2010. szeptember 13., hétfő

SITT...

Orbán ma megint értékelt.
Újabban szeret értékelni, valamiért az a hit vert benne tanyát, hogy az övéi körében van, így aztán felbátorodott és gátlástalanul ontja a lózungokkal vegyes hülyeségeket!
Most a Parlamentet kápráztatta el a csodálatos első száz nap remek történéseivel, beleértve az ötvenegynehány, bizonyára minuciózus gondossággal megszerkesztett, széleskörű társadalmi vita után előterjesztett törvényt, a sok alkalmatlan vezető leváltását, a bátor forint-árfolyamkarbantartást, majd a végén bejelentette, hogy leraktuk a socializm a nemzeti együttműködés rendszerének alapjait.
Ez igen!
Kádár aztért óvatosabb volt, neki egy ilyen bejelentéshez kellett vagy húsz év, és még akkor is folyvást figyelmeztetett, hogy nem olyan egyszerű ez elvtársak, az eredményeket meg is kell őrizni.
Itten meg száguld a társadalmi átalakulás, mint Massa Mogyoródon, határ elvtársak a csillagos ég!
Az együttműködés csodákat művel, hiszen most is milyen szép példáját láthattuk, mikor a szocialista frakcióvezető feltett egy-két kérdést a vezérnek!
Együttműködött is  vele ízibe,  roppant udvariasan válaszolt, hogy ez nem egy zenés szórakozóhely, ahol a szocialista pártelnök feladja a rendelést, mások meg teljesítik, ez egy félreértés – mondá.
S bár Mesterházy nem a „mert nekem az életemben nem sikerül semmi” című nótát kívánta elhúzatni a nemzet prímásával, csak megpróbálta számon kérni rajta egynémely ígéretét, de nem volt sikere, és ezzel aztán véget is ért az asztali zene…
Aztán ejtett a mi Reménységünk néhány szót romokról és tűzvészről is, - gondolom a valóság helyett a szebb jövőt vizionálta (v.ö: Nero...) – és megtudhattuk, hogy a java még majd most jön!
Ezt mi is sejtettük, ettől tartunk csak igazán, - mit fog a humor nagyágyúja kitalálni nekünk most, hogy már mindent maga alá kapart?
De hamar kiderült: „most jön az igazi vállalkozás.
Talpra kell állítani az országot.
Ehhez összefogás kell, kis csoportokban nem fog menni.
Magyarország minden kövét, tégláját és gerendáját ott helyben és egyszerre kell megemelni"
Gondolom, ő a részét már kivette a közös erőfeszítésből, az ő feladata lehetett a svájci frank és az euro árfolyamának felemelése, ezt példásan teljesítette is, hogy nőne köröm a tizenegyedik ujján is…
Mi meg majd emelhetjük az ország többi részét, - csodálkoznék, ha nem a gőzmozdonyok jutnának a szegényebb néposztályokra…
Hogy ezeket a baromságokat, miszerint az ország a fején áll, meg hogy romjaiban van, meg hogy lobog a tűzvész honnan veszi - kész rejtély.
De ha el is hiszi amit hirdet, akkor talán ismét ráférne egy kis generálozás meg agysimogatás, - aki ennyire elszakadt a valóságtól, annak talán pihennie kőne.
Orbán olyan, mint a liba, amelyik bezabált a szotykos körtéből, - ül elégedetten a fa alatt, elegánsan forgatja a fejét jobbra-balra, bambán pislog és összevissza gágog, csak éppen azt nem tudja, hogy hol is van éppen…
Szép nap volt ez a mai egyéb tekintetben is, mert megtudhattuk, hogy Orbán új energiaforrást tett magáévá, - feltárta az azeri gázforrásokat, - az azerbajdzsáni-grúz- román-magyar összefogással felépíteni tervezett gázvezeték a Fekete –tengeren tankerekben szállított cseppfolyósított gázt továbbítana, ebből kifolyólag bizonyára olcsóbban, mint az oroszok gázvezetéke, és a térség - a Kaukázus - stabilitása is példás.
Egyes elemzők szerint például az grúz-orosz háború is az olajról és földgázról szólt - arról, hogy Moszkva célja megakadályozni az azeri olaj kijutását a Kaszpi-térségből a Fekete-tengerre, nehogy így megnyíljon az út a Földközi-tenger és az EU felé.
Szóval Orbán már megint külpolitikai sikerekre hajt, most éppen azon fáradozik, hogy egyszerre haragítsa magára az oroszokat (Déli Áramlat) és az amerikaiakat (Nabucco), és a szomorú ebben az, hogy hű csicskásai közül még Martonyi sem olyan bátor, hogy meg merné neki mondani: főnök, most éppen megint hülyeségeket csinálsz!
Viszont megnyugvással hallgathattuk meg ma azt is, hogy nem lesz Sukorón sem kaszinó, sem gyárváros (Ki a franc akart oda gyárvárost telepíteni? Vagy csak jól hangzik?) már csak azért sem, mert Matolcsy elmondta: a miniszterelnök személyes érdekeltségét is lehet ismerni ebben az ügyben, "aki szereti a Velencei hegységet, és a tó körüli lágy völgyeket, szelíd dombokat"..
Szervilis trágyagiliszták ezek, a feeling meg kezd lassan olyan lenni, mintha egy közép-ázsiai diktatúrában élnénk, - már csak Orbánbasi arannyal futtatott szobra van hátra, jobb láb a focilabdán, bal kézben a Szentkorona, farzsebben a Gripen-jutalék...
Mesterházy megemlítette, hogy amit ő romoknak lát, az – ha jobban megnézi – építési törmelék, - erre vidámkodott egyet a miniszterelnök, - azon poénkodott, hogy Freud örült volna ennek a mondatnak, merthogy az építési törmelék az sitt, - mondta sejtelmesen vigyorogva.
Freud örült volna ennek a mondatnak is, merthogy az értékelő beszéd, - miként az első száz nap „teljesítménye” is - shit.
Bullshit…*
Nem egyszerű dolog ezzel a Freuddal együttélni…


:O)))




*
bullshit (EN): Az összetett szó jelentése első pillantásra világosnak tűnik: bull = bika, shit = szar, bullshit = bikaszar. Ez azonban félrevezető; a bullshit szó jelentése ugyanis alapvetően félrebeszélés, mellébeszélés, kamu, hanta, süketelés.

2 megjegyzés:

PannonPuma írta...

"vezérnek, nemzet prímásával" ezek már unalmasak, nincs újabb? :)

Amugy meg: kedvenc pártelnököd, bikicsunáj attila akkora öngólt rúgott, hogy öröm volt nézni: aszongya hogy, "sok baja lett már az országnak abból, hogy egy párt mást ígért kampányban, mint amit kormányon teljesített.."
Persze értem én, muszáj volt ferinek beszólni a 100napos értékelésért, de szerencsétlen béna attilának sajna még feri is túl magas szint :D szalámizzátok csak egymást, úgyis sokan vagytok!

Majd miután szénné égett, probálja számon kérni OV-t... :) Az a problem, hogy nem egy súlycsoport, attila max cipőpucoló lehetne orbánnál... rossz hir, de 4éve van vektornak, hogy kirángassa a ganéból az országot, majd a végelszámolásba lehet pampogni, de ne ilyen súlytalan figura vállalkozzon rá akkor se!
Amúgy lényegesebb kérdés, hogy a jövö évtöl esedékes, cirka ~3000mforint/év zsetont miből fizetjük vissza? Bár, mig le nem mentek a választások, addig úgyis méla kuss lesz kormányoldalon, utána biztosan kiderül...

Névtelen írta...

Ezt az írást a parlamentben kellett volna az Orbán reagálásra előadni...

Nagyon jó.

Kíváncsi lennék Staphylococus Viktor (Kaya Ibrahim legjobb barátja) mit válaszolna rá...