2010. szeptember 19., vasárnap

FŐVÁROSI HAMVAS BÉLA KÖNYVTÁR...

Ezek egyre idiótábbak.

Szőcs Géza szerint le kell számolni végre a komcsikkal a könyvárakban is!
A kulturális államtitkár szerint a fővárosi könyvtárnak nem kellene Szabó Ervin nevét viselnie.
Ma délelőtt a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány bejelentette, hogy a Szabó Ervinről elnevezett fővárosi könyvtárhálózat nevének megváltoztatását kezdeményezik a választások után megalakuló új Fővárosi Közgyűlésnél.
Szerintük ugyanis méltatlan, hogy az egyik legfontosabb nemzeti intézmény "egy szélsőbalos kommunista ideológus" nevét viselje.
Szerintem már magában az is gyönyörű, hogy felismerték, hogy milyen fontos a könyvtárak ügye a nemzet életében, habár úgy tűnik, hogy némelyiküknek még egy könyv felismerése is gondot okozhat - kivéve, ha azzal helyettesíti az ágya lábát.
Azt viszont, hogy az internetet sem ismerik, erősen fájlalom, mert ha ismernék, egy kattintás az egérrel elég lenne ahhoz, hogy szembetalálkozhassanak azzal a szomorú ténnyel, hogy mekkora marhák is ők tulajdonképpen.
Mindössze ki kellett volna guglizni a könyvtár névadójának életrajzát.
Rögvest kiderült volna, hogy a kétségkívül baloldali elveket valló Szabó Ervin nem lehetett kommunista - abból a nagyon egyszerű oknál fogva, hogy 1918. szeptember 30.-án elhunyt, míg a Kommunisták Magyarországi Pártja csak 1918. november 24.-én alakult meg.
Viszont kiderült volna az is, hogy 1911-től haláláig a ma a nevét viselő könyvtár igazgatója volt, életrajza szerint „átfogó művelődési hálózatot tervezett, az ő szellemében indult meg a könyvtári hálózat kiépítése. Széles néprétegek számára igyekezett hozzáférhetővé tenni az intézményt, különös tekintettel a hátrányos társadalmi helyzetűekre. Tevékenységében az angol public library mintáját tartotta szem előtt."Szociológiai munkássága jelentős volt, kapcsolatot tartott kora jelentős baloldali gondolkodóival, Sorellel, Kautskyval, Mehringgel, Plehanovval – speciel Leninnel nem, Sztálin meg azidőtájt még éppen az orosz posta biztonsági rendszerének tesztelésével volt elfoglalva, mint potenciális veszélyforrás…
Szóval a nagyeszű Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány egy valódi ökör-kör, amelyik kereshetett volna magának jobb szórakozást is, ha már történetet kutat, - például kutathatná a Zöld disznó történetét is akár.
Természetesen nem csinálnak ők sem mást, mint a bébiszitter, aki a gyurmakészlet összes színét egybekeveri és begyömöszöli a mellékelt formába a kisded okulására, - ők is az összes baloldalhoz köthető személyiséget Táncsicstól Szabó Ervinig , Peyertől és Rákositól Kádárig beletuszkolnak a „Kommunista” feliratú skatulyába, majd boldogan óbégatnak, mivelhogy fogalmuk sincs a történelemről.
Szabó Ervin szakmailag és emberileg is hiteles személyiség volt, ezzel szemben a három napja megalakult alapítványról legfeljebb azt lehet tudni, hogy vezetője egy noname, falusi – magát történésznek mondó – jóember, az alapítvány pedig a szokásos nacionalista hőbörgéseknek kíván színteret adni.
Erre a jövendölésre jó alapot ad az említett úriember által főszerkesztett Nagy Magyarország című népbutító folyóirat.
Sajnos, a bornírtság ilyen fokán már röhögni sem nagyon lehet, legfeljebb állatkísérletként érdekes szemlélni, amint a trágyagiliszta megpróbál ledönteni egy bronzszobrot…
Szőcs Géza államtitkár szerint "a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!".
Ha új nevet kellene javasolni, akkor ő Hamvas Béla írót javasolná névadónak, aki mint író, sokat dolgozott ebben a könyvtárban.
Nem kívánnám én itt a történelmi érdemeket összevetni, de a repüléstörténetben aki a repülőgép utasának érdemeit annak tervezőjének érdemei elé helyezi, az erősen megérett egy alapos pszichiátriai vizsgálatra.
Hogy hogyan lehetett ebből az emberből a XXI. században Magyarországon kulturális államtitkár, az komplett rejtély, - azt viszont el tudom képzelni, hogy a jobboldalon nem akadt nála különb - őt is importálni kellett.
Vagy rosszindulatú lennék?

:O))))

17 megjegyzés:

- írta...

szia pupu, szerintem 1o-ből 11 ember azt gondolta, hogy szabó ervin komcsi volt, tényleg nem vagyunk tisztában a fogalmakkal és neves emberek érdemeivel. te csak rúgj fejbe minket, hogy észhez térjünk. a kegyelmes faszi úr jobb lett volna ha +marad költőnek. én kapásból 5 embert tudnék, aki sokkal jobb tehát szakmailag +felelőbb kultúr főmufti lehetne, mint a valamikor nagyon is értelmes erdélyi magyar szőcs geyza, nem mintha a ti hilleretek többet ért volna ezen a vonalon de lehet hogy keverem magyarbálinttal amúgy 2o éve képtelen vagyok megjegyezni egy kultuszminiszter nevét mert vöröset látok:))) a jó sok állami pénzből megjelentetett ócska fos könyvek miatt!!!!
na, mindegy pupu, jó ez az írásod is az ember pofájáról leégeted ugyan a bőrt, de ez van, ami jogosan ég az csak égjen...
szőcsgéza pedig remélem bocsánatot kér a néphülyítésért és szabóervin szakmai becsületének sárba tiprásáért, mert ezen a szinten azért már nem lehet mindegy, hogy kicsit hüjjje az ember vagy ennél is alább...
így van ez régóta:
agyalágyult, "ágya lábát" keresi a könyvtárban, könyv árban... :) bocs ezt az állatságot nem hagyhattam ki, elvégre szőcs géza sem hagyta ki a sajátját:))))

1918-ban meghalni, és ebből okos következtetéseket levonni túl bonyolult egy kulturális államtitkárnak... NEM VÁRSZ TE TÚL SOKAT A FIDESZ EMBEREITŐL PUPU? :)

- írta...

PUPU NEKEM BEVALLHATOD, HOGY ELTETTED LÁB ALÓL AZ OLVASÓIDAT ÉS CSAK RÁM NEM HAT A CIÁN...:) UGYE EZÉRT NEM ÍR IDE SENKI, CSAK ÉN? VAGY ÉN LENNÉK A MÉREG A CSEPPET SEM RÁÁÁSSSZISTÁÁÁ SZOCI BARÁTAIDNAK? NEM HISZEM EL, HOGY NINCS VÉLEMÉNYÜK...NA,MINDEGY. SZERETEK AZ EMBEREK AGYÁRA MENNI, JUSZT SEM HAGYLAK BÉKÉN!!!! EGYÉBKÉNT IS EGY PUPUTEVE SOK MINDENT KIBÍR MÉG EGY AKKORA MARHÁT IS MINT ÉN VAGYOK. MÍG SZELLEMILEG EL NEM PATKOLSZ: JÖVÖK... :)))

- írta...

ui. pupu, egy hamvas béla könyvtár viszont épülhetne valahol, azt egy jobbik szimpatizáns ismerősöm is elismerte, hogy könyvtárépítésben a szocik utolérhetetlenek...
én szeretem hamvas munkáit, bár azt nem állítom, hogy minden egyes gondolatát értem...mások sem mindent értenek, de ők nem vallják be...na, szerintem ezek a szellemi adóhátralékosok azok, akikből államtitkárok szoktak lenni...

- írta...

ilyen az "újbaloldal", mint a kapcsolaton?
brrr...

Névtelen írta...

Jaj! PuPu! Ez rémes.Én már akkor kiakadtam, amikor Romániából importálták. Elegem van az onnan áttelepültekből, mert ismeretségi körömben akik átjöttek, mind jobbra húznak, sőt a legszélsőségesebbek, a leghangosabban követelőzők.
Ráadásul ostobák. Nem tetszett nekik a baloldali kormányzat, csak tudnám, mi a bánatnak jöttek át akkor. Az az érzésem, hogy a csendes normális emberek ott maradnak, ide meg csak a hőbörgő senkik jönnek, pedig azokból itt sincs hiány.
MC

Névtelen írta...

szia pupu. pár órája még nem is tudtam, hogy nem leszek pár napig. nem azért tűnök el, mert elsóztad a szöveget és túl sok P betűt használsz... :)
majd jövök, dolgom van. szia.
/szm/

PuPu írta...

Szia, vigyázz magadra!
:O))))

Törzsi írta...

Jaj! Én is ezt mondom!
Ez a szerencsétlen importember komoly kihívásokkal küzd. A francért vállalta el? Mire számít? Hírnévre? Küldetéstudat?
Egy kapitális ökör.
Hiába: látszik ki alatt halt éhen a szomszédban. Azt kell mondjam hozta a mentalitást, biztos átképzésre járt az ottani akadémia oszlopos tagjáhpz, a világhírű vegyészhez.
Elena, Elena! Büszke lehetsz! Jó munkát végeztél.
Mellesleg képzelem, hogy hogyan dörzsölik a sorozatos ökörséein a hazai mellőzőttek a kezüket. Baromira megutáltatja a HT magyarokat, sajnos.
Az is sajnos, hogy MC-nek igaza van. Ugyanezt látom a környezetemben is.
Törzsi
P.S. Ezek a dolgok fogják erodálni a bandát, bár évekig 120%-os népszerűséget fog majd mutogatni a Nézőpont. Az útálat már most érezhető.

kovi írta...

Kedves PuPu,
Naponta olvasunk és biztos voltam abban, hogy ez a hír kiveri a biztosítékot..:)nagyon szeretjük írásaidat, csak passzívak vagyunk, de figyelünk! Köszönet érte!

kovi írta...

Kedves PuPu,
Mi naponta olvasunk és gondoltuk, hogy erre a remek ötletre is rácuppansz... biztosan ez most a legfontosabb elintéznivaló egy kulturális államtitkár számára

Névtelen írta...

Az Alapítvány figyelmébe ajánlom:

Orbán Viktor - kordonbontó kontár - a "kollektív bölcsesség" egyedüli birtokosa - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban .)
Kövér László - KISZ titkár és a MSZMP Központi
Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Rogán Antal - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Győző - párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó, szabadkőműves
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János külügyminiszter-jelölt : volt MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó. Bilderberges szabadkőműves
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag

FIDESZ (alias MSZMP) legújabb qrmányunk

Egy kis történelem még a kutatóknak:

MISZOT : http://www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg

Névtelen írta...

Szőcs az 1993-as brassói kongresszuson, a párt többi vezetőjével kialakult politikai konfliktusa miatt lemondott a párttisztségeiről, de az RMDSZ-szel folytatott vitái évekig nem rendeződtek ezután sem. Az MTI archívuma szerint a Nemzetközi Transsylvania Alapítvány (NTA) - melynek Sütő András volt az elnöke, és Tőkés László az alelnöke - egyik kuratóriumi ülésén felmerült, hogy bizonyos adományokkal az alapítvány vezetői nem tudnak elszámolni. A vitatott módon felélt támogatások egy részét Szőcs kapta. Az NTA-t 1995-ben bírósági határozattal szüntették meg, az RMDSZ pedig vizsgálatot indított Szőcs Géza ügyében megállapítva, hogy 13 millió forinttal tartozik a szövetségnek.

Szőcs elébe ment az RMDSZ-vizsgálatnak, és 1996 márciusában egy kolozsvári sajtótájékoztatón elismerte: a pénzből - nem saját használatra - ingatlanokat vett Budapesten és Kolozsváron, illetve lapot alapított Romániában, az azonban nem derül ki az MTI erről szóló tudósításából, hogy az ingatlanvásárlásnak ki volt kedvezményezettje. Amikor az egyik román újságíró rákérdezett, el tud-e számolni a felvett pénzzel, az MTI beszámolója szerint Szőcs azt mondta, "nem szabad megőrizni mindenféle sajtcédulát", és azt állította, nem 13 millióval, legfeljebb 6,5 millióval tartozik. Egy évvel később Szőcs egy közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben azt írta, hogy a szóban forgó ingatlanokhoz az RMDSZ-nek semmi köze, mert "a vásárlást finanszírozók nem az RMDSZ-nek kívánták juttatni ezeket".

http://www.origo.hu/itthon/20100814-szocs-geza-kulturalis-allamtitkar-portreja.html

/Tüske Zs./

Névtelen írta...

Na akkor helyben vagyunk! Köszönöm az információt! Ilyenekből itt is van bőven, ezért nem kellett volna áthozni, ráadásul ebbe a pozicióba helyezni.Torkig vagyok az áttelepültekkel, voltak ilyen kollegáim ,örök elégedetlenek,közülük az egyik azóta a MVSZ oszlopos tagja, ha már tanítani nem tudott, valahová csak befurakodott, ahol keresztbe lehet tenni a bal oldalnak.
Ezt a Szőcs portrét miért nem lehet feszegetni ?
MC

Névtelen írta...

Kedves MC, talán jelentsd fel a miniszterelnök úrnál, hogy lejárt a szavatossága ennek a second-hand beszerzett kultúrfelelősnek :-)
A miniszterelnök úr barátai már csak ilyenek onnan a túloldalról, Szász Jenő is ilyenforma, de ott volt annyi esze a magyaroknak, hogy taccsvonalra küldték, amikor közzétették a vagyonnyilatkozatát, amit nem spórolhatott össze a tanítónői fizetésből és a polgármesteri juttatásokból.
De hát mi egy ilyen ország vagyunk, ahol nagyobb a becsülete annak, aki túlnan maradt meg magyarnak, mint a határon belülinek, ha eszébe sem volt disszidálni.
TZS

Névtelen írta...

Nem szoktam jelentgetni.Nekem már majdnem mindegy hogy ki a kulturfelelős,legfeljebb egy kis ideig még bosszankodom ezeken a dolgokon.
MC

Névtelen írta...

megértem a vonakodást,keserű humornak szántam.
csak sajnos, a kis bosszúságokat nagyok követik, és a Mephisto óta tudhatjuk, hova vezet a szemét szőnyeg alá seprése.
TZS

Gábor írta...

mintha az országnak ez lenne a legnagyobb gondja, itt a válság, leminősítik majdnem az országot, és ilyeneken megy a vita h ne az ő nevét viselje a könyvtár ...