2017. január 30., hétfő

FÜTYÜLŐK

Budapestre jön Putyin, valószínűleg vannak olyan fontos kérdések, melyek megérik neki azt a párezer liter kerozint, melyet az orosz elnöki gép elfüstöl Moszkvától Budapestig.
Aki kicsit is foglalkozik a politikával az tudja, hogy kinek miért éri meg ez a látogatás.


Az orosz elnöknek azért, mert Oroszországnak a mai világpolitikai helyzetben nem érdeke egy erős Európa, egy jelenleginél koncentráltabb politikai/katonai erő sem, míg a gazdasági kapcsolatok ellen nincs kifogása, hiszen egyik legnagyobb vevőjéről van szó.
Európa amikor szükséges, mindig megköti a maga kompromisszumait Moszkvával, de ettől még nagy hangon handabandázik ellene, ezt Moszva csendes rezignáltsággal veszi tudomásul, mint paraszt az esőt: hadd essen.
Viszont arra odafigyel, hogy a számára kedvező helyzet ne változzon, ezért hát ha talál kis rést az európai egység falán, hát gyorsan belenyomja a pajszert és tágítgatja azt.
Az egyik ilyen rés neve Magyarország, melynek diktátorocskája saját anyagi érdekeit ugyan felismeri, de a világ fejlődésének XXI. századi tendenciáját Marx már 1848-ban sokkal jobban felbecsülte, mint Orbán, a maga XIX, századi elképzeléseivel.
Kiskakas a szemétdombon, még csak azt se mondhatjuk, hogy a saját szemétdombján, hiszen ebben az országban már semmi nem az övé, ami fontos, vagy lényeges.
Ezt a helyzetet használja ki Putyin és az orosz külpolitika, és szerintem ezen röhigcsélnek hazánkba tartva a Putyint kísérő diplomaták, már, akiknek van humorérzékük.



Orbánnak viszont szüksége van erre a látogatásra, mert ez a beteg ember Európában valaki szeretne lenni, és azt hiszi, ez a látogatás megemeli személyiségét, növeli politikai súlyát és esélyt ad neki hogy előreléphessen a kis európai akarnok szerepéből az európai tényező pozíciójába.
Téved, mert az előadáson, melyben főszereplő, de legalábbis az egyik jelentős szereplő szeretne lenni, neki a tienharmadik alabárdos szerepét osztották, és hiába masírozik át esetenként a színpadon a tizenegyedik, tizenkettedik és tizennegyedik alabárdos társaságában döngő léptekkel, a hőstenor szerepét továbbra sem rá osztják.
Mit tegyünk, rosszkor, rossz helyre született, talán, ha Münchenben, Párizsban születik még lenne esélye, de ebben a helyzetben és az ő nagyonrettenetes állapotában Európa vezető politikusa akkor lesz majd, mikor a sült liba Főnixként felreppen a tepsiből, és vidám gágogással Kanada felé indul.
Ne gondolja senki, hogy arról, amiről mi vidám röhigcséléssel poénkodunk, a nyugati politikusok nem rendelkeznek pontos információkkal, beleértve a beteg állapotát, a kórképet, a terápiát és a beteg életkilátásait is, és nem ennek megfelelően kezelnék törekvéseit is.
Neki viszont mentálisan is roppant fontos, hogy a "nagy emberek" partnerként kezeljék, ezért mindent meg is tesz, többek között sunyin ki-kikacsintgat az európai szövetségi rendszerből.



És akkor itt van még a magyar ellenzék, amelyiknek egy része úgy csinál, mintha nem jelentene semmit, hogy a világ egyik legerősebb katonai hatalmának vezetője, nemmellesleg a Magyarországra vezető gáz és olajvezeték csapjának kezelőjének gépe száll le Lisztferihegyen.
Másik része meg úgy, mintha focimeccsen lenne - nem is hiszem, hogy a kezdeményezés nem a magyar labdarúgás világából indult: fütyülni kell a Kossuth tér sarkán, mert az valami oknál fogva jó.

Gyermekkoromban erre mondták némi pejoratív éllel, hogy fütyülni minden paraszt tud, ami igaz is, habár nem mindenki tud vetni-aratni a fütyörészők közül...
Gyermeteg dolog.
Putyin egy nagyhatalom vezetője, országához ezer szálon kapcsolódik a magyar gazdaság, a magyar lakosság energiaellátása, emellett ezidáig még nem küldött csapatokat ellenünk sem, jóllehet a Honvédség elleni harcnál egy nagyobb hadgyakorlat arrafelé magasabb kockázatot hord magában.
Tulajdonképpen mit akarnak ezek a bánatos fütyülők?
Ha bajunk van Oroszországgal, hát egy ilyen látogatás a legjobb alkalom arra, hogy elmondjuk nekik, ha meg nincs bajunk, akkor mosolyogjunk, mint parasztkislány az angolvécén, és érezzük megtisztelve magunkat, hogy egy világhatalom vezetője megtisztelt bennünket látogatásával.
Mondjuk a fütyik számára az akciózás azért kell, mert különben a kutya se tudná, hogy vannak, így meg legalább ha visszamennek a törzskocsmájukba, veregethetik egymás vállát.



Putyin vendég.
Daliásabb időkben a vendégnek megadták a kötelező tiszteletet, az asztalnál a főhelyre ültették, a legfinomabb falatokat neki szolgálták fel, tisztelettudóan beszélgettek vele, és ha valamelyik gyerek tiszteletlenségre vetemedett, hát úgy vágták pofon, hogy a takony menetet vágott a nyakára.
A magyar nép valaha vendégszerető nép volt, ennek ugyan már alig vannak maradványai, de végérvényesen elbunkósodni talán felesleges.

Főleg, ha a bunkóskodás is csak pótcselekvésekben merül ki.

Néha nehéz büszkének lenni arra, hogy az ember magyar...


:O)))

59 megjegyzés:

Geza írta...

A jelenlegi allas tetszik vs nem tetszik 1:1 (@ Tues., 12:10, 2017). Az egyik een voltam. A megoldaas gondolom nem tuul bonyolult, de azert talaan (megertve, tiszteletben tartva es nem firtatva kotodesed indokait az orosz lenyegiseeghez) neehany dolgot megjegyzek.

a) Oroszorszaagban diktatura van, es a diktator neve Putyin
b) Magyarorszagban diktatura/szemi-fasizmus van, es a diktator neve Orbaan
b1) az USA-ban is joo iranyban haladnak, de egyelore az a fszmiska nem jon ide (azt maar nehezen lehetne biirni
futyulovel)
c) Een, Te es Mindenki, szabad ember. Ennek megfeleloen JOGAABAN all (soot bizonyos helyzetekben KOTELESSEGE)
kifejezni velemenyeet
d) Mussolini Olaszorszaagaaban egy Nagyhatalom diktatoranak latogataasa gondolom mai szemmel kifutyulendoo.
Akkor ez miert nem?
e) Eleeg neheez dolog fizikailag is hangot adni a velemenynek. Proobalja meg mindenki legalabb egyszer az eleteeben.
Akkor majd raajon, hogy mi az az osztalyharc.

Unknown írta...


Tipikua "..egyet a mamának ...egyet a papának.." poszt....

egy jó helyzetelemzés után...nekiállsz rugdalni JPéter-éket.. / meg sem merem kérdezni : TE MIT CSINÁLSZ EZ ÜGYBEN?? otthon ülsz a fotelban a tv. elött..és sörözöl :(( /

igenis jó ötlet kavicsnak lenni a hatalom cipőjében !!
/ a mai ellenzék többi része -féltve a koncot..kussol.../

miért nem foglalkozol azzal a ténnyel, hogyaszongya :


A MAGYAROK - egyik - LEGNAGYOBB BARÁTJÁNAK JÖTTEKOR MIÉRT RENDELNEK EL - gyakorlatilag - kijárási tilalmat ???

hogy kapcsolódjon hozzád : ...az ominózus magyaros vendégszeretet sem úgy nyilvánul meg, hogy a vendég érkezésekor az utca többi lakóját - gyakorlatilag - bezárjuk a házukba.....

szerényre sikeredett próbálkozásod - változatlanul - NEM MENT FEL az írástudók FELELŐSSÉGE - a kialakult helyzet miatt - alól...

PuPu írta...

Gézám, ha elmagyaráznád a magyar lénysgisévet, talán jobban érteném az oroszt is.
Titkom ezzel kapcsolatban nincs, kedvelem az oroszokat, és nevetségesnek tartom a russzofóbiát is.
1.Nem tudom, Oroszország mrnnyivel diktatúrább, mint az USA,vagy Franciaország,de biztosan kifejted,meg azt is, hogy mi közünk hozzå, ha Ivánnak láthatólag megfelel...
Mussolini fasizmusa nem vethető össze Oroszországgal, Oroszország csak Oroszországgal vethető össze.
Este folytathatjuk, ha gondolod...

PuPu írta...

Mindenesetre a csatornafedeleket nem hegesztették le, mint Bush látogatásakor...

PuPu írta...

Mindenesetre a csatornafedeleket nem hegesztették le, mint Bush látogatásakor...

Kerekes Zs írta...

Tudod Pupu, azt gondolom, hogy akkor lesz szép a világ, amikor sikerül mindenkinek megértenie, hogy hazánk a Föld, és az ember nem születik semmilyen vallásúnak és semmilyen nemzetiségűnek, csak homo sapiensnek születik, és ha szerencséje van, még ember is lehet belőle. :)
Biztos idéztem már, de nem lehet sajnos elégszer:
„az emberség nem forma, két karral, két lábbal, egy törzzsel, egy fejjel. Az emberség egy eszme, cselekvési mód, valami, ami mozog és gondolkodik, bármilyen is a formája: béka zuzmó, vagy tűzgömb.”

Cereus írta...


PuPu ! Te vagy a hibás !

1. Nem kellett volna a diktátort meghívnod !
2. Ha már meghívtad, miért rendeltél el kijárási tilalmat !
3. Abban sincs igazad, hogy van magyaros vendégszeretet ! (fütyülő van)
4. Ha már az "eltévelyedett" a legjobb barátjának tekinti akkor Neked is a fütyürészők
közt lenne a helyed !
5. Abban is hibás vagy, hogy Szegedre viszont nem rendelted oda ezt a tiltakozó csapatot !
Pedig ott lehetett volna, mert nem volt tilalom.

Mindezek után mégis igent nyomtam.

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Most szombaton megint apukámnál voltam, mert "láthatás" volt.
Már nem Dzsennifer néni jött értem, mert ő elment a katasztrófavédelemhez dolgozni. Alina néni az új házvezető.
Mikor megérkeztünk, már rengeteg terepjáró állt a villa előtt. Bent, pedig voltak vagy ötvenen.
Mindenki kezében pohár volt és nagyon jó kedvűek voltak.
Az egyik asztalon találtam egy kártyát, amire az volt nyomtatva, hogy Meghívó! Szeretettel meghívunk évköszöntő esténkre. Nyakkendő viselete nem kötelező!
Aláírás: Emberi Erőforrás Minisztérium Levegő Főosztály, Szálló Por munkacsoportja.
Megint ott volt "Zoltán bátyám" a miniszter, megint megáldott és megint görcsbe állt tőle a gyomrom.
Ő a többiekkel ellentétben nem konyakot ivott, hanem sört.
Aztán egy idő után kezdett kijárni a vécére, majd egyre sűrűbben tette ezt.
Valaki egyszer csak megjegyezte, hogy - prosztata... - mire más azt mondta: - á, pisa teszt, - és ezen rettentő jól nevettek. - Egy szót sem értettem az egészből!

Másnap mikor Alina néniék vittek haza, egész úton morgolódott, hogy ő ezt nem csinálja, mert az egész villa össze van hányva, ide nem házvezetőnő kell, hanem egyenesen a katasztrófa védelem.
Hát ennyi történt Pupu bácsi. Kezicsókolom: öcsike

nemóvatos írta...

A TV-ben mintha mutatták volna csatornafedelek lehegesztését, de nem ez a bajom az írással hanem az, hogy az ország vendégeként tételezi Putyint, ami egy jó indulatú terelés.
Maga az aktus, a meghívó személye és a vizit körüli felhajtás érdemel elsősorban füttyöt, amit vezényelt módon, célzottan (nem folyamatosan) kellene kivitelezni.
Ha a vendég is kap belőle az járulékos veszteség és írja a meghívó számlájára.

Névtelen írta...

neveletlen


'Mindenesetre a csatornafedeleket nem hegesztették le, mint Bush látogatásakor...'

Ezzel szemben az igazság az...

http://magyaridok.hu/belfold/szigoru-titok-hogyan-vedik-putyint-1369477/

'Ezt a járművet felrobbantani sem egyszerű, ráadásul ezt a kockázatot azzal is minimalizálják, hogy a tervezett útvonalakon lehegesztenek minden aknafedelet, miután a közműcsatornákat tűzszerészek átvizsgálták.'

ornagy 50 írta...

öcsike
Civilezés nem is vóót?!?!
Áhh semmi sem lehet tökéletes!:(((

góbé írta...


Üdv Geza !

Az általánostól eltérően nagyon nem tudok most veled egyetérteni. Innen nézve borzasztóan sántit a diktátoros párhuzamod. Hitler és Mussolini a versaille-i béékediktátum akár agressziv revidiálása okán találkoztak s egyeztek meg, Európa kárára. Két, sértett nemzet fiai ugyan miért fügyültek volna...

Azért is aggályos e párhuzam, mert sem Oroszország, mi meg főleg, nem léptünk föl más országok integritását veszélyeztető agresszorként, ahogy azt a központi hatalmak tették.

Elsőre visszadobhatnád a labdát, hogy akkor mi történt a Krimben, Ukrajnában, de ennek megértéséhez vissza kell menni 1988-ig, Gorbacsovig.

Ő azzal a feltétellel vonta ki a szovjet haderőt K-Európából, hogy a NATO nem terjeszkedik tovább Oroszország és Ny-Európa között, ez országok által, egyfajta semleges övezet létesül.

Jelcin anno, szemet hunyt ennek megszegése után, igy velünk együtt mindenki NATO tag lett, majd elkövetkezett az ukrajnai, krimi konfliktus, mely az USA nélkül nem valósulhatott volna meg.

Botor és elvakult az, aki ennek utána szemére hányja Oroszországnak hogy önmagát védendő, némileg visszatolni igyekszik a NATO terjeszkedését.

Tegyük hozzá az USA által fakasztott Arab Tavasz eredményeit: - É-Afrika és a Közel-Kelet országaiban gyakorlatilag anarchia van, Izrael meg ráadásul olajat önt a tüzre. Nincs kivel tárgyalni, egyeztetni, megegyezni, hiszen azokat a vezetőket akik a saját hagyományaik szerint valamelyest képesek voltak rendet tartani a térségben, a szijájéék likvidálták, a menekültválságot meg szerintük a zoroszok gerjesztik! Nocsak...

Kishazánkra visszatérve, a függykoncetrnek egyetlen értelmét látom: Putyin szembesüljün azzal, hogy a kotonbólkipattant pincsije nem igazán ura a saját helyzetének a saját szemétdombján...

Ugyanakkor kérdem, aki majdan kifügyüli Putyint, bevállalja-e Trump kifütyülését is, mer' amint látható, ő sokkal nagyobb léptékben, az évszázados elődökhöz képest sokkal nagyobbat, durvábbat durrantott bele a közepébe...

Promenad írta...

Pupu !
Bizony leheggesztették azokat,mint annak a rendje !
Kár lenne bagatellizálni orbán veszélyérzetét,még akkor is,ha Szegeden hősiesen kijelentette,hogy ő aztán senkitől és semmitől nem fél.
Nem a fenét,még a saját árnyékától is !
Ezért kellett a tüntetni szándékozókat kiszorítani-kis tulzással-Budapest közigazgatási határáig.

Geza írta...

Kedves gobe/PuPu,

Hasonlo gondolatmenet alapajaan hiszitek, hogy nekem (elsosorban) azert van bajom a Putyinnal, mert ide-oda annektaal bizonyos teruleteket (persze ez sem franko), de ennel fontosabb (ees az annektaalaas emiatt mehet olyan gordulekenyen), hogy antidemokratikus rendszert tart eletben es az ellenfeleivel kegyetlenul leszamol. Az meg hogy az EU szeteseeseen oe nem kulonosebben pityereg, az nyilvaanvaloo. De a magyarorszagi latogataassal meeg csak nem is ez a legnagyobb probleema. Itt a pocsike kap tovabbi nemzetkozi visszhangot es igy tovabb erosodik ez a kibszott rendszer. Mindketto nagy despota, ees haat nekem meg hanyingerem van mindkettootool.

Hogy az eekezetneelkuliseeggel ne haaboritsalak sokaaig Benneteket, csak roviden reflektaalok a tobbi felveteesre.

* Musszolini/Hitler: az elejeen mindenki happy, csak amikor veszteesre all az ugy, akkor kezdenek az emberek feleszmeelni (Musszolinit felakasztottak, Hitler meg egy olyan Nemetorszaagot hagyott haatra, amelynek 30-50 eveebe telt, hogy leraaza magarol a 2. vilaaghaaboru szeegyeneet -- egyszerubb lett volna futyulni)

* Igen ha a fszfej Trump jonne tovaab legalizalni a fszfej Orbaant, akkor is kimennek futyulni [vagy nem, de ez elsosorban az idojaraastool fugg]

* Arab tavasz: nem tudom, hogy pontosan hogy jon ez ide (ala goobee), de a lehetoseget joora is fel lehetett volna hasznaalni, meg el is lehetett cseszni. Ez maar a resztvevokon mulik [ld. a 90-ben jott szabadsaag totaal elkuraasaat 2010-ben mo-n]

* Orosz/magyar/stb "lenyegiseeg": egyszeruen arra utaltam (ld. PuPu keerdeeseet), hogy az ember bizonyos eletperiodusaiban talalkozhat olyan kulturakkal, amelyek valahogy meghataarozoak lehetnek tovaabi gondolkodaasaara. Ha ez relative fiatalon kovetkezik be, akkor nagy a valoszinuseege, hogy ez veegleg kihat az egyeen gondolkodaasaara.

* Franciaorszaag, Neemetorszaag, San Francisco, Boston, New York, CNN, BBC, Zurich, Beecs, Kanada, … NEM DIKTATORIKUS (kedves PuPu)

* VISZONT: Trump AZ (Trump nem egy vaaros AriZonaaban, hanem az elso diktaator az USA-ban)

Villon írta...

Nalam most esett le a tantusz, miszerint az oroszoknak jo Putyin, legyenek vele boldogok. "Szerintem" az oroszoknak legalabb annyira jo Pulyin, mint nekunk jo Orban.
Felreertes elkerulese vegett szerintem is az orosz atlagember joszivu es szegitokesz.
Ez viszont nem valtoztatja meg a tenyt, amikor egy kisstilu, vagy "tehetseges" diktator a nep rovasara a sajat pecsenyjet sutogeti.Azon aztan sokaig es sokfelekeppen lehetne vitatkozni, hogy ott es itt ez az allapot hogyan allhatott elo. A jobb megertes erdekeben javaslom elolvasni Szerb Antal- A vilagirodalom tortenete, 616.oldal a bekezdes pedig ugy kezdodik, hogy Korbacs.

Névtelen írta...

Ez mindent visz...
"Nem tudom, Oroszország mennyivel diktatúrább, mint az USA,vagy Franciaország,"

PuPu írta...

Villonnak
Rosszul gondolod.
Egy Gorbacsov, egy Jelcin után ő maga a megváltó.
Oroszország ismét nagy és erős...
És ne feledd, minden nép másként viszonyul a vezetőihez, mi például a középkor feudalizmusát preferáljuk, Irak az erős törzsi vezetőt, Oroszországban a cár hatalmának van meg a kultusza, és hiába próbálod te az angolszász parlamentáris demokráciát exportálni, úgy jársz csak vele, mint Che a forradalom exportjával Bolíviában.

Vagy talán olyan sikeresnek tartod az Amerika által megrendezett Arab Tavaszt?
Naugye...
:)

Névtelen írta...

Nekem nagyon nem tetszik amikor egyesek játsszák a mindentudót tudni vélik hogyan vélekednek az orosz emberek.

PuPu írta...

Kedves Géza!
Majdcsak kiderül, hogy mi a bajod Putyinnal, de ez az ide-oda annektálás sántít.
Ha azt mondod, hogy Koszovó helyzetének alakítása rendben volt, akkor rendben kell legyen a szinte tisztán orosz lakosságú Krím helyzetének rendezése, ugyanolyan eszközökkel.
Az nem megy, hogy amit szabad volt megtennie Amerikának Kuba esetében, az tilos az oroszoknak, mert csak, ha van ereje hozzá, mindazt megteheti, amit Amerika.
És van ereje, meg is fogja tenni, és még az erkölcsi igazság is az övé - nem ő próbálja katonailag beszorítani Amerikát, hanem fordítva...
Hogy leszámol ellenfeleivel?
Gondolom itt azokra az oligarchákra gondoltál, akik szembefordultak vele és megkérdőjelezték a hatalmát, mely egyébként a legitim hatalom Oroszországban.
Hogy ez látványnak ronda?
Az hát, de a politika nem szépségverseny, a hatalom meg hatalom, és kár is ezen szépelegni.
Nálunk is ez a helyzet, és Amerikában csak azért nem, mert ott az oligarchák ott ülnek a kongresszusban, és ha valaki szembefordul velük, annak nagyon keményen visszavágnak.
Amerikában az oligarcháknak van elnökük, a friss demokráciákban az elnökömnek vannak oligarcháik, és a viselkedést ez határozza meg.
A posztban pontosan leírtam, hogy ennél a látogatásnál kinek mi az érdeke, és nem a te magas erkölcseid fognak ezen változtatni, hanem az, ha változnak az érdekek.
Hitlernek, Mussolininek, Trumpnak, Putyinnak, Orbánnak fütyülhetsz te, amennyit csak akarsz - pótcselekvés.
A nép hülyítése, szelep, mellyel a hatalom leengedi a túlnyomást.ű
Trump meg azt csinál, amit akar, Orbánt elhajtani csak te tudod, már persze, ha süt a nap és nem sajog a térded.
Az arab tavasz nem lehetőség volt, hanem melléfogás, csakúgy, mint Ukrajna, Grúzia, stb.
Ha egy mozgalom nem belülről fakad, hanem a CIA és az angol titkosszolgálatok, a franciák etetgetik, abból akkor ez lesz - megszületik az ISIS, aztán lehet töketlenkedni, hogy mit kezdjenek a kis szörnyszülöttel.
A világ egy fikarcnyival sem lett jobb Szaddam, Kadhafi, stb. halála óta, csak tízezrek haltak meg és a világ biztonsága gyakorlatilag odalett.
Ha arra gondoltál, nem álltam őrt pionyírként Lenin mauzóleumánál, nincs orosz rokonom, egyszerűen kedvelem őket, nagy népnek tartom, nagy lélekkel.
Ha pedig Trump diktatórikus, akkor Amerika, a CNN, Boston, NY, stb is az.
A diktatúra nem attól diktatúra, hogy derékig állsz a vérben, hanem attól, hogy elveszik tőled a döntés lehetőségét országod ügyeiben.
Gézám, az előítéletesség nem szép dolog, próbáld úgy is végiggondolni ezt a dolgot, mintha Géza Gézovics lennél.
Meg fox lepődni...

:O)))


PuPu írta...

Csatornafedeleseknek.
Naugye!
Hát akkor ne követeljétek, hogy ne kapja meg Putyin azt a védelmet, mely a világ egyik legjobban veszélyeztetett vezetőjeként megilleti!
:O)))

PuPu írta...

sperlabélának:
Még mielőtt úgy elhülyülnél, mint abramovics, megelőző jelleggel közlöm, hogy nem a lájkra hajtok.
A blogot olyan műfajnak gondolom, melyben egy magánember - nem profi újságíró, aki ebből akarja megkeresni a vajra a baracklekvárt - megírja a véleményét a világ aktuális vagy kevésbé aktuális dolgairól, aki akarja elolvassa, aki nem az átugorja, oszt jónapot.
Előre szólok, ha nem a témához kapcsolódik a kommented, hanem a személyemhez, előbb-utóbb kellemetlen leszek, ami egyikünknek se hiányzik.
Nemmellesleg nem szeretem a sört, inkább boros vagyok, de leginkább whiskys, és ha Putyin látogatása alatt ülök a fotelben és iszom kedvenc italom (on the rocks), és elnézegetem Juhász füvészt legújabb, szokás szerint semmiféle eredményt nem hozó akciózgatása közben, hát a lehető legértelmesebben viszonyulok a dolgokhoz.
Emellett ezidáig írtam úgy kétezer posztot, mellyel azoknak próbáltam segíteni, akik el-eltévednek a politika útvesztőjében, úgyhogy olvasgasd te is szorgalmasan a PuPu összest, az archívum a jobb oldali hasábban található, hátha találsz értelmesebb dolgokat is benne a fütyörészésnél, bár ez nem biztos.
:O)))


Villon írta...

Pupunak.

"Angolszasz parlamentaris demokracia".
Messze tulmutat az itteni lehetosegeken, hogy egy un. demokraciaba mennyi aljassag fer bele azok ellen akik abban a "demokraciaban" elnek. Nem vagyok amerika imado, szerintem politikaban egyik fel sem angyal.".Nem tudom, Oroszország mennyivel diktatúrább, mint az USA,vagy Franciaország-nos evvel a megallapitasoddal ugy 99%-ban egyetertek, Mindossze az irrital, hogyha Putin az egyik leggazdagabb orosz, akkor az elhivatottsaga finoman megkerdojelezheto. Tovabbmenve nem vagyok hive a minden aron valo konfrontacionak. Tessek mondani,ha, ha (haha) a Natoval
az oroszok folytattak volna a parbeszedet, nem jart volna mindenki jobban?

Névtelen írta...

teve!

te egy igazi hülye vagy, sőt mostmár gyökér is!

szállj magadba te féreg!
egy gyökeret idézek:
.
az előítéletesség nem szép dolog, próbáld úgy is végiggondolni ezt a dolgot
.
kitörölheted, bármikor visszateszem te kretén!

PuPu írta...

Villonnak.
Hát nem tudom, ha a szomszédod minden reggel a küszöbödre szarik, majd bekopogtat hozzád papírért, te szeretnél-e vele párbeszédet folytatni?
A kapitalizmusban pedig a politikusok is kapitalisták, a szentek általában kommunisták, ha érted, mire gondolok...
:O))))

PuPu írta...

Férges Névtelennek:
Mi fáj, pici bogár!
Akarsz róla beszélni?

:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

A fenti kommentek némelyike is jelzi, hogy eszméletlen kavar van a fejekben.
Putyin egy nagyhatalom vezetője, egész más szerepet tölt be, mint a mi pszichopata majmunk. Nem lehet ezt a két ember összehasonlítani, aki ezt teszi nagy hibát követ el.
A magyar történelem azon korszakai voltak mindig sikeresek, amikor a helyünket, szerepünket reálisan értékelve jelentünk meg a világban. Amikor a vezetőink elkezdtek hepciáskodni, hazánk súlyát, jelentőségét túlértékelni (persze ennek révén felnagyítva saját maguk jelentőségét, mert számukra azért ez volt a lényeg), az mindig bajba sodorta az országot.
Putyin egy világhatalom vezetője, akinek világpolitikai szinten van szerepe, ovi viszont csak egy egoista, pszichésen sérült kobold.

1970 írta...

"[ld. a 90-ben jott szabadsaag totaal elkuraasaat 2010-ben mo-n] "

Kedves Géza!

Ön szerint a "szabadságot, ami 90-ban jött" (sic!) 2010-ben "kúrták el"???
Ezt Ön komolyan el is hiszi?

Cereus írta...

Névtelen !

Olvastam már ennél tárgyilagosabb, személyeskedéstől kevésbé fűtött hozzászólásodat is
ezen a blogon.
Mi itt vendégek vagyunk. A vendégnek pedig jogai vannak. Igazad van mindaddig, amíg
nem piszkítunk a terített asztalára.

Tisztelj meg avval, hogy leírod véleményedet Orbán öntömjénezéséről, ami öt perceként
zúdul ránk, már nem csak a televízióból, de az internetről is. Mármint
"erősödünk, jobban élünk mint a nyugatiak, és hogy milyen jó nekünk." NEKTEK !!!

Geza írta...

Rendben, kedves 1970, nem 1990-ben jott el a szabadsaag, hanem maar sokkal elobb. Milyen joo volt olvasni a sorok kozott, fellelni osszetartozasunk forrassat (az elejtett rendszer-kritikus viccek eedes iizeet), orulni/lelkesedni (ees egy kicsit megborzongani), ha Kaadaar rankkacsintott es huuhaazni, ha valamelyik faszi ott fenn kezdett volna egy kicsit lazitani, valamilyen uj gazdasaagi mechanizmusnak nevezett emberarcuval. Jah, ees igen, milyen joo volt baamulni azokat a keepeket, ahol az emberek szeep nagy bevasaarlokozpontokban tologatjaak azokat a szeep nagy bevaasaarlokocsiaikat! Igen emleekszem a szabadsaag boldog eerzeeseere!

Na ja, ennyi gyonyoru szabad gondolat utaan semmikeeppen sem illik indisztingvaltan osszemosni egy "nagyhatalom" meg egy "kishatalom" diktaatoraat. Szegeeny mindkettojuknek kijaar a sok bajbool ees borzalmasan igyekeznek, hogy helyreallitsaak a kisse kibillent feekeket, de haat ilyen borzalmas futyulees kozben ez eleeg neheezen megy.

Unknown írta...



bírod írni :...".. hanem a személyemhez, előbb-utóbb kellemetlen leszek, ami egyikünknek se hiányzik...."


igazi komcsi reakció:((

tudod mit ? : pár év figyelemmel kísérés után : le vagy te szarva a blogoddal együtt :((

1970 írta...

Kedves Géza!

Véletlenül sem kívántam a 26 év alatt bemagolt, berögződött és begyepesedett társadalom- és történelemképében megingatni. Kicsit ugyan megmosolyogtatóak ezek az üres frázisok (Fodor Gábortól szoktam ilyesmiket hallani), de végül is ha Ön így látja, lelke rajta.

Szerintem a magyar történelem (különösen a 20. századi) azért komplexebb és összetettebb az Ön által itt leírt sablonoknál. Nem gondolom, hogy 1990-ben "derült volna ki az ég" (sőt, sok tekintetben akkor borult be!), azt meg pláne nem, hogy az időszámítás akkor kezdődött volna.

Arra viszont nem reagált (és ez is sokatmondó) amit annak kapcsán írtam, hogy "2010-ben kúrták el a szabadságot". Azt hiszem, hogy arról a rendszerről, ami itt 1990-ben létrejött mindent elmond az, hogy következményeként került hatalomra OV. És szerintem, ennél negatívabb módon azt a rendszert nem is lehetne minősíteni... (vagyis: a szabadságot nem 2010-ben "kúrták el").

Geza írta...

Az a nagy helyzet, kedves 1970 (egyeebkent az ev kitunoo volt - kaar, hogy akkor bomlott fel a Beatles), hogy az 1990 elotti nyalcsorgaas ees acsingoozaas a nyugati eletforma irant nem egy "begyoposodott tarsadalomszemleleti maradvaany", hanem teeny, kerdezze meg csak a szuleit (vagy esetleg eroltesse meg az emlekezeteet). A helyzet 1990-ben olyan volt, amikor egy kamasz/felnoott/oreg maganyos abraandozaasai valora valnak, es vegul megkapja az ahitott holgyet/ferfit, de nem tud mit kezdeni vele, mert zavarja, hogy ritkaan mos fogat. Erre 26 eev nem teljesen felhotlen eggyuttlete utaan a az oreg megint elkezd abraandozni, de most maar tenyleg nem tud mit csinalni, mert elhalasztotta azt a pontot (2010-et), amikor raa lehetett volna szoktatni a paarjaat a helyes szaajhigeniaara. Igy csak a tovabbi [zavarodott es ceeltalan] nyaalcsorgataas marad, fooleg, hogy 2/3 resze az oregnek maar teljesen lebeenult.

PuPu írta...

Béla, hol itt a komcsi reakció?
Én írtam egy posztot, erre te minősítgetni kezdtél engem, mire is felhívtam a figyelmedet - még mindig barátságosan a személyeskedésed esetleges következményeire.
Szerintem ez így korrekt, nemmellesleg nálam a komcsi nem is szitokszó, hanem olyan embert jelöl, aki a társadalmi tulajdonon alapuló társadalmi rendszer és a javak igazságos elosztásának híve.
De azért bánatos leszek, ha világgá mész, talán érdemes lenne eltöprengened azon, hogy úgy is lehet beszélgetni, hogy a tárgyról értekezel,nem a szerzőről, aki egyébként továbbra is igaz barátsággal gondol rád!
:O))))

Névtelen írta...

ezek szerint akkor itt tilos minősíteni, vagy kritizálni a poszt szerzőjét?
ő a tökéletes ember?
megkérdőjelezhetetlen az írása?
csak egyetérteni lehet?
miféle hely ez?
most szerettem volna ide írni, de így nem látom értelmét.
jézus krisztus

1970 írta...

Kedves Géza!

Ismétlem: nem kívánom megingatni abban az idealista hitében, hogy itt 1990-ben "kelt fel a nap". Pusztán arra kívántam rámutatni, hogy lehet itt még egy ideig etetni az embereket azzal a dumával, hogy "milyen sz.r volt itt minden 1990 előtt", meg "az emberek a nyálukat csorgatták a nyugati életforma iránt" (jelzem, ennek azért igen komoly múltja van a magyar történelemben, ráadásul éppen nem az elmúlt 26 év vitt közelebb az "áhított nyugati életformához", sőt...), de most azért már valamit produkálnia is kellene annak a rendszernek, amely a magyar társadalomnak egyelőre csak OV-t és maffia társaságát tudta nyújtani.
Talán azon is el kellene végre gondolkodni, hogy ez a szerencsétlen rendszer miért jutott ide, és mi az oka annak, hogy egyetlen "teljesítményük"(26 év után!!!!!) a Kádár-korszak folyamatos szidalmazásában merül ki.

PuPu írta...

Uram Jézus, te, aki mindent látsz és értesz, hallgasd meg legalázatosabb szolgád méltatlan magyarázkodását!
Tudom, nem mentség, de én annak idején, a vérgőzös komcsi uralom fertelmes éveiben úgy tanultam, hogy ha valamiről vitatkozunk, akkor a vitapartner érveivel szállunk harcba, de a személyét (okos, buta, magas, alacsony, tájékozott, tájékozatlan, szóke, barna, zsidó, cigány hottentotta, stb...) kihagyjuk a nemes szellemi küzdelemből.
Ettől persze még gondolhatom azt, hogy vitapartnerem olyan, mint a fax, csak nincs szökőkút a fején, de ez egyrészt nem képezi vita tárgyát, másrészt meg felingerli a partnert, aki ettől elfelejt érvelni és úriemberi minőségéből is jelentős mennyiséget veszít!
Mindazonáltal nagy kereszt/tyényi alázattal rá kell mutassak, hogy érvelésed, mely természetesen megfellebbezhetetlen, nem felel meg a logika követelményeinek, hiszen azt a következtetést lehet levonni belőle, hogy ha valaki tiltakozik a személyeskedő vitastílus ellen, akkor annak automatikusan igaza lesz a vitában is, márpedig ez nincs így - igaz, hogy az ellenkezője sem igaz.
Úgyhogy ne fékezd magad, ruhámat már megszaggattam, a tükröket letakartam, a hamut is a fejemre szórtam, ahelyett, hogy a járdára szórtam volna, ennek folyományaképpen seggreestem, úgyhogy már a büntetéssel sincs dolgod.
Várom bölcs iránymutatásodat, mint a sivatag legszegényebb, egérszürke bloggere...

:O)))

NewTiborc írta...

Hűha, Hölgyek és Urak!
Mi van itt? Látom, hiába ajánlottam, senki sem nézte meg a csatt tegnap előtti adását. Odáig kell lesüllyedni, hogy egy értelmes fiatalember "emberi mivoltát" is meg lehet kérdőjelezni a XXI. században? Ami itt folyik az hasonló az ott látottakhoz, nem volt tanulságos? Így kívülről nézve számomra undorító volt. Mellesleg a lenézett fiatalember leiskolázta a nagy jobboldali szupermeneket. Hogy kik Ők? Hát én még emlékezem a 45-50 évvel korábbi időszakra is, tudom mit csinált a Stefka és Zárug "barátunk" is. Undorító mindkettő, elvárnák, hogy az ember fogja be a száját, fülét és hajbókoljon nekik a légtérbe eregetett véleményük kapcsán. Ezzel csak azért foglalkoztam, mert úgy látom, hogy valahogy ilyen helyekről terjed ez a lepra, hogy embertársainkat nem tudjuk tisztelni, valamint egy szentírás létezik, az ÉN véleményem.
Kedves Géza!
Nem tudom hány évet éltél meg, avagy ismerteidet honnan szerzed, de engedd meg, hogy egy két dologra felhívjam a figyelmedet, de csak ha nem sértelek evvel.
Hát először is az az átkos Kádár rendszer. Talán egyszer el kellene odáig jutnotok, hogy ezzel a süket szöveggel nem a Kádárt pocskondiázzátok, hanem azokat a szorgalmas, kitartó embereket, akik végig küzdötték azt az időszakot és felépítették az országot a semmiből. Akibe szorult egy kis ismeret és becsület, az tudja honnan indult ez az ország a háború után.
Nekem nem kell érdeklődni, mert én végig éltem és dolgoztam az egész korszakot. Dolgoztunk éjjel, nappal, hogy mindenki boldoguljon, gyermekeinknek jobb legyen. Tudod, boldog vagyok, hogy ebben a megdicsőült rendszerben nem sokat kellett dolgoznom, mert összevetve a két rendszert a mai embertelen a régihez képest. Pedig szerintetek az volt a diktatúra! És most ne tessék a Rákosi érát idekeverni. Az nem a Kádár rendszer volt.
Nézzük a gazdasági oldalát a két rendszernek: Vedd elő az archívumokból a régi képeket videókat stb. -nem a párttudósításokat- és látni fogod csúsztatás nélkül, hogy honnan indult a magyar falu és város és hova érkezett 1990-re. Gomba mód kinőttek a házak falun és városon és az emberek nem voltak tönkre téve fizethetetlen magas kamatú hitelekkel. Most az államnak ezen házak karbantartására sincs ereje.
Az ipar? Minden álnok híresztelés ellenére sok olyan színvonalú gyárunk volt, melynek a termékéért a nyugatiak is örömmel nyújtották a kacsóikat.
A mezőgazdaság számos ágazatában világszínvonalú termelés volt jelentős külföldi beruházásokkal és telepekkel. stb. Még sokáig lehetne sorolni, de minek? A fő kérdés, vajon a rendszerváltó kormány és elit, hogyan herdálta el azt a nagy állami vagyont ami volt? Miért épültek le a magyar vállalatok?
És mi van most? Az a pár összeszerelő üzem kivonulna az ország két hét alatt seggre ülne. Az EU támogatásokból szökőkutakat és főtereket építettünk, amik az értékteremtés helyett inkább "fogyasztanak"
Ez csak röviden a jéghegy csúcsa, én azért ajánlanám pár személynek, hogy egy kicsit higgadt körülmények közt gondokozzon már el ezeken a dolgokon, mert az érzelmek csak egy helyre visznek, tudod hova?
Baráti üdvözlettel:
NewTiborc

Névtelen írta...

cereus!
2017. február 1. 10:23
tévedsz!
nem vendég vagy itt, ahogy én sem, s senki más sem az.
olyan ez a helyzet, mint egy „közterület”
amely nyitva áll mindenki előtt.
amennyiben nem így lenne, akkor ez egy zártkörű hely lenne, ahol csak a bennfentesek írogatnának egymásnak.
a szerző nyílt webes felületet akart, mert valami célja van ezzel az egésszel.
mi lehet az, az nem egészen tiszta, bár egy bizonyos tendencia kimutatható tevékenységében.
megpróbálom egészen egyszerűen megmagyarázni, hátha így érthetőbb lesz:
„aki kurvának megy, ne csodálkozzon, ha megvacakolják”
a szerző jelen pillanatban egy kurva, s akik ide írnak bármit is, azok megvacakolják.
ezzel fizetnek azért, hogy a szerző kurválkodik.
ő arra vágyik, hogy megvacakolják, akik írnak, azok csak azt teszik, amire ajánlkozik.
sima üzlet ez, semmi más.
amennyiben kialakít egy privát ügyfélkört, akkor nem az utcán fogja árulni a testét, hanem lakásra megy, vagy lakásra mennek hozzá.
na, akkor már vendég leszel!

Geza írta...

Nevtelen @ 2017. február 1. 15:13

- Ha meeg igaz is lenne, amit irsz, akkor sem helyes hozzaallas, ha egy kupiba szaros laabbal, az ajtoot berugva esel be. Szerintem nem sok eselyed lenne ilyen hozzaallassal az oromlaanyoknaal.

- Kedves NewTiborc:

Mondjuk nem eertem, hogy miert kell rogton felhorkanni, ha valaki szegeny Kaadaart baantja (pedig nem, mondjuk een nem az a fajta faszi vagyok, aki ott rohogcseelt volna, mikozben kacsingatott). A helyzet az, hogy nem voltunk szabadok, ees az adott helyzetben az volt talaan a legelfogadhatoobb allapot. Egyebkeent meg most egy kicsit boldfacelve: Azon felul, hogy "akkor jobb volt", meg bsszaak meg a "rendszervaaltozaasnak nevezett szart", hova akar menni az a sok muultbameredoo? Mi a ceel? Probaald egyszer a mai laposkepernyu energiatakareekos TV-det kicserelni az akaar paar evvel ezelotti tipusra. Nagyon szomoru leszel, abban biztos vagyok.

NewTiborc írta...

kedves Géza!
Mellébeszélni azt tudsz: Én sohasem állítottam, hogy akkor minden fényes volt, de kérném Tőled a tételes cáfolatát annak, amit írtam mi is az ami nem igaz? Neked az múltbameredés, ha az ember leírja, hogy közel sem arany ami fénylik. Azt hiszem jó lenne ha közben szakmai lapokat is olvasnál, mivel tv-említettél. Keresd csak elő, hogy hol tartott anno (pl.1960) a Siemens és az Orion, a Ganzról nem is beszélve.
Ne légy kishitű.

1970 írta...

"A helyzet az, hogy nem voltunk szabadok,"

Kedves Géza!

Erről írtam korábban, mint bemagolt és berögződött társadalomképről. Ez a duma megy 26 éve, olyan mint a drog, amivel az embereket kábítják. Most ugyan mitől lennénk szabadok?

"Probaald egyszer a mai laposkepernyu energiatakareekos TV-det kicserelni az akaar paar evvel ezelotti tipusra. Nagyon szomoru leszel, abban biztos vagyok. "

Önnél ez a mércéje egy-egy történelmi korszak megítélésének? Elég komolytalan dolog.

Azt gondolom, ha ma legalább tizedannyira odafigyelnének a társadalomra, az emberek mindennapi életére, jövedelmi viszonyaira, megélhetésére, boldogulására, a társadalmi mobilitás biztosítására, alapvető ágazatok fejlődésére (oktatás, eü, ipar, mezőgazdaság), mint akkor, ma nem itt tartanánk. Ehhez persze az is kellene, hogy ne egy felső vékony réteg ész nélküli harácsolása, gazdagodása legyen a fő társadalmi cél.
Ez talán lehetne a társadalomszervezés (politika) egyik fő prioritása (és most kövezzen meg, de szerintem a Kádár korszakban az volt!). De ma nem az, sajnos...

Unknown írta...

furnan írta:

Fütyülők = bércivilek.
A magyarok lejáratására, de kinek az érdekében ?

Névtelen írta...

Geza!
2017. február 1. 15:53

tehát akkor leszögezhetjük, ez a hely egy kupleráj!

elnézve ami itt folyik, igazad lehet.
s a legbotrányosabb itt, az egyetlen dolgozó lány, aki egyben a madam is egyben
egyéni vállalkozó a lelkem.
valami strici nincs a környéken, hogy megdolgozza a dolgozólány madamot?

Cereus írta...

Névtelen !

Valószínűleg vannak dolgok, amibe nyugodt körülmények között egyet is érthetnénk.
Hidd el, a baráti körömben vendégszeretőnek embernek ismernek. Igenis tartom hogy a jó vendégnek nálam jógai vannak, mert megtisztel jelenlétével.
Amivel itt "érvelsz" azt a helyzetet nem ismerem .Kurvákra nem vágytam, közterületen sem ,
a magánszférámban pedig különösen nem.
Valahogy sikerült kölcsönösen és békésen elkerülnünk egymást.

Tedd meg légyszíves, hogy a feltett kérdésemre is válaszolsz.
Pénzkidobásnak, folyamatos zaklatásnak, erőszakos primitív hazugságnak tartod-e vagy nem ?
Most már a jobb megismerés miatt, őszinte kíváncsisággal várom válaszodat.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Tiborcz 14:10

Ebben az Univerzumban hol helyeznéd el Fletót?

Névtelen írta...

cereus!
2017. február 1. 17:07

Pénzkidobásnak, folyamatos zaklatásnak, erőszakos primitív hazugságnak tartom.

ez így megfelel?
félreértések elkerülése végett: így is gondolom, azonban mást is gondolok.

Névtelen írta...

NewTiborc!
2017. február 1. 14:10

szerintem kölcsönösen van problémánk a másikkal.
Kádár megítélése tekintetében irányadónak tartom Moldova György véleményét.
én sajnos nem ismertem jól, bár találkoztunk.

ennek a kis kurvaországnak egyik legnagyobb bűnéül, hibájául rovom fel azt, amiképpen a nyugdíjasaival bánik.
azokkal az emberekkel - elmondásod szerint Te is közéjük tartozol - akik felépítették ezt az országot, s lehetőséget biztosítottak az olyan mocsadékoknak is kivackolódni a szarból, mint a csuti gecigány.

abramovics voltam, s vagyok

NewTiborc írta...

Kedves Neveletlen!
Mivel nem vagyok neveletlen igyekszem válaszolni, pedig nehéz kérdést tettél fel. Hogy hol helyezném el per pillanat? Megvallom őszintén nem tudom, mert lehet, hogy holnap egy nyilatkozata miatt már más lenne a véleményem. Egy biztos, hogy legalább őszintének tartom, amellett kegyetlenül naivnak. Vannak totális tévedései, mint pl. a Nagy Imre és Kádár személyének szembeállítása. Ha az is a véleménye, nem kellett volna nyilvánosságra hoznia, óriási feszültséget okozott a baloldalon, ami káros volt. De Ő legalább nem rosszindulatú, mint egyesek. Azt hiszem van egy kis tévedés kettőnk közt. Nos én soha sem állítottam, hogy Ő az egyedüli üdvözítő megváltó. Azt viszont vitatom és gusztustalannak tartom, hogy ismerve a többi politikus tevékenységét és jellemét Ő az egyedüli aki minden rosszról tehet, Ő a patás ördög. Olyan csak a lököttek világában van, hogy elhiszik azt, hogy egy "demokratikus" irányítású országban, vagy pártban egyetlen egy ember pisili a lőrét. Hitler sem tudott volna egyedül semmit sem tenni a sok azonos gondolkodású seggnyalók nélkül, tehát azok felelőssége legalább akkora mint a führeré. Remélem érted mi a gondom a fleto gyilkolászásával? Ilyen egyszemélyi felelősség csak a mesében és diktatúrában van, de ott sem hibátlanok a seggnyalók, mert anélkül ott sem működik a rendszer. A dolgok nagyon összetettek és nagyon oda kell figyelni. Pl. A Botka, mint reflektor fényben lévő jelölt, meghirdette a szmogriadót és utána elegánsan beszállt szolgálati autójába és távozott. Rá is repült az újságíró. Na, ez hiba, ilyet nem szabad már neki ha akar győzni. Ez csak egy jóindulatú észrevétel.
Más. Itt kritizálták PuPu-t, hogy miért szereti az oroszokat? Ez sem olyan egyszerű kérdés. Hogy kit miért szeretünk avagy tisztelünk arra egy kis történet:
Jó apám sajnos megjárta az "őshazát", történetesen ott volt a doni áttörésnél Voronyezsnél, mint parancsnoki távírász. Az áttörés után gyalog ballagtak haza fele, úgy három hónap alatt sikerült is nekik saját katonai bázisra lelniük. A századból hárman érkeztek haza a Dicső hadseregből. Nagyon sokat mesélt nekem, amig élt, ez alapján nyugodtan mondhatom, most is gőzerővel folyik a történelem hamisítás. No de nem ez a lényeg, csak azt akarom kinyögni, hogy a nagy vánszorgás során nagyon sok orosz ember segített rajtuk, anélkül sosem értek volna haza. Pedig hát a magyar hadsereg nem a megbékélés szentségét vitte nekik ajándékba. Sőt, nagyon sok kegyetlenkedést látott szegény apám. Ezért egész életemben csak tisztelni tudom az orosz népet. Bocsássátok már meg nekem!
Kedves Abra..!
Ezekben látod egyetértek Veled. Nem lehetne mindig így? Mennyivel kellemesebb.

PuPu írta...

Kedves jó Névtelen, ezt a helyet te próbálod kuplerájjá tenni, merthogy ezidáig ez egy csendes söröző volt, ahol kellemes környezetben beszélgetett az úri közönség azokról a dolgokról, melyek érdekelték.
Néha mindegy is volt, hogy miről szólt a poszt, a beszélgetés elkalandozott, esetleg újabb posztok témájához adott ötleteket, de általában tiszteltük egymást, elfogadtuk alapelvként, hogy nem kell nekünk mindenben egyetértenünk, de minden vélemény hozzáad valamit a világlátásunkhoz.
Hogy te itt kuplerájozol, az sincs teljesen rendben, merthogy a kuplerájban fizetni kell, te a hozzászólásoddal nem fizetsz, vagy legfeljebb a saját söröd fizeted, nekem meg tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mit írsz, egy vélemény vagy a sok közül.
Ezzel majd azok, akik mazochista módon a kommenteket is olvasgatják vagy egyetértenek, vagy nem, csakúgy, mint magával a poszttal.
Itt meg nem fizetett soha senki, mégcsak kéregetéssel se találkozhattál, mint manapság divatos azokon a portálokon, ahol magukat bloggernek nevező munkanélküli újságírók küzdenek a napi betevőért.
Ezért van az, hogy én megengedhetem magamnak az őszinteség luxusát, nekem nem kell senki ízléséhez igazodnom, maradhatok az, aki vagyok, és azt hiszem, többek között ezért is vannak olvasóim.
Stricinek pedig te éppen megfelelnél, erőszakos is vagy, modortalan is, mosdatlanszájú is, csak itt a kurva igényes, neki csak képzett, olvasott, normális mentalitású stricije lehetne, ha kellene neki.
De nem kell.
Szóval, említettél egy olyat, hogy le vagyok én szarva és nem fogsz idejárni, talán el kellene gondolkodnod azon, hogy érdemes lenne - szoros kivételképpen - következetesnek lenned.
Bármikor, bármilyen témához kapcsolódóan elmondhatod a véleményed, viseld el, ha más is elmondja a sajátját, és ha megkérhetlek, ne velem foglalkozzál, talán majd csak akkor, ha a poszt címe PuPu lesz.
Tőlem ne várd, hogy megírjam, én azért írok, mert véleményem van a világ dolgairól és szeretem ezeket másokkal is megosztani.
Nem vagyok sem hittérítő, sem pártkatona, mezei blogger vagyok, akit túlzottan még a te modortalankodásod sem tud felizgatni.
Ha nem így lenne, az admin felületemen van egy pici kis kuka, rákattintok és már nincs is a hozzászólásod, de nem szoktam ilyet tenni, még akkor sem, ha ezzel a számomra meglehetősen értelmetlennek tetsző acsarkodásoddal rontod is a poszt színvonalát.
Szerintem ez a blog még téged is kibír.
Namindegy...
:O)))

Névtelen írta...

csaxólok, a Főni már nem imádja Putyint.
Hol van már a szeretetteljes vendéglátás a szemlőhegyi dácsában, közös fotózkodás Klára asszony meg Totó kutya társaságában.

http://web.dkp.hu/gyurcsany-aki-ma-az-orosz-elnokkel-szovetkezik-az-nem-vedi-hanem-elarulja-magyarorszag-erdekeit/

PuPu írta...

A hülyeség állampolgári jog, és a pártelnök is állampolgár...
😊

Cereus írta...

Névtelen !

Megnyugtatott a válaszod meg a stílusod is.
Egy hónapja volt lehetőségem zárt körben Moldova Györggyel beszélgetni.
Még egy utolsó megírandó könyvéhez gyűjtött tőlünk adatokat, véleményeket.
Egy igazi baloldali, Kádárt mai napig meg nem tagadó, de nagyon megfáradt ember
benyomását keltette. Sajnos !
Mi egyáltalán nem vettük a bátorságot, hogy Kádár hibáiról, többek között
káderpolitikájáról szót ejtsük. Remélem tudtunk segítséget adni számára.

Kedves PuPu !
Igazad van. Bár hülyének lenni szabad, ennyi tingli-tangli után a baloldalon legyen TILOS !

Névtelen írta...

Púpos pajtás figyelem, szombaton állománygyűlés, még a Hírtv is közvetíti. Évet értékel Ferenc, remélem, a combos Orbánozás mellett lesz majd kül- és belpolitikai kitérő is. Irányt kéne mutatni, mert a nyáj még hajlamos lesz elkóborolni.
Jó lenne egy új nyalható ülepet találni mert Putyin már leírta, Trump valószínűleg a nevével sem fog találkozni, marad Brüsszel, de ott is csehül áll a ballib szénája.
Itthon sincs ok vigadni, a Fidesz kétharmad körül, az Mszp-t még nem sikerült teljesen szétverni, Botka pedig a minap tette helyre őkelmét.
Várat magára a világszám is, hogyan lehet egyszerre megülni egy balra húzó vén igáslovat és egy liberális gebét.
Azért, egy kis öröm is vegyül az ürömbe, legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint majd egy milliárdot kaszált mostanság. Gondolom, ez nem lesz téma.

Névtelen írta...

szerző!
2017. február 1. 14:06
2017. február 1. 22:34
2017. február 2. 9:20

A szerző óhaja meghallgattatott:
„Várom bölcs iránymutatásodat”
Éppen ezért, a saját szavaidat ajánlom a figyelmedbe iránymutatásként:
„ minden vélemény hozzáad valamit a világlátásunkhoz.”
„érdemes lenne - szoros kivételképpen - következetesnek lenned.”
„elmondhatod a véleményed, viseld el, ha más is elmondja a sajátját, és ha megkérhetlek, ne velem foglalkozzál,”
Ebből következően:
„kuplerájban fizetni kell, te a hozzászólásoddal nem fizetsz,”
ez tévedés, ráadásul azzal fizetek, amire ő vágyik!
Szerző!
Nagyon vigyázzunk az érzelmekkel, mert könnyen elragadtatjuk magunkat!
Aki büszkén őszinte, az, ha lehet, legyen büszkén igazat szóló is!
„említettél egy olyat, hogy le vagyok én szarva”
Sajnos, el kell keserítselek!
Ezt nem én említettem, hanem saját magad.
Javaslom, „érdemes lenne - szoros kivételképpen - következetesnek lenned.”, és vágyaidat ne vetítsd ki rám, s senki másra, jó?
Amúgy kísérletező ember vagyok, aki szeret veszélyesen élni, ráadásul bízom abban, hogy akár megvilágosodhat bárki, még a szerző is, így aztán az eleinte értelmetlennek látszó dolgoknak is adok esélyt.
Mint önálló individuum veszem magamnak a bátorságot, hogy azt tegyem, amihez kedvem szottyan, bárha ez a szerzőt zavarja is
Nem gondolom, hogy a szerző tiszte, joga lenne meghatározni az én, vagy bárki más tevékenységének lehetőségét.
A szerző joga maximum arra terjedhet ki, hogy az általa létrehozott, nagy nyilvánosságnak szánt webes felületről, élve a lehetőséggel eltüntesse azokat a megjegyzéseket, amik neki nem tetszenek, vagy kényelmetlenek, kellemetlenek számára, mert rávilágítanak nem szimpatikus tulajdonságaira is.
Úgy vélem, ezzel a lehetőséggel fenyegetőzni meglehetős kisstílű emberre vall.
„A hülyeség állampolgári jog”
A joggal visszaélni csúnya dolog!

góbé írta...


Cereus ! Eléggé el nem itélhető módon, irigyellek.

Nálam Moldova azon 3-5 EMBER egyike, akik hiányában, megitélésem szerint kevesebb lettem volna, ( oly nagyon sok igy sem vagyok...) de személyes találkozásra esélyem sem volt.

Egy percig ne sajnáld hogy egy 83 éves, elkötelezett, óriási tapasztalattal és félelmetes humorérzékkel biró, bár megfáradt öregembert épp most, a zorrbán diktatura kiteljesedésének hajnalán meg sem próbáltátok szembesiteni az általatok, Kádár személyével kapcsolatosan megfogalmazott aggályok miatt.
Alappal vélelmezem hogy egy nyilvánvalóan korrekt vitában alulmaradtatok volna...

góbé írta...


Kelletlenül kedves Névtelen ! / aki talán mégsem Abramovics/

Az utolsó, láthatóan segélykiáltásként hangzó bejegyzésed komoly aggodalommal tölt el. Innen nézve, egyre fokozódóan hatalmasodik el benned valamiféle kezelhetetlen, dühös dac, mely tartok tőle az egészségedet is veszélyezteti. Konkrétumokra, talán az empatikus képesség totális hiánya, az esetleg a soha véget érni nem akaró gyerekkori dackorszak okán, értelmes, logikus válaszok helyett parttalanul vagdalkozol...

Én mindenképpen és reményeim szerint a kommentelő-társak is, segiteni szeretnénk, ahogy azt eddig Cereus és Géza is megtette. Próbálj meg beszélni róla, hidd el, az segit !

Kellene, mert ugye először kis csintalan kekeckedéssel kezdted:

"...Névtelen írta...Nekem nagyon nem tetszik amikor egyesek játsszák a mindentudót tudni vélik hogyan vélekednek az orosz emberek..."

Aztán mivel erre nem reagáltak, 23.02-kor habzó szájjal tajtékoztál egy kicsinyt.
Csak egy gyöngyszem: "... teve! te egy igazi hülye vagy, sőt mostmár gyökér is!..."

Tényleg ezen hőbörgések lennének egy önálló individum bátor, a környezetét megvilágositó megfellebezhetetlen állásfoglalásai?!?

Jeleztem már néhányszor, az efféle dühkitörések alapvetően taszitóak. Esélyed nincs bárkit meggyőzni, magad mellé állitani. Hát ezt tanultad Moldovától ???

Most komolyan! Tényleg képtelen vagy a poszthoz kulturáltan, érveket felsorakoztatva, intelligens módon megnyilvánulni? Próbáld meg, különben sokakban felvetül, mi a faxt keresel is itt ?!?

1970 írta...

Kedves Cereus!

Nagyon irigylem Önt a Moldova Györggyel való találkozása miatt...

Névtelen írta...

te góbé!

ne keverj össze senkivel, ha kérhetlek!
a görényes én valék, vállalom, s annak oka van.
elképzelhetetlen számodra, hogy egyre többen vagyunk?
olvasd el Tamás Gáspár Miklós cikkét okulásul, mit is beszélnek az emberek egymás közt.
véleményem szerint a levont következtetések, miszerint a "jobboldali értelmiségnek" bármiféle dolga lenne ebben az ügyben abszolút téves.
tekintettel arra az el nem hanyagolható tényre, hogy
.
NINCS JOBBOLDALI ÉRTELMISÉG CSAKÚGY, MINT NINCS BALOLDALI ÉRTELMISÉG JELEN PILLANATBAN
.
ebben a kis kurvaországban.
vannak demokratikus értékrendű emberek, és vannak idióta barmok, a diktatúra hívei.
nem szereted, ha olvasnivalót ajánlok neked,
.
DE
.
attól még megteszem.
olvasd el azt a cikket is amit az a bizonyos "guru" jegyez, aki megmondta előre trump győzelmét, csakúgy, mint az elmúlt évtizedekben minden elnökválasztás eredményét.
érdemes megkeresned.
a helyi kétpupu emlős egyre inkább belesimulni látszik az ilyen kéri félék véleményébe, aki volt bátor azt mondani anno, hogy még jó is lesz a csuti gecigány kétharmados győzelme.
anno valaki mondotta volt:
"tetszettek volna forradalmat csinálni!"
nem fogja megúszni ez a kis kurvaország.
amit meg kell tenni, azt meg kell tenni!
akinek lógnia kell, az lógni fog.

abramovics voltam, s vagyok
.
ps.: nem szeretnék egy polgárháborút,
.
DE
.
az elmúlt 27 év politikai bűnözőinek fizetnie kell!
isten nem kőműves mester! a végén mindenkivel elszámol

Olasz Ildikó írta...

No kérem tisztelettel!

Putyin az orosz nemzet nagy vezetője már elutazott.
Most kellene azt a hosszú vitát elkezdenetek, amit 3 napja e témában rágtok/vágtok...
Most már tudhatjátok, hogy mennyire fontos volt a látogatása, és milyen eredményes.
Most már biztos, hogy a 8 és a 2 éves unokám is neki fog keresni,