2010. szeptember 3., péntek

JÖVŐKÉP...

Matolcsy György mondott egy szép nagyot…


„Arcátlanul" optimista és ambiciózus az új kormány gazdaságpolitikája, fiskális élénkítésre azonban most nincs lehetőség, a kormány szigorú költségvetési politikát ígér - ijesztgette az országot Matolcsy György.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén Budapesten találta ezt mondani, egyben kifejtette, hogy a kormány 2012 végéig felkészül ugyan a válság újabb hullámára, ám ezt követően már dinamikus európai bővülést prognosztizálva olyan gazdaságpolitikát fog kialakítani, melynek segítségével 2030-ra Magyarország meghaladja az EU fejlettségét.
Tiszta Rákosi-korszak, már csak a gumipitypang hiányzik, akkor legalább lenne alapanyag annak a kis helyiségnek a kibéleléséhez, ahová megalomániás vezérével elvonulhatnának megnyerni a Peking -Tel Aviv - Washington tengely elleni háborút.
Az nagy tervhez mellékelt eszközökről is ejtett néhány szót a legnagyobb magyar közgazdász - elmondta, hogy 2013-tól jön a sohanemlátott fordulat, de előtte 2011-2012-ben 10- 15 erőteljes strukturális reformot hajtunk végre, melyek segítségével ki fogjuk vívni a világ csodálatát és megnyerjük a magnyernivalókat.
Ugyanennyi erővel ugyan mondhatott volna 20-25 strukturális reformot is, de első a mértéktartás.
Sajnálatos pesze, hogy sem a gigantikus fordulat, sem a strukturális reformok mibenlétét nem vázolta, ez pedig kissé elkeserítő is lehet ha tudjuk, hogy egy beteg életében az is gigantikus fordulatnak minősíthető, ha a nem megfelelő kezelés következtében felfordul az istenadta...
Talán cizellálhatta volna a  nagy fordulat természetét a magyar gazdasági csoda atyja, de egyelőre megelégedett annyival, hogy közölte: "Túl vagyunk a gazdasági-pénzügyi mélyponton, most fordulatokra, reformokra van szükség".
Na, ehhez ért, hiszen ilyesmit már alkotott egyszer, hiszen Fordulat és reform  címmel készített és szerkesztett szerzőtársaival a gazdasági rendszert és helyzetet elemző válságdiagnózist és radikális reformprogramot 1986-ban, mely 1987-ben jelent meg a Medvetánc című folyóiratban.
Mint a történelem bizonyította, nagy siker volt - most akkor talán lehetne folyóiratot alapítani Majomtánc címmel, jobb lenne az ilyen marhaságokat inkább ott publikálni, mint a Magyar Köztársaság kormányának nevében előadni…
Tetszik egyébként az, hogy száz nap alatt mennyit fejlődött az ország - már magunk mögött hagytuk a gazdasági-pénzügyi mélypontot is, és Orbán hű testőrségének kifejtette, hogy fejlett és erős ország vagyunk.
Mindezt száz nap alatt értük el a Gyurcsány-Bajnai féle fertőből főnixmadárként kiemelkedve…
Persze az élet nem habostorta, hiszen a megátalkodott Jegybank nem hajlandó vásárolni az MFB által kibocsátott kötvényeket, - felháborító, hogy nem akarja finanszírozni a kormány trükközését, - még a végén szerencsétlen kabinet más trükkök százait lesz kénytelen bevetni, hogy megetesse éhes vazallusait…
És persze nem múlhat el nap anélkül, hogy a magyar kormány valamelyik tagja ne szóljon néhány baráti szót az IMF-ről, amely lassan-lassan már magánál a rettenetes Gyurcsánynál is feketébb tomporral fog rendelkezni.
Ez ugyan az IMF-et természetesen nemigen izgatja, ellenben eléggé szomorú helyzet lesz, mikor esetleg ugyanezen tompor nyalására kényszerítve vasporos lesz a Vezérnek és hű vazallusáóainak orra.
Tulajdonképpen értem én, - kellene már végre valami jövőkép, de ettől a társaságtól merőben idegen, hogy megalapozott számításokon alapuló, mérhető és ellenőrizhető megvalósíthatóságú tervekkel álljon elő, - mondjuk a választási ciklus végéig tartó időszakra.
Aki erre nem képes, az jobban jár, ha nagyívű álmokat fest fel az elbutított választó egére - vakulj paraszt!
Pedig nagy a baj, jobb lenne, ha a kormány a konkrét feladatokkal foglalkozna ábrándozás helyett, hiszen egy év se kell és az önkormányzati szektor igen könnyen összeroppanhat, ha Orbán nem tudja konszolidálni és kifizetni az ő inspirálására nyakló nélkül felvett hiteleket.
És itt van a hitelfelvevők problémája is, - ezzel is kellene kezdeni valamit, meg végre meg kellene mondani, hogy mit is terveznek tenni az országgal, mert a jelenlegi hablatyolás nem hinném, hogy sokáig elég lesz a megvezetett híveknek.
Mindenesetre először előveszik majd a szupertitkos képtárból híveik fényképét, - arról lehet felismerni őket, hogy nemzetiszín szalag van a nyakukra kötve, - aztán dőlnek majd a kitüntetések.
Lelki szemeimmel már látom is a szívmelengető szertartást, ahol Orbán Viktor két angyal között átadja a Schmitt-díjat Matolcsynak - gyönyörű lesz.
Az ország meg eddig is elvolt, - ezután is ellesz valahogy…


:O)))))

Nincsenek megjegyzések: