2017. január 16., hétfő

BUZÉRVÖRÖS SAPKA...

Határvadász-jelölteket keresnek, időnként találnak is, aztán akkor kapnak szerencsétlenek egy kéthónapos képzést, melynek végén a miniszterelnök lelkesítő beszédet mond és megdicséri őket, mondván, hogy a bátorságot, mely örökletes és állandó magyar tulajdonság, otthonról hozták.
Orbán lova is magyar ló, mikor nekimegy a falnak azonnal megerősíti a kormányszóvivő, hogy nem vak az, csak bátor!
Ha valaki mondja nekik, valószínűleg hoznak otthonról meleg ruhát, gyógyszert és összecsukható tábori magasfigyelőt is, ellenben az olívzöld tábori fapina nem engedélyezett az állomány számára.
Legutóbb úgy ötszáz harcos masírozott a miniszterelnök előtt, ami igen dicséretes létszám, hiszen az államhatár hossza úgy 2400 kilométer lehet, pontos szám erre nincs, merthogy ott vannak a folyómedrek, megaztán a határvonal cikk-cakkban fut, mint anyós az udvaron...(ne törődj vele kisfiam, hogy miért, te csak adogassad a lőszereket!)
Namármost a harcos ilyen bonyolult időkben párban tevékenykedik, mint a villanyszerelő, van járőrparancsnok meg van járőrtárs, ez utóbbi feladatot láthatják el a fiatalok, mikor rövid időszakokra kiolvadnak...
A határt elvileg csak az Unió határain kellene vadásznunk, merthogy az őrzést már meghaladtuk, Magyarország jobban teljesít.
Illegális migráncs jön, cél az alsó széle közepe, oszt a vadász belemárt egy cserfaágat a vérébe, a kalapja mellé tűzi, eligazítja a család kezét-lábát a terítéken, majd Szent Hubertushoz fohászkodik, küldene már neki végre olyat, amelyiknek a gereznáját nem tépte fel a szögesdrót.

Semjén se őrzi a légteret a libák ellen, amikor lelőtt egyet, vidáman felrikkantva hálát ad az Úrnak, de bármilyen biztos is a keze, a légteret őrizni nem tudja, ezért hát vadássza.
Ő a jelölt a Birodalmi Fővadász címére, melyet majd akkor adományoz neki a Führ Kormányzó Urunk, ha ismét három tenger mossa partjainkat. egyébként pedig már majdnem olyan kövér, mint Hermann Gőring, úgyhogy reá van szabva a dolog, ez percig se kétséges...



Aki nem határvadász, csak vadász, az persze basszamozik, meg emlegeti Minden Kerítések Atyjának durva felmenőjét, mert a drót a vadak csapásait is felszámolja, azok meg éppúgy nem tudnak olvasni, mint az átlag magyar tanuló, így aztán nem tudják, hogy a kerítésnek rohanni tilos és életveszélyes - fenn is akadnak rajta.
Amelyik meg nem, az ugyan teljesítené fajfenntartói kötelezettségeit, de utódai néhány generáció alatt elkorcsosodnak, a vadállomány egy része vele hal élőhelyével - itt élned-halnod kell, ugye.
Ezért tilos erdőt bekeríteni, országot meg nem, még ha be is vitték volt az erdőbe...
Beltenyészet kialakulása az őzeknél sincs jó hatással a vadállományra.
Viszont a határvadásznak vadásznia kell, ha tetszik, ha nem, mert Nagyurunk kiadta a kilövési engedélyt a migráncsra, a sorosokra meg a libsibolsi bagázsra, és már szinte csak neki köszönhető, hogy liberális még - márpersze a az engedélyezett kvótán  felül - Fodor plusz öt fő  - egyáltalán létezik.
Amilyenek ezek, maguktól már rég kipusztultak volna. 

A tervszerű vadgazdálkodás mentette meg őket, pedig már olyan kevesen vannak, hogy elő kellett kotorni Demszkyt is a ládafiából, pedig milyen szép csendesen kuksolt ott már évek óta.
Szerintem elkéstek vele, mert ugyan képességeihez kétség nem férhet, de hol van ő már ma az olyan erejük teljében levő bikákhoz képest, mint Kósa Lajkó vagy Németh Szilárd?
Mit tudna ő átörökíteni?
Egy csóró nyaralót délen talán, de hol van az a kastélyokhoz, kikötőkhöz - csóringer ez, nem bika...



Szóval, szerintem ez a határvadászosdi nem egy jó irány, a fűzöld paroli a buzérvörös szegéllyel jól mutatott anno, amikor még honvéd állt a Hargitán, de most, amikor rendőr áll a Kútvölgyben, már nem annyira autentikus.
Ott szaladgál a sok buzérsapkás a kerítés mentén, a migráncs meg kiröhögi őket, a Nagy Buzerátor meg azon töri a fejét, hogy ha három kerítéssel venné körül az országot, akkor talán biztonságban lenne, jóllehet ez a kerítés éppen annyit ér, mintha körbehugyozná az országot, mint Floki a territóriumát.
Közben persze a migráncs bejön az Unióba Spanyolországon át, és évente egyszer ellátogat Hegyeshalom felől érkezve hozzánk is, röhögni.
Te meg buta civil ne nagyon vigyorogjál, mert lehet, hogy egyetlen migráncs sem lesz többé Magyarországon, de ellenség mindig lesz mert Nagyurunknak állandó mozgásban kell lenni, mint egy megvadult elektronnak, merthogy ez a betegsége egyik jellegzetes szimptómája.
Most éppen te vagy soro(s)n, és ha nem tudod miért, akkor elárulhatom.
Azért, mert vannak még önálló elképzeléseid, gondolataid, melyekkel átléped a Központi Agy által körbekerített határokat.


Ha körülnézel és buzérvörös szegélyt látsz a fűzöld parolin, kezdhetsz gyanakodni - megjött a vadász.
És ha nem tartasz a kezedben puskát, akkor - nagy valószínűséggel - te vagy a nyúl.
Nanehogymár te vidd a puskát!



:O)))

7 megjegyzés:

Kerekes Zs írta...


Pupu, a Most mit mondjak kezdetű mondatot nagyon ki kellene törölni.. és a gondolatot is..

PuPu írta...

Lehet igazad van, habár éppen meg tudnám magyarázni...
:)

anteus írta...

Két jó szó jutott eszembe:
- buzéráns
- hitsoros
:-)

Promenad írta...

A seprős hadosztály !
Ez egy vicc.
Csak valahogy nincs kedvem nevetni...

Geza írta...

Kicsit bele google-oztam, hogy van-e ilyen szo, hogy "hatarvadasz" az angolban. Nincs. A kisse idiota http://funbit.hu/fordito/h/1622/en/ a "limit hunting" kifejezest talaltam, amely kellemes mosolyra ingereli az embert. Megint csak az a keerdees, hogy hogyan birjuk elviselni egy olyan rendszert, amely olyan siman nyom be gusztustalan kifejezeseket az emberek agyaaba, mint a "hatarvadasz". A szoo implikacioja nyilvanvalo, es senki sem tiltakozik ellene. Persze miert is tenne? Mert hogy az ellenseeg hatarainkon torteno beturemkedeseet a magyar poogaar krvara nem szereti, ees taamogatja annak minden eszkozzel torteno megakadalyozasaat. De hogy a "vadasz" szoresz eredeti tartalmaval sincs tisztaba, az maar suulyos. Eerdekes lesz olvasni uugy 2100 korul, hogy mennyire ostobaan veszelyes neepek eltek a szazad elejen .hu-n.

Koterba írta...

Sajnos volt olyan hogy határvadász. Nem ez a hülye idióta rendszer(meg a vezére) találta ki, hanem a Horthy rendszer és annak ellentengernagya fehér-lovon belovagolva lázadó Budapestre. Nomármost ez a határvadász meghatározás mint alakulat anno a Horthy kormányzó úr őfőméltósága honvédségének a határőrzési alakulata feladatát látta el. Őket hívták határvadászoknak. Ebből következik, hogy a várba beköltöző csüngőhasú nem saját kútfőből merítette ezt a kiváló megnevezést. Viszont a világ legostobább meghatározását miszerint "katasztrófavédők", azt már igen. Ebből kifolyólag már többször javasoltam, hogy kiváló terrorelhárítókat már mér nem nevezik terrorvédőknek a "katasztrófavédők" mintájára. Megtehetnék, mert ennyire hülye országot nem csak Európa szerte, hanem világszerte nem lehet találni. Múltkor bent voltam a "katasztrófavédelem" központjában és kértem, védjék már meg azt a qrva kéményemet, mert katasztrofális állapotban van. Hát ők azt mondták: Ők nem védenek meg semmilyen kéményemet, sőt, még a leégett házamat sem akarták megvédeni. Ha meg valami bajom van, akkor forduljak a terrorvédőkhöz, akarom mondani terrorelhárítókhoz. Így hát ki lettem zsuppolva a katasztrófamegvédőktől. Most akkor micsináljak'? Ki fog engem megvédeni? Csak nem a Hajdú tábornok urasága? He? Konklúzió: Hülye ország, hülye nép, még-hülyébb vezetés. Hu. Uff én beszéltem.

1970 írta...

Kedves Koterba!

Csak annyi kiegészítés, hogy a főméltóságú lovastengerész altengernagy volt, nem vitte az ellentengernagyi rangig...