2017. május 4., csütörtök

ADÓBUHERA, PARASZTVAKÍTÁS

Közelednek a választások, itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy mienk minden kormányok legjobbika, nem is szólva a Kedves Kormányosról, aki éppen félúton tart a kormányosból a kormányzóvá válás felé, de ehhez ma még kell egy választási győzelem.
Így aztán elindulnak a népszerűségnövelő intézkedések, a kormány úgy szórja a pénzt állampolgárai közé, mint gazdasszony a kukoricát kedvenc libája elé, tegyük hozzá, hogy a céljuk hasonló, mindketten le akarják vágni azt, akinek ma kedveskednek.
A népszerűséget úgy lehet növelni, ha adókedvezményekkel és támogatásokkal kedveskednek a gyanútlan áldozatoknak, továbbá adnak valamit a nyugdíjasoknak is, akik még mindig pofátlanul sokan vannak, kétmillióan szívják el a levegőt szerető gyermekeik elől.


Talán kezdjük velük.
A legjobb trükk az, ha azt adjuk oda kegyként, ami egyébként is jár nekik.
Szeretett kormányunk itt csapdába esett, hiszen a nyugdíjak reálértékének megőrzése érdekében abban érdekelt, hogy minél kisebb inflációt mutasson ki, és minél később fizesse ki valóságosan a kötelező nyugdíjemelést a nyugdíjasoknak, mégis, most jó lenne barátságos hangulatba hozni az érdekelteket.
Ennek kissé ellentmondani látszik, hogy idén az elemzők kettő és három százalék közöttire prognosztizálják a pénzromlást, de van elemző, aki három százalék felettire tippeli.
Törvény szerint a nagykeservesen másfél százalékosnál valamivel többre feltornázott év eleji kifizetés és a valóságos emelés közötti különbség kifizetésére novemberben kell sort keríteni, csak hát az infláció addig sem pihen, a nyugdíjas meg azt érzi, hogy egyre kevesebbet kap a pénzéért, ezért aztán most bölcs uraink előre akarják hozni az emelést, vagy annak egy részét.
És meghirdették, hogy majd jön a választási alamizsna is, egyösszegben-jósokpénz, már nem Mészáros Lőrinci értelemben, hanem Julcsa néni léptékének megfelelően, akár öt zacskó csirkefarhát értékében is...
Arra azért rettenetesen vigyáznak, hogy az öregségi nyugdíjminimum összege ne emelkedjen,
jóllehet mindenki tudja, aki ebben illetékes, hogy a 28500,- Ft-ból legfeljebb éhen lehet halni.
Viszont a nyugdíjat évente emelni kell, és a nyugdíjminimum emelése viszi magával azokat a támogatásokat, melyek mértéke - például a Gyes-é - a minimálnyugdíjhoz van kötve.
Kíváncsi vagyok, hogy a javaslat, mely szerint a minimálnyugdíj összege legyen ötvenezer forint, vajon átmegy-e a Parlamenten, és lesz-e annyi esze az ellenzéknek, hogy erről név szerinti szavazást követeljen.

Tovább folyik az adóbuheráció is, a családosok adókedvezményét kívánják növelni például.
Én lennék az utolsó, aki a gyermekektől sajnálná a pénzt, de én a tiszta adórendszer híve vagyok.
Fizessen mindenki egységes elvek mentén adót, aztán az állam ebből az adóból támogassa azokat, akiket támogatásra érdemesnek tart, de a pénz először kerüljön be az államkasszába.
Után majd kiderül, hogy a nép igazságosnak tartja-e, hogy annak a gyereke, akinek van munkája, kapjon állami támogatást, és minél többet keres a szülő annál többet, vagy azt gondolja, hogy a gyerek az gyerek és őt kell támogatni, nem a szülőt.
Merthogy a családi pótlék utolsó emelésének dátumát talán az egyiptológusok tudnák meghatározni Kheopsz fáraó sírkamrájának hieroglifáinak megfejtése után...
Így tiszta lenne a kép, nem lehetne olyan hülyeségekkel etetni az embereket, hogy a vállalkozó hadd rendelkezzen közvetlenül a társasági adójáról, merthogy ez úgy csalás, ahogy van.

Amiről a vállalkozó rendelkezik, az nem az ő adója, hanem az állam adóbevétele, a te meg az én pénzem, mert ha igaz, amit ezek állítanak és ez a pénz elvesztette közpénz-jellegét, akkor ez az állam elvesztette épeszű jellegét.
De optikailag mást mond a gyanútlan állampolgárnak, ha nem azt mondják, hogy a Botlábú Fiúk stadionjára kifizetett az ország száz lélegeztetőgépnyi összeget, mintha azt mondanák, hogy a Hentes és Mészáros Kft társasági adójából támogatta ezt a feltörekvő csapatot egy stadionnyival...


Illúzióim nincsenek, a nagyonokos magyarember könnyes szemmel fogja kirablója kezét csókolgatni, ha megkapja azt, ami jár, és ami sokkal kevesebb, mint amit érdemel.
Mészáros meg fogja venni a Mátrai Hőerőművet, mely a magyar áramszükséglet tizenhárom százalékát adja.
Ennek utána aki még elhiszi a rezsicsökkentésről szóló meséket, az megérdemli...
Választás előtt állunk, figyelni kell nagyon, de - mint hajdan Rodolfo mondta, csak a kezüket, mert csalnak.
Most is, mint az elmúlt években is tették...



:O)))

11 megjegyzés:

kekec írta...

Miután megépült Európa eddigi legnagyobb naperőműve, (magyarul: már beletolták a pénzt a beruházásba) és már csak a hasznot kellene learatni - nem el akarják adni a 75 %-át? Mekkora lófejet találhattak az ágyukban?
http://www.mert.hu/atadtak-magyarorszag-legnagyobb-naperomuvet

Promenad írta...

Igen,a nyuggereknek kellene megvilágosodniok.
De attól tartok,nem fognak.....

magyarmagyar írta...

Azért én az ilyen képeket látva elgondolkozom. Ennek az őszhajú eszetlennek nincsenek gyerekei, rokonai, egyéb ismerősei? Nem pirul sercegve a bőr az orcájukon, hogy ilyen megalázó helyzetben látják? Nem jut eszükbe, hogy gyámság alá kellene helyezni? Vagy büszkék rá hogy a papa mennyire szereti viktorkát? Ha az én apám lenne, kitagadnám a családból!

grund írta...

Kedves Promenad!
Sértő ez az általánosítás, nem gondolod? A "nyuggerek" között is van sokféle ember, és nem mind hülye, agymosott!

Tehetetlen írta...

Viktornak legalább 20 év hatalomban maradása van.Kell,hogy ezen nyugdíjjas támogatók korosztálya ki huljon.- Mert elég az nekik hogy a komik is loptak.-
Ismerek sajnos több magyart is aki rosszabúl él . Semmivel nem igazolja a jelent de a Viktor az egy karakán gyerek.

Promenad írta...

Kedves grund, !
Igazad van,tényleg vannak kivételek.
Én magam is közéjük sorolom magam.
De nem vagyunk elegen.
Ez a baj !

1970 írta...

"Viktor az egy karakán gyerek."

Na, itt van az igazi baj, nem a "nyuggerekkel".
Karakánságnak látni azt a viselkedést, amit itt ez az ember művelt az elmúlt 27 évben igen "egyszerű" gondolkodásra (más szót nem kívánok most használni:)) vall.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Újabb hálás magyar adalék videóval "A nagyurunk nyugdíjasokat látogat" szekció szervezésében.
Van ám egy kis "gyurcsányozás" is, s bölcs urunk sokatmondóan hallgat.

http://nyugatifeny.hu/2017/05/06/a-pofank-leszakad-igy-hulyiti-orban-a-tanyasi-nenit-video

Cereus írta...


Kedves 1970 !

Nagyon megértően írsz erről, az egyszerűen gondolkodó nyugdíjasról !

Ehhez nagyon lebutultnak, talpnyalónak, sőt gerinctelennek kell lenni. A környezetében vigyorgó szarháziakkal együtt. A kezet csókoló nyugdíjas, miatt mélységesen szégyellem magam.
Ugyanakkor kiráz a hideg a csuti koke vigyorgásán, akit még a Soros György dollár tíz-vagy százmilliói sem tudtak kiemelni kulturálatlan, bugris világából.

Névtelen írta...

http://joreggelteuropa.blogspot.hu/2017/05/az-oktatasrol.html
.
olvasni, a videót megnézni
.
KÖTELEZŐ!
.
megosztani, terjeszteni is
.
.
abramovics voltam, s vagyok
.
.
ps.: benne a válasz a kérdésekre, az értetlenkedésre

1970 írta...

Kedves Cereus!

Alapvetően "Tehetetlen" nevű kommentelő írására reagáltam. Ezt a szemléletmódot tartom elképesztőnek...