2016. augusztus 26., péntek

TANÍTÓNÉNI, MÁTÓL KEZDVE JÓ LESZEK!

Bayer Zsolt megvilágosodott, a negró kialudt a szájában, szeme sarkában elmorzsolt egy könnyet majd dalra fakadt a Mandineren adott, egyébként  érdekes és majdnem rokonszenves interjújában: "Nagy, szent fogadalmat is teszek itt most a kitüntetések és egyebek hatására, hogy tehát: megpróbálok felnőni a feladathoz. Befejezem azt a típusú publicisztikát, amelyre utalt" - mondta Stumpf Andrásnak.
Talán csak egy apró megjegyzést tennék az üggyel kapcsolatban: aki ezt komolyan veszi, az nem imeri az életet, meg az embereket.
Bayer azt nyilatkozza saját magáról, hogy azért nem lett politikus, mert akkor nagy eséllyel egy ukrán tipusú parlamentet teremtett volna, pofozkodásal egybekötve.
Merthogy őt elviszik az indulatai, de azért most hatódjunk meg attól, hogy megfogadta: ezentúl a pápát nem hívja demens vénembernek, nem zsidózgat, merthogy neki van zsidó barátja, akinek anyja szinte anyja helyett anyja, jelzők nélkül.
Ezenközben románokkal hattyút etet a schönbrunni parkban, merthogy a magyar a hattyat soha meg nem enné, inkább libát lop (v.ö: Magyar, ne lopj!) merthogy az a dögnagy madár nemcsak csíp, de rágós is.



De azért az elhatározás nagyon szép, akár lesz belőle valami, akár nem, és bizonyítja azt is, hogy a kittüntetett nem velejéig romlott ember, csak haverjai miatt rosszul mérte fel a saját helyzetét, azt hitte, hogy őt nem fogja a golyó.
Ez valószínűleg így is lett volna, ha valamelyik jóakarója ki nem teszi céltáblának, és a rá pazarolt lövedékek mennyisége minőségbe nem csap át a marxi tanítások szerint, így bár bele nem halt, de a bal golyóját  csak megcsípték a balos golyók.
Figyelem, nem gojok, golyók!

A megtört tekintet és a nagy nemzeti fogadalom csak taktikai visszavonulás, mint Semjén haverjánál a vasárnapi zárvatartásról való lemondás, ha a helyzet kicsit változik, ismét felbukkannak a gyönyörű - és mint kiderült a román nép nemzeti kincsének eltulajdonításából származó - jelzős szerkezetek.
Ez egy pragmatikus társaság, beleértve őt is.



Azt hiszem, hogy egyetlen dologra mégis jó volt ez a kitüntetés: bebizonyította, hogy azért még van morális határ, mégha a hatákövön a bányászbéka üldögél is.
Bayer Zsoltnak pedig sok sikert kívánok fogadalma betartásához, ami azért sem lesz könnyű, mert a következő rendszerváltás itt az ő haverjait fogja eltüntetni, .és miután már bejárta a rendeélkezésre álló ideológiai teret, túl sok mozgástere nem marad.
Az is gondot okozhat, hogy már megint tévesen értékelte a helyzetét.
Láthatólag azt gondolja, hogy írásainak stílusán akadt ki a demokrata közösség.
Valaki elmondhatná neki, hogy annyi lófax szerepelhetne írásaiban, mint terepversenyen felszentelt esperesben az "e" betű, ha nem képviselne időnként netto fasiszta elveket, nem keltene rasszista benyomást és nem magyarázná meg - önmagának, elsősorban - hogy neki valami Istentől elrendelt joga van felülírni az emberisesség törvényeit.
Szerinte bár kissé durva, de egyébként korrekt Orgoványnál nyakig földbeásott emberekkel, tejfelszőke német fiatalok által szétvert fejű zsidókkal példálózni mai, pitiáner politikai csetepaték kapcsán.
Nem a trágárság itt a baj, hanem az, hogy a formával adekvát a tartalom is, sajnos.


Volt egy film hajdan: Moszkva nem hisz a könnyeknek.
Nekünk sem kellene.
Tulajdonképpen már csak egy kérdés maradt: akkor most mivel is érdemelte ki hősünk a kitüntetést?

:O)))




30 megjegyzés:

anteus írta...

Ámen.

Cereus írta...

Azért, mert Orbán barátja.
Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni.
Mai Magyarországon ennyi elég is, hogy kaphass számolatlanul pénzt,paripát,fegyvert,hozzá ügyészségi,rendőrségi védelmet.

Énekes Vazul írta...

Azt hiszem ennek a szarembernek a kitüntetése és az akkörüli vita nem volt másra jó, mint figyelem elterelésre. Végtére is rosszul sült el a FideSS-nek, mert ugyan a Média Gestapo egy szót sem engedett közölni a visszaadott kitüntetésekről, de a Netet egyenlőre még Orbán a Nagy Pekulátor sem tudja megállítani. Talán majd ha felveszi az Gangesz Géniusza címet.

talalom írta...

Köszönöm Pupu. Pont így gondolom. Hogy bassza meg!

Névtelen írta...

- B.ZS. a damaszkuszi úton eljutott a keresztútig??!….vagy csak a farkas most bebújik a fehér bárány bőrébe, aminek előzőleg ő harapta el a torkát?!
- Amikor a szerecsen saját magát mosdatja,…avagy önvallomás címén másról beszél, mint Bodó, amikor a bor árát kérték?! Az „üldözött” sváb, aki mindig is szerette a zsidókat, mi több, barátai vannak közöttük!, de ennek ellenére gátlástalanul zsidózik(zott?!).
- A favágó, aki nem látja a fától az erdőt, - miközben más szemében a szálkát is megtalálja, míg a sajátjában bőszen szortírozza, és kiszórja közülük a legnagyobb gerendákat.
- Tényleg nem érti, vagy nem akarja érteni, mi a baj vele, a pártjával, és imádott barátjával, a No1 párttagkönyv tulajdonosával, - miközben sumák mismásolással sajnálkozik az interjút befejező mondataiban a rendszerváltás hiábavalóságáról. Mi lehet az oka, töpreng, és gyötri önmagát: vajon miért nem változott semmi! Mi lehet az oka, hogy nem érték el a nemes célokat a FIDESZ alapítók, köztük ő is??!

Promenad írta...

"Terepversenyen felszentelt esperes "
Fenomenális !
/A többi is /

mavtelep írta...

Bayer hamut szórt a fejére, Dobolyit kinevezik Moldovába (!), Ertsey Katalin újra képben van.
Oszt' én még sem hiszek a görögöknek, még ha ajándékkal jönnek is...)))
Szervusztok, jó napot !
(P.s. :méretes a lóláb, ami kilóg)

Anikó írta...

B.Zs. nem jutott semmiféle úton sehova, a haverok elismerték az eddig nyújtott, leírt fidesz-szemléletet neki, majd most megkérték egy kis őszintétlen mea culpára, aztán megint mehet minden tovább... ezek NEM változnak !!! Ezt nem szabad elfelejteni.
Pupu alig várom a következő rendszerváltást, ami majd őket söpri el !!!

Kapat írta...

A kor előrehaladtával az embernek tőbb ideje (és mégsem elég) van elgondolkodni a régi népi bölcsességek igazáról, a tapasztalat szülte okos mondásokról.
Most erről a "pálfordulásról" az jut eszembe, hogy: "kutyából nem lesz szalonna", a "megújult" Bayerról pedig: "kívül fényes, belül férges". :-)
Én még hozzátenném a magamét, mindenkiből az jön ki, ami benne van.

Unknown írta...

Jó napot kívánok!

Ecce homo.
Emlékszem, mily nagy vehemenciával álltatok (álltunk) ki a volt úszó szövetségi kapitány jó útra térése mellett UTÓLAG.
Íme itt egy másik személy, akinek egy mákszemnyi esélyt sem adtok ELŐLEG gyanánt a megjavulásra.
Szégyellem magam.

mavtelep írta...

Tamás Rédey
Ráhibáztál ! Kiss L. több évtizedes tevékenysége bebizonyította, hogy egyszeri bűnről volt szó, amiért megkapta ami járt.
Bayer pedig csak a vakert löki.

anteus írta...

Jézusmária...

Unknown írta...

Én nem vagyok látnok. Nem tudom, mit tesz a jövőben. Bizonyíthat (pro vagy kontra).

talalom írta...

RT! Olvasd el az interjút: kizárólag a trágárságot bánja. Még azt sem ismeri el, hogy zsidózik: hiszen vannak zsidó "barátai"! Azt meg meg sem kérdezik tőle, hogy miért veti meg olyan mélységesen azokat, akiknek nem jut otthon 3000 kötetes könyvtár, meg békességes diákélet, ameddig csak akarja.

Kovács Erzsébet írta...

Tamás Rédeynek: Vajon ki is mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz szalonna? Esetleg Ő?
Most akkor mire lehet számítani, ha az analógiára gondolunk....
Az a nagy helyzet, a cselekvést a szavak pótolják,és ezért egyre durvábbak.
Mindenkinek vissza kellene fognia magát,mert át kellene már gondolni végre,
mit is akarunk, háborút, vagy békét.Én az utóbbira szavazok.Azon mindig lehet javítani.

Unknown írta...

Szervusz, Talalom!

Két idevágó mondatot találtam az interjúban. Az egyiket PuPu is idézi (a piros szöveg után).
"Befejezem azt a típusú publicisztikát ..." [Nem stílus, hanem típus!]
A zsidózásról pedig:
"... megpróbálok felnőni ..."
Arra a következtetésre jutottam, hogy mi ketten másként értelmezzük ugyanazokat a szavakat. Sajnálom.

jjoszi írta...

Bayer egy antiszemita, kirekeszto , rasszista barom.Amennyiben ezeket a tevekenysegeit abbahagyna, nem maradna belole semmi.Ezert aki elhiszi, hogy most majd mas lesz , miutan feladja a karomkodast, bar , ha a nemetek, stb, mem lett volna Auschwitz, irja a megvaltozott barom, az eddig is hive volt, s most remenykedik, hogy ezt indokolni is tudja.Szerintem , a bbarom, csak egy tunet, jelzi, hova tart rendszerunk, s mivegre.Az ilyenek vezettek be a legvadabb horthy erat is.

Kapat írta...

Bayernál ez éppen olyan váltás, (nem változás!), mint amilyen Orbánnál a vallásosság, a hirtelen támadt istenhit volt.
Egyik sem elhatározás kérdése.
Nem hinném, hogy most hirtelen változtatnának silány elveiken, csak mivel a helyzet úgy kívánja, megkísérlik elhitetni velünk.
Nem tagadom, előfordul, hogy hihető változások jönnek létre az emberben, többnyire negatív, vagy pozitív katarzisok eredményeként.
Nemhogy katarzisok nem, de igen kemény érdekek vezérlik mindkettőjüket. Méghozzá, ami különösen szomorú, kizárólag önző, egyéni érdekek.

talalom írta...

T, Rédey. Tényleg nem kekeckedésből, de a publicisztika a sajtóműfajok egyik típusa. Bayer ugyan az ígéri, hogy nem ír ilyen TÍPUSÚ-t, de azt nem, hogy soha nem ír majd publicisztikát. Úgy látom, hogy szándékosan keverik a beszélgetésben mindketten a típust, meg a stílust, hogy rákenhessék: Bayer nézeteivel semmi baj, csak csúnyán fejezi ki magát.

Ludvig Jenő írta...

Azért mert mondja, még nem fogja megcsinálni! Szemét volt, és az is maradt!

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Ez olyan jó, és olyan szomorú írás, ami még a Te klaviatúrádról is ritkán jön le. Mélyen egyetértek minden szavaddal!
- Kovács Erzsébet: Kövér László házmester mondta, még egészen az elején, a köteles beszédben - vagy előtte - kommunista kutyából nem lesz liberális szalonna - Egyébként nagyon egyetértek Veled.
- Névtelen: Bayer esetében nem beszélhetünk arról hogy érti vagy nem, esetleg nem akarja érteni, hogy mi a baj vele, egyszerűen tesz az egészre egy jó nagy rakással. Épp úgy, mint eddig, a jövőben is.
- Mávtelep: sokszor egyetértek Veled, de most kiakadtam. Bayer és Kis L. között az ég világon semmi különbség. Bayer a saját vélemáényével erőszalol meg mindenkit, aki nem a haverja, KIss L meg nő(ke)t erőszakolt meg. Mindegy, hogy tegnap-e vagy 50 éve. A tény tény marad. Aki megjárta a "lágert" - bármelyiket, az ott volt, nem lehet lemosni elfelejteni, akárhányszor kérnek is bocsánatot. Te is másképp beszélnél - mégha férfi vagy is! - ha megerőszakoltak volna.
Egyforma mocsok mind a kettő!
És Ludvig Jenőnek igaza van: szemét volt, és az is maradt!

Unknown írta...

Valaki már leírta ezen az oldalon, hogy az a beszélgetés csak egy elterelő manőver. Szerintem is.
Ennek ellenére azt javaslom, most ne ítélkezzünk a jövőbeni (feltételezett) írásai miatt!
Az első bejegyzésem csak ennyi volt.

csakafidesz? írta...

BZs-nál ezek a stílusjegyek valószínűsíthetően a rendszerváltás környékén alakultak ki és ahogy telt az idő egyre elfogadhatatlanabb méreteket öltött.
Jómagám - ha az emlékezetem nem csal - valamikor 1989. tavaszán találkoztam egyik írásával a megyei újságban. Annak a hangneme, stílusa, tartalma egészen konszolidáltnak és elfogadhatónak tünt. annak ellenére, hogy írásában eléggé kritikusan értékelte a még regnáló munkás-paraszt hatalmat.

Hogy mikor bátorodott fel ennyire pontosan nem tudom. Nincs ezzel egyedül, Sokan vannak akik arra aztalra "tettek és tesznek" ahol évkig enni kaptak és azokkal fordulnak szembe, akiknek ők is meg a szüleik is talán mindent köszönhetnek. 2002.után ő egy politikai műsor vezetett az akkor ellenzéki HírTV-n. A stílusától már akkor a falra lehetett mászni.

"A népi bölcsesség úgy tartja, hogy "a stílus maga az ember"!
Az, ami egy embernél az idők során kialakul és rögződik, felnőtt korban lényegesen már nem változtatható meg.
Hiába mondják sokan, hogy legyünk türelemmel, mert hátha tényleg megváltozik. Őket ki kell ábrándítanom. Anyagi érdekből ő is pontosan azt csinálja amit elvárnak tőle.
Ő a jól bevált megmondóember, az ügyeletes elefánt a porcelánboltban, az időzített bomba. Most lehet, hogy kissé visszafogja majd magát csak azért, hogy ha eljön az idő, akkor jó nagyot durranjon az, amit éppen elsüttetnek vele.

Kedves talalom!
Ezt írod, hogy " Bayer nézeteivel semmi baj, csak csúnyán fejezi ki magát."
Ezt nem tudom értelmezni. Kérlek ezt részletesebben magyarázd el!

mavtelep írta...

IldikÓ Olasz
Kiss Lászlót megbüntették, Bayer Zsoltot fölemelték ezzel a lovagkereszttel,
Ez utóbbi ráadásul a következő 50 évben sem lesz más ,mint most.

talalom írta...

Csakafidesz+ Olvasd el a mondat első részét is! Világosabban: az interjúban azért kizárólag a stílusról esik szó, hogy elkenhessék: ...

csakafidesz? írta...

Pontosan a mondat első részét nem értettem. Most így rendben van.
Köszi!

hello írta...

Kutyából szalonna?

anteus írta...

Pontosan igy hangzott el:
"Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna".

anteus írta...

Amúgy engem az "egyebek" érdekelnének, melyek hatására fogadkozni kezďett.

Névtelen írta...

B. Zs.-t már a megváltozós kinyilatkoztatására kapott válasz azonnal visszazökkentette a megszokott kerékvágásába. Igaz, ezúttal elmaradtak a 'k' és 'g' kezdetű szavak, helyette van bűz, fing, patkány, tetű és egyebek. És ez még csak a forma, a tartalmat inkább hagyjuk. Ennyit a végtelenül primitív emberek nagy megváltozásairól. Mindenkinek megvannak a maga korlátai.