2015. augusztus 8., szombat

A NŐK VÉDELMÉBEN

Hát, ha valaki tiszteli a nőket, akkor én aztán nagyon.
Szeretem is őket, amennyire engedik, meg amennyire matuzsálemi koromtól telik, általában ők is szeretnek engem (bal szemöldök megnyal...) de
ezt a petíciót nem fogom aláírni.
Pedig Vadai Ági is a kedvenceim közé tartozik, jóllehet a petíció feletti képén olyan egészségtelenül soványnak tűnik, hogy kezdek aggódni érte - egy alkatilag- lelkileg kerekded nő legyen gömbölyű, ahogy illik.
De hát a divat, ugye, bájos mosoly, a háttérben csontzörgéssel.
És hát ez a petíció...


Valaki rettenetes szenvedések és sikoltozások közepette szülte, szerintem kínjában.
Ettől még lehetne szép is a kisded, de ez szegénykém olyan, hogy leginkább csak csúzlival lehet etetni.
Valaki kitalálhatta Posványos után két héttel, hogy ott  a szomorúszemű Németh Zsolt jópofizott asszonyról, enberről, sörről meg medvéről, és ez alkalmas arra, hogy rámutassunk a Fidesz elembertelenedett magatartására, fallokrata gőgjére, a nőkkel szembeni diszkriminatív magatartására - de rosszul találta ki.
Egyrészt olyan benyomást kelt, mint a viccben Tasziló, aki megpróbálta felülmúlni barátját, aki elmondta, hogy amikor meglátogatta a barátnője, az előszobában meglőtte, a konyhában is meglőtte a nappaliban is meglőtte, a fürdőszobában is meglőtte, aztán kikísérte a lépcsőházba és integetett neki.
Tasziló is elmondta, hogy őt is meglátogatta a barátnője, aztán az előszobában meglőtte, a konyhában is meglőtte a nappaliban is meglőtte, a fürdőszobában is meglőtte, aztán kikísérte a lépcsőházba és utánalőtt még egy sorozatot.
A jó reakció az azonnali reakció, ez meg olyan szánalmaska.


Emellet hazug is, mert az ominózus vicc az emberről meg az asszonyról szóló része nem arra utal, hogy az asszony állat lenne, jóllehet az "asszonyállat" kifejezés a folklórban a mai napig fellelhető, például az autentikus népzenében is szívmelengető hallgatni!
Arra mindig büszke voltam, hogy a baloldal nem olyan kretén, hgy mindent szószerint vesz, és nem barmosodik el annyira, hogy belekössön az öregecskedő feleségekkel kapcsolatos vicces félmondatba, vagy a szaudi focisták kapcsán elsütött viccbe.
Azt feltételeztem, hogy a demokratikus oldalnak van humorérzéke, és nem áll meg az "esik a hó, fingik a ló, hehehe" szinten, a deemokraták értik a viccet és saját magukon is képesek nevetni, merthogy ez a humorérzék és a besavanyodott hülyeség közötti választóvonal.
Királyhegyi Pál régi mondása - akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.


Nem mondom, hogy a közszájon forgó viccek mindegyike mögöttes tartalmakat hordozó kis bölcselet, de nem is kell mindegyiknek annak lenni.
Ha valamelyik csak egy fricska - mondjuk, akár a nőknek - akkor sincs baj, hiszen ha nevetünk egyet, akkor az amúgy elég pocsék képet mutató külvilág kicsit szebb lesz, legalább átmenetileg.

A petíció azokat kéri fel a csatlakozásra, akik a nőkhöz XXI. századi, európai módon viszonyulnak, merthogy ha aláírják ezt a kis elaborátumot, akkor attól a nőknek jobb lesz.
Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, ez az izé tipikus pótcselekvés, a politikai aprómunka helyett adják kiskanállal a hívek szájába, akik természetesen lelkesen megtapsolják - de hát én is megtapsolnám, ha valaki a teve hihetetlen strapabírását és kitartását dicsérné, de ettől még nem változna semmi.
Persze lehet magas labdákat lecsapni nőügyekben is, a vakkomondor-ügy erre a legjobb példa.
Ez meg egy rossz példa.
Az emberek szeretnek tréfálkozni egymással, a viccek zöme is emberi gyengeségeket figuráz ki, a nemek között is helye lehet ennek.
Lehet harcolni ellene, csak nem érdemes, ilyen viccek mindig voltak, mindig lesznek is, az ízlésekről meg, ugye, non est disputandum.


Rengeteg olyan dolog van, amire fel lehetne hívni a figyelmet, ha már a nőkről beszélünk, akkor például a nők politikai képviseletére, hiszen a DK sem brillírozik ebben.
A négy parlamenti képviselőből és a két uniós képviselőből egyedül Vadai Ágnes a nő, jóllehet pompásan mutatna az Európai Parlamentben, minden adottsága megvan ahhoz, hogy ott álljon helyt.

Itthon sem lenne baj, ha legalább két nő lenne két férfi mellett, ők legalább praktikusan gondolkodnak.
Alapvetően az a legjobb, mikor az adott feladatra legalkalmasabb személy van a poszton, de ehhez nekik duplán kell teljesíteni.
A vonatkozó vicc szerint Ginger Rogers mindent tudott, amit Fred Astaire eltáncolt, csak ő hátrafelé, körömcipőben.

Szóval, lányok, asszonyok, nők táncoljatok szorgalmasan, találjátok meg a helyeteket a politikában is.
És meg lehet nyugodni, nem vagytok libák.


Az erről szóló bizonyítvány ott van a retikülötökben, a kukorica meg a cekkerben!
Bocsi!

:O)))


http://web.dkp.hu/kozlemeny-dk-tobb-tiszteletet-a-magyar-noknek-elindult-a-peticionk/



28 megjegyzés:

hello írta...

Hálisten gőzöm sincs, mi ez petíció - azt hittem, a piros szöveg a linkje, de nem -, nem fogok utána kajtatni, hogy ez a tartós afrikai hőség kit miként viselt meg.

pleinair írta...

Én se tudom, csak gondolom, hogy a nagylöttyös asszonyi álöntudat horgadt fel Vadai Ágiék kebelében a Németh Zsolt által idézett székely szólás miatt, miszerint "az asszony nem ember".
Hát bizony manapság nincs is felháborítóbb, tiltakozásra okot adóbb esemény ebben az országban, mint egy ilyen népi mondás idézése. Aki csomót keres a kákán, az miután kitekeri, megtalálja rajta akkor is, ha közben nevetségessé teszi magát.
Én se találom a petíciót, de azt hiszem sürgősen agyon kellene hallgatni, hátha elenyészik és a feledés jótékony homályába merül.


Öreg harcos írta...

Pupukám, az utólsó bekezdésben idézett vicc baráti társaságunk nagyon régi "alapvicce"...Ebből is látszik,hogy rokonlelkek vagyunk.. Olyannyira alap, hogy történt egyszer, hogy egy "nagyonfontosértekezleten" benyitott az egyik tündéri barátnőnk és sűrű bocsánatkérések közepette elrebegte, hogy...
" Bocsánat, csak a kukoricástáskámért jöttem, itt felejtettem"
Nagggyon fontos elvtárs nem értette, hogy miért tört ki éktelen röhögés, amit alig tudtunk abbahagyni
Szóval...imádom a vicceket... A mi korunkban már mindenre és annak az ellenkezőjére is van egy viccünk és egy " történetünk"..Bocsánat, hogy ebben a melegben szószátyár voltam...
Egyetértek minden szavaddal!!!! És a sör igenis ital!!!!!Főleg ebben a ku.....tya melegben!!!! A medvéről tárgyalhatunk..

Névtelen írta...

Kedves Pupu, nem illik a női külsőt kritizálni. Tessék itt egy kép, ahol nem 'csörög'.

http://propeller.hu/itthon/2797949-egy-kdnp-burkoltan-lekoverezte-vadait

Neked5 írta...

Nagyon jó ìrás, telitalálat! Ės a belinkelt video szenzaációs!

PuPu írta...

Nem kritika volt, hanem építő jellegű észrevétel!
Mindenkionek kell külső kontroll,és ha valakit mindenki szembehazudozik, akkor nem haszmál, csak árt.
Igen, Vadai Ági szebb volt néhány kilóval teltebben, és Dobrev Klárának sem áll jól a hosszú frizura, a mit régen viselt, az jobb volt.
Nőkre ebben az ügyben aműgysem lehet adni, mert álnokok, mint a kígyók, örvendeznek, ha nőtársuk elrontotta a küllemét és dicsérik, közben meg a markikba vihognak.
Na.
:O)))

PuPu írta...

Ugye milyen jó a szöveg?
Aki az ilyesmit kikéri magának, annak sincs ki a négy kereke, ne m?

:O)))

PuPu írta...

Kedves Öreg harcos, ha a medve nem issza meg a sört, akkor semmi bajunk vele, az asszony meg asszony, nem kell ezt túlragozni!
:O))))

PuPu írta...

pleinair, hello, boldogan vagyunk a nők rabszolgái, kivéve meccsek alatt és ha elaludtunk.
Éljen a nemek egyenjogúsága!
A nő azé, aki megműveli!
Na!
:O))))

PuZsu írta...

Az asszony az, akiben a Teremtő kijavította a férfiaban létező hibákat és ezzel biztosította az emberiség számára a mindent túlélést! Sőt az asszony az, aki megoldatja a lehetetlent is veled, mert nélküle semmi vagy! :P

Kapat írta...

Van benne valami! :-)

"Beszéljünk a nőkről. Freud azt mondta, nem tudja, mit akarnak a nők. Én tudom, mit akarnak: rengeteg embert, akikkel beszélgethetnek. Hogy miről akarnak beszélgetni? Mindenről." /Kurt Vonnegut/

Geza írta...

5* !!
Ez a mega potcselekves a DK reszerol mar nem is idegesites az utobbi 1+ evben nyujtott teljesitmenyuk alapjan. Szinte termeszetes (RE: Pleinair) hogy most a nok egyenjogusagaert folyo harc a leglenyegesebb kerdes ebben az orszagban. Nem tudom, hogy mi a tkom lett a DK-val (hat persze sejtem), de az biztos, ha mint az "orban rezsim legelszantabb ellenfelekent" igy folytatjak, akkor itt elvezhetjuk ezt a rendszert tovabbi 20-30 evig. Nincs is jobb a lakajellenzekisegnel!

Kapat írta...

És egy intelem: :-))))

"Soha a nőkről csúnyán ne beszélj,
nincs oly alantas asszonyi személy,
aki ne volna méltó tiszteletre:
hisz asszony nélkül férfi nem születne."
/Pedro Calderón/

kekec írta...

Pupu, Vadai a nők nevében eljátszotta Cyranót:
"Magamat/magunkat kigúnyolom, ha kell, de hogy más (pl egy bunkó fideszes) tegye, azt nem tűröm/tűrjük el! Mert hogy az ominózus vicc nem igazán cizelláltan nőbarát, azt azért ismerjük el.
Lehet, hogy ez egy "ágyúval verébre" reakció, de azért a parlamenti nőellenes beszólások már rég megérleltek némi tiltakozást!

Névtelen írta...

Volt már közös tiltakozás szexista beszólás ellen. Vadai most úgy gondolta, hogy lehet erről egy DK-s külön bőrt is lehúzni.

http://mandiner.hu/cikk/20130912_ellenzeki_kepviselonok_tiltakoztak_illes_szavai_miatt

hello írta...

Visszanéztem - látom, már linket csináltál a piros szövegből - köszi!

Mit tagadjam, van bennem jó adag feminista hajlam, de e miatt a nagyon régóta közismert erdélyi szólás miatt sose jutott volna eszembe nyilvánosan protestálni, legfeljebb megállapítottam magamban, hogy az odavalósi nők helyében kölcsönvenném Lysistrate módszerét, ha az édes párom ezt komolyan gondolva érvényre is akarná juttatni.

A DK meg a nagy hőségben is találhatna ennél 1000x értelmesebb megszólalási apropókat is, ámbár, ahogy legutóbb Gy.F. Olgánál nyilatkozott, nekem úgy tűnt, igencsak tétova állapotban leledzenek, mivel mit is kéne kezdeniük.

Pedig, amiket Krekó Pétertől hallottam az Egyenesben tegnapelőtt, attól eléggé összekarmoltam magam.

hello írta...

Nem, PuPukám, szerintem egy nőt SENKI nem tekinthet a magántulajdonának, még ha ezt a pasik zöme így is gondolja. Ami meg a "megművelését" illeti, hadd utaljak egy szintén eléggé közismert, frivol szólásra, miszerint addig tekintheted a tiédnek, amíg rajta fekszel! :-))

bonmot írta...

Miért is,..hogy a nőkről mindig beszélve van? Biztos, hogy kell? Szerintem, ha ilyesmikre senki nem ugrana rá, egyszerűen és természetesen lennénk....mint a férfiak is...
Ehh, el lett ez már szúrva mindenféle feminista mozgalommal, egyenjogúsági törekvésekkel, nőnapos izékkel...Ebből aztán egyszer kimászni????

bonmot írta...

Miért is,..hogy a nőkről mindig beszélve van? Biztos, hogy kell? Szerintem, ha ilyesmikre senki nem ugrana rá, egyszerűen és természetesen lennénk....mint a férfiak is...
Ehh, el lett ez már szúrva mindenféle feminista mozgalommal, egyenjogúsági törekvésekkel, nőnapos izékkel...Ebből aztán egyszer kimászni????

MoonRiver írta...

Miért is,..hogy a nőkről mindig beszélve van? Biztos, hogy kell? Szerintem, ha ilyesmikre senki nem ugrana rá, egyszerűen és természetesen lennénk....mint a férfiak is...
Ehh, el lett ez már szúrva mindenféle feminista mozgalommal, egyenjogúsági törekvésekkel, nőnapos izékkel...Ebből aztán egyszer kimászni????

MoonRiver írta...

Ez jó, így még nem jártam, természetesen nem vagyok bonmot, elfelejtettem kiléptetni. (Meg nem is írok olyan jókat, csak foglalom a helyet...)

morzsi írta...

Előre bocsátom, hogy nem kedvelem Vadait. Nem kedvelem, mert soha nem fogom neki megbocsátani, hogy a Gripen bizottság fejeként azt hozta ki eredményként, hogy a gripenek vásárlása teljesen szabályos volt, bűncselekményre utaló információ nem merült fel...
(A svéd televíziósoknak bezzeg "felmerült..." de neki nem!)
Ez a nyilatkozata tipikusan "uborkaszezonra" vall.
Szerintem szóra sem érdemes.

Horváth Márti írta...

Kedves Pupu,

gyakran, és szívesen olvaslak, de ritkán szólok hozzá, mert többnyire úgy érzem, nem tudnék hozzátenni a mondandódhoz.
Most viszont nem értek veled egyet. Nagyon nem.
Lehet, hogy eltúlzott lépés a DK petíció, bár szerintem inkább elkésett. Ebben még valószínűleg közös nevezőre is juthatnánk, talán egyetértenék veled abban, hogy eltúlzott.
Amiben nagyon nem értünk egyet, az a vicc és a vicces fogalma. Ha egy vicc a nőkről szól, és a nők nem nevetnek, hanem besértődnek, akkor az azért van, mert az ő olvasatukban ez nem vicces. És nem azért, mert őket a Teremtő kevesebb humorérzékkel áldotta meg. Hanem azért, mert rájuk nézve sértő.
Másrészt, ami vicces lehet a kocsmapultnál, mikor a társaság már nem szomjas, az baromira nem vicces egy ország valamelyik vezetőjének szájából színjózanon?, nagy nyilvánosság előtt elkövetve.
Harmadrészt nem vicces, amikor az ilyen "vicces beszólások" eredményeként az kerül a környezetismeret könyvbe, hogy a lányoknak rosszabbul megy a matek,(egyébként 2 db matematikus diplomámmal kikérem magamnak)és az egyik olvasókönyvben a "vicces történet" csattanója, hogy a nagy kiabálás oka a szomszéd szobában, hogy "apukám megpróbálja elmagyarázni anyukámnak a házi feladatomat". Nem vicces, mikor a fiúk és lányok kicsi koruktól fogva úgy nőnek fel, hogy hallgatólagosan elfogadtatják velük, hogy a lányok kevesebbet érnek. Majd nem vicces, mikor ugyanazzal a végzettséggel, ugyanazért a munkáért töredék pénzt keresnek a munkahelyen. És pláne nem vicces, amikor az erőszak áldozata segítséget kér, és az a reakció, hogy biztos megérdemelte / kiprovokálta. Mindez egyáltalán nem vicces, de az ilyen idióta "viccekkel" kezdődik. Mint ahogy a rasszizmus is azzal kezdődik, hogy minden cigány lop. Igenis létezik a nők hátrányos megkülönböztetése, alacsonyabb rendűként kezelése a közgondolkodásban ugyanúgy, mint a hivatalos politika szintjén, és ez is egyfajta rasszizmus. Nos, hát ettől nem vicces ilyen "ízes, veretes népi bölcsességek" idézgetése politikusi szájból.

PuPu írta...

Persze, kedves Márti!
Én azért túlspilázott dolognak tartom ezen az ezeréves - kivételesen valóban székely - viccen sopámkodni, amelynek még csak nem is biztos, hogy helyes az a megfejtése, egyáltalán nem biztos, hogy a nő ellen irányul.
Szerintem nem azt jelenti, hogy a nő nem homo sapiens, hanem azt, hogy a nő nem férfi.
Hát nem, mit tegyünk?
Ezen lehet szenvedni, de erre petíciót indítani...
Kinek kívánják átadni?
Mit várnak ettől?
Aki pedig a vicceken megsértődik, az éppen a viccekben szereplő hülyéskedéseket tereli a hülyeség síkjára.
Emellett a liberális éártelmiség is püföli az asszonyt, mint ezt kutatások is alátáamasztották már, merthogy egy dolog az enmelkedett gondolkodás, másik meg a poros, mocskos gyakorlat.
A nők egyébként a közgondlkodásban nincsenek hátrányos helyzetbe hozva, de kétségtelen, hogy sok hátrány éri őket.
Mégis, a női vezetők legfőbb ellenségei a nők, a vélekedést, hogy a nő rossz vezető elsősorban nők terjesztik, másrészt meg a nemi szerepeket is rengeteg nő értelmezi tévesen.
Ha te ebben a libás viccben sértőt találsz, akkor az elég szomorú, olyan, mintha a medve kikérné magának, hogy ő nem játék, mert ott vvannak például a teddy-mackók is, ugye.
A viccbe belekötni műprobléma, éppen olyan, mint az öregecskedő feleségek ügyében volt a Fidesz-reagálás, de hát persze mindenkinél máshol húzódik az ingerküszöb...
Hogy mi van a környezetismeret könyvben, az nem a viccektől függ, hanem az adott politikai kurzustól.
Talán a gyerejkeket kellene úgy nevelniük az anyáknak - és persze az apáknak is - hogy mindenki béátran nevethessen a vicceken, mert tudja, hogy ezt nem kell komolyan venni...
Nem kell ennyire szigorúnak lenni, mellesleg tudnék egy-két nőt mutatni, aki nem nyugszik, míg neg nem verik, aztán utána boldogan mutogatja, hogy hogy elbánt vele az a barom.
A verés egyébként a verbális képességek hiányából adódik, minél primitívebb valaki, annál előbb üt.
Meg kell választani, kivel akarunk élni, és nem kell abban az illúzióban élni, hogy meg lehet nevelni egy felnőtt férfit.
Nem lehet, hozza a mintát otthonról...
A nők tisztelete nem egyenlő a szemforgató dumákkal, mint ahogy a férfiak megbecsülése sem azonos a barátnőknek tartott előadásokkal.
Szóval, csak türelmesen!
:O)))

:O)))

pleinair írta...

Pupu, helló rávilágított a lényegre: a férfiember azé, aki megműveli.
Csak ti, naiv férfiak nem veszitek ezt észre. Mi csak elnézően mosolygunk
melldöngető magabiztosságotokon, és hagyjuk, hadd higgyétek, hogy a teremtés koronái vagytok.
Közben szinte észrevétlenül ott vagyunk legtöbb döntésetek hátterében.
Ezért el kell ismernetek, hogy nagyon-nagyon fontosak vagyunk!
:-))


PuPu írta...

Pleinair, kedves!
Hát azt gondoljátok, hogy nem tudjuk ezt?
Nade hát elvárható tőlünk, hogy be is valljuk?
Na jó, legfeljebb azt, hogy nagyon fontosak vagytok, de hát majd megtanítjuk a sörösüveget, hogy füttyentésre a tévé elé masírozzon, oszt akkor lesztek bajban!
És tudjuk, hogy minden döntés mögött ott álltok - én már évtizedek óta vallom, hogy a nők miatt vannak a háborúk!
:O))))

Horváth Márti írta...

Kedves Pupu,

sok dologban egyetértünk. Pl. abban, hogy a reakció akár eltúlzott a konkrét esetben, meg abban is, hogy a nő nem férfi, szerencsére.
Tudom, hogy nem csak 8 általános és kevesebb iskolai végzettséggel verik a családot, sőt még azt is tudom, hogy van női bántalmazó is.
Abban is igazad van, a tolerancia szintünk eltérő, az enyém ebben az esetben zéró. Túl sok gaztettet láttam, amit hasonlóan jópofa beszólásokkal indokoltak, túl sok cinkos összekacsintást, túl sok félrefordulást.
De köszi a választ.

pleinair írta...

LEGTÖBB döntést írtam, Pupu kedves!
Nem véletlenül.
:)))