2010. szeptember 28., kedd

KEGYDÍJ...

Orbán Tatabányán kedveskedett a választóknak.


"Nyugdíjemelés biztos, hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenthet, azt betartjuk és az inflációval mindenképpen meg kell emelni"
Ezek az emelések azért még kérdéses ügyek, - ugye, azt már tudjuk, hogy  az országot a két fülénél, Mezőkövesdnél és Miskolcnál fogva kell felemelni, mint a fazekat, a nyugdíjakat meg sehogy sem, hiszen a nyugdíjnak nincs füle, csak vásárlóértéke.
Az Ember, Aki Sohasem Hazudott egy idősecske – feltehetőleg Fidesz szavazó - hölgy kérdésére adta ezt elő, már csak hogy megtörje az őt alapvetően jellemző monoton igazmondási kényszert, és kapásból úgy hasba akasztotta szegényt, hogy azóta is tágra nyílt szemmel mereng a csirkefarhát - hegyek felett a hentesnél, - most meg merjen kockáztatni negyed kilót vagy inkább takarékoskodjon…
Van eznkívül még egy lehetőség: a Vezér olyan hülye a gazdasághoz, hogy nem tudja, hogy mi a különbség nyugdíjemelés és a nyugdíjak vásárlóerejének szintentartása között.
Elmondom, oszt ha valaki találkozik vele, adja át neki.
A vásárlóerő szintentartása azt jelenti, hogy a derék nyugger a nyugdíjából mindhalálig mindig tíz kiflit és két liter tejet tud venni, miután kifizette a lakás rezsijét és a gyógyszerköltségeit, ez pedig bőven elég a kondícióban tartásához, hisz az elhízás egészségtelen.
A nyugdíjemelés meg azt jelenti, hogy amilyen mértékben növekednek az ország anyagi lehetőségei olyan mértékben növekedhet a nyugdíjas reáljövedelme is, tehát a két liter tej helyett vehet két litert és fél decit, a tíz kifli helyett meg tízet, meg egy tizenegyediknek leharaphatja a csücskét, mint tette ezt a Tescoban Selmeczi Gabika nyugdíjszelvény nélkül - ha ma tenné, már bizonyára áristomban ülne...
Szóval nem mindegy, de ez itt a Vezér szónoklatából nemigen derült most sem ki, - elfelejtette kibontani az igazság minden részletét.
A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis a nyugdíjas osztozik az ország sorsában; ha az országnak jól megy, akkor jól megy a nyugdíjasnak is, ha nem megy túl jól az országnak, akkor stagnál a nyugdíjak reálértéke (hogy hány kiflire elég, ugye…), azaz a nyugdíjak csak az inflációt követik.
És akkor még mielőtt elájulnánk a nyugdíjasok nagy levelezőtársának ötletétől, itt van még az infláció számításának módja is, ugyanis az országos adatokban benne lelhető a gőzmozdony és a gumióvszer, a wellness-bérlet és a BMW ára is, míg a nyugdíjasok fogyasztói kosarában a csirkefarhát, a gáz, a villany, a gyógyszer, a közös költség vagy a járókeret lényegesen nagyobb súllyal esik latba.
Amúgy sem könnyű nyugdíjasnak lenni - még aki akarna, az sem nagyon tud munkát és kiegészítő keresetet találni magának.
Ritka szerencsés közülük az, aki komolyabb szervi baj nélkül tudja élni életét, de ha nincs kis tartalék pénzecskéje, akkor sok jóra amúgy sem számíthat.
A német nyugdíjassal ellentétben, aki leginkább a Baleári-szigeteken pihenget, neki a Járda-szigetek jutnak…
Szóval, maradjunk abban, hogy ezek szerint az újdonat Orbán-rezsim szokás szerint a legkisebb érdekérvényesítő képességű társadalmi rétegeken kezdi a megszorításokat, az adótörvényeken keresztül a legszegényebbektől, a nyugdíjrendszeren keresztül pedig a legelesettebbektől gyűjti be a pénzt, hogy aztán a tehetősebbek zsebébe csurgassa vissza, hiszen ők a Fidesz természetes szavazóbázisa.
A nyugdíjasok egy része pedig bedől az ilyen primitív szómágiának – ennek is köszönhető, hogy jelentős részük cserbenhagyta a szocialistákat, akik pedig a legnehezebb körülmények között is mindent megtettek értük.
Közkedvelt megközelítése a dolognak, hogy a szocialisták kormányzása okozta a bajt, ezért hát, hogy cserbenhagyták őket a nyugdíjasok.
Ez persze igen kedvező közelítés a Fidesz számára, amelyik amúgy is lelkesen iparkodik kriminalizálni a szocialistákat – sajnos igen nagy sikerrel, - ma már a közbeszédben a szocialista politikus a tolvaj szinonimájává vált.
Pedig ezidáig az egyetlen Zuschlag ötvenmilliós ügyén kívül – melyből negyven megtérült – még jogerős ítélet nem született, csak vádak, nyomozások, letartóztatások sokszor nevetséges indokokkal, emberek elzárva tartása valós indokok nélkül – maga Berija is megnyalná mind a tíz ujját a mai magyar közállapotok láttán.
A nyugdíjas pedig hisz a manipulatív médiának, különösen akkor, amikor a szocialista politikusok lapítanak, és állandó defenzívában vannak, - szinte egyikük sem mer kiállni meghurcolt párttársaik mellett és követelni a mindenkit megillető tisztességes eljárást.
Ez azt az érzetet kelti, hogy na lám! - mindegyiknek vaj van a fején, azért kussolnak.
A nyugdíjas meg a Fideszre szavaz, merthogy ők azok, akik nagy pofával vádaskodnak, hát akkor biztosan nekik nem lehet a szemükre vetni semmit.
És hát a nyugdíjasok jelentős része az ilyen nyilatkozatok hallatán megnyugszik és rohan az urnákhoz, hogy a Fideszre leadott szavazatával mihamarább szert tehessen a sajátjára.
Azért legyünk optimisták -  a magyar nyugdíjas találékony, majd takarékoskodik.
Ruhatárát változatosan variálva túléli a nehéz éveket, a meglévő mellény, bugyi/gatya és az ing sokáig kitart, ha egyszerre mindig csak az egyik van rajta és nem akarja a kengurut utánozni, - nem ugrál üres erszénnyel.
Csak lesi a postást, várja a nyugdíjat és örül, hogy még mindíg nem keresztelte át Orbán a járandóságát Nemzeti Kegydíjnak...


:O))))

7 megjegyzés:

--- írta...

szia, pupu már megint csak én vagyok. a humoroddal hál'istennek minden rendben van :)
legalább röhögve dögöljünk meg! orbán mestere a ködösítésnek, de ez nem azért van, mert okos, hanem azért, mert fngja sincs a dolgokról.
szörnyű dolgok várhatók, úgyhogy nagy lesz a forgalom a temetkezési vállalkozóknál...ők lesznek a nyertesek, gondolom mind a 11 pesti cég fidesz imádó lesz, míg meg nem ismerik az új adózási törvényt, és a fa felhasználási szabályzatot, miszerint csak joseph tot-tól vehetik a koporsókhoz a fát:)))) nekem még van 3o évem a nyugdíjig pupu, így reménykedhetek abban, hogy egyszer egy normális kormánya is lesz az országnak. szerintem a nyugdíjas pártalapítási ötleted jó, és sikeres lenne! fogadjunk, hogy tömve lenne huszon és negyvenévesekkel is, akik már az utolsókat rúgják a viktor hülyeségei miatt:))
a német nyugisok ilyen jól élnek? akkor ezért akart németállampolgárságot disszidálása idején "kedvencünk" a fideszes 16 milliós szőcs géza, aki németségére hivatkozva németesíteni akarta magát...ma meg BÜSZKE FIDESZES MAGYARFI! hát a bugyim leesik a röhögéstől:))) sokkal nagyobb magyar vagyok cigányként mindegyiknél!!!!!!
a zuslák no mindjárt lemásolom rólad a fiú nevét ZUSCHLAG, na ő csak maradjon sitten, és ott röhögjön a zsidókon meg a magyarokon. van egy zsidó nő azt én sem szeretem pupu, ezt bevallom őszintén, mert ahogy a selmeci fideszes delnő kiflicsücskét harapdált , ez a nő az én szerelmemet nézte kiflicsücsöknek, úgy hogy krvára utálom! főleg hogy a kiflicsücsöknek is ízlett a zsidó nő. mondjuk szép is és okos is volt, de akkor is!!!! én akartam azt a kiflicsücsköt!!!!
nnna! megint csak kipanaszkodtam magam neked. ja, hidd el tatabánya nem lesz fideszes, ha még eszüknél vannak ott a nagy szegénységtől...a szegénységtől inkább megjönni szokott az ész...vagy még nem elég szegények...

--- írta...

ui. pupu sajnos a kiflicsücskéből nem lehet kigyógyulni, épp úgy, mint a nyugdíjas létből...
mi lenne, ha a nyugdíjasok nem gyerekként hanem felnőttként fogadnák a mindenféle hatalom ígéreteit? azt hiszem a betegségen és a gyógyszerek drágaságán az a legnagyobb baj, hogy nincs igazi, hiteles képviselete a nyugdíjasoknak. az a pasi a tisztelettársaság vezetője egy simlis kókler, tőle aztán sosem lesz jobb és könnyebb élete az időseknek. ezt még +akartam írni neked, mert a nyugdíjas párton gondolkodom és egyre jobb ötletnek találom...

--- írta...

ui. pupu, nagy nehezen kiszámoltam hogy nem is 3o hanem csak 2o évem van hátra a nyugdíjig. látod ezért utálom kölcsönadni azt a régi golyós számoló szerkentyűt az enyészetnek:)) bocsika olyan szar kedvem van hogy már csak nevetni tudok...

--- írta...

jav. kimaradt egy szó a 21.27-kor írt üzenetemből.helyesen: ...a betegségen és a gyógyszerek drágaságán TÚL az a legnagyobb baj, hogy...

Névtelen írta...

Halli Pupu!
Nagyon jó! Mint nyugger mondom!
Greenbrain

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Soha nem fordul elő, hogy kihagynám a bloggjában irtak elolvasását!
Büntetőjogi felelösségem tuatában kijelentem:Imádom Magát.
Minden humora ellenére azért van Önnel egy kis problámám:Mégpedig az, hogy sajnos mindig igaza van!Nagyon rossz időknek nézünk elébe!
Üdv.:Ági

- írta...

az imádás nem büntetőjogi kategória...de aranyos ez az ági! látod pupu szükség van rád, és egyszer még régebben, azt írtad, hogy lehet, hogy befejezed az írást...kár lett volna! szeretnek, és fontos a véleményed!