2014. június 9., hétfő

DIKTATÓRIKUS CENTRALIZMUS

Azért nem csak a fővárosnak jut a jóból, a falu épp úgy megkapja a magáét Viktortól – már csak, nehogy hátrányban érezzék magukat.
A választások után a kistelepülések főállású polgármestereinek fizetését bruttó százötvenezer forintra csökkentik, akik pedig ezt a feladatot a meghaladott terminológia szerint társadalmi munkában látják el, azok havi negyvenezerért tehetik ki magukat a falu közutálatának, lévén, hogy olyanok ők mindahányan, mint a sztálini szakszervezetek: transzmissziós szíjak Orbán és a lakosság között.

Hol vannak már a rendszerváltozás ábrándos évei, mikor a naiv tömegek azt hitték, hogy majd most kezükbe vehetik saját sorsukat!
Hogy mit vehetnek a kezükbe, azt a Vezér szokta szemléltetni, mikor zsebrevágja a kezét, de azt aztán szoríthatják, miként ő is szorítja, nehogy ellopják a döglött madarat…
Ezt azért nem hirdeti fennhangon, de csak a hülye nem veszi észre, hogy megszűnt az önkormányzatiság, éppen a temetése előkészületei folynak.

Hajdan az volt az elv, hogy a döntéseknek minél közelebb kell születniük az állampolgárokhoz, ezt mára az az elv váltotta fel, hogy a döntéseknek minél közelebb kell születniük a Vezérhez, márpedig annál közelebb, mint ő maga, semmi sincs hozzá.
Mindenesetre az önkormányzatiság de facto már a magunk mögött hagyott ciklusban eldőlt, az önkormányzatoknak a csupasz seggükön kívül csak a nevük maradt, meg a feladat, hogy felfogják a lakosság felől érkező bírálatokat, vállalva a bűnbakok cseppet sem hálás szerepét.

Még a nagyobb településeken csak-csak érdemes polgármesternek lenni – csak csurran-cseppen valami, ha nem is állami pénz, de mondjuk egy ésszerűen belterületbe vont terület gazdájának hálája elérheti a szegény polgármestert.
De egy kisebb településen sehol semmi, csak a szégyen.
Merthogy a szerencsétlennek se pénze, se hatásköre, ami feladat a nyakán maradt, az csak arra jó, hogy a lakosságot ellene bőszítse, merthogy ha megdöglik a tehén, akkor ugyan egy-két szóval megemlékeznek az Istenről is, de okolni azért az állatorvost okolják…

Ki van ez találva rendesen.
A pénz Viktornál, a hatáskörök a járásoknál, a járások vezetőinek kinevezési joga szintúgy Viktornál, a polgármestereknek pedig az jut, ami a hetedik gyereknek.
Emellett eldöntheti, hogy a villanypóznákra petúniát vagy muskátlit akasztat, már, ha van rá pénze.
Általában nincs.

Hogy nálunk a lakosság döntsön a saját ügyeiben, olyan istenfia nincs, a lakosság nem elég érett ilyen magasztos feladatokra, kell neki egy Bölcs Apa, aki elegánsan kidugja nyelve hegyét és dönt helyette.

Tulajdonképpen a nép észre sem vette, hogy kicsavarták kezéből a hatalmat, most aztán majd legalizálják a status quot.
Ha nem lesz jelentkező a polgármesteri feladatra, akkor majd a járási hivatal kiküld egy megbízottat, aki ellátja a feladatot, ő természetesen kereshet többet is, mint egy polgármester kereshetne, de őt már nem választják, hanem kinevezik a megbízhatóak közül.
És akkor zavarják világgá, amikor kedvük szottyan, ez pedig nem éppen valami önállóságra és a település érdekeinek képviseletére serkentő tényező.

De kit érdekel ez?
A lényeg, hogy ebben az országban minden egy kézben legyen, és azért nem kettőben, mert a másikkal fogni kell a lopott liba nyakát, ugyebár.

Hajdan, a kommunizmus véráztatta évei alatt a helyi tanácsoknak nagyobb mozgásterük volt, mint mostanság az önkormányzatoknak, de ezt már egyre kevesebben tudjuk.
És egyre kevesebben emlékszünk a rendszerváltás hiú reményeire, a fiatalok meg az idestova középkorúak is már ebbe nőnek bele, ők azt hiszik, hogy ennek így kell lennie, hogy ez így természetes.
Pedig dehogy.
De mire ezt felismerik, addigra elszáll az életük egy olyan rendszerben, mely leginkább Rákosi rendszerére emlékeztet, és a Mi Boldogságunk is igen ütemesen kopaszodik.
Volna pedig miért harcolniuk…

:O)))

18 megjegyzés:

Visszanéző írta...

Sajnos megint igazad van.De ez megint kit vagy kin segít."Galamus" bácsi mikor jön el nálad.































de

Geza írta...

Oltari szr az egesz, es egyre jobban utalom az ostobakat, akik mint a birkak mentek es szavaztak ezekre az ontelt hugyagyu eszementekre. Talan meeg aprilis 6.-an lett volna lehetoseg az egesz visszacsinalasara, ha az egeszet leszro fiatalok, meg a magukbol vegkepp hulyet csinalo ciganyok - es meg par magat polgarnak/ertelimseginek/nem-teljesen-ostobanak-gondolo nepcsoport feleszmelt volna. Rettenetes latni hogy ezek idecsinaljak ezt a rohadt rendszert, nekunk meg ezzel kell egyutt elni.

pretty írta...

Sokan írták választások után,hogy a bojkottot hirdetők is bűnösek abban,hogy sokan nem mentek el szavazni és butának nevezték őket.Ilyen hozzászólás után írta valaki,hogy neki három diplomája van,mégsem volt szavazni.Kérdezem én,hogy az ilyen egyéneknek hiányzik a demokrácia?

gulyás írta...

Pedig a megoldás a bojkott lett volna.Így legitimizálták a diktaturát.

Névtelen írta...

A diktatúrát legitimálta volna a jobbik és az LMP.

civilhuszár írta...

Az előttem szólók soraihoz fűzöm, hogy a bojkott akkor sikeres ha a bojkottáló tömegek sorozatos tüntetéseket is végrehajtanak, és ellehetetlenítik a nyerő párt hatalom gyakorlását.Továbbá nemzetközi támogatás is kell.
Egy cikkben ez ki van vesézve.

"Egyes tanulmányok szerint az 1990 és 2009 közötti fenyegetések és megvalósult bojkottok csupán 4 százaléka mondható sikeresnek. Hogy a sikeresség mit jelent? Vagy azt, hogy a bojkottal (vagy már a fenyegetéssel) sikerül kikényszeríteni a vágyott törvénymódosításokat, vagy a bojkott után nem sokkal a kormányváltásra is lehetőség adódik. Ezek azonban csak akkor valósulhatnak meg, ha a bojkottot kezdeményező ellenzék mögött komoly erőtábor áll, és a bojkottált választást utcai megmozdulások, tüntetések követik. Ha ezek a nemzetközi figyelmet is magukra vonják, akkor van esély a bojkott miatt nagy többséggel és kis részvételi aránnyal megválasztott kormány illegitimnek nyilvánítására és lemondatására. "
http://magyarnarancs.hu/belpol/az-utolso-adu-bojkott-85080

Névtelen írta...

PuPukám, a kommunizmust legalább idézőjelbe tehetted volna, hiszen ugyanolyan jól tudod, mint pl. én, hogy max. az őskorban létezett őskommunizmus, azóta soha sehol.
Merthogy a fiatalok már nem, de mi még tanultuk a kommunizmus definícióját, miszerint mindenki képességei szerint, és mindenki szükségletei szerint.

Ettől a történelem eddigi menete szerint minden társadalom még oly messze volt, mint egy másik Tejútrendszer az általunk ismerttől.

hello írta...

Nem tudom, ez a dinka program miért nem vette be a nevemet, de az előbbit nem egy névtelen, hanem én írtam!

hello írta...

Akármilyen kis település, nyilván fideszes jut mindenhová, így közülük bizton akad majd, akinek a 150 ezer Ft is pénz, tehát vállalni fogja a transzmissziós szíj szerepet.

Arról viszont szerintem a lakosságnak fogalma sincs, amit írsz, hogyha az illető nem tetszik nekik, más meg nem vállalja, azaz mi van akkor, ha nem sikerül polgármestert választaniuk.
Vagy ha választanak, de nem narancsost, milyen kiéheztetés várhat a településükre.

Ilyen alapon tartok tőle, hogy ezúttal a túlélésük érdekében fogják a "csakafidesz"-t magukévá tenni.

morzsi írta...

Maximálisan egyetértek.
Mert lehet spórolni a
- falusi polgármestereken, az
- orvosokon és ápolónőkön, a
- a rokkant nyugdíjasokon, a
- közmunkásokon, az
- iskolai közétkeztetésen, a
- pedagógusokon.
Csak egy valamin nem lehet takarékoskodni. Az Audikon! Az kell minden miniszternek, államtitkárnak és államtitkár helyettesnek. Az olyan létszükséglet, mint a levegő, vagy a víz.
Mert Magyarország jobban teljesít!
Üdv:- morzsi -

Névtelen írta...

Azt írja az egyik honlap, hogy külön államtitkára lesz az "önhibájukból elszegényedetteknek"!
Aki önhibájából szegényedett el, annak írásban kell majd igazolnia, hogy nem más miatt, hanem önnön hülyesége folytán lett szegény.
Akik meg más, mondjuk a kormány hibájából szegényedtek el, azok nem számíthatnak pártfogásra, majd a következő Orbán kormány talán kinevez számukra egy államtitkárt.
Vagy egy kormánybiztost. Biztos.

Névtelen írta...

hello!"nyilván fideszes jut mindenhová, így közülük bizton akad majd, akinek a 150 ezer Ft is pénz,"

Jaja. mert az olyan zsíros zsidónak mint te, nem pénz a 150 ezer Ft.

PuPu írta...

Tudod mit, Hellonak üzenő névtelen?
Nyaljál szart a nap huszonnégy órájában, fizetek érte bruttó százötvenet!
Hogy nem vagy megfizetve?
Nalátod, éppen úgy jártál, mint a polgármesterek!
És akkor arról még nem is esett szó, hogy a téma itt nem a pénz elsősorban...
:O)))

Névtelen írta...

tudod mit pupu? Te is csak egy zsíros zsidó vagy,akinek a világ kincse sem lenne elég. Persze nagy a rokonság, sok a purdé.

hello írta...

Úgy látom, a hirtelen ránk tört hőség ennek a szellemi véglény szinten és stílusban csak gyűlölködni képes névtelennek qrvára megártott.

Hideg vizes borogatással hűtse magát, gutaütést ne kapjon, nagy kár lenne érte.





civilhuszár írta...

Kedves hello !
Nyilaskának a hideg víz esetleg vízágyúval lenne hatékony, és a borogatásról meg Hofi jut eszembe a kerti asztallal.:-)

Névtelen írta...

"a téma itt nem a pénz elsősorban..."

Még hogy nem a pénz itt elsősorban.
Első a pénz és a hatalom, a második a pénz és a hatalom, a harmadik is a pénz és a hatalom. S folytathatnám akármeddig így tovább.s az itt hozzászólókat meg majd megüti a guta pupuval, az irigységtől majdmeg döglenek.Ellökték őket a húsosfazéktól, most csak azt eszik, amit kapnak, moslékot.Az elkövetkezendő négy évben párat biztos megüt a guta.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Az igazán szörnyű, hogy ez a szerencsétlen fasz mindezt komolyan gondolja, és csak egy fegyvert kell a kezébe adni és már megy is dalolva Dunába lőni a 97 éves Weiss nénit meg a 4 éves Grünfeld Lacikát.