2015. november 26., csütörtök

SZÖGESDRÓTOK KÖZÉ ZÁRVA

Angela Merkel üzent.
Azt mondta a Bundestag alsóházában, hogy  „a belső határőrizet nélküli schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló állandó mechanizmus.
Kiemelte, hogy szerinte a schengeni rendszert ugyanúgy tovább kell fejleszteni, mint a gazdasági és monetáris uniót, vagyis ki kell teljesíteni az integrációt.
http://mandiner.hu/images/ga1.gif
Jean-Claude Juncker, az Európai Tanács elnöke arra figyelmeztetett, hogy ha a schengeni rendszer elvész, Európa elveszítheti a közös fizetőeszközt is.
Angela Merkel német kancellár a schengeni rendszerre hivatkozva érvel a kötelező kvótarendszer bevezetése mellett, míg a soros uniós elnökséget ellátó Luxemburg külügyminisztere, Jean Asselborn úgy fogalmazott: „Az Európai Unió gyorsan elvesztheti nemzetközi jelentőségét, ha az integráció és a szolidaritás helyett a bezárkózás válik szabállyá kifelé és befelé.”

Próbáljuk ezt lefordítani a hétköznapok nyelvére: szóval, vége itt a jó világnak, még turista-szinten is, jön a határellenőrzés, természetesen vámellenőrzéssel egybekötve, a határátkelőkön ott ülnek majd kalitkáikban a sasszemű útlevél-ellenőrök, nem messze tőlük a zord tekintetű fináncok várják áldozataikat, lehet bemutatni a pénztárcát, kipakolni a poggyászt.
Percig se legyen kétséges, ha ez a rendszer visszaáll a schengen előtti állapotokra, akkor bevételi terve is lesz a Vám és Pénzügyőrség szorgos állományának, te meg számolgathatod, hogy a cigarettád elég lesz-e az útra, ha nyáron kirándulni szeretnél.
Gyorsan felejt a nép, de azért vannak, akik még emlékeznek a kocsisorokra, és ha eddig azt hittük, hogy nincs lejjebb, hamar megtudjuk majd, hogy az eddigi másodosztályból harmadosztályú uniós polgárrá válni milyen anyagi és erkölcsi veszteséggel járhat.

De ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy ezzel megússzuk a dolgot.
A termelés ugyancsak megsínyli a szállítási idők meghosszabbodását, a tízkilométeres kamion-sorokat a határokon, arról nem is szólva, hogy lőttek a feketemunkának is, hiszen a ki és beléptetés személyre szóló ellenőrzése ma már gyerekjáték.
Akik a nyugati határ mentén laknak, azok számára véget érnek a jó kis idénymunkák, a pincérkedés, a gyümölcsszedés, de valószínűleg véget ér a viszonylag szabad munkavállalás is.
Emlékszem a hajdani jugoszláv vendégmunkásokra, akik úgy vonultak szabadságra az év végén, mint a lemmingek, a hegyeshalmi határátkelőnél oda-vissza Nickelsdorfig állt a kocsisor.
Nem lenne egy diadalmenet, úgy gondolom.
Ha Európa szétesne, úgy az európai ember az utolsó esélyét veszítené el, hogy a globalizálódó világban tényező maradhasson.
A keleteurópai ember pedig mellé a tisztes polgári lét esélyét is.
Igaz, cserében eljönne a félázsiai népek teljesen ázsiai vezetőinek ideje, végre lehetne kötöttségek nélkül politizálni, hogy a lopás szót ezzel a kedves eufemizmussal váltsuk ki.
Ha Európa fejlett része bezárkózik, akkor mi bizony megszívjuk, gazdaságilag és személyes szinten egyaránt.
Ma nem élünk másból, szinte csak uniós támogatásokból meg a német befektetésekből, de a multi nem szívbajos, egy pillanat alatt tudja beszüntetni a termelést és máshova vinni – mondjuk, akár haza is.
Most már munkaerőgondja sincs, hiszen Szíriából nem kecskepásztorok jönnek, hanem képzett emberek sokasága, akik a magyar cégeknél végzett betanított munkát bármikor vígan el fogják végezni.
Akkor itt állunk majd a munkanélküli betanított munkások százezreivel, akik kvalifikált munkára alkalmatlanok, viszont gőzerővel képezzük a szörnyű magyar iskolarendszernek köszönhetően az utánpótlást.
Ennyi erővel számszeríjat is gyárthatnánk.

A német autógyárak nélkül a magyar ipar nem termelhetne mást – hogy klasszikust idézzek – mint bőgatyát és barackpálinkát.
Az uniós milliárdokat szélbe szórtuk, egy manifeszt elmebeteg miatt képtelenek vagyunk beilleszkedni az európai integrációba, pedig a jövő útja Merkel szerint is az integráció kiteljesítése, ami magyarra fordítva utat jelöl az Európai Egyesült Államok felé.
Az út végére ez lesz kiírva, és vagy mi is ott leszünk a sztráda avatásánál, vagy valahol a tanyavilágban, tengelyig sárban várjuk a traktorost, aki kihúz majd belőle minket.
Ha kihúz.
Pénzünk megfizetni a vontatást nemigen lesz, a munkánk sem lesz vonzó, ellenben még azt is elveszíthetjük, ami Orbán rozoga ekhós-szekeréből megmaradt.
Ezt kellene végiggondolnunk. meg azt, hogy ami az utóbbi húsz évben itt épült, az túlnyomórészt uniós támogatásból épült – na, ennek is vége lesz előbb-utóbb.

Majd persze azt mondja a Haza Görcse, hogy van élet az Unión kívül is.
Van hát, az ilyen politika sikerét Ceausescu Romániája igazolja vissza, meg kell kérdezni egy-két erdélyi barátunkat, élvezték-e az áldásait?
Azt is lehet hinni, hogy a Kelet majd felkarolja elcsángált rokonait, de ingyen édes-savanyú leves sincs, borscs meg még annyira sem.
Európa igazán erős államai meg fogják védeni az érdekeiket, az ilyen turultojásból kikelt idióták, mint akikkel büntet bennünket az Úr, már csak akkor fognak rájönni, hogy valamit felettébb elkúrtak, mikor majd porzik körülöttük a vakolat.
Akkor bevonulnak majd a Nemzeti Panteonba, a többi tehetségtelen mellé.
Felvirágozzák a felcsúti kisvasutat, mely addigra már a Kancsó Aréna-Párizs útvonalat is képes lesz váltóállítás nélkül megtenni, majd építenek egy rövid vágányt a Kerepesi Sírkerthez, oszt amikor kettőt füttyent a kalauz, elkezdődhet a szertartás.

A kapuban vámvizsgálat, a – valószínűleg az irigységtől sárga - finánc ferde szemmel nézegeti a temetésre előkészített relikviákat, Puskás őrnagy futballcipellőjét, a libatepertős pogácsástálat, melyet személyesen a Nemzetes Asszony, a Jószolgálati Nagykövet sütött, meg a Nemzeti Bankot üresen, melyet szintén mellé temetnek.
Talán a kínai helytartó hozzájárul, hogy a hármas koporsót elhelyező közmunkásokat és Gyurcsányt a Nemzeti Nyílpuskagyár szakemberei a szertartás végén lenyilazzák.
Örülni fognak a nyilasok.

Mi nem annyira, de mi is megérdemeljük a sorsunkat, ha hagyjuk, hogy ezt tegyék az országgal.

:O)))

11 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Amondó vagyok, hogy a kancellár asszony a menekültkérdést elszámította elk..ta. Nem kicsit....
Valszeg megtévesztette őt az NDK-s neveltetése meg a humanitárius elvárások keveréke.
Elfelejtette(ték), hogy a schengeni övezetnek van külső határvonala amit védeni ellenőrizni kell(-ett volna). És amikor kiderült, hogy erre olyan nyomás nehezedik mint amit a vesztenivalóval nem bíró embertömeg jelent ezt a védelmet kellet volna megerősíteni, helyreállítani.
Most meg a magországok bezárkózásának veszélyével riogatnak. Arra jöttek rá, hogy a már bennt lévő migránsokkal megint elszámították magukat, a pohár túlcsordult és most a környéken akarják szétlocsolni a felesleget, miközben az utánpótlás megszüntetéséhez nem nagyon fűlik a foguk.
A tél a határvédelem megerősítésére kedvező időszak lenne és ha tavaszra szilárd, megkerülhetetlen határai vannak az EU-nak és Schengennek, na akkor van értelme kvóták szerint szétosztani, --de apró, beilleszkedésre kényszerülő nem pedig klánosodásra alkalmas méretekben-- a más társadalmi szokású bevándorlókat.

kekec írta...

Ez a "harmadrendű eu. polgárság ötlete nem is rossz! A migránsoknak kellene ehhez megfelelő okmányokat adni, és a határokon "zöld" és "vörös" folyosókat kialakítani. Én még emlékszem, amikor a vörösön álltunk sorba, és a zöldön szépen elsétáltak mellettünk a boldogabb országok lakói.
És végre jó lenne világosan beszélni: a tiltott határátlépés minden kultúrországban büntetendő, viszont tízezreket nem lehet megállítani csak éles lőszerrel (vagy azzal sem).
Viszont az jó üzenet lenne, ha ellátásra csak a legális okmányokkal rendelkezők lennének jogosultak. És ezt az üzenetet a kiindulási országban az adott nyelven kellene terjeszteni.
És igen: a büncselekményt elkövető migráns esetében bármilyen elkövetés büntetési tétele mellett legyen ott a kötelező kiutasítás is.

góbé írta...


PuPu!
Nagyon fejünkön találtad a szöget és sajnos még visszafogott is voltál.
Láda pezsgőm van rá, hogy lesz USE – U.S. of Europa - inkább 3 mint öt éven belül. Arra meg 10 láda, hogy mi abból kimaradunk.
Nem lévén Európának más választása, a közös külügy, hadügy, pénz/adóügy vonatkozásába, a nyugati mag kihirdeti és felajánlja a csatlakozást a többi tagállamnak. Rajtunk kivül még esetleg 1-2 ország fogja elutasitani. Hogy a lengyelek, csehek s a románok nem, azt biztosra veszem.
Ez viszont az általad jelzetteken kivül valószinüsithetően azzal is jár, hogy a kivül-maradtak számára érvényét veszti a szabad tőke és munkaerő áramlás. Ebből fakadóan a több mint fél millió Ny-Európában tevékenykedő honfitársaink közül, a nekik hasznot hajtókat el/befogadják, többségüket viszont megkérik, fáradjanak haza, az anyaországukba, tekintve hogy jogosultságuk megszünik.
Sajnos azzal is számolni lehet, hogy az EU szétrobbantásának jutalmaként, a multik anyaországai érdekeltté teszik a cégeket a tőkekivonásra orbánisztánból. Micink egy darabig ennek biztosan örülni fog, mint egyedüli kiskakas a szemétdombján, majd akkor nem, amikor pőrén, lecsupaszitva,a saját erőnkből kellene egyről a kettőre jutnunk, ami persze nem fog menni s a lehetetlenné tett milliók lehúzzák őspermaságát a klotyőn.

Nemóvatos !

Azon ritka helyzetek egyike állt elő, hogy nagyon nem értek veled egyet.

Merkel nem a menekülteket számitotta el. Ahogy orbán, ő is tudta már tavasszal hogy igen nagy hullám fog érkezni. Schengen külső védelmére több javaslatot kaptunk, külön támogatást is felajánlottak, melyet a mi gyöngyszemünk, mint a keresztény Európa védelmezője sorra elutasitott.
Merkel azzal NEM számolt, hogy a menekültellátásra szánt EU-s pénzekből NEM a BÁH megerősitése történik, NEM kellően felszerelt és megfelelő ellátást biztositó határmenti gyüjtőpontokat létesitünk, NEM erősitjük meg a hivatali adminisztrációt, tolmácsok bevonásával, többnyelvü tájékoztatók közreadásával stb., NEM világositjuk fel a menekülteket a jogaik mellett a kötelezettségeikről, és főleg azzal hogy NEM végeztünk regisztrációt.
Ehelyett gusztustalan platkátkampány, uszitó nemzetthy konzultáció s a menekültek korrekt tájékoztatása helyett folyamatos szivatásuk, hergelésük zajlott. - Keleti PU, Bicske, Röszke – ahol napokig áztattak ezreket a szántóföldön, „0” információval, kilátástalanul – majd a kerités, és végül a nemzetthy kotonszökevény nagy örömére újfent Röszkénél sikerült végre 3 hónapi germózás után egy kisebb balhét kiprovokálni… ”NAUGYE”
Persze nem egyedül ettől lesz egy szükebb, EU integráció, hanem attól hogy orbán 5 éve uszit az EU ellen, s mára maga mellé állitotta a lengyeleket, cseheket, szlovákokat.

Az EU-nak nincs választása. Vagy viszi tovább magával a mindent tagadó, együttmüködésre képtelen, bomlasztó koloncokat orbánisztánnal az élükön, megkockáztatva az EU – úgy is mint világpolitikai tényező - szétesését, vagy a KÖZÖS külügy, hadügy, pénzügy klasszikus hármasát alkalmazva, egy integrált, hőbörgők nélküli Európát valósit meg hogy versenyben maradhasson komolyan veendő politikai-gazdasági tényezőként az USA, Oroszország és Kina mellett.

hello írta...

PuPu, ma különösen gyászos hangulatban leledzel.
De jön a hétvége, nehogy ennek a posztnak az elolvasása tömeges öngyilkosságot eredményezzen, inkább hozok lelki ellensúlyként egy kis humort:

- Uram, aláírná ezt az ívet?
- Nem.
- Hanem?
***

- Tessék mondani, itt lehet aláírni azt a kvótás izét?
- Igen.
- És meg tudná mondani, hogy mikor lesz a sorsolás?
***

- Ön egyetért a kvótákkal?
- Én nem, de a gyerekek nagyon csípik őket. A múltkor is kint voltunk az állatkertben, aztán alig bírtuk őket elvonszolni a ketrecük elől.
***

- Mi a véleménye a kvótáról?
- Ezt most komolyan kérdezi?
- Hát persze.
- Nézze, ez egy olyan, hogy is mondjam, intimes dolog. De ha tudni akarja az igazságot: szerintem úgy a legjobb, ha az asszony van alul.
***

- Önnek mi a véleménye a kvótákról?
- Akkor lássak kvótát, vagy hogyan is hívják azokat a kicsi zöld micsodákat, amikor a hátam közepét!
***

- Ön egyetért a kvótákkal?
- Sajnos, nem ismerem ezt a szót.
- Azt jelenti, hogy Gyurcsány a hibás.
- Ja, így már értem. Adja ide a tollat, aláírom.
***

- Ön egyetért a kvótákkal?
- Hogyan is mondjam, hogy az egyik szavamat a másikba ne öltsem: a nővéremnek tavalyelőtt volt egy kvótája. Nagyon komisz dolog ám az, nem kívánom senkinek, fél évbe telt, míg kigyógyították belőle.
***

- Ugye, Ön sem támogatja a kvótákat?
- Na, még csak az kéne! Örülök, hogy nyugdíjas létemre a munkanélküli gyerekeimet támogathatom.
***

- Ön egyetért a kvótákkal?
- Ne haragudjon, nem vagyok idevalósi.
***

- Ön egyetért a betelepítési kvótákkal?
- Nekem nincs bajom velük, de azért nem szeretném, ha a lányomnak egy kvóta fiatalember udvarolna.
***

- Kisasszony, mi a véleménye a kvótákról?
- Tavaly vettem egyet a turiban, de nagyon nyomta a lábam. Szóval, nekem nem jönnek be.
***

- Uram, mi a véleménye a kvótáról?
- Én 15 éve zongorázok ebben a bárban, de csak úgy fejből, kvóta nélkül.

Geza írta...

5*
… Szerintem egyelore nem lehet tudni, hogy Europaban a nacionalistak vagy a demokratikus, szabad szellemben gondolkodok fognak gyozni. Hala (a nem letezo) istennek, egyelore a felvilagosult Nyugat, meeg tartja magat. A menekultek folyama valoszinu hamar ki fog kenyszeriteni egy megoldast. En nem tudom mi lesz, de orban szellemenek nyomulasat latvaan, a minimum, hogy Europa kette szakad. Ez egy szuper szar helyzet, es mi meg most mar bszhatjuk, hogy nem tudtuk megallitani a .hu-bol indulo rothadast. Az persze majd "erdekes" lesz neezegetni, ahogy majd orbaan ezt az egeszet talalni fogja a hulye neepeenek, meg az is aranyos lesz, ahogy majd az milyen konnyen fogja megemeszteni ezt az egeszet.

Névtelen írta...

'Angela Merkel üzent...'

http://www.stop.hu/kulfold/az-iszlam-nemetorszag-resze/1291087/

Ha felveszik Törökországot, akkor az Únió minden 5-6. polgára muszlim lesz.
Közben a zsidók menekülnek Európából, nagy huncut ez a Mutti.

http://www.atv.hu/kulfold/20150217-menekitene-a-zsidokat-europabol-netanjahu
http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/miert-menekulnek-a-zsidok-ujra-europabol

nemóvatos írta...

Kedves Góbé!

Ha komoly emberek csinálnák meg az USE-t, a mici is úgy parírozna mint egy kiskutya.
Csak ezekkel az élettől eltávolodott, elkényelmesedett bürokratákkal packázik, mert magát ezeknél rafináltabbnak érzi (jelzem: nem minden alap nélkül). A morál a tisztesség a sportszerűség nála neveltetésénél fogva nem pálya ami előnyt jelent számára.
Ha a kimaradáson próbálna mesterkedni, akkor még ez a tunya ellenzék is fel tudná lármázni az országot.
Persze ha szankcionálisak ki akarnák hagyni, az esetleg más kérdés lenne.

Az általam írtak opponálásaként, magad írod a sok NEM-et, amit Merkel nem engedhetett volna kiteljesedni. 2010 óta sem ismerte ki Orbánt és kesztyűs kézzel bánt(ak) vele Barroso barátjával együtt. Junkert meg hagyjuk is.
A számításuk hibája a menekültkérdésnél adta ki a falsot.
A menekültek --vagy ma már mindegy ia hogyan nevezzük őket-- már most annyira zömültek, hogy szét telepíteni már majdhogynem lehetetlen lesz őket. Pláne ha a hangadóik rájönnek és felhergelik az összekényszerülteket, mondván: egységben (tömegben) az erő.
Macedonia lesz most a példa.
Megjegyzem: Európa hajóját a görögök és az olaszok kezdték fúrni, a németek meg a franciák nem hittek a szemüknek, ha éppen nem a barbeqú füstje zavarta a látásukat.

góbé írta...



A próféta szóljon belőled Nemóvatos a tekintetbe, hogy az ellenzékünk 5 év, egymással folytatott dagonyázás után össze birna állni, az akár szükitett EU tagságunk megmaradása érdekében.

A tévedés jogát is fenntartva jelzem: Merkeléknek orbánnal szemben lettek volna, ma is lennének eszközeik, de - és itt aláirom hogy tétlenek, tanácstalanok, ahogy jegyzed, az élettől eltávolodott bürokraták voltak, - ezen eszközök bevetése sajnos nem a mi kis kotonszökevényünknek, hanem a népnek fájna, fájt volna. Mellesleg ma már meg is érdemelnénk.

Én azzal együtt mentségül hozom fel nekik, értetlenül s tehetetlenül álltak azon tény előtt, hogy a klubba bekérezkedett és befogadott társaság a diszvacsora asztalának közepére xarik látványosan s utána bicskanyitogatóan körbetekintve provokálja a többi klubtagot: "no ehhez mit szóltok he ?!?..."

Nagyjából paralel a helyzet azzal, amit 2006.-ban müveltek a TV székháznál.
Kultúrember nincs felvértezve efféle mocskos, alpári akciókra.

A menekültekről: Van egy, nem is mondás, inkább rendező elv a római (alap)jogból leszármaztatva. "...ettől fogva húzza hasznát és viseli terheit..." mármint a megszerzett dolognak, jószágnak, jogosultságnak stb. Ennek szellemében az a bizonyos kvóta egy morálisan elfogadható, korrekt eljárás az EU tagállamokra vonatkoztatva.
Az - számomra legalábbis - nyilvánvaló hogy a leginkább a mi jóvoltunkból ellenőrizetlenül Európára boritott sok-százezer menekült jó része vissza lesz küldve hazájábamint gazdasági bevándorló.
Másrészt, bizva abban hogy az oroszok megjelenése ha fogcsikorgatva is de mértékletességre kell hogy késztesse az USA-t, - reményeim szerint a britek ugyan nem, de a franciák, németek visszafogják vehemenciáját. A szir helyzet, igy a menekülthelyzet is fél-egy éven belül konszolidálódni fog.
Ha mégsem sikerül a rendszerbe integrálni Amerikát és a saját szakállára önjáróvá válik, a Jóisten irgalmazzon Európának.

Névtelen írta...

Istenem, mint ha zombik közé kerűltem volna.
Van egy "agyas" zombi aki harap, (hinti az igét) a többi meg lelkesen helyesel.
A tények meg senkit nem érdekelnek...

idézem:

"Most már munkaerőgondja sincs, hiszen Szíriából nem kecskepásztorok jönnek, hanem képzett emberek sokasága, akik a magyar cégeknél végzett betanított munkát bármikor vígan el fogják végezni."
- érdekes a németek felelős embere, meg hülye? A nyilatkozata szerint a bevándorlok 10%-a sem alkalmas arra, hogy pár hónapon belül munkába áljon vagy tanuljon!!!!!!

"de a multi nem szívbajos, egy pillanat alatt tudja beszüntetni a termelést és máshova vinni – mondjuk, akár haza is."
- ha máshová nem, akkor csak is... mert úgye nem lesz gond, hogy 4szer annyi bért kell fizetnie mint itt... ja a migrásoknak nem?

PUPU elvt. nevetséges. Értelmetlen dolgok tömkelegét sorolja, a legalapvetöbb logika nélkül. Gyakorlatilag fogalma sincs a gazdaságról, annak összefüggéseiről. Bármelyik egyetem közgáz I. évfolyamáról kiba@nák, ha ilyeneket hordana össze.

nemóvatos írta...

Ha másként is fogalmazunk kedves Góbé, nagyjából egyfelé kapisgáljuk a mulasztásokat is a tennivalókat is.
Amerika a saját szakálára nem válna (soha többé) önjáróvá, ha az eu-s okostojások felfognák végre, hogy Európa az Uralig tart és a másik végén nem csak nyersanyag forrás, hanem egy önérzetes nagyhatalom van, komoly haditechnikával, hazafias elszántsággal.
Az USA sumákolásait (lehallgatások, vikilix, repülési útvonalak átadása Jumurdzsákéknak...stb) meg le kellene rendre leplezni. Mert hogy néz az ki, hogy mindíg csak távoli helyeken kísérletezgetnek a társadalmakon, otthon meg mindennaposak a lövöldözések a nagy demokratikus jólétükben.

PuPu írta...

Kedves beszari névtelen, aki még nicket sem mer vagy tud adni magának, a posztban ott a link, olvasd el, nemmellesleg itt a szomszédban éppen most zárják be a Samsung német tulajdonú leányvállalatát és viszik haza a termelést Németországba.
Németországnak munkaerő kell, majd mindenkit ott alkalmaznak, ahol szükség van rá.Ha nem küldték volna padlóra a gazdaságot, nekünk is lenne munkaerőhiányunk, mint ezt szerelmed, Viktor kifejtzette pár évvel ezelőtt, majderre egy-két évre a cigányságot jelölte meg munkaerőtartaléknak, ma meg a közmunkásokat hívja munkavállalóknak, de ha holnap téged is kirugnak, ne csodálkozz, akinek csak ennyi esze van, az menjen parkot söprögetni...
De legalább jó levegőn leszel.
:O)))