2012. június 24., vasárnap

RENDŐRÖK, MAFFIÓZÓK, POLITIKUSOK


Vége a bűnözők és a Rendőrség összefonódásának, mondta Orbán Viktor, miközben Pintér belügyminiszter mellett állva frissen avatott rendőrtisztek előtt beszélt.
Végre!
Már azt hittem, hogy soha nem szűnik meg az a helyzet, melynek eluralkodása az olajszőkítések korában kezdődött, és amelyről vélhetőleg maga a belügyminiszter tájékoztathatta a Keresztapát, mint a kérdés legjobban tájékozott szakértője, aki belülről ismerte azt a világot.
Persze a Vezér maga sem volt tájékozatlan ezekben a dolgokban, hiszen meglehetősen közelről szemlélhette a rendőrség lezüllését, mondhatnánk lóhátról.
Amikor például a kiskunhalasi rendőrkapitányt, Kastyják Jánost leváltották felettesei, igen közelről szerezhetett értesüléseket arról, hogy mi is a sorsa annak a rendőrtisztnek, aki nem működik együtt a bűnözőkkel.
Kastyják többször is jelentette feletteseinek, hogy az egyik helyi nagyvállalkozó, Sepsi László – aki mellesleg elítélt bűnöző volt – „nem tiszta”, emellett az egész városban fennhangon hirdeti, hogy politikai kapcsolatai segítségével „ki fogja csinálni” a rendőrkapitányt és a polgármestert is.
Ki is csinálta, a kapitányt a jelentésétől számított két hónapon belül leváltották és eltávolították a rendőrség kötelékéből, merthogy többször megengedhetetlen módon bírálta elöljáróit.
Felmerül a kérdés, kik voltak azok, akik a leváltás hátterében álltak?
Nagy találékonyság nem kellett a kiderítéséhez, hiszen az adott évben - Pintér kapitánysága alatt - a rendőrbált Sepsi szponzorálta, emellett Orbán Viktor és családja nem egyszer volt vendég Sepsi birtokán egy kis sétalovaglásra – Sepsi egyik lovásza szerint saját tulajdonú lova is volt a Vezérnek Sepsi lovai között.
Futotta rá a vállalkozónak, dohányforgalmazó cége negyvenmilliárdot forgalmazott abban az évben, de futotta a Fidesz választási támogatására is, - úgy tűnik, megérte.
Kastyjákot a Fidesz-kormány idején, 1999 augusztusában távolította el a rendőrségtől Gergényi Péter, akkori Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány, Pintér Sándor akkori – és mai – belügyminiszter egyetértésével.
2000-ben a bíróság visszahelyezte állásába, ahonnan nyugdíjba ment. Azóta ügyvédként praktizál Kiskunhalason.
Egyes források szerint Sepsi az általa forgalmazott cigarettát, Arnold Mihály ( akkori )VPOP parancsnok segítségével, papíron,kiléptette külföldre.
Visszaigényelte az áfá-t, a ténylegesen ki nem szállított cigarettát pedig féláron, belföldön értékesítette, a jövedéki adó megfizetése nélkül.
A vagyonát Sepsi úgy mentette ki, hogy csődbe vitte a céget. Ebből sem lett baja, mert a'98-as választásokat a FIDESZ megnyerte,a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívták, a tanácsadója pedig az a Boross Péter lett, akinek a lánya, dr. Boross Ildikó, a csõdbe vitt Sepsiker Rt-ben jogászként tevékenykedett.
De ott van az olajmaffiózó Nógrádi Zsolt vallomása is a Pallag László kisgazda képviselő által vezetett, úgynevezett olajszőkítést vizsgáló bizottság előtt.
Ott elmondta többek között azt is, hogy az Aranyháromszögben, az olajszőkítés dandárjában gyakran jelent meg Pintér Sándor, Boross Péter, Lezsák Sándor.
Felismerte őket, mondta, hiszen ő pakolta a rozoga sárga Wartburgjukba a temérdek, szőkítésből származó ingyen pénzt.
Pintérék, az akkori pénzügyminiszterrel, az azóta elhunyt Szabó Ivánnal kiegészülve, ezért a kijelentéséért feljelentették Nógrádi Zsoltot.
Tanúként azt a Flaisz Ferencet idéztette be, aki az olaj-üzletek zátonyrafutása után a borhamisításba szállt be, szép sikerrel, mikor pedig lebukott, akkor a fináncok őrizetlenül hagyták a tartályait, így aztán megúszta azt a balhét is.
Flaisz Ferencet, nyolc hónap alatt, háromszor hallgatta meg tanúként a bíróság, aki elmondta, az említett urak soha nem fordultak meg az olajosok háza táján, meg egyébként is, csak csupa jót tud róluk mondani.
Becsületes, derék emberek és egyáltalán nem pénzéhesek. 
De volt itt rendőrhalál is, amikor a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályának  vezetője, Kuzma Mihály 1998 februárjában igencsak kétes körülmények között állítólag öngyilkos lett – ennek az ügynek sem lett tisztességes vége.
És akkor itt van most a mulatóhelyek ügye, melyben már üldögél egy-két magasrangú rendőrtiszt is.
Nem lennék meglepve, ha a szórakozóhelyeknek nemsokára új tulajdonosuk lenne, akkor sem, ha mai tulajdonosukat valami kellemetlen baleset érné, mert aki azt gondolja, hogy a mai gyanúsítottak a legmagasabb szint az ügyben, az igencsak naiv.
Itt is inkább arról lehet szó, hogy folyik az alvilág újrafelosztása, mint a jelekből látszik, rendőri segédlettel.
A szereplők ugyanazok, mint hajdan, a miniszterelnök, az immár belügyminiszterré avanzsált hajdani rendőrfőkapitány, politikusok, maffiózók, rendőrök.
Ha én liba lennék, le sem szállnék ebben az országban megpihenni, átrepülve felette legfeljebb pottyantanék egyet, aztán tisztességesebb tájak felé venném az irányt.
Odafent a magasban hálistennek nem hallhatnám, hogy a Vezér vadul szónokol:
"Közös erővel kimondtuk, vége annak a világnak, amelyben a jog a bűnözők pártját fogja, és nem a becsületes emberét" Hozzáfűzte: annak a világnak is vége, amikor jó karban lévő, 40 évesen nyugdíjba vonulókat láttak az emberek a rendőrökben, amikor a rendőr a jámbor egyszerűség szinonimája volt, és amikor bárki azt gondolhatta, hogy a bűnözök összefonódtak a rendőrséggel. "Ma már a becsületesen dolgozó, magasan iskolázott és a végsőkig elkötelezett embereket" láthat a társadalom a rendőrökben.
Persze.
A politikusokban meg tisztességes embereket, akik óvják és védik a Rendőrség tekintélyét, miként ő is tette az elmúlt években.
Undorító.
És akkor a rendőri segédlet nélkül elkövetett bűncselekményeikről nem is beszéltünk…

:O)))

6 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, ennek lófej lesz a vége. Nem sajnálod a szegény pacit? És van szíved gyanúba keverni a szegény tisztességes főrendőrt és főnökeit, akik a köztisztviselői fizetésből kuporgatták össze a vagyonkájukat? Hát beosztással éltek, na?! "Van annak, aki el nem issza"

éva írta...

és mit akarsz egy Közgéptársaságban?
http://emberitisztesseg.blog.hu/2012/06/11/kozgeptarsasag
(a legtöbben menekülni innen, amíg lehet, mások meg mindenféle nem demokratikus életellenes cselekményeket fontolgatnak)

E-front írta...

.....mondta ezt az után (vagy előtt)amikor az új rendőrtisztek fölesküdtek a maffia diktatúrájának alaptörvényére....:-((

Kijelölt Felelős írta...

PuPu!
1.
Mindent nem írhattál bele, pl a zolajos helikopter lelövését. (személyzet meghalt, a "vállalkozó" véletlenül nem volt rajta.)"Állítólag"
2.
Várom már a nyílt kérdésfeltevést!
Mikor szokás lecsukni egy főrendőrt?
Alapesetben, ha megérdemli.
Nálunk, ha kényelmetlenné válik valami furcsa oknál fogva.
NA! EZ AZ OK ÉRDEKELNE!

Névtelen írta...

" Hozzáfűzte: annak a világnak is vége, amikor jó karban lévő, 40 évesen nyugdíjba vonulókat láttak az emberek a rendőrökben..."
Hozzáfűzte akkor, amikor ott állt mellette a főrendőr, aki 47 évesen ment nyugdíjba....

Cereus írta...

Azért hinnünk kell abban, ha egy maffiózó rendet akar csinálni akkor abból előbb vagy utóbb rend is lesz. Másmilyen persze, pl.a maffiózók rendje. Aki pedig tud valamit, azt gyorsan rabláncra kell verni, akármilyen főrendőr is. Elgondoltam, a közelmúltban esküt tett ambiciózus, igazságszeretettől fűtőtt fiatal rendőreink, hátha vágyat éreznek, legalább álmukban, hogy megfejtsék, tábornokuk gyors vagyonosodását, vagy Kaya Ibrahim, és Joszip Tot,körüli "bonyolúlt" helyzetre valódi megoldást találjanak.