2016. június 18., szombat

NYOLC ÉRV A POLITIKUSOK ELMEORVOSI KONTROLLJA MELLETT

1. A Magyar Nemzeti Bank negváltoztatta a címét, ezzel együtt természetesen a kapuja felett elhelyezett házszám-táblát, a bélyegzőket a levélpapírokat, gondolom a különféle hatósági nyilvántartásokon is átvezették a változást - ezentúl a Nemzeti Bank címe 1054. Budapest, Szabadság tér 9.
Az épület ugyanaz, a funkció ugyanaz, mindössze a bank elnökének beteges irtózása a nyolcas számtól volt az, mely a változtatást indokolta.
Nem szívesen írok le ilyet, de ilyen egy normális országban nem történhetne meg.
Azt gondolhatja az átlag választópolgár, hogy neki aztán mindegy, mint a tarlónak, hogy melyik liba pottyant rá, de ez azért nem így van, hiszen ez az ember az ország pénzének kezelője, rengeteg dolog múlik rajta, mely közvetlen hatással lehet bármelyikünkre, hogy csak a legkézenfekvőbb példát említsem, itt van mindjárt az infláció, mely ugyan a  kormány szerint nincs, viszont a piacra járó háziasszonyok szerint mégiscsak van.


2. Az normális dolog, hogy a politikus lop, mint a szarka, de az azért mégiscsak bomlott elmére vall, hogy úgy tünteti el a Nemzeti Bank éremgyüjteményén
ek egy részét, mint Rodolfó tette ezt a kiválasztott áldozat pénztárcájával, és még a média érdeklődésére sem ad valamiféle választ, például, hogy hazavittem! Közöd?
Azt azért mégiscsak sejtheti, hogy bármikor is kerül kormányra az ellenzék, akkor felelnie kell, és nem csak erre az egy kérdésre.



3. Az is normális dolog, hogy a közpénzt megpróbálta átkonvertálni magánvagyonná úgy, hogy az általa irányított jegybank alapítványokat tett, az alapítványok vagyonából pedig ingatlanokat vásárolt.
Azt gondolhatja a választópolgár, hogy neki ez mindegy, hiszen a pénz megvan, az ingatlanokat pedig nem lehet kitolni az országból.
Nem is lehet, de például eladni, vagy kilencvenkilenc évre béreadni nagyon is lehet, méghozzá olyan áron, melyet az eladó és a vevő kialkudnak egymás között, és tovább senkinek semmi köze az ügylethez, minden szabályos és jogszerű.
Szerintük.



4. Az is normális dolog, ha egy jegybank.elnök támogatja a közgazdász-képzést, de az már mégiscsak nevetséges, hogy állampénzen alapít unortodox nézeteinek oktatására egyetemi kart, porig alázva ezzel a színvonalas magyar közgazdászképzést.
Olyan ez, mintha jönne egy bomlott elméjű orvos és bevezetné a bunkósbot-centrikus aneszteziológiát, a beteget műtét előtt kötelező jelleggel kupáncsapnák egy némethszilárddal.
Azt gondolhatja az állampolgár, hogy őt ez nem érinti, hiszen nem jár egyetemre, de érheti még meglepetés, amikor kiderül majd, hogy az ország képtelen a saját lábán megállni, mert az adókat és támogatásokat szélbe szórta egy-két beteg ember.


5. Az is normális dolog, hogy az ország miniszterelnöke olyan embert állítson a jegybank élére, akiről a laikus is meg tudja állapítani, hogy zavarodott, hiszen az ősi bölcsesség szerint hasonló a hasonlónak örül.
Az állampolgár azt gondolhatja, hogy neki ugyan édesmindegy, hogy ezek hogy osztozkodnak egymás között, de elfelejti, hogy normális államokban a jegybank a jogállam egyik tartópillére.
Igaz, a jogállamért se vagyunk oda, de az azért furcsa, hogy a rendszervátás kiket dobott a felszínre.
Mondjuk a Felcsúti Fenegyereken csak később mutatkoztak a tünetek, egy darabig úgy tűnt, hogy normális, de a jegybankelnökkel nem volt ilyen kegyes a sors, hiszen állami működése első percétől kezdve vihogva szemlélte állapotát a nép, de senki nem mert hangot adni ellenérzéseinek korunk Incitatusának kinevezésével kapcsolatban.



6. Az is normális dolog, ha egy mentálisan beteg ember egyeduralomra tör, és ehhez engedelmes vazallusait emeli kulcspozíciókba.
De az már mégiscsak túlzás, hogy a jegybankelnök mellett ránkszabadította Balog minisztert, meg Németh Szilárdot, hogy olyan figurákról, mint a Tartuffe-i személyiségű Semjén,  a morált csak hírből ismerő Selmeczi Gabika vagy a szóvivői csapat szó se essék...



7. Az nem normális dolog, hogy az ellenzéki politikusok egyikének sincs bátorsága kimondani, hogy Pomádé király szolgája meztelen.
Normális országban ilyen esetben az ellenzék már régen együtt verné az asztalt és a hírek erről szólnának, itt meg szó se esik erről.
Igaz, ahol egy Csontváry festményt el lehet úgy lopni, hogy nyoma sincs,,,

Bezzeg, ha a saját pénzüket ő kezelné - lehet, meg is merényelnék.


8. És végül, el kellene rendelni a választópolgárok kötelező szemészeti vizsgálatát, ha pedig az negatív, akkor ők is bátran felkereshetik orvosukat, gyógyszerészüket...


:O)))

8 megjegyzés:

Donáto írta...

1994 kora tavaszán, a választások előtt, egy szoci képviselő olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy csak olyan személy indulhasson a parlamenti választásokon, aki három hónapnál nem régebbi orvosi papírral tudja igazolni, hogy "be-szá-mít-ható!"
Egységesen leszavazták!
Tessék, itt az eredmény...

Névtelen írta...

teve!

ehhez tartsd magad az érted ájuló ájulókkal egyetemben, mert jelenleg egy somogyi zoltán, egy tölgyessy, s "jobbító szándékú" elemzők - valójában idióták! - szintjén vegetáltok!
.
BRUCK ANDRÁS: A HIÁNYZÓ HANG

Nem akartam már erről írni – az ellenállás hiányáról. Mert kilátástalan, de most elém került Kertész Imrének ez a mondata: „Csak az tart ki, akiben elegendő gyűlölet és megvetés ég...”
Egy radikális élet radikális útmutatása.
De hiába is ajánlja a mifelénk egyetlen célravezető receptet, ezen a tájon mindig csak a gonosz radikális. És akár a száguldó vonat előtt sorban zöldre váltó szemafor, a mai hatalom is szabadjelzést kap mindenhol.
Ezekben a hetekben történetesen a szemétszállítást, a kéményseprést és a városnézőbusz-bizniszt államosítják, elvéve ezrek megélhetését, megkezdték a Zsolnay-gyár elrablását, és beolvasztják, azaz megsemmisítik a legjelentősebb hazai informatikai fejlesztő intézetet.
Mindent lezúznak, hazavisznek, szétosztanak egymást közt. Amire szemet vetnek, megszerzik, mindegy, hogy az egy gyár, vagy csak egy eszpresszó, terasz, romos kastély – minden kell nekik, majd a pénzünkön felújítják, és Ráhel meg István nevére íratják.
Nincs ebben semmiféle ideológia és vízió, csak nyers rablás és agresszió – erről kéne valamennyi elérhető fórumon beszélni. Csakhogy továbbra sem ez az uralkodó értelmiségi hang.
Hanem ez.
„Higgyünk abban, hogy érdemes államfilozófiai, szellemtörténeti és szociológiai magyarázatot találni ahhoz a hazudozáshoz és törvénytelenséghez, ami percről percre a szemünk láttára történik.” - írja a közismert politikai elemző és helyezkedő Somogyi Zoltán.
Nem, ne higgyünk benne.
„Gondoljuk azt – ajánlja még Somogyi –, hogy a kormányzó magyar jobboldalnak van értelme azon túl is, hogy politikai vezetőik luxusban élhessenek”.
Nem, ne gondoljuk azt.
És ne olvassunk Tölgyessyt se, akiről nehéz eldönteni, hogy dicsér vagy bírál.
Meg olyan elemzőket se nagyon hallgassunk, akikből valósággal dől a jobbító szándék: hogy így kéne meg úgy kéne, miért nem látja be végre a kormány, és hogy felnőttként kéne kezelni a társadalmat.
Valóban, felnőttként, de nem a kormánynak, hanem nekik, hiszen diktatúra és állampolgár viszonya törvényszerűen szülő-gyerek kapcsolat.
És ez az ellenzéki értelmiségi magatartás itt van mintegy csokorba foglalva a Klubrádió egyik műsorvezetője által: Csak azt nem értem, hogy ez a jelenlegi kurzus miért akar mindent maga csinálni.
A kapituláció apostolai.
Mert persze ő is nagyon jól érti, csak nem szabad neki: le van tiltva, kívül-belül, a fejében, az irodában, ebben az egész kifacsart, amortizált magyar idegrendszerben.
Mint egy kényszerzubbony, úgy tapad rájuk a hazugság és a rettegés.
Pedig, ha következetesen diktatúráról beszélnének, nem kéne tovább menüettezniük, álságosan tanácsokat osztogatniuk. Azt mondják, azért nem érdemes diktatúráról beszélni, mert ez nem találkozik az emberek napi tapasztalataival. Valóban nem, csakhogy Kádár alatt sem találkozott, mégis az volt. De ha nem akartál falat bontani, pont úgy, mint ma, akkor ott sem esett semmi bajod.
Mert a diktatúra nem a napjaidat teszi tönkre, hanem az életed.
(Megjelent a szerző Facebook oldalán.)

abramovics voltam, s vagyok
.
TÖRÖLHETED, ATTÓL MÉG EZ A VALÓSÁG!
.
bele kéne nézni a szemébe, nem?

Kovács Erzsébet írta...

Tudod abramovics,magadról írtál.Minden szavad mindenhova jó.
Ez egy kicsit érdekes,ha a baloldalt kell sinfelni,ha a jobboldal a soros, a Soros,Te mindig megmondod a frankót.Szoktál Te tükörbe nézni, ha már mindenkinek azt ajánlod, hogy nézzünk X-nek a szemébe?Áruld már el, ha erre sor kerül, kinek a malmára hordod a vizet, mert azt tudod ugye, hogy
ugyanazzal a szájjal fújni hideget és meleget nem túl hiteles emberre vall.Aztán ha már tudjuk mit akarsz, könnyebb lesz a szívünk, ha nem olvassuk el a teóriáidat.Lehet, hogy nem Te vagy az a fény, akitől a haza fényre derül.

Névtelen írta...

"kedves" Erzsébet Kovács, Bözsi!

mint láthatjuk a tevéért ájuló ájulóként nem jutott el a tudatodig - megsértődhetsz, bár nincs rá okod - az általam idemásolt Bruck András által jegyzett írás értelme, lényege.
nem tehetsz róla.
.
DE
.
arról annál inkább, hogy meg se próbálod legalább a lehetetlent. a megértést, értelmezést.
éppen ezért segítségedre sietek - hova ez a nagy rohanás? - hátha használ.
szóval a lényege az egésznek pontosan az a káros magatartásforma, amit ti itt képviseltek. hímeztek, hámoztok, "elemeztek" - röhej! - ahelyett, hogy megértenétek a rém egyszerű tényeket, s azokat nevükön nevezve megértenétek mit is kell tenni.
sajnos nem számíthat egy olyan ember megértésre tőletek, aki jóval előrébb tart, mint ti - gondolok itt mondjuk Bartusra, szerénységem tiltja, hogy magamat említsem! - így hát inkább minden erőtökkel tökkel -ütött módon ti is gátoljátok a megoldást.
ennyi, s nem több! szerintem ez rém egyszerű,
.
DE
.
mint általában az egyszerű dolgok, az egyszerű népnek értelmezhetetlenek.
üdvözöllek "keves" Bözsi,

avramovics voltam, s vagyok
.
.
most mindannyiotok örömére elhagylak benneteket egy darab időre, hempergőzzetek a saját mocsaratokban boldogan!

Kovács Erzsébet írta...

Látom ki vagy.Kivagy.

Anteus írta...

Bruck írása trivialitások gyűjteménye. Ha azt fejtegette volna, miért nem lehet kimondani ma Magyarországon, hogy ez diktatúra (amit pár ezren már mondogattunk jó pár éve...) érdemes lenne másodszor is elolvasni.
Márpedig tudjuk, hogy amit nem érdemes kétszer elolvasni, azt egyszer sem érdemes.
Leírhatta volna - ha tudná! -, hogy mindenekelőtt azért nem, mert az általa felsoroltak hittársai nem tudnának arra magyarázatot adni, miért is szabadították rá a magyarokra a diktatúra után a diktatúrát.
Mert pont azt szarja le leginkább a magyarok zöme, hogy ezek mit akartak, hogy „nem ilyet lovat akartak.” A magyarok túlnyomó többsége ráfaragott a polgári demokrácia éceszgébereinek ötleteire.


Cereus írta...

"Névtelen"!

Én pedig úgy látom, "zseni"vagy!

De már az őrület határán túl!

ami megtörtént, és ami nem írta...

"Mindenekelőtt nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Gonosz győzelméért a világban nem annak vak napszámosai, hanem a Jó szellemi tisztánlátással megáldott szolgái a felelősek."
Fjodor Sztyepun