2014. február 12., szerda

KÍNÁBAN, MEKKA FELÉ FÉLÚTON

Hogy mit összeröhöghetnek a kínaiak rajta, azt nem nehéz elképzelni.
Nem azért, mert a mi országunk kicsi, míg Kínában huszonegy város lakosainak száma haladja meg külön-külön Magyarország lakosainak számát, hanem azért, mert a méretünkhöz nem adekvát a viselkedésünk.
Mint amikor a kisegér a nászéjszaka előtt vigasztalja menyasszonyát, az elefántot: ne félj kicsim, nem fog fájni!


Csak ez a hatalmas távolság, ez ne lenne!
Eleinte elég volt párszáz kilométert utazni ahhoz, hogy a Vezér világpolitikát csináljon, de lassan már a fél életét utazással kell töltenie, ha meg akarja mutatni a nyavalyás idegeneknek a Világ Megmentőjét, teljes életnagyságában.
Hát mit tegyünk, a nagyság gondokkal is jár, mint tudjuk, a vezetés nem méznyalogatás.


Most, hogy túlkerült gazdasági főművén, az ország végleges eladósításán, új feladatok után kellett néznie, hadd lássa hálás népe, hogy nincs megállás, a leghatalmasabb országok vezetői is szóba állnak vele, kivéve, ha a szövetségeseiről van szó.
Most végre beindult a magyar diplomáciai gőzhenger, elkezdődött Kína ismételt leigázása, minekutána a múlt század elején a Monarchia felelőtlenül felhagyott ezzel a nemes tevékenységgel, azóta meg idáig nem volt császárunk.
Beláthatjuk, napjainkban ismét időszerűvé vált, hogy bölcs tanácsainkkal helyes irányba tereljük ezt a sok kicsi sárga emberkét, akik az orbáni iránymutatás nélkül csak tévelyegnének a világban, mint liba a tarlón.


De semmi gond, megérkeztünk!
Hadd lássa így választás előtt a buta magyar választó is, hogy vagyunk mi egy valakik, nagy irodánk van, nagy országba látogatunk, nagy az egónk, nagy a pofánk is, tudjuk, hogy kihez kell mérni magunkat!
Már maga a megérkezés is impozáns volt, ahogy kiszállt a repülőgépből abban a gyönyörű, lila, focistásan kötött sálban – szem nem maradt szárazon.
Különösen Görög Ibolya szemeit árasztották el a könnyek – rádöbbent, hogy élete nem volt hiábavaló, nem ment kárba a sok jótanács, melyet a magyar politikai élet szereplőinek adott, televény talajra hullott a mag!
Lila sál, minden protokollosok álma, de ezzel még nincs vége, hiszen még lehet fokozni a hatást a zsebrevágott kézzel, emellett lehet köpködni is, sőt, ez egy régi szép kínai szokás, csak ők nem alkalmaznak hozzá szotyolát hatásfok-növelőnek.


A kínaiak egyébként - sajnos – minden idegent egyformának látnak, mi meg őket, így aztán a Vezér legalább addig alhat, míg csak akar, legfeljebb elküldi maga helyett Matolcsyt tárgyalni.
Tulajdonképpen mindegylófax, az ő tárgyalási technikája úgyis zavarbaejtőbb, mint a Vezér egyszerű világuralmi retorikája, hiszen miközben Pekingben tárgyal, egyszerre tud nézni Moszkvára és Washingtonra, frászt hozva ezzel a mandarinok leszármazottaira.
Mindenesetre nagy reményekkel tekinthetünk a gazdasági kapcsolatok felvirágzása elé, hiszen vannak még tartalékok - mióta a kínai fokhagyma behozatala harmadára csökkentette a magyar fokhagyma részarányát a kereskedelemben, azóta nincsenek efelől kétségeim, felkészül a krumpli, a paradicsom, a paprika.


Az viszont kétségtelen, hogy az állam gazdasági tevékenysége akkor jó, ha állampolgárainak hasznot hajt.
Az erre való törekvés pedig tisztán felismerhető a tárgyalások tematikájának tanulmányozása során, mert mi is lenne nyilvánvalóbb, hogy ami jó az állam első polgárának, az jó az utolsónak is!
Ezért aztán a borexport volumenének fejlesztése a cél, különös tekintettel a tokaji tájegység különleges boraira, hiszen Tokaj az ősi vincellér-dinasztia, a Lévai család érdekeltségi körébe tartozik, ennyit pedig már csak megérdemel a gondos asszonyka, aki férjén és a gyerekseregen kívül ellátja a család vak komondorát is.
A másik cél a vasúti közlekedés fejlesztése, melyet kínai beruházó valósíthatna meg kínai pénzből, ha elmenne az esze, - de persze lehet olyan konstrukció, mely megéri esetleg neki is, főleg, ha alvállalkozói között tudhatja a vasútban utazó Szijjártó-családot.


Na, majd meglátjuk, hogy mire megy a sajátosan furfangos magyar gondolkodás a kínai kereskedők hagyományos ügyességével szemben, azt persze gondolom tudja a Mi Bölcsességünk, hogy a kínai üzleti kultúrának szerves része az üzletfél átverése, melyre elkövetőjének még büszkének is illik lenni.
Magyarország lesz állítólag Kína turisztikai központja Európában, mi fogadjuk majd az első turistákat, hátukon a málhazsákkal és a gépkarabéllyal, ha eljön majd annak az ideje – mondhatnánk, mi törünk Kína Albániája címre, a mi boldogságunk pedig Orbán Hodzsa címére, - mint tudjuk a hodzsa iszlám tanítót jelent, aki járt Mekkában.


Momentán ugyan ott még nem járt, de majd járni fog, ha így haladunk – egy vallással több vagy kevesebb, ugye…
Mindenesetre bűntársaival együtt most jól pofánverte a hochmecoló zsidókat, és nem mellesleg Amerikát, mikor Magyarország nevében falkában gr
atuláltak a nagy iráni forradalom 35. évfordulójára. 
A dicső iráni politikusok egyébként el akarják törölni a Föld színéről a zsidó államot, éppen atombombát barkácsolnak, államuk pedig a legsötétebb diktatúrák közé tartozik a világon.
Orbán Hodzsa meg gratulál.
Persze ezzel odanyalt egy kellemeset a Jobbiknak is, - nem bíz ő semmit sem a véletlenre.
De szép időket is élünk!

:O)))

13 megjegyzés:

útkaparó írta...

A lila sál nekem is nagyon tetszett, amikor a híradóban láttam a megérkezést, odakiáltottam nejemnek, hogy nézd már ezt a marhát, hogy' kiöltözött, mint szaros Pista Krisztus neve napján. Hiába, a sutyerák az sutyerák marad, akár itthon, akár külföldön kápráztat.
A többiről meg már nincs kedvem beszélni, nem tudok semmit hozzátenni ahhoz, amit írtál.
Ja, az iráni forradalom köszöntése, az tényleg f@sza dolog volt! Nem szeretnék most az impilisták helyében lenni!

nemóvatos írta...

Lesz itt még iráni forradalmi turista központ is. Pakson, ha így haladunk.

Névtelen írta...


"De szép időket is élünk!"
Na, látod, PuPu ! Te meg mintha nem tudnád szeretni ezt a drága-embert :).

hello írta...

Ilyenkor mérem fel, mennyit nyerek vele a vérnyomásomat védendő, hogy amint csak meghallom a tévében a mi boldogságunkat említeni, már nyomok is át másik csatornára!

hello írta...

Na tessék:

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/eredmeny_kinaban_tovabb_fejleszt_a_huawei_hazankban.576164.html

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos kínai látogatása alatt, a kormányfő jelenlétében írták alá szerdán Pekingben a szándéknyilatkozatot a Huawei további magyarországi fejlesztési terveiről. A megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal képviseletében Berényi János elnök, a Huawei nevében pedig Pin Jün-szung ügyvezető látta el kézjegyével.

hello írta...

Ezt is kaptam:

http://y-gen.blog.hu/

A fülkeforradalom példaképei
2014.02.12. 12:23 Y-GEN

Az oldal az Együtt-PM fiataljainak nem hivatalos blogja.

pleinair írta...

És mind eközben a fidesz népszerűsége egyre nő. Pedig úgy átestünk többször is a vakkomondoron, hogy már fől se tudunk állni.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Félre a viccel, mit gondolsz mit ér meg egy - esetünkben két - világcégnek Egyeske aláírása egy szándéknyilatkozaton? Mert, hogy ezt szívességből, meg hazafias érzülettől vezetve teszi az fix.
Senki ne lepődjön meg, a választások napjáig fog ez még utazni. Szíjgyártó arra kellett, hogy körbe utazza a Földet, keresse meg azokat a világcégeket, melyek hajlandóságot mutatnak arra, hogy egy szándéknyilatkozat ellenében komoly "jájemet" hajlandók utalni.
Ilyen egyszerű. Üdvözlettel: - morzsi -

morzsi írta...

Helyesen: mert, hogy ezt nem szívességből, vagy hazafias érzülettől vezetve teszi az fix.
A két cég esetünkben a Roszatom és a kimondhatatlan nevű kínai.

woody írta...

Naszreddin mellé, már csak Aladdin csodalámpása kellene, hogy minden álma megvalósuljon Orbán Hodzsának

hello írta...

Kedves Woody, ne má'! Az akasztana be nekünk úgy igazából, magyarosan, ha minden álmát megvalósítaná egy csodalámpa! :-((

woody írta...

Hello
Különben lóf...sz se jön be neki

civilhuszár írta...

Nekem valami olyan jutott eszembe, hogy van elég hernyó Kínában. Meg hát a selyem út sem a régi.:-)