás"
A dolog akkor kezdett nagyon rossz érzést kelteni, mikor egy szegény cigányember azt nyilatkozta, hogy kell a megszorítás, mert csak így lesz haladás. Tudja, hogy ez a cigányságnak nagyon nehéz lesz, de ezt kell csinálni. Kb. ilyet mondott, és én akkor gondoltam, hogy ezeknek az embereknek 90%-át megfizették. A kormányellenes tüntetéseken ilyen nem jutott eszembe.

Hallatlan írta...

Kedves PuPu !
Régóta olvasom írásait és őszinte elismerésemet szeretném kifejezni azért a precízen pontos helyzetértékelésért,amelyet ebben a művében is megfogalmazott. Magam is úgy látom, hogy a magyar emberek jelentős része sem saját, sem mások példájából nem képes tanulni. Ha emberöltőnként legalább egyszer nem vernek bennünket agyba-főbe,ezeknek elmegy az eszük.Amikor viszont ez sajnos megtörténik, nem azon gondolkodnak el, hogy mit csináltak rosszul, hanem, hogy mekkora igazságtalanság érte a magyarokat.
Sajnos ennek igazságát bizonyítják az ide is véleményt írók közül néhányan.

senkifalvi írta...

Én a magam részéről magyarnak tartom magamat/bár tudom,h vmelyik felmenőm szláv anyanyelvű volt-Bemmel jött be/.
De igencsak elgondolkozom az ún.echte-magyar-tudatúakon.Az évszázadok során átnyargalt itt tatártól törökig mindenféle népség,de nem tudok róla,h bármelyik is elköttette volna az ondóvezetékét.Nem hiszek dokumenteknek sem,mmint családfáknak-mert,mint tudjuk:csak az anya biztos/.Géntérképeknek hinnék,azokkal viszont olyan sűrűn nem találkozom.Így azt gondolom,h a jobboldal visszavehetne magából...
hogy baloldaliak miért nem mennek vidékről tüntetni?1 falu-belterjes közösség,mindenki mindenkit ismer,1más rokonai,a jobboldali polgármester dönt,h ki vehet részt a közmunkában,ki van soron,kinek ad segélyt,stb.Ahhoz,h holnap tudjon enni adni a gyerekének,be kell tudnia fogni a száját.Megtanulni beállni a sorba...

senkifalvi írta...

2 perce találtam rá erre a cikkre:
http://beyondsilence.uw.hu/pokolra%20kell%20annak%20menni%20Czeizel%20Endre.htm

ahetszazat írta...

Sárkányfű! Max. respect az írásodért! :)

tutu írta...

mennyi balfasz balos, szegenyek.