2012. január 6., péntek

LE VAGYUNK…

Már megint.
Most éppen a Fitch minősített le bennünket, belesuttyantva a Bóvli 3.0 kategóriába, aholis szépen elüldögélhetünk addig, míg némi csörömpöléssel be nem fut a Magyarország feliratú újdonat névtábla alá az „államcsőd” feliratú szerelvény, amely arról nevezetes, hogy gyorsabban érkezik majd, mint a Sinkanszen, de ennek a szuperexpressznek az újraindításához évek kellenek.
És még mindig nem érti a dolgot a Lánglelkű, hanem kísérletezget - fideszes források szerint éppen azt próbálgatja, hogy hol vannak cselekvése határai.
Ennek eldöntéséhez egy igen érdekes módszert választott, nevezetesen azt, hogy - megfogalmazása szerint – elmegy a falig, ami a külső szemlélőnek igencsak úgy tűnhet, hogy fejjel megy a falnak.
A feje már kék-zöld, mint olyan harmatsúlyú bokszolóé a ringben, aki valamelyik Klicskót akarja megtanítani verekedni, támolyogva keresi a ringsarokban szorítósegédeit, akik bíztatják: legyél agresszívabb, üss jobbcsapottakat, már látni, hogy megrendült! Te vagy a jobb!
Persze nehéz ezen őszinte mosollyal elviccelődni, amikor az egyszerű állampolgár rettegve gondol a holnapra, azt próbálva felmérni, hogy egy esetleges államcsőd mennyire fogja érinteni személyes életét, hogyan lehetne kis megtakarítását biztonságba helyezni, amit felettébb indokolttá tesz az is, hogy a kormány megígérte, hogy nem nyúl a lakossági bankbetétekhez.
Hogy nekem erről miért éppen a „Vesztegzár a Grand Hotelben” című Rejtő-opus ugrik be, ez érthetetlen, de abban is akkor tört ki a pánik, mikor a rendőrfőnök felszólította a jelenlevőket, hogy mindenki őrizze meg nyugalmát.
A Magyarország nevű hotel igazgatója, a mi Csodálatos Nalayánk is éppen ennyire megnyugtató hatással van a társadalomra, emellett sokkal ügyesebben hazudozik, mint regénybeli elődje, aki az ominózus hotelben csak egy kis szezon-hosszabbításon dolgozott, míg a Mi Reménységünk örök napsütést és bő pénzforrást akar biztosítani kicsiny családjának plusz a labdarúgó-akadémiának, mely élete főműve.
Persze egyetlen rendes regénynek sem az szokott a vége lenni, hogy a főhős boldogan hazudozik, míg meg nem hal – vélhetőleg itt sem ez lesz a végkifejlet.
Csalhatatlan jelek mutatják, hogy a kis hepciás mutatványából besokallt a nemzetközi közösség.
Az Európai Néppárt jelezte: támogatja az Európai Bizottság ajánlásait a magyar kormánnyal szemben, súlyos aggodalmait jelezte Thomas Melia amerikai külügyi államtitkár, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, a német, a francia kormány.
A luxemburgi külügyminiszter „Európa szégyenfoltjának” nevezte a magyar kormányt, de a finn külügyminiszter sem hagyta szó nélkül az Orbánjárást.
Ez – kis „e”-vel - meg még mindig ostobaságokat beszél, azt mondja például, hogy „amíg egy törvény nincs elfogadva, addig persze lehet annak ’szelleméről’ beszélni, de onnantól hogy életbe lépett, a Bizottságnak már azt kell mondania, hogy ’kérem a 27. 35. 136. paragrafussal van ez és ez a konkrét bajunk’ – na, ezt várjuk most, ezért jó, hogy a parlament elfogadta már ezeket a jogszabályokat, innentől jogi kifogások mentén haladhatunk előre.”
Hát, nagyon jó.
Erre talán csak annyit lehet mondani, hogy ezt az eljárást kellene követni akkor is, mikor - feltéve, de meg nem engedve az esetet - a méltóságos asszony örömlánynak áll.
Akkor kell elmagyarázni neki a kamionparkolóban, hogy a baj azzal van, hogy olcsón dolgozik, óvszer nélkül, és meglopja a kuncsaftot?
Talán egyszerűbb lenne azt mondani, hogy ezzel a szakmával egy al és felcsúti Orbán nem házasodik, és ezt jó előre, még mielőtt fájni kezd, ha pisilnie kell.
Ehelyett folyik a hadova, az ostoba duma az ország elleni spekulációs támadásokról és hasonló hülyeségekről.
Mikor a Kiflitündér bejelentette, hogy a spekulánsok visszatértek a szilveszteri buliról és azonnal támadásba lendültek, akkor szép napok virradtak a szegényemberekre, mert a vadlibák egy puskalövés nélkül potyogtak a földre – halálra röhögték magukat.
Már az is elképesztő, hogy ez a pösze szőke hazudozó megszólalhat a kormányzó párt nevében, végtére is, akinek ekkora arca van, mint a Vezérnek, azért adhatna magára.
Merthogy ugye a Fidesz nem párt - a párt maga a Pengeagyú egyszemélyben, és amúgy is snassz, hogy két száj kell ahhoz, hogy helyette kinyögjön egy értelmesnek tűnő mondatot a magyar népnek - akkor még az egyik hazudozás közben selypít is?
A Vezér azt feltételezi, hogy a Nyugatnak nem érdeke Magyarországon a politikai instabilitás, a stabilitás biztosítására meg csak a Fidesz képes.
Nem ez az első tévedése.
Jó lenne, ha ezt felírná a falra a Honfoglalás című kép helyére, és nézegetné, mikor összedől a magyar költségvetés, amikor az állami alkalmazottak nem kapnak fizetést, de lehet ezt már akkor elkezdeni memorizálni, mikor a remek adórendszerből kifolyólag a lakosságnak kevesebb bérből kell kifizetni a magasabb fogyasztási adóval terhelt árucikkeket, az üzemanyagot, az infláció árát.
Magam is nagy csodának tartom, hogy a nép még nem tépte szét a Vezér vazallusait, esetleg személyesen őt magát is.
Persze, ami késik, nem múlik, találkozhat még személyesen is szerető népével.
Nem biztos, hogy örülni fog neki…

:O)))

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

A kapcsolaton a blog fele lemaradt, persze a pikánsabb rész.

Találtam egy apró sztorit, idehozom, mert biztosan segít a nemzeti pumukli szellemi színvonalának további taglalásához vagy újabb jelzős szerkezetek frappáns kitalálásához.

A rövid interjú szövege és annak elemzése az orvostudománynak és a gyógyszerfejlesztőknek biztosan komoly segítséget nyújt, mert annyira önmagáért beszél.

Pupukám, itt tartunk:

"Így tért ki Orbán a felelősség kérdése elől - videó

http://hvg.hu/itthon/20120106_orban_viktor_forintgyengules

pleinair írta...

A mi Lánglelkűnk, rozsdás pengeélű elméjű Reménységünk időhúzásra játszik. Egy hatályba lépett törvény elleni jogi kifogás indokoltságának kivizsgálása, határozathozatal annak érvénytelenítésére évekig tart. Addig sok víz folyik le a Dunán és ki időt nyer, életet nyer. E bölcs magyar közmondások szellemében Enyveskezű lenyúlhatja az MNB tartalékát, és a lakossági megtakarításokra is ráteheti mocskos mancsát.

Az Európai Néppártban felmerült, hogy családjának bandita tagját kitagadja, kizárja. Remélem meg is teszi.

ctrl írta...

1.„hogyan lehetne kis megtakarítását biztonságba helyezni,” szét kel osztani a szegények között, vagy Bécsbe kell vinni, vagy libacombba kell fektetni, úgy nem megy tönkre. Nagyon-nagy gondban van blogírója a pénzével, szinte reszket érte.
2.„besokallt a nemzetközi közösség.” S kikből áll? ballibsi-bibsi szemetekből.
3.„selypít is?” Megint nem tudta megtagadni önmagát blogíró, éppúgy mint mikor Matolcsy szemével gúnyolódott.
4.„ a nép még nem tépte szét a Vezér vazallusait,” ha ilyenre sor kerül, első sorba blogírót kellene állítani és a hűséges kommentelőit.

terlasz írta...

Kedves ctrl! Rejtély, hogy a bolhasz@rnyi látópontod, mikor tágul
emberi léptékű látókörré...

Névtelen írta...

Kedves PuPu a ctrl hozzászólásából kiderül nemkell félteni a pénzünket,hanem
oda kell adni.Sokszor halottam már hogy milyen beteg a magyar társadalom de nem akartam elhinni,de amióta olvasom a hasonló hozzászólásokat azóta elhiszem.

pumukli írta...

Orbán most tényleg a falnál van. Attól függ a létünk, hogy beleveri-e a fejét a falba, vagy megfordul.Akár hogyan is tesz,az ország ráfizet. Ha megfordul, akkor is évekig esznek minket a piacról a magas kamatokkal felvett állampapírok kamatai. Meg persze a tőke. A 10 éves papirok most két számjegyű hozamot biztosítanak a befektetőknek. A most fiatal nemzedék nyögheti még akkor is.
A másik, hogy Orbán nem zároltatja a bankbetéteket. Ha beleveri a fejét a falba, akkor mindent, az utolsó fillérig. Meg persze mindenki tudja, hogy hazudik. Amit mond ma, már mást mond holnap.
Csak az a biztató, hogy ezt az Unió is tudja.
"Névtelen"!
Az én szellemi szinvonalam meg sem közelíti a Tiédet. Nincs róla mit beszélni. Amúgy meg "magyar" baloldali vagyok, és jó volna, ha nicked is lenne. Meg az is, ha mindég azt használnád, mikor valakit ledorongolsz. /Másik hsz./

kogito írta...

Ez a CTRL nevű fidesz csimbók sem a tényeket látja, nem arra reagál. Ezek a csimbókok mind barnák és büdösek. A barna szó itt kétféle szimbólumot is takar! Értelmesebbje érti, de a csimbókok ennek ellenére mégis imádják a paranoiás, elmebeteg vezérük érdes hátsóját.
Patikában lehet sikosítót kapni narancsbolsik!
Még annyit ezeknek az idióta trolloknak: a blog írója nem a hasára ütve írja ezeket, hanem a tényeket próbálja összefoglalni, elemezni és az értő olvasók elé tárni. Ő nem a sci-fi irodalomban jártas (de lehet, ott sem vallana szégyent a tudásával).

Névtelen írta...

mennyi gaz bitang hazaarulo antimagyar, ez szegyen, inkabb drukkol a hazaja ellensegenek mint a hazajanak, undoritoak vagytok ti voros demokratak.

kogito írta...

Találtam még valamit ennek a csimbókos CTRL-nek, láthatja, miket hazudozott össze a paranoiás vezénylő tábornoka és merre felé tart igazán:
http://www.youtube.com/watch?v=5srmbCV9tRM&feature

pleinair írta...

Ctrl írásából egy hatalmas antiszemita, neonáci lóláb lóg ki.
("ballibsi-bibsi szemetek")
Erről a ctrl jelenségről beszél Amerika, és ez aggasztja leginkább az Uniót is. És nem ok nélkül, mint azt az idézett hsz-részlet is tanúsítja.
Magyarország az újraéledő fasizmus melegágya lett. Ezért az ágymelegért is Orbán a felelős.

Patti írta...

Ennek a ctrl-nak a hozzászólásáról eszembe jutott Markos-Nádas Katonadolog c. örökzöld kabaréja: "Magának mi van a fejében rakományként agyvelő helyett?" na hát ctrl-hoz képest a Kopasz egy akadémikus... Sajnos mostanság egyre több ilyen troll szaladgál szabadon, valamit most már kezdeni kellene velük, mert hülyítik a többieket.

Névtelen írta...

kogito, sajat magadat szaglaszod netan? valoban budos vagy.

irkomirko írta...

Az ön- és közveszélyt hordozó szakmákban alkalmassági, illetve egészségügyi vizsgálatok szükségesek az állás betöltéséhez. A gépjárművezetői jogosítvány a legegyszerűbb példa erre a szigorú eljárásra.
Miért nincs kötelező egészségügyi-és vezetői alkalmassági vizsgálat a leg(köz)veszélyesebb állami funkció betöltéséhez?
Orbán Viktor és csapata bukása után mindenképpen hatályban kell tartani a büntetőjogi felelősségre vonásukat lehetővé tevő törvényeket.

Névtelen írta...

valoban pupu le vagy .......