2014. január 28., kedd

TÍZMILLIÓ SZARVASMARHA

Az azeri kormány tízezer magyar szarvasmarha megvásárlásához szükséges költségvetési forrást hagyott jóvá.
Ebből Szijjártó külügyi és külgazdasági államtitkár, a Száguldó Zseni mindjárt le is vonta azt a következtetést, hogy továbbra is a mezőgazdaság lehet a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok zászlóshajója, jóllehet mindahányan arra számítottunk, hogy az erdőgazdasági kéziszerszámok alkalmazásának fejlesztési munkái kerülnek az együttműködés fókuszába, különös tekintettel az innovatív megoldásokra.

Tájékoztatása szerint megállapodás született a két ország közötti állategészségügyi együttműködésről is, mely azért tűnik roppant fontosnak, mert amennyiben a vadlibáknál is felmerül a keleti nyitás igénye, úgy Semjén fővadásznak még itt kell baltával agyonvernie minden egyes madarat, nehogy behurcolják a száj és körömfájást az azeri sztyeppékre, és a politikusainkkal is kellene valamit csinálni, tekintettel a szivacsos agysorvadás terjesztésének fenyegető veszélyére.

Mindenesetre a magyar külpolitikai sikerágazat jelentős eredményeként könyvelhető el ez az ügy, szépen példázva azt, hogyan válhat az eszme termelőerővé, hogyan sikerülhet egy nyéllel ellátott vasdarabnak összekovácsolni két nép örök és megbonthatatlan barátságát!
És még nincs vége, hiszen szeptembertől kétszáz fős ösztöndíj-keret nyílik meg azeri diákoknak magyar egyetemeken, mely hírre a magyarországi örmény kisebbség örömmámorban tört ki, ökörsütést hirdetett meg, melyre címszereplőnek meghívták az ötletgazdát.
Gondolom, nálunk lesz az unortodox azeri agysebész-képzés bölcsője...
Pályázatot írtak ki kollégiumi elhelyezésre is, ide olyan örmény diákok pályázhatnak, akiket megcsípett a cecelégy, és megtámadta őket az álomkór vírusa -  nekik egy ilyen elhelyezés valóságos istenáldása lesz, soha el nem alszanak majd.   

De kivesszük részünket az útépítésekből is, továbbá egy nagyteljesítményű informatikai központ létrehozásából is, - Budapesten már folynak a kísérletek Kubatov klónozására, így a hardvert is mi biztosíthatjuk egy, küllemében Selmeczi Gabikát idéző Kubatov II. Dolly adatgyüjtő gépezet átadásával.
Siker siker hátán, - ha ezt szegény Martonyi megélhette volna!
Már a külügyek irányítójaként, mert egyébként hálistennek ma is jó egészségnek örvend, és éppen korpás haja vakargatásával van elfoglalva, ami azért – lássuk be – nem túl időigényes, még ha minden hajszála külön nevet is kapott, a Föld országainak felét használva fel névadónak.

Közben a média szép lazán eleresztette a felcsúti repülőtér és az MVM offshore pénzszivattyújának ügyét, merthogy errefelé ez a divat.
Pedig érdekes lenne tudni, hogy mi a felcsúti repülőtér tulajdonjogi helyzete, ki fizette az aszfaltozást, kié a hangárocska, ki az üzemeltető, ha Bessenyei Péter a tulajdonos, akkor kitől vette a területet, ha nem ő, akkor kinek a nevére szól a hangár építési engedélye.
Hogy Bessenyei Péter esetleg használja a létesítményt, az nem mond semmit, hiszen éppen ez a strómanság leglényege: elfedni a valódi tulajdonost, van erre példa éppen elég.
Bessenyei repülni szeret, a technikai sportok pedig nem kis pénzeket igényelnek, egy szponzori szerződés kincseket érhet, ha ezt némi szívességgel kell ellentételezni, hát az a bolondnak is megéri.

Bessenyei egyébként Tököl felett szokott zajszennyezni, de ez keveseket zavar, mert aki felnéz az égre, az mind mosolyog – ott repül a mi bajnokunk, mégis jobb ezt hallgatni, mint a MIG 21-ek felszállását forszázzsal.
A képbe, mely erről a bagázsról kialakult az évek során, remekül beleillik ez a kis repülőterecske a Cessnával, melyről ma már nem esik szó, pedig az első verzió során még ez volt a mondás…
Aztán kiderült az is – máról-holnapra, - hogy az olcsó gáz offshore magáncégen keresztüli forgalmazása nem is olyan nagy baj, hiszen ismert a tulajdonosi háttér, hiszen egy Kajmán-szigeteken és egy Svájcban bejegyzett cég a tulajdonos, aki pedig ennél is többre kíváncsi, az hamar megöregszik.
Hogy tételesen törvénysértő az ügy?
Kicsinyes piszkálódás az egész, választási propaganda, gyűlölködés, szájtépés.
Inkább foglalkozzunk Gyurcsánnyal, javasolja Rogán, hiszen tudvalevőleg ez az egyetlen gondja ma Magyarországnak, a többi smafu, különben is rezsicsökkentünk, a többi meg Gábriel arkangyal dolga, nem igaz?

Én meg hallgatom a Klubrádióból, hogy hát akkor ez a repülőtér meg lett magyarázva, akkor ezt mostmár elfelejthetjük.
Halkan kérdem, amikor Mesterházyt azért nyektetik, mert egy tizenháromezres nagygyűlés valamelyik résztvevője esetleg bekiabálta, hogy Mészáros Lőrincnek kötelet, akkor nem lenne már végre időszerű igénybe venni egy profi kommunikációs szakértő szolgálatait?
Jelzem, Azerbajdzsánban kevesebbért is kötelet osztanak, de mindegy.
Mi még nem vagyunk Azerbajdzsán, csak félúton vagyunk arrafelé.
Talán érdemes lenne nem csak védekezni, de időnként támadni is – ha kell, egész pályán, agresszíven, egybehangoltan.
Ez nem jelenti azt, hogy gusztustalankodni kell, mint Orbán pirhanjája és a két csatolt ebihal teszi, de van ezeknek annyi a rovásán, hogy akár válogatni is lehetne, hogy melyik nap melyik történetet hegyezi ki a kommunikáció.

Szóval, aki nyerni akar, annak nem lehet szépelegni, meg egyik lábáról a másikra állva pironkodni.
Orbán a felcsúti libalegelőn szocializálódott, aki azt képzeli róla, hogy Grál-lovag, az jócskán téved, ez a sunyi suttyó csak az erőből ért.
Hát akkor azt kell mutatni neki is, meg bamba követőinek is, hacsak nem akarjuk, hogy a következő üzletkötés során Szijjártó tízmillió marhára kössön szerződést.
Az egyébként is csalás lenne, hiszen ugyanazt a dolgot nem illik kétszer eladni, minket meg már a főnöke eladott…

:O)))

17 megjegyzés:

hello írta...

Szarv nélküli marhákra nincs igényük? Pedig milyen jól elvolnánk nélkülük...

terlasz írta...

Nem ártana közéjük csapni a baltával, hogy észhez térjenek! Persze, csak úgy kulturáltan,nem azeri módra.

yczimi írta...

Teljesen igazad van PuPu. Amíg nem vágnak vissza és nem sulykolják az ellen hibáit addig esélyük sincs félreállítani őket! Erre még vagy nem jöttek rá vagy nincs igazi megmondogató emberük!

Jutka írta...

Lenne egy megmondó ember az a Gyurcsány. Öt azonban ezzel az összefogással szépen a háttérbe tolták. Gyurcsány sajnos nem volt jó miniszterelnők, de Ö az egyetlen aki feltudja venni a hangot, harcot az O. V . val,
nagyon sajnálom hogy ez igy alakult. Az embereknek szüksége van egy karakán , a szájuk szerint beszélő vezetőre, hiszen az O.V is ennek köszönheti a sikerét, hogy azt mondja amit az emberek hallani akarnak, és nem azt amit látnak.
Teljesen egyetértek Veled Pupu, ennyi magaslabdát amit kaptak és nem kihasználni nagy hiba.

etele1 írta...

Érdekes ellentmondás feszül aközött, ahogy tegnap lecsesztetek, meg aközöt, hogy ma látja pupu is, hogy "vannak még hiányosságok" :)

Mesterhzy a Szabad szemmel-ben:

"az utolsó másfél hónap a kampány" (... lesz az még 'utolsó' másfél hét is)

"három négy öt kérdéssel lehet áttörni a médiafalat" (... nem a 'médiafallal' van a baj, hane azzal,hogy a baloldal egész generációkat vessziett el)

promenad írta...

Hellonak mondom :
Van ezeknek szarvuk ! Csak befelé nő !

fferipapa írta...

Szép nagy igazságok, én azonban a bekiabálásra reagálnék.
Én ugy hallottam, többszöri visszahallgatás után is, hogy "börtönbe vele"...
Lehet, másnak másra áll rá a füle.

etele1 írta...

na itt van a közvéleménykutatás. igaza századvégé, de mit cnáljunk ha a tárki és a medián lapul mint nyuszi a fűben?

A teljes népességen belül:

Fidesz-KDNP: 32%
Összefogás: 20%
Jobbik: 11%
LMP: 5%
egyéb pártok: 2%

Ez egyébként "gyönyörű" adatsor, messze jobb eredmény, mint a Tárki által eddig kimuttott 16-18% (a teljes népességen bell) az Összefogás pártjanál.

A probléma az, hogy a Fidesz szokásos 32%-án áll, ami azt sugallja, a tábora kitart.

További probléma, hogy eszerint vidéken a baloldal betlizni fog: és ez a lényeg. Mutatja hogy a választási stratégia kezdettől el van szúrva: ott koncentrál, ahol erős a baloldal és ott nem ahol gyenge,

De lehet ez mégúgy sem. A nagy kérdésaz, hogy az LMP friss 5%-át a századvég ajándékta vagy tényleg létezik? mertha létezik, az meglepő mozgásra tal az urbánus részken.

etele1 írta...

közben valaki felhivta a figyelmemet, hogy a szondának volt kövéleménykutatsa 15.-én:

ez 28 / 22 /6 /2 / 2

az eredeti hir szerint

ami azt jelenti, hogy az összefogás 2%-ot rontott, az lmp hármat erősödött, nade ez lehet századvégék kézimunkája is :p




PuPu írta...

Zavaros ez, kedves etele1, - még cizellálgasd!

:O))))

Névtelen írta...

Etele 1, a szívemből beszél! Igen, az összes korkedvezményes nyugdíjas mind a kormányzó pártokra fog szavazni. Én is, aki Szegeden a Csillagban voltam az "életfogytosok" között felügyelő.
Csak 16%-ot vettek el a nyugdíjamból. Az ugye nem sok.
De a komám rosszabbul járt, mert ő még csak 52 éves és dolgozhat legalább még 12 évet. A szembe szomszéd meg dohányzik és a Multifilter bő fél év alatt 810-ről, 970 forintra hízott...
A gyerekeink meg nem tanulnak semmit a suliban, egész nap csak tornáznak. Vagy imádkoznak. Szóval mitől vagy olyan biztos abban, hogy a fodeszkdnp fog nyerni? Mert én egyáltalán nem hiszem. Üdv: Stósz

sphagin írta...

Itt van a Tárki mérése :

http://nol.hu/belfold/tarki__kismertekben_nott_az_mszp_tamogatottsaga

etele1 írta...

hm. a Tárkival mindössze annyi történt, hogy közelit a valósághoz a mérési eredménye :p

Egyébként ugyanez történt a Jobbikkal is, amelyik látványosan "erősödött"... pontosabban elkezdték közeliteni "mért" adatot az előző választási eredményhez

(ui. SEMMI sem történt, ami megváltoztatta volna azon emberek attitűdjét, akik a joobbikra szvaaznak, tehát várhatan ugyanannyian fognak a jobbikra szavazni ismét: ez a valós adat, nem amit olvashattunk az előző három évben)

pártidióták kedvéért hozzátenném: amit irtam az nem jelenti sem azt, hogy a fidesznek szurkolok sem azt, hogy a jobbiknak.

orbántól láthatóan egyet lestek el a baloldalon: azt a mitoszt, hogyha elég lelkesen ismételjük a zöldséget az majd igaz is lesz. Nos ebből csak annyi igaz, hogy amennyiben elég lelkesen ismétli a z időjárás jelentés, hogyhó lesz, az emberek felteszik a hóláncot. ha mégsem lesz hó, káromodnak. és a következő alkalommal nem hisznek az időjárás jelentésnek. FIGYELEM CSAVAR: a hólánc FONTOS dolog. Lnyegtelen dolgokban lehet hazudozni tetszés szerint. például libaügyben, nkiásdoboz ügyben satöbbi.

Amit ti nem értetek: a baloldal túlvan a hóláncon. Világos?

á a feét világos .DDDDDD mst fgjátok azt irni, hogy hülyeséget irok. edig csak ti vagytok képtelenek gondolkozni :P

Névtelen írta...

Ha a Tárki szerint kis mértékben nőtt az MSzP támogatottsága, akkor az a valóságban egészen mást jelent. Ugyanis, a tárkit és a századvéget Stumpfhfh István "fidesz közeli" alapította. Ennyit a tárkiról...

pleinair írta...

Várjuk meg a Mediánt.

etele1 írta...

a medián még nem döntötte el milyen számokat irjon, ezért január 15. "önök kérték" (hahaha) alapon valami másról kérdezte a lakosságot.

ps: a medián az az intézet, ami 14%-ot (sic!) mért az együtt-nek. ezek után az ő adataikat inkább ne tekintsd etalonnak valami kisebb problémájuk lehet a metodikával :p

Névtelen írta...

Az azeri gazdasági lap viszont csak annyit közölt, hogy a marhák, meg az útépítés szóba került, nem többet. A többi már a hatmondatos csóka találmánya.