2012. január 3., kedd

HOGYAN TOVÁBB?

Na, most akkor jól megmondtuk.
Sokan és hangosan.
És most kicsit tanácstalan mindenki, most akkor hogyan tovább?
Az kétségtelen, hogy a tegnapi tüntetés sikeres volt, jóllehet azért voltak disszonáns hangok is, gondolnék itt Schiffer szokásos identitászavarára, ami mára sem csökkent.
Miután tegnap biztosította a Fideszt, hogy az LMP egy jövőbeli választáson soha nem fog majd össze senkivel, ma az Egyenes beszéd című műsorban továbbra is egy beijedt Fideszest alakított, aki különféle nyelvi varázslatokkal iparkodik kibújni a konkrét kötelezettségvállalások alól.
Pontosan ugyanazok a verbális süketelések, szóvirágok, hablatyolások a konkrétumok helyett, mintha csak Orbánt vagy valamelyik sameszát hallanám.
Próbálnám magam elszakítani saját, különbejáratú kis összeesküvés-elméletemtől, mely szerint Schiffer Orbán megbízásából szaladgált lepkehálóval a szanaszéjjel bóklászó liberálisokat összefogdosni az LMP feliratú befőttesüvegbe, de nehezen megy.
Nemigen érthető ez a feneketlen mély Gyurcsány-gyűlölete sem, hiszen egy magát zöldnek identifikáló párt vezetőjeként tudnia kell, hogy a két politikai irányzat bőven elfér egymás mellett, hovatovább egymás természetes szövetségesei is, neki mégis az utca egész szélessége kellene, ami megintcsak ellentmond a zöld pártokról szerzett ismereteinknek.
Aki környezetvédő, az többnyire jóllakott ember, aki pedig éhes, az általában olyan politikai pártot keres magának, amelyik megélhetést akar neki biztosítani, nem szemetet szedetni csipkekesztyűben, a csalitosban.
Kész röhej volt, ahogy ma is tekergőzött egy jót Kálmán Olga szakértő kezei között, de egy istennek sem akarta kimondani, hogy kész összefogni Gyurcsánnyal is, ha kell, sőt Gyurcsány nevét sem ejtette ki a száján.
Hogy Kádár nem ejtette ki soha Nagy Imre nevét, az érthető, de valaki elmondhatná azért neki, hogy a bizonytalan szándék még nem kellene, hogy ilyen mély torzulásokat okozzon a lelkében. Megaztán bolondból van a készleten a hatalomban, nem hiszem, hogy a bolondot bolonddal kellene leváltani, de ebben a stádiumban az állapota még kezelhető – már, ha az állapota és nem a megbízatása okozza a bajt.
Azt is mondta, hogy ő még nem hallott az Ellenzéki Kerekasztal tervéről, mely azért kissé vicces, és talán az LMP tagsága (van?) is elmerenghetne, hogy egy ennyire naprakész politikus alkalmas-e arra, hogy ő viselje a nyakában a pártvezéri kolompot.
A doktriner SZDSZ már eljátszotta néhányszor az együttműködések megbontójának szerepét, nem lenne baj, ha a sok rendes liberálist végre egy értelmes, okos és tisztességes politikus vezetné, van is ott olyan, csak azért nem írom le a nevét, nehogy rosszat tegyek neki…
Merthogy amúgy elkezdték a civilek szervezni az Ellenzéki Kerekasztalt, mely valóban egy lehetséges iránya a továbblépésnek, és nagyon hasznos terepe az együttműködés kialakításának.
Nem lesz ugyanis annak jó vége, ha az éppen csak kialakuló együttműködést már a kezdet kezdetén aláássák a médiában folytatott polémiák, a Hírtelevízióban adott hűségnyilatkozatok, nem szólva arról, hogy a hatalom mindent el fog követni, hogy kívülről-belülről bomlassza az ellenzéki együttműködést, ami nagyon káros lehet, merthogy ez a helyzet is olyan, amelyben kicsit nyerni nem lenne szabad.
Mint a Nagy Ideológus és Közgazdász mondotta volt: egyszer kell nyerni, de nagyon.
És utána kiszellőztetni és nagytakarítani.
Jut eszembe: szemét.
Elképesztőnek tartom, hogy egy százezres tüntetés közepébe a Rendőrség engedélyt adott a nácik részvételére.
Elképesztő ez a helyzet, hiszen ezek az emberek balhézni jöttek, balhéztak is, és most azt gondolják, hogy bátrak és erősek, mert le merték köpni a szocialista politikusokat, akikben több volt a felelősségérzet, mint ezekben az adrenalin és nem engedték a tüntetést alpári tömegverekedéssé degradálni.
Minden elismerésem Szanyi Tiboré, aki alkatilag igencsak akcióképes, mégsem vágta nyakon a körülötte ugrándozó kis patkányok valamelyikét – tiszteletreméltó ez az önfegyelem!
Pedig történhetett volna ez másként is, ugyanis itt minden nácira száz demokrata jutott, és egy szerencsétlenebb forgatókönyv szerint a feldühödött tömeg akár széjjel is szedhette volna őket, mint foxi a lábtörlőt, legyenek bármennyire is a futballpályák rémei, a tv-székház kipróbált harcosai, kis utcai csatornapatkányokkal megerősítve.
Mint tudjuk, sok lúd disznót győz, és a tömeghangulat kiszámíthatatlan.
A románokra mondták sokáig, hogy a puliszka nem robban, aztán csak robbant, pedig ott sem gondolta volna senki, hogy egy ilyen gyors változás bekövetkezhet.
A demokraták kissé tétova viselkedése is megtévesztő, olyanok ők, mint akiket hiénacsapat kerülget, szeretnék a dolgot békésen megoldani, de van az a pont, amikor elveszítik a türelmüket – nem kellene kipróbálni, hol van ez.
Szabályosan úgy néz ki, hogy a magyar szélsőjobb saját Horst Wesselük megmártírosításán fáradozik, ezidáig szerencsére sikertelenül.
Ott randalíroztak, köpködtek, zsidóztak, némelyek egyenruhában, sokan símaszkban, mégis csak egy embert állítottak elő tegnap, azt sem biztos, hogy a nácik közül.
Azt azért tudni kellene, hogy a Rendőrség parancsra tűrte-e ezt a provokációt, és ha igen, akkor ki adta a parancsot - egyáltalán, ki a felelős ezért a helyzetért?
Vagy esetleg a demokratikus pártoknak is létre kellene hozni saját önvédelmi szervezeteiket, tovább folytatva az ország elweimarosítását?
Játék ez a tűzzel, de lehet, előbb-utóbb bepisilnek, akik a tűzzel játszanak.
Ami azt illeti, tegnap ennél már kicsit tovább is mentek, de ezek úgysem tanulnak semmiből.
Nem lenne baj, ha a demokraták tanulnának.

:O)))

10 megjegyzés:

pleinair írta...

Szerintem a rendőrség 2006-os elbizonytalanítása óta nem mer önállóan dönteni. Ha nem is konkrétan, szavakkal, de a hatalom ráutaló magatartással jelezte, mit vár el a rendőröktől. Pintér ezt az óhajt közvetítette beosztottjai felé.
A hatalom érdeke pedig a tüntetés megzavarása, és a tüntetők megfélemlítése volt.
Jól jött volna a mi hős Vezérünknek egy kis agresszióba torkolló provokáció is - ez okot szolgáltathatott volna a demonstrációk rendjének szigorítására, és talán némi példát is statuáló bosszúállásra.
Tehát az azonos színhelyre adott engedély valószínű szándékos volt.

Schiffer: Ha az LMP jobbsosra érdemes tagjai nem regulázzák meg ezt az eszelősen gyűlölködő embert, ha hagyják, hogy mindenkit az ő gyanúsan narancsos mocsarába kényszerítsen, akkor ellehetetlenül minden együttműködésre irányuló törekvés. Akkor ezen a kis párton belül is érvényesül a "mindenki egy senkiért" szólás igazsága. És ennek az igazságnak messzehatóan nagy ára lesz.

anya írta...

Friss hír: Az Operaház vezetője, Ókovács Szilveszter elmondása alapján a tegnapi este folyamán az épületből sajnálatos módon eltűnt néhány kristály hamutartó, egy-két réz korlátgömb és rendezetlen maradt a büfében pár tízezer forintnyi fogyasztás is. Az utcán százezer demokrata volt és nem történt semmilyen kár. Nos akkor megállapíthatjuk, hogy a bűnözők az Operaházban voltak... /forrás Dániel Péter facebook oldala/

anya írta...

Azért az tényleg elég furcsa volt, hogy az Operaházat 3-as rendőrkordon védte. Az árpádsávosok meg köztünk még egy fia rendőrt sem láttam. Igaz, kicsi vagyok, nem látok át a fejek fölött, és legalább 5 méterre voltam onnan. De a hír tv közvetítésében sem volt rendőrnek nyoma sem, amikor Szanyi Tiborékat provokálták. Ma aztán valamelyik sajtótermékből megtudtam, hogy bennünket rohamrendőrök védtek. Érdekes. A régi mondás szerint az a biztos, ami elmúlt. Nálunk csak addig, míg át nem írják. Hogy érdemileg is hozzászóljak a témához. nagyon is sok múlik azon, hogy a résztvevő szervezetek mit lépnek holnap, holnapután. Valami olyannak kellene történni, amivel ezt a tömeget, és egyre többeket, rá lehet bírni arra, hogy demonstrálják: egy a cél. Belefáradt az ország az örökös torzsalkodásba, Az új választási törvény szerint csak 2 jelöltnek szabad lennie minden körzetben. Egy fordulóban a résztvevők számától függetlenül azé a mandátum aki legalább 1-el több szavazatot kap. Ha már 2-en indulnak a Fideszes jelölttel szemben, esély sincs a mandátum megszerzésre. Ráadásul a listás mandátumok elosztásánál is elvesznek a nem a győztesre leadott szavazatok, mert a töredék szavazatok számítását is megváltoztatták. Mielőbb fel kellene erre készülnie minden pártnak és szervezetnek, nem a választási kampányban. Szerintem.
De nincs új a nap alatt.

József Attila
A SZÁMOKRÓL

Tanultátok-e a számokat?
Bizony számok az emberek is,
Mintha sok 1-es volna az irkában.
Hanem ezek maguk számolódnak
És csudálkozik módfölött az irka,
Hogy mindegyik csak magára gondol,
Különb akar lenni a többinél
S oktalanul külön hatványozódik,
Pedig csinálhatja a végtelenségig,
Az 1 ilyformán mindig 1 marad
És nem szoroz az 1 és nem is oszt.


Vegyetek erőt magatokon
És legelőször is
A legegyszerűbb dologhoz lássatok -
Adódjatok össze,
Hogy roppant módon felnövekedvén,
Az Istent is, aki végtelenség,
Valahogyan megközelítsétek.

Joco írta...

Dear Pupu!-)
Pupus,le kell lepni Mo-rol,amig meg az EU_ban van-))))
Utana,csak Kinaba nem kell vizum-)
Szedd ossze a csaladot,aztan uccu Nemetorszag-)
Nem vagy buta gyerek,megtanulsz hamar nemetul,aztan barmi lehet.
-)
Fel a fejjel-)))))
Joco

PuPu írta...

Dankeschön liebe Joco, aber hier ist mein Heimat...
:O))))

Varga Éva írta...

PuPu,
ami Schiffert illeti: belső infromációk szerint kb. ugyanaz pepeitában, mint a Kedves Vezető. DE: egyre többen nem értenek vele egyet és talán nem áll messze az igazságtól az az info sem, hogy előbb-utóbb szakadni fognak. Kaufer Virág mai lemondása talán elindítója valaminek ....aztán Schiffer Bubó meg álmodozzon tovább arról, hogy ő egyedül kormányváltó erő lesz és kormányozni is egyedül fog tudni majd! :-)
Olgánál tegnap vért izzadott, hogy ne kelljen egyenest választ adnia - az már Olga kiválóságát mutatja, hogy csak kicsikarta belőle: még a DK-val is lehet együttműködés. Az arra jó volt amúgy, hogy szemléltesse, mekkora előrelátás van bennük: ma reggel Karácsony Gergő Antóniánál már azt mondta ismét, hogy a "Gyurcsány-párttal nem nagyon tudnak együttműködést elképzelni".. Hülyék, Bukarest.
A rendőrséget illetően: tegnap olvastam egy beszámolót arról, hogy a talpas rendőrök azért - nácik ide, vagy oda - alapvetően a civil demonstrálók mellett voltak, vannak és lesznek is.
HOgy a parancsot meddig telejsítik, azt persze nem kéne megtapasztalni.
A tüntetésen amúgy én a Nagymező-Andrássy sarkán álltam, srévizavé a nácik, egyetlen csíkos zászló alatt, amit azért ha felharsant a "Nácik, haza!" rigmus, akkor annyira nem emeltek magasra ... odafele menet a Teréz körűt /Andrássy sarkán is gyülekezett egy társulat: 1-3-ukkb. 150 kilós hájtömeg, 1/3-uk - nyilvána kiegyenlítődés miatt - vasággyal együtt és bakancsban is negyvenöt kiló alatt, a maradék meg hetven és a halál közti Dunyhás testvér-imitáció. Úgy röhögték körbe őket az emberek, mint annak a rendje.

éva írta...

Pupu, a magyarok levágtak egy jó kis tüntetést a DEMOKRÁCIA mellett, éppen ezért kerülhettek a világlapok címlapjára, mert világossá vált, hogy a magyarok mégsem tűrik Orbánt szótlanul.
A sok külföldi, alapvetően a szociális megszorítások elleni tüntetés mellett tehát annak volt hírértéke, hogy a magyarok a hideg ellenére tömegével mentek ki a demokrácia mellett tüntetni.
De nagyon helyénvaló a kérdés: Hogyan tovább? Szerintem fel kellene pörgetni az Ellenzéki Kerekasztal összehívását!
Az meg nem olyan nagy tragédia, ha az ellenzék és a fidesz mellett az LMP is indít jelöltet: addigra világos lesz, hogy a rájuk adott szavazat Orbánéra adottnak számít.

Kogito írta...

Szorosan nem kapcsolódik ide, de tágabb értelemben igen, nagyon merem remélni, hogy ez a torz agyú csúti törpe nem koppintja le idővel.



http://rd.hirkereso.hu/rd/12699378?url=http://hu.pcworld.feedsportal.com/c/33351/f/566108/s/1b84aa5e/l/0Lnonstopuzlet0Bhu0Cpenteken0Eeletbe0Elep0Ea0Efeherorosz0Enetcenzura0E20A120A10A40Bhtml/story01.htm

Unknown írta...

Kaufman Virág ma /01.04/ K.Olgának kimondta, hogy mibajuk Gyurcsánnyal "addig nem áll szóba Gy.-al mig nem kér bocsánatot 2006 ért" azzaz a Gy. a felelős gondolják. Véleményem, hogy nem értenek semmitilletve a Fidesz segédcsapata szerepét töltik be. Rudi

Alizka írta...

Véleményem szerint Sshiffer az akadálya az LMP népszerüség növekedésének és az ellenzéki erők összefogásának.El kellene döntenie az LMP-nek,hogy vele vagy nélküle.Az ő személye egy sz..keverő.A tüntetés megzavarásáról-bennem felmerült a bérprovokátorok-gondolata.