2015. október 17., szombat

GRÜNDOLJUNK DEMOKRÁCIÁT

Időnként fel-fellángol a vita a baloldal helyzetéről, gyakran a legjobb barátok is egymásnak esnek, mert nem értenek egyet abban, hogy mi juttatta el a baloldalt a senki földjére.
Vert hadak veteránjai ölik egymást, vagy fordulnak el kiábrándultan a baloldaltól, süppednek mélabúba, vagy állnak lehajtott fejjel, mint liba a tó jegén, reményvesztetten.
Időnként feltűnnek váteszek meg különféle megváltók és elmondják lázálmaikat, de lelkesíteni már nemigen tudnak, a szavazópolgár, aki világ életében baloldali elveket vallott, vagy meggyőződéses liberális volt, már nem hisz nekik.

Nem is csoda, hiszen annyiszor vették már hülyére, annyiszor vették semmibe, annyiszor használták már ki és fel, hogy belecsömörlött az egészbe.
Nem szívesen szegődik már megint egy vesztes küzdelem talpasának egy olyan csatában, ahol a vezérek jutalma egy mandátum, az ő jutalma meg a köpés, mellyel jobboldali honfitársa jutalmazza harcát, melyet egyébként érte is folytat a szerencsétlenje.
A baloldali – de mondjuk inkább demokrata – választónak elege van saját pártjaiból, az elenyésző kisebbség, aki még manapság is mozgósítható az meg valószínűleg mazochista, hiszen zokszó nélkül elviseli, hogy a zászló rúdjával, melyet győzelemre vinni szíve vágya lenne, rendszeresen és keményen fejbevágják.

Hogy a folyamat mikor kezdődött, az ma már szinte mindegy is, hogy ki a felelős érte, azt meg reménytele kideríteni - mint a népi bölcsesség mondja, szarnak-bajnak nincs gazdája, és ez jelen esetben is igaz.
Ha ezen kínlódunk, legfeljebb azt érhetjük el, hogy a történet szereplői körbeállnak, mint a tiroli táncban, és időnként fenéken rúgják egymást, de előre nem jut senki.
Természetesen lehet elemezgetni az okokat, ezt valószínűleg meg is teszik komoly társadalomtudósok, aki rojtosra csócsálják majd a helyzetet, persze jó pénzért - de egy egérszürke, - sőt kalahári-sárga - mezei blogger ne legyen ennyire nagyratörő.
Így én csak annyit állapítanék meg – és még ebben is fenntartom magamnak a tévedés jogát – hogy a társadalom kiábrándult a pártpolitikából és új utakat keresne, ha találna.
Ebben nagy szerepe van annak, hogy a - némi megalapozatlan optimizmussal – magukat demokratikusnak nyilvánító pártok képtelenek a tisztességes munkára, azt hiszik, hogy a feladatuk az azonos politikai térfélen álló versenyzők gáncsolása, buktatása, mert ha azok nem jutnak célba, akkor az ő esélyük megnő.

Az csak a baj, hogy rajtuk kívül még futnak a pálya jobboldalán mások is, akik ugyan nagyokat ordítanak egymásra, de arra azért vigyáznak, hogy a másiknak baja ne essék.
A helyzetet jól illusztrálja az MSZP és a Dk egymáshoz való iszonya, a két párt vezetői szinten nemigen kedveli egymást, míg helyi szinten a viszony a két párt tagjainak ép eszétől függ, és ez azért nem minden esetben van jelen ott, ahol és amikor az ég zeng.
Mindkét párt azt hiszi és hirdeti magáról, hogy baloldali, de ez más-más okoknál fogva nem igaz.
A pártok vezetői is eltérő minőséget képviselnek, a szocialistáknál néha úgy tűnik, mintha a Fidesz kottájából énekelnék az Internacionálét, a DK pedig időnként Moon tiszteletes egyházára hajzik, Gyurcsány éppencsak nem ad össze egyszerre tízezer házasulandót,de a „szeressük egymást gyerekek” feeling hiánytalanul megvan.

A két párt tagsága szinte ugyanaz, mint hajdan a pártszakadás előtti MSZP tagsága volt, hiszen az hajtotta végre azt a világhírű mutatványt, hogy osztódással zsugorodott.
Viszont közben mindenki mindenkit megsértett, a középvezetők között elszaporodtak azok, akiknél a cél egy önkormányzati képviselői hely, és szinte mindegy, hogy ezt milyen elvek mentén, milyen zászlók alatt érik el.
A tagok sérelmei többnyire mindkét oldalon jogosak, egy válás sem szép – ez sem volt az.
A harc a mai napig egymás ellen folyik, a szocialisták vezetői Gyurcsányhoz képest határozzák meg önmagukat, ő pedig egy szent üdvözült mosolyával tűri a megpróbáltatásokat, ha levenné a gatyáját, lehet, még a Nemzeti Kerítés pengés drótjából készített cilicium is láthatóvá válna.

A Szocialista Párton belül is folyik a harc a vezetői pozícióért, addig nem is lesz vége, míg Orbán ötödik hadoszlopa ott sertepertél a párt vezetésének környékén.
Gyurcsány párton belüli tekintélye megkérdőjelezhetetlen, a Szentatya iparitanuló lehetne nála tévedhetetlenség terén, ez persze nem kellemetlen állapot, selymes nyelvek illetik a Szent Tomport.
A helyzet befagyott, se előre-se hátra a két párt, de azért, ha valamelyik közvélemény-kutató két százalék fejlődést képes kimutatni a másik rovására, akkor az adott párt diadalünnepet tart, Orbán meg a hasát fogja a röhögéstől.
Az általa létrehozott pártocskákról most szó se essék, azok csak arra jók, hogy a tömegkommunikáció helyett tömegmanipulációról beszélhessünk.

A választó elnézegeti ezt a katyvaszt, és az élettől is elmegy a kedve, nemhogy a választástól.
A demokratikus oldal vezetői pedig még mindig meg vannak győződve arról, hogy pártjaik egyszer majd megerősödnek és képesek lesznek önállóan is a győzelemre.
Lószart, Mama, hogy ismét a klasszikust idézzem.
Ha ezt akarnák, akkor már minden településen és településrészen munka folyna, a közélet iránt érdeklődőknek fórumot adnának, az önkormányzati frakciókban valódi politikai munka folyna, a kisszámú képviselők nem az asztalról lehulló morzsákra vadásznának, hanem az asztalfőn álló székre.
Ehhez persze összehangolt tevékenység kellene, de erre ma kevés a remény – a demokratikus pártok lassan utolsó tartalékaikat is felélik.
Nincsenek ifjúsági szervezetek, ha vannak, nincsenek akcióik, márpedig a fiatal nem fog közénk jönni pofázni, a fiatalnak fizikai cselekvés kell, abban tudja kiteljesíteni magát.

A mai helyzetre egyetlen megoldást látok reálisan végrehajthatónak: ki kell lépni a jelenlegi párt-keretek közül és létre kell hozni egy választási programot, melyhez csatlakozhatnak pártok, magánszemélyek, szervezetek, aztán egy ernyőszervezet égisze alatt indulni a választásokon.
A program ne szóljon se összefogásról, se demokráciáról, szóljon nagyon konkrét dolgokról.
Például olyanokról, hogy szavazz ránk, mi duplájára emeljük a családi pótlékot és x összegre a jövedelempótló támogatást, vagy érvénytelenné nyilvánítjuk a földbérleteket, a trafikpályázatokat, a pénzt pedig az adórendszer átalakításából szerezzük rá, - fizessenek a gazdagok!
És így tovább, minden területen, és minden területen vizsgálva a forrásbevonás lehetőségét is, elkobozva a vissza nem térítendő támogatásokon szerzett vagyonokat, felelősségre vonva a nagyüzemi tolvajokat.

A választások előtt egy évvel már erről kellene szólni a közbeszédnek, nem pedig arról, hogy Gyurcsány hoz vagy visz, vagy, hogy Tóbiás okosabb vagy kopaszabb inkább…
Választási szövetség kell, aki egyetért a programmal, az jöhet, aki nem, azzal meg nem kell foglalkozni.
Helyre kell állítani a demokráciát és két év alatt fel kell építeni néhány kormányképes politikust, azok közül válogatva, akik még nem vesztették el a hitelüket és ebből a szempontból mindegy, hogy karaktergyilkosság miatt, vagy tolvajlások okán.
Néhány embernek menni kell, nem sorolnám a neveket.
Ne éljünk illúziókban, Gyurcsány nem tölthet be integráló szerepet, de például Dobrev Klára igen, de csak akkor, ha Gyurcsány a DK-ban is képes hátrébb lépni egyet, hogy teret csináljon számára.
Nem a pártban, hanem a nagypolitikában.

Van a szocialistáknál is nem egy jóképességű fiatal, aki talán még nincs a maffia fizetési listáján, és vannak sokan, akik egyetlen pártban sem lennének hajlandók dolgozni, de egy program megvalósításából szívesen kivennék a részüket.
Azt a programot viszont össze is kellene állítani, elszakadva a sablonoktól, részletesen és konkrétan.
Orbánt pedig felelősségre kell vonni, a bűntársaival együtt – ennek is szerepelnie kell a programban.
Amelyik halász fél a víztől, nem zabál kecsegét, tartja az ősi mondás, hát lehet kezdeni szőni a hálót…

Persze, ez csak az én véleményem, és csak azért írom le, mert nem szeretem a terméketlen vitákat.
Aki a jövőt tervezi, annak nem hátrafelé kell pislognia, hanem előre nézni.
Vitatkozzunk hát a jövőről, nagyon praktikusan…

:O)))

70 megjegyzés:

Geza írta...

Nyilvan nem akarok destruktiv lenni, es meeg raadasul egy "tetszik"-et is megnyomtam.
Az a kerdes, hogy legalabb az ellenzeki partokban tevekenykedo parezer ember kepes-e fellelkesedni, es valami olyat csinalni, ami esetleg ennyi ev amortizacio utan is talajt adjon egy tagabb tamogatasra. Az a kerdes, hogy valoban vannak-e meeg egyeenek (jarokerettel, vagy anelkul) akik a partjaik szemmel lathato megalkuvasai ellenere, meeg mindig kepesek arra, hogy ezt megbocsassak. Az a kerdes, hogy a letezo partstrukturaban lathatoak-e olyan egyedek, akik megfeleloen tehetsegesek arra, hogy uj, friss arcolatot adjanak a partoknak, es ezaltal esetleg uj tamogatokat szerezzenek. Es vegul, az a kerdes, hogy az a neep, aki ketszer erre a bandara voksolt, es vidaman csamborog az idegengyulolet meg a nacionalizmus taknyaaban, kepes-e megvilagosodni, es elfogadni, hogy a dolgokert meg kell kuzdeni es a demokracia egy igen fontos ertek, es hogy az elet a gyozelem utan is igazsagtalan lehet veluk szemben. En orulok, ha valaki ugy gondolja, hogy ezekre a kerdesekhez ma pozitivan lehet hozzaallni, de ha nem csak onamitasrol van szo, akkor bennem igen eros ketsegek merulnek fel.

Szamomra most az a legjobb hir, hogy a volt koztarsasagi elnokunk csaladja megtiltotta barmilyen allami szervezetnek a reszvetelet a bucsuztatason, viszont barkinek, mint maganembernek a reszvetelet engedelyezik. Nagyon orulok, hogy igy dontottek. Nem tudom, hogy ha ma mo-n egy demokratikus berendezkedes lenne, akkor is ez lett volna a dontesuk, de en nekem most az az illuzio is megfelel, hogy nem fogadjak el ennek a rendszernek a kepmutato egyutterzeset.

Névtelen írta...

Lehetetlennek tartom ,hogy a Magyar megváltozzon!!. Mindig szerette ha előtte kardoskodtak, "neki" csak sunnyogva kellett bekiabálni.

kekec írta...

Pupu Gyurcsány az óbudai fórumon egy kérdésre határozottan lemondott a DK ifjúság felé nyitásáról, mondván, hogy nem tudnak nekik radikális (tehát őket vonzó) programot kínálni.
Atyaég! Még nem hallott konzervatív pártok ifjúsági szervezeteiről? És akkor át kell engedni az ifjúságot a Jobbiknak?
Másik kérdés az árnyékkormányról jellegzetesen patópálos válasszal: Ej, ráérünk arra még!
Nagyon nem tetszik, hogy nem a választókra támaszkodna, hanem a pártok vezetőivel akar kiegyezni. Ami csak a pozíciókról szólna, kb 2014-es (vagy rosszabb) eredménnyel.
Ha komolyan gondolná, akkor meghirdetne egy "Ellenzéki kerekasztalt" még akkor is, ha egyelőre a DK-sok egyedül ülnének mellette, a saját programajánlatukkal, és nyilvános vitákban alakítaná a választási programot, nem sunyiban, a háttérben, ismeretlenekkel. A választók majd oda kényszerítik a többieket, ahogy a Műegyetemnél elég világosan látszott.
Mert közös program nem úgy alakul, hogy mindegyik párt meghirdeti a magáét, aztán a baloldali választó hamupipőkézzen az ocsút a búzától elválasztgatva. A demokratikus minimumról demokratikusan: tehát nyilvánosan kell megállapodni! Ha komolyan gondolják az orbánváltást. De egyre nagyobbak a kételyeim!

hello írta...

PuPu, logikus az eszmefuttatásod + a következtetéseid, de nyilván magad is látod, hogy többen próbálkoztak már egy ilyen, a pártok tagságait és civileket összefogó kezdeményezés elindításával, de még csak azt se lehet mondani rájuk, hogy hamvukba holtak, ugyanis még az igazán elhamvadáshoz szükséges időt se élték meg.
Az se véletlen, hogy alapjáratban mindenkivel bizalmatlanokká lettünk.

A társadalom pedig megosztott, tudjuk.
Vannak, akiknek ez az állapot megfelel. Kiknek ezért, kiknek azért. Vagy csak mert zsigerből tartanak minden változástól.
Vannak, akik ugyan elégedetlenek, de nem látnak életképes alternatívát, ezért hajlamosak a szkepticizmusra.
És vannak, akiket egyáltalán nem érdekel a politika, élik a maguk életét így vagy úgy. Nem fogják fel, nem ismerik fel, hogy a nagypolitikától milyen szinten függnek az ő mindennapjaik is.

Tomas Mayer írta...

Elég korrekt helyzetleírás, elég korrekt politikai program.

Két baj van csak szvsz., ami gyakorlatilag kizárja az utóbbi belátható idõn belüli megvalósíthatóságát:

1. A magyar tömegeket alkotó egyének között elenyészõ kisebbséget alkotnak a hosszú távú kollektív cselekvésre képes, klikkesedéssel szemben immunis demokraták - egy ilyen "kritikus tömeg" kialakulásához pedig feltehetõleg évtizedekre van szükség.

2. Ameddig Orbán támaszkodhat a saját testi-lelki-szellemi (meg Putyin fegyvereinek csapásmérõ) erejére: bandájától balra elhelyezkedõ csoportosulásnak még akkor sem fogja átadni a hatalmat, ha azok netán (valami csoda folytán) kétharmados eredményt érnének el az õ kénye-kedve szerint agyonbuherált parlamenti választásokon.

Mindezek fényében: annak a bizonyos (jelenleg még) elenyészõ kisebbségnek tudomásul kellene vennie azt, hogy

1. Magyarország politikai életében még évtizedekig marginális szerepe lesz csak
2. Ha komolyan veszi saját magát: azonnal hozzá kell látnia ama bizonyos "kritikus tömeg" létrehozásának évtizedes, fáradságos munkájához - lehetõleg már tegnap!

peti írta...

Elég ezekből az úgymond baloldali és demokrata pártvezetőkből, tisztelet a kivételnek. Nemcsak dumálni kellene, hanem dolgozni, pártot építeni városban és vidéken, fiatalok, nyugdíjasok és nők körében. Szövetségeseket kellene keresni a demokraták között, nemcsak a baloldalon. Össze kellene gyűjtenie mindenkit, akinek elege van Orbánból és bandájából. Ezek a mai baloldali vezetők erre többségükben sajnos alkalmatlanok. Elsősorban azért, mert hiteltelenek! Réges régen leeszerepeltek az emberek előtt, mert szavaik és tetteik köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ezerszer igérték például, hogy megújulnak, de mindenki láthatja, hogy ez csak duma volt. Hiteltelenek, mert megbuktatták a saját kormányukat, jöjjön inkább Orbán, akitől kaptak is érte remek fideszes fizetést. Nekik csak a saját vagyonkájuk, pozíciójuk megmentése volt a fontos. Magasról tettek az emberek fejére, s az emberek ott maradtak védtelenül, kiszolgáltatottan. Elég volt belőlük! Sajnos abban is csalódtunk, akitől remélhettünk volna valami mást. Képtelen volt felismerni, minek mi lesz a következménye, kinek a szavára hallgathat, s kinek nem, s ki fogja megfizetni cselekedeteinek, vagy nem tevésének az árát. A zárt ülésen amit elmondott,azzal - a szitokszavak kivételével - egyet lehet érteni ma is. Bizony nevén kellett nevezni a dolgokat. De nevükön kellett volna nevezni azokat is, s ezt sem zárt ülésen, akik csak a féken álltak, akadályozták, s Orbánhoz dörgölőztek a külső segítségért. Miattuk sem haladtak a dolgok előre, mert belülről mindent megfúrták és megtorpedózták.Milyen párt az, ahol az árulókat a mai napig nem nevezik a nevükön? Milyen párt az, ahol annak kell magyarázkodnia, akit megfúrtak, megbuktattak, nem törődve azzal, hogy ennek mi lesz az ára. Bizony nemcsak Orbánnak köszönhetjük azt a egyszínű, szagos helyzetet, amiben vagyunk! Amíg ezek a vezető káderek ott hízlalják magukat a párt legkülönbözőbb vezetői szintjein, addig nincs semmi remény. Előbb tehát a saját házunk táján kellene rendet tenni és kisöpörni azokat a vezetésből, akik csak kerékkötők, akik nem produkálnak, akik csak a saját malmukra igyekeznek a vizet hajtani, akik nem hajlandok dolgozni, szervezni, aktivistákat gyűjteni maguk köré, a munkájukat irányítani, az elvégzett munkát értékelni és nap mint nap számonkérni, de meg is megbecsülni. A mostani helyzetben nem az a fő kérdés, hogy bal, vagy jobb, hanem hogy demokrácia, vagy orbáni diktatúra! Olyan párt kell, amelyik képes erre a fő célra koncentrálni: Orbán megbuktatására! Csak a mögé fognak felsorakozni az emberek, aki újra akarja éleszteni a legyilkolt köztársaságot és a megbecstelenített demokráciát. Arra fognak szavazni, aki el akarja számoltatni mindazokat, akik egyik pillanatban letették az esküt a köztársaságra, majd a másik pillanatban orvul és előre kitervelt módon megbuktatták azt. Abban a pillanatban, amikor erre a feladatra hiteles ember jelentkezik, a tömegek fel fognak sorakozni mögötte. Ehhez persze nem várni kell a megváltót és a sültgalambot, hanem minden nap dolgozni kell. Odamenni az emberekhez, megkérdezni és tudni, hogy milyen viszonyok között élnek-halnak, s melléjük állni, megszervezni őket, hogy érezzék, tudják: nincsenek egyedül, s keresni kell egymást, össze kell fogni a másikakal, akit ugyanaz az orbáni bocskor szorít Az a politika, az a politikus, aki csak szóvirágokat képes mondani, aki naponta csak bort iszik és vizet prédikál, miközben a szervezőmunka frontján semmit sem produkál, az hiteltelen. Ne is csodálkozzon azon, hogy az emberek nem sorakoznak fel mögötte. Ne azt nézze tehát, milyen kocsi van a feneke alatt, hol és milyen házban lakik, mert nem ezzel, hanem azzal mérjük, hogy hol és mennyien állnak mögötte, kiket választott ki vezetőtársainak, kikre hallgat, s képes-e nap mint nap dolgozni, a hibáiból tanulni.

lélekmelegítő írta...

Jó lehet itt élni, az embert olyan családias érzés fogja el, mint például a Bosnyák téri piacon...
https://www.facebook.com/karacsonygergely

talalom írta...

1. Lehet, hogy először azt kéne megbeszélnünk: mi egyáltalán az a baloldali? A jobb napokat is látott Lengyel L. a minap egy lélegzettel képes volt azt mondani, hogy felelőtlen osztogatással tönkre teszik a gazdaságot, majd azt, hogy a demokrácia azért vesztett a népszerűségéből, mert senki (nyilván egyik kormány se) kárpótolta a rendszerváltás veszteseit. OK, legyen háromszoros a családi pótlék, kapja mindenki (úgyse lehet tudni, hogy ki, mennyiből él). De akkor meg kellene szüntetni az adórendszerbe bújtatott "családi támogatást", amelynek maximumát (30eFt/gyerek/hó) csak az tudja igénybe venni, aki 500 ezer forinton felül keres. És így tovább...
2. A fiatalítással az a baj, hogy sztem a fiatalok dolgainak kellene teret adnunk, nem a mi szentenciáinkra kíváncsiak.
3. Gyurcsány Ferenc az utóbbi időben előtérbe helyezte a politikai taktikát, ami nagyon fontos dolog, csak mehet-e az elvszerűség kárára?

peti írta...

Kedves Hello! Folytatnám az általad elkezdetteket: vannak, akik nagyon is megtalálják a számításukat Orbán rendszerében. Igen sokan vannak. A vezér tudatosan, s nagyon ügyesen olajozza a gépezetét. Engedi lopni, gazdagodni az embereit. A pincétől a padlásig gondosan a saját embereit helyezte és helyezi pozícióba. Janicsárjai, egyben tettestársai ott ücsörögnek a kisebb-nagyobb szemétdombjaikon. Köztük nem kis számban olyanok, akik egyébként a tudásuk, a képességeik, a munkájuk alapján sehol sem volnának. Elég a lojalitás. S ezek bizony az utolsó vérükig védeni fogják ezt a fasisztoid rendszert, mert nekik, ha Orbánnak lealkonyul, akkor szintén annyi. Róluk és a TEK-ről sohasem szabad megfeledkeznünk.

talalom írta...

Jaj, peti! Hagyd már ezt a "hiteltelen" dumát! Mitől hitelesebb az, aki már egyetlen összetett mondatban is képes a mondat első felét megcáfolni? Ha nem tetszik, be kell lépni a pártba, és dolgozni azon, hogy "hiteles" vezetőket válasszanak. Vagy kell alakítani egy újat. Igaz, amit a pártmunkáról mondtál - viszont nem igaz, hogy mindenki, aki a politikával hivatásszerűen foglalkozik, az mind csaló, meg csak az önérdekét nézi. A jó sors mentsen meg attól, hogy szőrcsuhába bújt "népbarátok" kaparintsák a kezükbe a hatalmat!

majoranna írta...

Kedves Pupu!

Pont ezért akarunk dolgozni páran és ezért jövünk össze Veszprémben 21-én az ország különböző részéből. örömmel vennénk, ha csatlakoznál hozzánk!
Most már nem beszélni kell, hanem cselekedni!

PuPu írta...

Szóval:
Gézám,
a választás nem a pártok aktivistái között, meg a törzsgárda tagsága között zajlik.
A választáson elsősorban azokt kell megnyerni, akik csendben ülnek és figyelnek, akik nem mondják meg pártpreferenciájukat a közvéleménykutatóknak.
De vonzónak kell lenni apártok tagsága számára is, annyira, hogy inkább erre szavazzanak, mint egy langyos pártprogramra.
Ezért kell konkrétumokat ajánlani, például. hogy mit kínálulunk a menekülteknek, mit kínálunk azoknak az őrülteknek, akik hozzánk akarnak bevándorolni, mit kínálunk a szegényeknek, akiknek nincs levonható adójuk a gyermeknevelésre, milyen megoldásokat tudunk elképzelni a közmunka helyett/mellett, (pl. önellátó termelőszövetkezeteket az állami földeken), stb...
Választási program kell és nem párt, miniszterelnök-jelölt és árnyékkormány kell, nem pedig pártvezérek, szakmai alapon és embei kvalitás alapján válogatva...

Névtelennek:
A magyar választó ha olyan programot kínálnak neki, amelyik a saját, kézzelfogható érdekeit kínálja, odafog szvazni.
Szavazz a dupla családi pótlékra, a minimálbérrel fizetett közmunkára, agazdagok adóztatására, stb - erre vevő lenne, hidd el.
De a pártoktól már irtózik, ezért választási szövetség kell párt helyett, az állampolgárok szövetsége egy jobb jövőért, konkrét személyekkel és programmal.

kekecnek:
Ilyennel még nem próbálkoztak, erre Bajnainak l.etrt volna esélye, de az önálló pártalapítással eljátszotta.
Ebben a projektben nem pártok, hanem állampolgárok és a preogram szerepelnének, akik kötött mandátummal engednék útjukra képviselőiket, konkrét programra köteleznék a választási ciklusra, a pártok meg vagy bíztassák csatlakozásra tagjaikat, vagy vergóődjenek a saját fazonjuk szerint a szokásos általánosságaikkal operálva.
Nem kell ideológia, egyéni érdekek összességéből kialakított társadal i érdek kell.
Négymillió a szegény, őket kell becsalogatni a szavazófülkékbe, és nem szavlejárt tésztával, hanem az életét megváltoztató programmal, konkrét igéretekkel és konkrét dátumokkal.
Konkrét szakemberekkel, és konkrét követelményekkel.

Thomasnak:
A politika az érdekek érvényreejuttatásának a művészete, meg kell mutatni az embereknek, hogy mi az érdekük és azt kell kínálni nekik, nem stzóvirágokat.
A demokráciát pedig tanítani kell és gyakorolni, a mindennapi életben.
Orbánnak mneg nem átadni kell a hatalmat, hanem el kell venni tőle.
A hatalom igen sérülékeny valami, lásd Ceausescu vagy kár Rákosi példáját is...
és nem kell ehinni, hogy gyengék vagyunk, a népet nem lehet margóra szorítani, legfeljebb sarokba lehet szorítani, de ott még a Bodri is veszélyesebb, mint az udvaron, ahol el ttud szaladni,- a sarokból csak támadni és kitörni lehet.
Amúgy meg igazad van, ha párt, ha nem párt, máris késésben vagyunk.

petinek:
Igazad van, a mai helyzet olyan, mint amikor a purdé beleesik a budiba, és Gazsi megkérdezi, hogy megmosdassuk, vagy csináljunk másikat?
Itt ma már másikat kell csinálni, de az nem lehet párt, csak a választópolgárok ideológiamentes közössége, és nem szerepelhetnek benne elkoptatott nevek, de naggyűlések színpadjára felugráló, onnan ordibáló bohócok sem, csak nyugodt és értelmes, okos, tapasztalt emberek, akik tudják, hogy mit akarnak csinálni.
Az ideológiának a programban kell megjelennie, és Magyarország lakosságának többségének érdekeit kell képviselni,

Szerintem - de lehet, hogy tévedek...

:O)))


majoranna írta...

természetesen az itt kommentelőket is szeretettel várjuk sorainkba.
Mi ezt meg akarjuk valósítani, nem pártokon és nem "civli szrvezeteken", hanem egyéneken keresztül.

peti írta...

Mindent egy lapra kell feltenni! Az összes többi 2018-ban nem érdekes. Kizárólagos vgysággal, mint a németben az entweder-oder...vagy Orbán és diktatúra, vagy demokrácia és köztársaság!És azt mondani az embereknek: ez a kérdés válasszatok!

A későbbiekhez pedig ki kell nyilvánítani azt, hogy:

- el fogunk számoltatunk mindenkit, aki segítette eltenni láb alól a köztársaságot, amire eredetileg felesküdött, mindenkit,

- el fogubk számoltatni mindenkit, aki részt vett a demokrácia megbecstelenítésében, a demokratikus intézmények és ellensúlyok lebontásában,

- el fogunk számoltatni mindenkit, aki politikai hatalmával visszaélve meggazdagodott, pénzt, paripát, vagyont szerzett.

Választási programnak szerintem elég ennyi. Ez így sokaknak kifejezi az óhaját, s jól felfogott érdekét.

A nehezebb feladat az erőgyűjtés, mert erő nélkül mindez csak irott malaszt marad. A demokrácia visszaállításáért harcoló pártokban ezért kell naponta hangya módjára dolgozni, szervezni, építkezni. Erről a munkáról kell rendszeresen beszámoltatni a pártvezetéseket, Azt a pártvezetőt, aki nem teljesít, azt el kell zavarni, s olyant kell a helyére tenni, aki erre a munkára képes, alkalmas. Az összes többi most nem érdekes, mert csak megoszt, mert csak szétszórja a figyelmet és szétforgácsolja az erőket.

peti írta...

Karácsony Gergely az írja a f..szbukon, hogy:

"Ha Simicska Lajos és Andy Vajna nem tud megállapodni hogy melyiküké a TV2, akkor Zugló szívesen átveszi, úgy is itt van a kerületben. Becsszó, tök pártatlan lesz". smile hangulatjel

Részemről is smile hangulatjel!

peti írta...

Nálam a jelenlegi baloldali pártok szegénységi bizonyítványában van legalább még két olyan tantárgy, amiben megbuktak: az egyik nálam többszörös szorzojú, azaz csillagos egyes: a szegények, az elesettek, a kiszolgáltatottak melletti kiállás hiányáért. Nem arra gondolok, hogy "adjunk több pénzt nekik!", mert ellenzékben semmi sem drága. A mellettük való emberi kiállást hiányolom. Annál is inkább, mert sokan éppen az ő impotenciájuk, az ő kormányzásuk és az ő bukásuk miatt szegényedett el, vált végtelenül kiszolgáltatottá. A másik "karót" a médi szerepének a lebecsülése miatt kapják tőlem. Ki másnak köszönhetnénk, ha nem nekik, hogy se öteven kilométeres fővárosi körzeten kívül hallgatható rádiófrekvenciánk, se ingyen széles körben nézhető tv csatornánk nincs, illetve csak mutatóba, s leszegényítve egy-egy maradt. Kimondott a bűnüknek tartom, hogy hagyták a Galamust kivérezni, pedig többet ért az összes pártkongresszusuknál, ahol csak egymás között osztozkodtak a koncon. Nemcsak a munkásra, parasztra, kereskedőre, vállalkozóra tojtak a magasból, hanem a baloldali és demokratikus beállítottságú értelmiségre is. A tanárokra, a mérnökökre, az orvosokra, a művészekre, a tudósokra, s köztük is ami a legfájóbb: a fiatalokra, azaz midezen csoportok utánpótlására.

peti írta...

Erdős Virág: Na most akkor

Totya33 írta...

Kedves Pupu !
Attól tartok, hogy Te hallgatóztál a DK Újbudai fórumán 12.-én. Amit itt leírtál szinte szószerint Gyurcsány előadásának és válaszainak (a résztvevők kérdéseire) mintegy összefoglalója. ( kivétel a Dobrev Klárával kapcsolatos megjegyzésed. ) Tudod nekem speciel az a véleményem , hogy pl. a DK-ban folyamatos pártépítés folyik és nem az MSzP kárára. Gyurcsányék, bármilyen szegény az eklézsia, járják a vidéket és egyre több vidéki városban alakulnak meg a DK szervezetek. Neked és a hozzászólóknak sokmindenben igazatok van a birka népet illetően, de azzal, hogy a pálya széléről bekiabáltok folyamatosan, egy cseppet sem segítitek, hogy fel lehessen őket világosítani a saját helyzetükről, mert a kormányellenes oldal ún. "értelmiségétől" meg egyéb "megmondó" embereitől csak azt hallják, meg olvassák, hogy "ezek" mind lúzerek, lejáratódtak (ami ugyan igaz, de ilyen körülmények között "fel sem tudnak állni" , mert a birka népnek erről az oldalról is csak azt sulykolják, hogy Orbán mindent visz, ami ugyan igaz, de ettől még egyetlennek sem nyílik meg az esze.
Valamelyik hozzászóló említette Lengyelt. Ő igazán tipikus példája annak a "baloldali értelmiséginek" aki az elmúlt 25 év alatt Csak a pálya széléről kiabált, de fél kézzel sem tolta a baloldal szekerét egy percig sem. Sajnos így tényleg szél ellen pisálunk!
Egyébként szeretem az írásaidat, mindíg elolvasom és nagyrészt igazat is adok Neked, de erre az írásodra azért kellett reagálnom, mert a sok fél igazság nem visz bennünket előre. Nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. A DK nem egyenlő az MSzP-vel, és egyik más párttal sem. Csak még annyit, hogy Gyurcsány minden megnyilatkozásában kiáll az "egységes baloldal" szükségessége mellett, nem akar miniszterelnök lenni, de keresi és együtt keresné a többiekkel, ha azok hajlandóak lennének ugyanarra, azt az embert aki "Arca" lenne az Orbán ellenes platformnak. Egyelőre ennyi . üdv: totya

peti írta...

Gyurcsány nyugodtan kiállhat az egységes baloldal mellett. Kicsit ennek a látszata ugyan fura, mert azt mondhatják: mit akar, ő vált ki onnan... Ez az egységes baloldal lázálom, olyan, mint a fából vaskarika. Ez a baloldal eddig már milliószor bizonyította, hogy ilyen egység benne nem volt, nem van és nem lesz. Kivel, kikkel akar megint egységet Gyurcsány? Miért nem maradt akkor velük? Azokkal akar megint egységet akik mindent elkövettek, hogy ne lehessen önálló frakciója, előtte meg mindent elkövettek, hogy megbuktassák? Akik máig őt tekintik a baloldal árulójának? Mi a lótúrót akar még tőlük? Mi dolga velük? Lószart bennük, velük kell az egységet keresni és hírdetni! Orbán leváltására, a köztársaság és a demokrácia helyreállítására kell egységet teremteni! Nem ám a baloldalon, hanem országosan,azaz a baloldalon, a jobboldalon, lent, fönt, középen, fiatalokkal, középkorúakkal, nyugdíjasokkal, vidékiekkel, fővárosiakkal, munkásokkal, parasztokkal, kereskedőkkel, vállalkozókkal, művészekkel, tudósokkal, tanárokkal, egészségügyisekkel...2018-ban, a szavazófülkékben. Ha az MSZP partner ebben, akkor OK. Ha nem, akkor meg vesszen. Akkor földet rá. Akkor egy szót sem érdemel. ÉS nem is érdekes.

Olvassátok el ezt, az enyémnél magvasabb írás:

Mellár: szinte mindent elölről kellene kezdeni

Unknown írta...

Van egy rakás értelmes tisztességes ember akik már régóta magányosan vívják a saját harcukat. (Pl. Horváth András)És még nagyon sokan.... Miért van az hogy ezek az emberek nem ismerik egymást?? Miért van az hogy ezeknek az embereknek még eddig nem jutott eszébe felkeresni a másikat és megpróbálni valami közös cselekvést összehozni?? Mindegyik üldögél a saját elefántcsont várárban és irogatja a dolgait ide a féjszre. És ezzel úgy tűnik megelégszenek. Vagy írjak én nekik és kérjem meg őket arra hogy ugyan nem volna kedvük végre összeverődve a nyilvánosság elé állni és mondani azokat a dolgokat amik Pl. az írásban is szerepelnek.

góbé írta...


Kornél !

Volt már erre kisérlet, rendes, hiteles emberek csinálták -DEKA-, a "mi" pártjaink meg nagyivben...
2012.-ben Bajnai is megpróbált valamit, öt is ledarálták. Muszáj lesz Simicskának drukkolni...

Unknown írta...

Az lesz népszerű, aki a magyar választóról a legrosszabbakat feltételezve kommunikál.
- Gyáva és szolgalelkű, ezért az erős, erőszakos, kíméletlen mellé pártol.
- Kapzsi, mindenben az olcsót keresi -- ezért megvehető néhány kézzelfogható megtakarítással (rezsikcsöki)
- Tudatlan, ezért nem veszi észre, hogy a másik zsebéből ravaszul és rejtve sokkal többet vesznek ki, mint amennyit kapott
- Igénytelen -- legyen meg a kolbász és a sör, legyen hol lakni és azt lehessen fűteni, esetleg legyen egy tizenéves autója, minden másba beleszarik.
- Önállótlan, ezért szimpatikusabb neki a diktatúra, mint a demokrácia (amelyekről amúgy sem tudja, valójában mit jelentenek)
- Nincs önismerete -- ezért saját kudarcai miatt másokat gyűlöl, ha megmondják neki, kiket kell.
A Fideszt választáson, belülről normál körülmények között nem lehet leváltani. Pártállamot működtető állampártként mindenhova beépült, beleértve az ellenzéket is. Előbb tud meg mindent az ellenzékről, mint az saját maga. Saját maga is pártokat és mozgalmakat alapít, hogy megosszon.
A Fideszt csak tömeges elégedetlenség és/vagy külső kataklizma taszíthatja le a trónról.
Azt gondolom, hogy egy dologgal érdemes próbálkozni, ez pedig egy generációs párt csak fiataloknak. A Fidesznek egyszer már bejött. 1972 előtt születettek nem léphetnek be. Ezzel garantált az ügynökmentesség, ami garantálja a zsarolhatatlanságot.

Wolk írta...

"egy asszonyt megetettem tegnap aki 3 napja nem evett semmi,szédült és remegett..egy csecsemő meghalt,mert nem volt tápszer,de betegségnek van beállítva...Budapest nagyon jó hely még,lehet kukázni,a krisnások adnak kaját,igaz majdnem ehetetlen néha,de a Rózsák tere mellett vannak közel a keletihez,adnak az apácák is kaját,lehet konferenciákra belógni,és a nagy boltokból speciális módszerrel lehet lopni szóval sok lehetőség van....de egy kis faluban semmi....ott 6 an élnek féléve 11600 ft ból,és egy kismama aki tavaly 39 kg-an szült....már régen meg kellett volna halniuk,igaz betegek is nagyon,gyomorfekély stb de csak valahogy a szoldaritás miatt még élnek ..van ez a szociális csomagküldő mozgalom......ilyen viszonyok mellett követelni kell hogy semmilyen kaját ne dobjanak ki....ma kaptam a levelet itt éhezik egy 5 gyerekes család de honnan adjak nekik??ja és pesten koldulni is lehet és utcazenélni...nem azért mondom,,,sajnálom nagyon őket...

túlélési technikák.: A fiú elmehetne egy szerzetes rendbe 4 évre,ilyenkor nem bűn hazudni ha életet ment,és 5 év múlva van csak a fogadalom...vannak külföldi szerzetesrendek,amelyek befogadnak ( jan Vanier)stb,az öcsém pár évig koldult Londonban, Az Üdvhadseregben kajált,és meghízva jött haza..most újra nagyon sovány mert itthon dolgozik feketén kevés pénzért...

vagy önkiszolgáló nagy éttermekbe menjenek (egyetem) és diszkréten a visszavitt maradékot elveszik...

ha nagyon depis tényle4g az javaslatom amit a diplomás munka nélkülo barátnőm csinált-induljon el a hegyeknek imádkozva,és az erdőbe induljon el csak lesz valami csak találkozik valakivel,vagy esetleg megtalálják és onnantól kórház!"

Nálam csak az a párt jöhet szóba aki minimum megszünteti az éhezést és a hajléktalanságot.

http://orditok.blog.hu/2014/07/28/kicsi_zsarnok_ki_vagy_rugva

http://m.nol.hu/belfold/angyalok-1568009

Peti 2015. október 17. 10:13 Egyetértek a posztoddal. Én elszámoltatnám a rendszerváltáskor kisemmizett milliók vagyonával a mindenkori kormányt. Hisz ők a felelősök.

hello írta...

Peti október 17. 11:28:

Tökéletesen egyetértek Veled.
Korábbi posztoknál ugyanez volt a véleményem az MSZP-ről és a velük való együttműködés DK-s szándékáról! :-((

Nagyon tud irritálni, hogy ezt Gy.F. nem így gondolja! Ebben vastagon benne van az ő mazochizmusa.

hello írta...

ÚJABB TÜNTETÉSEK ELÉ -

Bruck András


A politikára nem érdemes tovább várni, onnan nem jön, nem jöhet megoldás.

talalom írta...

Évek óta tépem a számat: a párt nem ördögtől való praktika, hanem eszköz, a demokrácia eszköze arra, hogy különféle érdekű, nézetű emberek csoportjai módszert ajánljanak közös ügyeink intézésre (ami meg a politika). Ezek az ajánlatok normális demokráciában egyenlő eséllyel(!) versenyeznek a társadalmi többség támogatásáért. Ennek az alternatívája az erősebb kutya él nemi életet, a többi kussol.
Pupunak
"... választási szövetség kell párt helyett..." Sikeresen föltaláltuk a Hazafias Népfrontot? A választási szövetség is pártokból áll - jó esetben -, ahol kompromisszumot kötnek a felek annak érdekében, hogy minél többek támogatását elnyerhessék. Így volt ez 2014-ben is, amikor pl. a DK vállalta, hogy lemond egy nagyon fontos programpontjáról: a határon túli állampolgárok szavazati jogának megvonásáról. Bajnairól: támogatói jórészt az MSZP, a DK és részben az LMP-ből kivált PM szavazóiból kerültek ki, néhány liberálissal kiegészülve. Darabra annyian voltak, amennyien külön-külön szavaztak az EP választásokon e pártokra. Annyi volt az előnye, hogy így a koalícióban résztvevő valamennyi erő bekerült a parlamentbe (ez se kevés egyébként).
A DK és az MSZP mindenképpen egymás lehetséges szövetségesei, bár nagyon jó lenne, ha valódi konzervatívok is csatlakoznának - ha egyáltalán vannak ilyenek Magyarországon, és nemcsak kereszténynemzeti, nemzetikeresztény hőbörgők. A látszattal ellentétben a jelenlegi kormányfő nem a baloldalt törölte el, hanem a konzervatív, jobboldali elveknek esélyt sem adott. Ez talán még nagyobb kár, mint az, hogy a baloldal kénytelen kilépni a kényelmes pragmatizmusból, és végig kell gondolnia a baloldalisághoz, meg a demokráciához való viszonyát.
Wolknak
A rendszerváltáskori, meg az azóta történt "lopásokról" nekem más a véleményem, de ez önálló posztot igényelne. Ha megírom, értesítelek.

PuPu írta...

lélekmelegítőnek.
Szerintem nem igazán érted a problémát, mert ha értenéd, nem politikusokat ajánlgatnál.
Karácsony szerintem tehetséges ember, de a megosztó politizálásban éppúgy részes, mint az összes többiek, és a cél nem az lenne, hogy a PM ötszáz híve és a magas pasikért lelkesülő nők elégedettek legyenek, hanem az, hogy az apolitikus és a pártoktól hányingert kapó választópolgárok higgyenek abban, hogy az állampolgárok választási szövetsége tisztességesebben fog politizálni, mint a pártok.
Ettől persze még te kedvelheted...

talalomnak:
Szerintem nem a baloldaliságot kell újragondolnunk, nem is kell ezt forszírozni, először a demokráciát kell helyreéállítani, legfőképpen világgá kell zavarni Orbánt és bandáját.
A programnak kell baloldalinak lenni, a legkirívóbb társadalmi igazságtalanságokat fel kell számolni, ez persze nem egyszerű dolog és nem egyenlő az osztogatással.
A fiatalitással meg az a bajom, hogy a zenészt sem a kora minősíti, hanem a tehetsége, a politikussal is így van ez.
Nem szabad pártban gondolkodni, mert azzal bekerülsz a szokott politikai térbe, a szokott acsarkodások közé, és ez a halála lenne ennek a kezdeményezésnek, ha ezt annak nevezhetjük.
Gyurcsánynak ebben a szervezetben nem lehetne vezető szerepe, mert tudomásul kell venni, hogy személye bármely szervezetet belehúzna a szokványos politikai térbe.
Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hiteles politikus, azt se, hogy ne lenne tehetséges, tisztességes, mindössze azt jelenti, hogy ha optimalizálni akarjuk a szervezetet, akkor nem lehetne a személye akadálya annak, hogy egy mérsékelt jobboldali beállítotrtságú ember csatlakozzon...

majorannának
Gratulálok a kezdeményezésetekhez, sajnos ott lenni most nem tudok, de kíváncsi lennék, mire mentek...
A gyakorlati dolgokkal szokott baj lenni...

./.

PuPu írta...

petinek:
A választópolgárt nem érdekli a demokrácia, arra nem ad kenyeret a boltos.
És nem kell választásra kényszeríteni, mert akkor előkerül a klubsovinizmus.
Az emberek nem szeretnek kategóruikus kinyilatkoztatásokat tenni, de szeretik a hasukat, a gyereküket és az élhető életet.
Erről kell közelíteni a dolgot - szerintem...
A nagy szavak ideje lejárt, ha egy embert oda akarsz vinni a szavazóurnákhoz, hát el kell neki mondani, miért érdemes neki odajönni.
Nem hazafiság kell neki, hanem kenyér, és ha még azt is elmondod neki, hogy te azt tartod hazafinak, aki kenyeret ad a szegénynek, és te ezt szándékozod tenni, akkor akár sikered is lehet...
És a pártokra csak legyintenek...

Totya 33
Gyurcsány okosakat mond, de ő pártot akar építeni - meggyőződésem szerint gyenge eredménnyel, rossz káderpolitikával, de ez ebben az esetben lényegtelen is.
Itt nem pártoknak lenne szerepe, hanem Totya33-nak, aki azért szavazna erre a formációra, mert tetszene neki, hogy a nyugdíjakat az átlagbérekkel azonos arányban emeljék, hogy az állami egészségügyet támogathassák úgy a vállalkozók az adójukból, mint a labdarúgást vagy a látványsportokat és tetszene, ha a saját nyugdíjadra, vagy a gyereked nyugdíjára teremtenének fedezetet.
És tetszene, hogy abban a Magyarországban, mely ezeknek a dolgoknak eredményeképpen születne, nem kellene áhbéérért dolgoznia senkinek, a nővérek pedig boldogan járhatnának fehér ruhában, színes gallérokkal...
Természetesen abban igazad van, hogy nem lehet minden politikust egy kalap alá venni, megértem én Gyurcsány irámt érzett elfogultságaidat is - én is kedvelem - de törődjünk bele - itt a hagyományos pártstruktúrákat fel kell rúgni, ha győzni akarsz és meg kell egyúttal szabadulni a magukat civilnek nevező politikus-.csíráktól is.
Egyébként esélyed sincs.

petinek
Egyszerűen át kell lépni a pártokon, mert a mai viszonyok között életképtelenek, a hatalom is gyötri vagy megvásárolja őket, meg a választópolgár is útálja mindet, egytől-egyig.
Hogy húszezren szeretik egyiket-másikat?
Istenem, annál többen szeretik a macskákat is...

Kornélnak:
A kezdeményezések mögé gyakorlatias emberek kellenek, nem csak tiszteletreméltó és okos értelmiségiek, akik már az első ülésükön egymásnak esnek.
És kell néhány, mindenki számára elfogadható vezető és ezen nem azt értem, hogy a Fidesz-fanok szavazatát akarom megszerezni...
Az értelmiségnek a háttérben kell dolgoznia, persze jobb megmondóembernek lenni, mint azt számolgatni, hogy mi van akkor, ha az alapvető élelmiszerek áfáját levisszük öt százalákkal és a gyémántra luxusadót vetünk ki, vagy ha megadóztatjuk a földtulajdont, az üresen álló ingatlanokat, vagy a gyermektelen házasságokat.
Vagy mi a társadalmi hatzása annak, ha megszüntetjük az egyházak és a foci adóból történő támogathatóságát -és így tovább...
Egyébként meg írjanak, amit akarnak, Julcsa nénit úgyse igen érdekli Gazyi brilliáns évvelése.
A nép nem a Nagykörúton belül és két budai kerületben lakik...

Kedves Hudsonn,
Nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba.
És ahogy a hajdani fiatalokat elnézegetem, kedvem sincs belelépni, csupa szar lenne a lában, valamit visz a víz, ugye...
Egyébként meg, ha valaki az alapvető életfeltételek meglétét kedveli, az nem igénytelen, hanem szegény.
Igen, bizony, legyen meg az étel, ital, lakás, fűtés, aztán ha ez megvan, majd tléli estéken almélázgat a kályha mellett a kérdésen, hogy demokrácia -e az, ha az ő gyereke nem mehet egyetemre, pedig okos, igyekvő - csak éppen nincs rá pénze...
A fideszt egyébként le lehet váltani, de persze nem tizenöt gittegylettel.
És ha lehet, ne bajnai kampánycsapata szervezze a dolgot...

./.

PuPu írta...

Wolknak.
nem harcolni kell, azt tesszük már húsz éve, állandó harcban vagyunk.
Jövőt kell adni az embereknek, munkát, ételt, italt, iskolát, orvost, gyógyszert - szóval életet...

Sajnálom, hogy csak tőmondatokban válaszolhatok, de ez egy szerteágazó téma és az ördög itt is a réászletekben lakozik...
Mindenesetre az, aki robbanásra vár, várhat még egy darabig, aztán vagy megéri, vagy nem, de az ország belehalhat abba is, és semmi biztosíték nincs a javulásra - jobb sose jön...

:O)))

PuPu írta...

talalomnak:
Nem a Hazafias Népfrontot találtuk fel, hanem egy eszközt nellyel választást lehet nyerni.
Ez a választási szövetség például nem a magukat már tízezerszer lejáratott pártokból állna, hanem ember és ember között szövetség lenne egy program megvalósításáért.
A pártok programjaiból be lehetne emelni elemeket, de attól tartok, a sok egyrészt - másrészt politikus összecsinálná a lába szárát, ha például a családi adókedvezmény korelátozásáról beszélnél, hiszen ők is haszonélvezői a dolognak, az asszony pofán is vágná őket....
Próbáld meg elfelejteni a pártokat, ne törődj azzal, mit mondanak, azzal meg főként ne, hogy a Fidesz mit ugat, te csak azzal törődj, hogy te mit akarsz tenni, ha a szövetség hatalomra jut.Nég csak reagálni sem kell a kritikájukra, nem, hogy elfogadni.
Aki egész életében nyílpuskával harcolt, az nemigen adhat jó tanácsot a lézerfejlesztőknek és az érdekei sem esnek egybe azokéval.
A program a lényeg, a program eljuttatása az emberekhez - a lózungokat meg bátran el kell felejteni.
Mint ahogy a szekértáborokat is.
:O)))

Wolk írta...

PuPu,én nem írtam harcról. Én azt írtam:

Nálam csak az a párt jöhet szóba aki minimum megszünteti az éhezést és a hajléktalanságot.

PuPu írta...

Hát, ebben meg egyetértünk, hálistennek!
:O)))

talalom írta...

Jaj Pupukám! Azt hiszem értem, vagy érteni vélem nagy pártellenességedet. De próbáljunk meg kiindulni a szó jelentéséből: part (pars)= rész. Része egy nagyobb halmaznak, nem több, és nem is kevesebb. Vagyis egy olyan része a társadalomnak, amelyet a társadalom egyénei alkotnak, a többé-kevésbé hasonló gondolkodásuk, nézeteik, érdekeik alapján. Mindközönségesen elveknek is nevezhetjük ezeket. És ne gondold, hogy ezek az elvek nem határozzák meg alapvetően azt, hogy kinek mennyi kenyér jut. Főként egy olyan közösségben, ahol a megtermelt javak felének szétosztásáról az épp többséget szerzett politikai erő dönthet. Erről szól a demokrácia: hogy kinek adunk felhatalmazást arra, hogy szétossza közös pénzünket. Ha ebből a folyamatból kiiktatod a pártokat - meg a "szekértáborokat" - akkor jöhetnek az akármilyen előjelű, népboldogítók, akiktől a sors mentsen meg! Igen, a "program a lényeg". Akkor szerinted hogy történhetett meg, hogy egy olyan izé szerzett kétharmadot, aminek bevallottan nem volt programja? Nem lehet, hogy az a sulykolt közérzület is rájátszott, amely a politikát és a pártokat valamiféle utálatos dolognak láttatta, ahelyett, hogy arra próbálta volna rávenni a szavazókat, hogy válasszanak?

Unknown írta...

Haha, régen olvastam PuPu-tól ennyi baromságot, talán csak akkor, amikor legutóbb olvastam. Ami meglepő, hogy mintha enyhülne a Gyurcsány-imádat, és PuPu felejtené, hogy a Szent Tomport ő is nyalta elég tisztességesen, míg ilyen fényes nem lett. Amit ír, mind baromság. Az is, hogy nem számít, miért jutott ide a demokratikus oldal, mert igenis számít. Az a kiindulópont. A hol tévesztettünk utat. Ezért aztán innentől már csak merő bolondségot beszél Pupu koma, még azt is elfelejti, hogy a mostani javaslatát már huszan elővezették és mind a húsz kísérlet megbukott, a legutóbbi talán az Ellenzéki Kerekasztal kísérlet volt. Ha úgy csinálnánk, hogy teljesen hülyék vagyunk, és elhisszük, hogy egy ilyen programalkotás a megváltás, és mindenki a ki tudja ki által kitalált program alá csücsül boldogan, PuPu azt hiszi, hogy bármilyen válastzást lehet nyerni? Azt hiszi, hogy az "összefogás" elég ahhoz, hogy válastzáson legyőzzék Orbánt? Azt az Orbánt, aki szerint a "képviseleti demokráciának" vége, vagyis a választásokra épülő demokráciának vége. De jó, kár ennyi szót vesztegetni. Így jár, aki seggnyalója lesz egy politikusnak, elveszíti a józan eszét, aztán nem jön rá, hogy hol veszítette el. PuPu barátom, ezt a boltot akár be is lehet zárni, itt már nincs fogyastzható áru. Nem vitatom, nagy elégtétel ez nekem, hogy ezúttal sem tévedtem. Begyalogoltatok a csapdába és ott vergődtök. Örömmel látom, és csak azt remélem, hogy az utolsó cseppet is kiisszátok ebből a pohárból. Azt nem várom, hogy valaha is annyi eszteek legyen, hogy rájöjjetek bármire, és elismerjétek, mekkora barmok voltatok. Most pedig jöhettek gyalázkodni. Azzal fejezem be, amivel kezdtem, ti pedig foroghattok a zsírotokban, hülyébbek már nem lesztek. haha, haha, haha. Örülök. Megérdemlitek.

Geza írta...

Kedves Laszlo Bartus:

Joo, OK, majd a PuPu megvedi magat (ha akarja). Azt, hogy Amerikabol, vagy mo-rol lehet jobban utalni/gyulolni a rendszert, azt hagyjuk (en mindketto szituacioban egyforman oklendeztem tole). Az is igaz, hogy, senki sem szeret rogton baltaval kimenni az utcara es mindenkit osszekaszbolni (kezdve sajat magunkal, mivel, hogy ez ilyenfele PuPu-t olvaso lenyek altalaban nem ertenek a fegyverforgatashoz). Szoval nem hiszem, hogy 2014 utan barkinek is illuzioja lenne a jovot illetoen. Abban is igaza van, hogy az "ellenzeki" partok (elsosorban azok vezetoi, de persze a tagsag is) is felelosek azert, hogy maara az orban rezsim erosebb, mint valaha. Az is igaz, hogy ezek a partok maara maar szinte kollaboralnak a rendszerrel a menekultugyben, a tehetetlensegukkel es a neep bunos ostobasagara epitve. Gyavak, mert nem mertek felvallalni az EU alapveto ertekeit, es hagytak veszni a becsuletuket a mindent ellepo ostoba izolacios, nacionalista es rasszista hangulattal szemben.

Igaza van, a mo-on elo emberek tobbsege megerdemli a sorsat, en sem sajnalom oket, szivjanak meeg sokaig, ha ennyire ostobak (baar sajnos en is itt elek, de leszrom). Viszont azoknak, akik felemeltek szavukat a rendszer ellen (voltak paran, nem tul sokan, de a jelenlegi blogot mindenkeppen kozejuk vennem) nem kellene ennyire karhoztatni. Ennyire tellett, de be kellett latnunk, hogy ez igy nem mukodik. Az Oen "megmondasa" pedig csak annyiban allja meg a helyet, hogy igy alakult. Viszont hogy a nacionalista ostobasagnak es a gyuloletkeltesnek mekkora resze volt ebben, azt szerintem nem meeri fel. Ilyen emberekkel nem lehet sokat kezdeni, mert igen sokan vannak, es inkabb szeretik a buzdito plakatokat olvasgatni, mint rongalni. Meg kell varni mig kihalnak. Az meg nem most lesz.

peti írta...

Kedves Géza! Szerintem az erős túlzás, hogy Kedves... Legkevésbé sem az! Megszokhattuk. Tudjuk, hisz írásaiból ismerhetjük. Nem kedves. Inkább Tévedhetetlen! Aki mindig megmondja a tutit, a frankót. Aki mindig fejen találja a kollaboráló szöget, még a kollaboráló kalapáccsal is. Inkább született Baromságmutató, ami annyit tesz, hogy mindenki barom, aki nem Ő. Inkább Nem-nyalós, aki soha nem nyalingálta fényesre senkinek a Szent Tomporát, talán csak a Németh Sándorét anno. Inkább maga a két lábon járó Stílus, mert egy-egy sorának, egy-egy vitriolos jelzőjével oly hihetetlen gyorsan képes belopni magát valamennyiünk szívébe, miközben másokat némi fura és perverz élvezettel lehülyéz, lekomáz és lebarmol. Inkább Csalhatatlan, aki most is pontosan tudja, hogy PuPut kell ekézni, mert nincs ennél szebb és méltóbb feladat ennél. Ő aztán érti az idők szavát. Inkább a Megmondó, aki már akkor is és most is megmondja. Mert nélküle nem tudnánk. Inkább Kárörvendő, amit őszintén szólva nem értek. Mi okoz neki ebben ekkora örömet? Azt írja, ő "örömmel látja", meg ha, ha ha...Ismerjük a mondást persze: legszebb öröm a káröröm. Mifelénk erre azt szokták mondani, hogy: soha ne legyen nagyobb öröme! Hofi meg azt mondaná erre az "örömmel" látjára, hogy vakulj meg! Hozzátehetnénk azt is, hogy dugulj el! De ez távol áll tőlünk, mert tisztában vagyunk vele: a stílus maga az ember. Neggyőződhettünk róla ez esetben is. Úgyhogy csak így tovább BL!

PuPu írta...

talalomnak:
Tudod, abban a hitben ringatom magam, hogy tudom, mit jelent egy párt és mire lenne hivatott.
Csak hát az a baj, hogy a pártok ma, Magyarországon nem képesek betölteni funkciójukat, mert a pártokra alapuló struktúrát alapvetően felborította egy vallási szekta, melyet Fidesznek nevezünk, s melynek szavazóit legalább ambuláns ellátásban részesíteni ott, ahol a szektavezért barkácsolják (visszatekerik a nyelvét, elemet cserélnek benne, stb...), igencsak indokolt lenne.
Sajnos, ebbe a szituációba belebuknak még azok a tehetséges és okos politikusok is, akik normál körülmények között magát a választékot jelentenék, gondolok itt elsősorban Gyorcsányra és Bokrosra, de a többi párt második vonalából is tudnék ilyeneket említeni.
Azt gondolom, hogy a hétmillió körüli választásra jogosult több, mint fele olyan anyagi helyzetben van, hogy nincs igazán kedve közös ideológiát keresgélni, közös elveket vallni, - negkockáztatom, hogy az elvek a nyomor megengedhetetlen luxusát jelentenék.
Nekik sokkal prózaibb gondjaik vannak, pl. mit esznek ma, mit adnak a gyerekre, ha méghidegebb léesz az idő, mivel fűthetnek majd télen, kapnak-e közmunkát, és így tovább.
A nyomor ellopja az erkölcsöket.
A mai hatalom meg azért lehetett sikeres, mert egyrészt nem vallotta be a programját, viszont lengette a nemzeti zászlót és legyezgette a nemzeti hiúságot.
Erre rengeteg ember vevő, akinek nincs mire büszkének lenni, hiszen adnaak a kezébe valamit, itt a nemzeti büszkeség, játsszál vele választócsdka és maradj csendben, míg mi lopunk...
Másrészt vele szemben egy rakás tehetetlen, egymással torzsalkodó, folyton osztódó-szaporodó csoport állt, akiktől nem, hogy használt autót nem venne a választó, de a macskáját se bízná rájuk egy hétvégére.
Lássuk be, mára a pártok elveszítették hitelességüket, ezért ugrálhat különféle pódiumokra mindenféle macskajancsi a nép nevében, felelőtlenül.
Ellentétben megfordult bélműködés-irányú barátom véleményével itt alant, nekem nem Gyurcsánnyal, sőt, nem is a pártjával van bajom - habár nem vagyok elájulva politikai teljesítményüktől -, és szenélyesen Gyurcsányt ma is a kevés számú europai léptékű magyar politikus legjobbjának tartom, de azt be kell látnbi, hogy a magyar választóknak az a része, amelyik el is megy választani, az nem vevő a pártokra - a DK-ra sem.
Akik meg nem járnak választani, azokat legfeljebb csak idegesíteni lehet azokkal az értelmiségi szövegekkel, melyekkel a mai magyar baloldal és a kissé talajtvesztett liberálisok traktálják őket, nekik nem mond semmit.
Ha ez így megy tovább, akkor a következő választáson a demokratikus oldalról még kevesebben vesznek részt, Orbán gründoltat még harminc pártot, aztán a saját szektájával megnyeri a választást megint.
Nem igaz, hogy a mai Európában csak fegyverrel lehet visszavenni a hatalmat, de az biztos, hogy elsöprő többséget kell, teremteni, arra eddig a mai helyzetben egyetlen ma létező párt sem képes.
Ahogy Gyurcsány felelőssége a média elvesztése, úgy Bajnai történelmi bűne, hogy saját vélt érdekét a demokrácia érdekei elé helyezve pártot alapított és ezzel elhajította egy demokratikus ernyő-szervezet létrehozásának lehetőségét.
Ezt kellene pótolni 2018-ban, de ehhez el kellene kezdeni a munkát tegnapelőtt, mert egy-két év múlva már késő lesz.
És átmenetileg el kell felejteni a pártokat, mert valük nyerni ma nem lehet, ez nyilvánvaló.
Persze lehet, hogy tévedek, nem vagyok én még a magyarországi nép szava sem, nemhogy...
:O)))

Geza írta...

Kedves Peti:

Rendben, a ficko egy kicsit nyers, ontelt, nagykepu, meg amit akarsz. Bevallom, en sem szoktam rendszeresen bujni depresszalo irasait. De a lenyeg az, hogy barhogyanis, de eljutottunk oda, amit Oe vizionalt, es amit - valljuk be - sokan ugy gondoltunk, hogy "van benne valami". Amiben viszont tevedett, az az (szerintem), hogy ugy gondolta, hogy a dolgok odamondasa majd eleg lesz ahhoz, hogy az emberek az abban az idoben egyetlen normalis attitudnek latszo megoldas (vagyis a valasztasokban valo reszvetel, es az abbeli remeny, hogy valami csoda folytan gyozunk) helyett a forradalmat valasszak. Nem gondolom, hogy hasonlo (a jelenlegi partokon alapulo) illuziok tovabb taplalasa jobb eredmenyre fog vezetni a kovetkezo "valasztasokon". A rendszer erosebb mint valaha es ebben a partok 2015-ben mutatott magatarasa oriasi modon segitett. Biztos vagyok benne, hogy ezekkel itt nem lesz tarsadalmi fordulat (a sunyik magyaraznak a hulyeknek). Itt maar csak a sajat arcunk megtartasa a fontos (mint szerintem az egyetlen univerzalisan ervenyes szempont barmilyen helyzetben).

PuPu írta...

Kedves Laci, bizonyára igazad van, én a helyedben mégsem turbóznám magam a gyógyszerre rágurított itallal, kérdezd csak meg Doktorbácsit...
Segítenélek abban is, hogy személyesen te hol tévesztettél utat: talán akkor, amikor cséphadaró helyett tollat vettél a kezedbe.
Azért, hogy érdemben is válaszoljak valamit, elmondanám, hogy a differencia ott van az eddigi kezdeményezések és az én javaslatom között, hogy előbbiek mind-mind az eddigi politikai struktúra és politikai osztály integrálásáról szóltak, és ebben egy darabig magam is hittem.
Mára kiderült, a demokratikus oldalon a választók inkább vevők a közvetlen demokráciár, mint a pártokra, ezért azt gondolom, hogy a választót közvetlenül kell megszólítani, etakarítva a pártpolitika szartengeren lebegő roncsait.
Ha a medencébe, ahol egy cápa úszkál beküldesz egy vizilabda-csapatot, sok esélyük nem lesz ellene.
Cápa ellen csak egy kardszárnyú delfin hatásos, hát el kell kezdenünk felnevelgetni, jóllehet abban nem vagyok biztos, hogy veled közösen bármikor, bárkinek is lehetősége lesz bármit csinálni, ennek eléggé jelentős akadálya a monomániád.
Ha már így szóba került, hát ha valamit utálok kétségtelenül jó színvonalon megírt és olvasmányos írásaidban, az a gátlástalan felelőtlenség, mellyel itt embereket sunyin, nyíltan nem vállalva, fegyveres megoldások felé hajtasz.
Hogy neked mi okoz kielégülést, az meg a te dolgod, a te élvezeted - egészségedre.
Mindenesetre ha válaszolsz, próbálj a kultúra keretei között maradni, mert lehet, hogy közkinccsé teszem, és ez nem lesz túl hízelgő rád nézve.
Legyél választékos, mint az örmény katonatiszt frizurája az azeri borbély baltája után!
Ha te ettől a tartalomtól és stílustól demokratának érzed magad, akkor szomorodj el - nem az vagy, hanem egy tömegeket nélkülöző bolsevik, emellett szellemi kihívásokkal is küzdesz, hiszen az összes erőszakszervezet Orbán kezében van.
De csak addig, ameddig az állampolgárok tömegei nem tudják maguk mellé állítani őket, mint tették ezt anno Ceausescu ellen.
Te itt vérfürdőt akarsz, jóllehet bármiféle fegyveres megoldás itt csak a szélsőjobb győzelmét hozhatná átmenetileg, és soha nem a demokratákét.
Akiket megölnek, azokat meg nem vigasztalná, hogy a te látnoki képességeid beigazolódnak majd 2050-ben.
A választó nem szereti az erőszakot, és nincs szándékában fegyvert fogni, még ha te ilyen lánglelkűen biztatod is a távolból.
Ha viszont ragaszkodsz hozzá, hogy a megoldás az erőszak, hát gyere haza és állj az élére egy forradalomnak, ne csak pofázz, ha kérhetlek.
Érdeklődéssel néznélek, mert hatalmat a te kezedbe aztán végképp nem adnék, de - ha túlélnéd - vinnék neked bablevest a sittre.
Laci, Laci, már megint hisztériázol - kell ez neked?

:O))))

dolores írta...

ez nem az a BL

https://plus.google.com/100417313469128545429/posts

PuPu írta...

Dehogynem.
:O)))

hello írta...

Bartus szövegéhez - amit itt inkább nem minősítenék, ugyanis egyrészt önmagáért beszél, de meg egyáltalán nem véletlen, hogy jó régóta nemhogy az ő írásait nem olvasom, de az Amerikai Népszavát sem nyitom meg -, csak az egyik itteni mondatát idézve:

"Azt nem várom, hogy valaha is annyi eszteek legyen, hogy rájöjjetek bármire, és elismerjétek, mekkora barmok voltatok."

Az ő megvilágosodása abban állt - és valószínűleg mi, elég sokan, ott voltunk és vagyunk barmok, hogy kalandvágyból itthon maradtunk és maradunk! -, hogy ő lelépett, mint kurva a sezlonról, oszt' reménye szerint biztonságos távolságból uszít és köpköd tízezerrel. Egészen addig, amíg valakinek nem kezdi el csípni a szemét a szövege, akinek elérhet odáig a keze, azaz egy idő után már nem a köhög a bolha minősítés alá esik, amiket ír.

lélekmelegítő írta...

Bloggazdának:
Igen sok dolgot nem értek, nem tudok - ilyenkor empirikus/tapasztalati képességeimre, megérzéseimre támaszkodom (ebben az ösztönös érzékenységemben igen ritkán csalódom (persze néha-néha igen) amit lehet állati csökevénynek vagy akár különleges képességnek is gondolni, attól függ, hogy ezt ki-mi honnan értelmezi :-))

Miért linkeltem Karácsony Gergely felületét?
Legkevésbé politikai munkaköre érdekel! Nem jól tippeltél - van ez úgy!

1. Nem kioktató, hanem közvetlen.
2. Nem kiközösítő, hanem nyitott.
3. Nem hierarchikus, hanem partneri.
4. Nem cinikus, hanem őszinte.
5. Nem átláthatatlan, hanem áttetsző.
6. Nem ellenséges, hanem érdeklődő.
7. Nem megmondóember, hanem csak véleményét nyíltan vállaló.
8. Nem sunyi, hanem bátor.
9. Nem tolakodó, hanem a helyén van.
10. Nem manipulál, hanem indulatmentesen tényeket közöl.
11. Nem dicsekszik semmivel, inkább szerény és a háttérben is tud elöl lenni.
12. Nem csak "rövidtávfutó", hosszabb távon is gondolkodik és cselekszik.
13. Nem zárja el magát a pórnéptől, mindenki számára megközelíthető (még Zuglón kívül is).
14. Nem egy berezelős típus, tud konfrontálódni, úgy, hogy közben nem öl meg senkit.
15. Az is jó, hogy nem csúnya és nem vén.
Továbbá: szereti az embereket, vannak (rész)céljai, okos csapatban dolgozik, folyton tanul és képes felelősen kísérletezni, nem oktatja ki a fiatalokat még tanítás közben sem, optimista beállítottságú, dinamikus, ezek miatt nem Jupiter így talán közvetlen környezetében sem lehet többségben a kisökrök közössége.

Hogy milyen politikai-gazdasági-ügynöki hierarchia működik a háttérben ez mondjuk lehet, hogy izgalmas terület, de bevallom engem ez nem igazán érdekel. Úgy vagyok ezzel, mint az egyszeri hívő, akit már nem érdekel, hogy kitől-mitől okos, jókedvű, jó megjelenésű, nyitott és jól ápolt + hiteles egy katolikus pap, mert az egészséges templomi "nézőtér" annak örül a legjobban, hogy ilyen egyáltalán még létezik :-)))

A méretek vonatkozásában számomra Nagymamám bölcs tanítása a mérvadó, aki azt mondta: óvakodj a nagy autóban ülő férfiaktól, mert azok többnyire az autóval igyekeznek kompenzálni pl. kicsiny férfiasságot, érdek nélküli nagyvonalúságot és egyéb hiányosságokat.
Ezért az életkorod és a testmagasságod vonatkozásában feleslegesen ne aggodalmaskodj, ha Púpos Tevéné minden évszakban és minden napszakban elégedett az éppen aktuális teljesítményeddel - főleg évtizedek óta - akkor már lottóznod sem kell, jól kamatozik a befektetésed :-)))

Egyébként van egy kedvenc kutatási területem, mivel nagyon szeretem a kutyákat!
Azt kutatom, hogy mennyi emberséget tudok felfedezni egy szőrményes négylábúban és mennyi állatságot látok némely emberpéldányban.
Talán ezzel tudom leghatékonyabban kondicionálni empirikus adottságaimat...
Szóval Karácsony Gergelyben sokkal többet látok, mint tehetséget!

todor48 írta...

Egyet értek, PuPu! Veled meg nem, Bartus L.! Ez aztán magyarázat is arra, miért nem olvaslak már jó ideje........Meg is kérnélek mindjárt, hogy ide legalább ne irogass, mert rontod a színvonalat.

PuPu írta...

Kedves lélekmelegítő, azt hiszem, még egyszer neki kellene futnod a válaszom értelmezésének, ha azzal végeztél jelezd!
Egyébként középkategóriás autóval járok, testmagasságom éppen a magyar férfiak testmagasságának átlaga, a házastársakat, rokonokat meg hagyd ki a bszélgetésekből, ha kérhetlek, egy budai úrilány szájából ezek otrombaságok.
Mellesleg nem érdekel Karácsony, de még a Szilveszter sem.
Én is szeretlek!
:O)))

talalom írta...

Pupukám! Pártügyben csak annyit, hogy Bajnaiék azért alakultak párttá, mert másképpen nem tudtak részt venni a választásokon. Ezt a "közvetlen demokráciát" azért megnézném közelebbről. Mindenki akkor szól, amikor akar, és azt mond, amit akar? Ahhoz, hogy egy döntés megszülessék, némileg szervezett keretekre van szükség, annak végrehajtásáról nem is beszélnék. Van még némelyek fejében a részvételi demokrácia, ami viszont részvétel nélkül igen érdekes. Márpedig a mi kis rendszerünknek az a legfőbb baja, hogy a társadalom jelentős része (most éppen 43%-a) leszarja, hogy mi történik a "politikában". Ebben óriási felelősségük van a nyilvánosságban megszólalóknak, akik - az épp regnáló hatalomtól függetlenül - folyamatosan szajkózzák: politika rossz, "civil" jó, párt rossz, "független" (mitől?) jó. Talán azt kellene tudomásul venni: olyan rendszer nem létezik, ami mindig mindenkinek csak előnyös: óvakodjatok attól, aki ilyesmit ígér! A demokrácia csak annyival jobb a diktatúránál, hogy az előzőben lehetőség van a korrekcióra, a változásra.
És bizony, az elveknek nagy szerepük van abban, hogy kinek mekkora kenyér kerül az asztalára - főképp egy olyan országban, ahol, mint nálunk, a megtermelt javak felét az állam osztja újra. Abban igazad van, hogy ezt az összefüggést igen béna módon nem vagyunk képesek közérthető szavakkal megvilágítani, sőt időnként kifejezetten az elvek ellen dolgozunk. Kedvenc példám a "segélyért munkát" szlogen, amit ráadásul heves egyetértéssel fogadott a sokaság. Holott munkáért nem segély, hanem munkabér járna, ráadásul a sok mélabéla azt se vette észre, hogy a segélyezettek munkára kényszerítése jelentősen rontja a dolgozók pozícióit is.
Ami meg BL-t illeti: nagyon sajnálom, hogy a bayer-i magasságokat célozta meg, hiszen valamikor tudott írni. Jobbulást.

lélekmelegítő írta...

Bloggazda!
Rendben, még egyszer neki fogok futni a válaszod ismételt értelmezésének, csak először azt közöld, hogy az én soraimból mennyit értettél meg? Ugyanis ebből tudom kikövetkeztetni, hogy hol akadtál el...
Ezzel valóban tudsz egy kis örömöt okozni az úrilányok egyesületének :-)))
Egyébként budai úrilányokat már ne nagyon keress Budán, nagyobb a találati esélyed az agglomerációban, mert ott terepszínűbb a környezet a boldogabb+nyugodtabb+olcsóbb élethez...
Felém irányuló gondolati szeretetedet átirányítom a házastársad és a rokonaid felé!
És persze köszönöm, hogy válaszoltál :-)))

Névtelen írta...

Látom Pupu, nem értettek meg. Te arra hívtad fel olvasóidat, hogy vitatkozzanak a (nagybetűs) JÖVŐRŐL.
Erre ők mit tettek? Ideológiai fejtegetésekbe fulladtak. Sajnálom...

PuPu írta...

Kedves lélekmelegítő, én ott akadtam el, amikor elkezdtél másról írni, mint amni a poszt témája.
Mondjuk az első mondatodnál.
Úgy láttam, nem egészen érted, hogy mire gondolok, ennek oka pedig talán a felületes olvasás lehet.
Ternészetesen nem számítok gfors sikerre, de ez nem baj, - míg élünk, remélünk...
:O)))

PuPu írta...

Névtelennek:
Az emberek semmit sem szeretnek jobban, mint sebeket nyalogatni, de mindenki cxsak a saját sebeit fájlalja, azokat melyeket ő ejtett nagyvonalúan megbocsátja...
Ez benne van a pakliban, de hát ilyen az ember...
Akkor sem törődnek veled, ha azt mondod, hogy szavazz a demokráciára, arra nem ad a boltos egyetlen üveg sört vagy egy kilkó kenyeret sem.
De ha azt mondod nekik, hogy mi felemeljük a családi pótlékot és minden nagykorúnak adunk hetvenezetr forint alapjövedelmet, melyet a munkaviszonyban levők fizetéséből levonunk, akkor elkeztd elgondolkodni, főleg, ha elmoindod, hogy ezt a leggazdagabbakra kivetett adóból fizeted nekik, merthogy az ember gyárilag irigy is...
A pártokról sem hiszik el, hogy azok érdekérvényesítő szertvezetek és nem keresgéálik, hogy melyik érvényesíti legjobban az ő érdekeiket, ezért kell először ilyen módon közelebb vinni a néphez a demokráciát, mely kifejezést nem is nagyon szabad emlegetni, merthogy az a gazdagok játszóterét jelenti számára...
A világmegváltók meg örüljenek, ha nem égetik meg őket, így aztán még egészen jól megúsztam...
:O)))

Ps: Adjál már nevet magadnak, olyan egyszerű... Identitás választása ->pötty a Név/URL cím mellé - beírod, hogy Pityipalkó és kész...


PuPu írta...

Kedves talalaom, Bajnaiék azért alakultak párttá, mert bajnai azt hitte, hogy a személyes népszeűsége majd felfújja a saját pártját.
A választáson meg indulhattak volna akkor is, ha bejegyeztetnek egy olyan pártot, mely a szövetséges pártok minimálisan szükséges taglétszámát kitevő pártvezetőkből áll, mondjuk tíz főből.
A kényszer nem volt kényszer, hanem politikai taktika volt, ami lehúzta Bajnait a szimbolikus térből a sárga földre.
Meg is lett az eredménye, elnémethmiklósosodott...
Ez a modell egyébként nem közvetlen demokrácia lenne, hanem pártok nélküli támogatása egy programnak, melyet egyébként az támogathatna, aki akar, pártállásra való tekintetv nélkül. ideológiamentesen.
Akarod a családi pótlék emelését a gazdagok által kihasználható adójóváírás helyett?
Akarod az élelmiszerek öt százalékos áfáját egy néltányos vagyonadóból fedezve?
Akarod a réászorulók tüzelőutalványát a luxusadóból fedezve?
És így tovább.
Szóval azt gondolom, hogy azt mondani ma a választónak, hogy szavazz X pártra, az eléggé necces, mert lehet, hogy leköpnek, és ez független attól, hogy mit akar a párt.
Ezért kell más formát keresni és ez lehet egy programszövetség 2018 például - de akkor ahhoz program kell, szakemberek által kiszámolva, átszámolva és elmagyarázva, hogy mit miért és miből.
Azt próbáld feldolgozni, hogy a nép ellen nem érdemes hadakozni, a pártok meg gőzhajók akarnak lenni, és ár ellen is úsznak.
Ez egy vitorlás lenne, amelyik felhasználja a szelet és ellavírozgat a cél felé.
A cél pedig nem a demokrácia, nem a keresztény, nem a liberális állam, hanem egy élhető Magyarország, Deák és Kádár példájára.
Szerintem.
De lehet a pártokhoz is ragaszkodni, csak nyerni nem lehet a dolhgok mai állása szerint velük.
És úgyis ragaszkodnnának hozzájuk azok, akik érdekeltek a működtetésükben, ami nem isbaj, legalább elkezdenének gondolkodni - talán...
Káderpolitiukailag is jobb lenne egy ilkyen szövetség, mert aki kiütést kapna, ha egy pártnak kellene dolgoznia, boldogan tenné a dolgát agy olyan program megvalósítása érdekében, nely rokonszenves számára.
Miután a Fidesz a maffiatőke pártja, ez a szövetség ab ovo praktikusan baloldali lenne, de ezt nem kellene a homlokunkra írni, elég lenne, ha a választó azt érezné, hogy végre az ő érdekében történik valami...
Gondolom, de hát lehet másként is gondolni, csak a csillagok mai állása szerint nyerni nem lehet máshogy...
:O)))
Akarni fogja.
Ehhez viszont egy részletekbe menően kidolgozott program kell.
Mézz meg a múlt század elejéről egy költségvetést, még a MÁV bakterek zubbonyán levő gombok költsége is pontosan tervezve volt, itt meg ma a király úgy osztja a vagyont, - majdnem azt írtam, mintha az övé volna, de azt nem osztaná ilyen lelkesen...

Névtelen írta...

két részletben, mert nem fér be
.
.
petinek, majorannának, s a többieknek is szeretettel, íme:
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

a demokrata nem fél
a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
PROGRAMJA
jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .
amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltje, tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK keretén belül aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

Névtelen írta...

második fele, azaz a folytatás:
.
.

amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség kormány rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.
amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás - az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.
.
tudom, tudom! egynehányan már olvasták, sőt némely "okostojás" már le is oltott,
.
DE
.
CSAK, ÉS KIZÁRÓLAG EZ AZ EGY ÚT LÉTEZIK, HOGY A
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tagjait a megfelelő helyre - ócsai lakópark, még lábbal előre se soha ki, szociálisan temethetik el a dögeiket, természetesen szerszámot nem kapnak, tehát puszta kézzel, körömmel kaparják a sírokat, vagy a fehérje pótlása végett egyenek a "friss" húsból - juttassuk!
.
nem érdekelnek azok a "hozzászólók", akik fanyalogva kioktatni kívánnak emberségből, demokráciából, mi egyébből!
olvassák el Hasek: Svejk című művének "utószó az első részhez" című részét, s vonjanak párhuzamot a trágár beszéd, s az én beszédem között!
.
megtalálhattok:
radikálisdemokratakkukacfreemailponthu

üdv,
abramovics

góbé írta...


Bartus Lacit még értem, de titeket, - Talalom, Lélekmelegitő, - nagyon nem. Miről is szól a poszt?... A demokratikusnak vélelmezett pártjaink vagy igy, vagy úgy, de hitelüket vesztették. Annak a 3-4 millió honfitársunknak - s sokunk fohászkodhat hogy ne kerüljenek hozzájuk hasonlóan kilátástalan helyzetbe, - a jelen állapotban semmi esélyük nincs, a lét-nem lét határán tengenek, kiszoritva a "nemzeth"-ből. Nincs képviseletük, elfelejtődtek, lemondtak róluk nem csak a fidesz, de a "mi" pártjaink is.
A totális reménytelenség, kiszolgáltatottság ugyan miféle motivációt adhat nekik bármilyen választáskor.
Pupu annyit mond, hogy nagyon fontos lenne őket, értelmesen, hitelesen, bizalmat ébresztve megszólitani. Elhitetni a csüggedt tömeggel, hogy nem törvényszerüen alakult igy a sorsuk, hanem egy hatalommániás gazember, és tolvaj sleppje hazzaffyas lózungokkal összeveszejtve magyart a magyarral kakaskodik a kis szemétdombján...
A "mi" pártjaink nem csupán eddig nem értek föl, láthatóan nem is érdekli őket.
De tényleg ott van az a 3-4 millió ! Velük kellene kezdeni valamit ! Tessenek visszaemlékezni!, A fidesz 2006-ban amikor elbukott, több szavazatot kapott, mint 2010.-ben, vagy 2014.-ben amikor, bár csalással 2/3-ot nyert.
Nem ők lettek többen!

Igenis kellene valamiféle, pártok mellett, alatt, vagy felett álló szerveződés, amely egybegyüjteni képes a változást akarókat, és kellő erőt képes felmutatni. A köztársaság, a jogállam helyreállitása után pártjaink igazán ráérnének meghatározni magukat, meg helyet keresni a már letisztult palettán.

Bartus úrnak annyit jeleznék, hogy bár a jobbiktól messzebb állok mint Makó Tokiótól, van fokosom, ha kell szablyát is keritek, az AK-47 sem ismeretlen számomra, s ha hazajön és élére áll a forradalom/felkelésnek, kivont szablyával fogom követni!


talalom írta...

1.Abramovics radikálisdemokraták kiáltványa után Szálasi megnyalná mind a 10 ujját. A legvadabb jobbikák is csak titokban mernek ilyesmikről álmodozni. Hagyjuk is.
Pupukám!
Ne vesszünk össze ezen a "párt" dolgon, ok, hívjuk szövetségnek, bár bizonyos "fiatal demokratáknak" van ilyesmijük... Ami azt illeti eddig se csak a párttagok szavaztak a pártokra - érdekes is lett volna a részvételi arány. (A "pártállástól független", az milyen?) Legyen rigófütty. Még annyit: éppen a fdszövetségnek nincs programja, a rigófüttyöknek van, könnyen elérhető a honlapjukon. A jobbikáké igen profi, jól szerkesztett, átlátható - és szívélyes hangja ellenére szerintem fenyegető.
A problémám inkább a további programötleteiddel van. Azt kéne valahogy megértetni, hogy egyetlen kormány se "ad" semmit - azt a pénzt osztja szét az elvei szerint, amit mi összeadunk. A másik alapvető, hogy az a helyzet, hogy mindig sokkal olcsóbb pár tízezer embert lefizetni, mint többmillió gyereknek családi pótlékot adni - ez semmiféle "luxusadóból" nem jönne ki - arról nem is beszélve, hogy azonnal kimenekülne az országból minden fillér, pedig így is kint gyűjtenek gazdagjaink annyi pénzt, ami elég lenne az államadósságra. Nem kéne a "rászorulókat" (vagy azok nagy részét) támogatni: meg kéne fizetni a munkájukat. Nem kéne rászorulókat gyártani. Becslések szerint az áfát - ha nem is 5%-ra - de a felére lehetne csökkenteni minden termékre, ha elterjedne végre a számlaadás nemes mozgalma. (Gyurcsányék próbálkoztak ilyesmivel, és ez is jellemző a különböző felfogásokra. Nem ellenőrök hadát állították hadrendbe, hanem sorsolást rendeztek. A beküldött számlák közül tízen megkapták a vásárlás teljes összegét, egyvalaki meg nyert 1 milliót. A sajtó?! Ha egyáltalán tájékoztatott az akcióról, gúnyos nevetéssel.)
Az alapjövedelemnek nagy híve vagyok. De csak úgy, hogy mindenki kapja - a milliomos is. Nem kéne hozzá luxusadó: kijönne a megszűnő mindenféle segélyekből, támogatásokból, meg a rendszer fenntartásának árából. Gondold el: ha mindenki kapja, nem köll ellenőrizni, hogy rászoruló-e? Csak abból a 200 milliárdból, amit a várkirályságra költünk 4 millió ember kaphatna 50 ezer forintot, vagy 333 ezer egy évig 50 ezer forintot! (Magam sem hittem el, így a gépen többször is átszámoltam, meg még kézzel is.)

Pityipalkó írta...

Pupu! Mit lehetne tenni az ellen, hogy itt egyesek - elismerem, jó szándékkal, hogy is írjam körül, - szómenésben szenvednek.

talalom írta...

Góbé! Jó, legyen pártok alatt, fölött, mellett álló izé, a változások érdekében. (Ahogy Pupunak ajánlottam: hívjuk rigófüttynek.) Sokan akarnak változást: a bökkenő, hogy mifélét? Vagyis, ha lekaszaboltatok minden nem tetszőt, akkor mi legyen? Jó, tudom: "igazságos, élhető" országot. De hogyan? Majd Ti megmondjátok, és mindenkinek kötelező lesz aszerint élni? Mintha éppen az nem tetszene a NER-ben sokunknak, hogy meg akarják mondani, mi az erkölcsös, mit szabad és mit nem. A mindenoldali "lopással" vagdalkozás már régóta nem tetszik - súlyosabb dologról van itt szó.

lélekmelegítő írta...

Ja, nem tudtam, hogy nem érthető a blog címe - Gründoljunk demokráciát - és Karácsony Gergely nyilvános demokrácia műhelymunkájának próbálkozása közötti kapcsolat. Pedig hosszasan kifejtettem. Te adtál egy elméleti házi feladatot, én meg belinkeltem egy számomra szimpatikus feladat megoldási módozatot.

PuPu írta...

Kedves talalom, a pártokat azért kell hagyni, mert a népek utálják őket és egytől egyig mindet egyformának tartják, jóllehet nem azok, de magyarázd el ezt a Kovács Jóskának a Négycsöcsűben!
És éppen ezeket a dolgokat kellene megbeszélni, ami nem azt jelenti, hogy ki kell vágni minden fát, de a vadhajtásokat és az invazív gyomokat bizony tövestől kell irtani.
És nem csak az interneten kellene vitézkedni, hanem a terepen is, mert a net a gazdagok játékszere, a szegény enni akar.
Persze ez is lehetne egy programpont - ingyenes internet a falvakban, de persze ezt is meg kell vizsgálni, hogyan lenne kivitelezhető.
És igen, ha választást nyerne egy ilyen formáció, akkor majd megmondaná, de nem utólag, hanem előre, és utána mindenkinek kötelező lenne aszerint élni, mert a demokrácia a többség hatalmát jeleti, a kisebbség véleményének megfontolásával.
Hogy kicsit populista lenne?
Hát igen, de a populus is népet jelent, nem kell okvetlenül népszerűséghajhászást érteni alatta.
A NER -ben egyetlen ember mondja meg a frankót amit én javaslok, az nem egyetlen ember hatalmát jelentené, a programot sem egyetlen ember írná, lehetne róla vitázni és alá kellene támasztani konkrét számításokkal hatástanulmányokkal.
Jelenleg a hasraütéses módszer divatozik, sajnos az ellenzékben is...
Bizonyára előbb-utóbb neg kellene értetni az emberekkel a demokrácia működését, de ha egy ország a vasorrú bábában hisz, akkor nem célszerű egy választási harcban a hitüket cáfolni, helyette többre lehet menni a Nagy Nemzeti Elektromágnest beígérni, aztán majd a megnyert választás után el lehet kezdeni az iskolákban demokráciát oktatni.
Tudod, demokratikus iskolákban, ahol a tanarat is meg kell tanítani ennek mibenlétére - például a választás szépségeire...
És legfőképpen: a jövőről kellene beszélgetnünk, mert engem hidegen hagy, hogy a baloldal hol rontotta el, az jobban érdekel, hogy az ország előnyére változzon, és ez majd kikényszeríti a pártok megújulását vagy megszűnését is...
Gondolom...

:O)))

pleinair írta...

Az is egy bölcs magyar mondás, hogy "szegény ember vízzel főz."
Ha szegényes is a kínálat a demokratikus politikai palettán, abból kell kiválasztani a legkevésbé rohadtat, vagy azt, amivel lehet valamit kezdeni.
Az adott nyersanyagot viszont fel kell használni, akkor is, ha nem hófehér tollú liba,
mert a legnagyobb ostobaság beledögleni abba, amit ez a GGGGGci a szájunkba töm.


Találkozzunk november 6-án Göncz Árpád temetésén!


PuPu írta...

Kedves lélekmelegítő, ez itt nem a reklám helye, és ha a beszélgetés tárgya a pártok megkrülésének lehetősége a választásokon, akkor talán nem levitézlett pártpolitikusokről kjell beszélni, mégha 198 magasak is...
És ez egy demokratikus felület, mindenki annyit ír, amennyit akar...
:O))))

PuPu írta...

Tévedsz, kedves pleinair, a kínálat nem szegényes, hanem nem kínálat.
Kínálat ugyanis az, amire kerelet van, és jelenleg egyetlen demokratikus pártot se tudsz mutatni, akire néhányezer szimpatizánsán túl választói kereslet lenne, különböző okok folytán...
Ez a nagy gond és ezért kell a viszonylag ép almát is kiönteni a kukacosokkal együtt.
Nem X, Y, Z politikai karrierjének ápolása ugyanis a cél, hanem az ország demokratikus rendjének helyreállítása, nárpedig ahhoz választói támogatás kell, kétszer annyi, mint amennyi a Fidesznek van...
Ez az ijesztő valóság.
Nem a levegőbe beszélek, szinte minden tüntetésen kint voiltam, írtam kétezer posztot, figyelemmel kísértem a folyamatok látható részét, - be kell látmi, hogy ez a megy - így - nem megy.
Két és fél év van még hátra 2018-ig, az idő rohan, valamit tennui kell, ami nem az, mint amit eddig tettünk, mert akkor az eredmény is ugyanaz lesz...
:O)))

PuPu írta...

pityipalkónak:
Semmit, a a tömőr fogalmazás az istenek ajándéka, írói karrtiert lehet rá építeni.
De ez nem baj, van ellenszere: a gyorsolvasás!
:O)))))9

pleinair írta...

Az orbán rezsimet leváltani akarók nagy, közös ernyő alatti tömörülése elképzelhetetlen. Ha Gyurcsány megjelenne az ernyő alatt, mint szűzlányok isten ujja láttán, visítva menekülnének alóla a "nagy" demokraták. Márpedig Gyurcsánynak, vagyis annak, amit képvisel viszonylag népes, de növekvő létszámú tábora van. Ez a tábor eldöntheti a következő választás arányait attól függetlenül, hogy minek nevezik a DK-t.
A párttalanításhoz, de még a puszta átkereszteléshez is fől kellene fordítani az egész választási törvényt, meg a finanszírozás kérdését. Ez meg aztán jól jönne enyveskezűéknek, úgy átvariálnának mindent, hogy attól koldulnánk!

talalom írta...

A demokrácia a többség uralma dolgon úgy 70 éve már csiszolgattak kicsit, így a kisebbségbe kerülteknek jogaik vannak, nem a többség által szívességből nyújtott "figyelem" jár. Ez a demokrácia garanciája, vagyis a folyamatos korrekció lehetőségének záloga. A "többség" különben sem állandó - folyamatosan változik mennyiségében is, felfogásában is. Egyébként meglepődnél, hogy Józsi bácsi a Négycsöcsűben mennyi mindent képes megérteni: persze ha magyarul beszélsz, és nem terminológiákkal kommunikálsz:))

pleinair írta...

Pupu,én csak azt látom, hogy mi itt - kevés kivételtől eltekintve - megkeseredetten, és bénultan károgunk, mint gyász-fekete varjak a kopár mező fölött. Mintha hiányozna belőlünk a düh lendülete, és ennek nem csak a pártok, és nem csak mi vagyunk az okai. Orbán úgy sanyargatja az országot, hogy mint narkóhoz, szoktatja a népet az elviselhetetlen anyagi ellehetetlenüléshez és erkölcsi megaláztatáshoz. Ez az ami a legrombolóbb, ez tesz minket hajlott gerincű, apatikus alattvalókká. Ebből kellene kirángatni az embereket ígéretekkel, amiket nem pártoknak nevezett politikai alakulatok tálalnak eléjük (?)

pleinair írta...

Góbé,

ha Te Bartus Lacit érted, akkor én nem értelek téged.
Ez az ember annyira megtéveszthető, hogy évekkel ezelőtt bedőlt Németh Sándornak. Nála dolgozott mindaddig, míg idegileg annira kikészült, hogy kórházi kezelésre szorult. Nem látta, amit már a tizenegy éves gyerekeim is azonnal megláttak: hasukat fogva röhögtek a szélhámos pojáca Németh Sándor népbutító szónoklatain.
Ez az eset annak belátására kellett volna intse Bartust, hogy ő sem tévedhetetlen, sőt manipulálható.
Ezen túl rávilágít a jellemére, hogy eltiltja a vele egyet nem értőket a hozzászólástól, méghozzá úgy, hogy pl. az én kommentemet törölte, letiltott, és miután már nem tudtam reagálni, írt teljesen megalapozatlan véleményt arról, amit nem, vagy egészen máshogy írtam.
Egy ideig én is szívesen olvastam az írásait, addig, míg nem láttam, hogy egy okos, de sokakat megtévesztő beteg ember, aki a távolból is nagyon tud ártani.

góbé írta...


Egy össztársadalmi megmozdulást - csúfolhatjuk akár népfrontnak is - amely a megfelelő időben választási párttá alakulna, olyannyira komolyan kellene venni, merthogy nincs más választásunk. Demokratikusnak látszó pártjaink esélye a nemzeth kotonszökevényének leváltására akkor is a nullával egyenlő, ha valamiféle csoda folytán összeállnának. Az erőszakból csak anarchia, polgárháború lenne, egy "kis-Sziria" Európa közepén.

Plenair! Van szerencsém ismerni Bartust, a népszaváját is. Bartuslaci, az Bartuslaci. Egy fafejü, ellentmondást nem türő jelenség. Vele megértetni bármit is, nagyjából olyan mintha lóhoz imátkoznál. Akar a fene harcot meg erőszakos megdöntést. Ő nem fog hazajönni és nem áll az élére semminek, ezért voltam olyan bátor, hogy felajánlottam neki szolgálataimat. Nem tartok tőle hogy bármikor szavamon fog. No ezért "értem" őt. Felejthető, nagyon kevés szót érdemel.
Jegyzem járt már itt a blogon jó fél éve, óriásra tátott szájjal megpróbált kiosztani mindenkit, a végén sértetten, megroggyanva elkullogott.

Talalom -22.06:

Tudod nem olyan nagy kaland ez. Egy rendszer, a kormányzás ha csak annyit tesz, hogy valamiféle állandóságot, jogbiztonságot, minimális létbiztonságot teremt, tisztességesen el-, és beszámol a népnek az adókról amit beszedett, egyszóval élhető keretet ad, már szinte el is végezte a dolgát.
Ha vállalkozónak nem kell állandóan attól rettegnie, hogy orbánék bármikor "megvédhetik" az üzletét, mer fejleszteni, bőviteni, még munkahelyeket is képes teremteni, főleg ha nem lebutitott, hanem értelmes ambiciózus, jól képzett fiatalokat bocsát ki az oktatás. Ha minden 100 forintjából nem vesznek el 60-70-et stadionokra meg várba költöztetésére a gegszternek, talán még tisztességes bért is tud fizetni.
Talán a következő hatszázezer magyar mégsem fog Nyugat-Európába bevándorolni... Lehetne folytatni hosszú oldalakon keresztül, de fölösleges. Akinek van füle rá, úgyis tudja.



Wolk írta...

Kedves PuPu,

Mint fentebb írtad,

...."És nem csak az interneten kellene vitézkedni, hanem a terepen is, mert a net a gazdagok játékszere, a szegény enni akar."... ezzel nagyon egyetértek.

Azonban a társadalom igényli, hogy beleszólhasson az őt érintő kérdésekbe, és ha megvan rá a lehetősége – márpedig az interneten megvan – meg is teszi.

A harcot a neten is folytatni kell, hiszen itt a blogodon is ezt tesszük, keresve a megoldást. (amit nem találunk, hiszen mi magunk -választásra jogosultak- olyan helyzetet teremtettünk magunknak amiből nehéz lesz kimászni)

Azt tartom célravezetőnek, ha a következő választásokra a voksolni nem kívánó, választásra jogosultak arányát -amely meghaladja az összes választásra jogosultak felét- befolyásolni tudjuk. Ez legyen a cél minden ellenzéki számára.

A magam részéről továbbra is alkalmas módszernek vélem a likvid demokráciát mint módszert. A fenti cél érdekében is érdemes egyre nagyobb figyelmet fordítani erre. Amennyiben sikerül elzavarni ezeket akkor mindenképpen teret kell engedni ennek. Ha csak ők, -megelőzve a lagymatag béna ellenzékieket- nem hoznak létre egy olyan rendszert aminek az ellenőrzése az ő kezükben összpontosul a likvid demokrácia neve alatt.

Nem tudom, mi a jó az embereknek, de azt tudom, nem lehet jó nekik az, amit ők maguk nem akarnak.


Wolk írta...

...."És nem csak az interneten kellene vitézkedni, hanem a terepen is, mert a net a gazdagok játékszere, a szegény enni akar."... ezzel nagyon egyetértek.

Jó példa a terepmunkára a Menedékváros ahol nem csak vitézkedni lehet, hanem szavazó bázist is lehet gründolni megfelelően alátámasztott konkrét igéretekkel.