2010. szeptember 29., szerda

NEMZETI HABVERŐ...

Folyik a habverés az egyszeri, nagyarányú, 16%-os adókulcs felett.


A Vezér maga is részt vesz az akcióban, veri a habot szorgalmasan maga is.

Már minden rajta lelhető lyukból részben nemzetiszínű, részben rózsaszín buborékok fakadnak és szállnak az ég felé…
Orbán ma diadalmas mosollyal, vívmányként jelentette be a semmit - nevezetesen, hogy január elsejétől bevezetik a 16%-os személyi jövedelemadót, természetesen azonnal és egy lépésben, csak még azt nem döntötték el, hogy az egyik lábuk felemelésétől annak az újbóli talajra helyezéséig hány év fog eltelni.
A dolgok mai állása szerint ez a történelmi lépés akár 3 évig is eltarthat, és amelyik Fidesz-fan a bejelentés hírére szívrohamot kapott a boldogságtól, azt addigra már meg is eszik a kukacok…
És hát ugye, az ördög lakhelye itt is a részletekben leledzik, merthogy az előző miniszterelnök, Bajnai Gordon 2010–2011-re olyan kvázi egykulcsos szja-t iktatott törvénybe, amelyben az adófizetők 90, majd 99 százaléka 21,6 százalékos kulcs szerint fizet adót (idén 3,9, jövőre 12 millió forint bruttó keresetig.)
Bajnai nem tervezte az adójóváírások megszüntetését, mint Orbán, ez pedig azt jelenti, hogy a dolgok mai állása szerint egy minimálbért kereső munkavállaló havi 11 ezer forinttal jár rosszabbul az eddigieknél, viszont a leggazdagabbak százezreket, ha nem milliókat zsebelhetnek be az igazságosabb közteherviselés és sanyarú szociális helyzetük javítása érdekében.
Adójóváírást kapott eddig – változó mértékben - a munkavállalók zöme, ez szűnik most majd meg.
Persze lehet ábrándozni, hogy a kieső jövedelmet majd rendeletileg odaadják a minimálbéreseknek, ez meg bizonyára a kis és középvállalati szektor (KKV) támogatása jegyében történik, ugyanis a megemelt minimálbéreket nem csak az államnak (forrása vélhetőleg a forradalmi elszántság lesz…) kell majd megfizetni, hanem a munkáltatóknak is, annak megemelkedett közterheivel együtt.
Hol van hát akkor itt a vívmány, kedves barátaim? - kérdezhetné Orbán, de nem kérdezi, mivelhogy nem hülye, csak tróger.
Mert ha erre a kérdésre válaszolna és valamilyen kisebb csoda folytán az igazat mondaná, akkor be kellene vallania, hogy ez, kedves barátaim csak nekem, meg a haverjaimnak jó, de nekünk aztán nagyon.
Hiszen a népi bölcsesség is megmondja, hogy kinek vagyon, annak nagyon.
Főként úgy, hogy a Vezér nem esik a dzsentroid felületesség és kivagyi nagyvonalúság bűnébe, ő von Haus aus hozta magával, hogy a legkisebb értéket sem szabad átlépni, hanem le kell hajolni érte.
Éppezérthát még két jogszabályocskát suttyantott a nyakunkba, - szemérmesen szemlesütve, mint szépasszony, aki látni is akarja, amit érez, - az egyik a négy és többgyermekesek adómentessége, a másik meg az örökösödés új szabályozása.
Az adómentesség kapcsán az ember eleinte kételkedik abban, hogy Magyarország miniszterelnöke ilyen kisstílű, ilyen pitiáner lenne, hogy a saját családi érdekeit ennyire kispályás ügyekkel mozdítsa előre - de aztán összevetve egyéb dolgaival meg a közismert előzményekkel csak megfogan a gyanú, - igen, ez az ember sajnos ilyen.
Cigány Lajkó meg majd marhára örül az adómentességének, hiszen idáig is virilista volt a falujában…
Az örökösödési illeték meg bizonyos értékhatárig az átlagember számára már ma is illetékmentes, de a dinasztikus célok érdekében Orbán elrendezte, hogy akár egy vállalatbirodalom öröklésekor se kelljen egy petákot sem fizetni a közös kasszába, és ha még a szorgalmas oligarcha csinál a magánrepülőgépéhez, a szigetéhez még négy gyereket is, akkor aztán itten van a dínomdánom maga.
A sok retardált Fideszhívő meg boldog, mert Viktor már megint jóléti intézkedéseket adott hálás népének.
Szállnak hát az ég felé a szép, színes szappanbuborékok és készülhetünk a választásokra, szavazzunk hát arra, aki elhozta nekünk a boldogságot, az emberre, Aki Soha Nem Hazudik.
Csak amikor megszólal…


:O))))

2 megjegyzés:

- írta...

"Bajnai nem tervezte az adójóváírások megszüntetését..." Ez meglepett Pupu. Miért nem lehetett erről tudni?
Gondolom, most beindul a szexuális élet az országban a 4 gyerekért, hogy a munkanélkülieknek ne kelljen adót fizetniük a semmiből...
Hát, a sitten majd egyszer lesz min gondolkodnia a Viktoréknak, ez biztos!

PuPu írta...

Nagyon hülyének nézi a népet, az már biztos!
:O)))