2015. október 5., hétfő

RÁHANGOLÁS

Kép a  Budapest Beacontól kölcsönözve
Göbbels reinkarnációja, még a külleme is stimmel.
Nem kis sarzsi a maffiában, ő az új consigliere, a bizalmas tanácsadó, aki beavatott a legszennyesebb részletekbe is, akinek a Család életét szervezni kell.
Időnként baltával levágatni egy ló fejét és belecsempészni Lázár ágyába, hadd rettegjen mindenki, aki nem ismeri fel helyét a táplálkozási láncban, aki egyéni utakat kezd járni.
Tőle aztán nem kell tartani, ő olyan, mint a cápa mellett úszó kalauzhal, a zsákmány maradékán él és a cápa többi élősködőjét pusztítja.
Hát most aztán lesz rá módja.
Új beosztásában, mint Orbán politikai kabinetfőnöke jelentős hatalomhoz jutott, és élni is fog a hatalommal.
Személyében Orbán vazallusainak talán leggátlástalanabb figurája emelheti magasabb szintre a Fidesz ezidáig sem túl finnyás propagandamunkáját.

Tevékenységét azzal kezdte, hogy nekiment az Uniónak és az Egyesült Államoknak, ami politikai súlyát tekintve nem kis teljesítmény.
Abban viszont igaza van, hogy ha már valakinek nekimegy az ember érdemes jeles szereplőket választani.
Ez a kocsmában is így van, aki nekimegy a falu legerősebb emberének, annak neve lesz, ha túléli - ő az, aki meg akarta verni Benga Jóskát.
Az embert az ellenfelei minősítik, abból, ha valaki fenéken billenti Vézna Lacikát, soha nem lesz hír.
Rogán most nekiment az Unió liberális frakciójának, mondván, várhatóan a héten kezdeményezni fogják Magyarország szavazati jogának felfüggesztését, ami gyakorlatilag egyenlő lesz kizárásunkkal az Unióból.
Ez azért fog megtörténni, mert a bevándorláspárti liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy „Magyarország úgy döntött, meg kell védeni Európa és Magyarország határait".
Továbbá az európai politikai és értelmiségi elit egy jelentős részével szemben Orbán Viktor miniszterelnök meghallja az európai emberek hangját, érti a véleményüket a bevándorlásról.
Aztán még sok ostobaságot mondott a bevándorlókról, akikkel Európa nem tud mit kezdeni, debezzeg mi, továbbá az Egyesült Államok és Mexikó határán épített amerikai kerítésről is beszélt, jelezve, hogy azzal a mexikói bevándorlók tömegeit akarják visszatartani.
Hogy ez nemigen sikerül, arról nem beszélt.

Viszont minden mondatában bevándorlókról beszélt, jóllehet a folyamat nem bevándorlás, hanem népvándorlás, akik pedig ennek résztvevői, azok menekültek, akik menekülnek a háború és az öldöklés elől.
A magyarság is így keveredett anno a Kárpát-medencébe, a pusztítás és a háborúk elől menekülve.
Akik ma jönnek, azok elveszették anyagi javaikat, elvesztették a reményt egy normális békés életre, és nem akarnak a vallási fanatizmus légkörében élni.
A menekült és a bevándorló között igencsak lényeges különbségek vannak, egyikük a körülmények kényszerítő hatására kel útra, a másik pedig kényszer nélkül, kizárólag saját döntése alapján keres új hazát magának.

Ezt a differenciát a zsidó Rogánnak pontosan éreznie és értenie kellene.
Hitler hatalomrajutása után az európai államok és az Egyesült Államok sem lelkesedtek a zsidók befogadásáért, leginkább távol tartották őket, ezzel gyakorlatilag üzembe helyezték Auschwitzot.
Volt zsidó menekültekkel tele hajó, amelyiknek egyszerűen megtiltották a kikötést, embertelen körülményeket teremtve ezzel.
Hogy az ilyesmit hogy lehet ilyen könnyen elfelejteni, az csak akkor érthető, ha tanulmányozzuk kicsit a kollaboráció sokezer éves történelmét, az emberi pénzéhséget és gátlástalanságot.

Az sem igaz, hogy Európát a menekültektől védeni kell.
Az Unió nem csak gazdaság-politikai, hanem erkölcsi kritériumokat is megfogalmazott a csatlakozni kívánók számára, ezek között ott szerepel a menekültekkel kapcsolatos álláspont is.
A menekültek befogadása nem csak erkölcsi követelmény, de szerződéses kötelezettség is, és aki a menekülteket bevándorlóknak hívja, az ki akar bújni szerződéses kötelezettsége alól, ami egyúttal erkölcsi minősítés is.
Ha egy menekültet nem védünk meg, akkor nem csak a menekült pusztul el, hanem az európai demokrácia is, de ezt azoknak hiába is magyarázzuk, akik a magyar demokrácia hullájából zabálták degeszre magukat.

Viszont Orbán régen megmondta, hogy van élet az Unión kívül is – igaz, azt életnek nevezni a mi helyzetünkben túlzásnak tűnik.
Rogán arról nem mesélt, hogy egy számunkra kedvezőtlen döntés után három nappal meghalna az ország, oda lenne a még így is karcsú gazdasági növekedés, a munkahelyek, de mit is érdekli őt, hiszen aki a Pasa parkban eszi a libatepertőt, annak a más nyomora nemigen fáj.
A főnöke hulladékán jól megszedte magát, őt már nem érinthetik ezek az ügyek.
Ha a menekülteket kizáró álláspont jut érvényre, az gyakorlatilag népirtás lesz, és nem biztos, hogy soha, senki nem veti fel ezzel kapcsolatban a felelősség kérdését, mint ahogy az sem biztos, hogy a Fidesz vezetői nem fognak felelni azért, hogy mit tettek ezzel az országgal gazdaságilag, de elsősorban erkölcsileg, politikailag.

Rogán a Fidesz-idők embere, aki látja, hogy mit tesz ő, az látja, hogy hol tart ma Magyarország.
Ha az Európán kívüli létre gondolunk, még rondább a kép.
Nem egy vonzó perspektíva, de kezdhetünk hozzászokni…

:O)))

59 megjegyzés:

Névtelen írta...


mint a TÖBBI ESETBEN...itt is AZ a probléma, hogy NINCS VILÁGOSAN MEGHATÁROZVA mi lesz EZEKNEK a sorsa rezsimváltás után !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tuggyátok : a statuálás a lényeg!!

Vállfaárus

Wolk írta...

Semmi sem fog történnni. A kezünk a bilibe lóg ez a realitás.

Névtelen írta...

Hehe. Te is elhitted Pupu,hogy az "EU-liberálisok-USA stb." összeálltak és szegény Magyarországot ezért akarják kizárni az EU-ból? A frászt, ez eddigi cselekedeteik miatt főleg,az csak a hab a tortán ahogy a menekültekkel bánnak.Az a gondjuk,hogy az ő asszisztálásuk mellett és az EU néppárti frakciója lelkes támogatásával kiépítettek egy ilyen rendszert Mo-on.....Nincs is lelkesebb támogatója és csodálója Ovinál Putyinnak.

peti írta...

...Európai uniós állampolgárokként először is talán azt volna érdemes tisztáznunk, hogy melyek azok az értékek, amelyek maradéktalanul érvényesülnek minden tagállamban. Amennyiben ugyanis nincsenek ilyenek, a menekülő, avagy bevándorló, nem uniós polgárokon sem kérhetjük számon ezeknek az értékeknek a tiszteletét.
Az unió egyik alapállítása például, hogy minden ember, függetlenül annak vagyoni helyzetétől, származásától, vallási hovatartozásától, nemétől vagy szexuális orientációjától, szabad; és senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés, még akkor sem, ha nem ért egyet a többség akaratával...

Hát, már önmagában ez az egy feltétel sem teljesül az unióban maradéktalanul.

Schilling Árpád: Ezt a kultúrát kéne tiszteletben tartani?

peti írta...

...most azt vizsgáljuk meg, hogyan teljesül a keresztény értékek védelme, amelyek fontosságát a kormánypárt által megalkotott Alaptörvény is külön hangsúlyozza. A kereszténység egyik legfőbb alaptétele az Isten- és emberszeretet. Mivel Isten az embert a saját képmására teremtette, ezért az egyik embernek úgy kell tekintenie a másik emberre, mintha az maga az Isten volna. Mivel az Orbán-kormány jóval nagyobb hangsúlyt fektet a hazai lakosság hergelésére, mint az érkező menekültek emberséges fogadására, annak ellenére, hogy maga Ferenc pápa is arra szólította fel Európa keresztényeit, hogy tegyenek meg mindent a rászorulók megsegítésére, be kell látnunk, hogy Orbán Viktortól olyan távol áll a keresztényi magatartás, mint Simicska Lajostól a szép magyar beszéd. Miniszterelnökünkben nincs szánalom az elesettek iránt, legyenek azok arabok vagy magyarok, teljesen mindegy, hiszen a szociális támogatások elképesztő mértékű megkurtítása, a hajléktalanok kriminalizálása, vagy éppen a paralimpikonok hátrányos megkülönböztetése mind-mind az ő kormányzása alatt valósult meg. A kereszténység alapértéke, a minden emberre kiterjedő szeretet és gondoskodás nemhogy nem jellemző a mai Magyarországon, hanem épp az ellenkezője valósul meg: a magyar polgárok tudatos és szervezett hergelése a szegényekkel, a kisebbségekhez tartozókkal, a „nem eléggé magyarokkal”, a hivatalos propagandát elutasítókkal szemben. A menekülő vagy bevándorló nem uniós polgárok vajon mit érthetnek meg az uniós avagy keresztény alapértékekből egy olyan országban, ahol az ott élőket képviselő kormány nem tiszteli sem a szabadságjogokat, sem az embereket?...

Schilling Árpád uott a Mancsban)

Joszi írta...

Kedves Pupu, ezt a zsido Rogant ezt ne, ha kerhetem.

irkomirko írta...

Kedves Pupu! Egyetértek Joszi véleményével. Ha Rogán származására utaltál, akkor is hibáztál, ha minőségjelzőként használtad a zsidót, akkor is rosszul fogalmaztál. Ez bizony lerontatta írásod színvonalát.

morzsi írta...

Én láttam menekülteket. Láttam olyant, hogy napok óta nem mosdott, hogy legalább egy napja nem evett semmit és nem ivott semmilyen folyadékot. Láttam piszkos ruhájut és pici gyerekét cipelőt.

De olyant nem láttam, amelyik 170 millióért vett volna villát, jóllehet a jövedelme szerint csak 20-30 milliója volt. Nem láttam olyant, aki gázt, vagy áramot lopott volna, vagy a vörösiszap károsultak pénzét elsikkasztotta...:(

Clara Nefelejcs írta...

Nézem a Híradót!
A riporter nő mondja: Németh Szilárd kérte, hogy ne mutassuk az arcát!

Mert ha őt mutatják, akkor a várandós anyukák idő előtt megszülnek, elapad a tejük, a gyerekek meg sírógörcsöt kapnak...

Erre felébredtem. Az egészet csak álmodtam.

Névtelen írta...

Rogán azt nyilatkozta, hogy: "elsődleges dolga az, amit a miniszterelnök feladatként meghatároz".
Meg a második, meg az összes többi is az lesz, tehetjük hozzá...
Azt és úgy fog hazudni, amit és ahogy Orbán kénye-kedve szerint akarja. Rogán eddig is ezt tette. Kétségkívül eminens, arogán módon. Orbán legkedvesebb marionett bábja, aki új szerepkörében is a Gazda helyett fog hazudni. Szemenszedetten. Mindezt azért, hogy Orbán megőrizhesse az úriemberség látszatát. Neki ez a látszat fontos és naná, hogy megér 25 milliárdot a mi pénzünkből.

Névtelen írta...

Nem rossz biznisz ez a hazudozósdi, ezt Giró-Szász példája is bizonyítja ARogán(s) Tóni számára :

...a volt politológus. 2014-es vagyonnyilatkozata szerint 140 millió forintos megtakarítása (takarékbetét és biztosítás), 25-30 milliós jachtja és 750 millió forintos kintlevősége volt...

Orbánnak adhat tanácsot Giró-Szász

Wolk írta...

Mi a baj a zsidó Rogán kifejezéssel? Ha lehetne bővebben erről... Ez egy állapot amit igazán nem lehet kikérni magunknak vagy sértődésbe esni ráadásul nem is választható vagy változtatható. Ha jobban elolvassátok a PuPu önéletrajzát Ő is vállalja amit vállalnia kell. A cigány szót valahol valakik a mások nevében kiiktatták és bevezették helyette talán a roma szót, amiért is sok érintett megsértődött sőt kikérte magának. Ilyen szóhasználati tiltásról nem tudok a zsidó szót illetően. De ha tévednék, kérem javítsatok ki.

Talán Rogánt kellene megkérdezni sérti-e a kifejezés.

civilhuszár írta...

Már a bevezető mondatoktól eldobom az agyam. A rogáns Tóni kapcsán kevesen tudnak jó elvi és helyzet elemzést leírni, amin jókat lehet derülni. Sajnos az ilyeneken való élcelődéssel kell egyenlőre beérnünk, szórakozva a fidesz nyaloncok speciális együgyűségén.

Névtelen írta...

Volk-nak!

Csak az a baj, hogy Rogán NEM zsidó.

Joszi írta...

Mi a baj, a zsido Rogan kifejezessel.Azon kivul, hogy megalapozatlan,ertelmetlen, mert , ha az lenne sem ezert szeretjuk, s raadasul senki tetteit nem szarmazasa minositi, semmi.

PuPu írta...

Kedves Endre, haragszik rád a fene, és debizony, hogy értéktagadó vagy, illetve nálad csak az erő számít értéknek, ebben mintha Orbánra hajaznál?
Van a világban az, ami van és van, aminek lenni kellene, az előbbit tudomásul vesszük, a másik érdekében pedig - ha kell - tiltakozunk ellene.
De semmiképpen nem gondoljuk azt, hogy a világ így jó, ahogy van, a törvényeket csak a gyengéknek kell betartani és csak az erősebb kutya élhet szexuális életet, - ellenben ajálom neked a "sok lúd disznót győz" igazságát...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Joszi és Irkomirko!
Először is szögezzük le, hogy azt mondani valakivel kapcsolatban, hogy zsidó, az nem jelenti az illető lebecsülését, egyszerűen a származására utal, mint ahogy a cigány szó is.
A származés pedig nem szabadonválasztható dolog, én még azt sem tartom igaznak, amit egyes liberális doktrinerek vallanak, miszerint valaki attól zsidó, hogy annak vallja magát - ez csak a tüntetéseken mutat jól egy táblán a politikus nyakában, de ott meg nem a származásra utal.
Ilyen alapon a magyar nem származás, hanem állampolgárság, mert a magyar lehet zsidó, cigány, vend, bunyevác, jász, tirpák és csángó, és ezek egyike sem sértés és nem is pejoratív kifejezés.
A szöveg azért utalt Rogán zsidó származására, mert - szerintem - elvárható attól, hogy akiknek milliószánra gyilkolták hitsorsosait, abban legyen annyi empátia, hogy amikor menekültrekkel találkozik, akkor érezze át azt a kiszolgáltatottságot, melyet ősei éreztek a kikötőről - kikötőre bolyongó hajó fedélzetén, mert nem leltek befogadókra.
Bizony.
Ez szerintem kiderül a posztból is, de ha nem, az akkor az én hibám.
A szemléletetek meglehetősen gyakori, nem is lepődtem meg különösebben, ez tulajdonképpen a túlhajtott politikai korrektség esete, de szerintem kártékony, mert aki a cigány vagy a zsidó szót pejoratívnak érzi, az rasszista vagy antiszemita.
Ha egy zsiráfot nyakorjánnak nevezünk, az attól még zsiráf marad, és akkor is, ha valamiféle szemérmességből nem írjuk le a kifejezést, akkor is.
Itzraelben zömében zsidók laknak, és Magyarországon is élnek zsidók és zsidó származású magyarok, ha esetleg nem akarnábnak közösséget vállalni őseikkel.
Nem egyszerű kérdés ez, de azért túl bonyolultnak se mondható.
Rogán pedig zsidó, de nem ezért nem kedveljük...
:O)))

Névtelen írta...

Kedves pupu!

"Ha egy zsiráfot nyakorjánnak nevezünk...."

Nem rossz.

Pedig a zsiráf nem más, mint egy deviáns párduc.

Üdvözlettel: Jenőke

Névtelen írta...

Egy régi barátja szerint ebben az elszántságban szerepet játszottak azok a minták, amelyeket otthonról, a határ menti Szakonyfaluból hozott magával. A falu lakosságának túlnyomó részéhez hasonlóan Rogánék is a magyarországi szlovén kisebbséghez, a vend közösséghez tartoznak, és a település egyik nem vend származású lakója szerint rájuk általában az a jellemző, hogy nagyon sokat dolgoznak, és igyekeznek ellátni saját magukat, a városba is csak ritkán járnak be vásárolni.

Az egymás között korábban sokszor szlovénül beszélő Rogánék otthonában is többször megforduló barátnak szintén az volt a benyomása, hogy a vendek nagyon dolgos emberek, és hozzá vannak szokva a zord időjárási körülmények között végzett munkához.

http://www.origo.hu/itthon/20120726-rogan-antal-portre-fidelitas-orban-viktor-fidesz-szakonyfalu.html

Pupukám, ez a Rogán ráadásul vend zsidó, ritka kártékony fajta.

Névtelen írta...

Mindegy ki mit ír, ki mit gondol. Európa lakosságának többsége nem akar migránst, sem gazdasági sem politikai bevádorlót. Tehát nem jöhetnek európába és pont! Azzal viszint sztem mindenki egyetért, hogy a problémát a keletkezésének a helyén kell rendezni. erre kell összedobjkat.on EURÓPA forrásokat. Valamint arra, hogy visszatoloncolja az eddig bejötteket és totálzárja a határo

PuPu írta...

Vend-zsidós Névtelennek:
Hát, lehet, hogy tévedek, ennél nagyobb baja Tonyának soha ne legyen, de azért lehet, tényleg felül kell vizsgálnom a származására vonatkozó nézeteimet.
És lehet, Orbán meg inkább pigmeus...
:O)))

Frank írta...

A legutbbi bécsi tüntetés hangulta és létszáma mintha nem azt tükrözné, amit az előző beírás állít. A jobboldali, meg a szélső jobboldali beállítottságúak gyűlölködnek leginkább a menekültekkel szemben, utána a legtöbbjük elmegy vasárnaponként a templomba, s ájtatoskodik, mert ő ugye keretsztény, keresztyén.
Hányinger.
Krisztus szegényekre, elsettekre, éhezőkre utaló tanításait egyszerűen lesz...ják.
Aztán mindenféle rémhír terjesztésétől sem riadnak vissza: a facebookon tették közzé, hogy 3000 iszlám állambeli harcos megindult Európa felé. Valaki megszámolta őket biztosan. Meg az is megjelent, hogy a menekültek után fegyvereket, robbanó anyagokat küldtek tonnaszám, de az éber rendőrök valahol ezt kiszúrták, s ezzel megmenekült Európa.
Ami viszont sehol nem jelenik meg: eddig nálunk a menekültek nem követtek el bűncselekményt (a drótakadály megrongálása csak nálunk tekinthető annak). Próbáltak kreálni egy szexuális erőszakot, amit vonaton követett el egy szerb férfi, őt próbálták migránsnak beállítani.

Pupu válasza a zsidó származásra utalva tökéletes. Rogánt tényleg nem azért nem szeretjük, mert zsidó, vagy szlovén, akkor is hitvány embernek tartanám, ha kutyabőrrel tudná igazolni, hogy Rogán de genere Taksony, Huba, vagy Töhötöm.

Frank írta...

Pupu, egy magyar filmrendező készíthetne egy filmet: "Óvakodj a pigmeustól" címmel. (A hasonló cimú film sikeres volt, ebből is lehetne kasszasiker úgy 2018. táján.)

Kibic37 írta...

Frank, nagyon a szívemből szóltál (8:32). Én is épp valami válaszfélén gondolkoztam, mert nálam is kiverte a biztit az "...és pont!".
Baromi jó érzés lehet birtokolni a bölcsek kövét ...

Névtelen írta...

Pupunak, 8:28-ra.

Ismerősöm (a Frankel Leó úti zsinagógába járt lejnolni) váltig állítja, hogy Gyurcsány zsidó. Mondám, hogy a felesége, az igen, de ő sittes dzsentri fatertől és proli muttertől származik, így nem valószínű az igaza. Oszt ki tudja...

Donáto írta...

Kedves Pupu!
Szerintem is hibáztál most. Mert ahogy írod, az embereket nem vallásuk, nemük, nemi beállítottságuk szerint ítéljük meg. Akkor miért "biggyesztetted" oda, hogy a "zsidó Rogán?"
R.A. csak úgy, bizonyíthatóan korrupt, véleményét napról-napra változtató "gennygóc" alak, akit szerintem a választók többsége semmibe nem néz, az egy orbán kivételével.

Ahogy egy tel-avivi újságban nem írnak olyat, hogy X, lop, csal, sikkaszt - és katolikus, úgy ez nálunk is hamisan hangzik.
Hamisan, mert - ahogy írod, - ebből az országból százezreket deportáltak. Nem deviáns magatartásuk, törvény ellenes tevékenységük, hanem vallásuk miatt.
A magyar társadalom előítéletes, mert soha de soha nem mert szembenézni hibáival.
Szóval szerintem ez így nem helyes.

Hallottál/olvastál már olyant, hogy Y lop mint egy szarka, de hiszen egy autós márka szervizben dolgozik? Pedig igaz lenne...
Maradok hű olvasód: D.

Unknown írta...

Kedves PuPu!
Nem haragszol? Igazán sajnálom! Pedig okom volt reménykedni ebben és nem alaptalanul: az irracionalitás a harag jele és te olyan állításokat és nézeteket tulajdonítasz nekem amelyek a legkörültekintőbb buzgalommal sem hozhatóak összefüggésbe az általam leírtakkal.

Íme egy kis csokor: ….de bizony, értéktagadó vagy!.... ; ….nálad csak az erő számít értéknek!… (ebben mintha Orbánra hajaznál) ….; a törvényt csak a gyengéknek kell betartani….; ….(úgy tűnik) nincsenek erkölcsi érték ítéleteid….; ….(mintha azt javasolnád, hogy) „ember nyald az erősebb seggét, mert akkor lesz igazságod a világban, legyen az erősebb bármennyire gusztustalan, embertelen, undorító!”....
Tekintettel arra, hogy a fent idézettek közül egyetlen egy sem hozható kapcsolatba az általam előterjesztett gondolatokkal, így talán nem teljesen hiábavaló abban reménykednem, hogy a rejtett és tagadott haragból, előbb utóbb nyílt és vállalt harag lesz, ez pedig fontos és üdvözlendő lépés az általam helyesnek ítélt irányba.

Végezetül egy kérdés:
Igényt tartasz-e arra, hogy egy háborús konfliktusban te állapítsd meg, hogy ki az agresszor, vagy nem tartasz ilyesmire igényt?

Szeretettel és nagyrabecsüléssel, mint mindig,

E.

irkomirko írta...

Kedves Pupu! Látod-e, milyen lavinát indíthat el egy "zsidó Rogán" szókapcsolat. Köszönöm Donáto-nak, hogy pontosan megfogalmazta, kifejtette az én ellenérzésem mibenlétét. Tökéletesen erre gondoltam.
Kedves Pupu! Az meg engem különösen fejbevágott, amit a válaszodban rasszista, vagy antiszemita minősítésként írtál. A helyesírás-ellenőrzés javaslata ellenére direkt egybeírom a fejbevágott kifejezést. Ilyenkor mindig megbánom, hogy egyáltalán reagáltam. Hidd el, jobbító szándékkal tettem. Nagytudású, művelt embernek gondollak, ezért maradok olvasódnak.

Névtelen írta...

Göbbels reinkarnációja lenne a zsidó Rogán?! Ezt a tésztát!

zsadizene43 írta...

OFF
Fussunk, szaladjunk...
Az urinők a varánuszblog-ra költöztek :-)))
ON

PuPu írta...

Kedves Donato. ha azt mondom, hogy Kovács Xavér lop, csal és akkordban pocsékolja a nőket, mint pl. Tőkés László, akkor ezzel rámutatok a személye és a funkciója közötti ellentmondásra.
Ha azt mondom, hogy egy zsidó nem érez együtt a menekültekkel, jóllehet népe sorsából ez következnék, ezzel szintúgy egy ellentmondásra mutatok rá.
Nem kell ezeket a dolgokat túlspilázni, zsidónak lenni nem szégyen, sőt, nagy szerencse, mert évezredek kultúrája ringatja a bölcsőjét.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Endre, vagy én nem tudok olvasni, vagy te nem tudsz írni.
Rettenetesek ezek a nyakatekert eszmefutrtatásaid, az meg méginkább, hogy látnivaló,, hogy nem is érted, amit leírsz.
Bizonyára bennem van a hiba, próbnálkozz annyira lebutítani a mondandódat, hogy még én is megértsem!
Előre is köszönöm!
:O)))

PuPu írta...

Kedbves Irkomirko, egy szót nem mindegy, hogy milyen szövegkörnyezetben használunk.
Aki ki van akadva azon, hogy valakiről leírom, hogy zsidó, az tudat alatt bizony rasszista egy cseppet, hiszen a szóhoz pejoratív tartalmat társít.
Sokszor olvasom, valakit lezsidóznak.
Namármost szerintem meg fel...
:O)))

asta írta...

Nem értem mit rugóztok a "zsidó" kifejezésen. Osztom PuPu nézetét, miszerint, ha valaki hottentotta, cigány, magyar, német zsidó stb. az egy állapot, megnevezés. Pusztán a szöveg környezetből lehet látni, hogy az pejoratív vagy csak egyszerű megnevezés. Miért sértődnék meg azon, ha valaki magyarnak nevez, mikor az vagyok.
A szövegkörnyezetben jelen esetben van jelentősége ennek, mert ha valaki zsidó létére tud ennyire érzéketlen lenni mások szenvedéseivel szemben, akkor itt bizony számít az, hogy honnan származik. Ez esetben az egyébként is eléggé el nem ítélhető empátia hiány sokszorosan számít, mert még a saját identitását is megtagadja....

Újra, és csak ismétlés a tudás anyja alapon mondom: nem összekeverni az empátia hiányt a napi politikával, annak megítélésével, a probléma mibenlétével és legfőképp nem a probléma megoldásának szükségességével és módjával.!!
Nehogy azt ondjátok, hogy ellentmondok önmagamnak:O)))

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Próbálkozni kell!

Például, ha egy teljesen világos kérdésre megpróbálnál választ adni. Csak egyre! Kezdetnek nem lenne rossz! Egyébként biztos léptekkel tartunk a leplezetlen harag felé!
Nem vádolsz mással, csak annyival, hogy komplett idióta vagyok!
Bravó!

E.

Joszi írta...

Bizony Pupu, nem le, hanem felzsidoztad Rogant , aki erre erdemtelen.Semmi baj nincs azzal, hogy valakre azt irod zsido , de ez egy jelzos szerkezet volt.Magyarul, a zsido Rogan erezhetne stb.Tipikus , jo indulattal tevedes, azt hinni, hogy aki zsido, az mas, mint a tobbi magyar.Egyreszt fogalmam sincs mire alapozod Rogan zsidosagat, masreszt, ha mar, akkor miert is kellene ettol jobban szeretnie a muszlim menekulteket?Nem szeretem Orbant,de ennek semmi koze ahhoz hogy milyen vallasu, szarmazasu.Ezek szerint a cigany Orban igazan egyutt erezhetne a vandorlokkal, mert az o osei. is vandoroltak?Szerintem rossz magyarazatokat gyartasz, beismeres helyett,s tipikus kivetites, hogy akinek nem tetszik, antiszemita.

kiskato írta...

A "zsidó Rogán" ebben a vonatkozásban azért sem szerencsés, mert azt sugalllja, hogy a zsidók
jobban értik. kell érteniük a menekültek helyzetét...ez pedig egyszerűen nem igy van, mégha relativ logikusnk tűnik is...
Göbbelsre meg külsőre egyáltalán nem hasonlit, ő egy egészen más alkaltu ember volt, dongalábbal, ami hozzájárulhatott karakterének ferde alakulásához...
Erről viszont eszembe jutott: hány gyereke van Rogánnak? Göbbelséknek 5 db volt... :( :( :(

Joszi írta...

Na ez az pontosan, mit kell ereznie egy zsidonak,amit egy masik magyarnak nem?Kulonbseget teszunk szarmazas alapjan?Akinek ez nem tetszik. az tultolja a PC-t.Ez bizony az orbani szoveg,ami ezek szerint ennyire fertoz.

PuPu írta...

Endrém, én kérdeztem, te nem válaszoltál.
Mikor felhívtam a gigyelmed erre, akkor azt mondtad, hogy te olyan kérdéseket teszel fel, melyre feleletet nem vársz.
Egy kérdésre nem válaszoltam itt, miszerint "Igényt tartasz-e arra, hogy egy háborús konfliktusban te állapítsd meg, hogy ki az agresszor, vagy nem tartasz ilyesmire igényt?"
Az agresszor fogalmát keresd meg az értelmező szótárban, és rá fogsz jönni, teljesen lényegtelen, hogy én mit állapítok meg vagy tagadok le - az objektív fogalmat kell összevetni egy adott magatartással, és azonnal kiderül az eredmény.
A fogalmat nem én alkotom, a cselekményeket nem én irányítom, - nem igaz, hogy ezt nem vagy képes megérteni.
Próbálkozni meg a kiskutyák szoktak, meglett tevékre ez nem jellemző...
:O)))

pleinair írta...

"Akik ma jönnek, azok elveszették anyagi javaikat, elvesztették a reményt egy normális békés életre, és nem akarnak a vallási fanatizmus légkörében élni.
A menekült és a bevándorló között igencsak lényeges különbségek vannak, egyikük a körülmények kényszerítő hatására kel útra, a másik pedig kényszer nélkül, kizárólag saját döntése alapján keres új hazát magának.

Ezt a differenciát a zsidó Rogánnak pontosan éreznie és értenie kellene.
Hitler hatalomrajutása után az európai államok és az Egyesült Államok sem lelkesedtek a zsidók befogadásáért, leginkább távol tartották őket, ezzel gyakorlatilag üzembe helyezték Auschwitzot.
Volt zsidó menekültekkel tele hajó, amelyiknek egyszerűen megtiltották a kikötést, embertelen körülményeket teremtve ezzel."

Ha nincs gond a szövegértésemmel, fentiek lényegét ekként is megfogalmazhatta volna Pupu:

Rogán - aki a szintén üldözött, hazáját kereső zsidó nép leszármazottja - megértőbb kellene legyen ősei mai sorstársaival.

Ha van veleszületett történelmi felelősség, akkor az az lenne, hogy ne feledkezzen meg elődei tragikus múltjáról, és politikusként "hasznosítsa" az abból levont tanulságokat.


Dehát a Tonya egy egyszerű kis pénz és hataloméhes karrierista, nincsenek emberi érzései, orbán elszabott klónja ő.

Mi meg ne legyünk már farizeusok. Nevezzük nevén a dolgokat szépelgés nélkül, egyenesen.

PuPu írta...

Joszikám, Orbán ősei nem menekültek, hanem vándoroltak.
Lényeges különbség, mintha téged a hegyekben fegyverrel kerget valaki, vagy ha kirándulsz a barátnőddel.
Zsidónak lenni nem csak vallás, Hitler sem a vallást üldözte, hanem a zsidó embert, aki vagy megtartotta ősei hitét, vagy nem, de ez Hitler és a magyar nácik szempontjából mindegy is volt - lásd Radnótit és még sok más kikeresztelkedett zsidót.
Rogán vélelmezett zsidósága ebben a helyzetben csak a menekültkérdéshez való hozzáállása miatt érdekes.
Ha kiskatót megerőszakolták volna valaha az életben, akkor a gyermekétől talán elvárható lenne, hogyjobban megértse az Indiában megerőszakolt nők helyzetének tarthatatlanságát - sajnos, ez már csak ilyen dolog - a személyes érintettség csodákat tud tenni az erkölcsi érzékkel - lásd a Jobbikos Szegedi Csanád esetét.
Kedves Kiskató, rengeteg lúdtalpas, csámpás meg dongalábú embert ismerek, akik egytől-egyig normális emberek, egyik sem azon iparkodik, hogy embert ember ellen fordítson származása miatt.
Göbbels náci volt és Hitler feltétlen híve, gyermekeit meg sajátkezűleg ölte meg, mikor vezére bukott.
Rogánról ezt azért nem feltételezem.
Olyan pedig, hogy a zsidók mit gondolnak, nem létezik, van olyan, hogy Schwarz Dávid ezt gondolja, Kohn Ábrahám azt, Gyémánt László meg amazt - kollektív zsidó agy nincs, habár okos népek, lehet, hogy már dolgoznak rajta.
na, nekem ebből nagyjából elég is, aki akarta megértette, aki meg nem akarta, az is nyugodtan alhat, egyelőre nem akarom kiinni Magyarország édesvíz-készletét...
:O)))

Geza írta...

Kituno iras, nem ertem az emberek egy resze miert akad fel a Rogaan szarmazasanak emlitese kapcsan (amelyet szerintem oe is nyiltan vallal + jool kihasznal). Az teljesen igaz, hogy az, akinek volt tavoli hozzatartozoi esetleg annyit szenvedtek a masodik vilaghaboru alatt, mint a zsido nepesseg kepviseloi, es ezt nem veszi figyelembe a menekultekhez valo hozzaallasaban, az egy nagy genyo (persze nem oe az egyetlen aki ezt leszrja, meg persze a nemzsidok reszerol a genyosag merteke csak egy hangyafsznyival kisebb, amely csak egy epszilon kulonbseget jelent).

p.s.: Az elozo posztot viszont megkimeltem, jobb a bekesseg, inkabb nem olvastam bele:)

PuPu írta...

Gézának:

Pedig igazán elolvashattad volna, jót tenne a világlátásodnak!

:O)))))))))

kiskato írta...

Kedves Pupu, többet kellene tudnod Göbbelsről és a jellemét tárgyaló irodalomról.
Különösen, ha valakit "még külsőre is " hasonlitasz hozzá, ami azt jelenti, hogy belsőre meg pláne...és az is hozzátartozik, hogy egy Göbbels-reinkarnáció bizony a gyerekeivel is ugyan úgy járna el...
Ha a személyes érintettség lenne a legfontosabb mások prolémáinak megértésében, akkor
mégkevesebb megértés lenne a világban...
Tehát teljesen fölöslegesen zsidóztál egyet, most meg magyarázod a bizonyitványodat.
Várom a következő "igazi PuPu"-t.

PuPu írta...

Kedves Kiskató, akinek nincs hallása annak felesleges énekelni...
Nem értünk egyet, van ilyen.
:O)))

Joszi írta...

Kedves Pupu, igazad van,vakoknak nehez megmagyarazni a naplemente szineit, ezek szerint , sajnos semmit sem ertesz ebben az ugyben, ami a zsidozast illeti, sajnalom, feladom, egy illuzioval megint kevesebb.

PuPu írta...

Végtelenül sajnálom, kedves Joszi, szerintem te már ott elvesztetted a fonalat, miukor elolvastad a zsidó szót.
Talán meg kellene próbálni a szövegkörnyezettel együtt értelmezni, de hát te tudod.
Ha te ezt zsidózásnak értelmezted, akkor igencsak leegyszerűsítetted a dolgokat.
Nem biztos, hogy ez vezet a szövegértéshez.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Joszi, nálam nincs rendes neg rendetlen zsidó, tendes ember van, meg gazember, de ettől a zsidó máég zsidó, a cigány cigány, és mindkét népcsoportnak megvan a saját történelme, csakűgy, mint a sváboknak vagy a bunyevácoknak, meg a többieknek.
A történelemből pedig tanulni illik, a saját történelemből is, és ha valaki szembetalálkozik azzal, hogy más népcsoporttal akarják azt előadni, amit a saját népével tettek, akkor bizogy fokozott érzékenység várható el.
Hogy te ebből miként hámozod ki azt, hogy én zsidóztam, az a te titkod marad, ezexerint mostmár örökre.
Sajnálom, hogy láthatólag nem akarod megérteni azt, amit írtam.
Talán olvassad el, az "Isten után az első" című könyvet (Jan de Hartog) és megérted, hogy mire utaltam.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Joszi, nálam nincs rendes neg rendetlen zsidó, tendes ember van, meg gazember, de ettől a zsidó máég zsidó, a cigány cigány, és mindkét népcsoportnak megvan a saját történelme, csakűgy, mint a sváboknak vagy a bunyevácoknak, meg a többieknek.
A történelemből pedig tanulni illik, a saját történelemből is, és ha valaki szembetalálkozik azzal, hogy más népcsoporttal akarják azt előadni, amit a saját népével tettek, akkor bizogy fokozott érzékenység várható el.
Hogy te ebből miként hámozod ki azt, hogy én zsidóztam, az a te titkod marad, ezexerint mostmár örökre.
Sajnálom, hogy láthatólag nem akarod megérteni azt, amit írtam.
Talán olvassad el, az "Isten után az első" című könyvet (Jan de Hartog) és megérted, hogy mire utaltam.
:O)))

Joszi írta...

Most, hogy ezt ketszer tudtomra adtad, magnyugodtam , esetleg vannak zsido barataid, az se rossz, konyvet persze olvastam , reges reg.Sajnos ebbol a dologbol semmit sem ertesz, ami szomoru, de ez a hely nem alkalmas ennek orvoslasara.Ismetlem, neked Radnoti, ugyanugy zsido, mnt Horthyeknak volt, holott o meg Komlos Aladarnak sem volt az, de tenyleg messzire vezet ez, kerdezz egyszerberrol valakit aki erti mirol beszelek.

PuPu írta...

Ne erőlködj, kedves Joszi, nekem nemhogy zsidó barátaim, de zsidó családtagjaim is vannak, de ez valóban terméketlen vita...
ha a könyvet olvastad, tudnod kellene, miről beszéltem de úgy látom, hogy nem tudod.
Sajnálatos...
:O(((

peti írta...

Rogán: parasztgyerek Louis Vuitton tatyóval

Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok, annak születtem.

peti írta...

...„– Mert minden tönkre ment, minden lealjasodott, de mondhatom magának azt is, hogy mindent tönkretettek, és mindent lealjasítottak. Mert itt nem valami Isteni ítélet forog fenn, az úgy nevezett, ártatlan emberi segédlettel, éppen hogy pont fordított a dolog. Az embernek a saját ítéletéről van szó. Mégpedig a saját ítéletéről és pedig saját maga felett. Amiben persze a Jóisten rendesen benne van. Hogy azt ne mondjam közreműködik…, és amiben közreműködik…, nos, hát a legordenárébb teremtés amit maga csak el tud képzelni. Megrontották a földet…, tudja? Hiába mondok magának bármit, mert mindent megrontottak, amit megszereztek, márpedig egy aljas sunyi alattomos harcban mindent megszereztek, mindent meg is rontottak, amihez ezek hozzájutottak azt megrontották. Márpedig mindenhez hozzájutottak. Így ment ez a teljes győzelemig, a teljes diadalmas végig. Megszerezni, megrontani – megrontani, megszerezni. De mondhatom magának másképp is ha akarja. Vagy hozzáérni megrontani és úgy szerezni meg, vagy hozzáérni megszerezni és így rontani meg. Ez ment évszázadokon át, ment, ment és ment, csak ez ment. Néha suttyomban, néha durván, néha finoman, néha brutálisan ment, ment, csak ment. De mindig csak egyféleképpen, ahogy a patkány mar a lesből, mert tudja ehhez a tökéletes győzelemhez kellett az is, hogy az ellenfél, hogy mondjam magának…, tehát minden ami kiváló, nagyszerű, valahol… nemes, érti, ne bocsátkozzon eleve semmiféle harcba, ne legyen semmiféle küzdelem, csak az egyik félnek a hirtelen eltűnése. Márpedig a kiválóaknak a nagyszerűeknek a nemeseknek az eltűnése, hogy mára ezek a lesből marással győztesek uralják a földet és nincs egy icike-picike odú sem ahová el lehetne előlük valamit dugni, mert minden az övék ami megszerezhető. Övék az is amiről azt gondoljuk, talán nem érik el, de elérik…, övék ma már az ég…, övék az összes álom…, övék a pillanat, a természet a végtelen csend…, de még a halhatatlanság is az övék. Érti? – Minden, minden örökre elveszett… s az a sok nemes kiváló és nagyszerű, csak állt ott, hogy így fejezzem ki magam, csak állt ezen a ponton és meg kellett, hogy értse és bele kellett hogy törődjön, egy se Isten, se Istenek és ezek a kiválóak, nagyszerűek, és nemesek, már rögtön az elején meg kellett, hogy értsék és bele kellet, hogy törődjenek…, persze képtelenek voltak erre… egyszerűen nem értették a dolgot. Elhinni elhitték, tudomásul venni, tudomásul vették, de nem értették… csak álltak ott értetlenül – bele nem törődve. Tudja még valami… az a vihar az ész felől meg nem világosította őket, akkor viszont már egy csapásra rájöttek, hogy se Isten, se Istenek, akkor már egy csapásra fölfogták, hogy se jó se rossz, akkor már megértették, és fölfogták, ha mind ez így van, akkor talán nincsenek már ők sem. Tudja szerintem ez lehetett az a pillanat amikor azt mondhatjuk, hogy kihunytak, elhamvadtak…., kihunytak és elhamvadtak, mint a tűz amit csak úgy magára hagyott valaki a réten. Az egyik folyamatosan vesztett, a másik folyamatosan győzött, veszteség, győzelem.. veszteség győzelem…. s nekem egy nap itt a szomszédban rá kellett arra jönnöm, rá is jöttem… tévedtem…., szomszéd, óriásit tévedtem, mikor arra gondoltam, hogy itt a földön valóban nem volt és nem is lehetett, semmi féle fordulat, mert higgye el én már tudom, ez a fordulat valóban bekövetkezett.”

Tarr Béla: A torinói ló (2011) - Monológ (ENG subtitle)

peti írta...

Tarr Béla: Nem kopogni kell az ajtón, hanem berúgni












Joszi írta...

Nem erolkodom, mert ertelmetlen, kerdezd meg zsido csaladtagjaidat errol, ha oly szerencses vagy, hogy vannak.Mellekszal, hogy ha mar, miert is kellene kiemelten szeretnie a muszlimokat a zsidoknak, tortenelmi tapasztalataik alapjan?Tan, mert a muzulman, arab lazadas eredmenyekent, kovetelesuket teljesitve , tiltottak meg, illetve 5 evre 75 000 foben maximaltak a bevandorlast palesztinaba, lehetetlenne teve az uldozottek menekuleset, akik valoban a gyilkosaik elol menekultek?

PuPu írta...

Kedves Joszi, ha lehet, arról beszélj, amiről írtam, de egy más helyen szívesen elbeszélgetek veled a történelemről is.
És először talán a saját portánk előtt próbáljunk sepregetni, aztán kísérleteket tehetünk, hogy az angolszászok történelmi bűneit rátoljuk a muszlimokra...
Itt egyébként nem a zsidókról volt szó, hanem egyetlen emberről, akiről én azt vélelmezem, hogy zsidó, de lehet, hogy tévedek.
De ha zsidó, akkor elvárható lenne tőle némi empátia a menekültekkel kapcsolatban, népe történelmi tapasztalataiból kiindulva.
Ennyi a lényeg, a többi meg a te igyekezeted gyümölcse.
:O)))

Joszi írta...

Koszonom a lehet, hogy tevedek-et, , mar csak a nepe van hatra.Ki lenne az o nepe?Az izraeli?A dan zsido?Orosz zsido?Mind?Esetleg, megis a magyar?

PuPu írta...

Ebben az értelemben nincs különbség közöttük, ők mindahányan a Tóra népe - a gázkamrákban sem válogatták szét az áldozatokat.
Izraeli nép nincs, Izrael Államban zsidók élnek, izraeliták, ha úgy tetszik.
Magyarországon meg magyar zsidók és zsidó magyarok.
Nagyon sok gond van a te szövegértéseddel, talán szakemberhez kellene fordulnod.
Persze, ha csak engem akarsz csesztetni, hát ne fékezd magad, szeretem a szorgalmas embereket...
:O)))

Joszi írta...

Biztos vagy benne ,hogy nem a te szovegeddel van baj ezuttal?Szerintem igen, valoban nem volt kulonbseg a gazkamrakban, de nem hiszem, hogy ezzel az osztalyozassal ertenel egyet, mert elotte oriasi kulonbsegek voltak, melyeket csak a leegyszerusito fajelmelet szuntetett meg.sem egy nyelvet nem beszeltek, sem egy kozos kulturajuk nem volt,.