2012. január 2., hétfő

TÜNTETÉS AZ OPERÁNÁL

Megyünk hazafelé -merthogy tüntetni az öcsémmel és az unokákkal járok – előttünk ballag hazafelé tartva egy házaspár is a kislányukkal, - a szülők olyan harmincasok, és az asszonyka méltatlankodik.
Most akkor lesz forradalom vagy nem lesz, mert ilyen rohadt hidegben én nem jövök többet habókra, mondta és látszott rajta, hogy komolyan megsértődött, mert elmaradt a zsarnok tettleg elűzése.
Szorgalmas tüntető vagyok, habár a tüntetőfelszerelésem roppant hiányos, se egy sípom nincs, se egy kereplőm – hol járok én a kéttölcséres gigadudák tulajdonositól – kanyarba se vagyok!
Ezt a hiányosságot a lelkesedéssel igyekszem pótolni, és amikor felzengett az „Orbántakaroggy”, vagy a „Hazaáruló”, akkor maga, is csatlakoztam a kórushoz, pedig bevallom, hallani jobban szeretem ezeket a maguk nemében tökéletes kis tüntetési műveket, mint személyesen előadni.
Mondjuk azért nem maradtam műélvezet nélkül, már a tüntetésre tartva messziről hallani lehetett a tömeg morajlását, örültem is, mégiscsak jobb egy erőteljes demonstráció résztvevőjének lenni, mint elviselni, hogy az embert kerülgessék a járókelők.
Ha akarta, Orbán most megtudhatta, hogy van még mit cizellálgatnia a nemzeti egységen, mert a dolog jelenleg úgy tűnik, hogy ez az egység leginkább az ő elzavarásának talaján fog kivirágozni, már ha a résztvevő szervezeteknek lesz energiájuk, elszántságuk és merészségük túllépni az egyébként teljesen idióta civilek-pártok ellentéteken.
Ma is az derült ki, hogy alapvető kérdésekben nem ezen a vonalon húzódik a törésvonal, hiszen akik itt voltak ma, azok valamennyien demokraták, és ha demokrácia van, akkor mindenki érvényesíteni tudja vélemény és szólásszabadságát, hacsak Viktor addigra be nem tiltja a pártokat is, ne zavarják a köreit, ugye…
Ennek a civilesdinek köszönhetjük a mai est programját is, ami eléggé eklektikusra sikeredett, merthogy a résztvevő civil szervezetek között a Hallgatói Hálózattól a Magyar Fokhagymafront harcosain keresztül (ők mindjárt a hivatalos műsor előtt számot adtak ütőképességükről, az általuk előadott performance meghallgatása bátran bevehető a Vezér majdani büntetési tételei közé…) az LMP - ig sokan vettek részt.
Internetes közösségek is hálistennek, viszont valamilyen oknál fogva a pártpolitikusokat eltiltották a mikrofontól.
Ez nekem kicsit olyan sznob magatartás, nálam egy kategóriába esik a „mi nem nézünk soha televíziót” és a „nekem nincs mobiltelefonom” című opusokkal.
 Fene tudja, hogy jó ez így, vagy nem, hiszen a politikát mégiscsak politikusoknak illenék csinálni, legfeljebb abban kellene megegyezni, hogy kivételesen nem egymás csesztetésével fogják tölteni az drága időt, hanem ezt a mi igenbánatos diktátorocskánkat ekézik szorgalmasan.
Mindegy, alapvetően jók voltak a beszédek is, nekem legjobban a volt ombudsman, Majtényi László, és Iványi Gábor beszéde tetszett, aki elmondta, hogy a Hős, Kinek Léptétől Döng a Föld egy a II. Világháború óta nem használt földalatti alagúton keresztül közelítette meg az Operaházat, hadd ne keressek az ügyhöz adekvát hasonlatokat.
A hangulat jó volt, Bartus László ugyan továbbra sem lenne elégedett a harci szellemmel és ebben valószínűleg igaza is lenne, de azért már elhangzott egy-egy határozatlan de azért jövőbemutató hang, miszerint a tömeg csalogatta az operaházi ünneplőket, hogy jöjjenek ki, majd egy idő után felhangzott az ütemes  „Menjünk be!”.
Az ötlet megmaradt elvi szinten, habár ha a százezer embernek csak a fele be akart volna valóban menni, akkor a Mi Boldogágunknak igencsak sáfrányos lett volna a gatyája, merthogy majrés ő, ez nyilvánvaló.
Több rendőr volt, mint liba a tatai tóban, de békések és szakszerűek voltak, jól tudták kezelni azt a helyzetet is, mikor a neonácik provokálni akarták a szocikat, a tetejébe még Gyurcsányoztak is nekik – le lehetnek maradva a fejlődéstől, politikailag vagy nyolcvan évvel, de aktuálpolitikában sem perfekt népség.
Viszont az adrenalinszintjük rendbejöhetett – mégis, ennyi emberrel szembemenni, ehhez vagy bártorság kell, vagy az agy hiánya…
Ami még érdekes volt, hogy sokan érzékelhetően azt várták, hogy valaki majd nekivezeti a tömeget az Operaháznak, gondolom, ki akarták próbálni, hogy milyen a hangjuk profi környezetben.
A demokraták egyébként jámbor népség, az a száz náci nagyobb ramazúrit csinált, mint a százezer demokrata, azt hiszem, meg kell várni még a jövő havi fizetéseket, meg néhány ingatlan-árverést és akkor emelkedik még a harci láz…
Mindenesetre kellett ez, mert meg kellett végre mutatni, hogy nem csak egyes politikusoknak, hanem az egész társadalomnak elege van ezekből a gengszterekből, és az a legjobb módja a bátorság növelésének is, ha az egyén tudja, hogy százezrek állnak mögötte, akikkel az alapkérdésekben – demokratikus államberendezkedés, jogbiztonság, miegyéb… - tökéletes az egyetértés.
Találkoztam Lustival a Kapcsolat portálról, akivel sajnos nem tudtunk eszmét cserélni hozzátartozóink magas száma és a rettenetes hangorkán miatt, de így is örültem neki, ellenben az unokáim (14 és 18) elmentek körülnézni és a helyzet éppen kezdett az Opera előtt fokozódni, na, mondom, mehetek értük a Gyorskocsi utcába, de aztán még időben előkerültek.
Mondtam nekik így soha nem lesznek a baloldal ifjú reménységei, mert agyoncsapom őket.
Aztán hazajöttünk és meghallgattam, hogy voltunk párezren, ahhoz képest elég jól beterítettük az Andrássy utat.
Mindenesetre talán ismét fel lehetne eleveníteni a régi jelszót –MUK – márciusban újra kezdjük.
Hacsak addigra az Unió már be nem fejezi…

:O)))

23 megjegyzés:

anya írta...

Jó volt ott lenni. nekem is Majtényi tetszett a legjobban. Egyébként a Nagymező utcánál az ellentüntetők előtt álltunk. Nem csináltak semmit, csak amikor már megfogyatkozott a tömeg. gyávák ezek, csak akkor erősek, ha fölényben érzik magukat. De hát ez is másolódik. Viktorka sem volt valami hajde bátor. Nem tudom mi a fenétől fél. Vagy ha jobban belegondolok, lehet mégis, Mindenki magából indul ki ugyebár.
Valami végre elkezdődött. Jó volt látni, hogy sok a fiatal. Nem hiszem, hogy márciusig kéne várni a folytatással.

Névtelen írta...

Köszönöm a helyszíni beszámolót.
Üdvözlettel: placebo

Nem nagyon tudok mit kezdeni a megújult kapcsolattal, ott is kerestelek, de semmi nem működik úgy ahogyan kellene.
Vagy bennem van a hiba?

pleinair írta...

Végre a mai tüntetésen láttam először sokkal több fiatalt, mint idős embert.
Állítólag a rendőrök később nem álltak a helyzet magaslatán. Hagyták, hogy egy maroknyi náci megfélemlítse az Andrássy úton hazamenőket. Leköpték őket és ocsmányságokat ordítoztak nekik.
Lenyűgözött a képen látható transzparens.
"MINDENKI EGY SENKIÉRT!" Egyszerű és szellemes.

DEMOKRATA írta...

Most akkor lesz forradalom vagy nem lesz” Vén szar seggnyaló komcsiknak mindegy, már úgyis halálhörgés hallatszik belőlük. Mindegy hogy mi viszi el őket.

„demokraták, és ha demokrácia van, akkor mindenki érvényesíteni tudja vélemény és szólásszabadságát” Hát akkor mégsem diktatúra van?

„az egész társadalomnak elege van ezekből” Csak saját és csürhéi nevében beszéljen!

„voltunk párezren,” Kevés! A 2/3 több.

„Hacsak addigra az Unió már be nem fejezi…” Jó lenne az Unióval elvégeztetni, mint 56-ban a Szovjetunióval. Uniós seggnyaló! Úgy látom mindegy milyen unió, csak unió legyen.

Névtelen írta...

Minden bizonnyal elkezdődött valami. Ami a legfontosabb, hogy összeállni látszik a "BALOLDALI KOALÍCIÓ" együttműködve a CIVILEKKEL.

éva írta...

anya,
tényleg jó volt ott lenni. Én nem sokkal előtted dudálhattam - ugyanis a dobhártyám épsége érdekében a hangszóró mellé küzdöttem magam - jó 10 perc szlalomozással-furakodással a Nagymező egyik sarkától a másikig. És jó volt hallani és részt venni a "Nácik haza" skandálásban. És jó volt látni a tömegből kifele menekülő csoportocskákat az összetekert náci zászlókkal.
placebo
rossz helyen keresgélsz, Pupu a Dkp-n könnyen megtalálható.
pleinair - a világsajtó mégis az angol nyelvű táblát hozza a címlapokon - ahol bocsánatot kérünk a világtól - Orbánért.
Tetszettek volna lefordítani. Javaslat: az egyik oldalán magyarul - a másik oldalon angolul - és forgatni!
Pupu
igazán jól sikerült írás! Akik kinn voltunk, értékén kezeljük az 1 fő/1 m2-es számításokat! REMÉLEM, hogy nem kell a repetára márciusig várni.

Gergo1ful írta...

Nagyon örülök,hogy vegre ekezdödött valami Magyarországon!Nagyon szomoru volt latni innen a kulhonbol,hogy 9 even keresztul hogyan ugrassza egymasnak a magyar nepet ez az Orban. Cak igy tovabb MAGYAR NEP!

terlasz írta...

Jó volt látni azt a hatalmas tömeget, aki ugyanazon cél érdekében gyűlt össze. Igaz, a híradások - még az ATV is- több ezer tüntetőről beszélt. Nem baj, a hatalom hazugságai így sem leplezhetők sokáig a nép legelbutítottabb körei előtt sem!
Igazad van Pupu - egy kultúrember nem patkányoz.

Pacis írta...

„MINDENKI EGY SENKIÉRT!” – Egyszerű, és szellemes!
Egyetértek, mert bennem IS, EZ A SZÖVEG maradt meg, mintegy eszenciaként…
De azért mégis csak egy koppintás, mert „alkotója” egyszerűen csak lenyúlta Madách Imre híres sorait: „Milljók…, EGY miatt” (Kiemelés, tőlem.)
De hát, haladjunk a korral…, adaptáljunk…

PuPu!
Helyszíni tudósításodat – ami mint mindig, most is egy gyöngyszem – szeretném, kiegészíteni, némileg korrigálni, no meg egy kicsit továbbgondolni…

Először, a csalódottságomról:
Az előkészületek(ben) – tipikusan „magyar-módon” zajlottak – nem csalódtam.
Olyan, amilyen…, de magyar!

„Pártpolitikus..., aztán meg ne szólaljon,
NO, a Gyurcsány…, AZ meg különösen…, NE!”
Pedig…

EZ KINEK AZ ÉRDEKE? – Ne találgass! – ORBÁNÉ!

Hiába no: A Gyurcsány – az „feketeseggű”! Igaz, egyúttal „aranyszájú” IS!
Mert mozgósítani…, meg gyújtó hangú beszédet tartani…, azt aztán tud! Lehet, hogy ez volt a baj…, hogy akkor inkább más se…, CSAK azért, hogy Ő NE!?
Kapaszkodj meg! Most, éppen, ha nem is szó szerint…, Debreceni Józsefet idéztem.

Pedig…
Lehet Gyurcsányt nem szeretni,
DE látni kell: TENNI akar..., és TENNI is tud!

MERT: ITT, és MOST, tudás kellene, no és gazdasági hozzáértés…!!!

KINEK VAN OLYANJA…, NA KINEK?

Megmondom: A Gyurcsánynak!

NO, Meg…, még a Bajnainak!

ÉS?
Tudsz még olyat…?
Láthatóan Gyurcsány Ferenc, megtanulta a leckét: JÓ, pártvezérnek,
JÓ, szervezőnek, és JÓ, mozgósítani!
DE!
A kormányzást…, hááát, AZT már másra bízná…!
Pölö Bajnaiékra.

Visszatérve a csalódottságomra:
Ez volt, illetve lett volna az a történelmi pillatat, amikor VALAKINEK…, egy HITELES SZEMÉLYNEK, ki kellett volna mondani: Az ORBÁN-rendszer, minden ízében, és minden tettével,
ALKOTMÁNY ellenes! Az általuk alkotott fércmű „Alaptörvény” – szintén Alkotmány ellenes,
és érvénytelen!
Az ALKOTMÁNY, továbbra IS érvényben van!
Ezeket – még Majtényi sem mondta ki…, vagy lehet…, hogy rosszul figyeltem!?

Gyurcsány – kimondta volna, DE, nem hagyták!

Miért…, NEM!!!???
Kááár…, nagy kááár!

PuPu!
Az általad egy kicsit lekezelt (és meg sem nevezett!) EGYSÉGFONT kimondta, (általad performance-nak minősített módon), mintegy „előjátékként”
– a „nagy-rendezvény” előtt – csak hangját elnyomta a dizsi…, no meg a tömeg zaja…
Kááár…! Nagy kár!
Nem baj, majd legközelebb!


Viszont, volt olyan IS, ami tetszett…, SŐT, nagyon tetszett!

Mert: IGAZ…, hogy valami végre elkezdődött!
Mert tényleg jó volt látni, rengeteg, a sok-sok fiatalt.

AKIKNEK, már kinyílt a szemük!
ORBÁN, most már jogosan félhet, sőt, RETTEGHET!


Éppen ezért, nem hiszem, hogy márciusig lehet(ne), és kell(ene) a folytatással várni!

Most a MUK, nem jó jelszó – szerintem!

NEMDE? írta...

Leegyszerűsítve: Ami ebben az országban folyik, az nem más, mint a zsidók civakodása a hatalomért, a pénzért. A sok hülye ember meg azt hiszi, hogy értük történik. Állhatnak bárhová, jobbra vagy balra, az ő szempontjukból teljesen mindegy. CSAK GESZTENYEKAPARÓNAK KELLENEK.

Névtelen írta...

"Most akkor lesz forradalom vagy nem lesz,"Pupu, nem tán egyetértesz az asszonykával? Netán te is forradalomba szerettél volna csöppenni?
Milyen szép is lenne ugye, ha Viktort elkapták volna, s közben szétlőtték volna a várost és az embereket? Hát utána miről mocskoskodnál?

Benjamin a Vörösmacska írta...

Azt hiszem nem szabad az Unióra várni a befejezéssel! Helyettünk, nélkülünk nem sokat tud tenni! Max kiközösítí országunk vezetőit. Ennek az lesz a következménye, hogy mi leszünk a legszegényebb rokon!
Azért az nagyon jó volt, hogy eszement tombolás nélkül, szépen lezajlott az esemény!

Steven Kas írta...

Ez a nem "politikus" civil mozgalom idea egy abszolut marhaság.
A parlamentális rendszer "politikai" alapokon működik, abban való részvétel "politikai" elkötelezettséget, magyarul, politikai párt létezését irja elő,tetszik vagy nem, "politikusok" által vezetve.
Szép dolog arrol ábrándozni, hogy majd a nagy összefogó civil mozgalom leváltja a kormányt, de annak a lehetősége, hogy valami ebböl a formátlan masszából, hatásos alternativát nyújtson, ostobaság. Kormányzati alternativa, csak egy határozott politikai programra alapozható.
Megjegyezném még, hogy az oly divatos "nem politizálok" a legrosszabb "politika".Szabadkezet ad az orbánféle kalandoroknak.

Névtelen írta...

Téved aki abban reménykedik, hogy az UNIO majd megbuktatja orbánt.
Angela, Barroso és a többiek ugyanis ugyanabban a csapatban fociznak mint orbán, vagyis a néppártban.
Ugyanúgy kitartást kérnek a népüktől, mint ahogy orbán is kitartásra buzdított szilveszterkor.
Amikor Barrroso levelet ír orbánnak , akkor csak a kinti szocialisták, zöldek, kommunisták elégedetlenségének ad hangot.

Névtelen írta...

Nem jó ez a „Mindenki egy senkiért”! szlogen, helyesebb lenne a »Mindenki egy senki miatt!« (szóval tovább a madáchi úton!)

kogito írta...

PuPu! Mit tudsz az AN-ről, nem lehet megtalálni, helyette ez jön ki:
Web Server alapértelmezett oldal

Ez az oldal által generált Parallels Plesk Panel , a vezető hosting automatizálási szoftver. Látod ezt az oldalt, mert nincs webhely ezen a címen.
Ön a következőket teheti:
Hozzon létre tartományok és létre Web hosting a Parallels Plesk Panel.
További információkért kérjük, forduljon Administrator .

Lusti írta...

♥ ♥ ♥



Jókor voltunk jó helyen! :)

Névtelen írta...

sáfrányos lett volna a gatyája?

Na brávó!

Névtelen írta...

Hol voltak a vízágyúk, a droidok, a szemkilövő REBISZES-ek? Mennyi bátor ember! Ember? Azt mondjátok, a rendőrök nem álltak a helyzet magaslatán? - írod pleinair - mázlid van öreg! Gyurcsányék nem szarakodtak 2006-ban, és összecsináltad volna magadat, ha a Gyurcsány kommandó megindult volna feléd, viperával verte volna szét az agyadat. Lájtos kis tüntetés volt ez, néhány nácitól tele lett a gatyó? Nevetséges! Pedzed már, mi is az a diktatúra?! Na, attól mentsen meg Téged az Úristen, koronázzátok meg Gyurcsányt puszta aszkétizmusból!

terlasz írta...

Kicsi butus legutolsó NÉVTELEN!
Nagyon összekuszálódott az "agyadban" valami. A "Gyurcsány-kommandó" a tv-székház- és kocsigyújtogató, rendőrverő bűnöző bandák ellen védte a közrendet. Most az Orbán irányította rendőrség örült, hogy nem kellett fellépnie (még) a békés tüntetőkkel szemben. Igaz, hogy a nácik csapatát sem akarta észrevenni, pedig kötelessége lett volna eltakarítani őket!
Te melyik csoporthoz tartoztál?

Lusti írta...

Névtelen 1/4 0,07 !

Ferdítés, amit írsz a 2006-os eseményekkel kapcsolatban... és ezt a ferdítést erősítgeted/-titek magatokban és próbáljátok megetetni a közvéleménnyel...

A történteket akkor tereled tévútra, amikor kiragadsz egy eseményt, mintha az 'ad hoc' történt volna, s nem pedig "szövegkörnyezetében" látod/láttatod a történések folyamatát, ahogy azt valójában látni kell ahhoz, hogy helyén tudja az ember értékelni a dolgot.
Amit kiemelsz az már egy következmény volt - reakció és nem akció, aminek hinni szeretnéd!

Az élet egy folyamat, nem pedig állapotok véletlen halmaza... és mint folyamat az általad emlegetett (és azóta festményben megörökített) "Gyurcsányi terrornak" nevezett eseménynek is volt előzménye...
Nem gondolom, hogy ne tudnál erről, hisz a HÍRtv anno élő-egyenes adásban közvetítette... és saját elmondása szerint a "rendezők rendezője" saját szemével is látta végig az eseményeket, mert éppen arra járt... Hát igen...
És persze merő véletlen, hogy egy bizonyos tv-stáb pont akkor pont ott volt vigyázállásban, mintha csak megérezték volna, hogy valami történik majd a Túró Rudi automatákkal...

És ez volt a kezdet! Utána következett jónéhány hasonló nap, mielőtt ama "rendőrterror" bekövetkezett volna, amit annyira sérelmezel...
Érdekes módon ezeket a napokat elfelejted megemlíteni... meg a tankot is ugye... a kockaköveket...
És azt is, hogy az astoriai nagygyűlésen Rákay Philipp (két p-vel) megmondta, hogy merre lehet elhagyni az Astoriát... Ez pontosan azidőtájt történt, amikor Viktor hirtelen vette a sátorfáját és leszaladt a tribünről, s beosont a páncélautójába - ha még emlékszel. Tehát Philipp (két p-vel) megmndta, merre kell elhagyni a területet. Nem gondolnám, hogy Philipp (két p-vel) a "terror"rendőrök felé küldte volna a tömeget... A rendőrök a tömeg háta mögül érkeztek és nem csak hobbyból, hanem a "békés" csürhét próbálták épp bekeríteni. Nomármost ha a tömeg háta mögül érkeznek, a tömeg meg arra vonul el, amerre Philipp (két p-vel) kérte, akkor baromi profik lehettek a gumilövedékek, hogy ki tudták lőni a békésen tüntetők szemét, akik épp a lövedéknek háttal vonultak el...

Íme az események puzzle-jának kardinális darabjai, melyeket figyelmen kívül hagysz/tok...

Bizonyára nem véletlen, hogy csak egyetlen darabkáját emlegeted/titek kinagyítva, s azt állítjátok róla, hogy az a teljes kép...
Ezt úgy hívják: hazugság!

Ha ui. lenne bátorságotok az egészet látni és nem csak egy képkockáját nézni, akkor egyből felmerülne a saját felelősségetek is a történések folyamatában...
De mint látjuk, nincs bátorságotok az egészhez, csak a rész nagyítgatásához, folytonos emlegetéséhez... elfeledve azt, hogy minnél jobban nagyítjátok, annál homályosabb lesz a képminőség...
Még a fotozás sem megy - a retusálás annál inkább! :))

Mert ugye a bátorsághoz is férfi kéne, és nem nadrág!

terlasz írta...

Ezt szépen levezetted, kedves Lusti!
Gondolod, hogy a címzett érti?

e-Vita írta...

Magyarország Szeretett Nagy Vezére, Orbán Viktor megnyitotta a 2012. évi báli szezont: zártkörű masztur-bált szervezett magának és szolganépének. Nem is akár hol, de az Operaházban. Az élvezet tökéletes: tort ül a meggyalázott demokrácia, a magáévá tett ország fölött, megszentségtelenítve a magyar kultúra egyik kiemelt intézményét. Az élvezetet csak tovább fokozza, hogy odagyűlnek a demokráciáról ábrándozó népek a ház elé, akik maguk adták azt tálcán oda neki, önként és dalolva. Most ismét jószolgálatot tettek a Vezérnek: segítettek neki elélvezni. Hát, bizony, semmihez sem fogható a bosszúvágy maradéktalan kielégülése okozta gyönyör.
MaszturBál az Operaházban: http://evitae.wordpress.com/2012/01/02/maszturbal-az-operahazban/