2010. július 13., kedd

AZ ELSŐ REPEDÉSEK...

Pedig olyan látványosan indult.

Népgyűlést tartott a Vezér kedvenc Kossuth terén, majd elkezdődtek a kirugások és mára már csak hű vazallusai vannak pozícióban a minisztériumokban, főhatóságoknál, állami vállatokban, és szerte mindenfelé, ahol az államnak csak egy fikarcnyi beleszólása is van az ügyek menetébe.
Hirtelen támadtak zsákszámra képességes emberek, akik elfoglalták a stratégiai pozíciókat, és akik nem kötődnek senki máshoz, csak a Vezérhez, aki felemelte őket és akiről tudják, hogy egy perc alatt el is ejtheti azt, aki hibázik.
Mármint nem szakmailag, hiszen a szakmaiság nem volt kritériuma kiválasztásuknak, hiszen forradalmi időket élünk, - a politikai megbízhatóság a rendező elv, mint 1948-ban.
És még nincs vége, hiszen ott állnak még levett kalappal a kisvárosok és falvak intézményvezetőinek idegesen toporgó utódai, - persze nekik ki kell várni az önkormányzati választásokat, - előtte már nem lehet borzolni a kedélyeket...
És olyan szépen haladt a törvénykezés is, - szinte már kész is a mű, az új államstruktura, melyben a Vezér úgy lebeg a tömegek felett, mint Mohamed koporsója, ítél eleveneket és holtakat, emellett meccsre jár a jövendőbeli Kormányzóhelyettessel meg a Főnökkel - merthogy azért van neki is főnöke, ha illemtudó is, - szép bajuszos ember...
És akkor tessék, - beüt itt a gebaß, - hitrelen a derült égből orcáncsapják egy szívlapáttal.
Pedig milyen jó ötletnek látszott Simor kipiszkálása a MNB elnöki székéből, milyen szép új lehetőségek nyíltak volna meg egy hozzáértő által sugalmazott kamatpolitika megvalósítása által, és akkor most jön itt az Európai Központi Bank és egyértelműen kinyilvánítja, hogy jobb, ha Simort békén hagyják, emellett az sem hátrányos ha a jövőben az ország betartja egyeztetési kötelezettségeit.
Még le sem lohadt a szívlapát okozta trauma, mikor a Vezér kapott a másik fényességes orcájára is egy szép nagyot.
A hazánkban tárgyaló IMF küldöttség is szóvá tette az egyeztetési kötelezettségek Orbán-féle értelmezését és a tárgyalások hirtelen kihűlt légköre nemigen bíztató az Orbán-kormány elérendő céljait tekintve.
A küldöttség kissé ideges lett, mert a magyar fél kész tények elé állította a Valutaalapot az idei adócsomag ügyében.
Nemcsak a rugalmatlan hozzáállás miatt neheztelnek persze, hanem szakmai kifogásaik is vannak, többek között a tervezett bankadó mértéke tekintetében.
És akkor még ez a Václav Klaus is.

Diplomatikusan ugyan, de nagy nyilvánosság előtt tulajdonképpen kiröhögi a Vezér Szent Forradalmát, - mondván: "szándékosan reformokról, s nem forradalomról beszélek, ahogy erről egy Csehországtól nem is nagyon távol fekvő országban beszélnek...", - hát nem vérciki?
Közben meg a sajtó arról cikkezik, hogy a környező országokban mindenfelé strukturális reformokba fognak bele, és ha nem hagyunk fel mihamarabb a populista lózungokra épülő terveinkkel, akkor hihetetlen gyorsasággal fogunk lemaradni tőlük...
Szóval, itt vannak az első repedések, és ehhez még tegyük hozzá bátran, hogy a diktátorocskákat előbb-utóbb el szokták kergetni, - többnyire saját vazallusaik.
Nem lenne baj, ha ez minél előbb történne...

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPu,
Pozsony is beszólt.
Egyszerűen hihetetlennek tűnik, de mégis az van, hogy azt hitte a Fényességes Tekintetű, hogy majd ő megmutatja. A provincializmus ül tort itt.
Mondjuk a Főnök is sűrgősen elgondolkodhatna, mert azt azért másutt is tudják, hogy milyen a szerepe. A részvényesek egyszercsak tréfálkozni kezdenek majd.
5 hét kellett a totális lejáratódáshoz és az elszigetelődés felgyorsult.
Dicsőség és hála annak a 2.7 milliónak.
S még nem vagyunk a belső pofonoknál: azok ősztől-januártól jönnek.
Már, ha valaki tud majd egyáltalán költségvetést csinálni. Mert kételyek ébredtek bennem.
Majd a 29 közgazda, akiből 4 közgazda a többi meg felkért seggnyaló.
Szépen nézünk ki.
Törzsolvasód

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
most csak röviden mert haldoklom a melegtől...

az alsózsolcai polgármesternek már tele van a töke a fidesszel pedig ő is orbánista.bár ez a pasi a legkisebb vessző,akiből pont lett.biztos,hogy nem lesz többé polgármester.elég töketlen barom,úgyhogy ez rendben is lesz így.
-
"Nem lenne baj,ha ez minél előbb történne..."-írod.
ÉS HA MAJD+TÖRTÉNIK,UTÁNA MI LESZ,KI LESZ PUPU?
DE FŐLEG,MI?
egy újabb diktátor jön meg a még nagyobb córesz?
káosz van a pártokban,ahol egymást basztatják.ha orbán megbukna a normális és csalódott fideszesek által,az egymás gyilkolása közben ezt a pártok észre sem vennék,nemhogy felkészültek lennének egy ilyen változásra és a következményeire,na+a feladatokra.
az IMF kijelölne egy bankárt az ország élére?remélem hogy nem!!!
DE ELKÉPZELNI SEM TUDOM,HOGY MI TÖRTÉNNE...

HA A FIDESZT EGY ÉPÜLETKÉNT ÉLJÜK MEG,AMIN ENNYI REPEDÉS VAN,AKKOR OTT BIZONY ROSSZ AZ ALAP ÉS KISAJNÁLTÁK AZ ANYAGOT IS ,AMI ÉLETVESZÉLYESSÉ TESZI AZ ÉPÜLETET...HÁT,IGEN.IGAZAD VAN.LEHET MÉG ITT NAGY OMLÁS,BOMLÁS,TÖRMELÉK...

CSAK ÚJJÁÉPÍTŐK NEM LESZNEK.
EGYIK BŐGNE...
MÁSIK ÖLNE...
A TÖBBI MEG CSAK NÉZNE,MINT AKIKNEK KIKAPCSOLT AZ AGYUK PARANCS NÉLKÜL.

NEM TUDOM MI LESZ,CSAK EZ NE LEGYEN,AMI MOST VAN...

Névtelen írta...

"Vezér, Vezér Szent Forradalmát, diktátorocskákat" ez most humorosnak van szánva, vagy csak erre telik baloldalon?

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.
ha hülyeséget írtam tudd be a hőségnek:))))

JÓ NYARALÁST.
szia.

Névtelen írta...

Reggel láttam a Szanyit a TV2-n. A kis "Csintalan"... holnapra lehetne írni róla is...

Névtelen írta...

No, PuPu, ha a hvg-nek hinni lehet itt a globál córesz. (már pedig többnyire lehet). Nem elég, hogy az idei 3,8 a kötelező, de Merkel ragaszkodik a 2011-es 3% is.
Nem is tehet mást, hiszen a görögök neki igen sokba fájnak, pénzben és szavazatban egyaránt. S akkor innen hosszú évekig nincs dorbéz. A Mediánnál (bár holnap lesz csak jól olvasható a kép) a Fényestekintetű népszerűsége csökkent, az szockók elutasítottsága is csökkent....szóval ez gyorsabb, mint gondoltam.
Persze, a 4/3 az 4/3-ad ugyi...
Ja! A 3% mellé még a szekezeti reformokat is követeli az IMF.
Ezt a szopást.
Márcsak az a kérdésem, hogy vannak-e ehhez szakemberek talonban? Mert ilyen ámokhoz szakember nehezen adja a nevét. (Ez konkrét inf.)
Nem fogunk unatkozni, csak az ország ne roppanjon bele.
Törzsolvasód

Cigany Roxana írta...

pupu,

NE ÍRJ A SZANYIRÓL...ANNYIRA UNDORÍTÓ...

Cigany Roxana írta...

SZIA,PUPU.
az előbb írtam csak nem ment át,hogy a szanyiról ha lehet inkább ne írj,csak BOLDOG LENNE ATTÓL,HOGY TE VELE FOGLALKOZOL-.ja meg azt is írtam,hogy szanyi undorító.



elolvastam amit tegnap írtam.hát jellemzően én vagyok:)))
de azért 2 értelmes mondatot vagy inkább kérdést találtam.

kiderült hogy ahol most vagyunk van net.
de azért áll a jókívánság a nyaralásra:)