2014. szeptember 20., szombat

ÁTSZÁLLÁS AZ ÓCEÁN FELETT

Képzeljük el, hogy elindulunk Amerikába, repülővel.
Jó, nem kell hozzáképzelnünk a honi állapotokat, nem kell elspekulálgatnunk azon, hogy lehet, azért kellett Liszt Ferencre átkeresztelni a repülőteret, mert Ferihegynek égett volna a pofája a mai viszonyok láttán.
De az is lehet, hogy az ok Liszt Ferenc közismert antiszemitizmusa volt, - tudd zsidócska, ki ide érkezel, milyen földre lépsz…

Szóval, felszállsz Ferihegyen a British Airways járatára, és elindulsz világgá, Londonban átszállsz, majd repülsz tovább, Amerika felé.
Valahol úgy az óceán közepe felett reádtör a bizonytalanság, egyáltalán, New Yorkba akarok én menni?
Jobb lenne talán mégis Los Angeles úticélnak - a klíma, a nők, a látnivalók – ehhh, szálljunk át egy oda tartó járatra, most azonnal!
Aki kinyitja a repülőgép ajtaját, hogy ez megkísérelje, azt érdekes meglepetés, hideg fürdő és éhes cápák várják – szerintem ez nem a legjobb ötlet.

Arról jutott ez eszembe, hogy hirtelen beindult a politika zümmögőkórusa, mégse Falus Ferenc legyen a közös budapesti főpolgármester - jelölt, legyen helyette Magyar György vagy Bokros Lajos.
Mikor ezt először hallottam, legyintettem, gondoltam jó, hát ostobának rettenetesen ostoba a mai magyar demokrata közösség, de azt azért mégsem képzelheti senki, hogy a választók mozgósításának legjobb módja a választások előtt néhány héttel az eddigi torzsalkodásokhoz kísértetiesen hasonló módon zavart kelteni még abban a megmaradt néhányezer elkötelezett emberben is, akik mindennek, legfőképpen a pártok és vezéreik minőségének (?) dacára el akartak menni választani.
De aztán azt kellett látnom, hogy az ötletnek hol innen, hol onnan támogatói támadnak, és maguk a jelöltek is ficeregnek, mint akinek hangya van a gatyájában.

Nem szeretném ezt a témát kivesézni, megtettük ezt már jónéhányan százszor, nem érdekes az sem, hogy én kit tartanék legjobb jelöltnek.
Egyetlen dolog érdekes: egy döntés után már nincs vacillálás, nincs ötletelés, nincs variálgatás, csak egységes végrehajtás, vagy vereség van.

Tisztelem Bokrost, aki túl okos és tehetséges ahhoz, hogy a politika mitugrászai maguk közé merjék engedni őt, emellett már számos helyen és poszton bizonyította is képességeit.
Kedvelem Magyar Györgyöt, aki egy logikus gondolkodású, sok sikeres harcot megvívott hivatásos gladiátor, sikeres sztárügyvéd.
Tisztelem Falus Ferencet a bátorságáért és utálom „kitalálóit”, akik egy tisztességes embert mindenféle ígéretekkel bevezetgettek az erdőbe, aztán ott hagyták bekötött szemmel – távolból már hallik a hiéna kacagása…

De Falus beleállt a dologba, nem hátrált meg, viseli a nehézségeket, az ócska kis sakálokat, akik a nadrágszárát ráncigálják, akik a médiában ostoba fajankónak próbálják ábrázolni - ő meg csak szelíd mosollyal, rendíthetetlenül megy előre.
Ha polgár kell a főpolgármesteri székbe, hát tessék, ott van, polgári mentalitással, kötelességtudattal, gerinccel…
Ha polgároknak vélik magukat potenciális választói és demokrata riválisai, hát akkor viselkedjenek is ennek megfelelően.
Őt bízták meg a demokratikus pártok azzal, hogy képviselje a demokrata értékeket, hát akkor most, hetekkel a választás előtt gusztustalan dolog lenne cserbenhagyni.
Nem elég demokratának látszani, akként is kell viselkedni…

:O)))

101 megjegyzés:

Unknown írta...

Igazad van, PuPu, legalábbis véleményem nagyon egybevág az enyémmel.

rézevőfiamór írta...

Ezek _ENNYIRE_ nem lehetnek faszok! Ezeket kilóra megvette A Mi Unikális Kincsünk!

Unknown írta...

bocs: "véleményem nagyon egybevág a tieddel"

asta írta...

Van egyfelől a realitás, másfelől meg az álom.

Ha valaki elhatároz valamit, és menet közben kiderül, hogy rossz úton jár, jobb lesz korrigálni, mert esetleg betéved a vadonba s megeszik a farkasok.

Hát így van ez.
Hogy mi gusztustalan, vagy mi árt egy jelölt lelkének, totálisan mindegy. A magán ügye.. benne van a pakliban. Ez nem az érzékeny lelkületű szűzleánykák küzdelme.
Lett egy kv kutatás, és annak lett egy eredménye. A számok pedig azt mutatják, hogy váltani kell. Ezért indult be a ficergés... mert az emberek gondolkodni kezdenek... nem így a politikusok, akik álmodnak.

Szép, szép a szimpatikus, halk szavú demokrata és polgár. Normális országban, normális körülmények között csak üdvözölni lehetne..... de ha a majdani ellenfeleit nézed, hát megeszik vacsorára. Még a csontjait sem köpnék ki.
Nem véletlenül mutat jobb eredményt Bokros, akit azért nem olyan könnyű megrángatni... bár ki tudja... az ember már semmit nem tudhat biztosan. Az esélyei mindenesetre jobbak.

Ha pedig ugyebár ez a nagyon szimpatikus halk szavú polgár nem tud győzni és főpolgivá válni, akkor a vitánk nagyon elvi:)
Ugyanez történt korábban Mesterházyval is....minden szemmel ellátott és aggyal megáldott ember tudta, hogy vele nem lehet győzni... de kitartottak. Mert fő a korrektség, meg az adott szó, amit gondosan zárt ajtók mögött valakik, akik nem tudom kit képviselnek, adtak egymásnak. Mert azt hitték... aztán rosszul hitték.

Ez pont az az eset színre-szagra. Még mindig nem fogták föl sokan, kivel állnak szemben. Nem és nem.

csakafidesz? írta...

T. PuPu!
Igazad van. Döntés után más csak az egységes végrehajtás maradhat. Ez így helyes, mert egyébként valóban már előre kódolt a "nagy zakó!.
Node, ez itt Magyarország. Itt nem sikk a törvények betartása, a pártfegyelem smafu, itt mindenki mindenkit rábeszél, lebeszél, kifizet, megfizet és még lehetne sorolni a ránk jellemző negatív tulajdonságokat.
Sokan mondták már, de most e-téma kapcsán én is idehozom: - Ez egy következmények nélküli ország, már ami az erkölcsi normák be nem tartását illeti.
Ahogy gatyát, úgy tetszés szerint pártot is váltunk, harcos liberálisból egy mozdulattal átváltozunk nacionalistává. Mit számítanak itt a magasztos elvek, itt csak az érdekek dominálnak.

Mi itt elmondjuk napról-napra a saját véleményünket az összefogásról, az együttműködésről a racionális gondolkodásról anélkül, hogy halvány fogalmunk is lenne arról, hogy mi zajlik a háttérben.
Ki osztogatja az észt, ki a pénzt, ki tesz erre meg arra igéretet. Ki kinek az embere. Ki játszik tisztességesen és ki nem, ki épít és ki bomlaszt, ki a beépített tégla és ki a még most is aktív "3/3"-as.
Megjegyzem a mi oldalunkon volt olyan párt, ahol nem csak egy tégla, hanem egy egész téglarakás volt rendszerbeállítva..
No ezek nem közvetlenül jelentettek, hanem áttételeken keresztül úgy, hogy a nagyfőnök mindig az ismeretlenség homályában maradt.
Szerintem ma sem változott semmi, a kémek és felderítők mindenhová beépülnek. A Fideszben is biztos van, aki az ellenfélnek "súg".

Szerintem ilyen viszonyok mellett tök mindegy, hogy Bokros, Falus vagy Magyar neve kerül fel a szavazólapra Tarlóst semmiképpen sem tudja leváltani.

De így van ez vidéken is. A közhangulat szerint most is az erős Fideszre kell szavazni, mert tőle várható a pénz és ha a falu, város boldogulni akar, akkor be kell hódolnia neki. Sok helyen ebből nem is csinálnak titkot.
Ilyen egyszerű ez.
Ettől függetlenül a remény hal meg utoljára.

asta írta...

Rossz döntéshez ragaszkodni.... hm... szóval butaság. Falus biztos bukó, ezt előre tudni lehetett ugyan, de most a kv kutatások is mutatják.

Az egész rendszer szörnyűséges a 8 jelölttel. Nem az a realitás, hogy egy ismert ember mögé állnak be azok is, akik a rossz döntést hozták? Ha a három egyáltalán labdába rúgó jelölt közül kettő visszalép, minden presztizs veszteség nélkül javulnak az esélyek. Persze biztosan semmit nem lehet tudni.
Itt csak azt kell nézni, kinek van nagyobb esélye. Budapest ennyit megérdemelne....és az ország is, mert Budapest az ország fővárosa..mindannyiunké.

A politikában a merevség soha nem eredményes.

Erzsébet írta...

Nem tudom... Nehéz kérdést feszegetsz most PuPu.
Mert felesleges szétaprózódni több jelölttel.
Mivel Magyar lemondott Bokros javára, lehet, hogy van abba ráció, hogy Dr. Falus is lemond Bokros javára. Így lenne esély megverni Tarlóst.
Hisz ha jobban megnézed valahogy az MSZP nem nagyon áll bele Falus kampányába. És ha egymás ellen indulnak Falus és Bokros, akkor tuti, hogy marad Tarlós.
Itt csak az a kérdés, hogy az Együtt képes e lenyelni ezt a békát?
Ezt az őrületet a közvélemény kutatók és Magyar indította el... Mindenesetre ez is egy lehetőség...

PuPu írta...

asta galambocskám, a választásig húsz nap van hátra.
Ezalatt meg kellene győzni Falust, a Falust indító három pártot, amelyek közül csak a DK kompromisszumképes, el kellene fogadni Bokrost, akit csak a DK fogadna el gond nélkül, meg kellene vele kötni az alkukat a különféle posztokról, el kellene juttatni a hírt a pártok tagságához, el kellene velük fogadtatni magáét a szituációt és az új felállást, utána le kellene szedni Falus plakátjait, ki kellene ragasztani a cserejátékos plakátjait, el kellene fogadtatni a kerületi polgármester-jelöltekkel a helyzetet, kellene szervezni egy kampányzáró nagygyűlést, ha lehet nem negyven résztvevővel, és rá kellene venni a választót, hogy feledve ezt a sok faxkalapot el is menjen választani.
Húszt nap alatt kellene meggyőzni a népet arról, hogy Bokros keresztneve nem csomag - szóval, bár felettébb kedvellek, de álomvilágban élsz és jelenleg éppen kártékony vagy az illúzióiddal, kedves asta...
És hidd el, a jelölt személyétől függetlenül mondom ezt...
:)

Jutka írta...

Sajnos megint igazad van Pupu, legalábbis amit most utoljára irtál. Mégis.......Gondoljunk bele, ki az a kemény legény aki fel tudja venni a harcot a Fidesszel.Csak a Bokros. Akinek van annyi tudása és harci ereje , hogy ezt megtudja tenni (remélem).
Az O.V elvett mindent amit lehetett. Pénzt, paripát fegyvert.
Most derült ki feketén és fehéren, hogy micsoda összegeket kell majd fizetni a 4 metróval kapcsolatos kártéritési perekben.
A Kormány nem fog egyetlen fillért sem adni önszántából. Nem lesz itt semmiféle fejlesztés, kivéve a Népstadiont ami most már ugye Puskás stadion. Ezenkivül hány meg hány helyre kellene pénzt adni. Bele sem merek gondolni. Ki fogja ezt tudni kiharcolni?Falus doktor nagyon szimpatikus, úriember. Nagyon sajnálom Öt, de nem alkalmas erre a feladatra. Ott lesz még a Fideszes kerületi polgármesterek hada aki szintén ott fog betenni neki ahol csak tudnak.
Ma megint a városban szép nagy cirkusz volt a népnek.Sör, kaja, és ló. Erre van pénz de a legégett tetőre a Kodály köröndnél, nem volt 5 millió Forint, hogy ne ázzon tovább.
Sorolhatnám........
Néha bizony arra gondolok, hogy jobb lenne ha a Tarlós maradna.
Egye meg amit csinált. Azonkivül félnék egy újabb jobboldali zavargásoktól is. Ebből is volt már tapasztalatunk.
Itt mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Ezt az összes pártra is értem. Sajnos nem vagyok derülátó és aludni sem tudok.

Geza írta...

Kedves Jutka, rohadtul nem ertek veled egyet!

Olyan nincs, hogy majd a "Tarlos megeszi amit csinalt". Nem, Te fogod megenni, meg a tobbi fafej, aki raszavaz. Aztan meg lehet nyavajogni a novekvo fidesz uralom miatt itt, meg mas helyen, ahol meg leirhatod. Micsoda baromsag!

Az onkormanyzati valasztas teetje nem az, hogy ki fogja ezentul az utakat foltozgatni, hanem az, hogy mennyire tudjuk a fidesz allasait megnyengiteni. Ha a szempontaid kozott az a leglenyegesebb, hogy "ha mi nyerunk, akkor a kispasas kiehezteti Pestet", akkor eleve abba kell hagyni a rinyalast, es a Tarlosra kell szavazni. A helyzet viszont az, hogy elobb vagy utobb **mindenkinek aldozatot kell hozni**, ha azt akarjuk, hogy ezek a balfekek kiszoruljanak az emberek eletebol, es ujra szabadon lelegezhessunk.

Unknown írta...

Az emberek alapjában véve nem hülyék, már akinek nem sikerült az agyát a Fidesznek kimosni. Gondolkoznak. Többek között azon is, amit a PÁRTOK elqrnak naponta. az ÖSSZEFOGÁSON. És néha a legváratlanabb helyről és időben jön az ötlet: BOKROST Tarlós helyett!

Az ötlet nem újkeletü, és remek! az igaz, elkésett, nem kicsit, NAGYON. De egy rossz döntés mellett KITARTANI sokkal nagyobb rizikó, mint felvállalni egy JÓ VÁLTÁST!

Ez az az eset, amikor nem értek egyet veled, kedves Pupu!

Minden igaz, amit pro és kontra leírtál a két jelülttel kapcsolatban, csak egyet nem vettél számításba: A REMÉNYT! Ami ebben a reménytelen helyzetben olyan messze van a VÁLASZTÓPOLGÁRTÓL, mint Makó vitéz volt anno Jeruzsálemtől.

De ha felcsillan a REMÉNY arra nézve, hogy ez a szerencsétlen baloldali pártszövetség, ami egyébként soha nem volt valami acélos, mégis NYERHETNE, akkor az eszét még magáénak tudó állampolgár EL FOG MENNI SZAVAZNI, mert a "remény hal meg utoljára", és ezt az egyetlen esélyt még megpróbálja.

Nem Magyar György, sem Tuareg a mozgatórugója ennek a "ficergésnek", hanem a NÉP ELKEZDETT GONDOLKODNI, és egyre többen gondolják úgy, hogy EZ AZ UTOLSÓ ESÉLY, hogy Orbanisztánt elkerüljük.

Azt hiszem, a biztos bukásnál jobb egy REMÉNY arra nézve, hogy akár nyerhetünk, ha van elég bátorságunk "átszállni" a másik gépre.

PuPu írta...

Szilárdnak (is...)
Csokonai Vitéz Mihály

A reményhez

Főldiekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

Kertem nárcisokkal
Végig űltetéd;
Csörgő patakokkal
Fáim éltetéd;
Rám ezer virággal
Szórtad a tavaszt
S égi boldogsággal
Fűszerezted azt.
Gondolatim minden reggel,
Mint a fürge méh,
Repkedtek a friss meleggel
Rózsáim felé.
Egy híjját esmértem
Örömimnek még:
Lilla szívét kértem;
S megadá az ég.

Jaj, de friss rózsáim
Elhervadtanak;
Forrásim, zőld fáim
Kiszáradtanak;
Tavaszom, vígságom
Téli búra vált;
Régi jó világom
Méltatlanra szállt.
Óh! csak Lillát hagytad volna
Csak magát nekem:
Most panaszra nem hajolna
Gyászos énekem.
Karja közt a búkat
Elfelejteném,
S a gyöngykoszorúkat
Nem irígyleném.

Hagyj el, óh Reménység!
Hagyj el engemet;
Mert ez a keménység
Úgyis eltemet.
Érzem: e kétségbe
Volt erőm elhágy,
Fáradt lelkem égbe,
Testem főldbe vágy.
Nékem már a rét hímetlen,
A mező kisűlt,
A zengő liget kietlen,
A nap éjre dűlt.
Bájoló lágy trillák!
Tarka képzetek!
Kedv! Remények! Lillák!
Isten véletek!

Unknown írta...

Én is akkor akadtam ki, amikor a fideszt mélységesen utáló ismerősöm azt mondta, a kerülete érdekében a fideszes polgármesterjelöltre fog szavazni. megint 300 forintért szavaznak sokan, nem lelkiismeretből, meggyőződésből.
Évtizedekig esélyünk sincs a változtatásra. Legfeljebb azt figyelhetjük, hogy ők egymás között hogy marakodnak és hogy változtatják pozíciójukat.

nemóvatos írta...

Két hét bőven elég a választók "átprogramozására", csak neki kell fogni. Amit a háttérben meg kell beszélniük a pártoknak tegyék párhuzamosan.
A megoldás kulcsa Falus dr. kezében van.
Budapestnek nem egy fegyelmezett, önfeláldozásra is hajlandó hivatalnokra van szüksége, hanem egy felkészült harcosra.

hello írta...

PuPukám, az utolsó mondatodat így módosítanám:

Nem elég demokratának mondani magunkat, akként is kell viselkedni.

Tudom, ez eltér Kósáné Kovács Magda elhíresült eredeti mondatának parafrázisától, de ráillik a helyzetre. :-((

asta írta...

PuPukám épp a napokban biztosítottalak arról, hogy a jelenben mindig egyetértünk:) Hát a kivételek erősítik a szabályt.:)

Nem én vagyok, aki álmom világban él. Nincs olyan, hogy a párt kiadja a jelszót a nép meg szavaz. Ez ma már nem működik. Az ellenzék darabokban hever. Hiába egyezkedik Szigetvári a most már nem is tudom kivel, meg a DK-val. Tök mindegy miben egyeztek meg.

Én soha nem mondom azt, hogy a cél szentesíti az eszközt, de azt sem mondom, hogy egy döntésben nem a cél a legfontosabb. Az, hogy a döntés elérje a kitűzött célt.

Ez esetben a cél a főpolgármesteri szék. Nem több és nem is kevesebb. Ha ezt a célt Falussal egészen biztos nem lehet elérni, akkor logikus, hogy változtatni kell. Különösen akkor, ha mutatkozik egy sokkal esélyesebb jelölt. Nem is értem, hogyan gondolták, hogy egy mégoly szimpatikus, de ismeretlen embert gyorstalpalóval politikussá képeznek 2 hónap alatt. Már mondtam, hogy aki ezt kitalálta az egy szarvasmarha.

A zavart nem én keltem a véleményemmel, hanem azok keltették, akik ezt kitalálták, akik kompromisszum képtelenek. Akik azt hiszik, hogy ők a megmondók, a tömeg meg massza, amely gondolkodás nélkül követi az élcsapatot. Lehet plakátolni, meg eljátszani a nagy színjátékot, az emberek pedig elgondolkodnak és nem fogják követni az útmutatókat.
Senki nem akar egy vesztes meccs töltelék játékosa lenni. Egy esélytelen meccsre nem megy el a közönség.
Most el akarjuk játszani a Fidesznek a demokratikus választás színjátékát plakáttal és pogácsával vagy szeretnénk Tarlóst leváltani?
Csak ez a kérdés és erre kell válaszolni. Ha a másodikat választod, akkor nem lehet kétség, merre kell lépni. Bokrosnak ugyan nagyon kicsi, de van esélye a győzelemre. Mi más meggondolás lehet ebben a történetben?

hello írta...

Szilárd!

PuPu hasonlatánál maradva, a másik gépre való átszállás menet közben, az óceán fölött "bátorság" kérdése?

A felénk használatos tájszólásban ezt másképp hívják...

Egyébként nem tudom, miből és hol tapasztaltad, hogy "a nép elkezdett gondolkodni". Nem kevered össze tiszta véletlenül a vágyaidat a realitással?

Erzsébet írta...

Pupu, ezt akár 1 nap alatt is le lehet zongorázni.
Történetesen Falus rosszul lesz, és mint ember, jogában áll azt mondani, hogy nem indulok...
Akkor az ellenzék egy nap alatt Bokros mögé tudna állni.
Abban teljesen igazad van viszont, hogy a DK-n kívül más pár még hírből sem ismeri a kompromisszum készséget. De itt az idő, hogy megtanulja. Most nyerni akarunk, vagy ragaszkodni egy olyan döntéshez, amit az idő már felül írt?

asta írta...

nemővatos: rövid és velős... és igaz. A választás előtt egy nappal sem késő... a hír mindig futótűzként terjed. Nem kell hozzá plakát az internet korában.

hello írta...

Vessetek a mókusok közé, de én még mindig ott tartok, hogy a főváros főpolgármesteri székébe milyen karakter, milyen habitusú személy az ideális.
Szerintem:
1.) Értsen a várospolitikához
2.) Ismerje a főváros legfőbb problémáit, legyen koncepciója a megoldásuk érdekében.
3.) Legyen praxisa az érdekegyeztetésben, a tárgyalástechnikában normál partnerekkel, de az őt ellenségüknek tartó vademberekkel is.
4.) Tudjon maga köré egy irányba húzó, eredményes munkára kész, képes és hajlandó csapatot szervezni, mert e nélkül, egymagában nem megy semmire.
5.) A pártok primitív torzsalkodásán legyen képes felülemelkedve nem "játéka lenni mindenféle szélnek".

Unknown írta...

cSOKONAI IS OKOS EMBER VOLT, DE A SZEZONT A FAZONNAL NEM KEVERNÉM ÖSSZE. Ami meg Helló nekem szóló bejegyzését illeti: Talán az utolsó bejegyzése VÁLASAZ saját kérdésére.

"
hello írta...
Vessetek a mókusok közé, de én még mindig ott tartok, hogy a főváros főpolgármesteri székébe milyen karakter, milyen habitusú személy az ideális.'

A válaszából az derül ki minden pontjából, hogy erre a megfelelő ember BOKROS LAJOS.

Most azt nem értem: egy óra alatt MEGVILÁGOSODOTT, vagy csak engem néz hülyének? De ez a "kérdés" a főkérdéshez viszonyítva abszulut mellékes.

asta írta...

Most vettem észre mit írtam... nem volt szándékos, csak egy freudi elszólás:) Mert Fallussal tényleg nem lehet győzni,egy választáson biztosan nem.:))

Megjegyezném még, hogy Falus, ha van esze, elkerülendő a méltatlan következményeket, visszalép. Ha pedig nincs, akkor azok, akik ezzel megbízták, ugyanúgy visszahívhatják, ahogy megbízták.
Ez nem játék, hanem a kemény valóság, ezért a felelősségük óriási.

Norbert írta...

Helló leírta, milyen a megfelelő polgármester! Bokros sajnos nem ilyen. Remek szakember, de rossz politikus, nem való főpolgármesternek!

asta írta...

Norbert

Ha valaki szerény, még nem rossz politikus. Ha valaki gerinces és kicsit érdes, nem biztos, hogy rossz politikus.
A mai helyzetben egy mosolygós, halk szavú, udvarias embert sajnos azonnal eltipornának. Millió fogást lehet találni rajta, hiszen nincs ebben gyakorlata.
Ha végig nézed az összes jelöltet, ő az egyetlen, akinek van szakmai tekintélye és eredményei, van bőséges tapasztalata is, ami ezen a poszton nagyon nagy előny.
Igaz, nem mutat olyan jól a plakátokon, mint Falus, de talán most nem ez a fontos.

hello írta...

Szilárd, nem tudom, mitől néznélek hülyének, ill. mitől hiszed, hogy "megvilágosodtam" volna nagyhirtelen.

Az, hogy ki kit tart az általam leírt ismérvek szerint alkalmasnak, egyéni megítélés kérdése.

Könnyű dolgunk lenne, ha a felmerült ellenzéki jelöltek előnyös tulajdonságait össze lehetne gyúrni 1 személybe.

Hálisten nem tudom, hogyan, milyen szempontok és érdekek mentén zajlott a 3 ellenzéki párt által lebonyolított castingolás.




PuPu írta...

Ha Fidesz szimpatizáns lennék, hülyére röhögném magam rajtatok, de sajnos nem vagyok az...
Szomorú ügy ez, próbáljátok már a saját fejeteket használni, be akarnak csapni már megint minket!
:)

talalom írta...

Ez az a helyzet, amikor a rossz és a még rosszabb között választhatunk. Nem azért, mert rosszak lennének a baloldali jelöltek. Hanem azért, mert a helyzet förtelmes. Bokrost én becsülöm: benne van az egyetlen remény, hogy lehet itt még normális konzervatív politika. Éppen ezért, nem áldoznám föl ebben a versenyben. (Bocs Falus Úr!) Falus urat én nem tartom rossz jelöltnek - kövezzenek meg a mókusok:))), de nekem tetszett az a videó. Ha most veszít is, ő megőrizheti az arcát, és fel lehet építeni később. De Bokrosnál nagy a tét: ez már a harmadik veresége lenne - őt inkább most óvnám, nehogy úgy járjon, mint Bajnai, aki érthető módon megunta, és odavágta: baxatok egyedül. És ha már Bajnai. Tudja valaki, hogy hogy lett az a kedves, unszimpatikus fiatalember a reményteljes Együtt-izé vezető embere? A Szigetvári. Akinek a fellépése óta meredeken zuhan az Együtt-izé százaléka? És szemmel láthatóan senki nem mondja neki, hogy takarodj a pi-be, sőt ő az, aki megszemélyesíti ezt a pártot? Ennyire hülye nem lehet a Karácsony se, meg a Juhász se. Egy biztos: akár lesz ellenoldali főpolgi,akár nem, iszonyú harc lesz Hunnia és Pannónia között. Pannóniának nem jók az esélyei: sose voltak azok. A közéleti "viták" abból fognak állni, hogy kell-e ötös metró Hódmezóvásárhely és Debrecen között, és hogy a "vízfej" fővárost ki kell szorítani a nemzetből. Aztán a harcos hunok majd rájönnek, ha a "vízfej" kipukkasztásával elönti őket az árvíz. De addigra mi is odaveszünk. Hát ez nem lett valami optimista...

asta írta...

PuPukám! A Fidesz eddig is röhögő görcsökben fetrengett. A hirtelen váltás meglepheti és nem lesz idejük Bokrost rendesen kicsinálni, ahogy szokták... ez is egy hozadéka a hirtelen váltásnak. Még stratégiának sem rossz:)

denis írta...

Gondolatban, vegyetek magatok elé egy szavazólapot, amelyen számtalan - ilyen olyan okból - alkalmasnak tartott jelölt szerepel. A mai helyzetben esély sincs a jelenlegi főpolgármester jelölt leváltására.
A "zümmögőkórussal értek egyet! Minél kevesebb számú főpolgármester jelölt jelentheti a győzelmi esélyt Tarlóssal szemben! Ébresztő!

joszi írta...

Remek ötlet ez a menet közben cserélés.
Esetleg, gondolkozhatnátok egy teljesen uj emberröl is, az még ennél is jobb ötlet, bár ez a bokrosozás sem rossz.
Kiindulopont , már jó, azt mondta a nézöpont c.fideszes propaganda központ.
Falus jó, vagy rossz voltának megitélése, most , tipikus.
A demokratikus oldal sok megmondóembere teszi tönkre az esélyeket, minden más mellett.
A jelölt egységes támogatása helyett, ujra fanyalgás.
Akinek kedve van , ezt a bunkó, barmot, mint föpólgármestert nézni , csak helyeseljen, érveljen az átszállás érdekében.

csakafidesz? írta...

T. Mindenki!
Mielőtt bármit is mondanék előrebocsájtom, nekem semmi bajom Bokros Lajossal.
A létező és látható emberi hibái ellenére ő a leggerincesebb a sok "gernctelen" politikus között.

Nekem az üggyel magával van bajom.
Adott helyzetben - 3 héttel a választás előtt - ugyanis már képtelenség őt helyzetbe hozni.
Azt már régtől lehetett tudni, hogy Bokros önállóan a MOMA jelöltjeként elindul a főpolgármesteri székért.
A többiekről is nagyjából kiderült, hogy ki-kicsoda.
Na jó, megengedem, hogy dr.Falus jelölése egy kicsit megkésett, de az se éppen tegnapelőtt éjfélkor vált közismertté.
Akkor honnan ez a hirtelen feliindulásból elkövetett gondolatkisérlet, hogy mindenki lépjen vissza Bokros javára. Mi az, hogy neki van a legnagyobb esélye? Mit gondoltok Orbán szeretné, ha Bokrossal kellene egyezkednie. A háta közepére sem akarja. Ha nem szeretné gondoljátok, hogy megengedő lesz Egy fenét! Ne is álmodjatok róla. Akkor lehetne ebből valami, ha mondjuk az OGYM össze tudna rántani egy 100-200.000 fős tüntetést a Kossuth téri sátor mellé, ahol harcos szónoklatok követelnék Tarlós távozását. Ez felbátorítaná Bp.népét és szinte egy emberként Bokrosra, Falusra vagy mit tudom én kire szavaznának. De így az erő felmutatásának hiányában az egészen valóban csak kacagni lehet. Ezzel a kincstári optimizmussal csak Orbán elképzelése valósulhat meg.

Tehát a kérdés, honnan és kitől jött ez a hirtelen ötlet? Miért nem 2 hónappal ezelőtt pattant ki ez valamelyik nagyokos agyából. Lehet, hogy akkor még meg is lehetett volna a személyét illetően egyezni. De nem lehetett, mert az idő akkor is fanyalgással telt el, mindenki ragaszkodni látszott a saját erkölcsi, alkalmassági normáihoz.

Mindezek ellenére meg lehet kockáztatni Bokrost, hátha bejön...
A többinek úgysem lett volna semmi esélye!
De ez akárhogy is nézzük hazárdírozás. Ez olyan mint amikor a kártyás 19-re még lapot kér.
PuPuval értek egyet és azt hiszem már én is utaltam erre.
Nem lehet egy nevet csak úgy minden előkészítés nélkül bedobni a köztudatba. Az embereknek minden újdonság feldolgozása időt vesz igénybe és erre már nincs idő.
Ez a vacillálás sokakban majd bizonytalanságot ébreszt és olyanok maradnak távol az urnától, akik egyébként szavazni szándékoztak.
Szomorú, de ez az ereménye annak, ha sokan vannak akik különbnek hiszik magukat másoknál vagy mondhatnám azt is, hogy "a sok bába közt elvész a gyerek!"
A túlzottan optimisták - akik nap mint nap elrugaszkodnak a magyar valóságtól - gondolkodjanak el azon, hogy miért is tartunk még mindig itt?

nemóvatos írta...

csakafidesz? által ihletve:
Nekem 19-em van a másiknak 20, a banknak 19?
Én bizony lapot kérnék és bíznék az alsóban.
PuPu-t meg nem értem, de ez az én bajom.

asta írta...

Kedves Mindenki! Fanyalgók és ellentábor!

Nem értem min vitatkozunk egyáltalán. Falus győzelme 1001%-ban esélytelen. Ezt azt hiszem nyugodtan kimondhatjuk. Hol van itt kockázat a váltásból kifolyólag? Hol? Aközött lehet választani, hogy nem nyer a jelölt, vagy nem nyer a jelölt. ( a mai felállásban).

Akkor mégis min vitatkozunk? Nekem ugyanis - bár már mondtam - úgy tűnik, mintha a Falust támogatók, ill. a repülőgépezők csak annyit akarnak, hogy rendezzük meg a színházi előadást a tánclépéseket betartva. Hogy sikeres lesz- e az előadás, az vajmi keveset érdekli őket.

És mi lenne, ha én egy másik hasonlatot hoznék ide: mit teszel, ha süllyed a hajó? Maradsz rajta és meghalsz, vagy beugrasz a vízbe és kockáztatod, hogy megesznek a cápák és meghalsz, ámde marad akár csak 1% esélyed a túlélésre is.

Te melyiket választanád?

asta írta...

Könyörgöm csakafidesz! Te magad mondod, hogy Falus úgysem nyerne. Hol van itt akkor a hazardírozás?

Ezt csak úgy lehet érteni, hogy nehogy hazardírozzunk mán, mert még esetleg győz a Bokros, és akkor milyen kellemetlen helyzetbe kerülnek a megmondók:))

Komolyan reggel óta keresem a logikai fonalat abban, amit Falus megtartásáról írtatok.
Jelentem most 17 óra 40 perckor még nem sikerült meglelnem:) Jó, még hosszú ez a nap!:)

hello írta...

Kedves Asta!

Talán közelíts onnan, hátha akkor jobban érthető, hogy a reálisan gondolkodók számára a helyzet sajnos valóban egyik verzióban sem kecsegtet sikerrel.

Továbbá ne magadból, mint homo politicusból indulj ki, hanem az átlagos budapesti, szavazati joggal rendelkező, de korántsem biztos, hogy azzal élni is szándékozó lakosok mentalitásából.
Akiknek egy ilyen sebtibe-röptibe elővezetett váltásból nem az jön le, hogy húú, na, akkor most itt a nagy lehetőség, hanem, hogy ezek már megint összevissza variálnak, amivel már áprilisban is rohadtul tele volt a kapcájuk.
És benne van a pakliban, hogy végül az egész demokratikus ellenzékről tokkal-vonóval meglesz a véleményük, méghozzá hosszú távra. Ami a kilátásainkat tovább rontja.
Nem kicsit.
Nagyon.

csakafidesz? írta...

T. Asta!
Hol a hazardírozás- kérdéd.
Az, ami most történik az méltatlan hozzá is és ahhoz az ügyhöz, amit Bokros a későbbiekben képviselhetne.
Ha most összdemokrata jelöltként bukta lesz, akkor az egész politikai karrierjének vége.
Volt ő már miniszter, miniszterelnök jelölt, eu.-képviselő.
Tkp a miniszterségét lehet eredményesnek nevezni, bár ha jól megnézzük ő abból se jött ki valami jól. Aztán miniszterelnök jelöltként a végső küzdelemben csúfosan alulmaradt, az eu-képviselősége sem mondható sikeresnek, mert ugye most májusban nem választották újra.
Ha most beleszalad egy nagy pofonba, akkor teljesen a hitelét veszti. Pedig biztos vagyok benne, hogy lennének politikai ambíciói.
Valaki fentebb azt írta, hogy most nem kéne forszírozni az indulását, hanem fel kellene építeni őt a 2018-as választásokra. Lehetne belőle egy jó min.elnök jelölt, mert őt a jobb és a baloldalon egyaránt elfogadják.
Hát ez ebben a szervezkedésben a
hazardírozás, aminek te is lelkes szószólója vagy.
Az pedig, hogy én dr. Falus esélytelenségét így kiemelten hangsúlyoztam volna, az nem fedi a valóságot.
Én azt mondtam, hogy egyik ellenzéki jelöltnek sincs esélye Tarlóssal szemben.

civilhuszár írta...

Kedves budapestiek ! Szavazzatok Falus Ferencre, mert soha nem lesz vége a Várkertbazár sorozatos átadásának.
És talán sikerül Orbánt kitiltani a várból:-)

csakafidesz? írta...

T.nemóvatos!
Neked tulajdonképpen a magad módján igazad van.
A sikerhet bátorság kell és ezt követően pedig egy óriási mázli.
Bátraké a szerencse és aki mer az nyer.

Ez a "gépezők" mentalitását tükrözi.
Aztán mire észbekapnak már semmilyük sincs.
Ezzel csak azt mondanám, hogy 19-re lapot húzni eszement vakmerőség.
Ha nyersz akkor menő vagy - de meddig? - ha veszítesz véged.
Meg kell ezt a "bátor" döntést alaposan gondolni.

Asta (17:32)példázata meg logikailag teljesen hibás. Ha nem jön időben a segítség tök mindegy, hogy a hajón maradsz vagy beugrasz a vízbe, mindenképpen a halál fia vagy. Ha viszont kapsz időben segítséget a hajón maradva nagyobb az esélyed a túlélésre.

Névtelen írta...

Kedves PuPukám! Engedd meg, hogy eloszlassak egy tévhitet.! Igaz, hogy a kurucinfos és a metafos szerint ezt Liszt ferenc mondta:LISZT FERENC, Híres zeneszerzőtől E.N Sanctuary's ezredes "Így néznek ki ezek a dolgok" c. művéből, 278. oldal:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja, és ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békes létezés vagy az állandó szociális láz kérdése."

LISZT FERENC, 1811-1886, Die Israeliten
"A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja.A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."


Liszt ezzel szemben így reagált, mivel élete végéig nem tanult meg magyarul...franciául reagált.
A forrás a Széchenyi könyvtárban található...:


"A sajnálat érzésével írom Önnek e sorokat, mivel elterjedt a pletyka, hogy állítólag zsidóellenes lennék; ezért kötelességemnek tartom,hogy e hamis hírt kiigazítsam. Általánosan ismert, hogy sok, a zenei világban kiemelkedő izraelitával, főként Meyerbeerrel, a kölcsönös tisztelet és barátság talaján álltam, ugyanúgy, mint irodalmi körökben Heinrich Heinével és másokkal."

Liszt 1883-ban írt nyílt levele a Gazette de Hongrie részére.LISZT FERENC :)

pvcpadló írta...

pvc apó
ez lemaradt..

asta írta...

Kedves hello!

A demokratikus ellenzékből tokkal és vonóval van már tele mindenkinek a hócipője. Itt tehát már nagyobb kár nem érheti őket.:)

Itt az a baj, hogy pártokban és nem Budapestben gondolkodtok. Bokros a legalkalmasabb jelölt. Akkor arra kell szavazni. Ha Magyar és Falus visszalép, minden különösebb kampány nélkül is csak egy értékelhető jelölt marad, a többi nyílvánvalóan alkalmatlan.
Úgyhogy most 19, 55-kor minden további hozzászólás elolvasása után jelentem: továbbra sem lelem a fonalat:)

nemóvatos írta...

Csakafidesz?-nek és az óvatoskodóknak, maradva a huszonegyezős szitunál:
Ez a játék nem csak "gépezés" mert lélektan is.
A partnerek megfigyelése egyes húzásaik, korábbi blöffjeik mérlegelése. Innen látható a bank 19-e és a másik partner 20-a
Falus helyében bedobnám a lapjaimat, Bokros helyében meg lapot kérnék.
A kibicek (nem rád értem hanem a megélhetési ellenzékiekre) meg most már ne szóljanak bele. Ha kártyázni akarnak akkor próbálkozzanak a csapdlecsacsival.

kekec írta...

Pupu, a példádban egy nagyobb katasztrófa nélkül repülő szerkezetből nem javaslod az "átszállást". De mi van, ha a repülőd zuhan? Márpedig Falus doktor szárnyalására leginkább a zuhanórepülés jelző illik. Nem érte el a "felszállási sebességet"
és nem is kapott elég üzemanyagot.
Bokrost NEM KELL felépíteni: Bokros közismert - szemben Dr.Falussal, akit csak az internetezők ismernek.
A "csalfa vak remény" pedig a rossz döntéshez való ragaszkodás
eredményében bizakodás.
Csak halkan kérdem: Horváth Csaba
szóba sem jön?: Ő legalább várospolitikus.

PuPu írta...

Köszi pvcpadló bácsi, akkor ezennel re van habilitálva a Franci!
Aki emiatt nem hallgatta műveit, most megnyugodhat.
:O)))

PuPu írta...

https://www.youtube.com/watch?v=QIxiXte1j-Y

Norbert írta...

Könyörgöm, egyszer nem lehetne kitartani valaki mellett! Bokros egészen egyszerűen nem csapatember, nem alkalmas főpolgármesternek, bármennyire is jó gazdasági szakember! Ezzel a tragikus hozzáállással nem is lehet nyerni! Nekünk Mohács kell?!!

asta írta...

Norbert miért kéne kitartani a biztos pofára esés mellett. Egyszer kitartottunk és itt van nekünk Mohács. Még nem elég?

Persze lehet ezt újrázni, ha valaki mazochista:)

Norbert írta...

Utoljára mondom, Bokrossal nem lehetne nyerni, és ráadásul nem is alkalmas! De csak rugózz nyugodtan ezen, az ilyen hozzáállás és gondolkodás miatt tartunk itt! Megérdemeljük a fideszt, sajnos!

Névtelen írta...

Tökéletes katasztrófa a választások előtt 20 nappal jelöltet cserélni! De legalább ekkora marhaság ezt felvetni is!
Most ugyan az az ökörködés folyik mint a parlamenti választások előtt!
Már maga ez fokozza a bukta nagyságát, de mintha egyesek úgy aposztrofálnák a demokráciát, hogy az egyenlő a pihent agyak menésével... Majd ne felejtsenek el gratulálni Tarlósnak- no meg saját maguknak...
(charly-uno)

Unknown írta...

Bocs Pupu, de nem ezúttal én sem értek egyet veled.
Tartok tőle, hogy hasonló pofont kap az ellenzék ezúttal is.
Nehéz lesz kimagyarázni, ha Falus még a második helyet sem szerzi meg.

asta írta...

Norbert én is utoljára mondom: Falussal még kevésbé lehet nyerni és ráadásul nem is alkalmas:)
És az ilyen gondolkodás miatt tartunk itt...stb.
1:1
:O)

pleinair írta...

Tudomásul kell végre venni, hogy a fidesz nem a nagykönyvben megírt hatalmi etika szerint működik. Ebből következik, hogy az ellenzéke sem követheti mereven a hagyományos etikai elvárásokat. Rugalmasan, a meglepetés erejével kellene túljárni orbánék eszén. Ehelyett mi lepődünk meg nap mint nap gátlástalan, furfangos észjárásukon. Ha kell, egyik napról a másikra kellene változtatnunk a stratégiánkon. Fontos, hogy az ellenzék térfoglalása érdekében felhagyjunk hagyományos politikai stílusunkkal, ragaszkodásunkkal a lomha, és rigid politikai stílusunkhoz.

pleinair írta...

Az a baj, hogy Tahó Tarlóssal szemben csak a vereség mérséklésére alkalmas emberünk van. Győzni Bokrossal se lehet.
Sokan emlékeznek szociális érzékenységről nem tanúskodó csomagjára. Hatékony, de szemellenzős pénzügyi szakembernek ismertük meg.
A választók szemében talán legfontosabb politikai erény az erő. Az az erő, ami nem csak a politikai háttér támogatásában rejlik, hanem a jelölt személyiségében. Ilyen személyiség pedig ha lenne is, megfojtaná a saját oldala.
Így ítéli magát csúfos, nevetségesen megalázó halálra az ellenzék.

asta írta...

pleinair!

Bravo! Tömör megfogalmazás. Ezt nem akarják érteni a régi formákba ragadt politikusaink. 5 éve nem értik és most ezzel készítik elő az újabb nagy zakót.

Kibic37 írta...


Sajnos pleinair hozzászólásával a legmesszebbmenőkig egyet kell értenem.
Mégis utalnék Magyar György péntek esti szavaira Kálmán Olgánál, hogy csak akkor van valami minimális esély Tarlóssal szemben, ha az összes jelölt leül egymással egy közös megbeszélésre, és megállapodnak abban, hogy ki legyen az az egyetlen jelölt aki indul, és az összes többi visszalép.
Ez száraz matematika kérdése, a többi mind értelmetlen szócséplés.

hello írta...

Asta, azzal, hogy lelkesen helyeselsz Pleinairnek, akkor azt is beismered, amit Bokrosról írt?

hello írta...

Kibic37:

Egyrészt ez szerintem a "van egy álmom" (I have a dream) kategóriája, másrészt szerintem a demokratikus mentalitással már "megfertőzött" ellenzéki szavazóknál az nem úgy működik, hogy ha valaki nem tetszik nekik, is elmenjenek szavazni rá. Még ha tudják is, mi a tét. Lásd április.
Magyarul, annak a többség számára meggyőző személynek kell(ene) lennie.

Kibic37 írta...


hello-nak

Nem tettél boldoggá ... :((((

És abban is van valami igazságod, hogy ez is wishfull thinking.

talalom írta...

Fennen többen kijelentették, szinte mindegyik jelöltre, hogy alkalmatlan. Irigyellek benneteket: nekem fogalmam sincs, hogy melyik jelölt alkalmas erre a tisztségre. Sőt, fogalmam sincs, hogy ebben a xar helyzetben mit lehetne, kellene tenni egy főpolgármesternek. Így azután a szimpátiáim, - meg persze a politikai nézőpontjaim szerint próbálok dönteni. Ez meg nem egyszerű.
Bár ebben a városban születtem, és laktam eddig 67 évig, nekem nincs kerületi lokálpatrióta kötődésem. Éppen a lakáshelyzet miatt életem különböző szakaszaiban 7 kerületben éltem, mindegyik kedves a szívemnek, de nem kevésbé kedves az sem, amelyikben csak dolgoztam. Sokáig lakótelepi lakos lévén kifejezetten irritált, amikor emiatt csak "betelepülőnek" tekintettek, aki "szétverte" a csodálatos - többnyire komfort nélküli, vizes putrikból álló - falusias idillt. Na, szóval panelproli vagyok, ha mégis, inkább pesti, mint budai. Egyetlen, mindent felülíró szempontom van: egységes várost szeretnék, úgyhogy én is megnyirbálnám a kerületi polgik jogköreit. Mivel a Párt a szétverésben érdekelt, ezért csak ellenoldali jelölt jöhet szóba, és mivel Bokrost féltem, inkább Falus.
Bokrosról minden alap nélkül terjedt el, hogy antiszociális. Csakhogy ő a szolidaritást nem keveri össze a nyálas jótékonysággal, hanem annak tekinti, ami: a társadalom önvédelmi eszközének, amit meg kell erősíteni.

hello írta...

Kedves Kibic, való igaz, de hát mi itt nem egymás boldogítása céljából vagyunk együtt, hanem aktuális témák értelmes megvitatásáért, lehetőleg a realizmus talaján maradva.

csakafidesz? írta...

T. Mindenki!
Figyelem ezt a pattalannak tűnő vitát.
Elgondolkodom, hogy az eddig megfontoltan fogalmazó emberek miért ragaszkodnak ennyire a rögeszmés gondolataikhoz.
Nem kellene ezt tenni. A konzekvens magatartáshoz alapvetően hozzátarozik az állhatatottság is. Ez csak arról szól, hogy nem változtatom meg egyik pillanatról a másikra a véleményemet.
A döntéselőkészítés folyamatában vitatkozok, érvelek, javaslatot teszek, de döntés után fejet hajtok a többség akarata előtt.

Mit gondoltok, mennyivel lenne több esélye Bokrosnak, ha közös megegyezéssel a többiek hátralépnének és ő maradna csak egyedül Tarlóssal szemben. Talán 10-15%-al. Na és a Fidesz által támogatott jelöltnek már önmagának 30%-on felüli a támogatottsága.
És mi van akkor ha fej-fej melletti a küzdelem. A Fidesz azonnal mozgósítja a tartalékait...mindenki hoz magával még egy embert, osz't jónapot.
Akkor mire ez a nagy felbuzdulás az utolsó órában.
Mi a cél? Dr Falus teljes ellehetetlenítése? A választók távoltartása a szavazófülkétól.
Lassan már kezdem azt hinni, hogy sokan közületek ezt "pártfeladatként" csináljátok.

Én dr. Falust még Bokrosnál is kevésbbé ismerem ergo nálam ő sem tartozik a favoritok közé. De mégis. Valahol, valakik őt választották meg. Lehet, hogy a Medgyessy min.elnökhöz hasolóan kényszer hatására.
Nem tudhatni, hogy kik és hányan utasították vissza a jelöltnek való felkérést. Falus vállalta, tehát kötelességünk kiállni mellette. Lehetett volna más indításáról is tárgyalni, de erre a partnerek közül az önálló indulás mellett döntöttek. Ld. LMP, Liberálisok, MOMA stb.
Akkor mennyi esélye van Bokrosnak a győzelemre? Pontosan annyi, mint a "mókuskának az erdőtűzben"!

Nekünk nem a polgármester személye a fontos, hanem az, hogy minél több kerületet nyerjünk meg. A hatalom ugyanis a polgármesterek kezében összpontosul majd még a Fővárosi Közgyűlésben is.
Erre kellene minél hatékonyabban koncentrálni és nem a veszett fejsze nyeléhez ragaszkodni.

Kibic37 írta...


Kedves hello,
helyes! Maradjunk a realitások talaján.
Minél több személy között oszlanak meg a demokrata oldal szavazatai, annál kisebb a matematikai esély a győzelemre. Ez azt hiszem triviális.
A magam részéről - bár inkább Bokrost preferálnám - boldogan adom szavazatomat Falusra feltéve, hogy ő a baloldal egyetlen jelöltje. És, (és valójában ez a wishful thinking) feltételezem a társadalomról, hogy más is így van vele (vagy vice versa).
A lényeg tehát szerintem a következő:
1. Egyetlen jelölt a baloldalon
2. Minél nagyobb részvétel a szavazáson.

A 2. ponthoz csak annyi, hogy ha itt a fórumon csontig kivesézzük a szóba jöhető jelöltek alkalmatlanságát, azzal nem csinálunk kedvet a részvételhez.

asta írta...

Jézus irgalmazz, csakafidesz! Ki a fene döntötte el, hogy én kire szavazzak? Van itt egy egységes párt, aminek a tagja lennék? Tényleg a francba! Mi az, hogy kötelező???? Ha pár akárki egy zárt szobában eldönti, hogy ugorjak a szakadékba, akkor azt nekem kutya kötelességem teljesíteni? Hát kik ezek az emberek?

Mégis ki itt a rögeszmés?

Kicsit sem értek egyet veled. Itt nincs párt fegyelem, itt csak a józan észre kellene hallgatni. A pártok számomra lenullázták magukat együtt és külön-külön is. Ha biztosan tudod, hogy nem lehet győzni, akkor akár el se menj szavazni. Ha viszont van egy akármilyen kicsi eséllyel kecsegtető lehetőség, akkor az emberek is szívesebben mennek és voksolnak. Falusra minek szavazni....ő mindenki szerint biztos bukó. Tök mindegy 3 vagy 8%-ot kap Pontosan tudja mindenki... most már azok is, akik jelölték. Eszem áll meg!

Ezért nem értem az érveléseket Falus mellett, mindenféle homályos és zavaros logikátlanság mentén.

A főpolgármesteri poszt soha nem volt olyan fontos, mint most! Fontosak a kerületiek is... a kettő nem keverendő. Karácsony Gergőt pl. támogatnám és reménykedem a győzelmében.. de mondhatnék mást is. Szavazhatsz mindkettőre. Miután nincs igazi összefogás, csak 3 párt egyezsége... ezen kívül van még millió kisebb... és nem utolsó sorban pedig van a választó, aki választ és akit nemigen kérdeztek meg, csak föltálalták a húst. A választó meg te vagy, én vagyok... és nem egy párt megmondó emberei.

hello írta...

Kedves Kibic, ezt nem veszem magamra - én 1 rossz szót se írtam egyik jelöltről sem, mindössze még tegnap végiggondoltam, egy főpolgármesternek szerintem milyen képességekre van szüksége.

Amúgy érdeklődéssel várom a fejleményeket. Ma reggel a Start (ATV) idején futó csíkban azt olvastam, hogy senki nem lép vissza senki javára.
De hát a szavazólapok elkészítéséig még van egy kis idő.

Nem tudom, hányan olvasnak itt minket, mármint a kommenteket is, nem csak PuPu posztjait, de nagyképűség lenne azt hinnünk, hogy a mi vitánk jelentősen befolyásolná a választók tudatállapotát.

csakafidesz? írta...

Kedves asta!
Én már régen lemondtam arról, hogy téged bármiről is meggyőzzelek.
Tégad ugyanis nem lehet.
Te teljes valódban rögeszmés vagy és a saját hangodon kívül mást nem hallasz meg.
Az meg teljesen magánügyed, hogy párttag vagy-e avagy nem.
Tekintsd ezt a blogot egyfajta közösségi fórumnak, ahol elmondhatod a váleményedet, de próbálj meg a többiek véleményéhez alkalmazkodni. Azt hiszem veled a PuPu sem értett egyet és ez már önmagában is téged minősít.

Menj az OGYM-hez, ott inni fogják a szavaidat.
Tuareg biztosan nem mond neked ellent. Nagyon csodálkoznék, ha később aztán kiderülne, hogy ez az egész Bokros ügy az ő agyából pattant ki.

Mert "királycsinálónak" lenni, hálás dolog akkor, ha véletlenül bejön a számítás.

Ha nem, akkor pontosan akkora felelőtlenség, mint 19-re lapot kérni.

pleinair írta...

Asta,

a baloldalnak paradigmaváltásra lenne szüksége ahhoz, hogy ne csupán a társadalom régi beidegződésű, megcsontosodott zárványaként fuldokoljon.
Ha ezt még a fidesz se kényszeríti ki belőlünk, akkor jóidőre vége a baloldalnak.
Elérkeztünk az utolsó lehetőséghez, mikor az eddigi "stratégiánkon" változtathatnánk. Nagy erőket szabadíthatna fel, dinamizálná a baloldalt és mozgósítaná a társadalmat, ha a szokásos, langyos módszereink helyett tőlünk eddig szokatlan tettekkel, váratlan fordulatokkal és kommunikációval élnénk. Megtehetnénk, veszteni valónk úgysincs.

pleinair írta...

Csakafidesz?

Éppen arról van szó, hogy próbáljunk meg rugalmasabban, a helyzetnek megfelelően dönteni. A konzekvens magatartás nem azt jelenti, hogy rögeszmésen ragaszkodunk egy idejétmúlt, netán rossz döntésünkhöz.
A konzekvens magatartás azt jelenti, hogy következetesen ragaszkodunk a célunkhoz, de nem az eszközökhöz. Az eszközök tekintetében nagyobb rugalmasságra, több belátásra és kevesebb emberi gyarlóságra lenne szükség.
A cél a baloldal fidesszel szembeni térnyerése. Ehhez eszköz a polgármesteri pozíciók ellenzék általi betöltése. A több belátás jegyében lenne szükség a kisebb támogatással bíró jelölt visszalépésére a támogatottabb javára. Kinek nagyobb a támogatottsága, Bokrosnak, vagy Falusnak?
Én biztos, hogy jelöltként visszalépnék a baloldal számára kisebb kudarcot hozó riválisom javára.

hello írta...

Kedves Pleinair, nem akarok az ördög ügyvédje lenni, csak a "kételkedem, tehát vagyok" jegyében jegyzem meg:
egy nem is tudom, melyik közvéleménykutató által a múlt héten kihozott eredményt szentírásnak kell venni?

És ha nem teljesen objektívek ezek az adatok - hogy finoman fejezzem ki magam?
Ugye tudjuk, van olyan, hogy egy másik pártnak elemi érdeke a zűrzavarkeltés az ellenzék soraiban?

Te biztosan tudod, kinek a javára kinek kellene visszalépnie a sikerhez?
Mert én nem.
És azt hiszem, nem vagyok vele egyedül.

hello írta...

Benéztem a Klubrádió honlapjára, oszt' mit látok?

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=179254

Elvárná Falus Bokrostól, hogy visszalépjen

Tarlós István öt fő bűnét bemutató sorozatba kezd az Együtt-PM - közölte Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke, aki a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor "luxusberuházásait" a fővárosban .
...


Falus Ferenc szerint nem igazak azok a hírek, miszerint tárgyalások folynak arról, hogy Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje visszalép az ő javára. Arra a felvetésre, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök másként nyilatkozott, a főpolgármester-jelölt közölte, elképzelhető, hogy Kunhalmi Ágnes jobban informált, mint ő, aki nem tárgyalt senkivel a visszalépésről.


A jelölt igennel válaszolt arra a kérdésre, elvárná-e, hogy Bokros Lajos visszalépjen, egyúttal kijelentette, hogy ő biztosan nem lép vissza.


Arra a kérdésre, hogy miről esett szó a Bokros Lajossal való találkozóján, Falus Ferenc azt mondta, nem volt szó a visszalépésről. "Nagyon finom volt a croissant, és a programról beszéltünk és semmi egyébről" - fogalmazott.

joszi írta...

Bizony-bizony ez alényeg.Mire felbeszél bárki Bokros esélyeiröl?A Nézöpont nevü fideszes propaganda központ " felmérései" alapján.
Röhejes lenne, ha nem ártana ennyit.
Furcsa, hogy mintegy beintésre,az OGYM nevü izé is beállt a bokrosozásba.
Nyilvánvaló, hogy a fidesz felmérte ki a legesélytelenebb, s azt probálja futtatni.Ez Bokros ezer okbol,lásd Eup. választás, pl. ezért találták ki Falus ellen, s a demokratikus pártok ellen.Sok sikert népszerüsitéséhez.

talalom írta...

Asta! Nem akarlak megbántani, de ha Te elutasítod a pártokat, azzal elutasítod a demokráciát. Vagy hogyan képzeled? És ha nem "zárt ajtók" mögött döntenek? Akkor azon gúnyolódtok, hogy "kiviszik az utcára" a vitáikat. Szerintem a demokrácia lényege az, hogy nem Téged kérdeznek felülről valakik, hanem neked VAN JOGOD ELMONDANI A VÉLEMÉNYED, ÉS EHHEZ TÁMOGATÓKAT KERESNI. Ezért jól teszed, ha itt elmondod a véleményed, és én meg nem értek egyet ezzel, ezért próbálok érvelni, és várom az ellenérveket.
Plenair írta: "Fontos, hogy az ellenzék térfoglalása érdekében felhagyjunk hagyományos politikai stílusunkkal, ragaszkodásunkkal a lomha, és rigid politikai stílusunkhoz." Hmmm. Emlékeztetnélek, hogy Falus nem "hagyományos" videója hogy kiakasztotta a "baloldali" többséget. Pedig a célt elérte: ugrásszerűen megnőtt az ismertsége. Tapasztalatból mondom: miközben siránkozunk jobb kommunikáció után, azonnal nekiesünk annak, aki nem a 30-40 éve megszokott módon akarna kapcsolatot teremteni a választókkal.

asta írta...

plainair

Pontosan így gondolom....:)

asta írta...

Talalomnak

Én ezeket a pártokat utasítom el, mert a töketlenkedésükkel ránk zúdították a tatárjárást...
A demokrácia a nép uralma, jó a pártokon- megbízott képviselőin keresztül. De mi van akkor, ha a választott képviselők sokkal inkább a saját pecsenyéjüket sütögetik és a megbízó (én) képviseletét rosszul látják el? Ha sorozatosan rosszul döntenek? Ha levesztették a kapcsolatot a szavazókkal? Akkor mi van?
Nekem semmi bajom nincs Falussal, sőt ami az ominózus videót illeti, egyetértek veled. Nem ez a baj vele. A baj az, hogy most olyan a helyzet, amely egy tapasztalt játékost is próbára tesz.
Ami pedig a kv kutatókat illeti. Én sem hittem nekik korábban, főleg nem a Nézőpontnak... és mi történt? Igazuk volt.
Javaslom tehát, jobban oda figyelni és nem megint ugyanabba a hibába esni.
Megjegyzem, ha Falus nem lép vissza, csak annyit lehet elérni, hogy Bokros sem győz, fordítva viszont ez nem igaz. Bokros hiába lépne vissza, Falus akkor sem győzne a maga akár 16%-ával sem.
És akkor mit értünk el? Pont ugyanazt, amit Mesterházyval. Én pl. már akkor is kiabáltam, hogy neeee... de ki hallaná meg.
Bukta lesz emberek, ha nem tértek észhez... most mondom, aztán majd megbeszélhetjük a választás után. Ide van írva!
De aztán kérem mellőzni a siránkozást!

joszi írta...

Csak,hogy "ide legyen irva".Bokros eddig minden választást elbukott, pedig, még nem is látta Falust.
Most arra alkalmas, hogy gyengitse Falust.Támogatói, akarva, akaratlanul, Tarlos mellett kampányolnak, Nézöpontos megbizással.

hello írta...

Kedves Asta, bocs, de én a Nézőpont mérését fenntartással kezelem.
Ettől nem veszem készpénznek, hogy Falus támogatottsága szerintük mennyi.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen adat közzététele hogy hat a közvéleményre. Azaz a gyengítési szándéka tettenérhető.

Nem sokat tudok róla, de azt igen, hogy ő már vezetett egy fontos országos intézményt, nem is akármilyen eredményesen. Az sem volt kis feladat, plusz ott is volt ellenszele rendesen, ahogy visszaemlékszem rá, pl. védőoltás-ügyben. De derekasan állta a sarat. Higgadtan, nyugodtan, meggyőződéssel, szakmaisága tudatában.


Látható, hogy Te rá vagy kattanva Bokrosra - itt elég sokan leírták indoklással együtt az ellenérveiket.
Miért vagy ennyire biztos benne, hogy igazad van?

pleinair írta...

Kedves Helló,

ma még korai lenne akár Falusnak, akár Bokrosnak visszalépni a másik javára. Ha figyelmesen olvastad amit írtam, láthatod, én se kapacitálom egyik bölcs jelöltet se, hogy izibe monnyon le reménybeli mandátumáról. Ha viszont az idő haladtával kiderül, kinek lenne nagyobb esélye arra, hogy kevesebb vérveszteséggel kerüljön ki Tarlós karmai közül , akkor annak udvarias gesztust gyakorolva átadnám a porondot. Mert ezt diktálja a józan ész, és a baloldal ázsiója, ami még van neki.
Pár hét alatt sok víz folyik le a Dunán. Majd meglátjuk.

Unknown írta...

Ez az ellenzék csak nem tanul. Kár, hogy mi isszuk meg most is a levét.

csakafidesz? írta...

T.Vitázók!
Nem kívánom nektek, de érzésem szerint retteneteses csalódás lesz számotokra ennek a végeláthatatlan ötletbörzének a vége.
Önként nem lép itt senki vissza a másik javára. Józan belátás - különösen akkor amikor nincs is mit belátni, mert senki sem állapította meg egyértelműen, hogy kinek van nagyobb esélye a nyerésra - presztizsszempontok miatt sem lesz.
De ha mégis lesz, az biztosan szavazatvesztéssel is jár.
A kérdés, hogy az ilyenformán erőnyerő Bokros képes lesz-e majd hozni a veszteséggel egyenértékű pluszt?

A távozni kényszerülő dr.Falus és Magyar dr mellett még mindig marad jópár egyéni induló és akkor ezek között még nem is tettem említést a Jobbikról, akinek hívei és nem kevésszámú szimpatizása az itt folyó hisztériás "válasszuk Bokrost" jelszót figyelmen kívül hagyva egyértelműen a Jobbik jelöltjére szavaznak majd. Aztán lesznek olyanok is, akik azt mondják, elég ebből a cirkuszból, inkább otthonmaradok.
És az otthonmaradók a kerületi polgármesterválasztáson sem vesznek részt. Lehet, hogy kevesebb kerületet nyer a demokratikus oldal, mint amit egyébként megnyerhetett volna?

Az lenne a leghasznosabb, ha nem kevernénk tovább a fekáliát. Enélkül is igen szennyezett már a levegő. Meggyőzni úgysem vagyunk képesek egymást, akkor meg mire jó ez az egész.

asta írta...

Joszi
Én senkire nem vagyok rákattanva... tőlem mindenki önámíthatja magát, amennyi belefér. Én elmondtam, amit gondolok és hogy kinek lesz igaza majd megbeszélhetjük a választás után. Álmodozásokkal, téves eszmékkel nem tudok vitatkozni.

Mesterházyval kapcsolatban igazam lett sajnos... félek, hogy most is...

hello írta...

Csakafidesz?-nek:

Te írod, hogy ne keverjük tovább - amivel amúgy egyetértek azzal együtt, hogy szerintem minimális a jelentősége, hogy mi itt min agyalunk -, akkor mire alapozod, honnan veszed, hogy "a távozni kényszerülő dr.Falus"? Mármint a jelöltek közül.

Pont azt ragozzuk, hogy egyelőre semmi nincs még lefutva.

Abban maximálisan egyetértek, hogy bűn elvenni az emberek kedvét attól, hogy elmenjenek választani, mert az a kerületi eredmények kudarcához vezet.

talalom írta...

Asta! "a megbízó (én) képviseletét rosszul látják el? Ha sorozatosan rosszul döntenek? Ha levesztették a kapcsolatot a szavazókkal? Akkor mi van?" Akkor az van, hogy csökken a szavazótáboruk.
Az igazi kérdés szerintem az, hogy MI mit gondolunk képviseletnek? Ma többségben vannak azok, akik szerint az a helyes képviselet, ha össze-vissza hazudoznak nekik, hogy milyen szépek, meg okosak, és nem kell tenniük semmit, csak hinniük a homályos frázisoknak, és jó dolguk lesz. Hogy csak a kormányon múlik, hogy mit ad nekik.
Az én érdekeimet az képviseli, aki kimondja: a kormánynak nincs semmije, egyetlen fillérje sem. A kormánynak az a dolga, hogy az adott lehetőségek között a legkevesebb sérelmet okozza a társadalom nagyobbik részének. Ennek fejében elfogadom, hogy sérülhetnek az én érdekeim is - mert olyan döntés nincs, ami mindenkinek jó. Elfogadom a vizitdíjat,meg a tandíjat is - holott 2 évvel ezelőttig nem jártam orvoshoz (sajnos az helyzet megváltozott), és a fiam is akkor diplomázott, amikor volt tandíj - viszont elviselhető mértékű. (Igaz, dolgoznia kellett, hogy beszálljon,mert egyedül még ezt sem bírtam volna.)
Bolseviktor tudja,hogy a legjobb érdekérvényesítő képességű csoportot kell minden mértéken felül támogatnia. Ez a 30-50 közötti, jó egzisztenciával rendelkezők csapata. A többieket elég nemzetiszínű maszlaggal etetnie, a maradékot meg elég megfélemlítenie. Bocsáss meg Asta, de azt feltételezem, hogy Te mindegyik kormányt, képviselőt, politikust, pártot elítéled, ha éppen olyan döntést hoz, ami nem tetszik Neked. Pedig ez elkerülhetetlen. Nem vagy egyedül ezzel a habitussal, sőt, ez az igazi többség a társadalomban. Ezért tud győzni a gátlástalanság. És ez addig így is marad, amíg egyre többen nem látjuk be: egyetlen társadalmi vezető sem mindenható, és gyanakodjunk az ígérgetőkre. Nagy a nyomás a baloldalon, hogy ígérjen munkahelyeket. Ha megtenné, hazudna. Mert tényleg megváltozott a világ a hetvenes, nyolcvanas évekhez képest. Egyetlen módon lehetne rövid idő (4-5 év) alatt érezhetően több munkahelyet teremteni: ha beszállnánk egy háborúba. De remélem, ez azért többeket elgondolkodtatna.A hadiipar az ugyanis, ahol nem számítanak a költségek, a hatékonyság, csak a mennyiség.

kekec írta...

asta, te legalább pontosan megfogalmaztad a lényeget:
"nincs igazi összefogás, csak 3 párt egyezsége"
Falus meg egyszerűen egy "alkalmatlan eszköz" a győzelemhez.
HA:
- még áprilisban megegyeztek volna róla,
- profi média csapattal felépítik
akkor lett volna esélye. Így viszont semmi. Se neki - se az ellenzéknek.
Bokros pedig önjáró, tehát egyik párt sem bízik benne, ezért nem fognak mögéje állni. Mert ez nem összefogás, csak pártmutyi. Amit nehéz lesz teljes szívvel támogatni!

csakafidesz? írta...

Kedves hello!
Ezt írod nekem 20:37-kor: -
"Te írod, hogy ne keverjük tovább - amivel amúgy egyetértek azzal együtt, hogy szerintem minimális a jelentősége, hogy mi itt min agyalunk -, akkor mire alapozod, honnan veszed, hogy "a távozni kényszerülő dr.Falus"? Mármint a jelöltek közül."
Erre itt fenetebb kekec 20:47-kor választ adott.
- "Falus meg egyszerűen egy "alkalmatlan eszköz" a győzelemhez."
A tegnapi és mai diskurzus arról szólt, Falus biztos bukta, Bokros a nyerő!
Ezt sulykolták sokan belénk. Ezért bátokodtam leírni, ha valakinek mennie kell, hát az csak a Falus lehet.

PuPu írta...

Az Origo is beszállt a buliba, szerintük Bokros 53%, Tarlós pedig 3%.
Na, akkor ennyit a felmérés értékéről.
Ellenben egy remek főcímre (Elsöprő győzelmet aratott Bokros Lajos) azért jó az ügy.
Ezért írtam valahol, hogy ezt a cirkuszt nem lehet véletlenül előadni, ezt szervezni kell, felhasználva a jószándékú. ám naiv, manipulált embereket is.
Tessék ezen eltöprengeni...

:)

hello írta...

Kedves Csakafidesz?
Ha itt tegnap mást sulykoltak volna, azt vennéd készpénznek?
Jobban inkább Asta kardoskodik intenzíven Bokros mellett.
Arra a kérdésemre még nem válaszolt, miért hiszi csalhatatlannak ezt a véleményét.

Ma viszont olvashattál szerintem megfontolandó ellenérveket is.

Hogy mi lesz okt. 12-ig, meglátjuk - 1 biztos: nem mirajtunk fog itt múlni, mi hogyan alakul.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, mivel, kivel ért inkább egyet, és majd a szavazófülkében ezt kinyilváníthatja.

Bárhogy alakul, az "én megmondtam" típusú hozzászólásokra számíthatunk - csak épp bizonyítani nem lehet majd, hogy ellenkező esetben mi történt volna.

Szóval tényleg alaposan megrágtuk a gittet, de nem jutottunk előbbre.

asta írta...

talalom
Túl késő van már, hogy vitatkozzam veled arról, hogyan értelemezed félre a mondanivalómat és pont olyannak írsz le, ami soha nem voltam...eléggé szégyellném magam, ha csak annyira futná. Azon kívül totál mindegy mit gondolsz rólam:) Bocsi.
Ami a dolog lényegét illeti akár az itteni reakciókat tekintve is, nemigen reménykedem abban, hogy még az én életemben itt normális és racionálisan gondolkodó társadalom lesz. A pártok csak ennek leképeződései.
Ahogy én látom Falus nem alkalmas a mostani helyzetben főpolgármesternek, Bokros esélyesebbnek tűnik...elég lenne Falusnak és Magyarnak visszalépnie ahhoz, hogy esetleg Tarlóst váltani lehessen. Ha ez nem történik meg, hatalmas bukta lesz. Zako! Uff!:)

További vitát erről majd egymás vállán sírva fogjuk folytatni... bár azt hiszem ezt ki fogom hagyni:)

asta írta...

Hello

A válaszom: így érzem... be szokott válni. Minden arra mutat. Már a kezdet kezdetétől így gondoltam és Falus jelölését helytelenítettem. Meglátjuk!
Az eredmények azért mutatni fogják, mi lett volna, ha másképp történik a jelölés.

csakafidesz? írta...

T.helló!
Erre a mondatodra kénytelen vagyok reagálni, mert ez számomra mélységesen sértő!
Ezt írod 22:03-kor:
- "Kedves Csakafidesz?
Ha itt tegnap mást sulykoltak volna, azt vennéd készpénznek?"

Hát ezt kikérem magamnak. Én semmit sem vettem "készpénznek, sőt... Ha végigolvastad volna az ehhez a témához írt hozzászólásaimat, akkor láthatnád, hogy én végig következetesen kitartottam amellett, hogy itt tkp. senkinek sincs esélye Tarlóssal szemben és a becsületes az lenne, ha kitartanánk dr.Falus mellett, ha egyszer ő volt olyan bátor és elfogadta a jelölést. Bokros olyan - minden tiszteletem mellett - mint a nyúl, akit a bűvész előrángat a kalapjából.

A tanulság: - ne csak írjunk, hanem előtte olvassunk is!

hello írta...

T. Cakafidesz?

Hiszed vagy sem, folyamatában olvastam az érkezett hsz-okat.
Erre kérdeztem, amit sérelmezel:

"A tegnapi és mai diskurzus arról szólt, Falus biztos bukta, Bokros a nyerő!
Ezt sulykolták sokan belénk. Ezért bátokodtam leírni, ha valakinek mennie kell, hát az csak a Falus lehet."

Kibic37 írta...


Barátaim!
Semmi értelme a már-már személyeskedésekbe torkolló vitának. A képlet ugyanis sokkal egyszerűbb:

- vagy visszalépnek, és akkor az állva maradt egyetlenre kell szavazni
- vagy nem lépnek vissza, és akkor teljesen mindegy melyikre szavazunk

Szavazni viszont mindenképpen el kell menni, mivel a kerületi polgármester választásába bele lehet szólni.

talalom írta...

Kedves Asta! Kérlek, ne vedd minősítésnek a szavaimat. Csak azon próbáltam hangosan gondolkozni, hogy vajon mi az oka egy sokunk számára elviselhetetlen nézetrendszer masszív többségének? És arra jutottam, hogy egy habitus, ami mindkét oldalon megtalálható. Ez nem jó és nem rossz - ez a helyzet. Amit figyelembe kell venni - ahogyan Te is írtadszámtalanszor. Egyébként nem gondolok Rólad rosszat, hiszen nem is ismerlek, csak abból, amit ezen a fórumon hagysz magadból megismerni. Írhattam volna számtalan fórumozó társamnak címezve (még Pupunak is), de így volt egyszerűbb.
Fussunk neki még egyszer, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. Tehát én az állítom, és egyáltalán nem biztos, hogy jól látom, hogy nincs tökéletes társadalom, és nincs tökéletes politikai vezetés. Az én szememben ott a határ, hogy az egyik típus (és itt nem választóvonal a jobb vagy bal oldal) úgy hiszi, hogy az a tökéletes, amit ő képvisel, és eljön a világok legjobbika, ha mindenkit képes lesz meggyőzni, rávenni, megerőszakolni, hogy egységesen osztozzon a hitében. A másik oldal viszont elismeri, hogy az emberi társadalom sokszínű, és abban látja a megoldást - nem a tökéletességet, hanem a békés élet lehetőségét -, ha folytonos megegyezéssel, együttműködéssel próbál urrá lenni a gondokon. Ebben a folyamatban persze hol az egyik, hol a másik társadalmi csoport érdeke sérülhet, de az egyik leghamisabb tétel: "nép szava az isten szava". Ki a nép? Az a 2 és fél millió, amelyik szilárdan hisz a bolseviktori lózungokban? Vagy az a 1,5 millió, aki nem hisz vakon. Vagy vakon hisz, de más típusú lózungokban?
Ezekre a kérdésekre próbál választ adni a demokratikus, többpárti képviseleti rendszer. Ami persze szintén nem tökéletes, de lenne egy alapvető feltétele: egy minimális bizalom egymás iránt. Enélkül nincs együttműködés. Drága páromnak volt egy mondása, ami nagyon megszívlelendő: a jó barátság alapja a pontos elszámolás. Kicsit módosítanám: az együttműködés alapja a tiszta beszéd. És még egy: a részvételi szándék. Nagyon jól tudta Bolseviktor,hogy mit művel, amikor elkezdte (mert ő kezdte el) legyalázni a politikát, a politikusokat. Akik egyébként olyanok, mint mi magunk. Nem rosszabbak és nem jobbak. Elérte, hogy minden politikus gazember, minden politikai ügy aljas machináció legyen a többség szemében. Már ott tart, hogy saját magát valamiféle politika fölött álló személynek állítja be, és ezt sokan bekajálják.
A baloldal - inkább ellenzékinek írnám - tétovaságai, bénasága ebből a kétféle felfogásból adódik. Nem kell ezt szó nélkül hagyni, persze, hiszen én is a fiamat szidom,mert azt akarom, hogy ő legyen a jobb. De a dorgálás alapja nem lehet olyan megfoghatatlan vád pl., hogy "mind lop", csak "a székét akarja megőrizni". Biztos van ilyen is, mindkét oldalon. De ahhoz, hogy ne ezek az alakok határozzák meg a politikát, ahhoz az kellene, hogy valamennyien éljünk a jogainkkal, és igenis, avatkozzunk bele a politikába! Ha lehet, ne csak a düheinket adjuk ki magunkból, hanem amellett is kardoskodjunk, amit mi gondolunk jónak.

Ottilia Marton írta...

most 10 jelölt van állva! és Kibic37 állításaival értek egyet!
ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK
2014. október 12.
Budapest főpolgármester jelöltjei
Jelölt neve Jelőlő csoport Státusz Dátum
Dr. Thürmer Gyula MUNKÁSPÁRT Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.09
Ács László ZÖLDEK Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.12
Galyas István Független jelölt Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.12
Tarlós István FIDESZ-KDNP Nyilvántartásba véve 2014.09.01
Dr. Staudt Gábor JOBBIK Nyilvántartásba véve 2014.09.01
Csárdi Antal LMP Nyilvántartásba véve 2014.09.08
Dr. Falus László Ferenc EGYÜTT-PM Nyilvántartásba véve 2014.09.08
Dr. Magyar György Független jelölt Nyilvántartásba véve 2014.09.09
Dr. Bokros Lajos András MOMA Nyilvántartásba véve 2014.09.12
Dr. Bodnár Zoltán György MLP Nyilvántartásba véve 2014.09.12

Névtelen írta...

Uraim, új rekord született. Nincs egy éve hogy rátaláltam Pupu blogjára, de olyan nem volt, hogy több mint 90 hozzászólás született. Nem véletlen, leszögezhetjük ez a választás az utolsó esély. Ha október 12.-én Budapest is elvész, évtizedekre berendezkedhetünk viktor király/kormányzó/nemzetvezető uralkodására...

Úgy látom affelé fajult el, már-már késhegyig menően a vita, hogy Falus vagy Bokros. Sok érv hangzott el pro és kontra, de még egy fontos megközelitést figyelmetekbe ajánlanék!

Először is, szerintem leszögezhetjük, Magyar György, a napokban elhangzott kijelentésének igazsága, miszerint " ... öt értékes(+ értelmes, intelligens ) ember ha egymás elől szivja el a levegőt, mindannyian megfulladnak... üljenek le együtt s addig nem állnak fel mig a győzni is képes legalkalmasabbat kiválasztva a többi visszalép..." vitathatatlan.
Ha a demokratikus oldal eséllyel kiván fellépni Budapestért, jelen helyzetben más altarnativa nincs.

A kérdés hogy ki a legalkalmasabb.
Pupu bedobta a tóba a követ azzal hogy 3 héttel a választások előtt váltani öngyilkosság...

Én viszont úgy látom, hogy hónapokkal a választások előtt, a " három nagy "
kölcsönösen megalkudva kipréselte magából a
legkisebb közös többszöröst, majd az iszonyatos erőfeszitésükben megfáradva
hátradőltek, kipipálták hogy ez is megvan, mármint a közös jelölt, Falus Ferenc.
Ahelyett megkezdték volna felépiteni, felkésziteni az afféle orbán/lázár/rogán/szájjártó/semmilyenzsolt/tarlós félék letaroló, hazug, pökhendi, jellemtelen, bicskanyitogató stilusára, hogy legalább esélye legyen ép bőrrel kijönni egy esetleges konfrontációból.

Pupu! Falus egy nyilt, őszinte, jószándékú, tisztességes, akit a fent jelzett csoport percek alatt felfal. Képzelj el tv-vitát bármelyikükkel...

Ilyen szempontból akár Magyar György is alkalmasabb.

És most rátérve, szerintem két további, igen komoly érv szól Bokros mellett.

Az egyik hogy Bokros európai ismertségü szakember. Amit ő mond, arra Londonban Berlinben is figyelnek. A másik nem kevésbé lényeges: Hiszem, vagy inkább bizok abban, hogy a fidesz környékén egyre szaporodik azon "hivők" száma, akik gyomra már nem veszi be orbán eszement, fékezhetetlennek tünő ámokfutását, felismerve hogy változtatni kellene. Számukra - szemben a többi jelölttel -Bokros egy komoly, értékelhető alternativa.

asta írta...

Kedves Névtelen!
A számból vetted ki a szót... pont ezzel kezdtem volna...:)
A lényeget tekintve pedig pontosan összefoglaltad, amit én is gondolok erről. Nem is tudok nagyon hozzá tenni, csak talán annyit, hogy 3 értelmes ember ( Bokros,Magyar,Falus) elvileg egyet is tudna érteni, ha nem lennének mögöttük a bekiabáló ötlet gazdák. Ezért aztán nem sok reményt látok abban, hogy ez megtörténjen.

Iszonyúan hervasztó a kép, amit mutatnak. Maga a tény, hogy 10 jelölt lett, mutatja, mennyire nincs egység, pláne összefogás.
Szavazni tényleg csak azért kell elmenni,hogy legalább a kerületi, helyi jelöltekre szavazzunk.

asta írta...

Talalom!

A vita az vita és nincs harag)
Tegnap már nem volt kedvem vitatkozni... a mai összefoglaló gondolat menetével leírás szinten egyetértek. Gyakorlatilag két tipusú kormányzati rendszer van nagyon leegyszerűsítve: a diktatórikus és a liberális. Mondhattam volna autokratikust is, de az csak a diktatórikusnak egy kezdeti válfaja. Mi ma már átléptük az autokratikus rendszer határát és a diktatúra elején tartunk. ( ma pl. felfüggesztették több civil szervezet adószámát....)
Viktorunk nagyon pontosan, centire kiszámított minden lépést ( volt rá 8 éve) és sikerrel járt. Az ellen oldal pedig nem találta meg az ellenszerét, mert beleragadt a régi sémákba, fogalmakba, evidenciákba, amelyekkel itt , ezen a blogon is találkozhatunk. Nem tudom minek nevezzem, naívságnak-e, butaságnak-e, haszonlesésnek vagy minek? Valószínűleg ez is az is.

Hogy mit gondolok jónak? POntosan azt, amiről PuPu a köv. blogjában írt: ez a fajta önkényuralmi törekvés azért már a jobboldal gondolkodó részénél is kiveri a biztosítékot. Logikus folyománya, hogy sürgősen be kellene szüntetni az állóháborút és a gyűlölködést és kompromisszumra kéne jutni a két oldalnak. Nincs más út. Ez az ellenszere Orbán megosztó és háborús stratégiájának, ami senkinek sem jó, csak van aki már felismerte és van, aki soha nem fogja.

denis írta...

Kedves Kibic37 2014. szeptember 23. 10:24

Ilyen egyszerű!

Üdvözlettel: denis

góbé írta...

Üdv Asta ! Olvaslak Tuaregnél is, a tisztelet és a nézet-azonosság kölcsönös. Fontos dolgot vetettél föl. Itt fog elválni hogy hogy valaki képes e a valódi helyzetét felismerve önálló, a háttérzajtól független döntést hozni. Ahogy szokták mondani, szimpla politikás, avagy "államférfi".

A Nézőpont szerint a kis MOMA elnöke, pártja méretéhez képest fölényesen veri a "három nagy" közös jelöltjét. Tekintve hogy Bokros áprilisban még egy gesztust is tett feléjük, csalódnék ha ő lépne vissza. Azzal csak következetlenségét, gyengeségét igy alkalmatlanságát igazolná.

Viszont nem értem hol a többi, főként "demokratikus elkötelezettségü" közvélemény-kutató cég felmérése...
Lehet hogy a Mesterházi utódoknak, meg Szigetvárinak kényelmetlen lenne...

névtelen/Góbé

Kibic37 írta...


Kácsor Zsolt tömény összefoglalója a jelen helyzetről :))))

http://nol.hu/velemeny/hagyjuk-a-hulye-rizsat-jo-1487947

asta írta...

Névtelen/Góbé
:))

asta írta...

Kibicnek!


Gyerekek ezt olvassátok el, sírok a röhögéstől!

Köszönöm! Osszátok!:))

hello írta...

Elolvasva Kácsor Zsolt írását is, az jutott eszembe, hogy amennyire tényleg tele van az ezje-azja a népnek az ennyire rátermett és zseniális pártokkal, ha a jelöltek bármelyike deklaráltan függetlenként, önállóan indult volna el, lehet, hogy simán nyerő lehetett volna.

Csak hát tudjuk, hogy nem csupán a háborúhoz kell 3 dolog:
pénz, pénz és pénz.